NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Slimme

2News.be / Trefwoorden / Slimme

Bouwt Spotify een slimme luidspreker?
Gisteren, 16:24 De Tijd
16:08 De Zweedse streamingdienst Spotify is van plan om ook hardware te bouwen, zo blijkt op de rekruteringspagina van het bedrijf.


Slimme verkeersborden: niet meer remmen voor leeg kruispunt
Donderdag, 12:36 NOS nieuws

Een wereldprimeur op een kruispunt bij het Friese plaatsje Huins (Hķns in het Fries). Slimme verkeersborden, waardoor je niet meer hoeft af te remmen als er geen ander verkeer is. Een idee van de gepensioneerde onderwijzer Sijbren van der Velde. Vanaf vandaag worden de borden officieel in gebruik genomen.

Van der Velde is zelf helemaal geen snelheidsduivel. Maar afremmen naar 70 op de provinciale weg alleen maar omdat er een verkeersbord staat, vindt hij niet altijd nodig. "Soms is er op het kruispunt helemaal geen verkeer. Als een regel niet goed werkt, zijn mensen sneller geneigd die te negeren."

Hij bedacht een oplossing: zet een verkeersbord neer dat alleen werkt als er ander verkeer aankomt. Hij stuurde zijn idee naar de provincie en die pakte het op. Vanaf vandaag regelen detectielussen in het asfalt en twee slimme verkeersborden aan beide kanten van de weg het verkeer bij een kruispunt op de N359.

Op de provinciale weg tussen Bolsward en Leeuwarden mag je op veel plaatsen 100, behalve daar waar landweggetjes de weg kruisen, zoals bij Huins. Als er verkeer nadert vanaf die weggetjes, licht het dynamische verkeersbord op: 70. Komt er geen verkeer aan, dan gaat het bord op zwart.

Een eenvoudig idee eigenlijk. "Alle goede uitvindingen zijn simpel", stelt de oud-onderwijzer. "Je moet er alleen opkomen. Henry Ford bedacht de lopende band. Een heel simpel idee, maar wel effectief."

Hij had niet verwacht dat de provincie zijn plan meteen in praktijk zou brengen. "Als ze hadden gezegd: we kunnen er misschien iets mee, dan had ik het al heel bijzonder gevonden. Dat ze een idee dat nog nergens is gelanceerd zo groot oppakken, tekent het lef van de provincie."

Ongelukken

De provincie Friesland was blij verrast door het idee van Van der Velde, zegt gedeputeerde Sietske Poepjes. "Dit soort kruispunten is een knelpunt in de provincie en we luisteren heel graag naar oplossingen die burgers zelf aandragen. Dus dit kwam mooi bij elkaar."

Nederland kent talloze kruispunten als de kruising bij Huins. De gedeputeerde verwacht dat de slimme verkeersborden op meer plekken neergezet worden als ze zich in Friesland hebben bewezen. Bij Huins worden de oude borden met 70 vandaag weggehaald. Initiatiefnemer Van der Velde mag ze hebben. "Ik heb gehoord dat zijn kleinkinderen er al een beetje ruzie om maken."
Gerucht: Facebook komt in juli met twee slimme speakers met 15"-touchscreen
14 Februari, 13:54 Tweakers
Facebook komt uiterlijk in juli met twee slimme speakers die voorzien zijn van een 15"-touchscreen. De apparaten zouden bekendstaan onder de codenamen Aloha en Fiona en gemaakt worden door Pegatron, met schermen van LG Display.


Belgische privacycommissie heeft groen licht voor invoering slimme energiemeters
9 Februari, 21:06 Tweakers
De Belgische privacycommissie heeft geen bezwaren meer tegen de invoering van slimme energiemeters in 2019. Dat komt doordat de regering aanvullende bescherming heeft beloofd na bedenkingen van de commissie.


Digitale energiemeters worden gelanceerd zonder slimme software Atrias
9 Februari, 17:42 Skynet
De digitale energiemeter wordt als alles goed gaat gelanceerd op 1 januari 2019. Het was oorspronkelijk de bedoeling om gelijktijdig het slimme datasysteem 'Atrias' op te starten, dat moet toelaten de zelfgeproduceerde stroom te vermarkten, maar die timing wordt verlaten. In het komende voorjaar wordt een nieuwe lanceringsdatum voor Atrias bekendgemaakt.


Antwerpse CEO's steken tweede keer de koppen bij elkaar rond slimme mobiliteitsoplossingen
6 Februari, 18:18 Skynet
In Antwerpen zijn tientallen CEO's van Antwerpse bedrijven samengekomen om ervaringen en ideeŽn uit te wisselen rond mobiliteitsoplossingen tijdens de lopende en nog geplande grote infrastructuurwerken in de regio. Het is de tweede soortgelijke bijeenkomst in het kader van het mobiliteitsproject Slim Naar Antwerpen.


Slimme en domme volken? De Kamer mijdt het debat
6 Februari, 18:00 Volkskrant
Uw politieke nieuwsbrief Goedemiddag. Jesse Klaver moet nog even wachten tot hij in debat kan over de volkentheorie van het Forum voor Democratie. Intussen mist Marleen Barth het belangrijkste debat van het jaar en komt het kabinet met een gezondheidsadvies. Hier zijn uw Dagkoersen, die u ook dagelijks per e-mail kunt ontvangen. Regel het hier heel eenvoudig. HET DEBAT DAT NIET KOMTVolken en hun i


'Nederland moet voorop blijven lopen met slimme maakindustrie'
5 Februari, 06:36 NOS nieuws

3D-printen, robotisering, het gebruik van sensoren: het zijn de nieuwste technische ontwikkelingen, die bovendien hartstikke belangrijk zijn voor de Hollandse maak-industrie. Om de smart industry-sector een extra zetje in de rug te geven, krijgen acht regionale projecten een financiŽle injectie van 700.000 euro.

Dat wordt vanmiddag bekendgemaakt op het Smart Industry Jaarevent in Bussum door staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken en Klimaat. Centrale vraag in Bussum is: hoe maken we Nederland tech-proof?

Landen om ons heen steken miljoenen euro's, misschien zelfs miljarden in de innovatie van slimme ict; Nederland kan en mag daarbij niet achterblijven. Dat vindt Ineke Dezentjť Hamming, voorzitter van de FME, koepel van de technologische industrie.

"Op deze manier willen we samen met bedrijven, medewerkers, kennisinstellingen ťn overheid een sprint trekken naar de digitale toekomst", zegt Dezentjť Hamming in het NOS Radio 1 Journaal.

Actieplan

In 2015 is begonnen met een actieplan Smart Industry. Zo'n dertig bedrijven experimenteren daarin met de nieuwste technologie mede dankzij een investering van 165 miljoen euro. 40 procent wordt betaald door de bedrijven, de rest door kennisinstellingen en de overheid.

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat investeert hier met andere ministeries circa 42 miljoen euro in.

Digitalisering

Volgens Keijzer is digitalisering erg belangrijk voor de groei van de Nederlandse industrie. "Maar dan moet een ondernemer wel met de nieuwste software kunnen werken en moeten er bijvoorbeeld opleidingen ontwikkeld worden op het gebied van robotprogrammering. Ik steun daarom de regionale plannen van de Smart Industry."

Een van die projecten is die van Metropoolregio Rotterdam-Den Haag. "De slimme maakindustrie moet behouden blijven voor deze regio", zegt Saskia Bruines, wethouder kenniseconomie van Den Haag. In Den Haag zitten onder meer Airborne, GTM en KVE: bedrijven die onderdelen maken voor lucht- en ruimtevaart met inzet van robots en digitalisering.

Positief effect

Bruines: "Innovatie van deze sector heeft een positief effect op de economie: bedrijven kunnen grotere orders aan, kunnen groeien doordat ze efficiŽnter werken en kunnen misschien maakindustrie vanuit lagelonenlanden terugbrengen naar de regio."

Ook trekt de aanwezigheid van goedlopende bedrijven misschien andere ondernemers aan.
18 slimme nieuwe oplossingen voor mobiliteit in Antwerpse regio
2 Februari, 17:24 Gazet v. Antwerpen

Vandaag werden achttien nieuwe mobiliteitsprojecten voorgesteld die in de nabije toekomst zullen worden uitgerold met ondersteuning van de stad Antwerpen. Alle achttien projecten zetten in op slimme mobiliteitsoplossingen voor de Antwerpse regio. Het gaat zowel om projecten voor personenmobiliteit als voor vrachtverkeer.
Zeventien extra slimme camera?s
31 Januari, 02:24 Gazet v. Antwerpen

Het aantal camera?s die nummerplaten lezen in de politiezone Noorderkempen breidt fors uit. Om de criminaliteit beter te kunnen bestrijden, komen er op zeventien locaties camera?s bij.
'Een slimme meid, bevriest haar eicellen op tijd'
30 Januari, 02:24 Volkskrant
Mathilde (33) laat haar eicellen invriezen zodat ze later nog kinderen kan krijgen. 'Ik besefte dat er een einddatum aan mijn vruchtbaarheid zit.' Op het bureau van Annelies Bos staat een aantal vrolijk gekleurde geboortekaartjes. De gynaecoloog van de afdeling voortplantingsgeneeskunde van het UMC Utrecht heeft er nog meer, veel meer, maar die passen niet allemaal naast de computer. De kaartjes z


?Slimme ingrepen? hebben file aan afritten Rumst en Wilrijk niet verminderd
28 Januari, 15:00 Gazet v. Antwerpen

De zogenoemde ?slimme ingrepen? om de files op de afritten E19 Rumst en R1 Wilrijk aan te pakken, hebben niet het gehoopte succes. Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) pakte de afgelopen twee jaar elf afritten aan om de file te laten afnemen. Dit jaar zullen er nog zestien nieuwe werken worden opgestart. ?Een afrit mag geen flessenhals zijn?, zei Weyts eerder al.
Kickstarter voor slimme speaker Mycroft Mark II behaalt doel in eerste zeven uur
28 Januari, 13:54 Tweakers
Mycroft Mark II, de tweede generatie slimme speaker van Mycroft.ai, heeft in de eerste zeven uur van zijn Kickstartercampagne het inzameldoel van 50.000 dollar gehaald. Op het moment van schrijven staat de teller op 111.000 dollar, met nog 27 dagen te gaan.


Dankzij 'slimme' contactlens hoeven diabetespatiŽnten straks mogelijk minder vaak bloed te prikken
24 Januari, 20:24 Volkskrant
DiabetespatiŽnten hoeven in de toekomst mogelijk minder vaak bloed te prikken dankzij de ontwikkeling van een zachte contactlens die glucosewaarden meet in traanvocht. Aan dit soort lenzen wordt al langer gewerkt, maar onderzoekers van de technische universiteit van Ulsan in Zuid-Korea zeggen nu een lens te hebben ontwikkeld die zachter is, en hierdoor minder snel oogirritatie†veroorzaakt. Dit is


Regering pompt 4 miljoen in slimme mobiliteit
18 Januari, 16:06 De Tijd
15:48 Bedrijven en ondernemers kunnen binnenkort projectvoorstellen doen om een deel van de 4 miljoen euro te krijgen die de overheid wil besteden aan slimme mobiliteit.


Ben Woldring lanceert slimme app voor vaste lasten
17 Januari, 07:24 Emerce
Ben Woldring, oprichter van Bellen.com en Gaslicht.com, lanceert een nieuwe app Bencompare voor iPhone en Android. Daarmee zien gebruikers wat ze kwijt bent aan vaste lasten, ťn hoe het goedkoper kan.


Minder file en minder luchtvervuiling door deze verkeerslichten

Het Brussels verkeerslichtenplan, waarbij de verkeerslichten op de belangrijkste assen op elkaar afgestemd worden in functie van het tijdstip en de verkeersvraag, leidt tot minder file en minder luchtvervuiling. Dat meldt Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (sp.a) zaterdag. Wagens moeten minder stoppen en het verkeer stroomt vlotter door.
Adviesraad kabinet: verbod op onveilige 'slimme' apparaten
11 Januari, 15:48 NOS nieuws

Het kabinet moet onderzoeken of onveilige internet of things-apparaten geweerd kunnen worden van de markt. Daarvoor pleit de Cyber Security Raad, een adviesorgaan van het kabinet. In die raad zitten mensen uit het bedrijfsleven en de politiek.

Steeds meer apparaten krijgen een internetaansluiting: van webcams en thermostaten tot koelkasten. Dat is niet altijd veilig. Vorige week meldden beveiligingsonderzoekers al aan de NOS dat hackers binnen enkele minuten in je onveilige apparaat kunnen zitten.

Onveilige slimme apparaten kunnen je privacy schaden als kwaadwillenden kunnen meekijken met je webcam. Ook kunnen slimme apparaten worden gekaapt door netwerken van criminelen, die bijvoorbeeld je thermostaat gebruiken om digitale aanvallen uit te voeren.

Nauwelijks te zien

Voor consumenten is nauwelijks te zien welke apparaten veilig zijn en welke onveilig. Daarom moeten er regels komen om apparaten veiliger te maken, en mogelijk zelfs onveilige apparaten te weren van de Europese markt, vindt het orgaan.

"Je zou dat bijvoorbeeld kunnen onderbrengen in het CE-keurmerk, dat producten nu ook al moeten hebben", zegt hoogleraar ict-beveiliging Michel van Eeten, die lid is van de Cyber Security Raad. "Daarmee weren we ook brandgevaarlijke apparaten."

Zo moeten slimme apparaten tijdig worden voorzien van updates om beveiligingslekken te verhelpen. Ook moet een apparaat blijven werken als de koper ervoor kiest om het niet aan te sluiten op internet.

Stickers

Bovendien moet voor consumenten duidelijker worden hoe veilig een apparaat is, aldus de adviesraad. Zo zou er bijvoorbeeld een sticker op moeten komen waarop wordt wordt vermeld hoe goed het apparaat is beveiligd en hoe lang het updates voor lekken krijgt.

Als er toch problemen ontstaan doordat een fabrikant zijn zaakjes niet op orde heeft, moet hij aansprakelijk kunnen worden gesteld voor de economische schade, aldus het adviesorgaan.

"En op de korte termijn zou je een database met onveilige apparaten kunnen aanleggen. Dan pak je bedrijven aan middels naming and shaming", zegt Van Eeten.

Eerder kondigde het kabinet al aan met maatregelen te willen komen om slimme apparaten veiliger te maken, en fabrikanten aansprakelijk te stellen voor schade.
Opgelet voor valse WhatsApp-berichten van vrienden: ?Oplichters maken gebruik van slimme truc?
11 Januari, 14:00 Gazet v. Antwerpen

Een vriend die je WhatsApp een cadeaukaart aanbiedt van Delhaize? Geloof er maar niet te veel van, want fraudeurs hebben een nieuw kanaal gevonden om mensen op te lichten. ?Phishing via mail en telefoon is al gebruikelijk. Maar nu viseren ze steeds meer WhatsApp?, zegt woordvoerder Andries Bomans van SafeOnWeb.
?Groei slimme luidsprekers spectaculair?
8 Januari, 12:30 Emerce
De markt voor slimme luidsprekers is afgelopen jaar met 279 procent gegroeid. Alleen DVD spelers en tablets maakten eerder zo'n sterke groei door. Dat concludeerden Steve Koenig en Lesley Rohrbaugh van de Consumer Technology Association aan de vooravond van de CES in Las Vegas.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be