NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Slachtoffers

2News.be / Trefwoorden / Slachtoffers

E34 versperd na ongeval met verschillende voertuigen in Melsele

Op de E34 richting Antwerpen kwam het woensdagavond tot een ongeval tussen verschillende voertuigen in Melsele. De weg is er volledig versperd.
Vonnis Mladic voltooit juridische revolutie die JoegoslaviŽtribunaal is
Gisteren, 02:18 Volkskrant
Oud-legerleider Ratko Mladic hoort woensdag of hij levenslang krijgt voor 'Srebrenica'. Met de uitspraak zit het werk van het JoegoslaviŽtribunaal er bijna op, na 24 jaar. Criminoloog Frederiek de Vlaming volgde de processen jarenlang en blikt terug en vooruit - naar een SyriŽtribunaal? De man die in 1995 Srebrenica onder de voet liep, was vol bravoure. Complimenten uitdelen aan zijn militairen, h


Zes mannen veroordeeld voor fraude met vervalste facturen: slachtoffers zijn meer dan 220.000 euro kwijt
Dinsdag, 17:54 Gazet v. Antwerpen

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft zes mannen veroordeeld voor hun betrokkenheid bij een fraude met vervalste facturen. Ze wisten een dertigtal slachtoffers ruim 223.000 euro afhandig te maken. De beklaagden kregen celstraffen tot vijf jaar opgelegd en het illegaal verkregen vermogen werd verbeurdverklaard.
Auto vliegt in brand na zware botsing met trein: twee dodelijke slachtoffers
Zondag, 13:00 Gazet v. Antwerpen

Bij een dodelijk ongeval nabij Zillebeke zijn twee personen om het leven gekomen. Een wagen werd om nog onduidelijke redenen gegrepen door een trein op een overweg. De wagen is kort daarna in brand gevlogen.
Dertien plaatsen voor slachtoffers van tienerpooiers in private voorzieningen
Vrijdag, 13:24 Skynet
Er komen in private voorzieningen dertien plaatsen voor de opvang van slachtoffers van tienerpooiers. Voor die specifieke doelgroep bouwt de vzw EmmaŁs zeven reguliere plaatsen om, de vzw Wingerbloei zes. Die dertien plaatsen komen bovenop de bestaande plaatsen voor slachtoffers van tienerpooiers in de gemeenschapsinstellingen. Dat heeft Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) vandaag bekendgemaakt. Hij maakt 570.000 euro vrij voor de operatie.


District herdenkt slachtoffers naziterreur met nieuwe gedenkplaten
16 November, 00:12 Gazet v. Antwerpen

Naast het vredesmonument ter nagedachtenis van het Deurnese politiekorps dat in 1944 door de Duitse bezetter gedeporteerd werd naar de concentratiekampen, krijgt het district nog twee nieuwe gedenktekens.
Aardbeving Iran: Netanyahu biedt slachtoffers hulp uit IsraŽl aan
15 November, 17:54 Skynet
De IsraŽlische premier heeft via het Rode Kruis IsraŽlische hulp aangeboden aan de slachtoffers van de aardbeving in Iran. Bij de natuurramp vielen meer dan 400 slachtoffers in Irak, maar vooral ook in Iran, dat geldt als een vijand van de Hebreeuwse staat.


De keerzijde van #MeToo: slachtoffers herbeleven misbruik door vele online getuigenissen
15 November, 10:24 Gazet v. Antwerpen

De hashtag #MeToo beheerst al weken de sociale media. Hoewel dat vooral toegejuicht wordt door experts, heeft de stroom aan getuigenissen ook een keer≠zijde voor zij die ooit het slachtoffer van misbruik waren. ?Sommigen herbeleven hun eigen ervaring opnieuw. En ze kunnen het onderwerp nergens ontvluchten.?
Dna slachtoffers gevonden op nieuwe botresten uit MH17-gebied
14 November, 16:00 NOS nieuws

Nederlandse forensische experts hebben menselijk dna gevonden in botresten die eerder dit jaar zijn gevonden op de plek in OekraÔne waar vlucht MH17 drie jaar geleden neerstortte.

Begin oktober kreeg Nederland 23 botfragmenten in handen die in Oost-OekraÔne waren aangeboden aan het plaatselijke Openbaar Ministerie. De freelance-journalist Patrick Lancaster, die veel bericht over het gebied dat in handen is van de OekraÔense separatisten, had de resten bij de OekraÔense justitie afgegeven.

Menselijk materiaal

Via bemiddeling door de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) zijn de resten naar Nederland overgebracht. Het NFI (Nederlands Forensisch Instituut) heeft nu vastgesteld dat vijftien fragmenten menselijk materiaal bevatten.

Inmiddels is van acht fragmenten een dna-profiel gemaakt, afkomstig van zeven slachtoffers: vier Nederlanders en drie buitenlanders. Hun identiteit was al bij eerder onderzoek vastgesteld. Nabestaanden die daar prijs op stellen, zijn over de nieuwe bevindingen ingelicht door de politie.

Er zit geen dna-materiaal bij van de twee inzittenden van vlucht MH17 van wie tot dusver niets is teruggevonden. Het NFI werkt nog aan de identificatie van de zeven overige menselijke botresten.
Opinie: Zijn de slachtoffers in deze #MeToo-dagen niet ook daders?
14 November, 10:36 Volkskrant
Het #MeToo-debat moet wel dieper gaan dan wat naming hier en wat shaming daar. Je mag het natuurlijk niet zeggen, maar waarom trekt de een braaf zijn kleren uit in de woonkamer van een geile castingdirector die een slecht verhaal ophangt over iets met een douche en een sportschool, en verlaat de ander hard lachend en met opgestoken middelvinger het pand? Je mag het natuurlijk niet zeggen, maar waa


'Veel slachtoffers omdat gebied slecht is voorbereid op aardschokken'
13 November, 16:00 Volkskrant
Het grensgebied van Iran-Irak is zondag getroffen door een zware aardbeving die aan honderden mensen het leven heeft gekost. De aardbeving met een kracht van 7,3 op de schaal van Richter was van IsraŽl tot Turkije voelbaar. Drie vragen over de beving. De getroffen streek in Iran en Irak maakt deel uit van een groot botsingsgebied tussen twee tektonische aardplaten: de Arabische plaat en de Eurazia


Parijs herdenkt slachtoffers Bataclan en andere aanslagen
13 November, 10:36 NOS nieuws

In Parijs wordt vandaag stilgestaan bij de terroristische aanslagen van precies twee jaar geleden, die aan 130 mensen het leven kostten. President Macron herdenkt, samen met de Parijse burgemeester Hidalgo en vele anderen, de slachtoffers die vielen bij het voetbalstadion Stade de France, het Bataclan-theater en enkele cafťs in het centrum van Parijs.

Bij alle plaatsen waar extremisten uit naam van Islamitische Staat toesloegen, worden herdenkingsplechtigheden gehouden. De aanslagen van 13 november 2015 waren de ergste uit de recente geschiedenis van Frankrijk.

De eerste plechtigheid vond vanmorgen plaats bij het Stade de France, waar Macron een krans legde en een minuut stilte in acht nam.

Direct na de aanslagen riep de toenmalige president Hollande de noodtoestand uit. Die heeft zijn opvolger Macron twee weken geleden opgeheven. Inmiddels zijn in Frankrijk aangescherpte antiterrorismewetten van kracht, die de politiek vergaande bevoegdheden geven om verdachten af te luisteren en woningen te doorzoeken.

De reeks terreurdaden op de avond van 13 november begon bij het Stade de France waar het Franse nationale elftal op dat moment een vriendschappelijke wedstrijd speelde tegen Duitsland. Drie zelfmoordterroristen bliezen zich buiten het stadion op. Kort daarna openden terroristen het vuur op bezoekers van cafťs in het 10de en 11de arrondissement.

Daarna stormden gewapende mannen het Bataclan-theater aan de Boulevard Voltaire binnen, tijdens een popconcert van de Eagles of Death Metal. Binnen richtten ze een bloedbad aan en namen ze het publiek in gijzeling. In het theater vielen de meeste doden, 89 in totaal.

Van de acht aanslagplegers kwamen er zeven om. In de dagen en weken na de aanslagen werden in BelgiŽ,en Duitsland verdachte medeplichtigen opgepakt. De Franse politie is nog altijd op zoek naar anderen die verdacht worden van betrokkenheid bij de terreurdaden in Parijs.
Doden en gewonden bij zware aardbeving in Noord-Irak
12 November, 22:36 NOS nieuws

Het grensgebied van Irak en Iran is vanavond getroffen door een zware aardbeving. In Iraaks Koerdistan werd de stad Darbandikhan in de regio Sulaimaniya zwaar getroffen. Daar zijn zeker vier mensen omgekomen.

In het westen van Iran vielen volgens de staatstelevisie zeker zes doden. Ook zijn er volgens de eerste berichten veel gewonden. Zeker acht dorpen raakten beschadigd en op sommige plaatsen viel de water- en elektriciteitsvoorziening uit.

Een medewerker van de plaatselijke afdeling van de Iraanse Rode Halve Maan in de provincie Kermanshah zei dat veel mensen hun huis niet meer in durven te gaan omdat ze bang zijn voor naschokken.

Turkije en IsraŽl

Seismologische diensten melden dat de beving een kracht van 7,2 of 7,4 had. Het epicentrum lag niet ver van de stad Halabja in Iraaks Koerdistan De schok werd gevoeld tot in Diyarbakir in het zuidoosten van Turkije en in verschillende plaatsen in IsraŽl.
Vrouwen die tegen Bart De Pauw getuigden nemen advocaat onder de arm

Christine Mussche, bekend als advocate in zaken rond pedofilie in de Katholieke Kerk, gaat de vrouwen vertegenwoordigen die getuigden over grensoverschrijdend gedrag van Bart De Pauw. Dat meldt de VRT.
Massagraven ontdekt in Kirkuk: 'Burgers op brute wijze door IS gedood'
12 November, 02:06 NOS nieuws

In de Iraakse provincie Kirkuk zijn massagraven gevonden van honderden burgers die door IS zijn geŽxecuteerd. Dat hebben de Iraakse autoriteiten bekendgemaakt.

De graven zijn ontdekt in een gebied waar tot 2011 een Amerikaanse basis was. "Zeker 400 burgers zijn hierheen gebracht en op brute wijze gedood door IS", zei de gouverneur van Kirkuk op een persconferentie.

Getuigen van de executies hebben de vijf massagraven aangewezen. De gouverneur wil dat er dna-onderzoek wordt gedaan om de lichamen te identificeren.

Kirkuk is een olierijke provincie in het noorden van Irak. In 2014 verdreef IS het Iraakse leger uit de hoofdstad van de provincie, die ook Kirkuk heet. Koerdische troepen verdreven op hun beurt IS weer. Het Iraakse leger heroverde de stad in oktober op de Koerden.

In Irak worden vaker massagraven ontdekt in gebieden die in handen van IS zijn geweest.
Drie zware verkeersincidenten dit weekend: twee dodelijke slachtoffers, jongeman verliest arm
11 November, 15:54 Gazet v. Antwerpen

Bij een verkeersongeval in Grote-Brogel bij Peer is zaterdagochtend een automobilist om het leven gekomen. De dodelijke klap gebeurde rond 1 uur op het kruispunt van de Lillerbaan met de Martensstraat. Ook in Aat en Courcelles vonden er nog twee zware ongevallen plaats.
Hilde van Mieghem getuigt: ?Ik ken slachtoffers. Zij zijn bang, willen onderduiken en slapen niet?

Actrice en regisseuse Hilde Van Mieghem kent naar eigen zeggen slachtoffers die te maken kregen met het grensoverschrijdend gedrag van Bart De Pauw. Dat zegt ze aan VRT NWS. ?Neen ik ben niet geschrokken?, klink het.
OM tegen #metoo-slachtoffers: meld je zo snel mogelijk
9 November, 16:54 NOS nieuws

Slachtoffers van seksuele intimidatie of misbruik moeten zich zo snel mogelijk melden bij de politie of een centrum voor seksueel geweld. Dat laat het Openbaar Ministerie vandaag weten in een reactie op de #metoo-beschuldigingen. Het is voor het eerst dat justitie zich hierover uitlaat.

Omdat het in zedenzaken moeilijk is bewijs rond te krijgen, is het onderzoek volgens het OM gebaat bij een snel verloop en zo weinig mogelijk beÔnvloeding van verklaringen.

Een woordvoerder van het OM benadrukt dat recente aangiften net zo behandeld zullen worden als andere zedenzaken: "Zo hebben een officier van justitie in Den Haag en in Amsterdam een zaak in onderzoek."

Slachtoffers kunnen vertellen wat ze is overkomen, zonder meteen aangifte te moeten doen of bewijs te vergaren, meldt het OM. De grens ligt bij smaad en laster. Het uitgangspunt van justitie is dat slachtoffers zelf bepalen of ze aangifte willen doen, om te voorkomen dat iemand "voor de tweede keer slachtoffer" wordt. Het OM zegt erop toe te zien dat voorzichtig wordt omgegaan met het noemen van namen.

#metoo

Sinds de onthullingen over de Amerikaanse filmproducent Harvey Weinstein is een grote stroom meldingen van seksueel misbruik en intimidatie op gang gekomen. In Nederland werden de beschuldigingen van journalist Jelle Brandt Corstius aan het adres van televisieproducent Gijs van Dam, en de bekentenis van filmmaker Job Gosschalk de belangrijkste exponenten van #metoo.

Zedenrechercheurs hebben het volgens de politievakbond NPB intussen druk met de explosief toegenomen meldingen van seksuele intimidatie en misbruik. Pieter van Vollenhoven pleitte gisteren voor een speciale instantie die naar de beschuldigingen moet gaan kijken.

Ook is het aantal hulpvragen toegenomen, volgens Slachtoffershulp Nederland gaat het om een stijging van 20 procent sinds het begin van #metoo.
Canada herdenkt slachtoffers gasaanvallen 1915
9 November, 13:00 Skynet
Canada heeft vanochtend hulde gebracht aan de slachtoffers van de Duitse gasaanvallen in 1915. Dat gebeurde aan de Brooding Soldier in Sint-Juliaan bij Langemark-Poelkapelle. Er werd ook een herdenkingsplaat onthuld.


Furia vindt nieuwe zorgcentra na seksueel geweld erg nodig

De feministische denktank Furia (vroeger bekend als het Vrouwen Overleg Komitee) vindt het proefproject met gespecialiseerde, multidisciplinaire zorgcentra voor slachtoffers van seksueel misbruik een zeer goede zaak. Staatssecretaris voor Gelijke kansen Zuhal Demir stelde het proefproject donderdagochtend in Brussel voor in het Sint-Pietersziekenhuis. Er komen ook dergelijke centra in Gent en in Luik.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be