NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Samen


Brancheorganisaties fiberSociety, NLConnect en Vefica gaan samen verder
Gisteren, 12:12 Emerce
De brancheorganisaties fiberSociety, NLConnect en Vefica gaan samen verder als één branchevereniging met de naam NLconnect. De nieuwe vereniging verbindt de keten van bedrijven die breedbandnetwerken aanleggen, onderhouden en exploiteren alsmede bedrijven die aan de breedbandketen toeleveren of die diensten leveren over deze digitale infrastructuur.


Oostenrijke arts Asperger hielp nazi's met euthanasie op kinderen
Donderdag, 15:30 NOS nieuws

De Oostenrijkse kinderarts die zijn naam gaf aan het syndroom van Asperger was een actieve aanhanger van het naziregime. Door toedoen van Hans Asperger (1906-1980) zouden honderden zwaar gehandicapte kinderen tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn vermoord.

Dat blijkt uit onderzoek dat vandaag is gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Molecular Autism. Herwig Czech van de Medical University uit Wenen deed onderzoek in het Oostenrijks staatsarchief.

"Euthanasie" voor kinderen

Asperger is nooit lid geweest van de nazipartij NSDAP, maar was wel voorstander van etnische zuivering door middel van gedwongen sterilisatie. In ruil voor carrièremogelijkheden werkte hij actief mee aan het "euthanasie"-programma voor kinderen.

Kinderen die hij diagnosticeerde als "autistische psychopaat", wees hij door naar de beruchte Am Spiegelgrundkliniek, bij Wenen. Daar zijn bijna 800 kinderen omgebracht.

In die kliniek werden kinderen met een handicap of uit zogenoemde asociale gezinnen vermoord, met als doel om het 'Germaanse ras' te verbeteren. Ouders werden vaak misleid en gedwongen om hun kinderen af te staan. Maanden later kregen zij dan te horen dat hun kind was overleden. De meest opgegeven doodsoorzaak was een longontsteking.

Diagnose allesbepalend

Hoewel er geen bewijs is gevonden dat Asperger zelf ook wilde dat deze kinderen euthanasie zouden krijgen, was de diagnose die hij stelde allesbepalend. Ook is uit geen van de onderzochte documenten gebleken dat de kinderarts het beste met zijn patiënten voor had.
Google test functie om notificaties en toggles samen te voegen in Chrome OS
Donderdag, 15:00 Tweakers
Google is bezig met het testen van een functie om de notificaties en toggles samen te voegen in een enkel scherm. Wie de Canary-build van Chrome OS draait, kan de functie proberen. Google acht hem nog niet klaar voor het grote publiek.


Hobbychef Kevin geeft samen met kompaan workshops over barbecue op open vuur
Donderdag, 14:18 Gazet v. Antwerpen

De Kempen zijn prima vertegenwoordigd in het VIER-programma Grillmasters. Een van de deelnemers in de zoektocht naar de beste barbecuechef is Kevin ­Kegeleers (34) uit Hoogstraten. Hij kookt liefst op een open vuur met een aangepast zout.
Duisenberg en Rosenmöller samen informateur Rotterdam
Donderdag, 10:06 NOS nieuws

Oud-VVD-Kamerlid Pieter Duisenberg en voormalig GroenLinks-leider Paul Rosenmöller gaan in Rotterdam aan de slag als informateur. Ze zijn door de VVD en GroenLinks naar voren geschoven. Deze partijen hebben nu het initiatief genomen om een nieuwe coalitie te smeden in de Maasstad.

De formatie van een nieuw stadsbestuur in Rotterdam verloopt moeizaam. Twee verkenners, hoogleraar transitie Derk Loorbach en oud-Ahoy-directeur Jos van der Vegt, slaagden er niet in om een kant en klare coalitie bijeen te brengen.

Dat kwam vooral doordat D66 een blokkade opwierp tegen Leefbaar Rotterdam vanwege de alliantie van die partij met Forum voor Democratie. D66 trok samen op met PvdA en GroenLinks.

Omdat de VVD vast blijft houden aan samenwerking met Leefbaar, ontstonden er twee kampen die geen van beiden aan een meerderheid in de raad konden komen. Het resultaat was een patstelling.

Bestrijder van Pim Fortuyn

Sinds afgelopen weekeinde Forum bekendmaakte dat de alliantie met Leefbaar wordt verbroken als Leefbaar in het college komt, verviel de blokkade van D66. Maar inhoudelijk zitten de partijen nog niet op een lijn. Om weer vaart in de collegebesprekingen te krijgen, gaan VVD en GroenLinks samen plannen schrijven voor een nieuw college. Andere partijen kunnen dan aanhaken.

Duisenberg en Rosenmoller gaan dit proces begeleiden. De keuze voor Rosenmöller is pikant. Hij was in 2002 een van de felste bestrijders van Pim Fortuyn, destijds leider van de LPF maar ook raadslid voor Leefbaar Rotterdam. Na de moord op Fortuyn werd Rosenmöller bedreigd en stapte hij uit de politiek.

Duisenberg is de zoon van oud-minister en oud-bankpresident Wim Duisenberg. Hij was Kamerlid voor de VVD van 2012 tot vorig jaar. Tegenwoordig is hij voorzitter van de Vereniging van Universiteiten.
Dit is wat Hugo Borst en Adelheid Roosen leerden toen ze samen een maand in een verpleeghuis verbleven
Dinsdag, 19:06 Volkskrant
Publicist Hugo Borst en theatermaker Adelheid Roosen zorgden beiden voor een moeder met alzheimer. Nu hebben ze samen een serie gemaakt over hun verblijf in een Rotterdamse verpleeghuis. Dementie, zagen ze, onthult je verhouding tot de ander. Twee jaar geleden stond verpleeghuis De Leeuwenhoek van de Rotterdamse zorginstelling Humanitas nog op de zwarte lijst van de Inspectie voor de Gezondheidszo


Kind & Gezin en Jongerenwelzijn smelten samen

De Vlaamse agentschappen Kind en Gezin en Jongerenwelzijn fuseren. Dat meldt Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen.
500 vrijwilligers herdenken samen oorlog
Maandag, 03:24 Gazet v. Antwerpen

Vijfhonderd vrijwilligers

werken momenteel aan een cultuurspektakel om gedurende drie dagen het einde van

de Eerste Wereldoorlog te herdenken. ?Het is zo leuk om

te doen?, zegt Saar Frederickx.
Door dierenliefde verbonden, samen tegen de provincie
Zondag, 20:48 Volkskrant
Een broodje hamburger werd verboden, maar mediteren om in contact te komen met moeder aarde ging toch ook wat te ver. Al botst het organisatorisch soms, dierenliefde heeft lak aan politieke kleur en verschil in levensopvatting, bleek zondag onder het lentezonnetje bij de Oostvaardersplassen. Er staat een spelfout op Johan Wilminks (50) spandoek, hij weet het. 'School niet afgemaakt en Wilders-stem


PSV is misschien niet de grootste, maar wel verreweg de slimste club van Nederland
PSV greep zondag oppermachtig zijn 24ste landstitel tegen rivaal Ajax. Sinds de eeuwwisseling werd de club uit Eindhoven tien van de 19 seizoenen kampioen. Wat is het geheim? Vanuit de boezem van het PSV-supporterdom is eens een olijke parodie geschreven op de melodie van de hit Brabant van Guus Meeuwis, het melancholische lied over heimwee naar de provincie. De tekst van het refrein gaat dan zo:I


Hoe kan het ook anders? Kevin De Bruyne samen met twee ploegmaats genomineerd voor Player of the Year
14 April, 14:12 Gazet v. Antwerpen

De Professional Footballers? Association (PFA), de Engelse spelersvakbond, heeft zaterdag haar shortlist van zes spelers bekendgemaakt, die kunnen meedingen naar de prijs van Speler van het Jaar in Engeland. Met Kevin De Bruyne (Manchester City) staat één landgenoot tussen de genomineerden.
Trump opent aanval op Syrië, samen met Britten en Fransen
14 April, 03:24 NOS nieuws

De Amerikaanse president Trump heeft bekendgemaakt dat er precisiebombardementen worden uitgevoerd op doelen in Syrië. De aanvallen worden gedaan in samenwerking met het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk.

Aanleiding voor het besluit is de gifgasaanval van vorig weekend in de Syrische stad Douma, zei Trump op een persconferentie. Volgens de Amerikanen zat de Syrische president Assad achter die aanval, die tientallen levens eiste.

Trump zei niet wat precies de doelwitten zijn van de bombardementen, maar getuigen zeggen tegen persbureau Reuters dat ze explosies hebben gehoord in de hoofdstad Damascus.

Trump verwees in zijn toespraak ook naar Iran en Rusland, bondgenoten van het Syrische regime. "Welk land wil worden geassocieerd met de massamoord op mannen, vrouwen en kinderen?" vroeg hij retorisch.
Wendy en Damiano uit ?Blind Getrouwd? klinken samen op hun scheiding
13 April, 08:12 Gazet v. Antwerpen

Een gelukkig huwelijk heeft Blind Getrouwd hen niet opgeleverd. Maar Wendy(30) en Da­miano(38) zijn nog steeds maatjes. Dat blijkt uit een nieuwe foto van het ex-koppel op restaurant. De twee gingen eerst samen de scheiding aanvragen en besloten daarna de start van hun vriendschap te vieren met een etentje. ?Een gekke dag?, aldus Wendy. ?Maar we hebben nergens spijt van.?
Verkiezingen18 - Truiense dierenpartij samen met Groen naar kiezer
13 April, 06:42 Skynet
De nieuwe Truiense dierenpartij WM&D (Welzijn, Mens & Dier) komt samen met Groen op bij de lokale verkiezingen van oktober 2018. Peter Van Dam (Groen) wordt de lijsttrekker.


Europese toezichthouders gaan samen datamisbruik sociale media onderzoeken
12 April, 14:54 Tweakers
Europese toezichthouders gaan de komende jaren samen onderzoek doen naar het misbruik van gebruikersgegevens op sociale media. De toezichthouders denken dat het misbruik van Facebook-data door Cambridge Analytica het topje van de ijsberg is.


SAP werkt samen met e-sportsteam Team Liquid voor analyseren in-game data
12 April, 10:00 Techzine
SAP heeft een driejarige sponsorovereenkomst gesloten met e-sportsteam Team Liquid. De samenwerking richt zich onder meer op de ontwikkeling van software voor het analyseren van in-game data, zodat het team meer inzicht krijgt in individuele- en teamprestaties. Dit komt bijvoorbeeld ook van pas bij het scouten van gametalent. Het is de eerste keer dat SAP samenwerkt met […]


Interactieve Tovertafel brengt bewoners Den Brem samen
12 April, 03:24 Gazet v. Antwerpen

De bewoners van woonzorg­centrum Den Brem kunnen aan de slag met interactieve spellen en kleurrijke projecties. Die worden getoond op de Tovertafel en ­stimuleren de beweging van personen met dementie. Het systeem

werd ontwikkeld in Nederland.
Politie controleert samen met belastingdienst: bijna 9000 euro geïnd
11 April, 14:48 Gazet v. Antwerpen

Bij een actie van de Antwerpse politie in samenwerking met de Vlaamse Belastingdienst is dinsdagavond voor bijna negenduizend euro aan openstaande belastingschulden geïnd.
Speel Fortnite en PUBG samen met Tweakers en HP
11 April, 13:06 Tweakers
Op woensdag 18 april houdt Tweakers in samenwerking met HP een speciale en exclusieve avond waarop 48 tweakers in competitieverband Fortnite en PlayerUnknown's Battlegrounds kunnen gaan spelen. En de winnaar gaat niet met lege handen naar huis.


De energiemarkt zit op slot: gecentraliseerde elektriciteitsnetten en moderne smart grids gaan niet samen
11 April, 01:00 Volkskrant
Kernenergie gedijt prima in oude, gecentraliseerde energienetten, maar niet in de flexibele, nieuwe netten die worden aangelegd om snel te kunnen schakelen tussen verschillende stroombronnen. Kernenergie is koolstofarm en relatief veilig, daarin hebben Olguita Oudendijk en Joost van Kasteren, in hun betoog (O&D, 9 april) om 'de nucleaire optie' weer op de kabinetstafel te leggen, volkomen gelijk.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be