NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Russische

2News.be / Trefwoorden / Russische

Belgische F-16's onderscheppen Russische bommenwerpers boven Noordzee
Vandaag, 00:36 Skynet Buitenland
Twee Belgische F-16's hebben deze middag twee Russische bommenwerpers onderschept die boven de Noordzee vlogen, ten noorden van Nederland. De Belgische piloten voerden een visuele identificatie van de Russische toestellen uit. De spoedinterventie kadert in de bewakingsopdracht van het Benelux-luchtruim die BelgiŽ momenteel op zich neemt, zo is bij Defensie vernomen.


MSK Gent laat betwiste Russische kunstwerken niet weghalen
Vandaag, 00:06 Skynet Belgie
Het MSK (Museum voor Schone Kunsten) in Gent gelooft niet dat een deel van de werken die het sinds de herinstallatie tentoonstelt, niet echt zouden zijn. Het reageert daarmee op een open brief van een tiental gerenommeerde specialisten Russische kunst. "De brief is ondertekend door een groep zelfstandige experten en kunsthandelaars. Geen van deze experten heeft zich kenbaar gemaakt in het museum of bij de Stichting Dieleghem. Zolang er geen harde bewijzen worden geleverd om geruchten te rechtvaardigen, is er geen reden om de werken weg te halen."


Belgische F-16's onderscheppen Russische bommenwerpers boven Noordzee
Gisteren, 13:30 NOS nieuws

Twee Belgische F-16's hebben boven de Noordzee, in het Nederlandse deel van het luchtruim, twee Russische bommenwerpers onderschept. Doordat de twee toestellen door de geluidsbarriŤre gingen, hoorden mensen in het noordoosten van Nederland een knal.

BelgiŽ is momenteel verantwoordelijk voor het bewaken van het luchtruim in de hele Benelux.

Belgische piloten onderschepten de twee Tupolev 160-toestellen, door de NAVO ook wel Blackjacks genoemd in de buurt van de Waddeneilanden. De Russen vlogen later door naar het Verenigd Koninkrijk. Daar werden ze gevolgd door de Britse luchtmacht, meldt een woordvoerder van de Nederlandse luchtmacht.

De Belgische F-16's zijn volgens Belgische media inmiddels teruggekeerd naar de vliegbasis in het Waalse Florennes.
Vijftien gewonden bij steekpartij op Russische school
Gisteren, 11:06 NOS nieuws

Bij een gevecht met messen op een middelbare school in de Russische stad Perm zijn volgens officiŽle cijfers vijftien mensen gewond geraakt. Onder hen is een docente, zij is er slecht aan toe. Ook twee leerlingen zijn zwaargewond. Er zijn twaalf mensen naar het ziekenhuis gebracht, de meeste met lichte verwondingen.

De toedracht van de steekpartij is niet helemaal duidelijk. Er zijn berichten dat twee gemaskerde mannen 'School nr. 127' binnenvielen in Perm, ruim 1100 kilometer ten noordoosten van Moskou. Maar volgens de plaatselijke autoriteiten ging het om een messengevecht tussen twee leerlingen, waarbij anderen tussenbeide probeerden te komen. Zij beschouwen het voorval als een meervoudige poging tot moord.

Verder is onduidelijk of er mensen zijn opgepakt. De school is tot nader order gesloten.
Twijfels over echtheid Russische avant-gardekunst in Genste MSK

Tien specialisten hebben grote twijfels bij 26 in bruikleen gegeven Russische avant-gardekunstwerken in het Gentse Museum voor Schone Kunsten. De kunstwerken, vooral schilderijen, dateren uit de periode tussen 1910 en 1920, toen de Russische kunst een experimentele hoogconjunctuur kende. Op de kunstmarkt moeten deze stukken een fortuin waard zijn, maar in de museumwereld gonst het van de geruchten sinds de opening van de nieuwe opstelling, op 20 oktober. Dat schrijft De Standaard maandag. Het MSK zegt correct en in het volste vertrouwen gehandeld te hebben.
Pro-Russische Milos Zeman op kop bij presidentsverkiezingen TsjechiŽ
Zaterdag, 16:12 Skynet
Bij de presidentsverkiezingen in TsjechiŽ ligt Milos Zeman aan kop. Dat blijkt uit de eerste gedeeltelijke resultaten.


In totaal 42 Russische wintersporters gaan bij TAS in beroep tegen dopingschorsing van IOC
9 Januari, 20:00 Gazet v. Antwerpen

Het Internationaal Sporttribunaal TAS zal vanaf 22 januari het beroep behandelen van 42 Russische wintersporters die van het Internationaal Olympisch Comitť (IOC) een straf hebben gekregen voor dopingmisbruik bij de vorige Winterspelen in het Russische Sotchi. Dat heeft het TAS dinsdag bekendgemaakt.
Spirits mag Russische wodka-merknamen niet meer gebruiken
9 Januari, 12:48 NOS nieuws

Het bedrijf Spirits International mag de merken Stoli, Stolichnaya en Moskovskaya niet langer gebruiken bij de verkoop van wodka in Nederland. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag bepaald, na een eis van de Russische staatsonderneming FKP Sojuzplodoimport.

FKP Sojuzplodoimport begon het juridische gevecht om de naam Stolichnaya in 2003. De Russen vonden dat Spirits International, een Luxemburgs bedrijf dat dranken verkoopt in de Benelux, de merknaam van het voormalige Sovjet-staatsbedrijf in 1999 oneigenlijk had verworven.

In 2015 oordeelde de rechtbank in Den Haag dat de bekende Stoli-wodka van Spirits International niet meer mocht worden verkocht in de Benelux. Spirits International had toen al de naam en het etiket van de wodka aangepast.
Russische gaslevering aan OekraÔne per direct hervat
7 Januari, 23:00 NRC
Het Russische Gazprom heeft de gaslevering aan OekraÔne hervat. De landen sloten vorige maand een deal, waarbij OekraÔne verzekerd is van gas tot maart 2016.


Al-Nusra wil vergelding voor Russische acties in SyriŽ
7 Januari, 23:00 NRC
De leider van de Syrische tak van Al-Qaeda roept strijders op de aanvallen op te voeren tegen alawieten als vergelding voor de Russische luchtaanvallen in SyriŽ.


DrieŽntwintig burgers omgekomen bij Damascus, vooral door Russische luchtaanvallen
4 Januari, 02:06 Skynet
Zeker 23 burgers zijn woensdag om het leven gekomen in de belegerde enclave van Oost-Ghouta, nabij Damascus. De meeste slachtoffers vielen door Russische luchtbombardementen. Dat zegt het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten.


'Rebellen vernietigen zeven Russische vliegtuigen op basis in SyriŽ'
4 Januari, 01:48 NOS nieuws

Zeker zeven Russische vliegtuigen zijn vernietigd door een granaataanval van rebellen op een militaire basis in SyriŽ. Dat meldt de Russische krant Kommersant op basis van twee 'militair-diplomatieke' bronnen. De Russische autoriteiten hebben de aanval op hun basis Khmeimim niet bevestigd.

De vliegtuigen die zijn verwoest zijn vier SU24-bommenwerpers, twee SU35S-jachtvliegtuigen en een An-72-transportvliegtuig. Ook een munitiedepot is opgeblazen. De aanval is volgens Kommersant uitgevoerd door moslimextremisten. Tien onderhoudsmonteurs zouden zijn gewondgeraakt.

Succesvolle aanval

Het is een van de succesvolste aanvallen op de Russen sinds die in de herfst van 2015 besloten om actief deel te nemen aan de burgeroorlog in SyriŽ. Rusland steunt daarin het regime van president Assad.

Vorige maand maakten de Russen bekend dat zij zich permanent zullen vestigen op de militaire bases Khmeimim en Tartous aan de Syrische kust. Dat was verrassend, aangezien president Poetin kort daarvoor had aangekondigd dat hij Ruslands militaire aanwezigheid in SyriŽ aanzienlijk zou terugschroeven.

Vorige week, op 27 december, werd de basis op Khmeimim ook al aangevallen met raketten. Twee werden onderschept door Russisch afweergeschut en een derde week van zijn lijn af en kwam terecht ergens buiten de stad Jebla.
Jupiler Pro League - Club Brugge werft Russische doelman aan
3 Januari, 01:36 Skynet Sport
Club Brugge heeft dinsdag de Russische doelman Vladimir Gabulov aangetrokken. Dat maakte de competitieleider op zijn website bekend. De 34-jarige international komt over van de Russische eersteklasser Tula. Hij tekent een contract voor anderhalf jaar.


Club Brugge verrast met komst 34-jarige Russische doelman
2 Januari, 22:12 Gazet v. Antwerpen

Vladimir Gabulov is de nieuwe doelman van Club Brugge. De Rus, die afgelopen zomer nog deel uitmaakte van de selectie op de Confederations Cup, komt over van Arsenal Tula en tekent voor anderhalf jaar. Dat maakte blauw-zwart net bekend op zijn website.
Tien Belgische aanhoudingen in onderzoek naar Russische site waar pedofielen foto?s uitwisselen
2 Januari, 17:24 Gazet v. Antwerpen

De federale politie en Child Focus zijn een onderzoek gestart naar een Russische website waar pedofielen massaal kinderfoto?s uitwisselen die ze van sociaalnetwerksites halen. Tussen de bijna 3 miljoen beelden staan ook tal van vakantiefoto?s van Belgische kinderen. De voorbije twee jaar zijn al tien Belgische aanhoudingen gedaan in deze zaak.
Russische elite vreest Amerikaanse geheime lijst met sleutelfiguren uit Poetins entourage
26 December 2017, 23:18 Volkskrant
Russische oligarchen en zakenlieden maken zich steeds meer zorgen over een lijst waar de Amerikaanse autoriteiten in het geheim aan werken. Volgens de nieuwe sanctiewet die het Congres afgelopen zomer aannam, moet de regering uiterlijk over twee maanden een overzicht presenteren van sleutelfiguren uit de Russische politiek en het zakenleven die nauwe banden hebben met president Poetin. De opdracht


Britse wateren overspoeld met Russische schepen tijdens kerstdagen
26 December 2017, 21:12 Skynet
De Britse marine is op kerstdag uitgerukt om een Russisch oorlogsschip door de Noordzee te escorteren. Dat heeft de marine dinsdag bevestigd. Het Russische vaartuig kwam te dicht bij Britse territoriale wateren. Volgens de Britten passeerden tijdens de feestdagen opvallend veel meer Russische schepen langs Britse wateren. Tussen Londen en Moskou botert het al een tijdje niet goed.


Trump en Russische topminister bellen over nucleaire situatie van Noord-Korea
26 December 2017, 20:18 Gazet v. Antwerpen

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov en de Amerikaanse president Donald Trump hebben dinsdag kort gebeld over de situatie in Noord-Korea. De twee zijn het eens over de ernst van het Noord-Koreaanse kernprogramma, maar de Russen willen niet weten van een militaire interventie of nůg nieuwe sancties tegen Pyongyang.
Russische marine houdt Britten bezig tijdens de Kerst
26 December 2017, 10:54 NOS nieuws

Een Russisch oorlogsschip is de afgelopen dagen bij een tocht door de Noordzee nauwlettend in de gaten gehouden door een Brits fregat. De exacte route van het Russische schip, het fregat Admiraal Gorsjkov, is niet bekendgemaakt.

Vanuit de lucht volgden Britse helikopters de Gorsjkov. Die zal vermoedelijk vandaag de Noordzee weer verlaten.

Een ander Russisch oorlogsschip waarvan de naam niet is bekendgemaakt, werd op Kerstavond gevolgd door een patrouilleschip van de Britse marine.

Internetkabels

De NAVO en met name de Britten maken zich zorgen over de toenemende aanwezigheid van de Russische marine in de wateren rond het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Ze zijn bang voor sabotage van de internetkabels tussen Europa en Noord-Amerika.

De hoogste officier in het Britse leger, Sir Stuart Peach, zei eerder deze maand dat het doorsnijden of beschadigen van deze kabels onmiddellijk en mogelijk catastrofale schade aan de economie zal toebrengen. NAVO-secretaris-generaal Stoltenberg sloot zich daar zaterdag bij aan.
Navalny door kiesraad uitgesloten van deelname Russische verkiezingen
25 December 2017, 16:12 NOS nieuws

De Russische oppositieleider Aleksej Navalny mag van de Centrale Kiescommissie niet deelnemen aan de Russische verkiezingen in maart. Veroordelingen, onder meer voor het verduisteren van een partij hout en het organiseren van politieke manifestaties zonder toestemming, breken Poetins grootste concurrent op.

De 41-jarige oppositieleider roept op tot een boycot van de verkiezingen. Hij noemt het proces tegen hem politiek gemotiveerd. Volgens Navalny probeert de Russische regering zijn politieke ambities te dwarsbomen.

Gisteren werd bekend dat Navalny's kandidatuur lokaal genoeg steun had. In het voorgeschreven aantal van twintig Russische steden kreeg Navalny vijfhonderd steunbetuigingen voor zijn nominatie. Dat was de eerste drempel voor deelname. Daarna had Navalny nog een miljoen handtekeningen moeten vergaren om verkiesbaar te mogen zijn.

Dat alles is mits de Kiescommissie een uitzondering zou maken en zijn veroordelingen door de vingers zou zien. Maar dat is niet gebeurd.

Weinig kans

Hoewel Navalny, als bekendste oppositieleider, de grootste concurrent van Poetin wordt genoemd, had hij waarschijnlijk weinig kans gemaakt op het presidentschap. Volgens peilingen steunt 80 procent van de Russen Poetin, die meedoet als onafhankelijke kandidaat. De partij Verenigd Rusland heeft gisteren aangekondigd "alle mogelijke steun" te geven aan Poetin, die gaat voor een nieuwe termijn van zes jaar. Poetin was van 31 december 1999 tot 2008 president, daarna premier en sinds 2012 weer president.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be