NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Slimme

2News.be / Trefwoorden / Slimme

Slimme speakers beginnen langzaam aan Nederlandse opmars
Vandaag, 14:03 NOS nieuws

In Nederland zie je ze eigenlijk nog niet. Maar zodra je aan Amerikanen, Britten of Duitsers vraagt of ze hem hebben, is de kans best aanwezig dat je een 'ja' terugkrijgt. De slimme speaker, een apparaat met een ingebouwde virtuele assistent, is aan een opmars bezig. Die ging tot nu toe vrijwel aan Nederland voorbij, maar daar komt langzaam verandering in.

Het idee van de speaker is dat je thuis minder snel naar je telefoon grijpt. In plaats van op een schermpje het weer te checken, je agenda te bekijken of muziek in te schakelen, geef je opdrachten aan een virtuele assistent in een doosje die terug praat. Daarbij is de gedachte dat spraak voor mensen een natuurlijkere communicatiemethode is dan tekst.

Marktleider Amazon treedt nu toe tot de Nederlandse markt met zijn Echo-speakers. Volgens onderzoek heeft het bedrijf 76 procent van de markt in handen en zijn er alleen al in de VS 15 miljoen speakers verkocht. Het is een eerste stapje, want de speaker praat nog geen Nederlands. Je moet het doen met Engels of Duits. Daarnaast kun je, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de VS, nog geen bestellingen doen bij Amazon of Spotify bedienen omdat het om de internationale versie van de speaker gaat.

Goedkoper dan de rest

Tegelijkertijd biedt Amazon hiermee wel de meest laagdrempelige manier om zo?n slimme speaker uit te proberen. De modellen hebben een beginprijs van 59 euro. Daarvoor krijg je de Dot. De duurde Echo Plus kost 149 euro, maar het geluid van deze speaker is beter. Daarmee zijn de Echo?s relatief goedkoop.

Dat is meteen ook de strategie van het bedrijf: het hoeft niet zo nodig geld te verdienen aan de speaker zelf, maar ziet het vooral als een nog makkelijkere methode om mensen aangehaakt te krijgen aan andere Amazon-diensten.

Er komt daarnaast steeds meer concurrentie. Het bekendste alternatief is de Home van Google, die de internetgigant vorig jaar introduceerde. De prijs daarvan ligt iets hoger (100-149 euro). Daar komt bij dat de speaker nog niet in Nederland te koop is. Volgens een woordvoerder zijn er geen plannen om daar op korte termijn verandering in te brengen.

Inmiddels beginnen ook andere partijen zich in dit spel te mengen. Sonos lanceerde onlangs de One. Het bedrijf, bekend van speakers die je via internet muziek kunt laten afspelen, ziet de speaker markt omvormen tot een slimme speaker-markt en springt daar nu ook op in. De One kost 229 euro en heeft in tegenstelling tot de concurrenten geen eigen virtuele assistent, maar maakt gebruik van die van Amazon.

En in juni van dit jaar lanceerde Apple zijn eigen variant: de HomePod. Maar hier zitten wel wat haken en ogen aan. De belangrijkste is de prijs: die ligt met 349 euro significant hoger dan die van de concurrenten. Daarnaast is de speaker vooral bedoeld om muziek af te spelen (dat rechtvaardigt volgens Apple dan ook de prijs, de geluidskwaliteit zou een stuk beter zijn). Je kunt Apples virtuele assistent Siri wel gebruiken, maar niet voor zoveel zaken als dat kan bij de Echo.

De speaker van Amazon kan namelijk gebruikmaken van wat skills worden genoemd. Functionaliteiten die door ontwikkelaars van andere apps kunnen worden gemaakt, speciaal voor die speaker. Daardoor is het bijvoorbeeld mogelijk om een pizza te bestellen of muziek van een streamingdienst af te spelen. Doordat het bedrijf hier al een aantal jaar mee bezig is, bestaan er inmiddels meer dan 20.000 van deze skills.

Dat maakt de speaker van de webwinkelgigant ook zo interessant voor andere partijen. Begin dit jaar werd op de CES in Las Vegas al duidelijk dat heel veel andere fabrikanten ervoor hebben gekozen om Alexa (zo heet de assistent van de Echo) te integreren in hun eigen producten. Dat varieert van koelkasten tot auto's, zodat je koelkast straks zelfstandig boodschapsuggesties kan doen. En daarmee groeit de macht van Amazon op dit gebied heel snel.

En de privacy dan?

Waardoor ook de vraag opkomt wat dit betekent voor onze privacy. Je plaatst namelijk een microfoon van een commerciŽle partij in je huis of auto. Amazon benadrukt, net als andere partijen, dat er pas wordt geluisterd als het apparaat wordt 'wakker gemaakt', met in dit geval Alexa. Maar om aan te springen op een bepaald commando, moet het apparaat wel constant meeluisteren. Die informatie wordt volgens Amazon en Google niet opgeslagen of geanalyseerd.

Tenslotte levert het ook nieuwe praktische problemen op. Begin dit jaar bleken presentatoren van een Amerikaanse lokale tv-zender per ongeluk voor eigenaren van een Amazon Echo poppenhuizen te bestellen. Het apparaat reageerde op 'Alexa, order a dollhouse' van de televisie. De webwinkelgigant heeft de aankopen daarna teruggenomen. En de Burger King gebruikte de Google Home om tijdens de Super Bowl dit jaar reclame te maken voor zijn merk.
Slimme lampen uitgelicht - Vier instapsets onder de honderd euro
Zaterdag, 06:48 Tweakers
In deze round-up vergelijken we vier startersets met slimme lampen, elk met een prijs onder de honderd euro.


Amazon brengt slimme luidspreker Echo naar BelgiŽ
Vrijdag, 15:30 De Tijd
15:09 De slimme luidspreker Amazon Echo is voortaan ook te bestellen vanuit ons land. Dat stelt de e-commercegigant in een persbericht.


Chemiereus BASF stopt 5 miljoen euro in maker slimme pallets
Donderdag, 07:24 Emerce
De Duitse industriereus BASF stopt 5 miljoen euro in de Nederlandse logistieke startup Ahrma uit Deventer, bekend van de slimme pallet.


KLM onderzoekt verbod op slimme koffers als ruimbagage
Dinsdag, 17:24 Tweakers
De Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM onderzoekt of het in navolging van enkele Amerikaanse maatschappijen overgaat tot een verbod op 'slimme' koffers als ruimbagage. Dit zijn koffers met een ingebouwde accu voor het opladen van bijvoorbeeld smartphones.


Slimme sensoren verhogen zorgkwaliteit in Zilverlinde
4 December, 02:18 Gazet v. Antwerpen

In het gloednieuwe woonzorgcentrum Zilverlinde worden veertien kamers uitgerust met een zogenaamde slimme sensor. Die moet het leven van bewoners en medewerkers aangenamer maken.
Toyota FT-AC Concept is een slimme SUV
30 November, 13:54 AutoBlog
Lekker origineel. Een nieuwe SUV presenteren. De Japanse autofabrikant heeft in Los Angeles de FT-AC Concept gepresenteerd. Toyota plaatst de auto als een designstudie. De SUV is, volgens Toyota, voor de weekendavonturier. De FT-AC Concept beschikt over tal van gadgets. Denk aan infraroodtechnologie om de omgeving in de gaten te kunnen houden als het donker […]


Deze zes slimme oplossingen kende je nog niet
30 November, 12:06 AutoBlog
Oog voor detail maakt het leven mooier. Iedereen zal het waarschijnlijk weleens meegemaakt hebben. Je staat voor een grote aankoop en je wil uiteraard de juiste keuze maken. Als moderne consument ga je niet over ťťn nacht ijs en doe je nauwkeurig je research. Desalniettemin kom je vaak niet verder dan een vergelijking van de […]


Binnenkort op de markt: de ?slimme condoom? die vertelt hoe goed je bent in bed
30 November, 10:36 Gazet v. Antwerpen

Een ?slim condoom? dat je bedprestaties kan meten. Het klinkt misschien als een grap, maar dat is het niet. Meer nog, met het nieuwe gadget kan je zelfs je gegevens delen en ermee opscheppen bij je vrienden.
Nedap en T-Mobile in proef met slimme parkeersensoren
25 November, 07:12 Emerce
Technologiebedrijf Nedap, bouwbedrijf Dura Vermeer en T-Mobile zijn een proef gestart met slimme parkeersensoren. Eerst start een proef van drie maanden, waarbij tien parkeerplekken bij De Gruyter Fabriek in ?s Hertogenbosch zijn voorzien van slimme sensoren. Deze meten welke plekken vrij en welke plekken bezet zijn.


Slimme muziekspeler en fitnesstracker
24 November, 08:24 Emerce
De volgende hit op Kickstarter luistert naar de naam Vinci. Het is zowel een muziekspeler als fitnesstracker ťn AI-assistent die met de stem kan worden bestuurd.


Ministerie laat betrouwbaarheid slimme meters onderzoeken
23 November, 14:12 Tweakers
De Nederlandse minister van Economische Zaken en Klimaat Eric Wiebes laat nader onderzoek uitvoeren naar de betrouwbaarheid van slimme meters. Metrologisch instituut VSL gaat het onderzoek doen, dat moet uitsluiten dat slimme meters grote meetafwijkingen laten zien.


Symantec waarschuwt voor beveiligingsproblemen slimme thuisapparaten
22 November, 14:05 Techzine
Symantec heeft naar aanleiding van een whitepaper een blog geschreven waarin de beveiliging van stem-activerende slimme speakers centraal staat. Daarin komen producten als Google Home en Amazon’s Echo Dot voorbij. Mede doordat Symantec ze na smartphones als de volgende grote stap voor spraakassistenten ziet. Het advies gaat in op wat een consument moet weten voordat […]


Symantec waarschuwt voor beveiligingsproblemen slimme thuisapparaten
22 November, 14:05 Techzine
Symantec heeft naar aanleiding van een whitepaper een blog geschreven waarin de beveiliging van stem-activerende slimme speakers centraal staat. Daarin komen producten als Google Home en Amazon’s Echo Dot voorbij. Mede doordat Symantec ze na smartphones als de volgende grote stap voor spraakassistenten ziet. Het advies gaat in op wat een consument moet weten voordat […]


Symantec waarschuwt voor beveiligingsproblemen slimme thuisapparaten
22 November, 14:05 Techzine
Symantec heeft naar aanleiding van een whitepaper een blog geschreven waarin de beveiliging van stem-activerende slimme speakers centraal staat. Daarin komen producten als Google Home en Amazon’s Echo Dot voorbij. Mede doordat Symantec ze na smartphones als de volgende grote stap voor spraakassistenten ziet. Het advies gaat in op wat een consument moet weten voordat […]


Qualcomm: Mesh networking is de toekomst voor slimme huizen
21 November, 14:54 Techzine
Om het internet of things (IoT) in slimme huizen te laten slagen, moet er gebruikgemaakt worden van nieuwe networkingmogelijkheden. Dat stelt althans†Rahul Patel, SVP & GM van Qualcomm’s Connectivity Business-divisie. ZDNet citeert de bestuurder die denkt dat mesh technologieŽn een nieuwe basis leggen voor IoT in huizen. Wellicht dat consumenten kiezen om snel en betrouwbaar […]


Is dit nog wel een (slimme) luidspreker?
20 November, 07:54 Emerce
Iedere fabrikant heeft tegenwoordig een slimme luidspreker, dus kon de Chinese zoekgigant Baidu niet achterblijven. Anders dan de uitgestelde HomePod van Apple en Amazons Echo zien de Raven H en R er wel erg bijzonder uit.


Slimme versnelling? Van der Poel had eens door dat Aerts van fiets wisselde
19 November, 16:36 Gazet v. Antwerpen

Mathieu Van der Poel blijft winnen. Ook op Deense bodem was er geen kruid gewassen tegen de Europese en Nederlandse kampioen. Hij sluit een week met knieproblemen af met een andermaal indrukwekkende solozege. ?De knie? Daar heb ik totaal geen last meer van.? Toon Aerts bleef nog het langst in het zog van de winnaar. ?Maar achteraf gezien had ik beter niet van fiets gewisseld?, redeneerde hij. Wout van Aert was dan weer eerlijk: ?Deze Van der Poel is onklopbaar.?
Amazon en Google dichten BlueBorne-lek in slimme speakers
16 November, 14:18 Tweakers
Amazon en Google hebben het BlueBorne-lek gedicht in hun speakers Echo en Home. De speakers waren vatbaar voor de lekken in de bluetooth-technologie, zo meldt het beveiligingsbedrijf dat BlueBorne aan het licht bracht.


Cisco steekt 1 miljard dollar in slimme steden
15 November, 17:00 Techzine
Cisco heeft een nieuw investeringsprogramma aangekondigd dat wereldwijd steden slimmer moet maken. Het bedrijf steekt in totaal 1 miljard dollar in zijn City Infrastructure Financing Acceleration Program om steden over de hele wereld sneller, makkelijker en betaalbaarder geavanceerde technieken aan te laten kopen en implementeren. Het bedrag van 1 miljard dollar wordt verzorgd door vier […]

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be