NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Schrapt

2News.be / Trefwoorden / Schrapt

President Nicaragua wil praten over omstreden wet, protesten houden aan

De Nicaraguaanse president Ortega zegt dat zijn regering bereid is te praten over hogere pensioenpremies in het land. Hij deed die toezegging na vier dagen van demonstraties, waarbij volgens lokale media zeker tien mensen om het leven kwamen.

In een televisietoespraak zei hij dat hij wil dat er "een einde komt aan de terreur voor de families in Nicaragua". Het was het eerste publieke optreden van de president sinds de ongeregeldheden, die afgelopen woensdag begonnen.

Pensioenen gekort

De demonstraties zijn gericht tegen een nieuwe wet van de regering van Ortega, waarin de sociale premies worden verhoogd en tegelijkertijd de pensioenuitkeringen worden gekort. Aanvankelijk gingen honderden gepensioneerden de straat op. Die kregen later steun van studenten en werknemers uit het hele land.

De politie treedt hard op tegen de demonstranten en Ortega liet vijf tv-zenders uit de lucht halen. In zijn tv-toespraak verdedigde Ortega het hardhandige ingrijpen van de politie en zei hij dat onder de betogers veel criminelen zijn.
Lotus schrapt ?Pommeline? en geeft het nieuwe naam

?Pommeline? verdwijnt uit de koekjesafdeling van de supermarkt. Producent Lotus Bakeries heeft beslist de naam van het appeltaartje te veranderen in ?Tartélice Appel?. De beslissing heeft niets te maken met de gelijknamige rondborstige verleidster die vorig jaar deelnam aan het tv-programma ?Temptation Island?, zo bezweert men bij Lotus.
Wout van Aert schrijft emotionele brief aan zijn overleden kameraad en schrapt reis om uitvaart bij te kunnen wonen

Wout van Aert heeft middels een emotionele brief brief afscheid genomen van Michael Goolaerts, zijn ploegmaat/kameraad die zondag tijdens Parijs-Roubaix overleed, vermoedelijk aan de gevolgen van een hartstilstand. Van Aert en Goolaerts zijn streek- en leeftijdsgenoten. Voor de wereldkampioen veldrijden komt het verlies hard aan.
Lufthansa schrapt dinsdag één op de twee vluchten
9 April, 14:12 De Tijd
14:08 Zowel in Frankrijk als in Duitsland wordt morgen veel hinder in het luchtverkeer verwacht als gevolg van vakbondsacties.


YouFone schrapt 'onbeperkt met fup'-bundel voor mobiele abonnementen
6 April, 07:01 Tweakers
De Nederlandse virtuele mobiele provider Youfone is gestopt met het aanbieden van de 'onbeperkt met fup'-optie bij mobiele databundels. In plaats daarvan kunnen klanten bundels van 15GB of 20GB aanschaffen.


Voortaan spelen we Catan in plaats van Kolonisten. Fabrikant populaire bordspel schrapt 'beladen' term
4 April, 12:12 Volkskrant
Het bekende bordspel Kolonisten van Catan heeft een stilzwijgende naamsverandering ondergaan: tegenwoordig heet het Catan. Volgens het AD vindt 999 Games, de fabrikant van het spel, de term kolonisten 'te beladen'. 'Het woordje kolonisten heeft een nare bijsmaak', aldus woordvoerder Bert Calis tegen die krant. 'Daar wilden we van af.' 999 Games ontving ieder jaar klachten over het gebruik van het


Intel stopt ontwikkeling van Spectre-microcode voor oude processors
3 April, 18:54 Tweakers
Intel is gestopt met het ontwikkelen van microcode die de tweede variant van de Spectre-kwetsbaarheid moet tegengaan bij een flink aantal oude processors. Cpu's uit onder andere de Bloomfield-familie krijgen geen patches meer.


Zeker 60 banen weg bij online seksshop Pabo
28 Maart, 23:00 NOS nieuws

Bij het erotische postorderbedrijf Pabo in het Zeeuwse Walsoorden verliezen ruim 60 van de ongeveer 150 werknemers hun baan.

Het bedrijf heeft volgens regionale media faillissement aangevraagd, maar dankzij een investering van 5 miljoen euro uit Londen is een doorstart mogelijk. Pabo is onderdeel van de Nederlandse tak van het Duitse Beate Uhse, dat in december faillissement aanvroeg.

De directeur van Pabo zegt tegen Omroep Zeeland dat de financiële problemen niet te wijten zijn aan de Nederlandse markt. "Het grootste probleem was de handel in Duitsland. We zijn veel van onze handel aan de concurrentie verloren. Dat moeten we terugkrijgen."

De penibele situatie is volgens de directeur geen verrassing voor de medewerkers. "Iedereen die hier al langere tijd werkt, weet dat het bedrijf in de problemen zat de afgelopen jaren." Morgenmiddag is er een personeelsbijeenkomst met de curator.
Playboy schrapt Facebook-account na dataschandaal
28 Maart, 22:42 Skynet Buitenland
Het Amerikaanse blootblad Playboy gaat zijn accounts op de sociaalnetwerksite Facebook deactiveren. Dat heeft topman Cooper Hefner, de zoon van Playboy-oprichter Hugh Hefner, vandaag aangekondigd op Twitter.


Playboy stopt met Facebook
28 Maart, 14:00 De Tijd
13:22 Playboy kondigt aan de accounts te deactiveren die het beheert op Facebook, onder meer vanwege de rel over het misbruik van gebruikersgegevens.


President schrapt drie nullen van biljetten
24 Maart, 02:48 Gazet v. Antwerpen

Venezuela schrapt wegens de hevige inflatie drie nullen van zijn valuta. Vorig jaar was er een stijging van de prijzen in Venezuela van 2.618%.
Oostenrijks parlement schrapt rookverbod in de horeca

In Oostenrijkse restaurants en cafés mag weer gerookt worden. De regering gevormd door de conservatieve ÖVP en het rechtse FPÖ heeft het geplande algemeen rookverbod in de horecazaken donderdag in het parlement in Wenen weer naar de prullenmand verwezen. Restaurant- en caféuitbaters mogen dus zelf beslissen om roken toe te laten of te verbieden.
Vattenfall schrapt 275 banen bij Nuon
19 Maart, 18:12 NOS nieuws

Het Zweedse energiebedrijf Vattenfall schrapt 275 banen bij Nuon in Nederland. Het is onbekend of er gedwongen ontslagen vallen. De meeste banen die verdwijnen zijn volgens Vattenfall staffuncties.

Vattenfall maakte eerder al bekend de kosten te willen verminderen met 200 miljoen euro per jaar. Daar wordt nu betekenis aan gegeven in de vorm van personeelsreductie. Besparingen zijn volgens het bedrijf nodig voor nieuwe investeringen en om te kunnen blijven concurreren.

Bij Vattenfall-dochter Nuon werken 4200 mensen. Grotere klappen vallen bij Vattenfall-bedrijven in Zweden en Duitsland.
Statoil schrapt 'oil' uit bedrijfsnaam
15 Maart, 11:36 De Tijd
11:08 Statoil, voor twee derde in handen van de Noorse overheid, verandert zijn naam in Equinor en sluit daarvoor een akkoord met een lokale dierenarts.


E.ON schrapt duizenden banen na overname
12 Maart, 22:42 Skynet
Het Duitse energiebedrijf E.ON schrapt zo'n 5.000 banen in de overname van branchegenoot Innogy. Dat blijkt uit een gezamenlijke verklaring van E.ON en het eveneens Duitse RWE, dat zijn belang in Innogy verkoopt aan E.ON.


Sven Gatz schrapt Hit! en geeft erkenning door aan Topradio: ?Bedrog breekt alles?
9 Maart, 15:12 Gazet v. Antwerpen

Vlaams minister van Media Sven Gatz (Open Vld) erkent Topradio als netwerkradio. De beslissing volgt op het schorsingsarrest van de Raad van State eind februari dat Hit! uit de ether haalde.
Minister de Jonge maakt haast met vernieuwing in de zorg en schrapt 5-minutenregistratie voor wijkverpleging
8 Maart, 02:24 Volkskrant
Wijkverpleegkundigen worden verlost van veel administratieve rompslomp. De door velen gehate 5-minutenregistratie wordt afgeschaft, zodat zij niet meer minutieus verslag hoeven te doen van hun werkzaamheden gedurende de dag. De verpleegkundigen zelf worden de coördinatoren van de zorg aan huis die door huisartsen en gemeenten wordt geleverd. Dat is de kern van het nieuwe 'kwaliteitskader wijkverpl


Polen schrapt kwart van 126 staatssecretarissen
5 Maart, 20:42 De Tijd
19:38 De Poolse regeringspartij PiS ligt onder vuur voor de hoge bonussen die werden uitbetaald.


KLM schrapt tientallen retourvluchten
28 Februari, 22:24 Skynet
De Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM heeft woensdagmiddag als gevolg van een stroomstoring 34 retourvluchten vanaf Schiphol geannuleerd. Het betrof vluchten die een bestemming hadden in Europa. In de loop van de avond was de stroomstoring helemaal verholpen, maar reizigers moeten nog wel rekening houden met vertragingen, zei een woordvoerder.


Weyts schrapt 'te dure' zwarte punten van de lijst
22 Februari, 07:24 Skynet Belgie
De lijst met zwarte punten in Vlaanderen wordt kleiner en kleiner. Maar dat betekent niet dat al die gevaarlijke kruispunten ook effectief zijn aangepakt. Sommige kruispunten blijken van de lijst gehaald zonder dat er structurele ingrepen zijn gebeurd, schrijft Het Belang van Limburg vandaag.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be