NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Sint


Man aangehouden voor poging doodslag na steekpartij in flatgebouw in Sint-Niklaas
Gisteren, 22:36 Skynet
De onderzoeksrechter heeft een 44-jarige man aangehouden voor poging doodslag, nadat hij zaterdag een 40-jarige man zou hebben neergestoken in een flatgebouw in Sint-Niklaas. Dat meldt de afdeling Dendermonde van het parket Oost-Vlaanderen.


Eerste leden reddingsteam Sint-Maarten terug in Nederland
Gisteren, 10:54 NOS nieuws

Een deel van het Nederlandse reddingsteam USAR is terug in Nederland na de noodhulp op Sint-Maarten. Ongeveer 30 van de 62 leden zijn geland op Schiphol. De anderen volgen later vandaag en morgenochtend.

Een groep is vanochtend opgewacht door minister Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. In de aankomsthal waren ook veel familieleden aanwezig.

Het USAR-team is op Sint-Maarten negen dagen aan het werk geweest na de verwoesting door orkaan Irma. De reddingswerkers hebben de noodhulp geco÷rdineerd, zelf noodhulp geboden en de ambulance- en brandweerzorg opgestart. Ook hebben ze onder meer alle 34 scholen op het eiland bezocht en daar werkzaamheden verricht.

Het team van USAR bestaat uit vertegenwoordigers van defensie, brandweer, ambulancediensten en politie.
Benefiet voor Tiele doet Sint-Jozefschool volstromen
Gisteren, 00:06 Gazet v. Antwerpen
De Sint-Jozefschool in Emblem liep zaterdag vol voor de benefiet voor Tiele (3), de hyperallergische kleuter uit Itegem. ?Hartverwarmend?, reageerden zijn ouders Tom en Heidi. Er was een Vlaamse kermis en tal van sympathisanten kwamen zich inzetten. Tieles lijdensweg laat duidelijk niemand onberoerd.


Bengelbende opent officieel kinderopvang IN Sint-Dimpna Basisschool
Vrijdag, 21:00 Gazet v. Antwerpen
Na even proefdraaien, opende Bengelbende haar nieuwe opvang op de schoolsite van Sint-Dimpna Basisschool. Het Sociaal Huis kiest resoluut om voortaan kinderopvang te organiseren op de scholen zelf. Heel kindvriendelijk met volksdans, pannenkoeken, drankjes en ijsjes vierden alle kinderen in de opvang mee dit heuglijk moment.


Nederland vertrouwt Sint Maarten geen hulpgeld toe: 'Hoe zorgen we ervoor dat niets aan de strijkstok blijft hangen?'
Donderdag, 21:36 Volkskrant
Er komt een hulpfonds voor de schade op Sint Maarten. Dat wordt een zaak van het koninkrijk, niet van het autonome land zelf. Het is een botsing die de kern raakt van de omgang van Nederland met Sint Maarten. Selšuk ÍztŘrk, Kamerlid voor Denk, bijt VVD-Kamerlid AndrÚ Bosman donderdag in de Tweede Kamer toe: 'Ik hoop dat de volgende minister van Koninkrijksrelaties geen VVD'er zal zijn die met het


Plasterk wil snel hulpfonds wederopbouw Sint-Maarten
Donderdag, 16:12 NOS nieuws

Er moet snel een hulpfonds komen voor de wederopbouw van Sint-Maarten. Het hele koninkrijk moet daar verantwoordelijkheid voor dragen, en niet alleen Nederland of de eilandsregering, zei minister Plasterk in een debat in de Tweede Kamer.

Hij denkt eraan om bijvoorbeeld een hoge commissaris voor de wederopbouw van Sint-Maarten te benoemen, die het fonds beheert en zorgt dat het geld goed terechtkomt.

"We gaan niet zeggen: laat de regering van Sint-Maarten het land maar herbouwen, en wij krijgen de rekening wel. Dat is niet de inrichting van het hulpfonds die we voor ogen hebben", zei de minister van Koninkrijksrelaties.

Plasterk wil nog niet zeggen hoeveel geld er in het fonds komt. Hij praat er volgende week over in de Nederlandse ministerraad en wil er kort daarna in een Rijksministerraad op koninkrijksniveau een beslissing over nemen.

Hij wijst erop dat de wederopbouw van Sint-Maarten een ingewikkelde zaak is. "Het is een gevoelige fase voor correcte overheid en integriteit." Er moeten volgens hem snel beslissingen worden genomen en opdrachten worden verleend.

Dat betekent dat er in korte tijd "honderden miljoenen" euro's door het land worden gepompt. Plasterk vindt dat daar zuiver mee moet worden omgegaan. Hij denkt dat dit beter gaat in samenspraak met het hele koninkrijk, dan door Sint-Maarten alleen.

"Het is belangrijk dat we voldoende checks en balances inbouwen. Het zou op Terschelling ook een probleem zijn, als we zouden zeggen: hier heb je een hoop geld en bekijk het verder maar."

Plasterk zei vandaag in een ander debat in de Tweede Kamer dat 25 inwoners van Sint-Maarten na orkaan Irma hun toevlucht in Nederland hebben gezocht. Het zijn mensen die hun huis zijn kwijtgeraakt en hier onderdak willen vinden.

Hij zei dat de 25 zich in verschillende gemeenten hebben gemeld en nu vragen wat de Nederlandse overheid voor hen kan doen. Plasterk voert daar overleg over met onder meer gemeenten, het Leger des Heils en het Centraal orgaan Opvang Asielzoekers.

Irma was een orkaan van de zwaarste categorie. Vooral Sint-Maarten werd hard getroffen. Het Rode Kruis meldde kort na de ramp dat 91 procent van de gebouwen op het eiland is beschadigd.
Ysaline Bonaventure sneuvelt in kwartfinales ITF Sint-Petersburg
Donderdag, 14:24 Gazet v. Antwerpen

Ysaline Bonaventure (WTA 295) heeft donderdag de kwartfinales van het ITF-toernooi in het Russische Sint-Petersburg (hard/100.000 dollar) niet overleefd. De 23-jarige Luikse verloor kansloos van de Zwitserse Belinda Bencic (WTA 312) in twee sets: 6-1 en 6-2. De partij duurde 54 minuten.
25 Sint-Maartenaren na ramp naar Nederland
Donderdag, 12:54 Skynet
Er zijn 25 inwoners van Sint-Maarten naar Nederland gevlogen na de doortocht van de verwoestende orkaan Irma. Zij hebben hun huis verloren tijdens het noodweer. De Nederlandse autoriteiten proberen onderkomen voor deze mensen te vinden, zei de Nederlandse minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.


Orkaan Maria spaart Sint-Maarten, raast op Puerto Rico af
Woensdag, 04:30 Volkskrant
Orkaan Maria is in de nacht van dinsdag op woensdag voorbij Sint-Maarten getrokken, op het eerste gezicht zonder al te veel schade aan te richten. De orkaan neemt in het Caribisch gebied nog steeds in kracht toe. Orkaan Maria is al een orkaan van de vijfde categorie en extreem gevaarlijk. Volgens het Amerikaanse National Hurricane Center geven de laatste metingen met een Hurricane Hunter-vliegtuig


Chiro Sint-Gummarus bestaat 75 jaar

Chiro Sint-Gummarus viert dit weekend zijn 75ste verjaardag in en rond de Chirolokalen in de Boom-laarstraat 72 in Lier. Later dit jaar verschijnt nog een jubileumboek.
Stevige bouwwerken voor Sint-Victor in het verschiet
Dinsdag, 03:30 Gazet v. Antwerpen

Wanneer de tijdelijke bibliotheek vertrokken is, worden de gebouwen van het Sint-Victorinstituut aangepakt. Deze maand nog wordt duidelijk hoe groot de ingreep zal zijn.
Gemeenteraadsleden stemmen voor fusie tussen Puurs en Sint-Amands, schepen Frans Joos neemt ontslag
Schepen Frans Joos (LOS) is vanaf dinsdag geen schepen of gemeenteraadslid meer in Sint-Amands. Meteen na de stemming over de principiŰle beslissing tussen de gemeenten Puurs en Sint-Amands verliet hij de zaal.


Nederland vraagt steun VN voor Sint-Maarten na doortocht Irma
18 September, 20:42 Gazet v. Antwerpen

Nederland heeft bij de Verenigde Naties steun gevraagd voor het herstel van het door de orkaan Irma verwoeste Antilleneiland Sint-Maarten. Minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken riep de VN op ?ruimhartig te zijn bij het toekennen van financiŰle middelen uit de VN-fondsen en het beschikbaar stellen van expertise voor de wederopbouw.?
Nederlandse militairen op Sint Maarten nemen voortouw in noodhulp
18 September, 20:07 Volkskrant
Het is een paar uur nadat de orkaan Irma over Sint Maarten is getrokken. Buiten bij het politiebureau in de hoofdstad Philipsburg zit een agent op een stoel. Hij is doodvermoeid. En helemaal alleen. Zijn collega-agenten zijn thuis gaan schuilen voor de storm, of nemen daar nu hun schade op. De politie op het Caribische eiland, een autonoom land binnen het Nederlands koninkrijk, is de eerst verantw


Curašao haalt twee ton op voor Sint-Maarten
18 September, 09:18 NOS nieuws

Een grote inzamelingsactie voor Sint-Maarten op Curašao heeft 200.000 euro opgebracht. Onder de naam 'One Love SXM' werkten radio- en televisiezenders samen om geld op te halen.

Op een plein in het centrum van Willemstad traden bands op. Mensen konden op verschillende plaatsen geld doneren. Verzekeraars schatten de schade die de orkaan Irma heeft aangericht op Sint-Maarten, Saba en Sint Eustatius op zo'n anderhalf miljard euro.

Een inzamelingsactie in Nederland bracht vrijdag ruim 13 miljoen euro op. Het geld gaat naar het Rode Kruis wordt gebruikt voor noodhulp en de wederopbouw van Sint-Maarten.
Premier Sint-Maarten: mariniers deden niks tegen plunderingen
18 September, 02:00 NOS nieuws

Premier William Marlin van Sint-Maarten zegt dat Nederlandse mariniers niets hebben gedaan tegen de plunderingen op het eiland na de orkaan Irma. "Er werd geplunderd, de mariniers keken ernaar en deden niets", zegt Marlin in een interview met NRC.

Volgens Marlin zijn ruim voordat Irma het eiland verwoestte afspraken gemaakt over het handhaven van de veiligheid. In de communicatie tussen Nederlandse militairen en de lokale politie is vervolgens "iets misgegaan", zegt hij. "Niemand kwam opdagen. Er was niemand die de avondklok controleerde die was ingesteld." De vraag van NRC wat er niet goed ging in de communicatie, schuift Marlin door naar de Nederlandse mariniers.

Kapmessen

Nadat Irma op 6 september over Sint-Maarten was geraasd braken plunderingen uit. Er waren ook berichten over groepen die met kapmessen over het eiland trokken. Pas na enkele dagen was het gezag hersteld.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in Den Haag laat NRC in een reactie weten dat militairen "een maximale en zeer adequate inspanning hebben geleverd", ook op het gebied van veiligheid. Marlin zegt dat de mariniers die nog op Sint-Maarten zijn nu "prima werk" doen bij de beveiliging van het vliegveld.
Maria groeit uit tot orkaan en trekt verder richting Saba
18 September, 00:12 NOS nieuws

De tropische storm Maria, die afkoerst op de Bovenwindse Eilanden en Puerto Rico, is zoals verwacht uitgegroeid tot een orkaan. Er worden nu windsnelheden gemeten van zo'n 120 kilometer per uur. Het National Hurricane Center in de VS verwacht dat Maria bij zijn tocht over de Atlantische Oceaan verder aan kracht toeneemt en uitgroeit tot een orkaan van de derde categorie.

De eilanden Saba en Sint-Eustatius liggen op de koers van de orkaan en worden waarschijnlijk in de loop van dinsdag geraakt.

Sint-Maarten wordt naar verwachting niet direct geraakt, maar krijgt wel te maken met extreme regenval. Volgens NOS-weerman Gerrit Hiemstra kan er 150 tot 300 millimeter vallen. De neerslag kan leiden tot veel meer overlast dan anders in het orkaanseizoen, omdat veel daken zijn beschadigd. Ruim 90 procent van de gebouwen op Sint-Maarten heeft schade als gevolg van de orkaan Irma.

Maria trekt met windsnelheden tot 120 kilometer per uur langzaam naar het westen, in de richting van Puerto Rico. De eilanden Dominica en Guadeloupe worden maandagavond waarschijnlijk als eerste getroffen.
Maandag D-Day voor fusieplannen van Puurs en Sint-Amands
17 September, 07:31 Skynet
In Puurs en Sint-Amands buigen de gemeenteraden zich maandagavond over een principebeslissing om tot een fusie van de twee gemeentes over te gaan. De beslissing volgt op een info- en onderzoekstraject dat de voorbije maanden doorlopen werd, nadat burgemeesters Koen Van den Heuvel (Puurs, CD&V) en Peter Van Hoeymissen (Sint-Amands, CD&V) hun intentie tot fuseren hadden bekendgemaakt. In Sint-Amands zou de stemming echter nog spannend kunnen worden, aangezien coalitiepartner L.O.S. er naar eigen zeggen nog steeds niet uit is en het mogelijk aan de individuele raadsleden overlaat.


Maandag D-Day voor fusieplannen van Puurs en Sint-Amands
17 September, 07:31 Skynet
In Puurs en Sint-Amands buigen de gemeenteraden zich maandagavond over een principebeslissing om tot een fusie van de twee gemeentes over te gaan. De beslissing volgt op een info- en onderzoekstraject dat de voorbije maanden doorlopen werd, nadat burgemeesters Koen Van den Heuvel (Puurs, CD&V) en Peter Van Hoeymissen (Sint-Amands, CD&V) hun intentie tot fuseren hadden bekendgemaakt. In Sint-Amands zou de stemming echter nog spannend kunnen worden, aangezien coalitiepartner L.O.S. er naar eigen zeggen nog steeds niet uit is en het mogelijk aan de individuele raadsleden overlaat.


Maandag D-Day voor fusieplannen van Puurs en Sint-Amands
17 September, 07:31 Skynet
In Puurs en Sint-Amands buigen de gemeenteraden zich maandagavond over een principebeslissing om tot een fusie van de twee gemeentes over te gaan. De beslissing volgt op een info- en onderzoekstraject dat de voorbije maanden doorlopen werd, nadat burgemeesters Koen Van den Heuvel (Puurs, CD&V) en Peter Van Hoeymissen (Sint-Amands, CD&V) hun intentie tot fuseren hadden bekendgemaakt. In Sint-Amands zou de stemming echter nog spannend kunnen worden, aangezien coalitiepartner L.O.S. er naar eigen zeggen nog steeds niet uit is en het mogelijk aan de individuele raadsleden overlaat.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be