NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Separatisten

2News.be / Trefwoorden / Separatisten

Catalaanse separatisten hebben akkoord over Puigdemont als regeringsleider
Dinsdag, 21:18 De Tijd
21:17 De belangrijkste separatistische partijen in CataloniŽ hebben een akkoord bereikt over de benoeming van Carles Puigdemont als leider van de nieuwe Catalaanse regering.


'Moskou traint Bosnisch-Servische separatisten'
Maandag, 07:30 NOS nieuws

Rusland traint een paramilitaire eenheid in Republika Srpska, het Servische deel van BosniŽ, melden Bosnische media. De recent opgerichte militie met de bijnaam Servische Eer zou ten dienste staan van Milorad Dodik, de separatistische leider van Srpska. In de Balkan en in het westen is grote bezorgdheid over Russische bemoeienis met het Servische deel van BosniŽ en Herzegovina.

De Bosnische nieuwssite Zurnal publiceerde foto's van de groep in militair uniform en met wapens. Op de foto's staan de mannen in het gezelschap van Milorad Dodik, en zitten ze in de zetels van het parlement van Republika Srpska in Banja Luka.

Zurnal heeft vertrouwelijke documenten van de Bosnische veiligheidsdienst ingezien. Die beschrijven het doel van de nieuwe unit: mogelijke interventie in het geval dat de oppositie het werk van de autoriteiten wil belemmeren.

De separatistische leider Dodik dreigt met grote regelmaat dat hij Srpska wil afscheiden van de rest van BosniŽ. Er is groeiende zorg dat een referendum over onafhankelijkheid, met steun van Rusland, op handen is. De Bosnisch-Servische minister van Veiligheid, Dragan Mektic, heeft tegenover The Guardian bevestigd dat de Bosnische veiligheidsdiensten op de hoogte zijn van de aanwezigheid en activiteiten van deze groep, en ze al langer in de gaten houden.

Servische onderwereld

Volgens de nieuwssite Zurnal worden leden gerekruteerd in de Servische onderwereld. De groep zou worden opgeleid in een Russisch-Servisch centrum voor humanitaire hulpverlening in Nis, een stad in het zuiden van ServiŽ. Er zijn al langer bedenkingen bij het door Rusland gefinancierde centrum, waarvan vermoed wordt dat het een dekmantel is voor Russische spionage op de Balkan.

Volgens de Russen is het centrum opgericht om ServiŽ te helpen bij reddingsoperaties, overstromingen en het opruimen van bommen afkomstig van de NAVO-bombardementen in 1999.

Belachelijke verzinsels

De Russische ambassade in Sarajevo ontkent het bestaan van een door Russen getrainde eenheid. 'We vinden het niet de moeite waard te reageren op deze belachelijke verzinsels', schreef de ambassade in een verklaring. Ook het kantoor van president Dodik van Srpska doet de berichten af als onzinnig en noemt ze gevaarlijk omdat het onrust veroorzaakt onder de bevolking.

De Russische invloed en inmenging op de Balkan baart het westen grote zorgen. De berichten komen ruim een jaar na een coup-poging in Montenegro, waarbij wordt aangenomen dat de Russen achter een beraamde moordaanslag op de president zaten om Montenegro's toetreding tot de NAVO tegen te houden. Eventuele NAVO-toetreding van BosniŽ wordt tegengehouden door Republika Srpska.
Catalaanse separatisten sluiten akkoord over nieuwe regering
10 Januari, 14:54 Skynet Buitenland
De separatisten in CataloniŽ zijn het eens geworden over de vorming van een regeringscoalitie. Dat melden El Pais en Europa Press vandaag, op basis van bronnen dichtbij de onderhandelingen. Aan het hoofd van die regering moet de in oktober afgezette Carles Puigdemont komen, maar hij is zoals bekend nog altijd in ballingschap in BelgiŽ. Het akkoord werd gisterenavond gesloten in Brussel, door Puigdemont en ERC-voorzitter Marta Rovira.


Catalaanse separatisten sluiten akkoord over nieuwe regering
10 Januari, 11:00 Gazet v. Antwerpen

De separatisten in CataloniŽ zijn het eens geworden over de vorming van een regeringscoalitie. Dat melden El Pais en Europa Press woensdag, op basis van bronnen dichtbij de onderhandelingen.
Spaanse premier na winst separatisten wel bereid tot gesprek met Catalaanse leiders
22 December 2017, 15:30 Volkskrant
De Spaanse premier Mariano Rajoy is bereid om met de nieuwe Catalaanse leiders in gesprek te gaan, zolang ze de Spaanse grondwet niet schenden. Dit zei hij vrijdag in een persconferentie. Rajoy heeft een dialoog met de Catalanen eerder altijd afgewend, maar heeft zijn visie bijgesteld na de winst van de separatisten bij de regionale verkiezingen van afgelopen donderdag. Rajoy hoopte de separatiste


Verkiezingen CataloniŽ - Oppositie tegen separatisten wijst erop dat zij meerderheid behaalde in stemmen
22 December 2017, 03:42 Skynet
InŤs Arrimadas, de leidster van Ciudadanos, de partij die tegen een afscheiding is, heeft er donderdagavond op gewezen dat de Catalanen die een stem hebben uitgebracht tegen separatisme, talrijker zijn dan zij die voor stemden. De separatisten "zullen nooit kunnen praten in naam van heel CataloniŽ".


Catalaanse separatisten verschijnen weer voor rechter
1 December 2017, 12:06 Skynet
De tien Catalaanse onafhankelijkheidsgezinde leiders die sinds een maand in de gevangenis zitten, verschijnen vandaag opnieuw voor het Spaanse gerecht. Ze hopen vrijgelaten te worden, zodat ze aan de campagne voor de regionale verkiezingen van 21 december kunnen deelnemen.


Spaanse procureur-generaal overleden die Catalaanse separatisten vervolgde
19 November 2017, 00:18 Skynet Belgie
De Spaanse procureur-generaal Josť Manuel Maza, die het initiatief nam voor de vervolging van de Catalaanse separatistische leiders, is zaterdag overleden in Buenos Aires. Dat zegt het parket-generaal.


"Madrid dreigde Catalaanse separatisten af met doden in de straten"
17 November 2017, 17:00 Skynet
Volgens een van de separatistische leiders in CataloniŽ, werden de onafhankelijkheidsbewegingen in de regio door de centrale regering in Madrid afgedreigd door te waarschuwen voor "doden in de straten". Marta Rovira deed die verklaring vandaag aan radiozender RAC1. De minister van Defensie van de centrale regering, Dolores de Cospedal, doet de uitspraak af als een "valse beschuldiging".


Peiling Catalaanse krant voorspelt dat separatisten absolute meerderheid kunnen verliezen
5 November 2017, 13:30 Skynet
De huidige onafhankelijkheidsgezinde coalitie in CataloniŽ zou bij de vervroegde verkiezingen van 21 december mogelijk haar absolute meerderheid verliezen. Dat blijkt althans uit een peiling van de Catalaanse krant La Vanguardia.


Puigdemont roept separatisten op tot frontvorming
4 November 2017, 16:06 Gazet v. Antwerpen

De afgezette president van CataloniŽ, Carles Puigdemont, heeft de onafhankelijkheidsgezinde partijen van CataloniŽ tot eenheid opgeroepen bij de regionale verkiezingen van 21 december. Hij deed de oproep vanuit Brussel, waar hij zich heeft teruggetrokken om aan vervolging in Spanje te ontkomen.
Tienduizenden separatisten barsten in vreugde uit in Barcelona
27 Oktober 2017, 18:06 Skynet
Tienduizenden betogers die voor de onafhankelijkheid van CataloniŽ zijn, hebben vandaag in Barcelona met vreugdekreten de afkondiging van een Catalaanse republiek toegejuicht, zo is ter plaatse vastgesteld. De betogers stonden opeengepakt aan het park waarin het Catalaanse parlement ligt.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be