NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Russische

2News.be / Trefwoorden / Russische

Russische presidentsverkiezing - Verkiezingen begonnen in oosten van land
Gisteren, 22:42 Skynet
De Russische presidentsverkiezing is in het verre oosten van het land begonnen. Op het schiereiland Kamtsjatka en naburige gebieden gingen de stembureaus zondag om 8 uur plaatselijke tijd open. Het grootste land van de wereld strekt zich over elf tijdzones uit.


Advocaat van Trump roept op tot stopzetting onderzoek naar Russische inmenging
Gisteren, 20:54 Skynet
De persoonlijke advocaat van president Donald Trump heeft het Amerikaanse ministerie van Justitie zaterdag opgeroepen het onderzoek naar Russische inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezing te staken.


Britse politie: Russische balling Gloesjkov vermoord
Vrijdag, 17:36 NOS nieuws

De Britse politie zegt dat de Russische balling en zakenman Nikolai Gloesjkov is vermoord. Het lichaam van de 68-jarige Rus werd maandag in zijn huis in het zuidwesten van Londen gevonden. Het lijkt erop dat hij door wurging is omgebracht.

De politie benadrukt dat er tot nu toe geen aanwijzingen zijn voor een verband tussen de dood van Gloesjkov en de aanslag op de Russische ex-spion Sergej Skripal en zijn dochter. Die werden op 4 maart buiten bewustzijn gevonden bij een winkelcentrum in het Britse Salisbury. Zij zijn volgens de politie aangevallen met een zenuwgas.
Britse minister hernieuwt onderzoek naar veertien Russische sterfgevallen naar aanleiding van vergiftiging Skripal
Donderdag, 17:00 Volkskrant
De Britse politie heeft de handen vol na de vergiftiging van dubbelspion Sergej Skripal en zijn dochter. Naar aanleiding van de poging Skripal uit de weg te ruimen heeft minister van Binnenlandse Zaken Amber Rudd opdracht gegeven een nieuw onderzoek in stellen naar veertien niet geheel opgehelderde sterfgevallen van Russische ballingen of figuren met Russische connecties. Daarbij gaat het onder me


Russen zetten nu ook Britse diplomaten uit in vergiftigingszaak
Donderdag, 11:36 NOS nieuws

In reactie op de maatregelen die de Britse regering heeft genomen tegen Rusland, heeft het Kremlin nu besloten ook Britse diplomaten uit te zetten. Dat heeft minister Lavrov van Buitenlandse Zaken gezegd. Hoeveel het er zijn is nog niet bekendgemaakt.

De Britse premier May stuurde gisteren 23 Russische diplomaten naar huis, omdat ze Rusland verantwoordelijk houdt voor het vergiftigen van de voormalige Russische dubbelspion Sergej Skripal en zijn dochter, vorige week in Salisbury. De twee liggen nog steeds in het ziekenhuis.

Britse provocatie

Rusland heeft opnieuw alle beschuldigingen van de hand gewezen. Lavrov noemt ze onacceptabel en onverantwoordelijk en zegt dat hij de opstelling van de Britten niet begrijpt. Volgens de Russen is er geen bewijs dat zij betrokken zijn bij de aanval met gif en gaat het om een Britse provocatie. Moskou zou geen enkel belang hebben bij het vergiftigen van Skripal.

Lavrov houdt het erop dat de Britten zo reageren vanwege binnenlandse problemen zoals de brexit en dat May het blijkbaar nodig heeft om zich op te stellen als een sterke leider.
Veel roebels, weinig start-ups in Russische Silicon Valley
Donderdag, 01:24 De Tijd
01:00 Vlak bij Moskou bouwt Rusland een tegenhanger van Silicon Valley uit. Ondanks de royale overheidssteun komt Skolkovo traag van de grond. ?Kent u de slogan Anywhere But California? Ik hoor ze steeds va...


Brits premier May zet 23 Russische diplomaten het land uit na moordpoging op spion
Woensdag, 14:36 Gazet v. Antwerpen

Het Verenigd Koninkrijk zal 23 Russische diplomaten het land uitzetten. Dat heeft premier Theresa May aangekondigd als reactie op de poging tot moord op voormalig Russisch spion Sergei Skripal en zijn dochter.
'Groot-BrittanniŽ gaat Russische diplomaten uitzetten'
Woensdag, 13:24 NOS nieuws

Groot-BrittanniŽ gaat "een aanzienlijk aantal" Russische diplomaten uitwijzen in de nasleep van de vergiftiging van de Russische dubbelspion Sergej Skripal en zijn dochter, meldt Sky News. Premier May maakt vanmiddag bekend welke maatregelen nog meer worden genomen tegen Rusland.

De Britten zeggen dat Moskou achter de aanval op Skripal zit en hebben het Kremlin om uitleg gevraagd, maar die is niet gekomen. Rusland ontkent dat het iets met de zaak heeft te maken. Er is een zenuwgas gebruikt dat in de jaren 70 en 80 is ontwikkeld in de Sovjet-Unie.

De VN-Veiligheidsraad komt op verzoek van de Britten vandaag nog bijeen om de kwestie te bespreken, die heeft geleid tot hoogopgelopen diplomatieke spanning tussen Londen en Moskou.

Skripal en zijn dochter Julia werden tien dagen geleden buiten bewustzijn gevonden op een bank in de Zuid-Engelse stad Salisbury. Ze liggen in kritieke, maar stabiele toestand in het ziekenhuis.
Podcast #DeDag: hoe het Russische parlement een stempelmachine is geworden
Woensdag, 12:12 NOS nieuws

Het moet gek lopen wil Vladimir Poetin morgen niet meteen tijdens de eerste ronde van de Russische presidentsverkiezingen worden herkozen voor het hoogste ambt van het land.

Poetin is al achttien jaar aan de macht als president en was ook even premier. Voorlopig is hij niet van plan om de touwtjes uit handen te geven. "Hij heeft kunnen voorkomen dat er echte oppositie in het parlement kon komen", zegt Ruslandkenner Hubert Smeets. "Je zou dus kunnen zeggen dat hij de politiek in Rusland heeft afgeschaft."

De enige serieuze opponent van Poetin, Aleksej Navalny, wordt zo ongeveer elke maand opgepakt, om te voorkomen dat hij concurrentie wordt voor de huidige president. "Poetin moet in de eerste ronde al winnen. Een tweede ronde zou een afgang zijn."

In De Dag legt Smeets uit hoe Poetin zijn vaderland op de knieŽn zag na de val van de muur en hoe hij vastberaden werd om van zijn Rusland weer een trots land te maken waar hij het voor het zeggen heeft. "En dat is gelukt, Rusland is volstrekt terug op het wereldtoneel. Dat merken we elke dag."

Verder in De Dag:

We praten ook met natuurkundige Thomas Hertog van KU Leuven. Hij werkte lang samen met Stephen Hawking, die afgelopen nacht overleed. De natuurkundige blikt terug op zijn komische sollicitatiegesprek voor Hawkings team. "Zijn secretaresse rolde een tv-toestel binnen met de dringende vraag of Stephen een preview kon bekijken van de Simpsons, waarin hij figureerde", vertelt Hertog lachend. "Dus daar zat ik dan tijdens mijn sollicitatie samen met Hawking naar die preview te kijken."

En steeds meer mensen wisselen van baan. Naar verhouding komt dat bij jongeren tussen 15 en 25 jaar vaker voor. In De Dag horen we het verhaal van BjŲrn Herwig uit Veghel. Hij werkt nu bij de Efteling.
Rusland-onderzoek - Voor Democraten in inlichtingencommissie is onderzoek naar Russische inmenging niet rond
Woensdag, 03:30 Skynet
De Democraten in het Huis van Afgevaardigden willen hun onderzoek naar Russische inmenging in de presidentsverkiezingen van 2016 voortzetten. "We zullen ons best doen om door te gaan met het werk", zei de leidende Democraat in de inlichtingencommissie van het Huis, Adam Schiff, dinsdagavond. Hij is ervan overtuigd dat er wel degelijk bewijzen zijn van afspraken tussen het campagneteam van Donald Trump en Moskou.


Deze Russische intellectueel trekt ten strijde tegen de 'Sovjet-censuur'
Dinsdag, 20:36 Volkskrant
Als kritisch uitgever en vooraanstaand intellectueel in Rusland heeft Irina Prochorova een 'postmoderne versie' van Sovjet-censuur zien ontstaan in de laatste zes jaar onder Poetin, die zondag hoogstwaarschijnlijk voor zes jaar wordt herkozen. En toch heeft ze hoop. Stemmen is geen persoonlijke zaak meer op de meest liberale uitgevrij van Rusland. Politiek komt aan de orde in sollicitatiegesprekke


Russische balling in Londen dood gevonden
Dinsdag, 17:00 NOS nieuws

In Londen is de Russische balling Nikolai Gloesjkov dood gevonden in zijn huis, meldt de Britse krant The Guardian. Hij werd maandagavond gevonden door familie en vrienden. Over de doodsoorzaak is nog niets bekend.

De 68-jarige Gloesjkov was bevriend met de Russische oligarch Boris Berezovski, een tegenstander van president Poetin die in 2013 op zijn Engelse landgoed dood werd gevonden met een strop om zijn nek. De Britse politie ging uit van zelfmoord, maar medestanders van Berezovski zijn ervan overtuigd dat Rusland erachter zit.

Fraude en witwassen

Gloesjkov werd in 1999 in Rusland veroordeeld tot een gevangenisstraf wegens fraude en witwassen. Na vijf jaar in de gevangenis kwam hij in 2004 vrij. De laatste jaren leefde hij in Groot-BrittanniŽ. waar hij politiek asiel gekregen had.

In 2011 getuigde hij voor de Britse rechter in een zaak die Berezovski had aangespannen tegen Chelsea-eigenaar Abramovitsj, die goed bevriend is met Poetin.

Vorig jaar werd Gloesjkov bij verstek in Rusland tot acht jaar gevangenisstraf veroordeeld voor miljoenendiefstal van het Russische oliebedrijf Sibneft.
Maryna Zanevska plaatst zich voor achtste finales op ITF Shenzhen

Maryna Zanevska (WTA 183) heeft zich dinsdag geplaatst voor de achtste finales van het ITF-toernooi in het Chinese Shenzhen (hard/60.000 dollar).
'Geen sprake van Russische inmenging in campagneteam Trump'
Dinsdag, 00:48 Volkskrant
De Republikeinen in de inlichtingencommissie van het Huis van Afgevaardigden zeggen 'geen enkel bewijs van Russische inmenging te hebben gevonden' in het campagneteam van president Donald Trump. De door Republikeinen gedomineerde commissie presenteerde maandag zijn belangrijkste conclusies van het onderzoek naar de Russische inmenging bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2016. Het ontwerpr


Nog geen antwoord van Noord-Korea over top met Trump
Maandag, 09:42 NOS nieuws

Zuid-Korea zegt nog geen officiŽle reactie te hebben ontvangen van Noord-Korea over een top met de Amerikaanse president Trump. De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un nodigde Trump vorige week uit, via de Zuid-Koreaanse veiligheidsadviseur, voor gesprekken. Tot verbazing van velen accepteerde de Amerikaanse president de uitnodiging.

Vier dagen later is er nog geen reactie uit de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang. In de staatsmedia wordt met geen woord gerept over de top of eventuele voorwaarden voor gesprekken. Ook over een andere top, die tussen Kim Jong-un en de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in, zwijgen de staatsmedia.

'Noord-Korea voorzichtig'

Een woordvoerder van het Zuid-Koreaanse ministere van Eenwording zegt dat Noord-Korea blijkbaar de voorzichtige aanpak kiest en meer tijd nodig heeft. De top tussen Kim Jong-un en Trump zou ergens in mei moeten plaatsvinden. Waar die wordt gehouden en wat er op de agenda komt te staan, is onduidelijk. Analisten zijn sceptisch over een goede afloop vanwege de complexiteit van de kwesties die op tafel liggen.

Het duurde in het verleden wel vaker enige tijd voordat de Noord-Koreaanse staatsmedia melding maakten van ontwikkelingen. Het Amerikaanse persbureau AP zegt dat het nu mogelijk langer duurt omdat Noord-Korea bezig is te bepalen wat de boodschap is, voordat die door alle staatszenders en -kranten kan worden uitgedragen. Ook kan het volgens het persbureau zijn dat de Noord-Koreanen bang zijn dat de top toch niet doorgaat, wat mogelijk moeilijk uit te leggen is aan de bevolking.

China en Japan

Zuid-Korea stuurt ondertussen een delegatie naar China, Noord-Korea's belangrijkste bondgenoot, om de top tussen Kim en Moon te bespreken. Daarna vliegen de Zuid-Koreanen door naar Japan, dat net als de VS geregeld door Noord-Korea is bedreigd. Kim Jong-un voerde sinds 2016 drie kernproeven uit en schoot geregeld raketten af.

Trump en Kim Jong-un waren het afgelopen jaar verwikkeld in een woordenstrijd waarbij ze elkaar voor van alles en nog wat uitmaakten, zoals schurk, gangster gek, seniel en little rocket man. Ook schepte Trump op dat "zijn grote, krachtige nucleaire knop" groter is dan die van Kim Jong-un.

Overigens is er niet zoiets als een kernknop. De lanceercodes voor nucleaire wapens worden gedragen door een militair die altijd in de omgeving van de president blijft.
Aard van zenuwgif Russische dubbelspion nog niet bekend
11 Maart, 14:48 Skynet
De aard van het zenuwgif waarvan, in het onderzoek naar de vergiftiging van de vroegere Russische dubbelspion Sergej Skripal en zijn dochter, sporen in een restaurant en een pub in Salisbury zijn gevonden, is nog niet bekend. Jenny Harries van de Britse publieke gezondheidsdienst Public Health England zei vandaag op een persconferentie in Salisbury dat zij dit niet kon vertellen en dat dit deel uitmaakt van het onderzoek.


Ruim 200 getuigen in zaak van vergiftigde Russische dubbelspion
10 Maart, 20:30 NOS nieuws

Het team dat de vergiftiging van de voormalige Russische dubbelspion Sergej Skripal en zijn dochter in Engeland onderzoekt, heeft meer dan 200 getuigen geÔdentificeerd. Ruim 240 bewijsstukken worden onderzocht, zoals beelden van bewakingscamera's.

De twee slachtoffers liggen nog steeds in kritieke toestand in het ziekenhuis. Hun situatie is stabiel, zei de Britse minister van Binnenlandse Zaken Amber Rudd na een bijeenkomst van bij de nationale veiligheid betrokken ministers en diensten. Volgens Rudd zijn meer dan 250 politiemensen met de zaak bezig. Acht van de elf anti-terreureenheden in het Verenigd Koninkrijk zijn bij het onderzoek betrokken.

Skripal (66) en zijn dochter (33) werden zondag het slachtoffer van een aanslag met een zenuwgas. Ze werden bewusteloos gevonden voor een winkelcentrum in Salisbury. De beschuldigende vinger ging direct richting Rusland, dat elke betrokkenheid ontkent. Rudd zei vandaag dat het onderzoek loopt en dat het nog te vroeg is om met zekerheid te kunnen zeggen wie erachter zit. Ook over het gebruikte zenuwgas zei ze verder niets.

Op verschillende plekken in Salisbury, normaal gesproken een rustig stadje, zijn nog steeds militaire voertuigen en mannen in beschermende pakken bezig met onderzoek. Het leger helpt onder meer met het afvoeren van mogelijk besmette voertuigen, zoals ambulances die zondag werden gebruikt, en andere objecten.
Militairen ingezet bij onderzoek naar vergiftiging ex-spion
9 Maart, 13:24 NOS nieuws

Het Britse leger zet zo'n honderd militairen in bij het onderzoek naar de vergiftiging van de Russische ex-spion Sergej Skripal. Het gaat onder andere om troepen die zijn getraind in chemische oorlogvoering en het ontsmetten van een getroffen gebied.

De militairen gaan onder meer helpen bij het opruimen van spullen en voertuigen op de plek van het incident, waaronder de ambulances waarmee eerste hulp werd verleend. Volgens de Britse politie is er buiten het afgezette gebied geen gevaar voor de volksgezondheid.

De 66-jarige voormalige dubbelspion Skripal werd samen met zijn 33-jarige dochter zondag bewusteloos aangetroffen bij een winkelcentrum in de zuidelijke plaats Salisbury. Ze waren gericht aangevallen met een zenuwgas.

Skripal en zijn dochter liggen nog steeds in kritieke toestand in het ziekenhuis. De politieman die als eerste bij hen was, is weer bij bewustzijn. Zijn toestand is stabiel, zegt het ziekenhuis tegen de BBC.

Inmiddels zijn 21 mensen in het ziekenhuis nagekeken in de nasleep van het incident. Drie mensen moesten daadwerkelijk behandeld worden. Het is nog niet duidelijk wie er achter de aanval zat en wat het motief was.

Skripal werd in 2006 in Rusland veroordeeld tot dertien jaar strafkamp, omdat hij gewerkt zou hebben voor de Britse dienst MI6. Later werd hij bij een spionnenruil vrijgelaten en sindsdien woont hij in Salisbury.
Berichten over Russische betrokkenheid bij gifaanval op spion zijn ?propaganda?

De Russische buitenlandminister Sergej Lavrov noemt speculaties over Russische betrokkenheid bij het zenuwgasincident met een Russische ex-dubbelspion, en zijn dochter, ?propaganda?. Vanuit EthiopiŽ, waar Lavrov op bezoek is, zei de minister dat er voorlopig geen bewijzen of feiten zijn die in die richting wijzen. Bedoeling van die speculaties is ?de spanningen te verhogen?, meent Lavrov. Als er oprechte interesse is in een gezamenlijk onderzoek, dan is Rusland daartoe bereid. Nog volgens Lavrov moet men niet met ?ongegronde beschuldigingen? naar de media lopen.
Vitesse bereikt akkoord met Russische trainer Slutsky
9 Maart, 12:12 Volkskrant
Leonid Slutsky wordt vrijwel zeker de nieuwe trainer van Vitesse. Hij wordt dan de eerste Russische trainer die aan het roer komt te staan bij een Nederlandse club. De 46-jarige Rus heeft een principeakkoord bereikt met de Arnhemse club en is in afwachting van een werkvergunning. Dit bevestigt technisch directeur Marc Van Hintum tegenover het Algemeen Dagblad.†'Maar van een deal is nog geen sprake

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be