NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Schietpartij

2News.be / Trefwoorden / Schietpartij

Dode en gewonden bij schietpartij in Amsterdam
Vandaag, 03:06 NOS nieuws

Bij een schietpartij in het centrum van Amsterdam zijn een dode en twee gewonden gevallen.

Omwonenden hoorden rond 01.00 uur vannacht harde knallen op straat aan de Kattenburgerkade, dicht bij het Scheepvaartmuseum. Een slachtoffer van de schietpartij overleed ter plaatse. De twee anderen zijn zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Over hun identiteit is niets bekend.

De politie is op zoek naar een of meerdere verdachten. Op de plek van de schietpartij verricht de recherche sporenonderzoek en er worden getuigen gehoord. Een omgevallen scooter die enkele tientallen meters verderop werd aangetroffen, wordt ook meegenomen in het onderzoek.

De Olifantswerf en de Kattenburgerkade zijn afgezet.
Schietpartij aan basisschool in noorden van Californië: meerdere doden

Bij een schietpartij in de buurt van een basisschool zijn dinsdagochtend (plaatselijke tijd) drie mensen, onder wie de dader, gedood. Dat zeggen de autoriteiten, schrijft de Los Angeles Times.
Vermoedelijke schutter dodelijke schietpartij Best gepakt
10 November, 14:36 NOS nieuws

De politie heeft een verdachte opgepakt voor de dodelijke schietpartij bij een beachclub in Best. De politie denkt dat het om de schutter gaat, maar wil er in het belang van het onderzoek verder niets over zeggen.

Bij de schietpartij raakt ook een man uit Den Bosch licht gewond. Hij moest zich in het ziekenhuis laten behandelen. Bij het feest zou er al ruzie zijn geweest.

Nabestaanden vertelden eerder aan Omroep Brabant dat het dodelijke slachtoffer op het verkeerde moment op de verkeerde plek was.

Na de schietpartij ontstond op het parkeerterrein van de beachclub een grimmige sfeer. De politie kon voorkomen dat de zaak escaleerde. Twintig rechercheurs zijn bezig met onderzoek.
Dode bij schietpartij in Den Haag
8 November, 19:18 NOS nieuws

Bij een schietpartij in Den Haag is woensdagmiddag een dode gevallen. Het slachtoffer werd enige tijd gereanimeerd, maar de hulp kwam te laat. De politie is een uitgebreid onderzoek gestart en zoekt getuigen.

De schietpartij vond plaats in de Jan van Riebeekstraat, nabij het centrum van de stad. Volgens Omroep West is het slachtoffer een man. Er is nog niets bekend over de toedracht of een mogelijke dader.
Schutter Texas ontsnapte in 2012 van een psychiatrische afdeling
8 November, 00:06 NOS nieuws

De Amerikaan die zondag 26 mensen in een baptistenkerk in Texas doodschoot, ontsnapte in 2012 van een psychiatrische afdeling in een ziekenhuis. Kort voor zijn vlucht had hij doodsbedreigingen geuit tegen zijn superieuren bij de Amerikaanse luchtmacht, waar hij destijds werkte.

De toen 21-jarige Devin Kelley was op de afdeling geplaatst omdat hij zijn toenmalige vrouw en stiefzoon had mishandeld. De jongen zou daarbij een schedelbasisfractuur hebben opgelopen. Een tv-zender uit Houston publiceerde vanavond een politierapport uit die tijd. Daaruit blijkt ook dat Kelley had geprobeerd om wapens binnen te smokkelen op de luchtmachtbasis in New Mexico waar hij was gestationeerd.

Bushalte El Paso

De ziekenhuismedewerker die de ontsnapping van Kelley meldde, zei tegen de politie dat de man geestelijk niet in orde was. Kelley vormde volgens het ziekenhuis een gevaar voor zichzelf en anderen, valt in het rapport te lezen.

Na zijn ontsnapping van de ziekenhuisafdeling vond de politie hem terug bij een bushalte in El Paso. Kelley kreeg een jaar celstraf voor het mishandelen van zijn familieleden en werd uiteindelijk oneervol ontslagen door de luchtmacht.

Telefoon vergrendeld

De autoriteiten gaven aan het begin van de avond een persconferentie over het onderzoek naar de schietpartij in de kerk in Sutherland Springs. Er liggen nog tien mensen in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Over het motief van de man wilden de verschillende diensten niet veel zeggen, alleen dat hij blijkbaar onenigheid had met zijn schoonmoeder. Die ging regelmatig naar de kerk in Sutherland Springs, maar was ten tijde van de schietpartij niet aanwezig. Er zijn geen aanwijzingen dat anderen bij de schietpartij betrokken zijn, volgens de politie.

De FBI probeert via de telefoon van de man meer informatie te verzamelen, maar loopt tegen een veel voorkomend probleem aan: de telefoon is vergrendeld. De federale dienst haalt alles uit de kast om de telefoon te kraken, maar dat is volgens een FBI-woordvoerder nog niet gelukt. Hij wilde niet zeggen om welk merk telefoon het gaat.

Financiële ondersteuning

Op de persconferentie zei de openbaar aanklager dat zij gisteren en vandaag is overspoeld met reacties van ongeruste buitenstaanders die meeleven met de nabestaanden en bezorgd zijn dat die de uitvaart niet kunnen betalen. Ze zei dat de betrokkenen 6500 dollar krijgen om de kosten voor de uitvaart te dekken.

Ondertussen is er steeds meer woede in de VS dat Kelley überhaupt aan wapens kon komen. Als de luchtmacht zijn veroordeling had doorgegeven, zoals wettelijk is voorgeschreven, was hij in een database terechtgekomen van personen aan wie geen wapens mogen worden verkocht.
Verdachte schietpartij Groningen aangehouden
6 November, 17:30 NOS nieuws

De politie heeft vanmiddag in Groningen Azim A. opgepakt, de 20-jarige verdachte van de schietpartij aan de Korreweg. Een fietser raakte bij het incident zwaargewond. De zaak kreeg onder meer aandacht in Opsporing Verzocht.

In de woning waar A. werd aangehouden waren nog twee mensen, ook zij zijn gearresteerd. De politie onderzoekt of ze iets te maken hebben met de schietpartij.

Blijvend verlamd

Op de Korreweg werd vorige maand een 21-jarige student onder vuur genomen. Hij raakte blijvend verlamd. De verdachte had rond 05.00 uur, samen met twee anderen, de student die op zijn fiets langskwam tegengehouden. Toen hij weg wilde fietsen, opende de verdachte het vuur.

In Opsporing Verzocht werd zowel de naam als de foto van de verdachte bekendgemaakt. Hij had tot het tijdstip van de uitzending de tijd gekregen om zich te melden, maar had dat niet gedaan.
Dit zijn de slachtoffers van de schietpartij in Texas: jongste slachtoffer was amper vijf jaar oud
6 November, 11:30 Gazet v. Antwerpen

De First Baptist Church of Sutherland Springs is een groot deel van zijn trouwe kerkgangers kwijt. Ze kwamen allemaal om het leven tijdens de dodelijke schietpartij van zondagmorgen. Het jongste slachtoffer is amper vijf jaar oud. Zeven mensen zijn intussen geïdentificeerd. Een overzicht.
Twee gewonden bij schietpartij bij beachclub Best
6 November, 04:18 NOS nieuws

Bij een schietpartij in Best in Brabant zijn twee mensen gewond geraakt. Dat gebeurde op een groot feest in een beachclub. Aan het eind van de avond werd er geschoten op het parkeerterrein.

Het is niet duidelijk wat zich daar heeft afgespeeld en wat de aanleiding was voor de schietpartij. Een van de slachtoffers moest worden gereanimeerd en is met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht.

Ooggetuigen melden dat na de schietpartij een grimmige en agressieve sfeer hing op het parkeerterrein. Daar stonden zo'n 150 feestgangers, maar de politie wist te voorkomen dat de zaak escaleerde.
Preventief fouilleren na schietpartij Blerick
6 November, 03:00 NOS nieuws

De politie mag de komende maand mensen preventief fouilleren in een groot deel van de gemeente Venlo. Burgemeester Scholten heeft dat besloten na de schietpartij van woensdag waarbij Ömer Köksal om het leven kwam.

Antoin Scholten heeft de stadsdelen Venlo, Blerick en Tegelen aangewezen aan veiligheidsrisicogebied. In die stadsdelen mogen agenten zonder dat er een concrete verdenking tegen iemand is, fouilleren om te controleren op verboden wapenbezit. Het moet volgens de gemeente en de politie helpen om nieuwe schietpartijen te voorkomen.

Burgemeester Scholten: "Na het geweld tegen de politie woensdag en journalisten donderdag, is het rustiger geworden. De dagen daarna zijn er toch weer geweldsincidenten geweest die te relateren zijn aan het schietincident in Blerick. Ik wil er geen enkel misverstand over laten bestaan wie de baas is op straat in onze gemeente."

Drugshandel

De politie zegt dat er afgelopen weekend twee incidenten zijn geweest die mogelijk te maken hebben met de dood van de 22-jarige Köksal. In de nacht van zaterdag op zondag was er een autobrand in Blerick. Zaterdag is er in Venlo iemand mishandeld.

De burgemeester zei vorige week dat de moord verband houdt met drugshandel. Dat geldt ook voor andere schietpartijen in Blerick dit jaar.
Schietpartij Texas - Zeker 27 doden en meer dan 20 gewonden bij schietpartij in Texas
5 November, 22:30 Skynet Buitenland
Bij de schietpartij in een kerk in Texas zijn minstens 27 doden gevallen. Dat heeft een plaatselijke politieverantwoordelijke aan Amerikaanse media gezegd. Volgens Albert Gamez was aanvankelijk sprake van 15 doden, maar is dat aantal intussen dus fors opgelopen. Hij maakt ook melding van ongeveer 25 gewonden.


'Doden bij schietpartij in kerk Texas'
5 November, 21:00 NOS nieuws

In de Amerikaanse staat Texas heeft iemand het vuur geopend in een kerk. Een aantal kerkgangers is gedood, zegt een sheriff tegen Amerikaanse media. Hoeveel slachtoffers er zijn, is niet bekend.

Zeker 15 mensen zouden gewond zijn geraakt. Ooggetuigen zeggen dat ze zeker 20 schoten hoorden. De dader zou zijn neergeschoten.
ME grijpt in na onrust in Venlose wijk Blerick na schietpartij waarbij man omkomt
2 November, 10:24 Volkskrant
Een schietpartij in het Venlose stadsdeel Blerick, waarbij woensdagmiddag een 22-jarige man om het leven kwam, heeft tot ongeregeldheden geleid. Een grote groep buurtbewoners ging de straat op en zocht de confrontatie met de politie. Ze zijn boos omdat Blerick de laatste maanden al meerdere keren is geteisterd door schietpartijen. De ME rukte met ongeveer zestig man uit en moest enkele keren hard


VIDEO. Chaos in Venlo na nieuwe dodelijke schietpartij: menigte valt politie aan
2 November, 08:36 Gazet v. Antwerpen

Het Nederlands Limburgse Blerick, een deel van grensgemeente Venlo, is in rep en roep na een dodelijk schietincident van woensdagmiddag, waarbij een 22-jarige om het leven is gekomen. Buurtbewoners vrezen voor hun veiligheid en die van hun kinderen. In een protestmars naar het gemeentehuis gaven ze woensdagavond uiting aan hun gevoelens. Maar die liep uit te hand, en uiteindelijk werden ook agenten aangevallen.
Twee doden bij schietpartij in supermarkt in Colorado

Bij een schietpartij woensdagavond in een Walmart in Thornton, een voorstad van de stad Denver in de Amerikaanse staat Colorado, zijn twee mannen omgekomen en een vrouw naar het ziekenhuis overgebracht.
Dode bij schietpartij in Blerick, politie zoekt naar groep
1 November, 15:06 NOS nieuws

Bij een schietpartij in Blerick is een persoon om het leven gekomen. De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekend en er wordt nog gezocht naar mensen die bij de schietpartij waren.

De schietpartij was vanmiddag aan de Diependijkstraat. Volgens een woordvoerder van de Limburgse politie was er een groep van zes mensen bij betrokken. Zij zijn op de vlucht geslagen.

De omgeving is afgezet en de politie zoekt met een helikopter naar de betrokkenen.
'Aanslagpleger New York handelde uit naam van IS'
1 November, 03:42 NOS nieuws

De bestuurder die in New York met een pick-uptruck op fietsers en voetgangers inreed, heeft op de plek van de aanslag een briefje achtergelaten. Daarop staat volgens Amerikaanse media dat hij uit naam van terreurorganisatie IS handelde.

Bronnen melden dat het briefje in de pick-uptruck lag, waarmee de man op een fiets- en wandelpad in Manhattan op het publiek inreed. Bij de aanslag vielen acht doden, onder wie vijf Argentijnen en een Belgische vrouw. Elf mensen raakten gewond.

'Oezbeek'

De bestuurder is de 29-jarige Sajfoello Sajpov, melden bronnen rond het onderzoek. Zeven jaar geleden emigreerde hij vanuit Oezbekistan naar de Verenigde Staten. De politie schoot hem bij zijn arrestatie in zijn buik. In het ziekenhuis zou hij weigeren om met de politie te praten.

President Trump noemt de aanslag op Twitter "een zieke aanval". Hij deelt zijn medeleven met de slachtoffers en hun families. Ook schrijft hij niet toe te staan dat IS na de verliezen in het Midden-Oosten uitwijkt naar de VS.

Screening migranten

Trump zegt opdracht te hebben gegeven om de screening van migranten verder aan te scherpen. "Het is prima om politiek correct te zijn, maar niet in dit geval", schrijft hij.

De gouverneur van de staat New York heeft na de aanslag de beveiliging verhoogd in onder meer tunnels en op vliegvelden en bruggen. Gouverneur Cuomo gaf ook opdracht om het One World Trade Center te verlichten in de kleuren rood, wit en blauw van de Amerikaanse vlag.
Zoektocht naar verdachte schietpartij Groningen levert niets op
26 Oktober, 23:42 NOS nieuws

Een arrestatieteam van de politie is vanavond een woning in Groningen binnengevallen. Volgens RTV Noord hield de actie verband met de zoektocht naar Azim A..

A. is de enige nog voortvluchtige verdachte van een schietpartij op een 21-jarige student in de nacht van 14 op 15 oktober. De student werd geraakt in zijn rug en raakte blijvend verlamd. Twee andere verdachten zijn al aangehouden.

A. had tot vorige week dinsdagavond de tijd gekregen van de politie om zichzelf te melden. Toen dat niet gebeurde, werd zijn identiteit bekendgemaakt in het tv-programma Opsporing Verzocht. Die uitzending heeft de politie zo'n 35 tips opgeleverd.

Knalpatronen

Vorig jaar juni deed de politie een inval in de woning van A., toen na een melding van een bedreiging. Bij die huiszoeking vonden agenten een gaspistool en patronen.

De politie houdt er rekening mee dat de man naar het buitenland wil vluchten. Zijn naam is op de internationale opsporingslijst geplaatst.
Burgemeester sluit restaurant Eindhoven na schietpartij
24 Oktober, 22:30 NOS nieuws

Het restaurant in Eindhoven dat dit weekend werd beschoten, is op last van de burgemeester gesloten. In de gevel van de zaak zitten tientallen kogelgaten. Uit het politieonderzoek is gebleken dat er doelbewust vele malen op het pand is geschoten met een zwaar automatisch vuurwapen.

De burgemeester vindt het noodzakelijk dat het pand tijdens het verdere onderzoek gesloten is, omdat de openbare orde en veiligheid van buurtbewoners en passanten in het geding is.

Wat er in de nacht van zaterdag op zondag is gebeurd bij het Stadspaviljoen is nog niet duidelijk. Het pand ging op zondag gewoon weer open. "Gelukkig heb ik een goede dag gedraaid. Ik ben hier nu drie jaar bezig en ik wil hier iets moois van maken", liet eigenaar Paul van Beek eerder weten aan Omroep Brabant.

Nachtmerrie

Vandaag kreeg Van Beek te horen dat zijn zaak dicht moet. De eigenaar is boos. "Twee dagen geleden is er op mijn zaak geschoten, iets waar ik helemaal niets aan kan doen", zegt hij.

"Nu krijg ik te horen dat wij onze zaak moeten sluiten vanwege de openbare veiligheid. Hoelang het gaat duren, weten we niet, dat wordt per dag bekeken. Mijn personeel komt thuis te zitten en we moeten alle feesten en partijen die op het programma stonden annuleren. Het is een nachtmerrie."

De gemeente erkent dat de maatregel de belangen van de horeca-exploitant treft, maar vindt de belangen van de openbare orde, veiligheid en gezondheid zwaarder wegen.

Van Beek zei eerder al dat hij niet het idee heeft dat de beschietingen tegen hem gericht waren. "Voor zover ik weet, heb ik geen vijanden."
Duitse politie tast in duister na schietpartij Hamburg
24 Oktober, 18:54 NOS nieuws

De politie van Hamburg heeft de hulp van het publiek ingeroepen na een schietpartij op een station, zondagochtend. Bij de schietpartij raakte weliswaar niemand gewond, maar de politie wil per se weten die de schoten heeft afgevuurd. Een getuige heeft het bizarre voorval vastgelegd:

De schietpartij was zondag om 05.50 uur bij station Dammtor, aan de rand van het centrum. Toen de politie poolshoogte kwam nemen, werden geen betrokkenen meer aangetroffen. De politie kan ook niet zeggen hoeveel mensen er bij de schietpartij betrokken waren of wat de aanleiding was.

De zaak bleef onopgemerkt totdat de beelden vanochtend op Twitter verschenen. Voor zover bekend is een geparkeerde auto het enige 'slachtoffer' van het incident: de schutter zou met zijn wapen een tik hebben uitgedeeld en de wagen daarbij hebben beschadigd.
Tweede arrestatie voor schietpartij Groningen
20 Oktober, 18:06 NOS nieuws

De politie heeft woensdag een tweede verdachte aangehouden in de zaak van de schietpartij van afgelopen weekend in Groningen. Het is een 20-jarige inwoner van Groningen. Bij de schietpartij raakte het onderlichaam van een 21-jarige Groningse student blijvend verlamd.

Eerder werd na buurtonderzoek al een 19-jarige inwoner van Groningen gearresteerd. Hij was de bestuurder van de groene Mazda die tijdens het incident werd gesignaleerd. De auto werd later in de buurt van station Groningen Noord teruggevonden.

Willekeurig slachtoffer

Het slachtoffer was in de nacht van zaterdag op zondag na het uitgaan op de fiets op weg naar huis toen hij op de Korreweg werd aangesproken door drie onbekende mannen. De jongen werd gevraagd of hij wat wilde drinken. Toen hij hier niet op inging werd hij beschoten. Volgens de politie was de student een willekeurig slachtoffer.

De politie zoekt nog naar een derde verdachte. Zijn identiteit is bekend bij de politie.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be