NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Sint


Zes luxeflats verrijzen op Sint-Michielskaai
Vandaag, 02:36 Gazet v. Antwerpen

Op de Sint-Michielskaai zijn de werken aangevat voor een nieuwbouw van zes appartementen, waaronder een penthouse van 200 vierkante meter dat projectontwikkelaar Vic Haenen van ViRiX NV zelf opkoopt.
Torentje Sint-Janskerk teruggeplaatst
Gisteren, 17:00 Gazet v. Antwerpen

Het torentje dat in november vorig jaar van de Sint-Janskerk in Mechelen werd gehaald, staat opnieuw op zijn plaats. Een kraan hees de vieringtoren maandagmorgen zo?n 35 meter hoog om het opnieuw te monteren op het dak.
Waregem klopt Sint-Katelijne-Waver en plaatst zich voor vrouwenfinale basketbal

Waregem heeft zich zaterdag geplaatst voor de finale van de Beker van BelgiŽ basket bij de vrouwen. Het West-Vlaamse team klopte in de halve finales van de Final Four in Vilvoorde Sint-Katelijne-Waver met 80-67 (rust: 34-34).
Inschrijvingen Sint-Ritacollege afgerond: 17 leerlingen moeten op wachtlijst
Zaterdag, 12:12 Gazet v. Antwerpen
Zaterdagochtend daagden 217 ouders van kandidaat-leerlingen op aan de schoolpoort van de Sint Ritacollege aan de Pierstraat in Kontich. Die school is erg populair, en het kamperen voor de inschrijvingsdag is er al enkele jaren ingeburgerd. De voorbije week hebben ouders dat wel omzeild door een whatsapp-systeem en een permanentie van twee ouders in de nabij gelegen parochiezaal.


Kinderen leren over dode hoek
De leerlingen van de derde graad van de gemeentelijke basisschool Kadrie hielden vandaag een verkeersdag. De kinderen mochten onder toezicht een buitenschool parcours afleggen.


Sint-Martinusstraat is gastheer jaarmarkt
Vrijdag, 13:24 Gazet v. Antwerpen
De kraampjes van de jaarmarkt in Retie worden dit jaar opgesteld in de Sint-Martinusstraat. Maandag is de straat daarom bijna de hele dag verkeersvrij, van 6u tot 15u.


Kunstschilders Sint-Lucasgilde moeten op zoek naar nieuw atelier
Donderdag, 18:48 Gazet v. Antwerpen
Omdat het vastgoedbeheerbedrijf AG VESPA het huurcontract van het voormalige politiekantoor in de Chrysantenstraat heeft opgezegd moet de Sint-Lucasgilde dringend op zoek naar een nieuw atelier.


Restauratie Sint-Katelijnekerk gaat laatste fase in: eeuwenoude gewelven schitteren opnieuw
Donderdag, 16:24 Gazet v. Antwerpen

Dit najaar moet de interieurrestauratie van de Sint-Katelijnekerk in de binnenstad van Mechelen afgerond zijn. Vooral de 15de-eeuwse houten gewelven springen in het oog. Ze bleven goed bewaard en hebben hun eeuwenoude grandeur herwonnen.
Het visioen van zuster Justa komt uit: Kardinaal Jozef De Kesel komt zaterdag naar Kapelse bedevaart Sint-Jozef
13 Maart, 14:36 Gazet v. Antwerpen

Nu zaterdag trekt er voor de 53ste keer een sacramentsprocessie van de Sint-Jacobskerk naar de Sint-Jozefkapel in de Nieuwe Wijk in Kapellen. De eucharistieviering die de processie vooraf gaat, wordt opgedragen door kardinaal Jozef De Kesel. De Sint-Jozefkapel kwam er in de vorige eeuw door een visioen van een Kapelse zuster.
Drugsbende opgerold in Sint-Niklaas: cash geld en wapens inbeslaggenomen
12 Maart, 17:00 Gazet v. Antwerpen

De lokale politie van Sint-Niklaas heeft dertien personen opgepakt in een onderzoek naar een drugsbende die in cocaÔne, marihuana en hasj handelde. Twaalf van hen zijn aangehouden.
Studenten Sint-Lucas verhuizen ťťn semester later dan gepland
12 Maart, 02:30 Gazet v. Antwerpen

Alle studenten van kunstonderwijs Sint-Lucas verhuizen in januari 2019 naar de nieuwe campus in de Van Schoonbekestraat. ?Dat is een paar maanden later dan gepland, maar we kijken er allemaal heel erg naar uit?, zegt departementshoofd Ad van Rosmalen.
Ontdek de steenbakkersgemeente Sint-Lenaarts op de Kleipikkerstocht
9 Maart, 18:48 Gazet v. Antwerpen
Wandelvereniging St.-Michielstappers heeft een wandeling uitgestippeld in de steenbakkersgemeente Sint-Lenaarts. Iedereen kan meewandelen op de Kleipikkerstocht, want er zijn afstanden van 4 tot 22 kilometer. De wandeling start aan het KLJ-lokaal in de Houtstraat 4.


Zoete Lieve Vrouw even weg uit Sint-Janskathedraal Den Bosch
9 Maart, 10:24 NOS nieuws

De Zoete Lieve Vrouw van Den Bosch verlaat tijdelijk de Sint-Janskathedraal. Het genadebeeld van Maria gaat op 22 maart naar Maastricht, waar beschadigingen worden hersteld en wordt gekeken of het verder moet worden gerestaureerd. Een week later, nog voor Pasen (1 april), moet het beeld weer terug zijn.

"We hebben meerdere keren restaurateurs naar den Bosch gehaald", zegt Monique van Dongen, de proost van de Broederschap van de Zoete Lieve Vrouw van Den Bosch in het NOS Radio 1 Journaal. "En vorig jaar is besloten dat het eigenlijk veel beter is om het beeld een keer een week, of iets meer dan een week, naar het atelier te brengen."

Met de technieken in het atelier in Maastricht kunnen beschadigingen gerepareerd worden en is het mogelijk om rŲntgenonderzoek te doen.

Zeer waardevol en emotioneel

Volgens Van Dongen heeft het beeld veel betekend voor Den Bosch. "Het is eeuwenlang een plek geweest waar pelgrims naartoe kwamen omdat er in 1380 en 1381 wonderen zijn gebeurd." Er zijn een paar van die wonderen beschreven. Zo zou het beeld ooit ontilbaar zwaar zijn geworden toen iemand het mee naar huis wilde nemen en bleef het ongeschonden bij een brand.

Van Dongen zegt dat veel Bosschenaren mediteren bij het beeld. "Ze komen ereen momentje rust vinden, troost vragen, bloemetjes brengen. Dingen die zeer waardevol en emotioneel zijn."

Naar Brussel gesmokkeld

De laatste keer dat de Zoete Lieve Vrouw de stad verliet, was in 1629. Om te voorkomen dat protestanten het beeld zouden vernielen, werd het beeld via Antwerpen naar Brussel gesmokkeld. 165 jaar geleden werd het beeld na lang gesteggel teruggegeven aan Den Bosch.

Van Dongen denkt dat het teruggeven van het beeld nu minder lang duurt. "Dat was een beetje een andere situatie", zegt ze lachend. "Voor Pasen is de intentie. Ik ga er helemaal van uit dat dat lukt."
Leerlingen Sint-Lucia ontbijten gezond
9 Maart, 06:06 Gazet v. Antwerpen
De kinderen van de Oelegemse basisschool Sint ? Lucia kregen op donderdagmorgen een ontbijt voor de schooldag echt begon.


Honderd ouders bij dag en dauw aan Sint-GabriŽlcollege Boechout voor inschrijving? terwijl aanschuiven zelfs niet nodig was
8 Maart, 16:12 Gazet v. Antwerpen

Aan het Sint-GabriŽlcollege hebben ouders donderdag een hele dag lang postgevat - en het gure regenweer getrotseerd - om hun zoon of dochter in te schrijven. Die inschrijvingen beginnen om halfvijf in de namiddag. De eerste papa dook reeds op om halfdrie 's nachts. In de loop van de dag bleek dat er voldoende plaats op de school is om mťťr leerlingen in te schrijven.
Vrouwendag in Sint-Lenaarts: ?Te weinig vrouwen actief in de politiek?
8 Maart, 14:24 Gazet v. Antwerpen

Vrouw&Maatschappij herdoopte Internationale Vrouwendag tot Sjerpendag, want nog steeds te weinig vrouwen zijn actief in de politiek. OCMW-voorzitters Annemie Van Dyck van Brecht en Katrien Schryvers van Zoersel voerden vanochtend actie op de markt in Sint-Lenaarts (Brecht).
Sint-Augustinus laat patiŽntjes met de 'auto' naar de operatietafel rijden
7 Maart, 19:48 Gazet v. Antwerpen

Een witte Bentley of een rode Audi? Die keuze hebben de kinderen op de afdeling pediatrie van het Sint-Augustinus in Wilrijk, om naar de onderzoekskamer of het operatiekwartier te gaan. ?Alles wat positieve afleiding biedt, is hier welkom.?
BjŲrk geeft concert op Gentse Sint-Pietersplein
7 Maart, 12:18 Skynet
De organisatie achter Gent Jazz Festival brengt op 11 juli de IJslandse artiest BjŲrk naar BelgiŽ. Ze zal optreden op het Sint-Pietersplein in Gent, waar sterren als Prince, Leonard Cohen, Ennio Morricone en Massive Attack de voorbije jaren hebben opgetreden.


Reggio Emilia verkoopt Zenit Sint-Petersburg pandoering in kwartfinale EuroCup
6 Maart, 23:24 Gazet v. Antwerpen

Het Italiaanse Reggio Emilia heeft het dinsdag met ruime 75-61 cijfers van het Russische Zenit Sint-Petersburg gehaald in de kwartfinales van de EuroCup basketbal, de tweede grootste Europese competitie. Bayern MŁnchen won met 83-75 van een ander Russisch team, Unics Kazan.
Ann-Marie Morel, zus van, kiest in Puurs-Sint-Amands voor CD&V
2 Maart, 14:18 Gazet v. Antwerpen

De CD&V-lijst van de nieuwe fusiegemeente Puurs-Sint-Amands komt vandaag met een opvallende naam. Ann-Marie Morel, zus van de betreurde Marie-Rose (overleden in 2011) en Chris Jr (overleden in 2013), schaart zich achter lijsttrekker, Vlaams parlementslid en burgemeester Koen Van den Heuvel.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be