NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties


In de kijker
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsitesSlimme

2News.be / Trefwoorden / Slimme

Amazon onderzoekt per ongeluk opnemen en doorsturen gesprekken slimme speaker
Gisteren, 08:42 Tweakers
Amazon onderzoekt een geval waarbij een slimme speaker met zijn Alexa-assistent gesprekken van een gezin opnam en deze doorstuurde naar een contact, zonder dat de gezinsleden hier weet van hadden.


Slimme spraakcomputer 'nam zonder commando gesprek op en verstuurde het'
Gisteren, 02:00 NOS nieuws

Het is een angst van velen: afgeluisterd worden door een apparaat in huis. In Memphis is die angst van een familie werkelijkheid geworden. Daar heeft de slimme spraakcomputer van Amazon, Alexa, een privé-gesprek opgenomen en opgestuurd naar een contactpersoon, zonder dat daar opdracht toe werd gegeven.

De Amerikaanse Danielle werd gebeld door een collega van haar man die haar vertelde dat hij een privégesprek op zijn telefoon had ontvangen. "Een gesprek over houten vloeren. Toen wisten we dat het geen grap was en hij ons echt had gehoord", vertelt Danielle tegen de BBC.

Volgens Amazon is het een "samenloop van gebeurtenissen", vertelt een woordvoerder aan de Britse omroep. De gebeurtenissen zijn, volgens diezelfde woordvoerder:

Alexa werd wakker toen iemand op de achtergrond een woord zei dat op Alexa leek Vervolgens hoorde de spraakcomputer iets dat leek op het bevel: 'stuur bericht' Toen zou Alexa hebben gevraagd: naar wie? Woorden uit het gesprek op de achtergrond werden geïnterpreteerd als een naam Alexa zou hebben gevraagd: 'naam van de contactpersoon, toch?' Toen hoorde de spraakcomputer iets wat leek op 'ja' En heeft de computer het gesprek doorgestuurd naar de collega van Danielle's man

Hoe onwaarschijnlijk dit ook lijkt, zegt de woordvoerder, toch is dit waarschijnlijk hoe het gegaan is. Amazon onderzoekt de zaak. Volgens Danielle zou Alexa op geen enkel moment een vraag hebben gesteld. Maar het kan natuurlijk dat het geluid van de spraakcomputer erg zacht stond.

Privacyschending?

Het is niet de eerste keer dat Alexa in het nieuws komt. In maart maakten meerdere gebruikers melding van een 'eng lachje'. Alexa begon volgens de gebruikers vaak te lachen zonder reden. Amazon zei toen dat de computer waarschijnlijk het commando "Alexa, lach" hoorde en vervolgens dat ook daadwerkelijk deed.

Eerder werd al getwijfeld of de privacy in het geding komt door het gebruik van de box. Er komt namelijk een microfoon van een commerciële partij in je huis. Amazon heeft al eerder aangegeven dat het apparaat pas 'meeluistert' als het wakker wordt gemaakt, wanneer je de naam noemt. Maar om aan te springen op een commando, moet het apparaat wel meeluisteren. Volgens Amazon wordt die informatie niet opgeslagen.
IBM krijgt patent op AI-systeem voor slimme stoplichten
Dinsdag, 14:24 Techzine
IBM heeft eerder deze maand patent gekregen op een verkeersmanagementsysteem dat door kunstmatige intelligentie ondersteund wordt. De bedoeling is om een systeem te ontwikkelen, waardoor verkeerslichten veel efficiënter verspringen. Een computer analyseert real-time beelden van verkeer in elke richting bij een kruispunt en bepaalt op basis daarvan het optimale verkeerspatroon. Het patent dat IBM is […]


AH stopt met slimme koelkastmagneet Hiku
15 Mei, 06:54 Emerce
Het was een noviteit waar Amazon de kranten mee haalde, maar dan op Nederlandse bodem. Een jaar lang testte Albert Heijn of het met een slimme koelkastmagneet zijn klanten anders kon laten winkelen. Daar komt binnenkort een einde aan.


Domme korting is dood, leve slimme loyaliteit
14 Mei, 11:06 Emerce
Iedereen geeft korting, maar eigenlijk is dat een heel platte manier om consumenten aan je te binden. Bovendien kun je jezelf hiermee niet onderscheiden van je concurrenten, waardoor het niet langer een effectief instrument is. Hoe til je je loyaliteitsprogramma naar een hoger plan?


Met deze slimme tips krijg je je schoenen altijd proper
11 Mei, 07:42 Gazet v. Antwerpen
Hoe stijlvol je outfit ook is, vuile schoenen helpen alles om zeep. Maar hoe verwijder je die lastige vlekken? Van Vaseline tot micellair water, met deze slimme tips krijg je je schoenen altijd proper!


Nederlandse Defensie wil 6MHz aan ruimte claimen in frequentieband slimme meters
3 Mei, 10:48 Tweakers
Het Nederlandse ministerie van Defensie wil 6MHz aan frequentieruimte claimen in de 450MHz-band. Die band is nu in gebruik voor slimme meters met simkaarten die werken met de cdma450-standaard.


Amazon lanceert slimme luidspreker voor kids
30 April, 08:00 Emerce
Aan de familie Alexa apparaten van Amazon lijkt maar geen einde te komen. Nu is er dan een Echo Dots Kids Edition en die kost 80 dollar.


Febiac pleit voor "slimme" kilometerheffing, voor vrachtwagens én auto's
24 April, 20:42 Skynet Belgie
Sectorfederatie Febiac pleitte dinsdag, naar aanleiding van de cijfers van Viapass, voor de invoering van een "slimme" kilometerheffing, voor vrachtwagens én voor personenwagens. Het gaat dan om een variabel kilometertarief, volgens tijdstip en plaats van de rit. Febiac meent dat dit kan helpen om de files in te korten.


?Enkel slimme kilometerheffing voor alle voertuigen kan files echt oplossen?

De kilometerheffing voor vrachtwagens heeft amper een effect op de verkeersdrukte. Dat meldt werkgeversorganisatie Voka dinsdag in een reactie op de cijfers van Viapass, het publieke orgaan dat de kilometerheffing voor vrachtwagens coördineert in België.
Consument terughoudend met aanschaf slimme huishoudelijke apparatuur
23 April, 08:36 Emerce
Consumenten wereldwijd zijn nog terughoudend als het gaat om de aanschaf van slimme huishoudelijke apparatuur, zoals koelkasten. De belangrijkste vrees is dat apparatuur snel verouderd raakt.


?De auto wordt de nieuwe slimme luidspreker?
23 April, 06:48 Emerce
Kunstmatige intelligentie en spraaktechnologie komen vooral tot hun recht in de moderne auto. Dat vertelde analist Paul Gray van IHS Markt vrijdag op de IFA Press Conference in Rome.


Schneider Electric gaat samenwerking aan voor slimme en duurzame gebouwen
19 April, 09:30 Techzine
Schneider Electric laat aan Techzine weten over een samenwerking met Nexton (voorheen Mega Elektra Holding) en BluBrick Real Tech. De drie marktspelers op het gebied van Smart Buildings gaan vanaf 1 mei in de Nederlandse markt verschillende (eind)klanten adviseren bij het opleveren van nieuwe duurzame en intelligente gebouwen. In 2018 zullen de partijen verschillende projecten […]


Steden en gemeenten kunnen 680 miljoen euro besparen door slimme ledverlichting
18 April, 14:00 Skynet
Als steden en gemeenten zouden overschakelen op slimme ledverlichting langs de wegen, zou hen dat op termijn 680 miljoen euro kunnen opleveren. Dat heeft Agoria berekend. De technologiefederatie lichtte de cijfers vandaag toe bij de bespreking van het N-VA-voorstel om voor alle openbare verlichting ledlampen te gebruiken.


Microsoft komt met beveiligingsplatform voor slimme apparatuur Azure Sphere
17 April, 13:06 Techzine
Microsoft heeft vandaag tijdens de RSA Conference de nieuwe Azure Sphere aangekondigd. Dat is een nieuw veiligheidsplatform dat MCU-apparaten van betere beveiliging voorziet en ze slimmer maakt. De eerste apparaten die van Azure Sphere zijn voorzien worden eind dit jaar verwacht. MCU-apparaten zijn een nieuw soort apparaten die verbonden zijn met het internet. Ze werken […]


Slimme verlichting Ikea werkt na update met Google Assistant
12 April, 16:06 Tweakers
De serie slimme verlichting van Ikea, Trådfri, is na een update van de app compatibel met Google Assistant. De lampen werkten al met Apple HomeKit en Amazon Alexa. Om de lampen te laten werken, moeten gebruikers de functie aanzetten in de app.


Zo werken ?slimme kentekenplaten?
10 April, 21:42 AutoBlog
Alles is tegenwoordig ook zo slim. Wie heeft gekeken naar dat nieuwe programma van Ellie Lust over wereldwijde politiekorpsen? Jij niet? Geen zorgen, ondergetekende deed het eigenlijk ook meer als familieactiviteit dan vrijwillig. Gelukkig ging het over een stad die ik persoonlijk fascinerend vind: Dubai. Terwijl Ellie een ritje kreeg in een McLaren 570S van […]


Slimme rolstoel biedt inzicht in relatie tussen zitgedrag en ongemakken
9 April, 16:36 Techzine
SAP laat aan Techzine weten over een het project Smart Wheelchair, waarbij het samen met rolstoelfabrikant Life & Mobility rolstoelen uitrust met sensoren. Dit moet tot meer inzichten in de optimale zithouding leiden, om de negatieve effecten van langdurig rolstoelgebruik te voorkomen. De relatie tussen zitgedrag en ongemakken zoals decubitus wordt in kaart gebracht door […]


Huawei P smart - Slimme keuzes in een budgetphone
6 April, 06:24 Tweakers
De Huawei P smart deelt diverse kenmerken die tot voor kort op duurdere modellen te vinden waren. Tweakers testte ze uit.


Antwerpen stoomt hub voor slimme stad klaar
30 Maart, 18:48 De Tijd
18:26 De stad Antwerpen investeert ruim een miljoen euro in de renovatie van het Tolhuis tot een broedplaats voor technologie om van de stad een leider in Internet of things te maken.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be