NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Russische

2News.be / Trefwoorden / Russische

IS doodt hoge Russische militair in SyriŽ
Gisteren, 22:18 NOS nieuws

Bij een beschieting met mortiergranaten door IS is in het oosten van SyriŽ een hoge Russische militair gedood. Het is luitenant-generaal Valeri Asapov, die betrokken was bij de strijd om de stad Deir al-Zor op de terreurorganisatie te heroveren, zegt het Russische ministerie van Defensie.

Asapov zat in een commandopost van het Syrische leger vlak bij de stad. Hij adviseerde de SyriŽrs over de strategie om Deir al-Zor weer helemaal in handen te krijgen. Asapov was volgens het ministerie in Moskou een van de hoogste Russische adviseurs in SyriŽ.

"Hij werd dodelijk geraakt tijdens een onverwachte mortieraanval van IS", zegt het ministerie. De luitenant-generaal zal postuum een hoge staatsonderscheiding krijgen.

Grondtroepen

Sinds begin deze maand zijn grote delen van Deir al-Zor op IS heroverd. Ook zijn IS-strijders uit de omgeving verjaagd.

De Russen hielpen het Syrische leger daarbij in hoofdzaak met luchtaanvallen, maar sinds kort zijn er op de grond ook Russische commando's actief.
Russische hackers probeerden in 21 staten verkiezingen te manipuleren
Zaterdag, 03:36 Volkskrant
Russische hackers hebben vorig jaar tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 21 Amerikaanse staten geprobeerd de verkiezingen te manipuleren, meldt het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid. Het ministerie weet al sinds een paar maanden van de hacks, maar heeft nu de staten in kwestie nu pas op de hoogte gebracht. Volgens het ministerie is het de hackers, die werkten in opdrac


Russische marine vuurt raketten af op doelwitten van islamisten in SyriŽ
Vrijdag, 15:00 Gazet v. Antwerpen

De Russische marine heeft vanop de duikboot ?Veliky Novgorod? opnieuw doelwitten van islamisten in SyriŽ aangevallen met raketten. Dat heeft het Russische ministerie van Defensie vrijdag aangekondigd. Volgens het ministerie werden strijders, commandoposten en gepantserde voertuigen geraakt in de noordelijke provincie Idlib, die door de rebellen wordt gecontroleerd.
Russische winnaar Cannes trekt ook naar Oscars
Vrijdag, 08:06 Skynet
'Loveless', de bekroonde film van de Russische regisseur Andrey Zvyagintsev, wil meedingen naar de Oscar voor beste niet-Engelstalige film. Dat schrijft The Hollywood Reporter.


Facebook geeft inhoud Russische advertenties ook aan Congres VS
Donderdag, 22:48 NOS nieuws

Facebook gaat de inhoud van duizenden politieke advertenties die door een Russisch bedrijf werden geplaatst, overhandigen aan de onderzoekscommissie van het Amerikaanse Congres. Topman Mark Zuckerberg zei in een live-uitzending op Facebook dat hij het onderzoek van het Congres naar de advertenties steunt.

De inhoud van de ongeveer 3000 advertenties kan belangrijk zijn voor het onderzoek naar Russische inmenging bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Congresleden zetten Facebook de laatste tijd onder druk om de inhoud over te dragen.

Zuckerberg kondigde ook maatregelen aan om te voorkomen dat het platform voortaan gebruikt wordt voor buitenlandse inmenging bij verkiezingen. Zo moet in de toekomst zichtbaar worden wanneer een advertentie gelinkt is aan een verkiezingscampagne.

Wapenwetten

Twee weken geleden maakte Facebook bekend dat er tijdens de Amerikaanse verkiezingscampagne duizenden politiek getinte advertenties werden verspreid. Via 470 Facebook-accounts werd voor omgerekend 84.000 euro aan advertenties ingekocht. De advertenties gingen over politiek gevoelige onderwerpen, zoals LHBT, discriminatie, immigratie en wapenwetten.

Facebook herleidde de advertenties tot het Internet Research Agency. Dat is een Russisch bedrijf dat wordt gezien als een troll farm; een plek waar grote hoeveelheden internettrollen (accounts die doelbewust misleidende of kwetsende informatie verspreiden) worden aangestuurd op sociale media.

Amerikaanse inlichtingendiensten zeggen dat het bedrijf waarschijnlijk wordt gefinancierd "door een bondgenoot van Poetin, die banden heeft met Russische inlichtingendiensten".

Fake news

In de VS lopen meerdere onderzoeken naar Russische inmenging bij de Amerikaanse verkiezingen. De Amerikaanse president Trump heeft de Amerikaanse mediaberichten daarover altijd afgedaan als 'fake news'.

Ook zijn Russische ambtgenoot Poetin ontkent dat zijn land zich met de verkiezingen van vorig jaar heeft bemoeid.
Russische commando's helpen Syrisch leger bij Deir al-Zor
Donderdag, 13:48 NOS nieuws

In de strijd om de stad Deir al-Zor in het oosten van SyriŽ krijgt het leger steun van Russische commando's. In het verleden hielpen de Russen vooral met luchtaanvallen, maar het Russische ministerie van Defensie heeft bekendgemaakt dat er bij Deir al-Zor ook grondtroepen actief zijn.

Het Syrische leger probeert al sinds begin september Deir al-Zor te heroveren op Islamitische Staat. In grote delen van de stad en de omgeving zijn IS-strijders al verdreven.

In het gebied zijn ook de Syrische Democratische Strijdkrachten actief, waarin veel Koerden meevechten. Zij worden gesteund door de VS en proberen net als het Syrische leger de stad in handen te krijgen.

Oplopende spanning

De tegengestelde belangen leiden tot toenemende spanningen tussen de VS en Rusland.

De Russen waarschuwen de VS dat het Syrische leger zal terugvechten als het door de Syrische Democratische Strijdkrachten onder vuur worden genomen. Volgens het ministerie van Defensie in Rusland is dat al twee keer gebeurd.

Sinds 2014 is Deir al-Zor in handen van IS. De inwoners van de stad hebben zwaar te lijden onder Islamitische Staat. De terreurgroep maakt zich onder meer schuldig aan executies en in de stad zijn voedseltekorten.
Russische speciale eenheden steunen Syrisch offensief
Donderdag, 11:12 Skynet Buitenland
Russische special forces ondersteunen het Syrische leger bij een offensief om het IS-bolwerk Deir ez-Zor in het oosten van het land te heroveren. Soldaten van een Russische speciale eenheid nemen deel aan het gevecht van de regeringstroepen tegen aanhangers van terreurmilitie Islamitische Staat (IS), bevestigde Igor Konsjenkov van het ministerie van Defensie.


Russische aanvalshelikopter neemt per ongeluk toeschouwers onder vuur: twee gewonden
Dinsdag, 17:24 Volkskrant
Een Russische aanvalshelikopter heeft per ongeluk een aantal toeschouwers onder vuur genomen tijdens een militaire oefening. Twee mensen raakten gewond. Volgens Russische media vond het incident plaats tijdens Zapad-2017, de grootscheepse manoeuvres die de Russische strijdkrachten momenteel houden in noordwesten van Rusland en Wit-Rusland. De oefening waarbij het mis ging vond plaats op het Loezjs


Russische helikopter schiet per ongeluk op mensen tijdens oefening
Dinsdag, 19:48 NOS nieuws

Een Russische helikopter heeft tijdens de gezamenlijke militaire oefening met Wit-Rusland per ongeluk raketten afgevuurd op een groepje waarnemers. Daarbij raakten meerdere mensen gewond. Vermoedelijk zijn zeker twee van hen journalisten.

Volgens het Russische persbureau RBC vond het incident al een paar dagen geleden plaats. Het Russische ministerie van Defensie ontkende in eerste instantie dat de Ka-52, een soort Apache-helikopter, de raketten had afgevuurd. Later kwam een woordvoerder daarop terug en zei dat de raketten door een technische storing werden gelanceerd. Het ministerie beweert dat er alleen materiŽle schade is en noemt de berichten getuigen van "provocaties of iemands onnozelheid."

De legers van Rusland en Wit-Rusland begonnen vorige week donderdag met hun militaire oefening Zapad 2017. Bijna 13.000 militairen doen mee. De NAVO en Oost-Europa kijken met zorg naar de oefening. Alleen al de gedachte aan Russische troepen zo dicht bij de Europese grens leidt tot verhoogde spanning.

In Wit-Rusland wordt gevreesd dat de Russen niet willen vertrekken. De Russische onderminister van Defensie heeft gezegd dat die zorgen sterk overdreven zijn.
Twitter heeft geen aanwijzingen van Russische inmenging in Amerikaanse kiescampagne
13 September, 15:54 Skynet
Twitter heeft in tegenstelling tot Facebook geen aanwijzingen dat vanuit Rusland gepoogd is de Amerikaanse verkiezingscampagne te beÔnvloeden via dit onlinenetwerk voor korte berichten. "We hebben daar geen bewijzen van gevonden", zei de topman van Twitter, Jack Dorsey, in de rand van dmexcode, een beurs voor de digitale industrie in Keulen.


FIFA heeft Belgische voetbalbond nog niet gebrieft over gevaren van Russische hackers
13 September, 12:49 Skynet
De Engelse voetbalbond (FA) heeft aan de Wereldvoetbalbond FIFA haar bezorgdheid geuit over Russische hackers die voorbereidingen en tactieken van de nationale ploegen openbaar kunnen maken. De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) wacht nog op officiŽle communicatie omtrent cyberveiligheid in aanloop naar en tijdens het WK in Rusland van volgend jaar, zo zei woordvoerder Pierre Cornez vandaag.


WK 2018 - Engelse voetbalbond neemt ook maatregelen tegen (Russische) hacking
13 September, 06:54 Skynet
Nu de Engelse nationale voetbalploeg zich bijna heeft verzekerd van het wereldkampioenschap voetbal komende zomer in Rusland, maakt de Engelse voetbalbond (FA) zijn huiswerk om dat WK zo goed mogelijk voorbereid aan te vatten. En daar hoort blijkbaar ook een verscherpte cyberveiligheid bij. De FA heeft aan wereldvoetbalbond Fifa laten weten dat ze zich zorgen maken over mogelijke Russische hacking die voorbereidingen en tactieken naar buiten kan brengen. Dat schrijft The Guardian dinsdag.


Reuters-verslaggevers doen steekproef tijdens Russische verkiezingen: in alle stemlokalen kiesfraude
12 September, 17:12 Volkskrant
Bij de regionale verkiezingen in Rusland blijkt er veelvuldig te zijn gefraudeerd. Reuters-verslaggevers deden afgelopen weekend een steekproef bij zes stemlokalen. 'We moeten zorgen dat Verenigd Rusland 85 procent krijgt. Anders houdt de tsaar op ons geld te geven.' Met die woorden legde een vertegenwoordiger van de partij van president Poetin, oftewel de 'tsaar', afgelopen weekeinde uit waarom h


Gedenkteken vermoorde Russische oppositieleider Nemtsov verwijderd
12 September, 11:12 NOS nieuws

Een gedenkteken dat in Moskou was opgehangen voor de vermoorde Russische politicus Boris Nemtsov is weggehaald. Russische media melden dat het bordje, dat sinds een week aan de oude woning van Nemtsov hing, is verwijderd door pro-Kremlin-activisten.

Op sociale media zijn foto's geplaatst waarop mannen te zien zijn met het bord. Ze zeggen dat ze het hebben afgegeven bij een politiebureau.

De autoriteiten in Moskou hebben niets bekendgemaakt over de verwijderde gedenksteen. Gisteren meldden de autoriteiten wel dat ze overwogen het bord te verwijderen. Volgens de gemeente is er nooit toestemming gevraagd om het op te hangen.

Andere gedenktekens

Boris Nemtsov, destijds een van de belangrijkste politieke tegenstanders van president Poetin, werd in 2015 op nog geen honderd meter van het Kremlin doodgeschoten. In juli werd een Zaoer Dadajev, een voormalig officier bij de veiligheidsdienst van de Tsjetsjeense leider Kadyrov, veroordeeld voor de moord. Hij kreeg twintig jaar cel.

Er zijn verschillende initiatieven geweest om gedenktekens te plaatsen voor Nemtsov. Vorig jaar weigerde de burgemeester van Moskou nog een gedenkplaat te plaatsen op de brug waar de oppositieleider werd vermoord. In Nizjni Novgorod, waar Nemtsov in de jaren negentig gouverneur was, kwam wel groen licht voor een bord op zijn voormalige woning, maar dat is nog niet geplaatst.
Kritische Russische journalist en schrijver Joelia Latynina vlucht naar het buitenland
10 September, 17:48 Volkskrant
De bekende Russische journaliste en schrijfster Joelia Latynina is uit Rusland gevlucht na een reeks bedreigingen. Latynina, die bekend staat om haar kritiek op president Poetin, zei dit weekeinde dat ze besloten had de wijk te nemen uit Rusland omdat ze voor haar leven vreest. Latynina was de afgelopen tijd het slachtoffer van een reeks pesterijen. Afgelopen juli spoten onbekenden een gas in haar


Russische tanker vaart (voor het eerst) zonder hulp door de ijskap naar AziŽ
25 Augustus, 13:49 Volkskrant
Een Russisch tankschip is voor het eerst door de Noordoostpassage gevaren zonder ijsbreker. De zeevaartroute boven Rusland wordt steeds toegankelijker door het smeltende poolijs. Schepen als de Christophe de Margerie kunnen het hele jaar door de snelle route van AziŽ naar Europa gaan bevaren, meldt de Britse krant The Guardian. Het is niet voor het eerst dat de commerciŽle vaart de route aflegt di


AB InBev werkt samen met Turken op Russische markt
9 Augustus, 09:18 De Tijd
08:53 De biergroep AB InBev sluit een samenwerkingsovereenkomst met het Turkse Efes voor de Russische en OekraÔense markt.


Russische miljardair Roman Abramovitsj gaat scheiden
8 Augustus, 09:42 Skynet Sport
De Russische oligarch Roman Abramovitsj (49), die onder meer eigenaar is van de Engelse voetbalclub Chelsea FC, gaat na 10 jaar scheiden van Daria Zjoekova (36), met wie hij twee kinderen heeft. Dat meldt het stel vandaag in een gezamenlijke mededeling.


Russische miljardair en Chelsea-eigenaar Roman Abramovitsj gaat scheiden

De Russische oligarch Roman Abramovitsj (49), die onder meer eigenaar is van de Engelse voetbalclub Chelsea FC, gaat na 10 jaar scheiden van Daria Zjoekova (36), met wie hij twee kinderen heeft. Dat meldt het stel maandag in een gezamenlijke mededeling.
Russische oppositieleider Navalny promoot filmpje uit Zondag met Lubach
7 Augustus, 16:06 NOS nieuws

De Russische oppositieleider Aleksej Navalny heeft een filmpje uit het programma Zondag met Lubach op zijn website geplaatst en het op Twitter aanbevolen. Hij heeft er een Russische vertaling bij geplaatst.

In het filmpje van vier maanden geleden legt Arjen Lubach uit hoe de oppositie in Rusland wordt gekneveld. Lubach vertelt dat Navalny premier Medvedev heeft beschuldigd van corruptie en nu zelf op dubieuze gronden veroordeeld is voor verduistering. Volgens Navalny was zijn proces politiek gemotiveerd. Door de veroordeling kan Navalny zich niet verkiesbaar stellen voor de Russische presidentsverkiezingen van volgend jaar.

Het item van Zondag met Lubach wordt onder meer opgevrolijkt door beelden van een ongemakkelijk dansende premier Medvedev. Inmiddels hebben meer dan honderdduizend Russen het filmpje bekeken.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be