NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen




Samsung

2News.be / Trefwoorden / Samsung

Gerucht: Samsung maakt oledtv's op basis van blauwe oleds met quantum dots
Gisteren, 17:12 Tweakers
Samsung zou tijdens de CES in januari achter gesloten deuren prototypes hebben getoond van oledtv's van 55" en 65". De oledtv's zouden gebruikmaken van blauwe oleds met rode en groene kleurfilters, voorzien van quantum dots.


Samsung start productie van zakelijke ssd's met 30,72TB V-nand
Dinsdag, 11:06 Tweakers
Samsung heeft bekendgemaakt dat het is begonnen met de massaproductie van de PM1643, een serial attached scsi-ssd op basis van Samsungs vierde generatie V-nand met een opslagcapaciteit van 30,72TB.


Gerucht: Samsung Galaxy S9 en S9+ worden duurder dan S8 en S8+
Maandag, 15:42 Tweakers
De Duitse site WinFuture claimt dat de Samsung Galaxy S9 en S9+ ongeveer honderd euro duurder worden dan hun voorgangers. In het Verenigd Koninkrijk ligt de prijsverhoging op 50 pond, zo claimde een Britse techsite onlangs.


Samsung patenteert drone met scherm die gebruiker kan volgen
Maandag, 14:30 Tweakers
Samsung Display heeft een patent verkregen op een drone die het zelf aanduidt als een flying display device. Het apparaat is voorzien van een scherm en volgens de Zuid-Koreaanse fabrikant moet het een bewegende gebruiker volgen.


'Samsung gebruikte in 2017 minder oledschermen in smartphones'
Maandag, 10:18 Tweakers
Samsung heeft afgelopen jaar minder oledschermen in smartphones gebruikt dan in 2016. Dat heeft marktonderzoeksbureau IHS becijferd. Het gebruik van de duurdere schermen zou het lastiger maken om op prijs te concurreren met concurrenten.


Foto's Belgische winkelier tonen draadloze snellader voor Samsung Galaxy S9
15 Februari, 15:06 Tweakers
Samsung zal met de Galaxy S9 ook een nieuwe snellader presenteren. De lader heeft twee spoelen in plaats van drie en kan laden tot 18W. De huidige draadloze snelladers van Samsung gaan tot 15W. Er zijn verder weinig functionele verschillen.


'Samsung stopt verspreiding Android 8.0-ugrade voor Galaxy S8'
14 Februari, 21:06 Tweakers
Samsung zou zijn gestopt met de verspreiding van de Android 8.0-upgrade voor de Galaxy S8 en S8+. De reden daarvoor is onduidelijk. Er zou een nieuwe update voor de smartphones onderweg zijn. Samsung is lang niet de eerste fabrikant die een Oreo-upgrade terugtrekt.


Samsung hint naar slow-motion en emoji's in Galaxy S9-teaservideo's
14 Februari, 19:54 Tweakers
Samsung heeft teaservideo's online gezet van de Galaxy S9. De teasers lijken te hinten naar functies als slow-motion met 480fps en 3d-emoji's op basis van gezichtsherkenning. Die features doken eerder op in het geruchtencircuit.


Samsung valideert met euv op 7nm gemaakt sram
14 Februari, 13:18 Tweakers
Samsung heeft 256Mbit-sram gereed die op 7nm geproduceerd is met euv-technologie. De werkende chip heeft volgens Samsung zelf zijn vertrouwen in euv als opvolger van immersielithografie vergroot.


Gerucht: Samsung Galaxy S9 krijgt eigen variant op Apples Animoji's
13 Februari, 14:30 Tweakers
Samsung wil zijn Galaxy S9 uitrusten met een functie die werkt als Animoji's op de iPhone X. Dat meldt de Zuid-Koreaanse krant ETNews. Daarnaast zouden de S9-toestellen naast de irisscanner ook een gezichtscanner krijgen die werkt met infrarood.


Umicore in de ban van recyclage-plannen Samsung
12 Februari, 14:24 De Tijd
14:08 Samsung is van plan een belang te nemen in een recyclagebedrijf om de aanlevering van kobalt veilig te stellen. De Zuid-Koreaanse elektronicareus noemt geen namen, maar verwijst naar Umicore en Americ...


'Samsung onderzoekt fabricage kobaltvrije accu's voor elektrische voertuigen'
12 Februari, 12:42 Tweakers
Samsungs accudivisie SDI onderzoekt de mogelijkheid van het fabriceren van kobaltvrije accu's, of exemplaren met kleine hoeveelheden kobalt, voor elektrische auto's. De prijs van het materiaal is de afgelopen tijd sterk gestegen.


Afbeeldigen tonen Samsung DeX Pad die van smartphone trackpad voor pc maakt
9 Februari, 09:06 Tweakers
EVLeaks heeft twee afbeeldingen van de Samsung DeX Pad gepubliceerd. De dockingstation voor pc-functionaliteit van een smartphone kan een toestel horizontaal huisvesten, zodat dit dienst kan doen als trackpad of virtueel toetsenbord.


Zuid-Koreaanse politie noemt Samsung-topman als verdachte in belastingzaak
8 Februari, 11:30 Tweakers
Lee Kun-hee, de bestuursvoorzitter van de Samsung Group, is door de Zuid-Koreaanse politie genoemd als verdachte in een belastingontduikingszaak. Het zou gaan om een bedrag van omgerekend ruim 6 miljoen euro.


Samsung start Android 8.0-update voor bètaprogrammadeelnemers Galaxy S8 en S8+
8 Februari, 10:54 Tweakers
Samsung heeft de Android 8.0-update uitgebracht voor de Galaxy S8 en S8+. De mensen die in het bètaprogramma zitten, krijgen de update als eerste. Wanneer hij verschijnt voor gebruikers die daar niet aan deelnamen, is vooralsnog onduidelijk.


Samsung zegt oplossing te maken voor dubbele camera's in goedkope smartphones
6 Februari, 21:06 Tweakers
Samsung kondigt een 'totaaloplossing' aan die een dubbele camera met functies als een scherptediepte-effect mogelijk moet maken in goedkope smartphones. Het gaat om een combinatie van sensoren en algoritmes.


Afbeelding toont achterkant Samsung Galaxy S9 en S9+
6 Februari, 07:54 Tweakers
Er is een afbeelding verschenen van de achterkant van de Galaxy S9 en S9+. De afbeeldingen laten zien dat de vingerafdrukscanner centraal onder het cameragedeelte van de achterkant zit. De scanner heeft bovendien een afwijkende vorm.


Elke week demonstreert Kim bij Samsung: stop met onderdrukken
5 Februari, 19:12 NOS nieuws

De komende weken zullen we vooral vrolijk sportief nieuws en veel lachende gezichten uit het land van Han zien komen, maar onder die Asian smile gaat vaak een zwaar leven schuil. Een leven dat gedomineerd wordt door werk en waarin persoonlijke ontwikkeling en creativiteit niet erg gewaardeerd worden. Want aan de booming elektra-economie van Zuid Korea, die we in het westen vooral leerden kennen van merknamen als Samsung, LG en Hyundai, hangt een prijskaartje: de werkdruk is gigantisch hoog.

Het afgelopen jaar pleegden meer dan 13.000 mensen zelfmoord en er zijn na Turkije de meeste werkgerelateerde dodelijke ongelukken in een ontwikkelde economie. De grote familieconglomeraten hebben namelijk alle macht in handen en werknemers hebben weinig te zeggen.

Iedere woensdagochtend rijdt Kim Song Hwan zijn bestelbusje met grote megafoons tot voor de ingang van het hoofdkantoor van Samsung. Terwijl mannen en vrouwen in strakke pakken zich naar binnen haasten, begint hij zijn staccato protestroep: "Hé Samsung-conglomeraat: zak in de stront! Stop met het onderdrukken van je werknemers!"

22 jaar geleden werd hij bij Samsung ontslagen omdat hij een vakbond wilde oprichten. Dat verbood het concern, omdat hij daarvoor mensen wilde mobiliseren en het mobiliseren van mensen is, volgens Kim, een bedreiging voor de macht van het bedrijf. "De voormalige topman van Samsung wendde illegale middelen aan om ons het recht op een vakbond te ontzeggen. Er zijn geen arbeidsrechten binnen Samsung", zegt hij.

De arbeidsomstandigheden stonden nogal eens ter discussie. Er zijn mensen ziek geworden van de chemicaliën in de fabrieken, ze kregen leukemie, lupus en multiple sclerose. Maar de elektronicagigant sloot een deal met de corrupte politici die er toen nog zaten om informatie over de chemicaliën in de doofpot te stoppen.

Kim Song Hwan belandde in de gevangenis omdat hij het imago van Samsung had beschadigd toen hij een vakbond wilde oprichten. Na 2,5 jaar kwam hij vrij, mede dankzij onverwachte steun uit politieke hoek. Roh Hoe-Chan van de Rechtvaardigheidspartij stak zijn nek voor hem uit. "Hoewel de arbeidswet de werknemers beschermt, is het toch decennia lang het beleid van deze concerns geweest om hun werknemers te onderdrukken en ze te verbieden voor zichzelf op te komen. De vorige regeringen zagen dat door de vingers en accepteerden het."

De lange arm van de grote concerns strekte zelfs zo ver dat ook Roh Hoe-Chan zijn zetel verloor. Maar vorig jaar pikten de Zuid-Koreanen het niet meer. Ze gingen massaal de straat op om de in hun ogen corrupte president Park af te zetten maar ook om zich te verzetten tegen de macht van de grote bedrijven.

Park werd afgezet en gearresteerd vanwege landverraad en corruptie en Lee Jae-yong, de topman van Samsung, werd ook opgepakt en tot vijf jaar cel veroordeeld vanwege omkoping. Een Zuid-Koreaans hof besloot hem echter vandaag vervroegd vrij te laten na één jaar gevangenisstraf. Het Openbaar Ministerie gaat in hoger beroep. En Lee zelf ook, omdat hij op een aantal punten nog is veroordeeld, waarmee hij het niet mee eens is.

Ondanks de uitspraak van vandaag was de veroordeling van de hoogste directeur van een familieconglomeraat voor Zuid-Koreaanse begrippen ongehoord. Zijn vader en grootvader kwamen er nog mee weg. Onderdeel van de cultuur.

Sinds de verkiezing van Moon Jae In en zijn Democratische Partij probeert de nieuwe regering (waar ook de Rechtvaardigheidspartij van Roh Hoe-Chan in zit) de grote conglomeraten te dwingen zich aan de wet te houden. De fractieleider van de Democratische Partij: "Een goed voorbeeld daarvan is dat waar de Samsung-groep vroeger altijd een voorkeursbehandeling kreeg, ze nu ook bestraft worden voor hun fouten. Daardoor voelt de bevolking nu dat iedereen gelijk is voor de wet. Of je nu rijk bent of een politicus, iedereen zal zwaar bestraft worden volgens de wet en dat zal een keerpunt worden voor iedereen om zich aan de wet te houden."

Maar ondertussen staat meneer Kim nog steeds iedere woensdagochtend voor het hoofdkantoor van Samsung te demonstreren: "Toen Moon Jae-in aan de macht kwam, realiseerden de meeste mensen zich wel dat er binnen de Samsung-groep geen vrijheid voor de werknemers is. Maar het is nog steeds hetzelfde: als de werknemers nu een vakbond willen oprichten, worden ze weer onderdrukt en bedwongen."

In een reactie zegt Samsung: "We erkennen dat het succes van ons bedrijf het succes is van onze mensen. Er zijn georganiseerde vakbonden aanwezig bij een aantal filialen van Samsung wereldwijd. Waar geen vakbonden zijn, zijn de werknemers vertegenwoordigd in ondernemingsraden en andere kanalen om een transparantie communicatie op te zetten met het management.

Samsung kan niet ingaan op de lopende rechtszaken. Dat gezegd hebbende; de aangeklaagden hebben altijd volgehouden nooit steekpenningen te hebben betaald en hun hoger beroep loopt nog.

De nieuwe president Moon heeft geëist dat het aantal werkgerelateerde doden volgend jaar gehalveerd moet zijn. Er moet dus meer gedaan worden aan de arbeidsomstandigheden. En hij gaat de oorzaak van het hoge aantal zelfmoorden onderzoeken en ze ook proberen te voorkomen.




Woede in Zuid-Korea: rechter laat Samsung-erfgenaam onverwachts weer vrij na omkoopschandaal
5 Februari, 12:00 Volkskrant
Samsung-erfgenaam Lee Jae-jung is maandag na één jaar gevangenisstraf vervroegd vrijgelaten. Vorig jaar werd hij veroordeeld tot vijf jaar cel voor omkoping en corruptie, maar dat heeft het Zuid-Koreaanse hof nu opgeschort. Het schandaal leidde vorig jaar tot de afzetting van president Park Geun-hye. Lee, de kleinzoon van de oprichter van Samsung, zou tientallen miljoenen euro's smeergeld hebben b


Rechtbank laat veroordeelde Samsung-topman onmiddellijk vrij
5 Februari, 10:54 Tweakers
Een Zuid-Koreaanse rechtbank heeft Samsung-topman Lee Jae-yong vrijgelaten. De rechtbank legde de vermoedelijk volgende algemeen directeur van het concern een 'voorwaardelijke celstraf' op, terwijl een lagere rechter een onvoorwaardelijke straf had opgelegd.





Gerelateerde trefwoorden



Combell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be