NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Slachthuisfraude

2News.be / Trefwoorden / Slachthuisfraude

Slachthuisfraude - Waalse landbouwersorganisatie zal coöperatieve begeleiden voor overname Veviba-onderdelen
22 Maart, 00:42 Skynet
De Waalse landbouwersorganisatie FWA heeft beslist om de oprichting van een coöperatieve van landbouwers te begeleiden en mee een intentieverklaring op te stellen "voor het overnamebod van de bedrijfsmiddelen van de groep Veviba". Dat zegt de FWA woensdagavond, na afloop van een directiecomité en een algemene vergadering. Er werd daarover woensdagavond een brief gestuurd naar de crisismanager van Sogepa, de financiële arm van het Waals Gewest, dat de slachthuizen en verpakkingseenheden momenteel bestuurt tot een overnemer gevonden is.


Minister Ducarme legt voedselagentschap bijkomende controles op na slachthuisfraude

Minister Denis Ducarme legt het federaal voedselagentschap FAVV een bijkomend programma voor controles op. Per trimester komt er één onaangekondigde controle bij, zowel bij de 106 slachthuizen, 476 versnijderijen als bij de 478 koelinstallaties. Dat kondigde hij woensdag aan in de Kamer bij de voorstelling van het verslag van het FAVV over Veviba.
Slachthuisfraude - Journalisten die schandaal in Kosovo naar buiten brachten met de dood bedreigd
20 Maart, 22:24 Skynet Belgie
De directeur van de Kosovaarse groothandel Euro-IDA heeft journalisten, die onthulden dat zijn bedrijf vervallen vlees van Veviba geïmporteerd had, met de dood bedreigd. Dat meldt RTBF dinsdag.


Commissievergadering over slachthuisfraude gaat door, ook zonder rapport van FAVV
18 Maart, 17:24 Skynet Belgie
De Kamer had deze namiddag het rapport van het voedselagentschap (FAVV) over het schandaal bij vleesbedrijf Veviba nog steeds niet ontvangen, maar de vergadering van de commissies Volksgezondheid en Bedrijfsleven van morgenvoormiddag gaat toch door. Dat verklaarde commissievoorzitster Muriel Gerkens (Ecolo) aan Belga.


Slachthuisfraude - "Grondig onderzoek dringt zich op"
18 Maart, 00:00 Skynet Belgie
Nu blijkt dat ook het bedrijf Vanlommel uit Olen vervallen vlees stuurde naar Kosovo, roept N-VA op tot een "grondig gerechtelijk onderzoek" "Over een exact relaas in het Olense bedrijf is nog weinig bekend: een menselijke fout of fraude, dat moet verder uitgezocht worden", klinkt het zaterdagavond in gezamenlijke mededeling van Kamerleden Yoleen Van Camp en Renate Hufkens, respectievelijk ondervoorzitter en lid van de commissie Volksgezondheid in het federaal parlement.


Slachthuisfraude - Ecolo en Groen vragen doorlichting van hele sector
17 Maart, 22:06 Skynet
In reactie op de berichtgeving van de RTBF dat een tweede (Vlaams) slachthuis vervallen vlees naar Kosovo stuurde, eisen Ecolo en Groen een doorlichting van de hele agrovoedingssector. "Anders geraken we er niet uit", aldus Muriel Gerkens (Ecolo), voorzitter van de parlementaire commissie Volksgezondheid, zaterdagavond aan Belga.


Vlaams vleesbedrijf Vanlommel verkocht vervallen vlees
17 Maart, 21:12 De Tijd
21:06 Na Veviba uit Bastenaken, blijkt nu ook het bedrijf Vanlommel uit Olen vervallen vlees naar Kosovo te hebben gestuurd. Volgens het bedrijf gaat het om een menselijke fout.


Slachthuisfraude - Tijdelijke werkloosheid voor personeel van slachthuis Lanciers in Rochefort
15 Maart, 00:36 Skynet Belgie
De RVA heeft de aanvraag van tijdelijke werkloosheid om economische redenen van het slachthuis Lanciers in Rochefort (provincie Namen) goedgekeurd. Dat meldt de woordvoerder van Lanciers, Pascal François, woensdagavond. Het slachthuis is een onderdeel van de groep Verbist, die ook eigenaar is van het in opspraak gekomen slachthuis Veviba in Bastenaken (provincie Luxemburg).


Justitie wijst naar FAVV voor slachthuisfraude
14 Maart, 20:36 De Tijd
20:21 Justitie schuift de hete aardappel voor de slachthuisfraude rond het bedrijf Veviba door naar het voedselagentschap FAVV. Dat drong volgens het parket nooit aan op een dringende actie.


Slachthuisfraude: landbouwfederaties gaan zich burgerlijke partij stellen
11 Maart, 16:06 Skynet Belgie
FWA, de Waalse landbouwfederatie, gaat zich burgerlijke partij stellen nadat er gesjoemel ontdekt is bij het slachthuis van Veviba in Bastenaken. Volgens FWA zou dat gebeuren samen met andere boerenorganisaties, in zogenaamd "Agrofront". "We hebben het mondelinge akkoord van de Boerenbond, bij monde van voorzitster Sonja De Becker. We wachten nog op bevestiging van het Algemeen Boerensyndicaat", aldus secretaris-generaal Yvan Hayez van FWA.


Ducarme: 'Er moet voor en na Veviba zijn'
11 Maart, 16:18 De Tijd
15:42 Denis Ducarme, de federale minister van Landbouw, wil het vertrouwen in de vleessector herstellen. 'Er moet een periode voor en na Veviba zijn', zegt hij.


Slachthuisfraude - Denis Ducarme stelt zich burgerlijke partij
10 Maart, 08:48 Skynet
Federaal minister van Landbouw Denis Ducarme (MR) heeft zich burgerlijke partij gesteld in de zaak rond het slachthuisschandaal van de in opspraak geraakte vleesleverancier Veviba uit Bastenaken. Dat meldt La Libre Belgique zaterdag.


Slachthuisfraude - Ossenstaart en gehakt die zich nu nog in handel bevinden zijn "veilig"
10 Maart, 01:00 Skynet
Het Federaal Agentschap voor de Voedselketen (FAVV) meldt vrijdag dat de ossenstaart en het gehakt vlees die zich nu nog in de handel bevinden "veilig" zijn en "geconsumeerd kunnen worden". De tracering van de ossenstaart en het gehakt van de in opspraak geraakte vleesleverancier Veviba uit Bastenaken is "volledig afgerond". Wel roept het FAVV nog bijkomende ossenstaart en gehakt terug.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be