NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Rutte


Wilders doet aangifte tegen Rutte wegens discriminatie
Maandag, 17:12 NOS nieuws

PVV-leider Wilders gaat aangifte doen tegen premier Rutte wegens discriminatie.

Volgens de leider van de grootste oppositiepartij discrimineert Rutte 'gewone Nederlanders' door nieuwkomers allerlei faciliteiten te bieden. De PVV vindt dat Nederlanders door dit kabinet fors worden gediscrimineerd.

"Bijvoorbeeld asielzoekers krijgen een heleboel gratis, gratis ziektekostenverzekering en geen eigen risico... en Nederlanders moeten dat wel betalen. Buitenlandse bedrijven krijgen ook allerlei voordeeltjes en Nederlanders krijgen een btw-verhoging op hun boodschappen. Dat is gewoon discriminatie, maar dan van de Nederlanders en daar is premier Rutte verantwoordelijk voor", zegt Wilders.

Meldpunt

De PVV heeft vanmiddag online een meldpunt geopend onder de titel "Stop de discriminatie van Nederlanders". Mensen die ontevreden zijn over de aanpak van de premier en het nieuwe kabinet kunnen daar hun voorbeelden kwijt. Wilders hoopt op duizenden reacties.

Het is de derde keer dat de PVV een dergelijk meldpunt start. In 2012 was er het veelbesproken Polen-meldpunt. En eind 2015, toen de vluchtelingencrisis op z'n hoogtepunt was, oogstte de PVV kritiek met een oproep om overlast van asielzoekers bij de partij te melden.

Koninklijke manier

Dat de ene vooraanstaande politicus aangifte doet tegen de andere is uniek, maar daar schrikt Wilders niet voor terug: "Dit gaat niet te ver. Ik heb het op de koninklijke manier gedaan, in de Tweede Kamer heb ik Rutte direct aangesproken. Daar trekt hij zich niks van aan en ik kan in de Kamer niet afdwingen dat hij dat wel gaat doen. Ik ga nu aangifte doen en dan doen we het op twee manieren: via de Tweede Kamer en via Justitie."

Wilders zegt niet uit te zijn op gevangenisstraf voor de premier: "Ik ga niet roepen: 'lock him up!', maar wel 'stop de discriminatie van Nederlanders'. Als we Rutte daar op wat voor manier dan ook op kunnen pakken dan moeten we dat zeker niet laten."

Zelf staat Wilders op dit moment terecht vanwege zijn uitspraak over "minder Marokkanen."
Wekdienst 20/11: wijkverpleging in actie en Rutte in Duitsland
Maandag, 07:00 NOS nieuws

Goedemorgen! Wijkverpleegkundigen protesteren, premier Rutte gaat op bezoek in Duitsland en er komt een uitspraak in de zaak van een Rotterdamse politieagente die een hoofddoek wil dragen tijdens haar werk.

Het wordt een natte maandag. Op bijna alle plekken in Nederland regent het vandaag. Daardoor is het vooral vanochtend waterkoud, met temperaturen tussen de 4 en 7 graden. Vanmiddag en vanavond stijgt het kwik naar ongeveer 10 graden.

Ga je vandaag op pad? Dit is het overzicht van de files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

? Wijkverpleegkundigen houden een nationale actiedag. Ze protesteren tegen de hoge werkdruk en administratieve rompslomp. Vandaag doen ze alleen de administratie waar de cliŽnt of patiŽnt wat aan heeft.

? Premier Rutte gaat vanmiddag op bezoek bij de Duitse bondskanselier Merkel, die vannacht een mogelijke coalitie uiteen zag spatten. Mogelijk wisselen de premier en bondskanselier wat tips uit over het voeren van formatiegesprekken.

? In de extra beveiligde rechtbank bij Schiphol wordt de strafeis verwacht tegen de twee agenten die verantwoordelijk worden gehouden voor de dood van Mitch Henriquez. De 42-jarige Arubaan overleed een dag na zijn arrestatie in 2015.

? En het College voor de Rechten van de Mens doet uitspraak over een politievrouw die ook in uniform een hoofddoek wil dragen. Een agente van de politie Rotterdam bracht de zaak voor de rechter. Ze werkt nu nog aan de balie en mag alleen als boa in uniform werken als ze de hoofddoek afdoet.

Wat heb je gemist?

De coalitiebesprekingen over een nieuwe Duitse regering zijn mislukt. Gisteravond laat trok de liberale partij FDP zich terug uit de onderhandelingen met het CDU/CSU van bondskanselier Merkel en de Groenen.

Vooraf was al duidelijk dat er grote politieke verschillen waren. De partijleiders spraken uren met elkaar, maar kwamen niet tot een resultaat. De politici werden het niet eens over de toekomst van Duitsland.

Ander nieuws uit de nacht:

? Het Openbaar Ministerie versoepelt de regels voor het delen van foto- en filmmateriaal van gezochte verdachten. Dat mag vanaf nu ook als bijvoorbeeld een nieuw misdrijf kan worden voorkomen.

? De IsraŽlische militair die een ongewapende Palestijnse arrestant doodschoot, moet gewoon de cel in. Hij krijgt geen gratie van president Rivlin.

? Historici hebben de Wild West-crimineel Billy the Kid herkend op een oude foto van een groepje cowboys. Ook de man die hem zou vermoorden, Pat Garrett, staat erop.

En dan nog dit:

Een dappere poging van de 'Tornadoes', een onderdeel van het Indische leger. Ze probeerden gisteren zoveel mogelijk mensen op een rijdende motorfiets te krijgen en daarmee een wereldrecord te vestigen. Er stond al een wereldrecord uit 2010, toen lukte het een rivaliserend groep militairen onder de naam 'Daredevils' om 56 mannen op een motor te proppen.

Hieronder zie je de Tornadoes aan het werk. Lees hier of hun poging lukte.

Fijne dag!
Hoe Rutte de populistische energie in de samenleving onderschatte
Zaterdag, 07:06 Volkskrant
Arie Elshout en Rob Vreeken becommentariŽren beurtelings het buitenlandse nieuws. Voetballers moeten wedstrijden kunnen lezen, politici ook. Zie aankomen waar het fout gaat en pas het spel aan. Premier Rutte heeft dat niet goed gedaan met zijn plan voor het afschaffen van de dividendbelasting. De ophef daarover verraste hem. Hij had in de verkiezingen Wilders afgetroefd en dacht de wedstrijd te co


Rutte excuseert zich bij Belgische premier voor 'lompe' opmerking
15 November, 21:12 NOS nieuws

Premier Rutte heeft zijn Belgische collega gebeld en hem gezegd dat hij zijn opmerking over de dividendbelasting niet had moeten maken.

Rutte zei vrijdag in het wekelijkse Gesprek met de Minister-President over het besluit van het kabinet om de dividendbelasting af te schaffen: "Je ziet aan BelgiŽ wat er gebeurt als je niet op tijd de bakens verzet. In BelgiŽ zijn op ťťn na geen grote internationale bedrijven meer. Dat heeft enorme effecten op de werkgelegenheid."

De Belgische premier Michel was daar boos over. Hij stelt het niet op prijs dat Rutte BelgiŽ heeft opgevoerd in de discussie over de afschaffing van de dividendbelasting. Zijn woordvoerder zei dat Rutte kennelijk niet op de hoogte is van welke bedrijven er allemaal in BelgiŽ zitten.

Rutte zei vandaag in een debat met de Tweede Kamer dat zijn uitspraak "uitermate lomp" was. "Die opmerking had ik niet zo hoeven maken en dat heb ik mijn Belgische collega ook gezegd", aldus de premier.

Een woordvoerder van Michel bevestigde eerder tegenover de NOS dat de Belgische premier de uitspraak "zeer onhandig" vindt. Hij vond een telefoontje wel nodig om de plooien weer glad te strijken.
Rutte: ?Opmerking over BelgiŽ hoefde niet, maar klopte inhoudelijk?

De Nederlandse premier Mark Rutte heeft woensdag tegen Nederlandse journalisten gezegd dat hij zich niet laatdunkend had hoeven uit te laten over het fiscale klimaat in BelgiŽ. Dat schrijft het Algemeen Dagblad op zijn website. ?Ik had de opmerking misschien niet zo hoeven maken, maar inhoudelijk vrees ik dat het feit klopte?, aldus Rutte.
Verkwanselt Rutte met dividendbelasting liberaal erfgoed?
15 November, 02:12 Volkskrant
De door dit kabinet zo vermaledijde dividendbelasting is liberaal erfgoed. De belasting werd precies honderd jaar geleden ingevoerd door de liberale staatsman en minister van FinanciŽn Willem Treub, die in 1914 ook de Wet op de Inkomstenbelasting tot stand had gebracht, met voor het eerst een progressief tarief. Een jaar voor de invoering van de Wet op de Dividend- en TantiŤmebelasting had Treub n


VBO-topman noemt uitspraken Rutte "op zijn zachtst gezegd bizar"
11 November, 15:36 Skynet
De uitspraken van de Nederlandse premier Mark Rutte over het investeringsklimaat in BelgiŽ zijn "op zijn zachtst uitgedrukt bizar" en "kort door de bocht". Dat zegt Pieter Timmermans, gedelegeerd bestuurder bij het Verbond van Belgische ondernemingen (VBO), aan Belga. "Alsof wij hier maar ťťn multinational zouden hebben. Ik kan er zo tientallen opnoemen."


Belgische minister boos op Rutte: BelgiŽ geen economische woestijn
11 November, 14:06 NOS nieuws

De Belgische minister van FinanciŽn Van Overtveldt haalt hard uit naar premier Rutte. Die zei gisteren dat Nederland geen "tweede BelgiŽ" moet worden.

Rutte zei in het wekelijkse Gesprek met de Minister-President dat hij de dividendbelasting wil afschaffen, omdat hij niet wil dat Nederland BelgiŽ achterna gaat.

Van Overtveldt zegt bij de VRT: "BelgiŽ afschilderen als een economische woestijn, is enkele bruggen te ver." De bewering klopt volgens hem niet. "Iedereen verdedigt zijn eigen beleid, maar onder goede buren zou dit wel op een andere manier moeten kunnen. Want laten we duidelijk wezen: onze economie staat er vandaag toch heel wat anders en beter voor dan de Nederlandse premier wil doen uitschijnen."
Nederlandse premier: ?Kijk wat gebeurt in BelgiŽ?

De Nederlandse premier Mark Rutte verdedigt de afschaffing van de dividendbelasting met een verwijzing naar BelgiŽ.
Rutte: 'We willen toch niet eindigen als BelgiŽ?'
10 November, 21:48 De Tijd
21:38 De Nederlandse premier verdedigt de afschaffing van de dividendbelasting met het argument dat het cruciaal is multinationals in het land te houden.


'Eerste nederlaag Rutte III': afschaffen belastingvoordeel huiseigenaren uitgesteld
10 November, 12:48 Volkskrant
De afschaffing van de Wet Hillen, die mensen met fiscaal voordeel moest stimuleren hun hypotheek af te lossen, loopt mogelijk vertraging op. Na aandringen van 50Plus behandelt de Tweede Kamer het wetsvoorstel apart. Daardoor betwijfelt het ministerie van FinanciŽn of de speciale vrijstelling voor huiseigenaren zonder hypotheekschuld al vanaf 2019 kan worden afgebouwd. Het wetsvoorstel moet uiterli


Rutte geeft gesprekken over dividendbelasting toe, maar zonder namen
9 November, 16:54 NOS nieuws

Premie Rutte wil niet openbaar maken met welke bedrijven hij heeft gesproken over de afschaffing van de dividendbelasting en het vestigingsklimaat in Nederland. Hij erkent wel dat hij met meerdere bedrijven heeft gesproken.

Rutte schrijft in zijn brief aan de Tweede Kamer: "Zeker hebben bedrijven en hun belangenbehartigers hierover ook contact gezocht. Hun pleidooi voor afschaffing van de dividendbelasting is al jaren oud."

Maar om welke bedrijven het gaat, wil hij nog steeds niet zeggen. Hij vindt dat bedrijven moeten kunnen rekenen op de vertrouwelijkheid van dergelijke gesprekken en dat het niet aan hem is om ze te noemen.

Als bedrijven of organisaties daar zelf voor kiezen, zoals Shell en VNO-NCW, dan is dat aan hen, zegt hij. Hij vindt dit soort achtergrondgesprekken horen bij zijn werk.

"Ik zie het als onderdeel van mijn werk als minister-president om de gesprekken over het Nederlandse vestigingsklimaat ook met het bedrijfsleven te voeren, net zoals ik bijvoorbeeld ook met sociale partners over ons arbeidsmarktbeleid spreek en met agenten over de veiligheid in Nederland."

Verlies van werkgelegenheid

Rutte staat nog steeds achter zijn keuze en die van de coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en CU om de dividendbelasting in 2019 af te schaffen. Zijn argument daarbij is dat de partijen geen verlies van werkgelegenheid willen door het vertrek van grote internationale ondernemingen.

"Multinationals zorgen voor 40 procent van de banen in het Nederlandse bedrijfsleven. Het is onze politieke verantwoordelijkheid hier zorgvuldig mee om te gaan", zegt hij.

Volgende week wil de Tweede Kamer met Rutte in debat. Aanleiding is het bericht dat een aantal multinationals de formerende partijen onder druk heeft gezet. Bedrijven als Shell en Unilever zouden overwegen om hun hoofdkantoor uit Nederland terug te trekken.
Rutte moet Kamer opnieuw uitleg komen geven over dividendbelasting
9 November, 15:42 NOS nieuws

Premier Rutte moet de Tweede Kamer opnieuw uitleg komen geven over het besluit om de dividendbelasting af te schaffen. Aanleiding is het bericht dat een aantal multinationals de formerende partijen onder druk heeft gezet om die omstreden maatregel in het regeerakkoord op te nemen.

Bedrijven als Shell en Unilever zouden overwegen om hun hoofdkantoor uit Nederland terug te trekken. Afschaffing van de dividendbelasting, wat gunstig is voor aandeelhouders, zou dat kunnen voorkomen. Meerdere economen betwijfelen of de maatregel echt zo goed is voor het vestigingsklimaat.

Chantabel

Volgens GroenLinks-leider Klaver, die het debat met Rutte aanvroeg, is het kabinet chantabel gebleken voor grote bedrijven. PvdA-leider Asscher vindt dat Rutte er een janboel van heeft gemaakt. Ook andere partijen vinden dat de onduidelijkheid over de maatregel uit de wereld moet. Het debat met de premier vindt vermoedelijk volgende week plaats.

Het kabinet komt waarschijnlijk vandaag nog met een brief over de kwestie. Als dat zo is, kan die nog een rol spelen in de Algemene FinanciŽle Beschouwingen, die vandaag in de Kamer worden gehouden met minister Hoekstra van FinanciŽn.

Het afschaffen van de dividendbelasting staat niet in de verkiezingsprogramma's van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie. Het plan kost de schatkist 1,4 miljard euro. Desgevraagd zeggen de fractievoorzitters van de coalitiepartijen dat ze nog steeds achter de maatregel staan.
Rutte hoeft niet te getuigen in strafzaak tegen Wilders
9 November, 11:30 NOS nieuws

Premier Mark Rutte en zes andere oud-ministers van het kabinet Rutte-2 hoeven niet te getuigen in het 'minder Marokkanen-proces' tegen PVV-leider Geert Wilders. Dat heeft het gerechtshof besloten in een zogeheten tussenarrest.

Wel moet het Openbaar Ministerie een gedetailleerd verslag overleggen over de manier waarop de duizenden aangiften tegen Wilders tot stand zijn gekomen. Daarin zal het OM ook moeten uitleggen hoe de afstemming is geweest tussen de politie, het OM en ministers.

De advocaat van Wilders, Geert-Jan Knoops, had gevraagd om onder meer Rutte, Frans Timmermans, Ivo Opstelten en Ronald Plasterk op te roepen als getuigen, omdat zij zich hadden uitgelaten over de minder Marokkanen-toespraak van Wilders. Volgens Knoops hebben zij daarmee het OM ertoe aangezet om Wilders te vervolgen.

Het verzoek om de bewindslieden te horen is dus afgewezen. Ook ziet het hof niets in het ondervragen van mensen die aangifte hebben gedaan tegen Wilders en politiemensen die de aangiften hebben opgenomen.

Deskundigen

Het hof gaat, in tegenstelling tot de rechtbank eerder, wel gedeeltelijk mee met de wens van de verdediging voor een onderzoek door een aantal juristen. Zo worden de hoogleraren Tom Zwart, Antoine Buyse en Afshin Ellian als getuige-deskundigen benoemd.

Hoogleraar Paul Cliteur wordt niet benoemd als deskundige. Volgens het hof is dat niet nodig omdat hij al bij de rechtbank als getuige is gehoord.

Wilders was niet aanwezig bij de uitspraak. Het hoger beroep gaat op 17 mei verder.
De komende dagen moet Wopke Hoekstra de financiŽle plannen van Rutte III verdedigen - hoe moeilijk wordt dat?
8 November, 00:06 Volkskrant
De nummer twee van het nieuwe kabinet, CDA-minister van FinanciŽn Wopke Hoekstra, verdedigt de komende dagen de plannen van Rutte III. Waar gaat het pijn doen? Wopke Hoekstra moet aan de bak. Vorige week kon de nieuwe minister van FinanciŽn zich nog verschuilen achter premier Rutte, die zich vrij makkelijk staande hield bij het debat over de regeringsverklaring. Bij dat debat ging het minder over


Rutte III moet nu eens duidelijk kiezen voor het tegengaan van (fiscale) ongelijkheid in de wereld
7 November, 22:06 Volkskrant
Rutte III moet het moment grijpen en zich niet langer verzetten tegen de aanpak van belastingontwijking. Opnieuw speelt Nederland een hoofdrol in de onthullingen over mondiale belastingontwijking. Uit de Paradise Papers blijkt hoe bedrijven als Nike, Apple en Procter & Gamble dankzij Nederlandse brievenbusfirma's tropische vluchthavens weten te bereiken en zo miljarden euro's aan belasting ontwijk


Rutte hoopt dat PvdA (en andere middenpartijen) het goed gaan doen
3 November, 19:06 NOS nieuws

Hij zei dat in het wekelijkse Gesprek met de minister-president, dat vandaag weer voor het eerst sinds de verkiezingen is uitgezonden.

Rutte zei dat het op dit moment met het vertrouwen van de burgers in de politiek slecht gesteld is. "Welk kabinet ook aantreedt, het wordt door mensen met wantrouwen benaderd. Op zich begrijp ik dat: eerst zien, dan geloven."

Het brede politieke midden

Volgens de premier is het de ambitie van het kabinet om voor alle Nederlanders het goede te doen. Het is een van zijn doelstellingen dat de burgers over vier jaar meer vertrouwen hebben in de politiek.

"Waar dat uit moet blijken? Bijvoorbeeld dat voldoende mensen vertrouwen blijven hebben in volkspartijen als de PvdA, CDA, D66 en VVD. Dat brede politieke midden, ik hoop dat daar veel aanhang voor blijft." De PvdA verloor bij de laatste verkiezingen 29 zetels en heeft er nu negen.

Volkspartijen zijn volgens Rutte bereid om tegen hun kiezers te zeggen dat ze niet alles kunnen en dat ze keuzes moeten maken. "En ze zijn bereid dat aan hun kiezers uit te leggen."

Als daarentegen partijen op de flanken van het politieke spectrum groter worden, is Rutte naar eigen zeggen niet geslaagd. "Dan is er op dit punt te weinig bereikt."
Rutte keurt nationale driekleur goed: nieuw kabinet, nieuw wandje
3 November, 16:42 NOS nieuws

De ambtenaren van premier Rutte hebben de Nederlandse vlag op zijn achterwandje voor persconferenties laten afdrukken.

Hij is daarmee de Tweede Kamer voor, die gisteren besloot de Nederlandse vlag in de zaal met de blauwe stoeltjes neer te zetten.

Aan het eind van zijn eerste persconferentie in maanden maakte Rutte er grappen over. "Wij vonden dat wij toe waren aan een nieuw wandje. Nieuw kabinet, nieuw wandje."

Vervolgens ging hij de antwoorden voorlezen die zijn ambtenaren over het nieuwe wandje hadden voorbereid. "Ik denk dat de ontwerpers er in geslaagd zijn wat dynamiek toe te voegen."

Het gesprek...

Ook in de TrÍveszaal is sprake van een kleine wijziging. De grote tafel is met extra stukken tafelblad nog groter gemaakt omdat er veel meer ministers aan moeten zitten dan in het vorige kabinet.

Vanavond is ook weer voor het eerst Het gesprek met de minister-president, in een nieuw decor met politiek verslaggever Ron Fresen, om 18.35 uur op NPO1.
Driekleur rukt op in Den Haag: ook rood-wit-blauw bij persconferentie Rutte
3 November, 16:06 Volkskrant
Het gaat opeens rap met de vaderlandslievendheid op het Binnenhof. Donderdag kreeg SGP-leider Kees van der Staaij razendsnel bijna algehele steun voor zijn verzoek om een Nederlandse vlag op te nemen in het decor van de Tweede Kamer. Van Sybrand Buma tot Tunahan Kuzu: de Kamer vond het een prachtig idee. Vrijdag in perscentrum Nieuwspoort, op zijn eerste persconferentie als minister-president na r


Rutte belooft wijkverpleegkundigen komende jaren te sparen
3 November, 10:06 Volkskrant
Wijkverpleegkundigen hoeven niet te vrezen dat ze de komende jaren door bezuinigingen minder goed hun werk kunnen doen of harder moeten werken. Dat heeft het kabinet beloofd op aandringen van de oppositie. De wijkverpleging leek een bezuiniging van 100 miljoen euro boven het hoofd te hangen. Lees hier de reportage terug over de nood in de wijkverpleging.Deze reportage verscheen in februari in de V

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be