NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Rusland

2News.be / Trefwoorden / Rusland

Rusland trekt 90 miljoen euro uit voor ExoMars en zoektocht naar leven op Mars
Gisteren, 17:24 Gazet v. Antwerpen

Rusland wil de komende jaren omgerekend bijna negentig miljoen euro investeren in het met het Europese ruimtevaartbureau ESA gedeelde programma ExoMars. Het grootste deel daarvan is voor 2019 en 2020 ingepland, meldde het persbureau Interfax. De kosten zijn beduidend hoger.
De veiligheidsconferentie in MŘnchen maakt de verhoudingen tussen Rusland en VS er niet beter op
Zondag, 20:24 Volkskrant
De jaarlijkse veiligheidsconferentie in MŘnchen stond in het teken van twee grootmachten die lijnrecht tegenover elkaar staan: de Verenigde Staten en Rusland. Op het gebied van kernwapens praten ze nauwelijks met elkaar, en doen ze dat wel, dan gaat het om beschuldigingen of onbegrip. Nog nooit werden de Verenigde Staten geleid door een president die zo verzot is op Vladimir Poetin als nu. En toch


Leon Bailey op het WK in Rusland met... Engeland?
Zondag, 20:12 Skynet Sport
Leon Bailey,de jonge Jamaicaanse aanvaller, maakt furore bij Bayer Leverkusen. In de Bundesliga is hij een echte ster en Engeland toont interesse om hem mee te nemen naar het WK in Rusland.


Zwarte Duivels gaan onderuit op Rugby Europe Championship 2018 in Rusland
Zaterdag, 15:36 Gazet v. Antwerpen

De Belgische nationale rugbyploeg bij de mannen heeft zaterdag in Krasnodar een 48-7 nederlaag geleden tegen Rusland op de tweede speeldag van het Rugby Europe Championship (Zeslandentoernooi B).
Trump bezoekt slachtoffers schietpartij Florida
Zaterdag, 01:48 NOS nieuws

De Amerikaanse president Trump heeft een bezoek gebracht aan slachtoffers van de schietpartij op een school in Florida. Samen met zijn vrouw Melania sprak met mensen die zijn neergeschoten en artsen. "Het is verdrietig dat zoiets kan gebeuren", zei hij na afloop.

Trump feliciteerde de dokter die hem begeleidde met de snelle hulpverlening. "De artsen, de verpleegkundigen, het ziekenhuis, politie, ongelooflijk. De slachtoffers werden razendsnel naar het ziekenhuis gebracht, eentje zelfs in 19 minuten na het schot. Ongelooflijk."

Een 19-jarige oud-leerling opende afgelopen woensdag het vuur op scholieren en personeel van de highschool in Parkland. Zeventien mensen kwamen om, veertien raakten gewond. Daarmee was het de dodelijkste schietpartij op een Amerikaanse school sinds Sandy Hook.

De dader werd opgepakt. Hij bleek vorig jaar van school te zijn gestuurd. Een bekende van hem bleek de FBI eerder al te hebben gewaarschuwd dat de jongen dreigde te ontsporen, maar met die tip werd niks gedaan.

Zoon Trump

De eerste doden zijn inmiddels begraven, twee meisjes van 14 en 17. De moeder van een van hen riep president Trump op meer te doen om scholen veiliger te maken. Ze vroeg hem aan zijn eigen zoon te denken.

"President Trump, Barron gaat ook naar school. Laten we hem beschermen. Laten we ook al die andere kinderen beschermen. Help ons. Het moet veiliger. Er is actie nodig, actie, actie."

De vader van het andere meisje sprak geŰmotioneerd de rouwenden toe in de synagoge waar de uitvaart werd gehouden. "Mijn kind is dood. Het blijft maar malen, dag en nacht", schreeuwde hij. "Het is niet te begrijpen dat ik mijn prinses nooit meer zal zien. Ik heb haar altijd kunnen beschermen, maar nu was ze niet veilig."

Trump, die in het verleden zijn steun uitspraak voor wapenlobby NRA, twitterde kort na het bloedbad dat hij de veiligheid in scholen wil verbeteren en dat psychische problemen beter moeten worden aangepakt. Op vragen of wapenwetten moeten worden aangescherpt ging hij niet in.
Aanvallers Swift-systeem voor banken maakten in Rusland 4,8 miljoen euro buit
Vrijdag, 09:06 Tweakers
Bij een geslaagde aanval op het Swift-transactiesysteem voor banken hebben criminelen in Rusland 339,5 miljoen roebel, omgerekend 4,8 miljoen euro weten weg te sluizen. Dat geeft de Russische centrale bank toe.


Instagram blokkeert corruptieberichten van Russische oppositieleider
Vrijdag, 06:00 NOS nieuws

Instagram heeft op verzoek van de Russische regering posts van oppositieleider Aleksej Navalny geblokkeerd. Het gaat onder meer om berichten waarin Navaly de Russische vicepremier Prichodko beschuldigt van corruptie.

Het Kremlin had YouTube en Instagram tot woensdag de tijd gegeven om de posts te blokkeren, anders zouden de sociale media-bedrijven worden geblokkeerd. YouTube heeft daar geen gehoor aan gegeven.

De oproep volgde na een video van oppositieleider Navalny waarop te zien is dat de Russische vicepremier aan boord is van een jacht van een Russische miljardair, in het gezelschap van zeker ÚÚn prostituee. Navalny vraagt zich af hoe Prichodko zich een villa van vele miljoenen euro's kan veroorloven en suggereert dat er sprake is van corruptie.

Navalny is teleurgesteld dat Instagram nu gehoor heeft gegeven aan de oproep van het Kremlin. "Schaam jullie, Instagram", schrijft hij. Instagram is onderdeel van Facebook.
Rusland-onderzoek - Trumps ex-adviseur Bannon ontmoette aanklager Mueller meermaals afgelopen week
Vrijdag, 03:18 Skynet
Steve Bannon, ex-hoofdstrateeg van VS-president Donald Trump, is deze week ongeveer twintig uur lang ondervraagd door speciaal aanklager Robert Mueller. Dat bericht tv-zender NBC donderdag. Het team van Mueller, dat Russische inmenging in de verkiezingen van 2016 onderzoekt, verhoorde Bannon over meerdere dagen.


Britse regering zegt dat Rusland achter de NotPetya-aanvallen zat
Donderdag, 12:06 Tweakers
De Britse regering heeft bij monde van Tariq Ahmed, staatssecretaris van Buitenlandse Zaken, de NotPetya-aanvallen toegeschreven aan de Russische regering. Ahmed zegt dit op basis van conclusies van een Britse internetbeveiligingsdienst.


Londen: Moskou zat achter gijzelsoftware die bedrijven platlegde
Donderdag, 12:00 NOS nieuws

De Britse regering zegt dat Rusland het computervirus heeft verspreid dat vorig jaar zomer in heel Europa bedrijven platlegde. De aanval begon in Oekra´ne, later werden ook elders in Europa bedrijven getroffen. Rusland ontkent achter het virus te zitten.

In Nederland werden onder meer containerterminal APM in Rotterdam en pakketbezorger TNT gedupeerd. APM moest sluiten en kon pas na negen dagen weer open. De schade werd op miljoenen euro's geschat.

Het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken zegt dat het virus van het Russische leger afkomstig was. Het doel was chaos veroorzaken in Oekra´ne, in de energie- en financiŰle sector en bij de overheid.

Door slordigheden in de software verspreidde het zich verder, waardoor ook andere Europese landen werden getroffen, waaronder Rusland.
Rusland zat volgens Britten achter cyberaanval NotPetya
Donderdag, 11:06 Skynet
De Britten zeggen dat Rusland aan de basis lag van de cyberaanval NotPetya in juni vorig jaar. De problemen begonnen toen in Oekra´ne en Rusland, maar verspreidden zich snel in de rest van de wereld. Duizenden computers werden getroffen door de ransomware.


De datsja van Poetin is voor Nederlanders verder weg dan ooit. Hoe verbeter je de verhoudingen met Rusland?
13 Februari, 23:24 Volkskrant
De leugen van Halbe Zijlstra zet de verhoudingen met de Russen opnieuw op scherp. Zijn opvolger heeft straks de handen vol om goede gesprekken met Moskou mogelijk te maken. De datsja van Poetin is voor Nederlanders verder weg dan ooit. De reis naar Rusland van een Nederlandse minister beloofde al maanden een netelige onderneming te worden. In de afgelopen vijf jaar is de vriendschap met Rusland te


"Rusland zal proberen de Congresverkiezingen te be´nvloeden"
13 Februari, 19:30 Skynet
De directeur van de Amerikaanse inlichtingendiensten (NIA) verwacht pogingen van Rusland om de Congresverkiezingen van november te be´nvloeden. "Er bestaat geen twijfel over dat Rusland zijn laatste pogingen als een succes ervaart en de tussentijdse verkiezingen als een mogelijk doelwit beschouwt om in te grijpen in het democratisch proces in de VS ", zei NIA-directeur Dan Coats vandaag tijdens een hoorzitting voor het Amerikaans Congres in Washington.


Rusland spreekt van 'ongekende anti-Russische campagne in Nederlandse media'
13 Februari, 11:24 Volkskrant
Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken stelt dat er sprake is van een 'ongekende anti-Russische campagne in de Nederlandse media'. Dat verklaart het ministerie in aanloop naar het geplande bezoek van minister Halbe Zijlstra aan Moskou op woensdag. In een verklaring op zijn site schrijft het ministerie dat de bilaterale verhoudingen 'overschaduwd' worden door de campagne. Het Russische min


Leugen Zijlstra ook nieuws in Rusland, nog geen reactie Kremlin
12 Februari, 15:00 NOS nieuws

De Russische pers heeft lucht gekregen van de leugen van Halbe Zijlstra over zijn aanwezigheid bij een ontmoeting in het buitenhuis van de Russische president Poetin. Staatspersbureau Interfax schrijft over de ontmoeting in 2006 dat hij "twaalf jaar lang heeft gelogen".

Het bericht is overgenomen door verschillende Russische media. Er is nog geen reactie van het Kremlin, waar Zijlstra woensdag een ontmoeting zou hebben met zijn collega-minister van Buitenlandse Zaken Lavrov.

De leugen over de ontmoeting met Poetin valt daarom ongelukkig. Te meer omdat er gesproken zal worden over vlucht MH17 en mogelijk ook over de rol van de Russen bij het verspreiden van desinformatie over de vliegramp.

Ook in de Angelsaksische pers wordt over Zijlstra geschreven. Het Britse persbureau Reuters en het Amerikaanse persbureau AP hebben een bericht over hem.

AP schrijft over een "potentially damaging admission", een potentieel schadelijke bekentenis. Het nieuws is in ieder geval opgepikt door Amerikaanse krant The Washington Post.
Vliegramp Rusland: reddingsteam doorzoekt sneeuw, zwarte doos gevonden
12 Februari, 06:36 NOS nieuws

Onder barre omstandigheden zoekt een reddingsteam in Rusland naar aanwijzingen over de oorzaak van de vliegtuigcrash van gisteren. Een van de zwarte dozen is teruggevonden tussen de wrakstukken.

Inmiddels is ook bekend dat drie van de 71 dodelijke slachtoffers minderjarig waren. De jongste was 5 jaar oud, de anderen 17 en 13 jaar. Geen enkele passagier of personeelslid heeft de ramp overleefd. De Antonov An-148 stortte zo'n 80 kilometer ten zuidoosten van Moskou neer.

Vliegtuig in brand

Ooggetuigen zeggen tegen Russische media dat het vliegtuig in brand stond tijdens het neerstorten. Honderden reddingswerkers hebben 's nachts doorgezocht. Delen van het rampgebied zijn slecht bereikbaar vanwege een dikke laag sneeuw.

De BBC meldt dat sommige reddingswerkers hun voertuigen moesten verlaten. Te voet zijn ze op zoek naar lichamen en wrakstukken. Een aantal passagiers is geborgen.

Het toestel was opgestegen vanaf de internationale luchthaven Domodedovo en was op weg naar Orsk. Vlak na opstijgen verdween het vliegtuig van Saratov Airlines van de radar. De passagiersvlucht maakte geen noodoproep voor de crash. De Russische autoriteiten houden als mogelijke oorzaak rekening met weersomstandigheden, menselijke fouten en technische mankementen.
Rusland en Estland ruilen twee spionnen uit
10 Februari, 16:48 NOS nieuws

Rusland en Estland hebben twee spionnen uitgewisseld. De gevangenen zijn geruild bij een grenspost, melden Estse media. De veiligheidsdienst in Estland heeft de spionnenruil bevestigd.

De Est is Raivo Susi. Hij zat in Rusland een gevangenisstraf uit van 12 jaar wegens spionage. De Rus, Artern Zintsenko, is afgelopen mei in Estland veroordeeld tot 5 jaar cel voor hetzelfde vergrijp.

Estland is lid van de EU en de NAVO en heeft een grote Russische minderheid binnen zijn grenzen wonen. De relatie met Rusland is bekoeld door de Oekra´ne-crisis. De twee landen hebben de afgelopen jaren verschillende keren mensen opgepakt in wederzijdse spionagezaken.

De Estse veiligheidsdienst zegt dat zij "een Russische spion en misdadiger hebben uitgewisseld tegen een Estse zakenman die nu na lange tijd kan terugkeren naar zijn geliefden". De Russische overheid heeft nog niet gereageerd op de kwestie.
Erdogan: Turkse helikopter neergehaald in SyriŰ
10 Februari, 15:00 NOS nieuws

Een Turkse legerhelikopter is neergehaald in het noordwesten van SyriŰ tijdens een operatie tegen de Koerden. Dat heeft de Turkse president Erdogan tegen leden van zijn AK-partij gezegd. Tegen de zin van de internationale gemeenschap voert Turkije sinds eind januari een militaire operatie uit in de regio van Afrin, waar veel Koerden wonen.

Erdogan zei dat de verantwoordelijken "een hoge prijs zullen betalen". Het verlies van een helikopter "hoort erbij tijdens een oorlog", aldus Erdogan, die verder niet sprak over eventuele slachtoffers.

Woordvoerders van de Koerdische militie YPG bevestigen tegen internationale persbureaus dat zij inderdaad een helikopter hebben neergehaald. Ankara beschouwt de YPG als de Syrische verlengde arm van de verboden Koerdische PKK, die in Turkije staat aangemerkt als terroristische organisatie.

Hoewel Islamitische Staat zo goed als verslagen lijkt in SyriŰ, is de oorlog nog niet voorbij. Wat begon als een opstand tegen president Assad, is verworden tot een strijdtoneel waarbij verschillende landen betrokken zijn, zoals de VS, Rusland, Iran en Turkije.
Trump blokkeert vrijgave 'gevoelige' Democratische memo
10 Februari, 04:48 Volkskrant
De Amerikaanse president Donald Trump kan vanwege een aantal 'vertrouwelijke en in het bijzonder gevoelige passages' een Democratische memo niet openbaar maken. De inlichtingencommissie van het Huis van Afgevaardigden besloot eerder unaniem om het document vrij te geven, maar daar steekt Trump nu een stokje voor. Dat heeft het Witte Huis via de advocaat van Trump laten weten aan de inlichtingencom


Rusland wil alternatieve Spelen organiseren voor atleten die niet welkom zijn op Winterspelen
8 Februari, 19:12 Gazet v. Antwerpen

Rusland wil in maart een toernooi houden waaraan sporters mogen deelnemen die uitgesloten zijn voor Olympische Winterspelen in Pyeongchang. Volgens vice-premier Vitali Mutko zijn ook buitenlandse sporters op het toernooi welkom.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be