NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties


In de kijker
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsitesRussische

2News.be / Trefwoorden / Russische

Russische militairen en rebellen omgekomen bij strijd Deir al-Zor
Gisteren, 12:30 NOS nieuws

In de provincie Deir al-Zor in het oosten van SyriŰ zijn 43 rebellen gedood bij gevechten met Russische troepen. Vier Russen zijn ook om het leven gekomen, meldt het Russische persbureau Interfax op basis van het Russische ministerie van Defensie. Twee van de omgekomen Russen zouden militaire adviseurs van het Syrische leger zijn.

De gevechten braken uit na een aanval door rebellen op artillerie van het Syrische leger.

Er zijn ook vijf Russen gewond geraakt. Zij zijn naar een Russisch veldhospitaal gebracht.
FBI waarschuwt consumenten voor Russische malware op router
Zaterdag, 09:42 Tweakers
De FBI waarschuwt consumenten publiekelijk dat hun router mogelijk ge´nfecteerd is met malware door Russische hackers, en raadt aan om maatregelen te nemen. De waarschuwing volgt nadat eerder een malwareserver offline werd gehaald door de FBI.


Bellingcat: hoofdverdachte is hoge Russische legerofficier
Vrijdag, 17:48 Volkskrant
Een van de hoofdverdachten van het neerhalen van vlucht MH17 is Oleg Ivannikov, een officier van de Russische militaire inlichtingendienst GROe. Dit maakte het onderzoekscollectief Bellingcat en de Russische nieuwssite The Insider vrijdag bekend na nieuw onderzoek naar het neerschieten van het vliegtuig.


VS-sancties dwingen top Russische aluminiumreus tot ontslag
Donderdag, 12:06 De Tijd
11:48 De Russische magnaat Oleg Deripaska neemt afstand van de Russische aluminiumreus Rusal om Amerikaanse sancties te ontwijken.


Buk-raket die MH17 neerhaalde was van 53e brigade van Russische strijdkrachten
Donderdag, 11:12 NOS nieuws

De Bukraket waarmee vlucht MH17 werd neergehaald was afkomstig van de 53ste brigade van het Russische leger uit Koersk. Dat heeft Wilbert Paulissen, het hoofd landelijke recherche, bekendgemaakt op een persconferentie van het JIT, het internationale onderzoeksteam dat onderzoek doet naar de ramp met de MH17. Daarmee bevestigt hij een onderzoeksconclusie van het onderzoekscollectief Bellingcat.

Het internationale onderzoeksteam JIT had al laten weten dat het vandaag niet met namen van verdachten naar buiten zou komen. Dat gebeurt pas als het onderzoek is afgerond. Het voortijdig bekendmaken van namen kan het proces schaden, omdat verdachten zich dan in openbaar zouden kunnen gaan verdedigen.

Ook was al bekend dat het JIT voor de derde keer een oproep aan getuigen zou doen om zich te melden. Over eerdere getuigenverklaringen wordt niets bekendgemaakt.

Bij de vorige tussentijdse rapportage in september 2016 maakte het JIT bekend een groep van honderd betrokkenen in beeld te hebben.

Ook had het JIT toen vastgesteld dat vlucht MH17 was neergehaald door een Buk-raket, vanuit een landbouwveld in Oost-Oekra´ne dat in handen was van pro-Russische rebellen. Vast stond ook dat de Buk-installatie van Russisch grondgebied was gekomen en later weer naar Rusland was teruggebracht.
Dochter van vergiftigde Russische dubbelspion wil terugkeren naar Rusland

Joelia Skripal, die op 4 maart samen met haar vader Sergej werd vergiftigd in het Britse stadje Salisbury, wil na haar herstel terugkeren naar Rusland. Dat heeft de dochter van vroegere Russische dubbelagent gezegd in een woensdag door Reuters verspreid videointerview.
Vergiftiging Russische dubbelspion - Moeder van vergiftigde ex-spion Skripal wil met zoon praten
Dinsdag, 12:54 Skynet Buitenland
De moeder van de Russische ex-spion Sergej Skripal, die in maart in het Verenigd Koninkrijk vergiftigd werd, heeft maandag op de Russische televisie aan de Britse autoriteiten gevraagd om te mogen praten met haar zoon. Skripal verliet vorige week het ziekenhuis.


Brits parlement viseert Russische oligarchen
21 Mei, 10:12 De Tijd
09:41 In een vernietigd rapport wordt de regering-May verweten 'blind' te blijven voor het 'vuile geld' dat zakenlui rond Vladimir Poetin via de Londense City witwassen.


Russische website streamt stiekem Brabantse fitnesslessen
18 Mei, 17:24 NOS nieuws

Het camerasysteem van een sportschool in Oost-Brabant is gekraakt, waardoor op een Russische website 24 uur per dag live te zien is wat in de sportzaal gebeurt, schrijft Omroep Brabant. De eigenaar van de sportschool is geschrokken en gaat maatregelen nemen.

Ict- en privacydeskundige Brenno de Winter zegt tegen Omroep Brabant dat de computer waarop de camera's zijn aangesloten waarschijnlijk onvoldoende beveiligd is. De omroep noemt de naam en locatie van de sportschool niet.

Kinderen

Op de beelden is te zien hoe mensen les volgen, onder wie kinderen vanaf 3 jaar. Volgens De Winter is juist dat laatste extra kwalijk. "Bij bepaalde mensen roepen deze beelden gevoelens op, dus het is heel erg vervelend dat dit online staat."

De deskundige begrijpt sowieso niet waarom camera's in een sportzaal hangen. "Ik kan me voorstellen dat je bij kledingkastjes of waar dingen worden gestolen een camera ophangt", zegt hij, "maar ik zie echt niet in waarom deze sportzaal beveiligd moet worden met camera's".

Privacyregels

De eigenaar van de sportschool wil niet inhoudelijk reageren op de zaak. Wel gaat hij uitzoeken waar het lek zit en maatregelen nemen.

Volgens De Winter riskeert de eigenaar hoge boetes, zeker nu bedrijven vanwege nieuwe privacyregels duidelijker en veiliger met persoonsgegevens moeten omgaan. "Als je die camera in huis haalt en je het zonder er goed over na te denken aansluit op je wifi, dan ben je zelf de kern van het probleem."
Russische ex-spion Skripal ontslagen uit ziekenhuis

De Russische ex-spion Sergej Skripal is weer uit het ziekenhuis. Hij werd ruim twee maanden geleden in kritieke toestand opgenomen, nadat hij in zijn huis in de Britse stad Salisbury vergiftigd was met zenuwgas.

De vergiftiging leidde tot een diplomatieke rel tussen Groot-BrittanniŰ en Rusland; de Britten zeggen dat de Russen achter de vergiftiging zitten. Andere landen steunen de Britse versie.

Minister Blok heeft in Londen met zijn ambtgenoot Boris Johnson overlegd over Russische betrokkenheid. Na afloop zei hij dat hij van Johnson geen extra bewijs heeft gekregen voor de Russische schuld, maar dat hij het wel plausibel vindt dat Rusland erachter zit.

Pizzeria

De dochter van Skripal, Joelia, werd ook vergiftigd. Zij werd al eerder uit het ziekenhuis ontslagen.

Er werd aanvankelijk gedacht dat de Skripals waren vergiftigd in een pizzeria in Salisbury, maar Scotland Yard ontdekte vooral in hun huis en op de knop van de buitendeur een hoge concentratie van het zenuwgas novitsjok.

Op andere plekken in de stad waar ze waren geweest, werden lagere concentraties van het zenuwgas aangetroffen. Sergej en Joelia Skripal werden bewusteloos op een bankje in een park aangetroffen.
Russische antidopingbureau Rusada blijft geschorst
17 Mei, 14:24 Gazet v. Antwerpen

Het WADA trekt de schorsing van het Russische antidopingbureau Rusada voorlopig niet in. Dat besloot het uitvoerend comitÚ van het internationale dopingbureau tijdens een bijeenkomst in het Canadese Montreal. ?Er is niets veranderd?, aldus directeur Olivier Niggli.
Russische oppositieleider veroordeeld tot 30 dagen gevangenisstraf
15 Mei, 18:54 Skynet
De Russische oppositieleider Aleksej Navalny is vandaag veroordeeld tot 30 dagen gevangenisstraf omdat hij eerder deze maand een niet-toegelaten demonstratie had georganiseerd. De demonstratie vond twee dagen voor de benoeming van Vladimir Poetin plaats en werd door militairen uiteengedreven.


Huiszoekingen in kantoren Russische publieke media in Kiev
15 Mei, 12:18 Skynet
De Oekra´ense veiligheidsdienst SBU heeft de kantoren van twee Russische openbare media, televisiezender RT en het nieuwsagentschap Ria Novosti, doorzocht. Een journalist van Ria is opgepakt. Het Kremlin is verontwaardigd over de actie.


Russische anti-virusontwikkelaar Kaspersky vertrekt naar Zwitserland

Een dag na de aankondiging van het Nederlandse kabinet geen gebruik meer te maken van de anti-virussoftware van Kaspersky Lab, kondigt het Russische bedrijf aan de belangrijkste activiteiten niet meer vanuit Rusland te gaan doen maar vanuit Zwitserland.

In een persbericht laat het bedrijf weten dat het met de verhuizing "de integriteit en betrouwbaarheid van producten wil waarborgen". Ook wil het "het afnemende vertrouwen" herstellen. Het is nog onduidelijk of de aankondiging van het kabinet geen gebruik meer te maken van de anti-virussoftware een rol heeft gespeeld in het besluit van Kaspersky.
Nederlands kabinet slaat Russische antivirussoftware in de ban
15 Mei, 00:18 Skynet Buitenland
Antivirussoftware van het Russische bedrijf Kaspersky Lab wordt door het Nederlandse kabinet uit veiligheidsoverwegingen in de ban gedaan. Het zal bij de Rijksoverheid worden uitgefaseerd, meldt minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid). Het gaat om een voorzorgsmaatregel. Er is kans dat de antivirussoftware wordt gebruikt voor spionage door de Russische autoriteiten. Er zijn nog geen concrete gevallen van misbruik bekend, maar "dit kan niet worden uitgesloten", aldus de bewindsman in een brief aan de Tweede Kamer.


Kabinet doet virusbestrijder van Russische Kaspersky in de ban vanwege kans op digitale spionage
15 Mei, 00:00 Volkskrant
De Nederlandse overheid stopt met het gebruik van de computervirusbestrijder van het Russische bedrijf Kaspersky. Dit heeft het kabinet besloten. De antivirussoftware zal bij het Rijk uitgefaseerd worden omdat volgens minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid de kans bestaat op digitale spionage.


Rijk stopt vanwege nationale veiligheid met Russische antivirussoftware
14 Mei, 21:00 NOS nieuws

Het kabinet heeft besloten dat de rijksoverheid geen gebruik meer maakt van anti-virussoftware van het Russische bedrijf Kaspersky Lab. Het is een voorzorgsmaatregel die is genomen met het oog op de nationale veiligheid, schrijft minister Grapperhaus aan de Tweede Kamer.

Bedrijven die te maken hebben met Defensie wordt geadviseerd ook te stoppen met Kaspersky.

Kaspersky valt onder de Russische wetgeving, die het bedrijf verplicht de Russische inlichtingendiensten te ondersteunen. Rusland heeft een offensief cyberprogramma dat ook op Nederland is gericht, schrijft Grapperhaus.

De minister meldt dat er geen concrete gevallen van misbruik door het Russische bedrijf in Nederland bekend zijn, maar dat het misbruik niet kan worden uitgesloten.
Zo bespeelden Russische trollen de VS via Facebook
Eindelijk is duidelijk met wat voor advertenties de Russen de Amerikaanse verkiezingen hebben geprobeerd te be´nvloeden. De onderzoekscommissie van het Amerikaanse congres heeft meer dan drieduizend advertenties vrijgegeven.


'Advocaat Trump kreeg geld van Russische oligarch'

Het zwijggeld dat de advocaat van president Trump betaalde aan pornoactrice Stormy Daniels is voor een deel afkomstig van een Russische oligarch. Dat schrijft The New York Times. Een vennootschap van advocaat Michael Cohen kreeg volgens de krant meer dan een half miljoen dollar van een Amerikaans bedrijf dat banden heeft met de Russische zakenman Viktor Vekselberg.

Volgens The New York Times en CNN is Vekselberg eerder dit jaar gehoord door speciaal aanklager Robert Mueller, die onderzoek doet naar Russische be´nvloeding van de Amerikaanse verkiezingen. Vekselberg werd met een andere Russische oligarch gehoord nadat hij met een privÚjet was geland in New York. Saillant is dat Vekselberg vorige maand op een Amerikaanse sanctielijst is gezet, samen met andere Russen.

Cohen zou de vennootschap hebben gebruikt voor allerlei zakelijke activiteiten die niet publiekelijk bekend waren. In totaal zou er sinds kort voor de verkiezing van Trump 4,4 miljoen dollar aan transacties mee gemoeid zijn.

Vorig jaar werd volgens The New York Times een half miljoen dollar betaald door de investeringsfirma Columbus Nova. De grootste klant van deze firma is een bedrijf in handen van Vekselberg. Columbus Nova zegt overigens dat Vekselberg niets van doen had met het geld.

De vennootschap van Cohen, Essential Consultants, kreeg onder meer ook vier keer bedragen van zo'n 100.000 dollar van de Zwitserse farmaceut Novartis. Het bedrijf zegt in een reactie dat het geen zaken meer doet met Columbus Nova en benadrukt dat de betalingen gedaan zijn voordat de nieuwe ceo aantrad in februari.
Oppositieleider Navalny opnieuw opgepakt bij demonstratie

Aan het begin van een demonstratie in Moskou is oppositieleider Alexej Navalny opgepakt door de politie. Hij had opgeroepen tot de demonstratie, twee dagen voordat president Poetin wordt ge´naugureerd voor een vierde termijn. De betoging heeft als motto "hij is niet onze tsaar".

De regering had geen toestemming gegeven voor de demonstratie. Volgens correspondent David-Jan Godfroid waren er rond 13.00 uur 1000 tot 2000 mensen op het Poesjkinplein, maar zal dat aantal nog oplopen.

Er hebben zich ook tegendemonstranten in de menigte gemengd, wat mogelijk kan uitlopen op vechtpartijen. De oproerpolitie heeft zich opgesteld in de straten rond het plein.

In 20 tot 30 steden verder naar het oosten van Rusland is al gedemonstreerd. De opkomst liep uiteen van tientallen tot enkele honderden demonstranten. Op een aantal plaatsen zijn arrestaties verricht, bijvoorbeeld in Jakoetsk. Daar zijn 150 mensen opgepakt.

Navalny heeft in 90 steden opgeroepen tot demonstraties.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be