NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Rusland

2News.be / Trefwoorden / Rusland

Rusland zet ip-adressen Google op zwarte lijst wegens Telegram
Gisteren, 07:48 Tweakers
De Russische telecomwaakhond Roskomnadzor heeft enkele ip-adressen van Google geblokkeerd omdat Telegram via die adressen beschikbaar was in het land, in weerwil van de blokkade van die chatdienst.


Rusland sluit IP-adressen Google uit omdat het blokkering Telegram "omzeilt"
Zondag, 20:00 Skynet
Rusland heeft zondag aangekondigd verschillende openbare IP-adressen van Google uit te sluiten omdat ze ervoor zouden zorgen dat de blokkering van chat-app Telegram omzeild kan worden.


Rusland: chemische experts OPCW nu op weg naar Douma
Zaterdag, 16:06 NOS nieuws

Rusland heeft verklaard dat de inspecteurs van de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens nu op weg zijn naar Douma. De inspecteurs zullen daar nagaan of de stad doelwit is geweest van een aanval met chemische wapens, vandaag twee weken geleden.

De OPCW-missie in SyriŽ wordt tot nu toe gekenmerkt door oponthoud. De inspecteurs waren vorige week zaterdag al in Damascus, maar kregen ondanks verscheidene toezeggingen geen toestemming om door te reizen naar Douma.

Woordvoerster Maria Zacharova van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken zegt dat het oponthoud onaanvaardbaar was, terwijl Frankrijk juist Rusland ervan beschuldigt voor de vertraging verantwoordelijk te zijn.

Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk vrezen dat de missie vertraagd werd om bewijsmateriaal voor een chemische aanval te laten verdwijnen.

Het Westen beschuldigt het Syrische regime, met Rusland als belangrijkste bondgenoot, dat het op 7 april een chemische aanval heeft uitgevoerd op burgers in Douma. Zonder het resultaat van de OPCW-missie af te wachten voerden de Amerikanen, Britten en Fransen vorige week zaterdag een vergeldingsaanval uit op drie posities van het Syrische leger.
Rusland ziet kans op de-escalatie
Zaterdag, 12:48 Skynet
De beslissing van Noord-Korea om zijn nucleaire tests en lanceringen van intercontinentale raketten stop te zetten en zijn nucleaire testsite te sluiten, biedt "een kans op een de-escalatie van de spanningen". Dat zegt een woordvoerder van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken volgens het persagentschap Interfax. De Russen leggen de bal ook in het kamp van de Amerikanen.


Europa start diplomatiek offensief om VS-sancties tegen Rusland af te zwakken
Zaterdag, 11:36 Skynet
Verschillende Europese landen proberen de Verenigde Staten ervan te overtuigen om de sancties die twee weken geleden getroffen werden tegen Rusland, af te zwakken. Met name de maatregelen tegen aluminiumproducent Rusal dreigen ook de Europese economie hard te treffen. Dat schrijft de Britse krant Financial Times vandaag.


Democratische partij klaagt Trump-campagne en Rusland aan wegens samenzwering
Vrijdag, 18:30 Volkskrant
De Amerikaanse Democratische partij heeft een aanklacht ingediend tegen Rusland, het campagneteam van president Trump en Wikileaks vanwege een vermeende samenzwering om de presidentsverkiezingen van 2016 te beÔnvloeden. De aanklacht is ingediend in New York. In de aanklacht worden hoge functionarissen binnen de Trumpcampagne ervan beschuldigd samengewerkt te hebben met de Russische overheid en de


Burgemeester De Wever gaat een week lang Antwerpen promoten in Rusland
Vrijdag, 14:18 Gazet v. Antwerpen

Burgemeester Bart De Wever zal niet veel tijd hebben om te bekomen van zijn tweede deelname aan de marathon van Antwerpen, want diezelfde dag nog stapt hij op het vliegtuig richting Rusland. Samen met schepen voor Diamant Ludo Van Campenhout (N-VA) en enkele ondernemers en afgevaardigden van de stad, het Havenbedrijf en Antwerp World Diamond Centre zal de burgemeester er in de steden Moskou en Sint-Petersburg plaatselijke bedrijfsleiders uit uiteenlopende sectoren ontmoeten en er de troeven van Antwerpen in de kijker zetten.
Rusland verwikkeld in kat-en-muisspel met berichtenapp Telegram
Vrijdag, 10:42 NOS nieuws

Berichtenapp Viber heeft problemen in Rusland, streamingdienst Twitch hapert, muziekplatform Spotify ook en de website van een Volvo-dealer in Moskou is onbereikbaar, maar Telegram doet het nog. Dat terwijl die berichtenapp het beoogd doelwit is van de Russische internetwaakhond Roskomnadzor.

Sinds een paar dagen doet Rusland verwoede pogingen om de app in Rusland te blokkeren, maar vooralsnog zonder succes. Het begon vorige maand met de uitspraak van een rechter in Moskou: Telegram moest de encryptiesleutel doorspelen aan de geheime dienst FSB.

De geheime dienst wil berichten lezen die via de app worden verstuurd. Dat is nodig, vindt de FSB, omdat er allerlei terroristische groepen berichten uitwisselen op Telegram. Maar Telegram weigert de sleutel te geven, omdat het bedrijf vindt dat de privacy van gebruikers zwaarder weegt. Eind vorige week begon Roskomnadzor daarom met de blokkade, die is uitgemond in een kat-en-muisspel.

De internetwaakhond laat telkens de IP-adressen van de servers van Telegram uit de lucht halen. Waarna het bedrijf elders serverruimte inkoopt, onder meer bij clouddiensten van de Amerikaanse bedrijven Amazon, Apple, Google en Microsoft. Roskomnadzor blokkeert vervolgens ook die servers en daardoor krijgen andere websites problemen.

In totaal zijn er nu al bijna 20 miljoen IP-adressen geblokkeerd. Maar de problemen bij Telegram lijken mee te vallen, vertelt ict-beveiliger Niels Groeneveld. "De blokkade blijkt niet bijzonder effectief. Heel veel Russische Telegramgebruikers geven aan dat de app nog werkt, wel minder stabiel dan anders."

Roskomnadzor heeft Apple en Android ook gevraagd om Telegram niet meer aan te bieden in hun appstores, maar die bedrijven geven daar geen gehoor aan.

Persoonlijk belang

Telegram werd in 2013 opgericht door de Russische broers Nikolai en Pavel Doerov, die ook de oprichters zijn van VK, de Russische variant van Facebook. Het Telegram-hoofdkantoor en de servers staan in Berlijn.

Het bedrijf claimt wereldwijd zo'n 200 miljoen gebruikers te hebben. Volgens de 33-jarige Pavel Doerov is maar zo'n 7 procent van die gebruikers Russisch. "Als we die markt verliezen, maken we dat binnen een paar maanden weer goed in andere regio's", schrijft Doerov op zijn eigen Telegram-kanaal. "Maar ik hecht er persoonlijk belang aan om alles te doen voor onze Russische gebruikers wat binnen onze mogelijkheden ligt."

Telegram is populair in landen waar de vrijheid van meningsuiting beperkt is. Dat komt doordat de berichten goed beveiligd zijn. Veel mensen in het Midden-Oosten gebruiken de app. Alleen Iran telt al 40 miljoen Telegram-gebruikers, oftewel de helft van de bevolking. Twee weken geleden blokkeerde de Iraanse overheid Telegram overigens ook.

De Russische blokkade van Telegram staat niet op zichzelf. Het land is al langer bezig grip te krijgen op het internet, vertelt correspondent Geert Groot Koerkamp in Moskou. "Een van de eerste slachtoffers daarvan was Doerov in 2014, in de hoedanigheid van topman bij VK. Rusland probeerde informatie los te krijgen over mensen die daarop zaten. Dat werd geweigerd en toen is Doerov opgestapt."

Hij vertrok daarna ook uit Rusland en verklaarde dat hij niet de intentie had om terug te keren. "Het land is op dit moment onverenigbaar met internet-ondernemerschap", zei hij destijds.

De rest van het internet

In 2016 blokkeerde Roskomnadzor het werkgerelateerde sociale netwerk LinkedIn, omdat het bedrijf gegevens van Russen buiten Rusland opsloeg.

Ict-beveiliger Groeneveld denkt dat Rusland zich misschien wel voorbereid op een volgende stap. "Deze maand zei een adviseur van Poetin dat Rusland er klaar voor is om onafhankelijk te opereren van de rest van het internet. De blokkade van Telegram kan je ook zien als oefening om te kijken in hoeverre dat ook echt lukt."
Witte Huis: Rusland moet Amerikaanse zorgen serieus nemen
Vrijdag, 03:30 NOS nieuws

De nieuwe Amerikaanse Nationaal Veiligheidsadviseur John Bolton en de Russische ambassadeur in de VS Anatoly Antonov hebben met elkaar gesproken over de relatie tussen de beide landen.

Volgens het Witte Huis heeft Bolton tegen Antonov gezegd dat een betere relatie tussen de VS en Rusland alleen van de grond kan komen, als een aantal Amerikaanse zorgen serieus worden genomen.

Het gaat dan om de Russische inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016 en de chemische aanval op dubbelspion Sergej Skripal en zijn dochter in het Verenigd Koninkrijk. Rusland ontkent betrokken te zijn bij die zaken.

Volgens Bolton moet Rusland ook de Amerikaanse zorgen over de situaties in OekraÔne en SyriŽ serieus nemen. In OekraÔne steunt Rusland separatisten en heeft het de Krim ingenomen. In SyriŽ wordt het regime van Bashar al-Assad gesteund. Dat regime zette vermoedelijk onlangs opnieuw gifgas in tegen de eigen bevolking.
Giuliani mengt zich in onderzoek Mueller als nieuw lid van juridisch team Trump
Vrijdag, 02:54 Volkskrant
De voormalige burgemeester van New York, Rudy Giuliani, sluit zich aan bij het advocatenteam van Donald Trump. Dat houdt zich namens de president bezig met het onderzoek van speciaal aanklager Robert Mueller, die onderzoek doet naar mogelijke Russische inmenging in de verkiezingscampagne. Een advocaat van Trump, Jay Sekulow, maakte bekend dat de Republikein Giuliani en twee andere juristen het tea


?Rusland en SyriŽ vertragen inspecteurs om plaats van gasaanval schoon te maken?

De regering van president Donald Trump heeft donderdag gezegd dat het ?geloofwaardig? bewijs heeft dat Rusland en SyriŽ samenwerken om internationale inspecteurs ?te vertragen en te weigeren?, zodat ze de locatie van de vermoedelijke gifgasaanval kunnen schoonmaken.
TunesiŽ kan in Rusland rekenen op middenvelder Mohamed Ben Amor
Donderdag, 19:42 Gazet v. Antwerpen

Mohamed Ben Amor geraakt tijdig fit om voor TunesiŽ naar het WK in Rusland te trekken. Dat heeft het Tunesische persagentschap TAP donderdag gemeld. Ben Amor, die speelt bij Al Ahli in Saoedi-ArabiŽ, lag sinds de oefenpartij van afgelopen maart tegen Iran in de lappenmand, maar zal volgens TAP ?binnen twee ŗ drie weken? de trainingen hervatten.
Ook Rusland dient bij WTO klacht in tegen Amerikaanse staalheffingen
Donderdag, 19:24 Skynet
Naast China en de EU dient ook Rusland bij de Wereldhandelsorganisatie (WTO) een klacht in tegen de Amerikaanse heffingen op staal en aluminium. Dat blijkt uit een Russische verklaring die vandaag door de WTO werd verspreid.


OPCW haalt Skripal-theorie Rusland onderuit
Woensdag, 15:30 NOS nieuws

De suggestie van Rusland dat dubbelspion Sergej Skripal en zijn dochter in Salisbury zijn vergiftigd met een zenuwgas dat is ontwikkeld in het Westen, is vals. Dat blijkt uit een verklaring die de OPCW, de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens, heeft uitgevaardigd.

Minister Lavrov van Buitenlandse Zaken zei onlangs dat een Zwitsers laboratorium het zenuwgas BZ had getraceerd en dat dat onderdeel was van het chemische arsenaal van de VS, Groot-BrittanniŽ en andere NAVO-landen. Hij benadrukte dat Rusland er niet over beschikt.

Nu zegt de OPCW in een verklaring dat BZ in een control sample zat, een controlemonster. Het heeft niets te maken met de stoffen die zijn gevonden in Salisbury, zegt de organisatie.

Het Zwitserse lab liet eerder ook al weten dat er geen reden is om te twijfelen aan de conclusie van het Britse Porton Down-lab dat novitsjok is gebruikt, een zenuwgas dat is ontwikkeld in de Sovjet-Unie.
Discussie blijft duren: UEFA-voorzitter vreest voor correcte werking van videoref op WK in Rusland
Woensdag, 14:18 Gazet v. Antwerpen

UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin is kritisch over de huidige videoarbitrage in de voetbalwereld. Er zijn, zegt hij in Gazzetta dello Sport, meer testen nodig en het systeem moet worden verbeterd om het ook in de Champions League te kunnen gebruiken.
Rusland verzoekt Apple en Google Telegram uit hun appstores te halen
17 April, 16:06 Techzine
Naar aanleiding van het besluit van de Russische rechtbank dat berichtenapp Telegram geblokkeerd moest worden, heeft de overheid aldaar nu verzoeken aan Google en Apple gestuurd om de app uit hun respectievelijke appstores te verwijderen. Daarmee is de Roskomnadzor, de Russische telecomwaakhond, begonnen met uitvoeren van het besluit van de rechtbank. De blokkade van Telegram […]


WK 2018 - FIFA onderzoekt oerwoudgeluiden tijdens Rusland-Frankrijk
17 April, 13:42 Gazet v. Antwerpen

De Wereldvoetbalbond (FIFA) heeft een disciplinaire procedure opgestart tegen de Russische voetbalbond naar aanleiding van de oerwoudgeluiden die eind maart te horen waren tijdens de oefeninterland Rusland-Frankrijk in Sint-Petersburg. Rusland, dat komende zomer het WK organiseert, verloor de match met 1-3.
G7 roept Rusland op om zijn Novitsjok-programma openbaar te maken
17 April, 05:36 Skynet
De ministers van Buitenlandse Zaken van de G7 hebben maandag Rusland opgeroepen om de details bekend te maken van zijn Novitsjok-programma chemische wapens. Volgens hen werden die gebruikt voor de vergiftiging van de Russische ex-spion Sergei Skripal in het Britse Salisbury en zijn ze "een bedreiging voor ons allen".


Amerikaanse en Britse veiligheidsdiensten waarschuwen voor hacks Rusland
17 April, 02:18 NOS nieuws

Russische staatshackers proberen in te breken bij essentiŽle internet-infrastructuur, zeggen Amerikaanse en Britse veiligheidsdiensten. De hackers zouden zich richten op miljoenen apparaten over heel de wereld. Volgens de diensten kan de gehackte apparatuur gebruikt worden bij een eventuele grootschalige aanval.

In een gezamenlijke waarschuwing van het Britse National Cyber Security Centre (NCSC), het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid en de FBI worden diverse methoden beschreven van hoe netwerkapparatuur wordt aangevallen. De modems, routers en servers worden gebruikt om dataverkeer over het net te loodsen.

De waarschuwing is met name gericht op fabrikanten van netwerkapparatuur, internetproviders, publieke organisaties en bedrijven. Zij worden aangeraden om maatregelen te nemen.

Aanval

De Russen zouden de apparatuur willen gebruiken om te spioneren, gevoelige gegevens in handen te krijgen en netwerken af te kunnen tappen.

Daarnaast zou Moskou met de hacks de basis leggen voor digitale aanvallen in de toekomst.

Ingrijpen

Het is de eerste keer dat Britse en Amerikaanse diensten gezamenlijk waarschuwen voor een internetdreiging en advies geven over hoe te handelen.

Volgens het hoofd van de digitale beveiliging in het Witte Huis is het belangrijk om in te grijpen wanneer dat nodig is. "Wanneer we kwaadwillige internetactiviteit zien, slaan we terug. Of het Kremlin er nu achter zit of een ander land", zegt hij.
Kapitaalvlucht Rusland laat andere groeilanden koud
16 April, 18:30 De Tijd
17:58 Terwijl een verkoopgolf Rusland teistert, blijven de andere groeilanden buiten schot. Investeerders zien Rusland als een geval apart.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be