NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Separatisten

2News.be / Trefwoorden / Separatisten

Duizenden betogen in Barcelona tegen gevangenschap politieke leiders
15 April, 14:48 De Tijd
14:39 Duizenden mensen hebben zondag in Barcelona betoogd tegen het gevangen houden van negen sleutelfiguren in het streven naar onafhankelijkheid van CataloniŽ. Twee van hen zitten al zes maanden in de cel...


Separatisten blokkeren straten na arrestatie Puigdemont
27 Maart, 12:30 Skynet
In Barcelona hebben aanhangers van de separatistische voormalige Catalaanse leider Carles Puigdemont verschillende straten geblokkeerd. Ze protesteren zo tegen de arrestatie van Puigdemont in Duitsland. Gisteren vond ook al een woelige betoging plaats, die 50.000 mensen op de been bracht.


Vijf Catalaanse separatisten opgesloten, onder wie presidentskandidaat
23 Maart, 19:36 De Tijd
19:35 Vijf Catalaanse separatisten, onder wie de kandidaat voor het presidentschap van de regio, Jordi Turull, zijn vrijdag in voorlopige hechtenis genomen op bevel van de rechter die het onderzoek leidt na...


Spanje sluit meer Catalaanse separatisten op
23 Maart, 20:48 NOS nieuws

Vijf leiders van separatistische Catalaanse partijen zijn opnieuw achter de tralies gezet voor hun betrokkenheid bij het referendum over onafhankelijkheid van vorig jaar. Zij waren op borgtocht vrij, maar mogen hun zaak toch niet in vrijheid afwachten. Het Spaanse hof vreest dat zij doorgaan met de onafhankelijkheidsstrijd, die in de ogen van Madrid illegaal is, of vluchten.

Dat dat vluchtgevaar reŽel is bewees een zesde separatist, Marta Rovira van de partij ERC. Zij wachtte de beslissing van de rechter niet af en vluchtte vandaag naar Zwitserland.

Rovira volgt de separatisten die kort na het referendum het hazenpad kozen. Onder hen is ook de voormalige leider van CataloniŽ, Carles Puigdemont. Tegen hem en zijn gevluchte ministers heeft het hof een internationaal opsporingsbevel uitgevaardigd. Vier separatisten zitten al sinds het referendum van oktober vast.

Door het grote aantal leiders dat vastzit of is gevlucht, is CataloniŽ stuurloos. De deelstaat heeft geen leider sinds de legale verkiezingen in december, die werden gewonnen door de separatisten.

Het ene drama na het andere

Voormalig regiopresident Puigdemont zag ervan af regiopresident te worden, omdat hij in ballingschap leeft. Hij schoof Jordi Sanchez naar voren, Maar omdat Sanchez gevangen zit, kan ook hij de deelstaat niet leiden. Gisteren werd Jordi Turull aangedragen, maar hij werd vandaag opgepakt.

"De Catalaanse politiek stort zich van het ene drama in het andere", zegt Spanje-correspondent Rop Zoutberg. "Er zijn in CataloniŽ drie separatistische partijen, die het maar niet met elkaar eens worden. Zij schuiven telkens mensen naar voren tegen wie een juridische procedure loopt. Ze kunnen ervoor kiezen dat niet te doen, maar blijven toch op ramkoers varen. Het is een wanhopig politiek spel, waarbij niemand wat opschiet."
Catalaanse separatisten willen president kiezen die mogelijk weer cel in moet

De separatistische partijen in CataloniŽ willen donderdag in een met spoed bijeengeroepen parlementszitting een nieuwe regionale president verkiezen. De zitting begint om 17 uur, zegt het parlement in Barcelona woensdagavond via Twitter. De separatisten willen het gerecht te snel af zijn en de voormalige Catalaanse regeringswoordvoerder Jordi Turull benoemen, voor die mogelijk de gevangenis in moet.
Catalaanse separatisten willen parallelle regering in BelgiŽ
8 Maart, 18:00 Gazet v. Antwerpen

De belangrijkste onafhankelijkheidsgezinde partijen in CataloniŽ willen een nieuw referendum organiseren over een toekomstige grondwet voor de ?Catalaanse Republiek?. Dat blijkt uit een akkoord tussen de partijen dat AFP donderdag kon doornemen. Een ander voorstel is het oprichten in BelgiŽ van een parallelle regering door de afgezette en naar BelgiŽ gevluchte Catalaanse president Carles Puigdemont.
Catalaanse separatisten denken aan vervanger voor Puigdemont
27 Februari, 13:24 Skynet
De separatistische Catalaanse partijen staan dicht bij een akkoord om een andere kandidaat dan Carles Puigdemont voor te stellen voor het Catalaanse presidentsambt. Er wordt gedacht aan Jordi Sanchez, leider van de onafhankelijkheidsbeweging, zo verklaarde woordvoerder Carles Campuzano van PdeCat, de partij van Puigdemont, aan radiozender Cadena Ser. Puigdemont is naar BelgiŽ gevlucht, Sanchez zit al vier maanden in de Spaanse cel. Volgens de woordvoerder is het akkoord "imminent".


Delegatie Catalaanse separatisten in Brussel voor gesprekken met Puigdemont
4 Februari, 22:48 Gazet v. Antwerpen

Een delegatie van de links-republikeinse Catalaanse partij Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) heeft zondag in Brussel samengezeten met Carles Puigdemont. Het gesprek ging over de installatie van Puigdemont als president van CataloniŽ, ook al dreigt hij in Spanje te worden gearresteerd.
Crisis CataloniŽ: Rajoy roept separatisten op een leider te kiezen ?die de wet respecteert?
4 Februari, 16:12 Gazet v. Antwerpen

De Spaanse premier Mariano Rajoy heeft zondag de onafhankelijkheidsgezinde Catalanen opgeroepen, een kandidaat om de regio te leiden aan te duiden die, in tegenstelling tot de verkozen Carles Puigdemont, ?de wet respecteert?.
Separatisten Jemen omsingelen presidentieel paleis in Aden
30 Januari, 13:30 Skynet
Strijders van het separatistische zuiden van Jemen hebben vandaag het presidentieel paleis in Aden omsingeld. Dat is het gevolg van drie dagen zware strijd, waarbij de regeringstroepen enkele sleutelposities hebben moeten prijsgeven. Aden, voor de hereniging de hoofdstad van Zuid-Jemen, is de tweede stad van het land.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be