NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Rusland

2News.be / Trefwoorden / Rusland

Rusland waarschuwt voor ?catastrofale gevolgen? als Korea-crisis niet diplomatiek wordt opgelost
Vrijdag, 13:12 Gazet v. Antwerpen

Het Kremlin ziet voor de aanpak van de spanning op het Koreaanse schiereiland geen ander alternatief dan een politieke en diplomatieke manier, zo heeft woordvoerder Dmitri Peskov gemeld. Elke andere aanpak kan tot een ramp leiden.
Kim Jong-un dreigt met 'zwaarste maatregel ooit' tegen 'gestoorde Trump'

De Amerikaanse president Donald Trump heeft met zijn toespraak voor de VN de situatie op het Koreaans Schiereiland op scherp gezet. Dat zegt de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un in een verklaring, verspreid door het staatspersbureau KCNA. Vanwege Trumps dreigement zegt Kim te overwegen te antwoorden met de "zwaarst mogelijke tegenmaatregel ooit".

Trump bedreigde Noord-Korea dinsdag met "totale vernietiging" als het land niet stopt met het kernwapenprogramma. Dat kwam hem op kritiek te staan van verschillende landen. De Nederlandse minister Koenders noemde het dreigement "geen verstandige taal".

"Ik zou Trump willen aanraden op zijn woorden te passen en er rekening mee te houden over wie hij spreekt als hij een toespraak houdt voor het oog van de wereld", aldus Kim. De Noord-Koreaanse leider spreekt van "geestelijk gestoord gedrag", en noemt de uitspraak "afpersing".

Kim Jong-un zegt Trump te beschouwen als een "schurk en een gangster die graag met vuur speelt, in plaats van een politicus". Volgens Kim hebben Trumps uitspraken hem eens te meer duidelijk gemaakt "dat de weg die ik gekozen heb de juiste is, en de weg die ik tot het einde zal volgen".

Blaffende hond

Na de toespraak van Trump haalde ook de Noord-Koreaanse minister van Buitenlandse Zaken al uit naar de Amerikaanse leider. "Als hij dacht dat hij ons kon bang maken met het geluid van een blaffende hond, dan is dat een hondendroom", zei minister Ri Yong-ho.

Gisteravond kondigde president Trump nieuwe sancties af tegen Noord-Korea. Hij geeft het ministerie van FinanciŽn toestemming om bedrijven en banken die zaken doen met het communistische land te bestraffen.
Dopingjagers roepen op tot uitsluiting Rusland bij Winterspelen
Dinsdag, 23:07 Volkskrant
Steeds meer nationale antidopinginstituten eisen dat er geen officiŽle Russische sportdelegatie aanwezig is bij de Olympische Winterspelen van Pyeonchang, over vijf maanden. Russische sporters zouden alleen mogen meedoen onder neutrale vlag, mits ze de afgelopen jaren voldoende zijn gecontroleerd op verboden middelen. Elf zogeheten Nado's (nationale antidopinginstituten) hebben zich aangesloten bi


Vonnis tegen Rusland wegens bloedig gijzeldrama in Beslan rechtsgeldig
Dinsdag, 21:54 Skynet
Het vonnis van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens tegen Rusland wegens het bloedige gijzeldrama van Beslan is rechtsgeldig. Het land wilde zijn veroordeling door de Grote Kamer van het Hof laten onderzoeken. Dat hebben de rechters van Straatsburg nu afgewezen, zo is dinsdag vernomen. Ze hadden Moskou in april van ernstige tekortkomingen bij de crisisbeheersing beschuldigd en 409 slachtoffers in totaal 3 miljoen euro schadevergoeding toegezegd.


Wedloop in Syrische stad Deir al-Zor: confrontatie tussen Amerika en Rusland dreigt
Dinsdag, 19:12 Volkskrant
In het oosten van SyriŽ dreigt een confrontatie tussen Rusland en de Verenigde Staten, nu door hen gesteunde partijen tegenover elkaar staan in de wedloop om de controle over de provincie Deir al-Zor. Zowel het Syrische regeringsleger als de Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF) probeert daar - in onderlinge rivaliteit - Islamitische Staat de finale klap toe te brengen. Syrische legereenhede


Jongeren en ouderen in Wit-Rusland willen hetzelfde: gťťn oorlog
18 September, 23:00 Volkskrant
Het zijn maar oefeningen, maar de tanks en straaljagers zijn echt. Ze stuiven over Wit-Russisch grondgebied. Ouderen denken aan 1945 en de Sovjet-tijd. Jongeren aan OekraÔne. Allen willen vooral ťťn ding: geen oorlog. De ontploffingen van Russische granaten klinken steeds dichterbij in Vejsjnoria, een gebied in het noorden van Wit-Rusland dat overgenomen is door separatisten. Rebellen met machineg


Omstreden legeroefening Rusland is ?een serieuze voorbereiding op een grote oorlog?
17 September, 23:36 Gazet v. Antwerpen

Er is reden om bezorgd te zijn over de grootschalige en omstreden legeroefening die Rusland en Wit-Rusland momenteel houden aan de grenzen met andere Europese landen, zegt een generaal van de NAVO. ?Wat we zien is een serieuze voorbereiding op een grote oorlog.?
Zeventien antidopingagentschappen willen Rusland niet op Winterspelen
14 September, 17:36 Gazet v. Antwerpen

Zeventien nationale antidopingbureaus hebben donderdag scherpe kritiek geuit richting het Internationaal Olympisch Comitť (IOC). De toonaangevende organisaties (waaronder uit de VS, Frankrijk en Duitsland maar niet BelgiŽ) vinden dat het IOC te passief is in de Russische dopingkwestie. Ze vragen om uitsluiting van de volledige Russische ploeg voor de Winterspelen van 2018 in Zuid-Korea.
Rusland maakt Westen nerveus met militaire oefeningen
14 September, 11:36 De Tijd
11:31 Rusland is aan de grenzen met Polen en Litouwen begonnen met de grootste militaire oefening sinds de Koude Oorlog.


Massa-evacuaties in Rusland na 'spook-bommeldingen'
13 September, 17:24 NOS nieuws

Op verschillende plaatsen in Moskou zijn in totaal 10.000 mensen geŽvacueerd nadat er ongeveer gelijktijdig twintig bommeldingen binnenkwamen bij de politie. Alle aanwezigen in drie treinstations, meer dan tien winkelcentra en een gebouw van de universiteit werden door politieagenten naar buiten gestuurd. Er is niets gevonden dat erop wijst dat er daadwerkelijk gevaar dreigde.

In de afgelopen drie dagen werden andere Russische steden door soortgelijke dreigementen op hun kop gezet. In totaal 22 steden, tot diep in SiberiŽ, kregen te maken met de raadselachtige bommeldingen. Daarbij werden in totaal zo'n 45.000 mensen uit scholen, overheidsgebouwen en winkelcentra gehaald. Nergens werden explosieven of andere verdachte materialen aangetroffen.

'OekraÔne'

De Russische opsporingsdiensten zeggen dat de anonieme dreigementen via internet worden geuit. Een bron bij de diensten spreekt volgens Russische media van "telefonisch terrorisme uit het buitenland" en wijst daarbij naar OekraÔne.

Rusland heeft voorheen geregeld te maken gehad met bloedige bomaanslagen. Zo vielen in Sint-Petersburg in april van dit jaar zeker veertien doden bij een aanslag in de metro. De Kirgizische dader kwam daarbij zelf om het leven.

Correspondent David Jan Godfroid houdt het ook voor mogelijk dat het hier om grootscheepse oefeningen gaat om de paraatheid van politie en hulpdiensten te testen, bijvoorbeeld met het oog op het WK voetbal, dat volgend jaar in Rusland wordt gehouden.
VS en Rusland gaan weer praten over nucleaire ontwapening

De Verenigde Staten en Rusland willen binnenkort weer aan de onderhandelingstafel gaan zitten om het statuut van het in 2010 getekende akkoord over het reduceren van hun beider kernwapenarsenaal te bespreken. Dat heeft de Russische viceminister van Buitenlandse Zaken Sergej Rjabkov dinsdag gezegd na een onderhoud in Helsinki met zijn Amerikaanse ambtgenoot Thomas Shannon. Die gesprekken zullen plaatsvinden op het niveau van deskundigen.
Turkije sluit deal met Rusland over aankoop raketsysteem
12 September, 21:00 NOS nieuws

Turkije heeft een overeenkomst gesloten met Rusland over de aankoop van S-400 luchtverdedigingsraketten. Dat heeft president Erdogan gezegd tegen de Turkse krant HŁrriyet. De deal is omstreden, omdat Turkije lid is van de NAVO en het systeem niet aansluit op bestaande NAVO-systemen.

Het Russische S-400 raketsysteem kan gebruikt worden om vijandige vliegtuigen uit de lucht te schieten. Het lijkt daarmee op de Amerikaanse Patriot-raketten, die ook door Nederland worden gebruikt.

In april werd duidelijk dat Turkije met Rusland onderhandelde over de aankoop van het raketsysteem. Destijds zei de Turkse minister van Defensie Isik geen raketten uit een van de NAVO-landen te willen aanschaffen, omdat die te duur zouden zijn.
Rusland suggereert dat 155 Amerikaanse diplomaten moeten vertrekken
11 September, 15:18 NOS nieuws

Moskou wil dat er "volledige pariteit" is tussen de Russische diplomatieke missie en die van de VS, met andere woorden dat beide landen wederzijds evenveel diplomatieke medewerkers hebben. Daarom zouden er nog eens 155 Amerikaanse diplomaten uit Rusland moeten vertrekken, zegt minister van Buitenlandse Zaken Lavrov.

Hoewel de VS en Rusland nu allebei 455 diplomaten gestationeerd hebben bij elkaar, zegt Lavrov dat 155 Russen eigenlijk voor de VN in New York werken en de werkelijke omvang van de Russische missie dus maar 300 man is. Lavrov wil nu dat verschil rechttrekken.

In juli stuurde president Poetin al 755 medewerkers van de Amerikaanse missie naar huis, 60 procent van het personeelsbestand. Hij deed dat in reactie op het besluit van de VS om 35 Russische diplomaten en hun families het land uit te zetten. Zij werden verdacht van inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

San Francisco

In september lieten de Amerikanen het Russische consulaat in San Francisco sluiten. Dat gebeurde omdat de Russen een consulaat meer hadden dan de Amerikanen. Lavrov zegt nu dat de Amerikanen, als ze volledige gelijkheid in de omvang van diplomatieke missies inderdaad zo belangrijk vinden, hun aantal diplomaten zouden moeten bijstellen.
Wereldbekertrofee begint aan rondreis door Rusland en rest van de wereld
9 September, 16:54 Skynet
De Russische president Vladimir Poetin heeft het startschot gegeven voor de rondreiscampagne van de wereldbekertrofee. Die zal de komende maanden halt houden op verschillende plaatsen in Rusland en de rest van de wereld. Decor van de lancering was het vernieuwde Olympische Stadion Luzhniki in Moskou, waar de openingswedstrijd en finale van het WK zullen plaatsvinden.


SloveniŽ plaatst zich als eerste voor kwartfinales EK basket

SloveniŽ heeft zich zaterdag als eerste land geplaatst voor de kwartfinales van het EK basket. Het team van NBA-ster Goran Dragic versloeg in het Turkse Istanboel OekraÔne met 79-55 (rust: 42-27). De genaturaliseerde Amerikaan Anthony Randolph werd met 21 punten topschutter.
IS claimt steekpartij in Rusland
19 Augustus, 16:48 Volkskrant
In de Siberische stad Soergoet zijn zaterdagochtend zeven mensen gewond geraakt toen ze werden aangevallen met een mes. De man, die willekeurig instak op voorbijgangers, is door de Russische politie doodgeschoten. De aanslag is opgeŽist door Islamitische Staat. De gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht en twee van hen verkeren in kritieke toestand, meldt het staatspersbureau RIA Novosti. De po


Acht gewonden bij mesaanval in Rusland
19 Augustus, 12:00 NOS nieuws

In Surgut, in Rusland, zijn acht mensen gewond geraakt toen een man schijnbaar willekeurig mensen om zich heen aanviel. De man is doodgeschoten door de politie.

De gewonden zijn naar een ziekenhuis gebracht, twee van hen verkeren in kritieke toestand, meldt het staatspersbureau RIA Novosti. De identiteit van de dader is bij de politie nog niet bekend. Ook het motief is onduidelijk. De aanval was rond 11.30 uur lokale tijd.

Surgut ligt zo'n duizend kilometer ten oosten van de Russische hoofdstad Moskou. Gisteren was een een aanval met een mes in Turku, in Finland. Daarbij kwamen twee mensen om het leven. De Finse politie maakte vanmorgen bekend rekening te houden met een terreuraanslag.
Rusland wil geen nieuwe economische sancties tegen Noord-Korea
16 Augustus, 15:18 Skynet
Rusland is niet van plan om nieuwe economische sancties tegen Noord-Korea te steunen. "De mogelijkheden voor het uitoefenen van economische druk zijn zo goed als uitgeput", zo deelde minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov mee.


Rusland formaliseert oprichting van ?onafhankelijk? antidopingagentschap

De Russische overheid heeft zaterdag met de publicatie van een decreet de oprichting van een nieuw antidopingagentschap geformaliseerd. Het labo zal onafhankelijk van het ministerie van Sport functioneren. Dat is een absolute voorwaarde in het rehabilitatieproces van het sinds 2015 geschorste Russische antidopingagentschap Rusada.
Rusland ziet "zeer hoog" risico op conflict
11 Augustus, 16:12 Skynet
Het risico op een militair conflict tussen de Verenigde Staten en Noord-Korea is "zeer hoog". Dat heeft een "zeer ongeruste" Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov laten optekenen. Volgens hem is het aan Washington om een eerste stap te zetten met het oog op het ontmijnen van de oplopende spanningen.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be