NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Slechts

2News.be / Trefwoorden / Slechts

?Slechts een kleine tegenslag?: Courtois vindt troost bij zwangere echtgenote Mishel Gerzig na nieuwe knieblessure
20 Maart, 00:00 HLN.BE
Een nieuwe klap voor Thibaut Courtois (31). De doelman verliet gisterenmiddag met een pijnlijke grimas het trainingsveld van Real Madrid. Hij scheurde op training de meniscus in zijn rechterknie en staat minstens zes weken langer aan de kant. Onze landgenoot stond dicht bij zijn comeback na een zware kruisbandblessure.


Slechts twee spelers bij United kregen dit seizoen vaker geel dan Ten Hag
5 Maart, 00:05 NU.NL - Sport
Manchester United-manager Erik ten Hag heeft zondag zijn vierde gele kaart van dit Premier League-seizoen gekregen. De Nederlander had in de verloren stadsderby tegen Manchester City (3-1) commentaar op de scheidsrechter. Na afloop was hij nog steeds boos over de arbitrale beslissing.


Knieblessure houdt Feyenoorder Stengs 'slechts' enkele weken aan de kant
5 Maart, 00:04 NU.NL - Sport
De knieblessure die Feyenoorder Calvin Stengs vorige week opliep in het bekerduel met FC Groningen, valt relatief mee. De 25-jarige spelmaker wordt eind deze maand terug verwacht.


Advies aan kabinet: 'Afschaffen fossiele subsidies slechts beperkt mogelijk'
13 Februari, 00:02 NU.NL - Economie
Het kabinet kan een beperkt aantal subsidies op fossiele brandstoffen in de komende zes jaar afbouwen. Maar de afschaffing van veel fossiele subsidies kan alleen in internationaal verband, staat in een nieuw advies.


NU+ | Kunstmatige intelligentie werd groot in 2023, maar dit is slechts het begin
28 December 2023, 00:38 NU.NL - Economie
Het kan snel gaan: begin dit jaar hadden we vaag van ChatGPT gehoord, nu gebruikt iedereen de chatbot. Kunstmatige intelligentie maakt het leven op veel gebieden makkelijker, maar ondertussen wordt stevig gediscussieerd over de impact op de maatschappij.


Slechts 14 procent van Vlaamse sportclubs heeft specifiek aanbod voor G-sporters
19 September 2023, 00:01 Skynet
Slechts 14 procent van de sportclubs in Vlaanderen heeft een specifiek aanbod voor G-sporters, sporters met een beperking. Dat blijkt maandag uit onderzoek van de KU Leuven. "Terwijl sporten en bewegen net extra belangrijk zijn voor mensen met een beperking", zegt Jeroen Scheerder (KU Leuven), hoogleraar sportsociologie.


Slechts 3 procent 'rechtvaardig' klimaatpakket Jetten voor mensen in armoede
7 Mei 2023, 00:02 NU.NL - Economie
"Rechtvaardig, uitvoerbaar en ambitieus." Die woorden omschrijven volgens klimaatminister Rob Jetten zijn pakket maatregelen om de CO2-uitstoot extra terug te dringen. Toch gaat maar een klein puntje van de subsidietaart naar mensen in (energie)armoede. Een flink deel gaat naar de industrie en naar waterstofproductie.


Slechts een op de vijf bestuurders bij Nederlandse banken is vrouw
9 Maart 2023, 01:14 NU.NL - Economie
In de raden van bestuur bij Nederlandse banken en investeringsmaatschappijen is ongeveer een op de vijf personen een vrouw. Dat blijkt uit onderzoek van de Europese Banken Autoriteit (EBA). Daarmee zit ons land in de Europese middenmoot. Ook krijgen bij de onderzochte bedrijven vrouwen vaak minder betaald dan hun mannelijke collega's.


Ferrari crash: tonnen aan schade, slechts 87 euro boete!
9 Maart 2023, 00:02 AutoBlog

Een rit met twee Ferrari’s verloopt niet al te best. Twee ongelukkige supercars maakten een bizarre crash mee, maar vooralsnog houdt de Italiaanse justitie zich nog in. Ook wij zijn […]

Dit artikel Ferrari crash: tonnen aan schade, slechts 87 euro boete! verscheen eerst op Autoblog.nl.




Turkse inflatie blijft zakken, maar slechts naar 58 procent
6 Februari 2023, 01:03 NU.NL - Economie
De Turkse inflatie zakt langzaam maar zeker, net als in veel West-Europese landen. Maar waar de prijsstijgingen in Nederland onder de 10 procent zijn beland, is de inflatie in Turkije ook in januari nog 57,7 procent op jaarbasis.


24 November 2022, 00:09 Volkskrant
Slechts twee werkzoekenden verloren uitkering: "Sanctiebeleid te zwak"
13 November 2022, 00:04 Skynet Economie
In het eerste semester van 2022 verloren slechts twee werkzoekenden het recht op een uitkering. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams parlementslid Ilse Malfroot (Vlaams Belang) heeft opgevraagd bij minister van Werk Jo Brouns (CD&V). "Dit is het ultieme voorbeeld van het zwakke sanctioneringsbeleid", reageert Malfroot.


Sombere peiling voor Liz Truss: slechts een op de tien Britten gelooft nog in premier
19 Oktober 2022, 00:01 HLN.BE
Hoewel de Britse premier Liz Truss een vergadering van haar regering heeft overleefd zonder dat de ministers haar hebben opgeroepen op te stappen, lijken de Britten en de leden van haar Conservatieve partij zich tegen haar te keren. Zo heeft amper een op de tien Britten nog geloof in de premier. Dat blijkt uit een peiling van de internationale onderzoeksgroep YouGov.


Dodelijke steekpartij Canada: slechts een van de twee broers pleegde moorden
7 Oktober 2022, 00:05 Skynet
De Canadese politie gaat ervan uit dat slechts een van de twee broers die verdacht worden van de dodelijke steekpartij van vorige maand op het Canadese platteland, verantwoordelijk is voor de dood van alle slachtoffers. Bij de steekpartij vielen elf doden. Achttien anderen raakten gewond.


Stikstofkaart leidt tot onrust, volgens minister slechts 'vertrekpunt'
23 Juni 2022, 00:04 NOS nieuws

Meerdere provincies weten niet wat ze aan moeten met de stikstofkaart die het kabinet bijna twee weken geleden heeft gepubliceerd. Op de kaart (.pdf) staat per gebied aangegeven hoeveel stikstofreductie er gerealiseerd zou moeten worden. Dat verschilt van 12 procent op plekken waar weinig beperkingen zijn, tot 70 en 95 procent in en rond Natura2000-gebieden.

Boeren en provincies zeggen onaangenaam verrast te zijn door de kaart, die "verstorend en inhoudelijk verwarrend" zou werken.

Houtskoolschets

Minister Van der Wal (Stikstof en Natuur, VVD) blijft achter het verspreiden van de kaart staan. "Dit is het eerlijke verhaal", zegt ze.

Van der Wal benadrukt wel dat het gaat om "richtinggevende emissiereductiedoelstellingen", die niet in steen zijn gebeiteld. "Deze kaart is een houtskoolschets, een vertrekpunt. Provincies hebben de ruimte om daar hun eigen inkleuring aan te geven."

Percentages en bijvoorbeeld de grootte van de gebieden kunnen volgens de minister in overleg met de provincies nog veranderen. "Het enige waar ik echt op stuur, is dat de optelsom van al die provincies samen uitkomt op 50 procent minder stikstofuitstoot."

Op onderstaande kaart zie je in welke mate de stikstofuitstoot van het kabinet omlaag moet. De originele kaart op hoge resolutie vind je hier.

Provincies vinden dat het ministerie met de kaart voorbij gaat aan plannen die er al liggen. Zo wil Gelderland de stikstofuitstoot in de landbouw met 40 procent reduceren en in andere sectoren met 25 procent. Zo zou enige landbouw rond de Veluwe mogelijk blijven.

Met de plannen van het kabinet kan dat niet, schrijft gedeputeerde Peter Drenth in een reactie. "Met onze aanpak halen we de doelen voor stikstofreductie, maar zonder ons landelijk gebied leeg te trekken. We willen geen reservaat worden."

Ook de provincies Noord-Brabant en Zeeland laten weten dat ze vasthouden aan eerder gemaakte eigen plannen.

Onzekerheid

Daarnaast zijn er klachten over plekken die volgens provincies onterecht zijn aangemerkt als '95%-reductiegebied', zoals Schiermonnikoog. Daar is volgens de provincie Friesland al heel veel gedaan om de stikstofuitstoot te verminderen. Nog eens 95 procent reductie is volgens de provincie schier onmogelijk. "Dan zou je alle schapen, konijnen, koeien van het eiland moeten verwijderen", zegt een woordvoerder.

Ook Zeeland is verbaasd dat natuur die volgens het provinciebestuur niet stikstofgevoelig is op de kaart wel zo is aangemerkt. De kaart roept volgens de Zeeuwen vooral veel vragen op en tast het draagvlak voor maatregelen bij boeren aan.

Minister Van der Wal hoopte met de kaart boeren en provincies juist meer duidelijkheid te geven. "Het is stap voor stap, en ik snap dat dat voor heel veel boeren ontzettend veel onzekerheid met zich meebrengt. Maar helaas moeten we hier wel doorheen met elkaar", zegt ze.

Morgen debatteert de Tweede Kamer over het stikstofbeleid van het kabinet. Nu al is duidelijk dat verschillende partijen aanpassing van de plannen zullen eisen.




Vier Union-spelers en slechts twee van landskampioen Club Brugge bij genomineerden
23 Mei 2022, 00:01 Skynet Belgie
Met tweevoudig winnaar Hans Vanaken (2018 en 2019) en Charles De Ketelaere zitten er slechts twee spelers van landskampioen Club Brugge bij de elf genomineerden voor de trofee voor de Profvoetballer van het Jaar, zo maakte de Pro League bekend. De winnaar wordt morgenavond bekendgemaakt op de Pro League Awards.


Amper een druppel regen de afgelopen maanden en de temperaturen stijgen: ?Droog voorjaar is slechts aanloop?
12 Mei 2022, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Er viel afgelopen maanden amper een druppel regen en de temperaturen stijgen. De kleine onverharde oppervlakte in Vlaanderen is kurkdroog. ?Water is kansloos om in de bodem te sijpelen?, zegt weerman Frank Deboosere.




Schiphol wil van vluchten af maar kan er 'slechts' 24 bij andere luchthavens kwijt
9 Mei 2022, 00:04 NU.NL - Economie
Schiphol ging donderdag in gesprek met luchtvaartmaatschappijen over het verplaatsen van vluchten naar andere luchthavens in het komende weekend. Daarmee wil de luchthaven voorkomen dat er opnieuw een grote chaos ontstaat. Bij andere luchthavens is er echter beperkte ruimte: tot dusver zouden er 'slechts' 24 vluchten overgenomen kunnen worden.


Verstappen boekt overtuigende zege op Imola, Leclerc slechts zesde na spin
25 April 2022, 00:06 NU.NL - Sport
Max Verstappen heeft zondag op dominante wijze de Grand Prix van Emilia-Romagna op zijn naam geschreven. De regerend wereldkampioen reed onder lastige omstandigheden in Imola van start tot finish aan de leiding en liep zo achttien punten in op de als zesde gefinishte Charles Leclerc.


NSZ ziet "positieve signalen", maar "slechts eerste stap"
17 Februari 2022, 00:45 Skynet Economie
NSZ ziet enkele positieve signalen in de arbeidsdeal van de federale regering. Maar de ondernemersorganisatie noemt het "slechts een eerste stap" en verwacht dat ook de gewesten de handen uit de mouwen steken.





Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn