NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Sint


In Willemstad is Piet vooral donkerzwart en Sint wit geschminkt
Gisteren, 17:18 Volkskrant
Ze zijn paars, goud, blauw, geel en oranje. Maar vooral zijn ze zwart, donkerzwart geschminkt, de mannen en vrouwen van het pietengilde op Curaçao. Sinterklaas zelf is een witte Curaçaoënaar. Een wat rozige man dus, en daarom met lichte witte schmink op het gezicht. En het publiek? Het publiek vindt het prachtig. Op zaterdagochtend, stipt om half negen, kwam het gezelschap op het Caribische eiland


Sint in topvorm bij aankomst in Antwerpen: ?Er zijn dit jaar geen stoute kinderen?

In Antwerpen kwam deze middag Sinterklaas en zijn gevolg aan uit Spanje. Bart De Wever en Bart Peeters hadden de eer de heilige man als eerste te verwelkomen. Sinterklaas, toch weer bijzonder kwiek voor zijn leeftijd, informeerde meteen naar de toestand van de Antwerpse daken. Oh ja: er zijn géén stoute kinderen dit jaar.
Oud-bankpresident Curaçao vrijgesproken van belastingfraude
Vrijdag, 20:18 NOS nieuws

Oud-president Emsley Tromp van de Centrale Bank van Curaçao en Sint-Maarten is door de rechter in Willemstad vrijgesproken van belastingfraude. Volgens de rechter is niet bewezen dat hij opzettelijk zijn aangiften van inkomstenbelasting verkeerd heeft ingevuld.

Het Openbaar Ministerie had een voorwaardelijke celstraf van zes maanden, een taakstraf van 240 uur en een boete van bijna vijf miljoen euro geëist tegen de voormalig bankpresident.

Volgens justitie gaf Tromp tussen 2006 en 2014 opzettelijk niet al zijn inkomsten door aan de Belastingdienst. Die inkomsten kwamen uit een persoonlijke opgerichte pensioenstichting. Van daaruit werden privéleningen en beleggingsinvesteringen gefaciliteerd, zonder daarover belasting af te dragen. Daardoor liep de schatkist van Curaçao zo'n 2,7 miljoen euro mis.

Complex

De rechter in Willemstad constateert dat Tromp weliswaar onvoorzichtig is geweest, maar acht niet bewezen dat hij bewust fouten heeft gemaakt. Zo werd de oud-bankpresident bijgestaan door een financieel adviseur en waren er ook aanwijzingen dat de fiscus de door Tromp gebruikte constructies toelaatbaar vond. Bovendien gaat het volgens de rechter om "complexe regelgeving".

Of het Openbaar Ministerie in beroep gaat tegen de vrijspraak van de oud-bankpresident is nog onduidelijk. Tromp was van 1991 tot halverwege vorige maand president van de Centrale Bank. Hij stond al een tijd op non-actief en mocht de gebouwen van de Centrale Bank in Willemstad niet meer in.

Er lopen nog meer onderzoeken tegen Tromp. Hij wordt onder meer verdacht van medewerking aan een verboden transactie en witwassen. Ook doet het OM onderzoek naar onverklaarbare vermogenstoename van een ambtenaar in functie.
Sint-Romboutstoren kleurt paars voor Wereld Prematurendag
Vrijdag, 19:06 Gazet v. Antwerpen
De Sint-Romboutstoren in Mechelen kleurt tot zaterdagochtend paars voor Wereld Prematurendag, de mengkleur van de babykleuren roze en blauw.


Sint-Michielscollege krijgt subsidies voor energiebesparende maatregelen
Vrijdag, 08:12 Gazet v. Antwerpen
De lagere school van het Sint-Michielscollege krijgt een subsidie van 161.109 euro om nieuw schrijnwerk te plaatsen.


Restauratie Sint-Katharinakerk van start
Donderdag, 10:24 Gazet v. Antwerpen
Arbeiders zijn begonnen met het verwijderen de opvangconstructie voor vallende steenstukken die vijf jaar geleden aan de toren van de Sint-Katharinakerk werd geplaatst. Het net moet weg voor de restauratiewerken.


Sint-Jozefinstituut wint Benelux Drone Cup: Leerlingen zijn behendiger dan Nederlandse jongeren
Donderdag, 02:36 Gazet v. Antwerpen

Een team van acht leerlingen van het Sint-Jozefinstituut won in het PSV-stadion in Eindhoven de Benelux Drone Cup door blijk te geven van veel technisch vernuft en het betere stuurwerk.
Wereldbank gaat hulpgeld Sint-Maarten vermoedelijk beheren
Woensdag, 18:12 NOS nieuws

De Wereldbank gaat naar alle waarschijnlijkheid het beheer voeren over het Nederlandse kabinetsgeld voor de wederopbouw van Sint-Maarten. Ook de controle van de bestedingen zal dan worden gedaan door de Wereldbank. Dat heeft Hans Leijtens, namens het kabinet projectleider Wederopbouw Bovenwindse Eilanden, gezegd tegen NOS-correspondent Dick Draijer.

Vrijdag werd bekend dat Nederland 550 miljoen euro uittrekt om de verwoestingen aangericht door orkaan Irma te helpen herstellen. Het geld komt in delen vrij. Dat betekent dat de financiële steun wordt gekoppeld aan concrete projecten.

Aan het geld werd een aantal voorwaarden verbonden. Zo komt er een 'integriteitskamer' die controleert of de politici op Sint-Maarten integer te werk gaan. Al direct was ook duidelijk dat Nederland de hulp zou inroepen van internationale partners. "Het is simpel", zei Draijer in het NPO Radio 1-programma Nieuws en Co. "Nederland vertrouwt de overheid op Sint-Maarten niet."

Logisch

"Wat dat betreft is de Wereldbank een logische keus", aldus Draijer. Het is 's werelds grootste instituut op het gebied van ontwikkelingssamenwerking. "Daar hebben ze ervaring met het opstarten en begeleiden van dit soort projecten."

Dat betekent echter niet dat de lokale overheid helemaal buitenspel staat. "Wie brengt de afzonderlijke projecten naar de Wereldbank?", zei Draijer. "Of je het leuk vindt of niet, de overheid van Sint-Maarten zal toch een belangrijke rol spelen bij het bepalen van welke projecten zullen worden uitgevoerd."
Inwoners Sint-Maarten in Nederland krijgen geen hulp
Woensdag, 11:36 NOS nieuws

Ombudsman Reinier van Zutphen wil duidelijkheid over inwoners van Sint-Maarten die na orkaan Irma naar Nederland zijn gekomen. Zij kunnen zich in een aantal gemeenten niet inschrijven, waardoor ze geen recht hebben op financiële hulp of hulp bij het zoeken naar woonruimte.

In Haarlem woont een groep van 19 mensen daarom noodgedwongen al een paar weken in een noodopvang en ook in Leiden is een groep ondergebracht. Daar zijn verschillende kinderen bij.

Levensonderhoud

Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken heeft in een brief gezegd dat Nederlanders, ook uit Sint-Maarten, in eerste instantie zelf verantwoordelijk zijn voor levensonderhoud en onderdak. Voor mensen die dat niet kunnen regelen zijn er sociale voorzieningen.

Maar, zo schrijft ombudsman Van Zutphen nu in een brief aan de minister, om die hulp te krijgen moeten zij zich kunnen inschrijven in de Basisregistratie Personen. En daar gaat het mis, want deze groep kan zich dus niet inschrijven, ook al hebben ze een Nederlands paspoort.

Antwoord

De ombudsman wil binnen drie weken antwoord van de minister op een aantal vragen. Hij wil weten of voor Sint-Maartenaren andere regels gelden als ze zich willen inschrijven, en wat daar dan de verklaring voor is. Afhankelijk van de antwoorden beraadt hij zich dan op stappen.
?Traditionele winkels favoriet voor Sint- en kerstcadeaus?
Dinsdag, 10:54 Emerce
Nederlanders hechten drie keer meer waarde aan de kerstsfeer in de winkels dan in andere Europese landen. Dit blijkt uit het Europese onderzoek van Deloitte naar de decemberaankopen door consumenten.


Grote brand bij bedrijf Sint-Maartensdijk
Maandag, 10:00 NOS nieuws

In een loods op een bedrijventerrein in Sint-Maartensdijk woedt een grote brand. Er is asbest vrijgekomen. Naar mensen in de buurt is een NL-Alert gestuurd. De Veiligheidsregio Zeeland adviseert mensen ramen en deuren te sluiten.

De brand brak vannacht uit. "Bij aankomst van ons eerste blusvoertuig sloegen de vlammen al uit het dak", zegt een woordvoerder van de veiligheidsregio. Onder meer een hoogwerker uit Bergen op Zoom en een autoladder uit Goes werden ingezet om het vuur te blussen. Er zijn ook meerdere bluswagens gebruikt. Vermoedelijk zijn de hulpdiensten tot het begin van de avond bezig met het blussen van de brand, meldt Omroep Zeeland.

De brand begon in het magazijn. Onder meer door de harde wind sloeg het vuur over naar het kantoor van het bedrijf. Volgens de woordvoerder van de veiligheidsregio breidt het vuur zich waarschijnlijk niet verder uit.

Gevaarlijke stoffen

Om te voorkomen dat de asbestdeeltjes zich verspreiden, is een deel van het bedrijventerrein afgezet. Zo kunnen mensen er niet doorheen rijden. De veiligheidsregio benadrukt dat weggebruikers die afzettingen niet moeten negeren. Er zijn geen gevaarlijke stoffen gemeten op plekken waar iemand woont.

Mensen die op het terrein wonen, worden opgevangen in een dorpshuis. Vanwege de brand rijden er geen bussen in de buurt.
De Sint komt op 25 november naar Brasschaat
Maandag, 10:00 Gazet v. Antwerpen
DSe Sint komt op zaterdag 25 november naar Brasschaat. Om 11u wordt hij ontvangen in de Patio Donk.


Verkiezingen Sint-Maarten toch uitgesteld vanwege gevolgen Irma
Maandag, 05:12 NOS nieuws

De parlementsverkiezingen op Sint-Maarten worden met zeven weken uitgesteld. Gouverneur Eugene Holiday zegt dat er meer tijd nodig is voor de voorbereidingen vanwege de ravage die orkaan Irma heeft aangericht in september.

De inwoners van Sint-Maarten kunnen nu naar de stembus op 26 februari, in plaats van 8 januari. De VVD zei vorige week dat de verkiezingen minstens een jaar moeten worden uitgesteld, omdat de aandacht volledig naar de wederopbouw moet gaan.

De voorzitter van het centrale stembureau op het eiland waarschuwde ook dat Sint-Maarten niet klaar is voor een stembusgang. Maar staatssecretaris Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties was het daar niet mee eens. Hij zei dat de verkiezingen gewoon moesten doorgaan.

Ruzie over hulpgeld

De parlementsverkiezingen zijn uitgeroepen omdat het vorige kabinet - de regering-Marlin - werd ontbonden nadat er was geruzied over het Nederlandse hulpgeld. Marlin wilde niet akkoord gaan met de voorwaarden die Nederland bij het geld stelt.

Nederland stelt 550 miljoen euro ter beschikking voor de wederopbouw. Een van die voorwaarden is het instellen van een 'integriteitskamer', die controleert of het geld goed wordt besteed.

Als alles volgens plan gaat, komt het nieuwe parlement van Sint-Maarten voor het eerst bijeen op 2 april.
Nieuwe gemeente heet Puurs-Sint-Amands
De nieuwe gemeente die ontstaatna de fuse van Puurs en Sint-Amands zal Puurs-Sint-Amands heten. dat hebben de burgemeester Koen Van den Heuvel en Peter Van Hoeymissen zopas bekend gemakt.


550 miljoen in fonds wederopbouw Sint-Maarten
10 November, 15:12 NOS nieuws

Nederland stelt 550 miljoen euro ter beschikking voor de wederopbouw van het door orkaan Irma getroffen Sint-Maarten. Het eerste deel van de som zal worden overgemaakt als het interim eilandbestuur instemt met de voorwaarden.

Een van die voorwaarden is het instellen van een 'integriteitskamer', die controleert of het geld goed wordt besteed. Daarnaast wil Nederland de grensbewaking van Sint-Maarten tijdelijk overnemen.

"Het is een forse smak Nederlands belastinggeld", zegt staatssecretaris Knops voor Koninkrijksrelaties. Hij wil zeker weten dat het echt ten goede komt aan de mensen die het nodig hebben. "Er is daar een orkaan voorbijgekomen, mensen zitten zonder huis en haard en Nederland wil helpen, maar het is een gebaar onder voorwaarden."

Ruzie

Het geld wordt in delen overgemaakt. Tussentijds wordt gekeken of het goed terechtkomt en zo niet, "dan houden wij ons het recht voor om de hulp op te schorten of lam te leggen", aldus Knops.

Het Nederlandse hulpfonds leidde eerder tot een ruzie met de regering-Marlin. Die ging niet akkoord met de voorwaarden. De regering werd vorige week door een meerderheid van het parlement weggestemd,

Het was al bekend dat Nederland miljoenen wil overmaken voor de wederopbouw van Sint-Maarten, maar er was nog niet besloten om welk bedrag het precies ging.

Premier Rutte vindt het "echt noodzakelijk dat zo snel mogelijk wordt begonnen met wederopbouw". Hij zegt dat Nederland wil helpen, maar dat dit "wel op een verstandige manier" moet gebeuren. Het idee is alleen geld te geven voor concrete projecten.

Nu de regering is afgezet, zijn er voor januari verkiezingen gepland. Premier Rutte zei vandaag nog eens dat het niet persé noodzakelijk is om de verkiezingen uit te stellen. Er kunnen wat hem betreft ook zaken worden gedaan met een demissionair of interim bestuur.
Landen doet op 25 november aanval op wereldrecord 'schoentje zetten voor de Sint'
10 November, 13:42 Skynet
De stad Landen zal op zaterdag 25 november tijdens de intrede van Sinterklaas een poging om het wereldrecord aantal schoentjes zetten voor de Sint te verbreken. Dat staat sinds november 2016 op naam van Zottegem met 1.935 schoentjes. Zottegem verpulverde destijds het vorige record van 819 schoentjes van de Nederlandse stad Gouda.


Figurentheater FroeFroe speelt in tent naast blokken Sint-Andrieswijk
9 November, 02:30 Gazet v. Antwerpen

Op 11 november, Wapenstilstandsdag, gaat De Soldaat (8+) in première. Figurentheater FroeFroe speelt de voorstelling dan op een symbolische plek in de Sint-Andrieswijk: naast een bunker die dienst deed als atoomschuilkelder om de bevolking te vrijwaren van bommen uit Rusland.
Leerlingen Sint-Ursula brengen hulde aan oud-strijders
8 November, 16:54 Gazet v. Antwerpen
Op de begraafplaats Steytelinck werd woensdag op ingetogen wijze hulde gebracht aan de oud-strijders en gesneuvelde soldaten die er begraven liggen.


Kinderen kunnen opnieuw brief schrijven naar de Sint
8 November, 08:30 Gazet v. Antwerpen

Kinderen die Sinterklaas per brief willen laten weten hoe braaf ze zijn geweest, kunnen dat net als de voorbije jaren doen via bpost. Daar is opnieuw een Sintsecretariaat geopend, dat alle brieven en tekeningen voor de Sint verzamelt en verwerkt. Elk kind dat een briefje schrijft, krijgt een brief en een verrassing terug.
Kinderen kunnen opnieuw brief schrijven naar de Sint
8 November, 08:18 Skynet Belgie
Kinderen die Sinterklaas per brief willen laten weten hoe braaf ze zijn geweest, kunnen dat net als de voorbije jaren doen via bpost. Daar is opnieuw een Sintsecretariaat geopend, dat alle brieven en tekeningen voor de Sint verzamelt en verwerkt. Elk kind dat een briefje schrijft, krijgt een brief en een verrassing terug.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be