NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Rutte


Koning volgende maand met premier Rutte naar de Spelen
Gisteren, 15:54 NOS nieuws

Koning Willem-Alexander vertrekt volgende maand samen met koningin MŠxima en premier Rutte naar Pyeongchang voor de Olympische Spelen. De koning is als erelid uitgenodigd door het Internationaal Olympisch Comitť (IOC).

Het koninklijk paar woont samen met de premier op 9 februari de openingsceremonie bij. De koning verblijft daarna tot en met 13 februari in Zuid-Korea. Koningin MŠxima keert twee dagen eerder terug, premier Rutte blijft tot en met 10 februari in Pyeongchang. Minister Bruins (Sport) is van 20 tot en met 23 februari aanwezig bij de Spelen.

Premier Rutte neemt voorafgaand aan zijn bezoek aan Pyeongchang deel aan een herdenkingsceremonie in Memorial Park in Hoengseong, ter nagedachtenis aan de Nederlandse militairen die er stierven tijdens de Koreaanse oorlog. De premier zal een toespraak houden en een krans leggen.
Uitspraken Rutte leiden tot boosheid in Groningen
Zaterdag, 12:54 NOS nieuws

De Groningse politiek eist dat premier Rutte en zijn kabinet snel, binnen twee weken, met een goed protocol komen voor de afhandeling van de schade bij aardbevingen. De premier suggereerde gistermiddag dat het aan de Groningers zelf ligt dat er nog geen protocol is. "Dat is wel een hele vreemde voorstelling van zaken", zegt de Groningse gedeputeerde Eelco Eikenaar (SP).

Na de onverwacht zware aardbeving, maandag in het Groningse gaswinningsgebied, ontstond direct een felle discussie over het ontbreken van een goed schadeprotocol. Sinds maart 2017 kan iedereen schade melden. Maar zonder schadeprotocol gebeurt daar niets mee.

Premier Rutte zei gistermiddag onder andere: "Het is niet alleen een zaak van de Rijksoverheid, maar ook de regionale partijen. Gezamenlijk moeten we daar nu snel uit zijn."

Potjandorie

Op RTV Noord reageert Eikenaar: "Het was de minister-president die maanden aan het onderhandelen was over een nieuwe coalitie. Dat is zijn goed recht, maar daardoor wachten de Groningers wel nog steeds op een schadeafhandeling. Daar moet je mij niet de schuld van gaan geven, en ook niet de Groninger Bodem Beweging, het Gasberaad of andere bestuurders uit Groningers. Die vertraging is er maar door ťťn ding gekomen, en dat is door de kabinetsonderhandelingen."

"We hebben het over een schadeafhandeling die opgesteld moet worden omdat mensen potjandorie in de ellende zitten. Over de hoofden van die mensen moet je geen spelletjes spelen. Je moet in actie komen. Je moet een goed schadeprotocol maken," vervolgt de gedeputeerde. "Ik word er heel erg boos van. Dit gaat over de ruggen van mensen. Hou daarmee op."
Rutte: Nederlanders moeten de rust bewaren
7 Januari, 23:00 NRC
Premier Rutte roept Nederlanders op de rust bewaren als het gaat om de opvang van vluchtelingen en "binnen de grenzen van de wet en het betamelijke te blijven".


Rutte bezoekt opvang Woerden - vrijwilligers kunnen toestroom spullen niet aan
7 Januari, 23:00 NRC
Premier Rutte heeft een bezoek gebracht aan de noodopvang voor vluchtelingen in Woerden die vannacht werd aangevallen door zo'n twintig mensen met bivakmutsen.


Erdogan wil banden met 'oude vriend' Rutte weer aanhalen
28 December 2017, 13:42 NOS nieuws

De Turkse president Erdogan wil de relatie met Nederland en Duitsland herstellen, heeft hij in een gesprek met Turkse journalisten gezegd. Volgens de Engelstalige versie van HŁrriyet zei Erdogan in de afgelopen tijd "bevredigende" signalen te hebben opgevangen, onder andere van premier Rutte, die wijzen op de wil om de moeizame verhouding weer te verbeteren. "Natuurlijk hopen we op goede banden met de Europese Unie en de EU-lidstaten", benadrukte Erdogan.

De relatie met Turkije werd dit jaar zwaar op de proef gesteld, nadat Den Haag Turkse politici had verboden om in Nederland bijeenkomsten met Turkse Nederlanders toe te spreken. In maart werd minister van Buitenlandse Zaken Cavusoglu geweerd en in april stuurde burgemeester Aboutaleb de Turkse minister Kaya van Familiezaken vanuit Rotterdam terug naar Duitsland.

Beide bewindslieden wilden in Nederland lobbyen voor een wijziging van de grondwet waardoor president Erdogan meer macht zou krijgen, een kwestie waarover in april een referendum in Turkije werd gehouden.

'Fascistisch Nederland'

Nadat Den Haag duidelijk had gemaakt dat Turkije niet in Nederland politiek mocht bedrijven, haalde Erdogan bij herhaling uit naar het "fascistische" Nederland, "een overblijfsel van het nazisme". De Nederlandse ambassadeur in Ankara was niet meer welkom in Turkije.

Maar in het presidentiŽle vliegtuig, op weg van Tsjaad naar TunesiŽ, toonde Erdogan zich vergevingsgezind. "Wij hebben geen problemen met Duitsland, Nederland of BelgiŽ. Integendeel, degenen die er in de regering zitten zijn oude vrienden", zei hij. De president toonde zich met name ingenomen over de wijze waarop Den Haag, Berlijn en Brussel zich verzetten tegen de Amerikaanse erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van IsraŽl.

"Tja, ze hebben me verkeerd behandeld, maar ik had voorheen altijd een goede verstandhouding met Rutte, en ook met BelgiŽ. Laat staan met Duitsland: mijn contact met Steinmeier (nu president) en bondskanselier Merkel zijn altijd prima geweest."

Premier Rutte was destijds kwaad over de aantijgingen vanuit Ankara, maar heeft altijd het belang van een goede relatie met Turkije benadrukt.
Edith Schippers: VVD is tekort geschoten, Rutte zocht niet goed genoeg naar vrouwen voor ministersposten
22 December 2017, 20:18 Volkskrant
De VVD is bij de formatie tekort geschoten door maar ťťn vrouw als minister naar voren te schuiven. De grootste regeringspartij, VVD-leider Mark Rutte voorop, heeft simpelweg niet goed genoeg gezocht naar geschikte vrouwen. Dit zegt Edith Schippers (53), oud-minister van Volksgezondheid, in een interview met de Volkskrant waarin zij terugblikt op haar politieke carriŤre. In het kabinet Rutte III v


Rutte kijkt uit naar de komst van Amerikaanse ambassadeur
22 December 2017, 15:30 NOS nieuws

Premier Rutte noemt de komst van Pete Hoekstra naar Nederland goed nieuws. Hoekstra wordt in januari de nieuwe Amerikaanse ambassadeur in Den Haag.

"We zien uit naar zijn komst. Het is onze belangrijkste bondgenoot, de leider van de vrije wereld, Amerika." Volgens Rutte heeft Nederland er groot belang bij de samenwerking met de Verenigde Staten voort te zetten.

Rutte wilde niet reageren op een fragment uit Nieuwsuur waarin Hoekstra NOS-correspondent Wouter Zwart beschuldigt van nepnieuws en daarna zijn eigen uitspraken ontkent. De video wordt veel gedeeld op internet.

"Dat laat ik aan u om te duiden", zei Rutte tegen een journalist. "Hoekstra en ik gaan eerst kennismaken en proberen een relatie op te bouwen."

Rutte maakte een grap over de achternaam van de nieuwe ambassadeur:

Hoekstra werd geboren in Groningen, maar zijn ouders emigreerden in 1956 naar de Verenigde Staten. Hij staat bekend om zijn conservatieve standpunten.
D66 wil van Rutte weten: wie is eigenlijk onze 'designated survivor' op Prinsjesdag?
19 December 2017, 12:12 Volkskrant
De populariteit van de Netflix-serie Designated Survivor brengt in Nederland 'een democratisch gat' aan het licht: want wie heeft hier de macht als na een aanslag op de Ridderzaal op Prinsjesdag heel bestuurlijk Nederland is uitgeschakeld? D66-Kamerlid Joost Sneller wil vandaag in het debat over de begroting van Algemene Zaken van premier Mark Rutte (VVD) weten of hij voelt voor een 'aangewezen ov


Rutte in Kamerbreed: 'Politiek moet betere afspiegeling van samenleving worden'
16 December 2017, 16:48 Volkskrant
Politieke partijen moeten meer een afspiegeling van de samenleving worden. Dat heeft premier Mark Rutte gezegd in het radioprogramma Kamerbreed. Hij ziet dit ook als een opdracht voor zijn eigen partij, de VVD. 'Ik zou graag in mijn partij meer allochtonen zien die bereid zijn Kamerlid te worden.' Volgens Rutte is het een 'feitelijke constatering' dat de meeste partijen in de Tweede Kamer 'nog hee


Waarom Rutte III het kabinet van de multinationals is
16 December 2017, 02:24 Volkskrant
De omstreden afschaffing van de dividendbelasting is volgens de bestuurlijke elite een voorwaarde om Unilever voor Nederland te behouden. De vraag is alleen of dat gaat lukken. Het drama rond het afschaffen van de dividendbelasting begint op vrijdag 17 februari 2017, als om kwart over ťťn 's middags bekend wordt dat het Amerikaanse Kraft Heinz Unilever wil overnemen, voor omgerekend 134 miljard eu


Rutte voert 'heftig' debat met Europese collega's over verplichte asielquota
15 December 2017, 12:36 Volkskrant
'Het was heftig', zei premier Rutte na afloop van het debat met zijn Europese collega's over verplichte asielquota. De Tsjechische premier Babis noemde het 'stormachtig'. In de vroege uurtjes van de vrijdagochtend blijken de loopgraven allerminst verlaten. Maar wel werd tijdens het 2,5 uur durende debat her en der een laddertje geplaatst om er komende maanden uit te klimmen. Rutte zelf nam geen bl


Ambassadeur Rusland: MH17-onderzoek partijdig
15 December 2017, 12:36 NOS nieuws

De onderzoekers van het het Joint Investigation Team (JIT), die onderzoek doen naar het neergeschoten passagiersvliegtuig MH17, nemen door Rusland aangeleverde informatie minder serieus dan die van amateurspeurders. Dat zegt ambassadeur Sjoelgin van Rusland in een gesprek met de NOS.

Sjoelgin noemt als voorbeeld de conclusie van onderzoekscollectief Bellingcat dat mogelijk de Russische generaal Nikolaj Fjodorovitsj Tkatsjov betrokken is.

"Zodra Bellingcat dit rapport vrijgaf zei het JIT meteen dat ze het zorgvuldig zouden behandelen", zegt Sjoelgin. "Maar waarom wordt de door Rusland geleverde informatie niet hetzelfde behandeld? We wachten al een jaar op een reactie."

Volgens de ambassadeur heeft Rusland nog geen enkele reactie ontvangen op de geleverde radardata en andere informatie. De transparantie van het onderzoek laat te wensen over, vindt hij.

"Al die jaren hebben we geprobeerd behulpzaam te zijn door de Nederlandse onderzoekers allerlei noodzakelijke elementen aan te leveren, zoals het experiment 'op ware grootte' uitgevoerd door de fabrikant van de buk-raketten."

Sjoelgin zegt dat het voor zich spreekt dat ook Rusland wil dat de schuldigen verantwoordelijk gesteld worden. Als dat mensen met de Russische nationaliteit zijn, kunnen zij volgens de Russische grondwet niet worden uitgeleverd.

Rusland is ook niet gebonden aan besluiten van buitenlandse rechtbanken. Volgens Sjoelgin zijn er wel wat juridische mogelijkheden, maar het eindoordeel van Rusland zal gebaseerd zijn op Russisch strafrecht.

Of Rusland een Russische veroordeelde in de gevangenis zal zetten, wil Sjoelgin niet zeggen. "Dit is nogal een hypothetische vraag", zegt hij. "Uw vraag gaat uit van een Russische schuldige, maar er zijn nog geen beschuldigingen of aanklachten geweest richting een Russische verdachte. Zelfs de Nederlandse openbare aanklagers hebben hier niets over gezegd. Dus laten we niet op de zaken vooruitlopen."

Rusland blijft tegenstander van een speciaal internationaal tribunaal voor de MH17-zaak, mede omdat het over burgerluchtvaart gaat. Sjoelgin noemt als voorbeelden het JoegoslaviŽtribunaal en het Rwandatribunaal. "Wij zijn sceptisch over internationale tribunalen. Ze zijn duur, weinig effectief en gepolitiseerd. "

De NOS heeft de uitspraken van ambassadeur Sjoelgin voorgelegd aan het JIT.
Wekdienst 15/12: arrestatie steekpartijen Maastricht en slimme Delftse tegels
15 December 2017, 07:12 NOS nieuws

Goedemorgen! Het station van Delft Zuid krijgt bijzondere tegels op het perron. In Brussel wordt onder meer gesproken over de euro en de brexit. En mensen die in ItaliŽ vliegen met Ryanair moeten rekening houden met stakend personeel.

Vandaag vooral in het zuiden kans op een bui. Verder ook af en toe zon. Het wordt een graad of vijf.

Ga je vandaag op pad? Dit is het overzicht van de files en de situatie op het spoor. Door bevriezing van natte weggedeelten kan het vanochtend nog glad zijn, dus pas goed op.

Wat kun je vandaag verwachten?

? Op de Europese top in Brussel wordt gesproken over de toekomst van de euro. De eurolanden willen nooit meer zo dicht langs de rand van het ravijn lopen als een aantal jaar geleden tijdens de banken- en Griekse crisis. Ook staat de brexit op de agenda voor vandaag.

? Treinstation Delft Zuid krijgt speciale perrontegels die de temperatuur kunnen meten. Als het vriespunt bij de ingebouwde sensoren in beeld komt, krijgt ProRail een bericht dat er gestrooid moet gaan worden.

? De rechtbank in Den Haag doet uitspraak in de zaak tegen Eshetu A., de Ethiopische Nederlander die wordt verdacht van oorlogsmisdaden in de jaren 70. Tegen de man is een levenslange gevangenisstraf geŽist. A. zegt zelf onschuldig te zijn. In EthiopiŽ werd hij eerder al bij verstek veroordeeld voor genocide.

? En in ItaliŽ gaan piloten en het grondpersoneel van Ryanair staken. Ze willen betere arbeidsvoorwaarden, die in alle landen hetzelfde zijn. Volgens week wordt er ook gestaakt in Ierland, Duitsland en Portugal.

Wat heb je gemist?

NASA heeft een compleet zonnestelsel ontdekt dat evenveel planeten heeft als ons eigen zonnestelsel. Kepler-90 is een ster die eruit ziet als onze eigen zon. En zijn acht planeten hebben veel weg van die in ons zonnestelsel: rotsachtige planeten dicht bij de ster en een aantal gasreuzen verder weg.

Ander nieuws uit de nacht:

? De afgelopen dagen zijn duizenden rouwkaarten niet op tijd bezorgd. PostNL heeft de geadresseerden telefonisch alsnog verwittigd. Het gaat om rouwpost van 180 uitvaarten, meldt De Telegraaf.

? Bij twee steekpartijen in Maastricht zijn twee mensen gedood. Ook zijn drie mensen gewond geraakt. De politie heeft een verdachte opgepakt.

?Het corruptieschandaal in Latijns-Amerika rond bouwconcern Odebrecht breidt zich steeds verder uit. In Peru ligt nu president Pedro Pablo Kuczynski onder vuur. Zowel de oppositie als leden van zijn eigen partij willen dat hij aftreedt.

En dan nog dit:

De Nederlandse inzending Layla M. staat niet op de shortlist voor een Oscar voor Beste Niet-Engelstalige film. In totaal waren er dit jaar 92 films ingezonden voor de filmprijs. Negen daarvan maken nog kans op een van de vijf nominaties: films uit Duitsland, Chili, Hongarije, IsraŽl, Libanon, Rusland, Senegal, Zuid-Afrika en Zweden. De definitieve nominaties worden volgende maand bekendgemaakt.

Fijne dag!
Rutte over Hongaars migratiebeleid: een schaamteloos verhaal
14 December 2017, 18:00 NOS nieuws

Premier Rutte noemt het "schaamteloos" dat zijn Hongaarse collega OrbŠn geen vluchtelingen wil opnemen en het genoeg vindt om met drie andere Oost-Europese landen 35 miljoen euro te investeren in Afrika om migratie te voorkomen.

Dat zei de premier in aanloop naar een werkdiner in Brussel waar Europese leiders vanavond discussiŽren over migratie. De Duitse, Oostenrijkse en Belgische premiers reageerden in vergelijkbare bewoordingen.

Nederland en andere landen willen dat nieuwe vluchtelingen eerlijk over de EU-lidstaten worden verdeeld. Die afspraak was eerder gemaakt, maar Polen en Hongarije werkten daar niet mee. Zij namen geen enkele vluchteling op, TsjechiŽ en Slowakije nog geen twintig.

Vlam in de pan

Toen de vluchtelingencrisis in 2015 op zijn hoogtepunt was, leidde die tot veel ruzie in Europa. "Gezamenlijke oplossingen leken heel moeilijk", zegt correspondent Arjan Noorlander. "Nu ze in een rustigere periode weer over migratie gaan praten, slaat de vlam direct weer in de pan, nog voordat de discussie is begonnen."

De landen die 35 miljoen euro in Afrika investeren zijn Hongarije, Polen, TsjechiŽ en Slowakije, samen de zogenoemde Visťgrad-landen. Andere Europese landen investeren ook in Afrika om bijvoorbeeld armoede te bestrijden en banen te scheppen.
Rutte vindt ?Belgisch-Nederlands recept? het juiste voor de eurozone
14 December 2017, 17:24 Gazet v. Antwerpen

De Belgische regering ?is bezig met de staatsschuld naar beneden te brengen en de economische groei aan te wakkeren, en dat moeten landen in heel Europa doen?. De Nederlandse premier Mark Rutte spaarde de complimenten voor de ploeg van zijn Belgische collega Charles Michel niet bij zijn aankomst op de EU-top in Brussel. Het compliment is best opvallend, want vorige maand schoffeerde Rutte de Belgen nog door te zeggen dat Nederland zeker niet ?als BelgiŽ mag eindigen?.
Dat Rutte III zich niet achter een flutrapportje met nepfeiten verschuilt is zalig verfrissend
11 December 2017, 02:38 Volkskrant
De ingezonden lezersbrieven van maandag 11 december. De politieke verontwaardiging die publiekelijk wordt uitgesproken over het WODC is uitermate schijnheilig. Komt het niet vaker voor dat de politiek, om haar wensen aanvaardbaar te maken, een rapport laat aanpassen? Hoe moet je anders het rapport van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) lezen dat, uitgaande van de meest positi


Rutte gaat niet naar Brussel, ťcht niet
8 December 2017, 17:24 Volkskrant
Uw politieke nieuwsbrief Goedemiddag. Rutte blijft tot 2021 in Den Haag, zo beloofde hij vandaag. Ondertussen zette May een Brexit-stap, gaat Wilders meedoen in Utrecht en heeft in Biddinghuizen de vogelgriep weer toegeslagen.Hier zijn uw Dagkoersen. Wilt u deze nieuwsbrief dagelijks per mail ontvangen? Regel het eenvoudig via volkskrant.nl/dagkoersen. UITSPRAAK VAN DE DAG'Dat gaat niet gebeuren'N


Rutte: ik word niet de opvolger van Tusk
8 December 2017, 16:48 NOS nieuws

Premier Rutte heeft geen ambitie om de opvolger van EU-president Tusk te worden. "Dat ga ik niet worden. Mijn ambitie is om de komende jaren dit mooie kabinet te mogen leiden", zei hij op zijn wekelijkse persconferentie.

Rutte zegt geen enkele aanleiding te hebben om te denken dat zijn derde kabinet de rit niet zal uitzitten, wat betekent dat hij tot 2021 minister-president is. Tusk vertrekt in 2019.

De website Politico Europe noemde Rutte deze week als topkandidaat voor de functie van van Tusk. Hij zou een "politiek Goudlokje" zijn.

Hij is niet de eerste Nederlandse regeringsleider die genoemd wordt voor een hoge Europese functie. In 2009 gingen er hardnekkige geruchten over premier Balkenende, die ook altijd ontkende dat hij kandidaat was. "En die is het ook niet geworden", zei Rutte vanmiddag. "Hij is zijn belofte nagekomen."
Links en bonden richten samen pijlen op Rutte III
6 December 2017, 17:18 Volkskrant
Uw politieke nieuwsbrief Goedemiddag. Niet alleen de linkse oppositie heeft de handen ineengeslagen in haar strijd tegen het kabinet, ook de vakbeweging kiest voor verzet tegen Rutte III. Hier zijn uw Dagkoersen. Wilt u deze nieuwsbrief per mail ontvangen? Regel het eenvoudig via volkskrant.nl/dagkoersen. VERZET VAN DE DAGTornen aan de AOW-leeftijdHet is midwinter en de linkse lente gloort. Steeds


Brexit-waarschuwing van Rutte aan boeren en tuinders
6 December 2017, 06:30 NOS nieuws

Nederlandse bedrijven moeten zich voorbereiden op problemen door het vertrek van het Verenigd Koninklijk uit de Europese Unie. Met deze waarschuwing komt premier Rutte in reactie op de groeiende onrust in de Nederlandse land- en tuinbouwsector. Gehoopt wordt op een 'zachte' brexit, waarbij de gevolgen beperkt zullen blijven.

Al maanden wordt geprobeerd om de door de Britten gewenste EU-afscheiding goed te laten verlopen, maar tot nu is er geen resultaat. "Hou in je achterhoofd rekening met de optie dat het niet lukt", aldus Rutte.

Bloemen

Nederland exporteert per jaar voor ruim 6 miljard euro aan landbouwproducten naar het Verenigd Koninkrijk. Het gaat vooral om bloemen, groenten, fruit en vlees. Bij een brexit is het maar de vraag hoeveel van die export overblijft.

Rutte benadrukt dat de Nederlandse regering en andere Europese landen er hard aan werken om de schade te beperken. De brexit betekent dat bestaande afspraken tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie vervallen, bijvoorbeeld over douanecontroles, kwaliteitskeuringen voor producten, btw-verrekeningen en nog veel meer.

Onzeker

De premier begrijpt dat de Nederlandse land- en tuinbouwsector vreest dat Nederlandse producten weer gekeurd moeten worden aan de grens en dat de oversteek bij de douane uren vertraging oploopt. "Ik snap het, je zult maar zoveel export hebben naar Groot-BrittanniŽ en dan ben je onzeker over hoe groot dat in de toekomst is."

De brexit is op 1 april 2019, ook als er geen akkoord is met de Europese Unie.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be