NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Slachtoffers

2News.be / Trefwoorden / Slachtoffers

Gebruikte Turkije chemische wapens in Syrië? Zes slachtoffers vertonen symptomen
Zaterdag, 08:24 Gazet v. Antwerpen

In de Koerdische enclave Afrin in Syrië - waar Turkije een offensief voert - zijn vrijdagavond zes mannen met verstikkingsverschijnselen en brandwonden overgebracht naar het grootste ziekenhuis van de regio. De directeur van het ziekenhuis, Jiwan Mohammad, kan voorlopig niet bevestigen of ze al dan niet het slachtoffers zijn van een chemische aanval. ?We hebben hun kleding bewaard voor onderzoek?, zegt hij.
Trump bezoekt slachtoffers schietpartij Florida
Zaterdag, 01:48 NOS nieuws

De Amerikaanse president Trump heeft een bezoek gebracht aan slachtoffers van de schietpartij op een school in Florida. Samen met zijn vrouw Melania sprak met mensen die zijn neergeschoten en artsen. "Het is verdrietig dat zoiets kan gebeuren", zei hij na afloop.

Trump feliciteerde de dokter die hem begeleidde met de snelle hulpverlening. "De artsen, de verpleegkundigen, het ziekenhuis, politie, ongelooflijk. De slachtoffers werden razendsnel naar het ziekenhuis gebracht, eentje zelfs in 19 minuten na het schot. Ongelooflijk."

Een 19-jarige oud-leerling opende afgelopen woensdag het vuur op scholieren en personeel van de highschool in Parkland. Zeventien mensen kwamen om, veertien raakten gewond. Daarmee was het de dodelijkste schietpartij op een Amerikaanse school sinds Sandy Hook.

De dader werd opgepakt. Hij bleek vorig jaar van school te zijn gestuurd. Een bekende van hem bleek de FBI eerder al te hebben gewaarschuwd dat de jongen dreigde te ontsporen, maar met die tip werd niks gedaan.

Zoon Trump

De eerste doden zijn inmiddels begraven, twee meisjes van 14 en 17. De moeder van een van hen riep president Trump op meer te doen om scholen veiliger te maken. Ze vroeg hem aan zijn eigen zoon te denken.

"President Trump, Barron gaat ook naar school. Laten we hem beschermen. Laten we ook al die andere kinderen beschermen. Help ons. Het moet veiliger. Er is actie nodig, actie, actie."

De vader van het andere meisje sprak geëmotioneerd de rouwenden toe in de synagoge waar de uitvaart werd gehouden. "Mijn kind is dood. Het blijft maar malen, dag en nacht", schreeuwde hij. "Het is niet te begrijpen dat ik mijn prinses nooit meer zal zien. Ik heb haar altijd kunnen beschermen, maar nu was ze niet veilig."

Trump, die in het verleden zijn steun uitspraak voor wapenlobby NRA, twitterde kort na het bloedbad dat hij de veiligheid in scholen wil verbeteren en dat psychische problemen beter moeten worden aangepakt. Op vragen of wapenwetten moeten worden aangescherpt ging hij niet in.
Paus ontmoet enkele keren per maand slachtoffers van seksueel misbruik

Paus Franciscus ontmoet meermaals per maand slachtoffers van seksueel misbruik. Dergelijke ontmoetingen vinden ?zowel individueel als in groep? plaats, zei de woordvoerder van het Vaticaan, Greg Burke, donderdag. ?Paus Franciscus luistert naar de slachtoffers en probeert hen te helpen de zware wonden die hen zijn toegebracht, te helen?. Uit respect voor het leed van de getroffenen, worden de gesprekken met het grootste vertrouwen behandeld.
Schietpartij op middelbare school in Florida
14 Februari, 21:36 NOS nieuws

Op een middelbare school in Broward County, in de Amerikaanse staat Florida, is een schietpartij aan de gang. De schutter is nog niet gepakt.

De politie heeft nog niets bekendgemaakt over het aantal gewonden, maar Amerikaanse media spreken van zeker 20 slachtoffers. De school is afgesloten door de politie. Volgens lokale media worden er mensen behandeld met schotwonden.

Op beelden van CNN is te zien dat tientallen jongeren de school uit lopen met de handen in de lucht, om zo te laten zien dat ze geen wapens dragen.
Nieuw-Zeelandse minister brengt hulde aan WOI-slachtoffers in Zonnebeke
14 Februari, 19:30 Skynet
De Nieuw-Zeelandse minister van Defensie Ron Mark bracht vandaag een bezoekje aan de begraafplaats van de Eerste Wereldoorlog New Buttes British Cemetery in Zonnebeke. Niet toevallig op Valentijn, want exact honderd jaar geleden stierf er één Nieuw-Zeelander tijdens de Eerste Wereldoorlog.


Kruisen met namen van slachtoffers aanslagen Brussel voor Duitse moskee gezet: ?Islamofobe actie?
14 Februari, 00:36 Gazet v. Antwerpen

Onbekenden hebben op de bouwwerf van een moskee in Regensburg, in het zuiden van Duitsland, afgelopen weekend 26 kruisen neergezet met daarop namen van slachtoffers van de aanslagen in Brussel en Zaventem van maart 2016. De Turks-Islamitische Unie voor Islamitische Zaken spreekt van een islamofobe actie.
Eerste namen van slachtoffers vliegramp bekend: ?Veel lichamen onherkenbaar verminkt?
11 Februari, 21:36 Gazet v. Antwerpen

Een paar uur na de vliegtuigramp nabij de Russische hoofdstad Moskou raakt er steeds meer bekend over wie de slachtoffers zijn.
Onenigheid over ?illegale? plaatsing van gedenkstenen voor slachtoffers Holocaust
11 Februari, 20:24 Gazet v. Antwerpen

De Brusselse Association pour la Mémoire de la Shoah (AMS) heeft zaterdag en zondag 17 nieuwe ?struikelstenen? geplaatst om slachtoffers van de Holocaust te herdenken. In Antwerpen plaatste de organisatie twee van die gedenkstenen in het voetpad, maar dat gebeurde volgens AMS zonder toestemming van de stad.
Dertigtal mensen herdenken slachtoffers treinramp Buizingen
11 Februari, 12:54 Skynet
Een dertigtal mensen hebben deze voormiddag in Buizingen een herdenkingsplechtigheid bijgewoond voor de slachtoffers van de treinramp die op 15 februari 2010 plaatsvond. De aanwezigen legden bloemen neer aan de stèle die voor de slachtoffers is opgericht en enkelen van hen namen het woord. Op 26 maart zou de Brusselse raadkamer zich moeten buigen over de vraag wie voor de treinramp moet vervolgd worden.


Trump beschouwt van #MeToo beschuldigde mannen als slachtoffers
11 Februari, 09:36 Volkskrant
Opnieuw heeft een medewerker van de Amerikaanse president Donald Trump ontslag genomen nadat hij door een ex-vrouw was beschuldigd van huiselijk geweld. Trump neemt het op voor de mannen. 'Levens worden verwoest op basis van een simpele beschuldiging', twitterde hij zaterdag. Het vertrek van David Sorensen, lid van het team van speechschrijvers in het Witte Huis, volgt op dat van secretaris Rob Po


?Lieve Bompa? krijgt veertien jaar cel voor misbruik van zeventien slachtoffers
9 Februari, 15:36 Gazet v. Antwerpen

Een 61-jarige man uit Boechout vliegt voor veertien jaar achter de tralies voor het seksueel misbruik op vijftien minderjarige en twee meerderjarige slachtoffers. De feiten strekken zich over een periode van liefst 27 jaar uit. Paul V.d.L. werd ook voor tien jaar ter beschikking gesteld van de strafuitvoeringsrechtbank. Hij heeft het misbruik altijd ontkend.
Historische handdruk Noord- en Zuid-Korea op Spelen
9 Februari, 13:48 NOS nieuws

Een bijzonder moment vandaag tijdens de eerste dag van de Olympische Winterspelen. Bij de openingsceremonie in Pyeongchang schudden Kim Yo-jong, de zus van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un, en de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in elkaar de hand.

Kim is het eerste lid van haar familie dat sinds de Koreaanse Oorlog (1950-1953) Zuid-Korea bezoekt. Haar grootvader Kim Il-sung vestigde de stalinistische dictatuur in het noorden. Ze kwam vandaag met een zware Noord-Koreaanse delegatie in de privéjet van haar broer aan in Zuid-Korea.

Kim ontmoette president Moon op de vip-tribune van het stadion in Pyeongchang. Daar zitten ook koning Willem-Alexander, koningin Máxima en premier Rutte. De Noord- en Zuid-Koreaanse sporters kwamen bij de ceremonie onder toeziend oog van hun politiek leiders samen het stadion binnen en droegen een gezamenlijke Koreaanse vlag.

Ook de Amerikaanse vice-president Mike Pence en IOC-voorzitter Thomas Bach zijn aanwezig. Dat Pence in de buurt zit van Kim is ook bijzonder, aangezien de twee landen al maandenlang verwikkeld zijn in een conflict over het kernprogramma van Noord-Korea.
8 Februari, 11:06 Skynet
Slachtoffers en nabestaanden Bende Van Nijvel: "Hopen op nieuw elan"
6 Februari, 21:18 Skynet
In de zaak van de Bende van Nijvel hopen slachtoffers en nabestaanden dat de uitbreiding van het speurdersteam en de tussenkomst van het federaal parket tot positieve resultaten zal leiden. "Het kan alleen maar beter worden. Met de mensen van het federaal parket zal het onderzoek misschien een nieuw elan krijgen", zegt advocaat Walter Van Steenbrugge.


Slachtoffers treinongeval Buizingen worden zondag herdacht
6 Februari, 09:18 Skynet
Zondag 11 februari vindt in Buizingen een herdenkingsplechtigheid plaats voor de slachtoffers van het treinongeval van 15 februari 2010. Dat gebeurt aan de gedenkplaat in Buizingen.


Slachtoffers van huisjesmelkers getuigen: ?Op de duur zag je het water langs de muren naar beneden sijpelen?
3 Februari, 12:36 Gazet v. Antwerpen

De grens tussen huisjesmelkerij en een appartementje in slechte staat, is soms dun. Met alleen lekkage en wat kleinere gebreken, blijft een woning officieel ?geschikt om te verhuren?. In Borgerhout leren we Sadek Abdulaziz (32), zijn vrouw Haji en hun vier kinderen kennen. Ze wonen op de vierde verdieping van een appartementsgebouw. Als het regent, is de muur van de slaapkamer nat. Op verschillende plaatsen staat er zwarte schimmel op de muur. Gezond kan dat niet zijn. De leidingen zijn verouderd en de lift is vaak kapot. En toch betalen Sadek en zijn vrouw 655 euro per maand.
Vader slachtoffers valt Amerikaanse turnarts Nassar aan
2 Februari, 18:00 NOS nieuws

De vader van slachtoffers van de Amerikaanse turnarts Larry Nassar heeft tijdens een proces tegen de arts geprobeerd om hem aan te vallen. Drie parketagenten en andere aanwezigen voorkwamen dat het zover kwam.

Randall Margraves heeft drie dochters die door Nassar zouden zijn misbruikt. Tijdens de zitting van vandaag vroeg hij de rechtbank om een bijzondere straf in het vonnis op te nemen: "deze duivel" Nassar zou vijf minuten met Margraves in een afgesloten kamer moeten worden gestopt.

De rechter zei dat ze dat niet kon toestaan. "Wilt u mij een minuut geven?", was Margraves' volgende vraag. Toen de rechter opnieuw zei dat hij zij dat niet kon doen, stormde hij op het verdachtenbankje af.

Een man achter de tafel, niet Nassar zelf, wist hem af te weren. Daarna werkten drie leden van de parketpolitie hem tegen de grond. Een agent in burger deed hem handboeien om. Eenmaal gekalmeerd werd Margraves geboeid afgevoerd.

Nassar werd vorige week al tot een celstraf van 175 jaar veroordeeld voor misbruik in de periode dat hij voor de Amerikaanse turnbond werkte. De zaak die vandaag diende, gaat over misbruik door Nassar bij de universiteit van Michigan.
Slachtoffers van huisjesmelkers getuigen: ?Geur is ondraaglijk en vocht maakt onze kinderen ziek?
2 Februari, 16:12 Gazet v. Antwerpen

?De geur is ondraaglijk en het vocht maakt onze kinderen ziek. Toch kan niemand ons helpen. Als we iets ondernemen, zet de huisbaas ons op straat. Met onze vier kinderen.? Hakim (43) en Samira (35) zijn ten einde raad. Sinds 2014 wonen ze in een tochtig, ongezond appartement in de Carnotstraat in Antwerpen. Al evenlang zijn ze op zoek naar iets beters.
Sportblog - Veroordeelde turnarts misbruikte niet 160 maar zeker 265 meisjes
1 Februari, 22:12 Volkskrant
Van fabelachtige doelpunten tot nieuwe sporthelden. Nieuws over prestaties, transfers, records en opvallende tweets uit de sportwereld.


Slachtoffers terreuraanslag Manhattan eisen 600 miljoen dollar van stad New York
30 Januari, 00:18 Skynet Buitenland
De slachtoffers van de terreuraanslag in oktober 2017 in New York hebben een aanklacht ingediend tegen de stad en eisen een schadevergoeding van meer dan 600 miljoen dollar (486 miljoen euro). De familie van het Belgische slachtoffer eist 30 miljoen dollar (24 miljoen euro). Dat schrijft The New York Post.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be