NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Sint


Ebeslaan in Sint-Job wordt breder en leefbaarder
Vandaag, 12:18 Gazet v. Antwerpen
Er komen vijf appartementen, vier duplexwoningen en een winkelruimte op de hoek van Brugstraat en de Ebeselaan. Dit zal extra verkeer met zich meebrengen en de bewoners van de Ebeslaan vreesden voor de leefbaarheid van hun straat. Daarom wordt de straat breder.


Chiro Sint-Job haalt ruim 1.000 euro op voor De Schakel
Gisteren, 03:18 Gazet v. Antwerpen
In minder dan twee uur tijd haalden de Tito's van Chiro Sint-Job zo'n tachtig kerstbomen op in de hele gemeente die zaterdagavond werden verbrand voor welzijnsschakel De Schakel. Met zo'n 750 aanwezigen was er beduidend meer volk dan andere jaren.


Akkoord over interim-regering Sint-Maarten
Zaterdag, 00:48 NOS nieuws

Sint-Maarten heeft een interim-regering. De gouverneur van het eiland heeft vrijdagavond bekendgemaakt dat de formatie van de tijdelijke regering is afgerond. Maandag wordt de regering, onder leiding van Leona Marlin-Romeo, beŰdigd.

Oud-premier William Marlin stapte in november op nadat hij met een motie van wantrouwen was weggestemd. Hij kreeg het parlement tegen zich toen hij niet akkoord wilde gaan met de voorwaarden waaronder Nederland geld beschikbaar wilde stellen voor de wederopbouw van het eiland na de orkaan Irma.

Grensbewaking

Nederland beloofde zo'n 550 miljoen aan hulpgeld, maar wilde dan wel dat er een integriteitskamer zou worden opgericht en dat Nederland tijdelijk de grensbewaking van Sint-Maarten zou overnemen.

Het land werd in september grotendeels verwoest door Irma en ligt nog steeds in puin. De economie is ingestort en de begroting voor 2018 is nog lang niet rond. De verkiezingen voor een nieuw parlement worden gehouden op 26 februari.
Chiro Sint-Job houdt kerstboomverbranding ten voordele van De Schakel
Woensdag, 05:36 Gazet v. Antwerpen
Wie zijn kerstboom thuis laat ophalen, bezorgt kinderen uit Sint-Jobse gezinnen met een kleine portemonnee een ontspannende middag. Daarvoor zorgt Chiro Sint-Job die op zaterdag 13 januari een kerstboomverbranding organiseert.


Venezuela houdt grens met Aruba, Bonaire en ?Curašao gesloten
9 Januari, 14:36 NOS nieuws

Venezuela houdt voorlopig de grens met Aruba, Bonaire en Curašao dicht. De 72-uur durende sluiting van de grens die zaterdag werd ingesteld, is door president Maduro verlengd.

Vicepresident El Aissami zegt dat de blokkade nodig is, om de "maffia die ons bezit steelt en wegsmokkelt" te bestrijden. Volgens de vicepresident wordt de levensstandaard van het Venezolaanse volk erdoor aangetast.
Jongerenfuif in zaal Sint-Jan ontaardt in vechtpartij
9 Januari, 02:36 Gazet v. Antwerpen

Een vechtpartij op een jongerenfuif in zaal Sint-Jan in Weelde (Ravels) kreeg een staartje op de correctionele rechtbank in Turnhout.
Veel solidariteit voor Luca (3) uit Sint-Job: ?Met een staprobot kan hij vlotter leren lopen?
8 Januari, 20:00 Gazet v. Antwerpen

Luca Beullens (3) uit Sint-Job werd geboren na een zwangerschap van dertig weken. Toen hij drie dagen was, kreeg hij een hersenbloeding, waar hij motorisch de gevolgen van draagt. Zijn ouders startten de actie Steun Luca naar de staprobot om hem in Antwerpen bij Trainm met een robot beter te leren stappen.
Bonaire, Sint Eustatius en Saba zijn er op achteruit gegaan
7 Januari, 23:00 NRC
Sinds vijf jaar zijn de Nederlandse Antillen geen land meer. De verwachtingen zijn niet waargemaakt.


Geen treinverkeer tussen Kortrijk en Gent-Sint-Pieters
4 Januari, 15:12 Skynet
Het treinverkeer vanuit West-Vlaanderen ondervindt vandaag hinder door verschillende incidenten. Dat meldt de NMBS.


Sans-papiers bedanken Sint-Joost-Ten-Node voor haar gastvrijheid met mars
4 Januari, 14:00 Skynet
Een vijftigtal Afrikaanse sans-papiers hebben onder de noemer "Niet alle Belgen zijn zoals Theo Francken" vandaag een mars gehouden in Sint-Joost-Ten-Node om de Brusselse gemeente en haar inwoners te bedanken voor hun gastvrijheid. Ze mogen er al drie jaar lang een gebouw bezetten om in te wonen.


Twee nieuwjaarsconcerten door harmonie Sint-Laurentius
3 Januari, 12:00 Gazet v. Antwerpen
Koninklijke Harmonie Sint-Laurentius Oostmalle nodigt iedereen uit op haar jaarlijkse nieuwjaarsconcerten in het Provinciaal Vormingscentrum, Smekenstraat 61 in Oostmalle.


Sint-Cecilia viert 100ste verjaardag in feestjaar 2018: ?Fanfare is meer dan hoempapa-muziek?
3 Januari, 02:24 Gazet v. Antwerpen

In 2018 bestaat Fanfare Sint-Cecilia uit Tongerlo (Westerlo) precies 100 jaar en dat vieren ze graag uitgebreid het hele jaar door.
Verdachte opgepakt voor bomaanslag Sint-Petersburg
30 December 2017, 18:18 NOS nieuws

De Russische veiligheidsdienst FSB heeft een man opgepakt voor de bomaanslag op een supermarkt in Sint-Petersburg van afgelopen woensdag. Bij de aanslag met een zelfgemaakte bom raakten achttien mensen gewond.

De FSB geeft verder geen informatie over de arrestant. Islamitische Staat eiste de aanslag gisteren op, nadat president Poetin had verklaard dat het om een terroristische aanslag ging.

De bom zat verstopt in een kluisje waar klanten van de supermarkt hun bagage kunnen achterlaten. Hij was gevuld met stukken metaal om veel schade aan te richten.
Gevangenis Sint-Gillis draait 48 uur op minimumdienst nadat cipier werd aangevallen
30 December 2017, 16:48 Skynet
In de gevangenis van Sint-Gillis werkt het personeel sinds vanochtend volgens de minimumdienst. Dat meldt de RTBF en het nieuws wordt bevestigd door ACOD-afgevaardigde Laurent Lardinois. Aanleiding voor de actie van het personeel is de agressie waarvan een vrouwelijke medewerkster vanochtend het slachtoffer is geworden, op weg naar haar werk.


Alle partijen steunen fusie tussen Sint-Jozef en Amandina
29 December 2017, 11:36 Gazet v. Antwerpen
De OCMW-raad en gemeenteraad van Wuustwezel en de raad van bestuur van vzw Amate hebben unaniem beslist tot de oprichting van de vzw WoonZORG Wuustwezel. Daarin zullen ze het WZC Sint Jozef (OCMW) en het WZC Amandina (Amate) samenbrengen.


Sint-Lambertuskerk ten voeten uit in ge´llustreerde brochure
28 December 2017, 18:00 Gazet v. Antwerpen
De Sint-Lambertuskerk in Ekeren schittert sinds 1 december ?s avonds in volle licht. Ook na zonsondergang is de centrumkerk een baken in het straatbeeld. Naar aanleiding van deze gebeurtenis wijdt het district een bijzondere brochure aan deze eeuwenoude kerk.


Vrouw nafluiten? Dat levert een boete op van 350 euro in Sint-Niklaas
28 December 2017, 13:42 Gazet v. Antwerpen

Wie in de gemeente Sint-Niklaas iemand beledigt of intimideert, riskeert binnenkort een zware GAS-boete. Een vrouw nafluiten kan zo bijvoorbeeld 350 euro kosten. Ook ongewenst naroepen, beledigen of aanklampen heeft hetzelfde gevolg.
Gewonden door explosie in winkelcentrum Sint-Petersburg
27 December 2017, 18:30 NOS nieuws

In een winkelcentrum in Sint-Petersburg is een explosie geweest. Daarbij zijn zeker 10 gewonden gevallen, meldt Russia Today. Ruim 50 mensen zouden zijn geŰvacueerd,

Russische media melden dat de autoriteiten de oorzaak van de explosie onderzoeken. Hulpdiensten zijn in groten getale uitgerukt naar het winkelcentrum.
Sint-Ceciliakoor zingt Stille Nacht aan kerk van Pulle
26 December 2017, 19:42 Gazet v. Antwerpen
Het Sint-Ceciliakoor van Pulle zong dinsdag 26 december naar goede traditie om 14u kerstliederen voor de kerk aan de kerststal. Het publiek kon in een (drank)tent, beschut voor de wind, meegenieten en meezingen.


Topless activiste probeert kindje Jezus te stelen bij Sint-Pieter
25 December 2017, 18:36 NOS nieuws

Een activiste met ontbloot bovenlijf heeft geprobeerd het beeld van kindje Jezus te stelen uit de kerststal op het Sint-Pietersplein in Vaticaanstad. De vrouw van de vrouwenrechtenbeweging Femen beklom de kerststal, maar kon worden tegengehouden door de politie, die haar arresteerde.

Volgens Femen heet de activiste Alisa Vinogradova. Ze klom over de omheining en rende op de kerststal af terwijl ze "God is een vrouw" riep. Die tekst was ook op haar rug geverfd. Het incident gebeurde twee uur voordat paus Franciscus aantrad voor zijn kersttoespraak, waarbij zo'n 50.000 mensen aanwezig waren.

Femen moedigt het stelen van het Jezus-beeldje aan om te benadrukken dat vrouwen de baas zijn over hun eigen lichaam. Ook is het kritiek op het idee dat een kind door God gegeven is, in plaats van door een vrouw.

Eerdere acties

Het is niet voor het eerst dat Femen van zich laat horen met een actie in Vaticaanstad: in 2014 ontblootte een activiste haar borsten in de kerststal en nam het beeld van kindje Jezus weg uit de kribbe. Zij had de tekst "God is een vrouw" op haar borsten gezet.

Na het incident in 2014 liet Femen weten dat met de actie werd geprotesteerd tegen het beleid van het Vaticaan dat het lichaam van de vrouw slechts is bedoeld om kinderen te baren. Ook leverde Femen kritiek op het standpunt van de kerk over abortus.

Femen is een radicale vrouwenbeweging uit Oekra´ne die sinds 2008 actie voert tegen onder meer vrouwenonderdrukking.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be