NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Sancties

2News.be / Trefwoorden / Sancties

Europa start diplomatiek offensief om VS-sancties tegen Rusland af te zwakken
Zaterdag, 11:36 Skynet
Verschillende Europese landen proberen de Verenigde Staten ervan te overtuigen om de sancties die twee weken geleden getroffen werden tegen Rusland, af te zwakken. Met name de maatregelen tegen aluminiumproducent Rusal dreigen ook de Europese economie hard te treffen. Dat schrijft de Britse krant Financial Times vandaag.


ZTE: Amerikaanse sancties bedreigen voortbestaan bedrijf
Vrijdag, 10:12 Tweakers
De Amerikaanse sancties tegen de Chinese telecomreus ZTE bedreigen 'het voortbestaan en de ontwikkeling' van ZTE, zo zegt het bedrijf in een reactie. Bovendien raakt de Amerikaanse overheid met het verbod ook Amerikaanse bedrijven.


Russische beleggers vrezen extra Amerikaanse sancties
16 April, 09:30 De Tijd
08:56 Beleggers vrezen de nieuwe sancties die de Verenigde Staten vandaag wellicht tegen Rusland aankondigen en dumpen het aandeel van aluminiumproducent Rusal.


VS stellen nieuwe sancties tegen Rusland in vooruitzicht
16 April, 00:06 Skynet Buitenland
Washington gaat nieuwe maatregelen nemen tegen Rusland, omwille van de steun aan het Syrische regime. Dat heeft Nikki Haley, Amerikaans ambassadeur bij de Verenigde Naties, zondag aangekondigd.


Blok tegen nieuwe sancties tegen Rusland om SyriŽ
16 April, 11:18 NOS nieuws

Nederland ziet geen heil in nieuwe sancties tegen Rusland vanwege de rol van dat land in SyriŽ. Minister Blok steunt niet de Amerikaanse plannen om nog meer sancties aan de Russen op te leggen. "De enige echte oplossing voor het Syrische conflict ligt aan de onderhandelingstafel", aldus de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken.

Ook zijn Belgische collega Didier Reynders liet via de Vlaamse radio weten op dit moment niks te zien in nieuwe sancties tegen Rusland. "Het is cruciaal dat de dialoog met de bondgenoten van SyriŽ wordt hervat." Hij verwacht dat het nog enkele dagen zal duren voordat het stof is gaan liggen, maar daarna moet er gesproken worden.

De Amerikaanse ambassadeur bij de VN, Nikki Haley, kondigde gisteren in een interview op CBS aan dat er sancties worden ingesteld tegen Russische bedrijven die iets met president Assad en de Syrische chemische wapens te maken hebben. Eerder zei ze dat Rusland het bewind van de Syrische president in staat stelt om chemische wapens in te zetten. Rusland heeft het met veto's moeilijker gemaakt voor VN-onderzoekers om onderzoek te doen in SyriŽ en een gezamenlijk van de VN met de OPCW waarin ook de schuldvraag aan bod zou komen geblokkeerd.

'Geen tweede LibiŽ'

De buitenland-chef van de EU, Federica Mogherini. wil eveneens dat de vredesonderhandelingen worden gestart. "We hebben een lange dag voor de boeg", zei ze voor het begin van een bijeenkomst van de ministers van Buitenlandse Zaken in Luxemburg. Ze wil dat er in de loop van de dag een gezamenlijke verklaring komt van de 28 EU-landen.

De Belgische minister Reynders waarschuwde verder dat SyriŽ geen tweede LibiŽ mag worden. "Daar hebben we destijds militair ingegrepen, maar niet gewerkt aan wederopbouw en dat land is afgegleden in chaos."

Minister Blok vindt dat er nu zo snel mogelijk een wapenstilstand moet komen. "Verder moet er toegang komen voor humanitaire hulp en politiek overleg. Rusland moet echt aan tafel." Volgende week is er in Brussel een speciale conferentie over de toekomst van SyriŽ.

Nederland wijkt af

Eerder sprak de Nederlandse regering begrip uit voor de vergeldingsaanval door de VS, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk tegen SyriŽ vanwege de vermoedelijke gifgasaanval in Douma. Premier Rutte zei daarbij dat het van belang is dat het gaat om een proportionele tegenaanval. De verklaring van de regering ging daarmee minder ver dan die van bijvoorbeeld de NAVO. Het bondgenootschap sprak expliciet steun uit voor de bombardementen op SyriŽ.
Hebben Europese sancties tegen Poetin nog zin?
15 April, 21:24 Volkskrant
Maandag buigen de Europese ministers van Buitenlandse Zaken zich over de verlenging van de sancties tegen Rusland, uitgevaardigd na de annexatie van de Krim vier jaar geleden. De westerse vergeldingsactie in SyriŽ van zaterdag en de reactie daarop van Rusland maken†de zaak extra actueel.†Hebben die sancties zin, en wie treffen ze precies? De conflicten tussen Europa en Rusland volgen elkaar steeds


Sancties VS doen Russische financiŽle markten daveren
11 April, 15:24 De Tijd
15:16 De spanningen tussen Rusland en de VS wegen op Russische financiŽle activa. De roebel verloor deze week al 10 procent van zijn waarde ten opzichte van de dollar.


Amerikaanse sancties treffen Poetins vrienden: sinds vrjidag zijn ze al 13 miljard kwijt
10 April, 19:36 Volkskrant
Nieuwe Amerikaanse sancties hebben de sfeer bedorven in de vriendenkring van de Russische president Poetin. De rijkste 27 Russen, onder wie oligarchen met nauwe Kremlinbanden, zijn ruim 13 miljard euro kwijtgeraakt sinds vrijdag, toen de VS hun sancties aankondigden. Een van de zwaarst getroffenen is Oleg Deripaska, eigenaar van het op een na grootste aluminiumbedrijf ter wereld. Deripaska's fortu


Rusland gaat bedrijven helpen die getroffen zijn door Amerikaanse sancties
9 April, 16:54 Skynet
De Russische regering werkt aan een plan om bedrijven die getroffen zijn door Amerikaanse sancties, te helpen. Dat zei premier Dimitri Medvedev vandaag na een kabinetszitting. Hoe die steun er precies zal uitzien, is nog niet bekend. Tegelijk dreigt Moskou met tegenmaatregelen, maar voor details is het ook hier nog wat vroeg.


Zware verliezen op beurs van Moskou na Amerikaanse sancties
9 April, 19:00 NOS nieuws

De nieuwe sancties tegen Rusland die Amerika vrijdag aankondigde, hebben op de eerste handelsdag van de week een verwoestend effect gehad op de Moskouse beurs. De roebel verloor ruim 3 procent ten opzichte van de dollar en de aandelen van mijnbouwbedrijf Polyus, de VTB Bank (met als grootste aandeelhouder de Russische staat) en de grote aluminiumfabrikant Rusal gingen fors onderuit. In zijn geheel verloor de Russische AEX-index (MOEX) op een dag ruim 9 procent.

De bedrijven die het hardst werden geraakt door koersdalingen hebben allemaal een link met de opgelegde Amerikaanse sancties. Bij Rusal en Polyus staan steenrijke Russen aan het roer die vertrouwelingen zijn van president Poetin. Juist zij waren doelwit van de nieuwste strafmaatregelen.

Boosaardige activiteiten

Met de sancties wil Washington het Kremlin niet straffen voor ťťn vergrijp, maar voor "het groeiend aantal boosaardige activiteiten van Rusland in de wereld". Onder de strafmaatregelen worden de tegoeden bevroren die de betrokkenen in de VS hebben ondergebracht en is het Amerikanen verboden om zaken met de betrokken Russen te doen.

De Russische economie is de afgelopen jaren al zwaar getroffen door westerse sancties na de inname, door Rusland, van de Krim. Premier Medvedev liet in een reactie weten dat hij broedt op economische vergeldingsmaatregelen.

Miljarden verdampt

De aluminiumgigant Rusal zag zijn waarde met tientallen procenten dalen. Kort na opening van de beurs stond het Rusal-aandeel al 49 procent lager. Analisten denken dat Russische staatsbanken op korte termijn moeten bijspringen om het bedrijf overeind te houden.

Vorige maand trof de VS Rusland ook al met sancties, Bovendien stuurde de VS tientallen Russische diplomaten naar huis en werden twee consulaten gesloten vanwege de vergiftiging van de Russische oud-spion Skripal en diens dochter in Engeland. Rusland wordt verantwoordelijk gehouden voor die aanslag. De Russen reageerden door westerse diplomaten uit te zetten.
Amerikaanse sancties zijn "gericht tegen het Russische volk"
6 April, 22:12 Skynet
De nieuwe Amerikaanse sancties tegen Russische oligarchen en topfunctionarissen, zijn "gericht tegen het Russische volk". Dat zegt de Russische ambassade in de Verenigde Staten op sociale media. De ambassade hekelt een "nieuwe klap voor de Russisch-Amerikaanse relaties".


VS kondigt sancties aan tegen rijke Russen wegens 'kwaadaardige activiteiten' in de wereld
6 April, 20:06 Volkskrant
De Amerikaanse regering heeft vrijdag sancties aangekondigd tegen zeven rijke zakenlieden uit de omgeving van president Vladimir Poetin en zeventien Russische regeringsfunctionarissen. Washington wil Moskou treffen omwille van 'kwaadaardige activiteiten in de wereld', zei minister van FinanciŽn Steve Mnuchin in een toelichting op het besluit. Hij somde een lange lijst wandaden op: de voortdurende


VS nemen sancties tegen entourage Poetin
6 April, 16:30 De Tijd
15:56 De Amerikaanse regering heeft een nieuw rondje strafmaatregelen afgekondigd tegen Russische onderdanen. In het vizier lopen mensen die tot de intieme kring van president Vladimir Poetin behoren. 'De K...


China slaat terug met sancties tegen VS
4 April, 11:00 De Tijd
10:57 Onrust over een escalerend Chinees-Amerikaanse handelsconflict duwt de beurzen in het rood.


Rusland zet twee Nederlandse diplomaten uit als reactie op 'onvriendelijke en onwettige sancties'
30 Maart, 16:24 Volkskrant
Twee Nederlandse diplomaten moeten binnen twee weken Rusland verlaten. De Russische regering heeft dat vrijdag bekendgemaakt. Het besluit is een reactie op de beslissing van Nederland eerder deze week om twee Russische diplomaten uit te zetten na de gifgasaanslag op de Russische dubbelspion Sergej Skripal en zijn dochter in Engeland. De Nederlandse ambassadeur in Moskou, Renťe Jones-Bos, moest net


Britse politie nog maanden bezig met onderzoek vergiftiging dubbelspion
19 Maart, 21:12 NOS nieuws

Het onderzoek naar de vergiftiging van de voormalige Russische dubbelspion Sergej Skripal en zijn dochter gaat volgens de Britse politie waarschijnlijk nog maanden duren. In een verklaring schrijft de politie dat het een van de meest ingewikkelde zaken is die de Britse antiterreureenheid ooit heeft behandeld.

Skripal en zijn dochter werden begin deze maand in de Britse stad Salisbury vergiftigd, volgen de Britten met een zenuwgas. Voor zover bekend liggen de twee slachtoffers nog altijd in kritieke toestand in het ziekenhuis. De politieman die als eerste bij hen was en ook ziek werd, maakt het inmiddels beter.

250 rechercheurs

Nog altijd is onduidelijk waar Skripal en zijn dochter precies zijn vergiftigd. Op verschillende openbare en particuliere plekken in Salisbury en omgeving wordt daarom onderzoek gedaan om bewijsmateriaal te verzamelen. Daar zijn 250 rechercheurs fulltime bij betrokken, ondersteund door militairen en deskundigen. Ook onderzoekers van de OPCW, de waakhond tegen chemische wapens, zijn naar Groot-BrittanniŽ gekomen om mee te helpen.

Naast onderzoek op straat in Salisbury en omgeving bekijkt de politie 4000 uur aan beelden van bewakingscamera's en worden honderden getuigen gehoord.

Volgens de Britse regering zitten de Russische autoriteiten achter de aanval, die uitgevoerd zou zijn met het Russische zenuwgas novitsjok. Maar het Kremlin ontkent en eist harde bewijzen of anders excuses. Het incident heeft geleid tot ernstige spanningen tussen Rusland en Groot-BrittanniŽ.
'Europese landen bereiden nieuwe sancties tegen Iran voor'
17 Maart, 03:12 Volkskrant
Het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland hebben nieuwe Europese sancties tegen Iran voorbereid. De maatregelen zijn een reactie op de rol van Teheran in het conflict in SyriŽ en op tests met ballistische raketten, blijkt uit een vertrouwelijk document dat persbureau Reuters heeft ingezien. Het document is volgens Reuters naar alle EU-lidstaten is verstuurd.†Met de nieuwe maatregelen hopen d


VS vaardigen sancties uit tegen Moskou
15 Maart, 18:48 De Tijd
18:08 Na de Britten nemen nu ook de Amerikanen sancties tegen Rusland, ditmaal voor de inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016 en cyberhackings.


BeÔnvloeding verkiezingen en cyberaanvallen leiden tot Amerikaanse sancties tegen Rusland
15 Maart, 18:12 Volkskrant
Een dag nadat 23 Russische diplomaten in Groot-BrittanniŽ te horen hebben gekregen dat zij hun koffers moeten pakken wegens de vergiftiging van de dubbelspion Skripal, heeft Moskou een pakket Amerikaanse sancties over zich heen gekregen. Ditmaal gaat het om strafmaatregelen als vergelding voor de pogingen de Amerikaanse verkiezingen te beÔnvloeden en andere cyberaanvallen. De Amerikaanse minister


Rusland ontkent zenuwgasaanval zoals altijd, maar sancties lijken nu onvermijdelijk
12 Maart, 23:36 Volkskrant
Schampere opmerkingen en tegenaanvallen hielpen Moskou bij eerdere aanslagen, maar nu lijken sancties onvermijdelijk. Een 'circusvoorstelling' noemde het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken het optreden van premier May in het Britse parlement waarin zij onthulde dat de dubbelspion Sergej Skripal en zijn dochter vergiftigd werden met een variant van 'novitsjok' (nieuwkomer), een uiterst kra

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be