NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Sector

2News.be / Trefwoorden / Sector

Generatieve AI helpt IT-sector nog niet aan groei
22 Januari, 00:01 Emerce
De hooggespannen verwachtingen rond generatieve AI vertalen zich nog niet in hogere groei voor de Nederlandse IT-dienstensector. De groei neemt in 2023 en ook in 2024 af ten opzichte van 2021 en 2022, jaren waarin deze uitzonderlijk hoog was. Generatieve AI kan hierin nog geen hulp bieden omdat enterprise software-pakketten ? ter ondersteuning van alle processen binnen een bedrijf - pas net gelanceerd zijn of nog gelanceerd moeten worden. at blijkt uit onderzoek van ING Research.


Europese lidstaten eens over meer transparantie in sector van Airbnb
17 November 2023, 00:01 HLN.BE
De Europese lidstaten zijn het eens geraakt over regels die voor meer transparantie in de sector van platforms als Airbnb moeten zorgen. Dat meldt de Europese Raad.


?Absurd dat de online sector dit probleem negeert?
10 Oktober 2023, 00:00 Emerce
Vijf procent van alle consumptie van elekriciteit komt weldra van bots van zoekmachines en AI-labs. "De CO2-uitstoot en milieu-impact daarvan is enorm. Het is absurd dat we daar niet over spreken", aldus Joost de Valk.


Sector in beweging: van niche naar norm
8 Augustus 2023, 00:00 Emerce
Modint en ImpactBuying digitaliseren kennis om mode- en textielbedrijven transparante toeleveringsketens en duurzaamheid te bieden.


16 Juli 2023, 00:04 Volkskrant
Huurprijzen in de vrije sector opnieuw een beetje gezakt
14 Mei 2023, 00:03 NU.NL - Economie
De gemiddelde huurprijs is in het eerste kwartaal van dit jaar verder gedaald. Hoewel de prijzen in de vrije huursector zijn gezakt, zijn in eerste drie maanden van dit jaar minder mensen naar een huurwoning verhuisd dan een jaar eerder.


Groeitempo IT-sector blijft stabiel ondanks langzamere economische groei
29 Maart 2023, 00:02 Emerce
De IT-sector groeit in 2023 naar verwachting met 4,5 procent. De groei wordt voornamelijk gedreven door de stijgende vraag naar cyberbeveiligingsdiensten en IT-dienstverlening. Het groeitempo van de sector blijft gelijk aan de groei van vorig jaar, ondanks de langzamere economische groei, doordat IT-diensten zo belangrijk blijven voor bedrijven en andere instellingen. Datblijkt uit het nieuwe vooruitzicht IT-sector van ING Research.


Ondanks protest uit sector gaat statiegeld op blikjes per 31 december in
5 December 2022, 00:02 NU.NL - Economie
Het statiegeldsysteem voor blikjes gaat gewoon in per 31 december van dit jaar, zegt staatssecretaris Vivianne Heijnen (Milieu). Maar de sector zegt dat die datum niet haalbaar is. Die zou hiervoor pas vanaf 1 april of zelfs 1 juli volgend jaar klaar zijn. "Maar dat is voor ons niet acceptabel, de wettelijke verplichting gaat gewoon in per 31 december", zegt Heijnen.


Technische sector wil statushouders inzetten om personeelstekort op te lossen
7 November 2022, 00:02 NU.NL - Economie
De technische sector heeft vanwege grote tekorten aan technisch personeel een plan opgesteld om 60.000 vacatures ingevuld te krijgen. Om dit te bereiken, wil de sector statushouders en tijdelijk personeel van buiten de Europese Unie aantrekken.


De geplande coronamaatregelen per sector op een rijtje
18 Oktober 2022, 00:03 NU.NL - Economie
Sectoren als de horeca, het onderwijs en de verpleegzorg hebben maatregelen opgesteld zodat ze veilig open kunnen blijven tijdens een nieuwe coronagolf. Wat zijn de plannen precies?


Lonen gaan ook meewegen bij huurverhogingen in vrije sector
11 Oktober 2022, 00:03 NU.NL - Economie
Een stijging van de huur met maar liefst 15 procent? Om dat te voorkomen wil minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting) de wet gaan aanpassen. Huurverhogingen in de vrije sector worden per januari niet alleen bepaald door de hoogte van de inflatie, maar ook door de ontwikkeling van de lonen.


Kabinet geeft ook verhuurders in vrije sector subsidie om te isoleren
19 September 2022, 00:03 NU.NL - Economie
Ook particuliere verhuurders kunnen vanaf volgend jaar subsidie krijgen om hun huizen te isoleren. Voor honderdduizenden woningen in de vrije sector bestond zo'n subsidie nog niet, terwijl eigenaren van een woning al wel werden gesteund bij het nemen van energiebesparende maatregelen.


?Organisaties in publieke sector lopen voorop in adoptie multicloud?
9 Juni 2022, 00:07 Techzine
Uit het Nutanix Enterprise Cloud Index onderzoeksrapport blijkt dat de multicloud-adoptie het hoogst is binnen de publieke sector. Op dit moment heeft 39 procent van de publieke organisaties meerdere clouds in gebruik, iets dat complexiteit in het beheer kan veroorzaken en wat Nutanix op zijn beurt uit handen wil nemen of vereenvoudigen. Nutanix stelt op […]


14 April 2022, 00:07 Volkskrant
Kabinet wil ingrijpen tegen forse huurstijging die dreigt in vrije sector
12 April 2022, 00:04 NU.NL - Economie
Het kabinet wil voorkomen dat huurders in de vrije sector door de stijgende inflatie een fors hogere prijs voor hun woning moeten gaan betalen. De maximale huurverhoging is weliswaar drie jaar lang beperkt tot de wettelijke inflatie plus 1 procent, maar door de hoge inflatie kunnen de huren toch oplopen.


Huren in sociale sector wordt vanaf juli maximaal 2,3 procent duurder
17 Februari 2022, 01:13 NU.NL - Economie
De huren voor de meeste mensen in de sociale sector mogen vanaf 1 juli met maximaal 2,3 procent stijgen. Dat heeft minister van Volkshuisvesting Hugo de Jonge dinsdag bekendgemaakt.


Huren in sociale sector wordt vanaf juli maximaal 2,3 procent duurder
17 Februari 2022, 01:13 NU.NL - Economie
De huren voor de meeste mensen in de sociale sector mogen vanaf 1 juli met maximaal 2,3 procent stijgen. Dat heeft minister van Volkshuisvesting Hugo de Jonge dinsdag bekendgemaakt.


CO2-uitstoot verlagen? Rutte IV, stimuleer ?refurbishment? in de IT-sector
17 Februari 2022, 00:17 Emerce
De CO2-uitstoot van de IT-sector is veel groter dan vaak wordt gedacht. Met het gebruik van 'refurbished' hard- en software is veel milieuwinst te behalen.


Axelle Red spreekt klare taal: ?Hoog tijd dat de regering zware investeringen doet in onze sector?
23 Januari 2022, 00:02 HLN.BE
Axelle Red had tijdens haar optreden op ?24 UUR LIVE? een duidelijke boodschap meegebracht voor Jan Jambon, Vlaams minister van Cultuur.


Nieuwe ticket app moet culturele sector helpen
6 Januari 2022, 00:02 Emerce
Sociaal app bureau Brthrs Agency lanceert de nieuwe ticketapp PassThru. Hiermee kunnen consumenten tickets, vouchers en reserveringen verzamelen.





Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn