NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Slachtoffers

2News.be / Trefwoorden / Slachtoffers

Slachtoffers Snapking krijgen geld terug
Vandaag, 08:54 NOS nieuws

Mensen die naar het betaalnummer van vlogger Snapking hebben gebeld, krijgen hun geld terug. Ze hoeven daar niets voor te doen, zegt de Autoriteit Consument en Markt (ACM). De toezichthouder dwingt telefoonmaatschappijen om de schade terug te betalen. In totaal gaat het om ruim 13.000 euro.

YouTuber Tim van Teunenbroek, ook bekend als Snapking, plaatste in maart een video waarin hij bekendmaakte vader te zijn. Kijkers die wilden weten wie de moeder is van het kind, moesten bellen met een duur 0909-nummer.

Minderjarigen

Volgens de ACM werden bellers, onder wie veel minderjarigen, onnodig lang aan de lijn gehouden, voor een bedrag van 1 euro per minuut. Van de 6450 bellers kreeg vrijwel niemand Snapking aan de lijn. Bij bijna iedereen werd de verbinding na minutenlang wachten verbroken. Slechts vijf mensen hebben met Snapking gesproken. Bij drie van hen duurde dat gesprek minder dan een minuut.

In juli greep de ACM in. Het nummer werd geblokkeerd en de inkomsten werden bevroren. Snapking heeft daarom niets verdiend met het informatienummer.

De toezichthouder benadrukt dat telefoonmaatschappijen niet schuldig zijn en zelf ook al hebben gezegd dat ze het geld terug willen betalen.

Eerder deze maand maakte de ACM bekend misbruik van informatienummers harder aan te gaan pakken.
Drie op de vier slachtoffers van partnergeweld nemen problemen mee naar werk
Vrijdag, 12:18 Skynet
Partnergeweld is niet alleen een privéprobleem. Het heeft wel degelijk een invloed op het functioneren van een slachtoffer en diens collega's op het werk. Dat blijkt uit de resultaten van een enquête die het Belgisch Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen (IGVM) liet uitvoeren bij ongeveer 2.000 Belgische werknemers.


Mexicaanse F1-piloot doneert 140 000 euro aan slachtoffers aardbeving
Donderdag, 08:12 Gazet v. Antwerpen
De Mexicaanse F1-piloot Sergio Perez heeft ruim drie miljoen pesos, zo'n 140 000 euro, gestort om de slachtoffers van de aardbeving in Mexico te steunen.


VN wil slachtoffers van hekserij in Afrika en Azië beter beschermen
Woensdag, 17:24 Skynet
Elk jaar worden duizenden mensen beschuldigd van hekserij en gaan ze gebukt onder de desastreuze gevolgen. Dat zei de VN-Mensenrechtenraad voor het begin van een workshop met experten om het groeiend probleem aan te pakken. "Vrouwen en kinderen, mensen met albinisme, worden verbannen, gefolterd, verminkt en gedood, terwijl de daders van deze gruwelijkheden nauwelijks ter verantwoording worden geroepen", zei VN-mensenrechtenexperte Ikponwosa Ero vandaag in Genève, verwijzend naar Afrika ten zuiden van de Sahara, het Pacifisch gebied en India als de belangrijkste hotspots van dergelijke praktijken.


Orkaan Maria spaart Sint-Maarten, raast op Puerto Rico af
Woensdag, 04:30 Volkskrant
Orkaan Maria is in de nacht van dinsdag op woensdag voorbij Sint-Maarten getrokken, op het eerste gezicht zonder al te veel schade aan te richten. De orkaan neemt in het Caribisch gebied nog steeds in kracht toe. Orkaan Maria is al een orkaan van de vijfde categorie en extreem gevaarlijk. Volgens het Amerikaanse National Hurricane Center geven de laatste metingen met een Hurricane Hunter-vliegtuig


Tientallen doden bij zware aardbeving Mexico

Bij een zware aardbeving met een kracht van 7,1 in Mexico zijn tientallen doden gevallen. In de centrale staat Morelos zijn volgens de gouverneur 42 mensen om het leven gekomen. Ook in de deelstaten Mexico en Puebla worden doden gemeld. In de hoofdstad Mexico zitten mensen vast in gebouwen.

Het centrum van de beving lag in Puebla, 120 kilometer ten zuidoosten van Mexico-Stad.

De Mexicaanse president Pena Nieto zegt dat er in Mexico-Stad 27 gebouwen zijn ingestort. De burgemeester van de stad meldt dat er mensen zitten opgesloten in beschadigde gebouwen, maar van slachtoffers in de hoofdstad zijn nog geen berichten. Wel is het rampenplan afgekondigd.

Lokale media tonen beelden van ingestorte gebouwen in dichtbevolkte delen van de stad. Een van die gebouwen is een parkeergarage naast een ziekenhuis. De Mexicaanse beurs is vanwege de aardbeving gesloten en de luchthaven van Mexico-Stad heeft alle vluchten voorlopig geannuleerd.

Twee weken geleden werd Mexico ook al getroffen door een zware aardbeving met een kracht van ruim 8. Daarbij kwamen bijna honderd mensen om het leven. Deze nieuwe aardbeving komt op de dag af 32 jaar na een zware aardbeving die Mexico-Stad in 1985 trof. Die kostte aan duizenden mensen het leven.
Wekdienst van 19/9: Prinsjesdag en orkaan Maria op volle sterkte

Goedemorgen! De echte fanatiekelingen staan deze ochtend op de derde dinsdag van september al vroeg langs de route van de Gouden Koets. Want vandaag is het Prinsjesdag: de dag van de troonrede en de hoedjes. Al is de dag dit jaar anders dan anders vanwege de kabinetsformatie.

Vanochtend is het in sommige regio's nog lang mistig. Verder is het wisselend bewolkt met slechts een enkele bui. Het wordt 16 tot 17 graden met een zwakke wind.

Moet je de deur uit? Dit is het overzicht van de files en de situatie op het spoor.

Wat brengt vandaag?

- Prinsjesdag beheerst vandaag voor het grootste gedeelte het Nederlandse nieuws. Op NOS.nl en in de app lees je het laatste nieuws. Op Facebook kijk je mee naar de traditionele tocht en de troonrede via een livestream.

- De Bovenwindse Eilanden houden hun hart vast voor orkaan Maria, die de hele dag over het gebied trekt. Maria is vannacht uitgegroeid tot een orkaan van de zwaarste categorie (5) en trekt onder meer langs Saba en Sint-Eustatius. De eilanden worden niet direct geraakt.

- Om 13.30 uur gaat in Maastricht de rechtszaak tegen PVV'er Michael Heemels verder. Heemels verduisterde tussen 2012 en 2016 bijna 177.000 euro om zijn drank- en drugsverslaving te bekostigen. Ook betaalde hij luxe goederen en dure trips van met het geld van de partij.

- En president Trump houdt straks zijn eerste toespraak bij de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York. Gisteren liet hij zich al kort uit over de VN: hij eist hervormingen om de organisatie sterker en slagvaardiger te maken.

Dit heb je vannacht gemist

- Peilingwijzer: opmars Baudet gaat door: een half jaar na de verkiezingen laten de politieke peilingen geen grote veranderingen in de kiezersvoorkeuren zien. Op één punt na: de gestage opmars van Forum voor Democratie.

- Coördinatiecentrum op Curaçao voor hulp aan getroffen eilanden: Nederland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk richten een coördinatiecentrum op om de hulp aan de Caribische eilanden die getroffen zijn door orkaan Irma te stroomlijnen.

- Bijna 200 Turkse diplomaten krijgen asiel in Duitsland: bijna 200 Turken met een diplomatiek paspoort hebben na de mislukte coup van vorig jaar asiel gekregen in Duitsland. Het gaat niet alleen om diplomaten en militairen, maar ook om hun gezinsleden.

En dan nog dit

Het is er al heel vaak over gegaan: de bezoekersaantallen bij de inauguratie van Donald Trump. Trump en zijn voormalig woordvoerder Sean Spicer zeiden dat het de drukst bezochte inauguratie ooit was, maar op foto's was het tegendeel te zien. De stelligheid waarmee Spicer volhield dat het nog nooit zo druk was geweest, leidde tot verwondering en verbijstering. Spicer, inmiddels buiten dienst, komt terug op de commotie. Hij heeft spijt, zegt hij tegen The New York Times. "Natuurlijk heb ik dat. Absoluut."

Fijne dag!
Financiële steun aan slachtoffers aanslagen Stockholm, Barcelona en Brussel mogelijk
15 September, 18:19 Skynet
Op voorstel van minister van Justitie Koen Geens heeft de ministerraad twee besluiten goedgekeurd om de aanslagen in Stockholm (7 april), Barcelona (17 augustus) en Brussel (25 augustus) te erkennen als daden van terrorisme. Door die erkenning kunnen slachtoffers of hun naasten financiële steun krijgen.


Columnist die 'geen seconde treurde om slachtoffers MH17' weg bij AD
13 September, 15:39 NOS nieuws

De AD-columnist die "geen seconde heeft getreurd om de slachtoffers" van ramp met vlucht MH17 moet vertrekken bij de krant. Hanina Ajarai heeft "onvoldoende binding met de lezer". Dat bevestigt AD-hoofdredacteur Hans Nijenhuis tegen NRC.

Een van de columns van Ajarai ('Nouri vs. MH17') leidde tot ophef. Ajarai beschreef daarin dat de vliegtuigramp in Oost-Oekraïne, die 298 inzittenden het leven kostte, haar "emotioneel niets" doet, terwijl ze wel geraakt werd door het lot van Ajax-voetballer Abdelhak Nouri, die hersenletsel opliep na een hartstilstand. Wel noemt ze de ramp met de MH17 "een nationaal trauma".

'Ajarai niet alleen weg om column'

Hoofdredacteur Nijenhuis zegt dat haar vertrek "niet alleen" te maken heeft met de column. Ajarai zei in een telefonische reactie tegen NRC geen commentaar te geven op het nieuws. Haar laatste column voor het AD verschijnt op 28 september. Een vervanger is nog niet in beeld.

Na de bewuste column zei de hoofdredactie van het AD dat ze niet de mening van Ajarai deelde, maar haar vrijheid als columnist respecteerde. Later bood Ajarai haar excuses aan in de krant. "Mijn woorden zijn nooit bedoeld als trap na richting de nabestaanden van de MH17-ramp."
Moeder schenkt 31 liter borstvoeding aan slachtoffers orkaan Harvey
13 September, 12:34 Gazet v. Antwerpen

Terwijl voormalige Amerikaanse presidenten oproepen om slachtoffers van orkaan Harvey, die twee weken geleden heel wat schade aanrichtte in Texas, financieel te steunen, heeft een jonge moeder uit Saint Louis (Missouri) een andere manier gevonden om haar steentje bij te dragen. Danielle Palmer staat 31 liter borstmelk af aan moeders van pasgeboren baby?s in Texas. Op Facebook toont ze een koelkoffer vol flesjes melk.
Willebroekse chef roept collega?s op om slachtoffers orkaan Irma te steunen: ?Serveer de Sloppy Joe?
13 September, 09:36 Gazet v. Antwerpen

Om de Caribische slachtoffers van orkaan Irma te steunen, roept een chef uit Willebroek andere koks op om ook Sloppy Joe?s op het menu te zetten.
Rode Kruis op zoek naar giften voor slachtoffers Irma
11 September, 16:50 Skynet
Het Rode Kruis is op zoek naar giften voor de slachtoffers van de verwoestende passage van orkaan Irma in de Caraïben in de Verenigde Staten. Zowel Rode Kruis Vlaanderen als het Franstalige Rode Kruis doen daarvoor een oproep via hun website.


Emotionele Beyoncé geeft speech voor slachtoffers van orkaan Harvey
10 September, 13:00 Gazet v. Antwerpen
Meer dan een week nadat orkaan Harvey vernieling zaaide in Texas, kwam popster Beyoncé de slachtoffers een hart onder de riem steken. Ze verraste de kerkgangers met een speech en maakte lunch voor hen.


Opinie op Zondag - Sebastien Valkenberg: De rede als leidraad en niet het geloof, dat scheelt slachtoffers
10 September, 10:36 Volkskrant
Prikkelende opinie op een dag dat u er tijd voor heeft: de Volkskrant presenteert elke zondag twee bijdragen van een vaste club van zeven auteurs. Later vandaag cultuurhistoricus Thomas von der Dunk, nu eerst filosoof Sebastien Valkenberg. Graag maak ik van de gelegenheid gebruikt om een stemadvies uit te brengen. Dit najaar wordt bekend wie de winnaar is van de verkiezing It Moaiste fan Fryslân,


Op Cuba vliegen 'de kokosnoten om je oren' door orkaan Irma
9 September, 18:24 NOS nieuws

Orkaan Irma, die een ravage veroorzaakte op Sint-Maarten, komt over een paar uur aan land in Cuba. En dat Irma onderweg is, wordt steeds duidelijker, vertelt Ivana Ruijter (20), die samen met haar vriend op vakantie is op het eiland. "De palmbomen staan krom van de wind. Het regent heel hard. Iedereen zit binnen", vertelt Ruijter aan de NOS.

Ruijter werd gisteren geëvacueerd uit haar hotel. "We zaten rustig bij het zwembad en dachten: 'hier zitten we wel veilig'. Maar toen werd omgeroepen dat we onze spullen moesten pakken en werden opgehaald door bussen." Er werd niet verteld waar de bussen heen zouden rijden. "Niemand vertelde ons iets, het was heel verwarrend."

De bussen reden naar een ander hotel in de buurt, in Varadero. "Dit hotel ziet er veel steviger uit, dus ik voel me een stuk veiliger. Het hotel ziet eruit alsof het wel een orkaan aankan", vertelt Ruijter.

De ramen zijn dichtgetimmerd met metalen platen en de plantenbakken zijn naar binnen gehaald. "We hebben glazen deuren op de hotelkamer en die zijn dichtgeplakt met tape. Dat vind ik wel best verontrustend."

Iedereen moet om 14.00 uur (lokale tijd, 20.00 uur Nederlandse tijd) op zijn hotelkamer zitten. Om 17.00 uur wordt er eten naar de gasten gebracht, vertelt Ruijter. "We hebben onze matras in de badkamer gelegd, omdat we bang zijn dat het glas van de balkondeuren gaat springen."

De storm was de afgelopen dagen ook al goed voelbaar, gaat ze verder. "De kokosnoten vliegen om je oren. Bij veel palmbomen zijn de onderste kokosnoten ook weggehaald. Gisteren waren we nog even op het strand, maar we konden helemaal niets meer zien door alle wind en regen. Je kon alleen de zee horen."

Orkaan Irma veroorzaakte eerst veel ellende op Sint-Maarten en komt waarschijnlijk morgenavond laat aan land in het zuiden van Florida. De gouverneur van die Amerikaanse staat heeft 5,6 miljoen mensen, een kwart van de inwoners van Florida, gevraagd hun huis te verlaten.

Sint-Maarten gaat weer opnieuw getroffen worden door een orkaan. Na Irma passeert Jose het eiland waarschijnlijk rond middernacht.
Ontploffing in Lekkerkerk, twee slachtoffers met ernstige brandwonden
25 Augustus, 16:12 NOS nieuws

Bij een ontploffing in Lekkerkerk zijn twee mensen gewond geraakt. Ze zijn met ernstige brandwonden naar het ziekenhuis gebracht.

Volgens Omroep West waren er veel hulpdiensten aanwezig om de slachtoffers te helpen, waaronder een traumahelikopter.

De ontploffing ontstond tijdens werkzaamheden aan de elektriciteit. Daardoor brak er brand uit in de technische ruimte. De brandweer heeft de hoogspanning van het net gehaald om de brand te kunnen blussen.

Na enkele uren kreeg de brandweer het vuur onder controle. De brand is inmiddels gedoofd. Het gebouw wordt nog geventileerd om de rook eruit te krijgen.
Marokkaanse gemeenschap Ripoll houdt minuut stilte voor slachtoffers
19 Augustus, 23:38 NOS nieuws

Ripoll, een kleine slaperige Spaanse stad met 11.000 inwoners, aan de voet van de Pyreneeën. Iedereen kent elkaar, in ieder geval van gezicht. Niemand uit de stad had verwacht dat zeven van de minstens acht verdachten die betrokken waren bij de aanslag in Barcelona hier vandaan zouden komen.

De Marokkaanse gemeenschap in Ripoll wilde vanavond laten zien dat ze niet achter de daden van de Marokkaanse jongens staan. Met ongeveer vijftig man werd er een minuut stilte gehouden op een plein in de stad. De Marokkaanse Spanjaarden stonden met bordjes in hun handen waarop 'niet in mijn naam' stond geschreven.

Ook de moeders en tantes van de verdachten stonden daarbij. "Ze zeiden dat ze op vakantie gingen", vertelden ze. "We hebben nog smsjes van ze gekregen, tot donderdag." Met deze actie hoopten ze aan iedereen te laten zien dat de aanslag niet gepleegd is door de zonen zoals zij ze kenden.

Ook de 22-jarige Hamza, die bij een paar van de jongens in de klas zat en samen met ze voetbalde, had dit nooit zien aankomen. "Ze waren heel normaal. Altijd samen, aten bij elkaar", vertelt hij. "Het waren jongens die alles samen deden, vrienden voor het leven." Hamza kan zich niet voorstellen dat ze zijn gedood. "We zaten samen op school, het zijn jongeren."

De loco-burgemeester van de stad is erg geschrokken. "We dachten allemaal dat we samenleefden in een vreedzame rustige, hechte, gemeente. " Ieder had zijn eigen cultuur en denkwijzen, zegt ze. "Maar we hadden nooit gedacht dat de terreurcel hiervandaan zou komen."
Dit is er over de verdachten van de aanslagen in Spanje bekend
19 Augustus, 18:00 Volkskrant
Stukje bij beetje komt in beeld wie betrokken zijn geweest bij de aanslagen in Spanje. Een overzicht van wat er over de verdachten bekend is. Het lijkt erop dat de terreurcel die de aanslagen heeft gepleegd bestond uit twaalf mensen. Vier van hen zijn gearresteerd en vijf anderen zijn door de politie doodgeschoten tijdens de aanslag in Cambrils. In het huis in Alcanar waar de bomaanslagen werden v


De slachtoffers van de aanslagen in Spanje: een Belgische moeder, de vader van een baby van zeven maanden en een pas gepensioneerde
18 Augustus, 14:43 Gazet v. Antwerpen

Naast de veertien doden vielen er ook meer dan honderd gewonden bij de aanslagen in Barcelona en Cambrils. Een tiental verkeert nog in kritieke toestand. Dit weten we tot nu toe over de doden en gewonden.
Catalaanse regering: slachtoffers komen uit 24 landen
18 Augustus, 08:53 NOS nieuws

De slachtoffers van de aanslag van gistermiddag in Barcelona komen uit 24 landen. Dat heeft de Catalaanse regering bekendgemaakt. Bij de aanslag op de Ramblas kwamen dertien mensen om. Er zijn ruim honderd gewonden; vijftien van hen verkeren in levensgevaar. De verantwoordelijkheid voor de aanslag is opgeëist door IS.

Het is niet duidelijk om welke nationaliteiten het precies gaat bij de slachtoffers. Wel hebben enkele regeringen bekendgemaakt dat een of meerdere burgers gewond of overleden zijn. Minister Koenders zei gisteravond in het tv-programma Jinek dat onder de gewonden drie Nederlanders zijn. Het zijn een echtpaar en een vriendin van hun dochter. Ze zijn niet in levensgevaar.

Onder de doden is in elk geval een Belg. Eerder werd gezegd dat ook een Duitser is gedood, maar persbureau AP meldt nu dat de Duitse autoriteiten dat nog niet kunnen bevestigen. De Franse regering zegt dat 26 Fransen gewond zijn geraakt, van wie zeker elf ernstig. Australië meldt dat er drie Australische gewonden zijn en ook zijn er twee Taiwanezen en een inwoner van Hongkong onder de gewonden. Volgens het Chinese consulaat in Barcelona zijn er geen berichten over andere Chinese slachtoffers.

Mijden

Het lijkt erop dat vooral buitenlanders onder de slachtoffers zijn, want veel Spanjaarden mijden de overvolle Ramblas. De drukke straat in het centrum van Barcelona met kraampjes en winkels is vooral populair bij toeristen.

Vannacht is in de Spaanse kuststad Cambrils een tweede aanslag gepleegd. Vijf terroristen reden in op het publiek en verwondden zo vijf burgers en twee agenten. De politie kon de daders doodschieten voordat ze veel slachtoffers konden maken. Ook Cambrils is een populaire vakantieplek. Over de identiteit van de gewonden daar is nog niets bekendgemaakt. Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag meldt dat er geen aanwijzingen zijn dat in Cambrils Nederlanders gewond zijn geraakt.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be