NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Samsung

2News.be / Trefwoorden / Samsung

?Opvouwbare Samsung Galaxy X krijgt formaat van Galaxy Note 8?
Donderdag, 20:54 Techzine
Er wordt al jaren aan gewerkt: een opvouwbare smartphone. Verschillende fabrikanten doen dat en een aantal grote techbedrijven lijken dichtbij de release van zo?n toestel. Vooral Samsung is ver met de ontwikkeling van zo?n toestel, dat naar het schijnt de Galaxy X gaat heten. Vandaag horen we voor het eerst iets over het design en […]


Samsung onderzoekt combineren quantum dots met oled voor televisies
Donderdag, 19:48 Tweakers
Samsung is weer bezig met de ontwikkeling van oled-technologie, zo heeft het bedrijf bevestigd. Het bedrijf probeert bij een onderzoeksproject de quantumdot-techniek die het bij zijn QLED-tv's gebruikt te combineren met oled, waarbij het wellicht blauwe oleds gebruikt.


Renders tonen onaangekondigde Samsung Galaxy A6-smartphones
Donderdag, 14:24 Tweakers
Er zijn renders verschenen van de Samsung Galaxy A6 en A6+. Beide smartphones zouden net als de Galaxy A8 beschikken over een 18,5:9-scherm. De A6+ heeft bovendien een dubbele camera, zo is op de renders te zien.


Samsung vraagt patent aan op smartphone-ontwerp met inkeping
Maandag, 15:36 Tweakers
Het Chinese patentenbureau SIPO heeft een patentaanvraag van Samsung gepubliceerd, voorzien van een smartphone-ontwerp met inkeping bovenaan. Op de ontwerptekening is geen vingerafdrukscanner te zien, zodat deze wellicht onder het scherm zit.


?Samsung Galaxy Note 9 krijgt 6,4-inch scherm en 4.000 mAh-accu?
12 April, 14:48 Techzine
Dat Samsung werkt aan een nieuwe Galaxy Note-telefoon is voor niemand een verrassing. Vandaag zijn er dan weer nieuwe details naar buiten gekomen rond de volgende toptelefoon van het Zuid-Koreaanse bedrijf. Het lijkt erop dat de smartphone nog groter wordt dan zijn voorganger. Uit nieuwe geruchten, samengevat door de site Giz Central, blijkt dat de […]


Kocht Samsung stemmen om Winterspelen naar Pyeongchang te halen?
10 April, 15:24 Gazet v. Antwerpen

Samsung ontkent dat het bij leden van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) stemmen gekocht heeft om de Winterspelen naar het Zuid-Koreaanse Pyeongchang te halen. Dat heeft het elektronicabedrijf dinsdag in een communiqué gemeld.
Teardown: camerasensors Samsung Galaxy S9 hebben verschillende lay-out
10 April, 08:54 Tweakers
De twee verschillende camerasensors die Samsung toepast in exemplaren van zijn Galaxy S9-smartphone blijken een verschillende lay-out te hebben. Beide hebben dram, maar de positie en type van het dram verschilt.


Multiscope: Helft van Nederlandse vr-headsetbezitters heeft Samsung-model
10 April, 07:42 Tweakers
Ongeveer de helft van de Nederlanders met een vr-headset heeft een model van Samsung, waardoor de Zuid-Koreaanse fabrikant het grootste marktaandeel heeft. Dat meldt onderzoeksbureau Multiscope.


Samsung geeft Galaxy Note 8 in Nederland upgrade naar Android 8.0
9 April, 10:00 Tweakers
Samsung heeft de Android 8.0-upgrade voor de Galaxy Note 8 uitgebracht in Nederland. Dat melden diverse tweakers in het Note 8-topic op GoT. De upgrade was internationaal al weken beschikbaar, maar Samsung brengt de software per land uit.


Samsung verwacht hogere omzet, vermoedelijk door hogere prijzen componenten
6 April, 08:12 Tweakers
Samsung verwacht dat het in de eerste maanden van 2018 meer omzet en winst heeft gemaakt dan in dezelfde periode vorig jaar. Het concern noemt geen oorzaken, maar analisten denken dat het komt door hogere prijzen van nand en dram.


Samsung brengt geen updates meer uit voor drie jaar oude Galaxy S6
3 April, 11:42 Tweakers
Samsung is na drie jaar gestopt met de ondersteuning voor de Galaxy S6 en S6 edge. De S6 edge+, die in de zomer van 2015 verscheen, staat wel op de lijst van ondersteunde modellen die maandelijks een beveiligingsupdate krijgen.


Eerste benchmarks Samsung Galaxy Note 9 lijken bekend
29 Maart, 20:36 Techzine
Omdat Samsung net een maand gelden de Galaxy S9 en S9 Plus uitgebracht heeft, verwachten we voorlopig een nieuwe apparaten meer van het bedrijf. Maar toch wordt er al hard gewerkt aan de volgende toptelefoon: de Galaxy Note 9. Daarvan zijn vandaag de eerste benchmarks uitgelekt. De resultaten verschenen op de site van Geekbench. Daar […]


Alle Samsung Galaxy S8/+ en Note 8-toestellen krijgen binnen 3 weken Android Oreo
26 Maart, 17:36 Techzine
Samsung heeft vandaag bevestigd dat alle varianten van de Galaxy S8 en Galaxy Note 8 binnen drie weken voorzien zullen zijn van Android 8.0 Oreo. Sommige modellen zijn al geüpdatet, maar nog niet alle toestellen hebben de update naar de nieuwste versie van Google?s mobiele besturingssysteem ontvangen. Samsung schrijft het volgende in een blog over […]


Strijd over hoe vaak Samsung telefoons moet updaten barst los
26 Maart, 17:00 NOS nieuws

Heb je een ouder Samsung-toestel? Dan is de kans groot dat de Zuid-Koreaanse fabrikant het toestel nog maar even of zelfs helemaal niet meer voorziet van software-updates. Een slechte zaak, vindt de Consumentenbond. Vandaag start een rechtszaak tussen de twee partijen in de rechtbank van Den Haag.

De Consumentenbond vindt dat nieuwe Android-toestellen tot ten minste twee jaar na verkoop aan de consument, en vier jaar na introductie op de Nederlandse markt, ondersteuning moeten krijgen. "Anders lopen consumenten beveiligingsrisico's", waarschuwt de organisatie. Samsung biedt nu tot twee jaar na de introductie ondersteuning. De updates stoppen niet perse na die twee jaar, maar het bedrijf garandeert het niet meer.

Een gegarandeerde ondersteuning van vier jaar na introductie betekent volgens Samsung dat het bedrijf geen eigen afweging meer kan maken en na twee jaar meer telefoons moet updaten. Dat kost meer geld, iets wat het bedrijf ongetwijfeld liever wil voorkomen. Daarnaast noemt de Zuid-Koreaanse fabrikant een langere termijn "onwenselijk" omdat het betekent dat geen voorrang meer kan worden geven aan de meest urgente kwetsbaarheden.

"Dat is een hele rare redenering", zegt Michel van Eeten, hoogleraar Cybersecurity. "Samsung is een gigantisch bedrijf, het moet voor hen niet zo moeilijk zijn om voor al hun telefoons updates te ontwikkelen." Daarbij merkt hij op dat het Google is die kwetsbaarheden verhelpt, Samsung hoeft alleen maar te controleren of alles nog goed samenwerkt. "Samsung maakt daar een soort triage van. Het is bij hen of-of, het bedrijf moet en kan en-en doen." Volgens Van Eeten is het hoog tijd dat er een zaak komt over de software-updates.

Huis van plastic

"Een onveilige telefoon is alsof je een plastic huis hebt in plaats van eentje van beton", zegt beveiligingsonderzoeker Sijmen Ruwhof. "Dat is gewoonlijk onwenselijk." Hij tekent er wel bij aan dat een smartphone hacken financieel nog niet zo heel interessant is. "Je moet als internetcrimineel fysiek in de buurt zijn, dat maakt de drempel een stuk hoger." Samsung stelt dan ook dat er "geen enkel concreet geval bekend is" van een Nederlandse consument wiens telefoon is gehackt. Maar, merkt Ruwhof daarbij op: "Dat is ook niet uit te sluiten."

Ruwhof stelt zelfs dat als je telefoon geen beveiligingsupdate meer krijgt, je deze beter weg kan doen. Dat gaat Van Eeten te ver. "Dat zou een enorm ecologisch probleem veroorzaken. Daarnaast maak je daarmee de consument slachtoffer."

Het gaat om een bodemprocedure, die bekendstaat om zijn lange duur. Een kort geding - waarbij er vrij snel duidelijkheid komt - strandde eerder. Volgens de rechter had de zaak geen spoedeisend belang. Daarnaast zouden de financiële gevolgen voor Samsung groot zijn, omdat het bedrijf dan verplicht wordt zijn telefoons langer van updates te voorzien en dat is een tijdrovende klus.

Bovendien is er niet eerder uitspraak gedaan in een vergelijkbare zaak, waar de rechter zich op kan baseren. "Het is echt een nieuw gebied. De jurisprudentie gaat baanbrekend zijn", zegt ICT-jurist Arnoud Engelfriet. "De fabrikant is nu verplicht om te zorgen dat een product bijvoorbeeld brandveilig is en niet giftig, maar ICT-veiligheid zou daar ook onder kunnen vallen".

Dat zegt ook ICT-advocaat Wouter Dammers. "De wetgeving die er nu is, slaat op producten, zoals wasmachines. Maar dit gaat over software en veiligheid, dat is nieuw." Hij denkt dat Samsung nog een zware kluif kan hebben aan deze zaak. "De consumentenwetgeving is best beschermend in Nederland."

Volgens Engelfriet heeft de Consumentenbond een goede zaak. "Gezien het belang van telefoons in onze maatschappij is het goed dat hier naar gekeken wordt." De vraag die volgens hem centraal staat is hoe ver je daarin moet gaan. "Moet een mobiele telefoon de hele levensduur veilig zijn, of maar een paar jaar?"

Anders bij Apple

Zoals veel vaker is aangetekend, is de updateprocedure bij Android heel anders dan bij iOS-apparaten. Doordat Apple zowel de hard- als software beheert kan het veel sneller updates verspreiden en toestellen langer ondersteunen. iOS 11, de meest recente softwareversie die sinds september vorig jaar beschikbaar is, draait op alle toestellen vanaf de iPhone 5S. Die telefoon kwam in het najaar van 2013 beschikbaar. Gewoonlijk ondersteunt Apple zijn telefoons zo'n vier jaar.

Samsung tekent aan dat het vorig jaar de Galaxy S6 (uitgebracht in 2015), de S5 uit 2014 en de S4 uit de 2013 nog van een update heeft voorzien. Maar, voor de twee laatste toestellen geldt dat ze geen gegarandeerde beveiligingsupdate krijgen. Alleen alle Galaxy's vanaf de S6 krijgen zo'n update. Volgens de Consumentenbond heeft daarnaast alleen de S8, sinds vorig jaar maart op de markt, alleen de laatste veiligheidsupdate gehad.
Samsung test streamen 4k-video naar meerdere tablets via 5g
26 Maart, 08:06 Tweakers
Samsung heeft samen met de Japanse provider KDDI met succes een test gehouden in Japan waarbij een 4k-videostream naar meerdere 5g-tablets werd gezonden door gebruik te maken van de 28GHz-frequentieband.


Consumentenbond verwacht op 23 mei uitspraak in zaak om Samsung-updates
26 Maart, 16:30 Tweakers
De Consumentenbond verwacht op woensdag 23 mei een uitspraak van de rechtbank Den Haag in de zaak tegen Samsung. De organisatie wil via de rechter afdwingen dat de Zuid-Koreaanse fabrikant zijn toestellen vaker en langer van Android-updates voorziet.


Consumentenbond sleept Samsung voor de rechter vanwege tekort aan software-updates
25 Maart, 18:48 Volkskrant
Samsung moet al zijn smartphones niet twee, maar vier jaar lang van nieuwe software-updates voorzien, eist de Consumentenbond maandag in een rechtszaak. Dat zou nodig zijn om de mobieltjes goed en veilig te laten werken. Fabrikanten van smartphones die draaien op het Android-besturingssysteem van Google bieden tot ten minste twee jaar na introductiedatum van een nieuw telefoonmodel regelmatig upda


Consumentenbond en Samsung maandag voor de rechter om updates
23 Maart, 11:12 NOS nieuws

Samsung en de Consumentenbond staan maandag voor de rechter. De Consumentenbond wil de smartphonefabrikant dwingen om zijn telefoontoestellen vaker en langer van een update te voorzien.

De zaak wordt behandeld in een bodemprocedure. In 2016 spande de Consumentenbond al een kort geding aan tegen Samsung over updates, maar de rechter vond de zaak toen te ingewikkeld om in een snelle kort geding-procedure tot een oordeel te komen. Daarom startte de bond in november een bodemprocedure. Maandag de eerste zittingsdag.

De Consumentenbond eist dat Samsung zijn telefoons gedurende de gehele gebruiksduur, minimaal twee jaar na aankoop of vier jaar na de introductie, van een update voorziet. De veiligheidsupdates en upgrades van het Android-besturingssysteem zijn nodig om de toestellen goed en veilig te laten werken. De fabrikant moet daar ook duidelijke informatie over geven, vindt de Consumentenbond.

Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat ook nieuwe Samsung-telefoons lang niet altijd een automatische veiligheidsupdate krijgen. De Android-updates liepen nog verder achter.

Samsung heeft vertrouwen

Samsung zegt de zaak voor de rechtbank in Den Haag met vertrouwen tegemoet te zien. Het bedrijf doet er alles aan om de veiligheid voor klanten te waarborgen. Zo bevatten de smartphones bijvoorbeeld ook een virusscanner en wordt voortdurend gezocht naar kwetsbaarheden, zei een woordvoerder tegen het ANP.

Het bedrijf heeft sinds de procudures van de Consumentenbond begonnen, zijn updatebeleid iets verbeterd. Zo krijgen sommige modellen nu maandelijks een update, maar nog lang niet alle toestellen, zegt de bond.
Samsung Galaxy S9 en S9+ - Hetzelfde, maar dan beter
22 Maart, 06:30 Tweakers
Samsungs Galaxy S9 en S9+ zijn heel goede telefoons met een bijpassende prijs. Wij onderzochten wat je voor die forse prijs allemaal kunt verwachten.


Samsung Galaxy S9 evolueert rustig verder
16 Maart, 17:00 Volkskrant
Toen Samsung onlangs zijn nieuwe Galaxy S9 presenteerde, waren de reacties wat lauw. Misschien niet zo gek, want publiek en vakpers waren verwend door voorganger S8, die vorig jaar insloeg als een bom. De uitgesproken vormgeving, met het scherm dat zo fijn over de randen krult, was hiervoor de belangrijkste reden. De S9 is wat dat betreft een teleurstelling. Je moet twee keer kijken om het verschi

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be