NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Schietpartij

2News.be / Trefwoorden / Schietpartij

Opnieuw wapenarsenaal gevonden bij tiener: dag na schietpartij Florida ging ook hij met geladen pistool naar school
Gisteren, 20:42 Gazet v. Antwerpen

Bij een tiener uit de Amerikaanse staat Maryland is thuis een heus wapenarsenaal gevonden. De jongeman was op school opgedaagd met wapens bij zich, waaronder ook een geladen pistool. Dat deed hij een dag na de bloedige schietpartij op een school in Florida.
Ooggetuige of acteur? Twijfels over scholier na schietpartij Florida
Gisteren, 15:18 NOS nieuws

Zoals na iedere schietpartij in de Verenigde Staten laait in het land opnieuw de discussie over strengere wapenwetgeving weer op. Leerlingen van de school in Florida waar afgelopen week zeventien mensen werden gedood, zoeken de publiciteit en komen in actie.

De afgelopen dagen was het vooral de 17-jarige David Hogg die van zich liet horen in Amerikaanse media. Hogg was op school in Parkland toen een oud-leerling het vuur opende met een semi-automatische AR-15.

Kort na de schietpartij ontpopte Hogg zich als een voorvechter van strengere wapenwetgeving. Hij gaf tal van interviews met een boodschap voor politici: "Dit is onacceptabel. Wij zijn de kinderen, jullie de volwassenen. Jullie moeten in actie komen en verantwoordelijkheid nemen."

Maar daar lijkt Hogg nu de nadelen van te ondervinden. Inmiddels is hij het doelwit van een lastercampagne. Op sociale media wordt gespeculeerd over zijn motieven. Zo gaan er theorieŽn dat Hogg zou zijn ingeschakeld door mensen of instanties die tegen Trump zijn. Sommigen noemen Hogg zelfs een 'crisisacteur' die niet echt bij de schietpartij was, maar wel probeert de publieke opinie te beÔnvloeden.

Hogg snapt die complottheorieŽn niet. "Sommige mensen zeggen dat ik een acteur ben, maar ik heb geen tijd om me daar druk over te maken", zegt hij tegen nieuwssite CBS. "Ik moet de stem van de slachtoffers laten horen zodat ze niet voor niets zijn gestorven."

Ook het feit dat Hoggs vader voormalig FBI-agent is, wordt tegen hem gebruikt. Mensen die de complottheorieŽn steunen, denken dat vader Hogg zijn zoon van alles influistert. Tegen CNN bevestigt Hogg dat zijn vader een gepensioneerd FBI-agent is, maar hij ontkent dat dat een rol speelt.

"Ik spreek vanuit mijn hart. Ik vind het zo jammer dat de mensen die mij beschuldigen het vertrouwen in Amerika kwijt zijn. Ja, ik ben de zoon van een voormalig FBI-agent. Maar ik ben ook een leerling van de Douglas High School en ik was bij de schietpartij."

De theorieŽn van complotdenkers hebben een breed en deels ook prominent publiek. Afgelopen week likete de zoon van de Amerikaanse president, Donald Trump jr., een aantal tweets met mogelijke complottheorieŽn over Hogg. "Walgelijk", noemt Hogg dat.

Mensen lijken op sociale media actief bezig te zijn met lasteren. Zo werd geprobeerd twijfel te zaaien door een nep-account aan te maken op Classmates.com, een studentenarchiefsite. Dat profiel zou aantonen dat Hogg nooit op de school in Parkland zou hebben gezeten. Aan de hand van de broncode van de website kon worden aangetoond dat het profiel pas onlangs is aangemaakt.

Ook gaat er een tweet rond van iemand die beweert dat hij met Hogg in CaliforniŽ op school zat, waar hij in 2015 afgestudeerd zou zijn. Iemand anders op Twitter ontkrachtte dit weer met een video van een jaarboek van de Douglas High School.

Marco Rubio, senator voor Florida, steunt Hogg op Twitter. "Claimen dat een aantal van de studenten in Parkland acteurs zijn, is het werk van een walgelijke groep idioten zonder fatsoen."

Vandaag ontvangt Trump scholieren uit Parkland voor een 'luistersessie' in het Witte Huis. Daarnaast houden scholieren in Tallahassee, de hoofdstad van Florida, besprekingen met het staatsparlement en met de gouverneur over wetgeving tegen wapengeweld. Daar is vanavond ook een bijeenkomst met studenten.

Als reactie op de schietpartij zijn er deze week op allerlei plekken in de VS manifestaties waarmee voor wapenmaatregelen wordt gepleit. Veel overlevenden nemen het president Trump kwalijk dat hij strengere wetgeving van zijn voorganger Obama heeft teruggedraaid en geld accepteerde van de wapenlobby.
Trump wil verbod 'bump stocks' vanwege schietpartij Las Vegas
Dinsdag, 23:00 NOS nieuws

President Trump heeft opdracht gegeven aan het ministerie van Justitie om met een verbod te komen op zogenoemde 'bump stocks'. Met dit opzetstuk voor wapens kunnen in korte tijd extra veel kogels worden afgevuurd.

Dat werkt als volgt: de bump stock is een schouderstuk dat meebeweegt met de terugslag van het geweer, waardoor de vinger van de schutter opnieuw tegen de trekker aankomt.

Las Vegas

Het opzetstuk is met name berucht sinds de schietpartij in Las Vegas in oktober vorig jaar. Een man opende toen het vuur op bezoekers van een countryfestival. Hij gebruikte een wapen met bump stock. Nadat hij tientallen mensen had doodgeschoten en honderden had verwond pleegde hij zelfmoord.

Die schietpartij is voor Trump de reden om met een verbod te komen op het onderdeel. De machtige Amerikaanse wapenlobby NRA heeft al zijn zegen gegeven aan het idee.

Overigens is het niet voor het eerst dat het Witte Huis beloofde bump stocks te verbieden. Dat gebeurde ook al vlak na de schietpartij in Las Vegas. Daadwerkelijke actie werd toen niet ondernomen.

Het voorstel van Trump komt een week na de schietpartij op een school in Parkland in Florida. Bij die aanslag werd overigens geen bump stock gebruikt.

Gisteren kwam Trump al met een andere voorzichtige opening voor een strengere Amerikaanse wapenwet. Hij zei pogingen te steunen om zogeheten background checks van mensen die een vuurwapen willen kopen te verbeteren.
Schietpartij Anderlecht: man in staat van beschuldiging gesteld
Dinsdag, 22:12 Skynet Belgie
In de zaak van de schietpartij in Anderlecht heeft een man zich dinsdagochtend aangegeven bij het gerecht. De man is onder aanhoudingsmandaat geplaatst en wordt beschuldigd van poging tot doodslag. Dat meldt La DerniŤre Heure dinsdagavond.


Dochter Belgische …ric zat op school toen schietpartij begon: ?Ze belde me om te zeggen dat ze van me hield?
Maandag, 21:36 Gazet v. Antwerpen

De Belgische …ric Rozenberg stond doodsangsten uit, toen de 17-jarige Nikolas Cruz het vuur opende in een school in Parkland. Zijn oudste dochter (15) zat immers ook in de gebouwen les te volgen in de Marjory Stoneman Douglas High School woensdag. Ze belde haar vader op, om hem ťťn ding te zeggen: ?Papa, ik hou van je!? Gelukkig is het gezin herenigd.
Schietpartij aan kerk in Dagestan: 5 doden
Zondag, 17:24 Gazet v. Antwerpen

Bij een schietpartij aan een kerk in Kizlyar, in de autonome Russische republiek Dagestan, zijn zondag vijf doden gevallen, onder wie de schutter die werd doodgeschoten door de politie. Vijf mensen raakten ook gewond. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid in Dagestan laten weten.
Emma (18) overleefde schietpartij Florida: ?Aan elke politicus die geld ontvangt van de wapenlobby: Shame on you!?
Zondag, 11:24 Gazet v. Antwerpen

Honderden scholieren en nabestaanden hebben dit weekend betoogd voor strengere wapenwetten na de schietpartij in een school in Parkland (Florida). Een studente die het bloedbad overleefde, heeft er gepassioneerd gespeecht: ?Genoeg is genoeg. Shame on you (schaam jullie, red.), politici.?
Weer schietpartij in Roosendaal
Zondag, 10:48 NOS nieuws

Onbekenden hebben vannacht meermalen geschoten op een woning aan de Amethistdijk in Roosendaal. Kogels doorboorden de brievenbus en het rolluik aan de voorkant van het huis.

Volgens Omroep Brabant waren er mensen in het huis tijdens de schietpartij, maar er raakte niemand gewond. De politie zette onder meer een speurhond in, maar heeft nog geen spoor van de daders. Wel is naar aanleiding van getuigenverklaringen in de wijk een auto gevonden die mogelijk gebruikt is bij het incident. De politie heeft de wagen meegenomen voor onderzoek.

In december werd de wijk ook al opgeschrikt door een schietpartij, toen op de Diamantdijk. Daarbij raakte een 22-jarige man gewond. De politie hield een 29-jarige verdachte aan. Of de twee schietpartijen iets met elkaar te maken hebben is onduidelijk.
'Ga je schamen': overlevenden bloedbad Florida eisen actie

"Eigenlijk zouden al deze mensen nu thuis moeten zijn om te rouwen. Maar in plaats daarvan staan we hier, want als onze overheid en president alleen maar gebeden en condoleances bieden, moeten de slachtoffers verandering brengen."

In een gepassioneerd betoog pleitte een overlevende van het bloedbad op een school in Florida op een bijeenkomst voor meer wapenwetgeving. De 17-jarige Emma Gonzalez sprak kwaad en verdrietig voor een menigte van enkele honderden rouwenden, onder wie veel schoolgenoten.

"Over ons zul je later lezen in de schoolboeken", hield Gonzalez de aanwezigen voor. "Niet omdat we bij de zoveelste schietpartij betrokken waren, maar omdat dit de laatste schietpartij gaat worden."

Gonzalez neemt het president Trump kwalijk dat hij strengere wetgeving van zijn voorganger Obama heeft teruggedraaid en geld accepteerde van de wapenlobby. "Als de president me zegt dat dit een tragedie is en nooit meer mag gebeuren, zal ik hem graag vragen hoeveel geld hij heeft ontvangen van de NRA."

In haar toespraak rekende Gonzalez voor dat de dertig miljoen dollar die Trump kreeg van de NRA gedeeld door het aantal slachtoffers van schietpartijen dit jaar inhoudt dat elk slachtoffer 5800 dollar waard is. "En als u niks doet, wordt dat bedrag steeds lager, tot we voor u niks meer waard zijn."

"Aan elke politicus die geld aanneemt van de NRA: ga je schamen", riep Gonzalez kwaad. "We zijn klaar met deze onzin." De aanwezigen scandeerden "genoeg is genoeg".

In reactie op de schietpartij worden er op meerdere datums op verschillende plekken in de VS geprotesteerd voor maatregelen. Er wordt opgeroepen op 14 maart 17 minuten de lessen te staken, een minuut voor elk dodelijk slachtoffer. Een andere organisatie roept op tot schoolboycots en sit-ins op 20 april, de dag dat in 1999 twee scholieren op Columbine High School een bloedbad aanrichtten.

De toespraak maakte weinig indruk op de bezoekers van een grote wapenbeurs, 50 kilometer verderop in Miami. Er komen naar verwachting dit weekend meer dan 10.000 bezoekers af op de 140 kraampjes met wapentuig.

Er was druk uitgeoefend om de beurs af te blazen, zo kort na de schietpartij, maar dat was volgens de organisator niet meer mogelijk op zo'n korte termijn. "Dat is niet respectloos of kwetsend bedoeld, de beurs is al lang geleden gepland." Een woordvoerder laat weten een voorstander te zijn van veilig gebruik van wapens en training.

Bezoekers zijn kritisch over de roep om meer regelgeving. "Ik denk niet dat een wet dit had voorkomen. Het lijkt erop dat veel instanties niet hun werk hebben gedaan", zegt een 29-jarige wapenliefhebber.

De beurs biedt juist geruststelling aan een 7-jarig meisje dat met haar ouders langskomt. "Zo kan ik leren met wapens omgaan. Zelfs als het nooit nodig is, weet ik in ieder geval hoe het moet."

Naar verwachting doen de standhouders goede zaken: na schietpartijen neemt de wapenverkoop altijd toe, uit angst voor strengere regelgeving. Een verkoper had zijn hele voorraad AR-15's meegenomen, het type wapen dat de schutter gebruikte.

Psychische problemen

Afgelopen woensdag opende de 19-jarige Nikolas Cruz het vuur op een school in het nabijgelegen Parkland. Zeventien mensen werden gedood, er vielen veertien gewonden. Cruz werd daarna opgepakt.

President Trump heeft zich nog niet uitgelaten over de roep om strengere wetten. Hij richt zich meer op de psychische problemen van de schutter. Cruz zou autisme en ADHD hebben en sinds de dood van zijn moeder en breuk met zijn vriendin steeds gewelddadiger zijn geworden.

Amerikaanse media wijzen erop dat Trump in zijn nieuwste budget minder geld uittrekt voor de behandeling van psychische problemen en veiligheid op scholen.
Trump biedt voorzichtige opening voor strengere wapenwet
Maandag, 18:00 NOS nieuws

President Trump steunt pogingen om zogeheten background checks van mensen die een vuurwapen willen kopen te verbeteren. Witte Huis-woordvoerder Sarah Sanders zei dat vandaag, in reactie op de aanslag op een school in Florida waarbij zeventien doden vielen. Volgens haar heeft Trump inmiddels gesproken met de vooraanstaande Republikeinse senator John Cornyn, die vorig jaar al een dergelijk voorstel op papier zette.

Dat was na een ander bloedbad, in november in een kerk in Sutherland Springs, Texas, waarbij 26 mensen werden doodgeschoten. Destijds bleek dat de schutter al eens veroordeeld was voor huiselijk geweld. Als die gegevens landelijk waren geregistreerd, had de man nooit een vuurwapen kunnen kopen. Het voorstel van Cornyn, dat werd gesteund door Republikeinen en de machtige wapenlobby-organisatie NRA, bleef in het Congres op de plank liggen.

Trump krijgt de afgelopen dagen felle kritiek omdat hij allerlei factoren noemde waardoor de aanslag op de school heeft kunnen gebeuren, maar met geen woord repte over de soepele Amerikaanse wapenwetten.

Nabestaanden en overlevenden van de moordpartij op de middelbare school in Parkland, vorige week woensdag, hebben fel uitgehaald naar politici in de Verenigde Staten. Velen eisen dat er nu eindelijk werk wordt gemaakt van strengere wapenwetten.

"Als onze overheid en president alleen maar gebeden en condoleances bieden, moeten de slachtoffers zelf voor verandering zorgen", zei de 17-jarige Parkland-leerling Emma Gonzales in een toespraak. "We moeten onder ogen zien dat het niet alleen om de mentale gezondheid van de dader gaat. Hij had niet zoveel leerlingen kwaad kunnen doen met een mes."

De toespraak van Gonzales, en andere kritische reacties, lijken in de VS een gevoelige snaar te hebben geraakt. Voorstanders van strengere wapenwetten putten daar de hoop uit, dat er nu, na de zoveelste aanslag op een school, echt iets zal veranderen.

De bekende statisticus Nate Silver constateert dat 'Parkland' niet zo snel uit het nieuws verdwijnt als eerder shootings.

In Amerikaanse steden zijn tal van manifestaties gepland tegen de huidige wapenwetten. De overlevenden van Parkland houden komende zaterdag een protestmars in Washington D.C. Ze spreken van de 'mars voor onze levens'.

De Amerikaanse tv-maker Bess Kalb kreeg veel aandacht met een actie op sociale media. Kalb rekende bij alle Republikeinse Congresleden die hun medeleven op Twitter betuigden, voor hoeveel geld ze hadden ontvangen van de NRA. Wat Kalb deed, is overigens ook gebeurd bij eerdere school shootings.

Wat Trump nu precies wil doen, is nog onduidelijk. Concrete plannen zijn er nog niet. Woensdag spreekt hij in elk geval met een groep scholieren en leraren. De dag erna overlegt hij volgens zijn woordvoerder met functionarissen over veiligheid op school, en op vrijdag houdt hij een toespraak voor een organisatie die het vrije wapenbezit juist fel verdedigt. Bij die bijeenkomst zal ook een van de leiders van de NRA spreken.
Trump bezoekt slachtoffers schietpartij Florida
Zaterdag, 01:48 NOS nieuws

De Amerikaanse president Trump heeft een bezoek gebracht aan slachtoffers van de schietpartij op een school in Florida. Samen met zijn vrouw Melania sprak met mensen die zijn neergeschoten en artsen. "Het is verdrietig dat zoiets kan gebeuren", zei hij na afloop.

Trump feliciteerde de dokter die hem begeleidde met de snelle hulpverlening. "De artsen, de verpleegkundigen, het ziekenhuis, politie, ongelooflijk. De slachtoffers werden razendsnel naar het ziekenhuis gebracht, eentje zelfs in 19 minuten na het schot. Ongelooflijk."

Een 19-jarige oud-leerling opende afgelopen woensdag het vuur op scholieren en personeel van de highschool in Parkland. Zeventien mensen kwamen om, veertien raakten gewond. Daarmee was het de dodelijkste schietpartij op een Amerikaanse school sinds Sandy Hook.

De dader werd opgepakt. Hij bleek vorig jaar van school te zijn gestuurd. Een bekende van hem bleek de FBI eerder al te hebben gewaarschuwd dat de jongen dreigde te ontsporen, maar met die tip werd niks gedaan.

Zoon Trump

De eerste doden zijn inmiddels begraven, twee meisjes van 14 en 17. De moeder van een van hen riep president Trump op meer te doen om scholen veiliger te maken. Ze vroeg hem aan zijn eigen zoon te denken.

"President Trump, Barron gaat ook naar school. Laten we hem beschermen. Laten we ook al die andere kinderen beschermen. Help ons. Het moet veiliger. Er is actie nodig, actie, actie."

De vader van het andere meisje sprak geŽmotioneerd de rouwenden toe in de synagoge waar de uitvaart werd gehouden. "Mijn kind is dood. Het blijft maar malen, dag en nacht", schreeuwde hij. "Het is niet te begrijpen dat ik mijn prinses nooit meer zal zien. Ik heb haar altijd kunnen beschermen, maar nu was ze niet veilig."

Trump, die in het verleden zijn steun uitspraak voor wapenlobby NRA, twitterde kort na het bloedbad dat hij de veiligheid in scholen wil verbeteren en dat psychische problemen beter moeten worden aangepakt. Op vragen of wapenwetten moeten worden aangescherpt ging hij niet in.
Politie pakt Greenpeace-activisten op in Lauwersoog
Vrijdag, 13:48 NOS nieuws

De politie heeft in Lauwersoog drie medewerkers van Greenpeace aangehouden. De drie zijn aangehouden omdat ze te dicht bij het boorplatform bij Schiermonnikoog zijn geweest, dat gisteren door Greenpeace werd bezet. Vandaag zou daar een proefboring naar aardgas worden gedaan, maar die gaat vooralsnog niet door.

Onder de arrestanten zijn een campagneleider en een persvoorlichter, schrijft Omrop Fryslan. Ze zijn naar het vasteland teruggekeerd, omdat ze ziek zijn geworden door de ruige zee. Bij aankomst wachtte de politie hen op. Het is verboden om binnen een straal van vijfhonderd meter van het boorplatform te komen.

Het platform staat ongeveer twintig kilometer uit de kust op de Noordzee. Achter de proefboring zit een samenwerkingsverband van drie bedrijven. Dat er gas zit is zeker. De vraag is of het winbaar gas is.

De actievoerders willen blijven "zolang als nodig is".
Jimmy Kimmel na dodelijke schietpartij: ?Trump, je hebt letterlijk niets gedaan?

De Amerikaanse talkshow-host Jimmy Kimmel heeft afgelopen donderdag een opvallend emotionele toespraak gehouden naar aanleiding van de schietpartij in Florida, waarbij 17 mensen om het leven kwamen. ?Kinderen worden vermoord, doe er iets aan?, sprak hij president Donald Trump toe.
'Thoughts and prayers' na de zoveelste schietpartij in de VS, maar intussen gebeurt er niets
Vrijdag, 00:00 Volkskrant
Hoewel het schietpartijen regent, wordt het eerder makkelijker dan moeilijker om aan wapens te komen. Want vuurwapens is vrijheid, en vrijheid, dat is Amerika. De schietpartij op een middelbare school in Florida past in de trend van grote schietpartijen van de afgelopen jaren. De Amerikaanse wapenwetgeving wordt eerder versoepeld dan aangescherpt. Het was weer een semi-automatisch wapen van het ty


Schietpartij in Mechelse wijk Nekkerspoel: ?Hij voelde de kogels rakelings langsvliegen?

Vier mannen stonden donderdag terecht voor een schietpartij in de wijk Nekkerspoel, vorig jaar. Daarbij raakte niemand gewond, maar volgens het parket scheelde dat geen haar. Het parket eiste tot zeven jaar cel voor poging tot moord.
Celstraffen tot zeven jaar geŽist voor schietpartij Nekkerspoel
15 Februari, 13:48 Gazet v. Antwerpen

Het openbaar ministerie heeft donderdag celstraffen van drie tot zeven jaar gevorderd voor een schietpartij in de Mechelse wijk Nekkerspoel.
Studenten verschansen zich in klaslokaal tijdens schietpartij: ?De paniek was enorm?
15 Februari, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Tijdens de schietpartij in een middelbare school in de Amerikaanse staat Florida van woensdag hebben leerlingen zelf beelden verspreid op sociale media. Daarop is te zien hoe ze zich in een klaslokaal terwijl de schutter nog buiten rondloopt.
Schietpartij op middelbare school in Florida
14 Februari, 21:36 NOS nieuws

Op een middelbare school in Broward County, in de Amerikaanse staat Florida, is een schietpartij aan de gang. De schutter is nog niet gepakt.

De politie heeft nog niets bekendgemaakt over het aantal gewonden, maar Amerikaanse media spreken van zeker 20 slachtoffers. De school is afgesloten door de politie. Volgens lokale media worden er mensen behandeld met schotwonden.

Op beelden van CNN is te zien dat tientallen jongeren de school uit lopen met de handen in de lucht, om zo te laten zien dat ze geen wapens dragen.
Verdachte van schietpartij De Clercqstraat A'dam aangehouden
14 Februari, 15:00 NOS nieuws

De politie heeft een man (33) aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij een schietpartij op de De Clercqstraat in Amsterdam. Hij is op 19 januari aangehouden in zijn cel.

De verdachte zat al sinds 2 juni 2017 vast in voorlopige hechtenis, omdat hij ook verdacht wordt van de voorbereiding van een liquidatie in Almere.

Op 13 mei 2015 schoten twee schutters meerdere keren in de De Clercqstraat. Hierbij kwam een onschuldige voorbijganger om het leven. De kogels raakten verder een voorbijrijdende tram, een geparkeerde auto, een supermarkt en twee bankgebouwen.

Tijdens de schietpartij werden de schutters zelf beschoten vanuit een waterpijpcafť. Een van hen raakte daarbij gewond. Een kogel doorboorde zijn lichaam en kwam terecht in de deurpost van een cafť.

Dna-materiaal dat op die kogel werd gevonden, kwam overeen met dat van de man die verdacht werd van het voorbereiden van de liquidatie in Almere. Het OM wil daarom dat beide zaken samen worden behandeld.

De tweede verdachte voor de schietpartij in de De Clercqstraat is nog niet aangehouden.
Drietal probeert bij Amerikaanse inlichtingendienst binnen te dringen
14 Februari, 21:00 NOS nieuws

Drie mannen hebben vanmorgen in de buurt van Washington geprobeerd in een SUV het terrein op te rijden van de Amerikaanse inlichtingendienst NSA.

Volgens de FBI is er geen reden om aan terrorisme te denken, maar een woordvoerder wil niet zeggen of er in de auto wapens zijn gevonden.

De auto reed tot aan de gesloten poort van Fort Meade in Maryland. De bewaking opende het vuur. Een van de drie inzittenden zou gewond zijn geraakt toen de auto tegen een betonnen obstakel tot stilstand kwam en is naar het ziekenhuis gebracht. Ook een medewerker van de NSA en een burger zouden gewond zijn geraakt; geen van hen verkeert in levensgevaar.

De NSA is een van de belangrijkste spionagebureaus van de Amerikaanse overheid. Het hoofdkwartier in Fort Meade richt zich op technologische hulpmiddelen, zoals het monitoren van internetverkeer.

Na een feest

Wat de drie wilden, is niet duidelijk. Fort Meade ligt vlak bij een grote snelweg in Washington en volgens Amerikaanse media nemen automobilisten af en toe per ongeluk de afslag die naar de toegangspoort leidt. In 2015 doodden agenten een inzittende van een auto die weigerde te stoppen. De inzittenden bleken van een feest te komen en onder invloed een verkeerde afslag te hebben genomen.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be