NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Rutte


BBB twijfelt toch aan belasting betalen koning, Rutte vindt het slecht plan
19 Januari, 00:02 NOS nieuws

In de Tweede Kamer is de BBB gaan twijfelen over het eerder ingenomen standpunt om de koning in de toekomst belasting te laten betalen over zijn inkomen. "Ik worstel er toch wel mee, ik zie toch heel veel haken en ogen", zei BBB-Kamerlid Keijzer bij het debat over de begroting van de koning.

Dit kan betekenen dat er op termijn misschien toch geen tweederdemeerderheid is om de grondwet te wijzigen. Als BBB het plan niet zou steunen is er nog wel in de Tweede Kamer nog wel een tweederdemeerdeheid, maar niet in de Eerste Kamer waar BBB de grootste partij is. En die steun in de Eerste Kamer is op termijn nodig om het inkomen van koning Willem-Alexander en een deel van zijn familie door de Belastingdienst aan te laten slaan.

24/7 koning

Keijzer uitte haar twijfels nadat premier Rutte allerlei argumenten had gegeven om te onderbouwen dat belasting betalen voor de Oranjes een slecht plan is. Hij is er al jaren tegen en hield de Tweede Kamer opnieuw voor dat het "zeer ingewikkeld proces" is.

Hij vindt dat de koning geen gewone burger is, maar "24/7" koning. Ook merkte hij op dat de Kamer het over de uitvoering van de belastingheffing oneens is. PVV, D66 en linkse partijen willen bijvoorbeeld dat de koning er niets bijkrijgt, waardoor zijn inkomen erop achteruit zal gaan. NSC wil dat juist weer niet.

De BBB werd lange tijd gezien als een van de voorstanders van de belastingheffing voor de Oranjes. In oktober 2022 had BBB-leider Van der Plas nog voor een voorstel gestemd dat de zogenoemde 'fiscale vrijstellingen' van de leden van het Koninklijk Huis afgeschaft moesten worden. En op de website van de BBB staat: "Gelijke monniken, gelijke kappen. Iedereen moet belasting betalen, dus volgens BBB ook leden van het Koningshuis."

Wat de twijfel van BBB precies gaat betekenen, is nog moeilijk te voorspellen omdat voor belasting heffen een grondwetswijziging nodig is, een lange en complexe procedure. In de Tweede Kamer is de op termijn vereiste tweederdemeerderheid er nu dus wel, ook zonder steun van BBB. Maar, zoals gezegd, in de Eerste Kamer niet.

BBB-Kamerlid Keijzer wil eerst "goed nadenken" en alle voors en tegens nog eens met allerlei Kamerleden bespreken. BBB onderhandelt over een nieuw kabinet, gesprekspartner VVD is tegen een grondwetswijziging, en NSC en PVV voor. Het kan zijn dat ze aan de onderhandelingstafel nog tot een overeenstemming komen.

Verder is een grondwetswijziging een zaak van lange adem. Rutte is blij met de opstelling van Keijzer. "Het is verstandig wat ze zegt", aldus de premier. "Ga niet repareren wat niet stuk is." Rutte is ook niet van plan om een grondwetswijziging in gang te zetten, hij vindt dat een nieuwe premier maar moet kijken wat die er mee wil doen.




Verschillende gemeenten steunen brief aan Rutte over lot bevrijdingsfestivals
15 December 2023, 00:05 NU.NL - Muziek
Den Haag en Zwolle steunen de brief die Roermond demissionair premier Mark Rutte wil sturen. In de brief wordt gevraagd om een garantiefonds van 1 miljoen euro voor noodlijdende bevrijdingsfestivals.


Mark Rutte stelt zich kandidaat om NAVO te leiden
29 Oktober 2023, 00:00 De Tijd
15:47 De uittredende Nederlandse premier Mark Rutte zegt interesse te hebben om secretaris-generaal te worden van het militaire bondgenootschap NAVO.


Nederland wacht woelige tijden in tijdperk na Rutte
12 Augustus 2023, 00:00 De Tijd
22:26 Over 100 dagen trekt Nederland naar de stembus. Na 13 jaar neemt premier Mark Rutte afscheid. 'Het ziet er niet goed uit voor de politieke stabiliteit.'


16 Juli 2023, 00:04 Volkskrant
16 Juli 2023, 00:04 Volkskrant
6 Juli 2023, 00:07 Volkskrant
24 Mei 2023, 00:05 Volkskrant
19 Maart 2023, 00:07 Volkskrant
Nederlandse Caroline van der Plas na grote overwinning van haar BBB-partij: ?Onvermijdelijk dat Rutte handdoek in de ring gooit?
17 Maart 2023, 00:03 HLN.BE
Volgens de Nederlandse voorzitster van de partij BoerenBelangenBurger Caroline van der Plas is het onvermijdelijk dat de Nederlandse regering de handdoek in de ring zal gooien. Dat zei ze in VTM Nieuws na het verpletterende succes van haar partij gisteren tijdens de provinciale verkiezingen. BBB haalde in acht van de twaalf Nederlandse provincies de meerderheid van de stemmen.


12 Maart 2023, 00:07 Volkskrant
Leesvoer: de opvolger van Mark Rutte heet ChatGPT, tenzij wij daar nee op zeggen
7 Maart 2023, 00:00 Tweakers
De meeste non-fictieboeken over grote problemen komen ook met oplossingen. Deze niet, terwijl het bij dit boek extra hard nodig was. Het is het gevoel dat je overhoudt na het dichtslaan van Doe Zelf Normaal van rechtsfilosoof Maxim Februari, over computertechnologie en de democratie.


Rutte op campagne: VVD heeft echt andere visie op veiligheid dan PvdA en GL
6 Maart 2023, 00:06 NOS nieuws

De VVD zet zich weer af tegen PvdA en GroenLinks. Eind januari zei partijleider Rutte dat die partijen "een graai in de portemonnee zullen doen door minstens negen belastingen te verhogen". Hij had het toen over een "linkse wolk". Op een VVD-campagnebijeenkomst in Dordrecht voor de Provinciale Statenverkiezingen herhaalde Rutte die term.

Hij hamerde nu vooral op het thema veiligheid. "Deze verkiezingen gaan over een sterke economie, maar ook over een veilig Nederland. Je kunt zien dat hier twee wereldbeelden tegenover elkaar staan, twee visies op de toekomst van Nederland, linksom of rechtsom."

De VVD-leider bekritiseerde het feit dat PvdA en GroenLinks tegen een wet hebben gestemd die het zou verbieden om mensen die geweld plegen tegen hulpverleners alleen een taakstraf op te leggen. Mede door de tegenstem van PvdA en GroenLinks was er net geen meerderheid voor die wet. Tegenstanders vinden dat rechters door de wet te veel beperkt zouden worden in hun mogelijkheden om te straffen.

Als ander voorbeeld wees Rutte op de stem van PvdA en GroenLinks tegen een wet die de maximumstraf voor doodslag verhoogt.

Stikstof

Rutte ging ook in op vragen van journalisten over de kritiek van PvdA en GroenLinks op de stikstofwet. Hij heeft hun steun mogelijk nodig voor een meerderheid in de Eerste Kamer.

"Je moet er op een praktische manier voor zorgen dat je sterke boerenbedrijven houdt, maar ook dat er gebouwd kan worden en dat er wegen kunnen worden aangelegd", zei de VVD-leider. "Je wilt natuurlijk niet dat partijen groot worden die eigenlijk zeggen: 'Die hele boerenstand in Nederland hebben we eigenlijk niet meer nodig.'"




?Rutte roept EU op om aanpak Amerikaanse subsidies te heroverwegen?
26 Januari 2023, 00:12 Techzine
Premier Mark Rutte is kritisch over de subsidies en leningen die de Europese Commissie wil invoeren om te concurreren met Amerikaanse subsidies voor groene technologie. Op dinsdag zei de premier in Brussel dat lidstaten er goed aan doen om hun beleid te hervormen in plaats van groene bedrijven te overweldigen met geld. Dat is volgens […]


10 November 2022, 00:06 Volkskrant
10 November 2022, 00:06 Volkskrant
21 Oktober 2022, 00:08 Volkskrant
29 September 2022, 00:04 Volkskrant
15 September 2022, 00:05 Volkskrant
Premier Rutte verstuurde gemiddeld rond 1340 berichten per maand via oude Nokia
1 Juli 2022, 00:01 Tweakers
De Nederlandse minister-president Mark Rutte verstuurde tussen 1 november en begin mei gemiddeld rond 1340 berichten per maand via zijn Nokia 301-telefoon. Dat blijkt uit metadata die de regering zelf heeft geopenbaard.





Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn