NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Renovatie

2News.be / Trefwoorden / Renovatie

Renovatie Viaduct van Vilvoorde gestart: 8 jaar hinder op Brusselse Ring
10 Augustus 2023, 00:01 HLN.BE
De renovatie van het Viaduct van Vilvoorde is gestart. Vanaf 16 augustus zal het verkeer op de Brusselse Binnenring hierdoor hinder ondervinden. De grootschalige werken zullen acht jaar in beslag nemen en duren tot 2031.


Demir maakt 36 miljoen euro vrij voor renovatie noodkoopwoningen
19 Oktober 2022, 00:02 HLN.BE
Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) maakt 36 miljoen euro vrij waarmee eigenaren van noodkoopwoningen energetisch kunnen renoveren. Dat moet hen helpen om de energiefactuur beheersbaar te houden.


Crowdfundactie renovatie oudste bioscoop Amsterdam levert 90.000 euro op
18 Augustus 2021, 00:07 NU.NL - Film
Het Amsterdamse filmtheater The Movies heeft meer dan 90.000 euro ingezameld voor een renovatie. Meer dan achttienhonderd mensen deden een donatie.


Renovatie raadhuis komt in eindfase
29 Januari 2021, 15:30 Gazet v. Antwerpen

De restauratiewerken van het voormalige raadhuis in Meerle (Hoogstraten) zijn bijna afgerond. Dit voorjaar kunnen de bibliotheek, het lokaal dienstencentrum en Digidak er hun intrek nemen. Er is ook ruimte voor kleinschalige culturele activiteiten.




Centre Pompidou in Parijs gaat vier jaar dicht voor renovatie
25 Januari 2021, 19:56 Skynet
Het bekende Centre Pompidou in Parijs gaat vanaf 2023 vier jaar dicht voor restauratiewerken. Dat heeft minister van Cultuur Roselyne Bachelot bekendgemaakt in de Franse krant Le Figaro.


Gemeente investeert 1,5 miljoen euro voor verkeersveiliger Heultje
25 Januari 2021, 18:12 Gazet v. Antwerpen

Het gemeentebestuur van Westerlo hoopt nog dit jaar de vernieuwing van de Gevaertlaan tussen Zoerle-Parwijs en Heultje te kunnen aanbesteden. Ook Heultjedorp wordt aangepakt, waardoor de verkeerssituatie er veiliger moet worden voor fietsers. ?Een absoluut verantwoorde investering van zo?n 1,5 miljoen euro?, menen de schepenen Filip Verrezen (CD&V) en Kristof Welters (CD&V).




Zo mooi kan wonen in de stad zijn: renovatie maakt opnieuw een parel van 100 jaar oude herenwoning
20 Januari 2021, 09:54 HLN.BE
We zullen wellicht nooit het geld hebben om er zelf te wonen, maar kijken naar en dromen van een geweldig huis doen we allemaal graag. Daarom tonen we elke woensdag een waanzinnige woning. Deze week is dat een herenhuis in San Francisco. Het biedt inspiratie voor iedereen die in de stad woont.


Kostenplaatje van renovatie Beursgebouw loopt op naar 46 miljoen euro
14 Januari 2021, 13:43 Skynet
De renovatie van het iconische Beursgebouw in hartje Brussel wordt steeds duurder. Het kostenplaatje bedraagt nu al 46 miljoen euro en dat is een forse stijging tegenover de oorspronkelijke raming. De cijfers werden vandaag bekendgemaakt door Bruzz en worden door Brussels burgemeester Philippe Close bevestigd aan Belga.


IN BEELD. Zo verloopt de renovatie van zwembad Wezenberg
15 Mei 2018, 10:36 Gazet v. Antwerpen

In het Antwerpse zwemcentrum Wezenberg zijn de grote renovatiewerken al goed opgeschoten. Sinds 5 maart is het zwembad gesloten, wellicht nog tot september.




'Gemeente betaalt voor renovatie schoolgebouwen'
9 Mei 2018, 08:42 NOS nieuws

De gemeenten gaan voortaan betalen voor de renovatie van verouderde schoolgebouwen. Dat staat in een gezamenlijk plan van onderwijsorganisaties PO-Raad en VO-Raad en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

In veel scholen in Nederland is de ventilatie niet goed of zijn de klaslokalen te klein. Nieuwe afspraken over renovaties waren daardoor hard nodig, zegt Anko van Hoepen van de PO-Raad. "Nieuwbouw was altijd een zaak van de gemeente en onderhoud werd geregeld door het schoolbestuur. Renovatie was een grijs gebied daartussenin. Daar zijn nu duidelijke afspraken over gemaakt", zegt Van Hoepen in het NOS Radio 1 Journaal.

Het gemiddelde schoolgebouw is ouder dan veertig jaar, zegt Van Hoepen. "Het is hoog tijd om te renoveren. Een goed gebouw is belangrijk voor zowel leerlingen als leraren. Om goede kwaliteit te leveren is een goede werkomgeving nodig."

Gezondheidsklachten

Door onder meer vocht en schimmel in de schoolgebouwen hebben leerlingen en leraren op tientallen scholen gezondheidsklachten, meldde het KRO-NCRV-programma Reporter Radio in maart. Het ministerie van Onderwijs liet daarop weten dat gemeenten en schoolbesturen samen moeten zorgen voor verbetering van het leefklimaat in de klas.

Eerder lieten pensioenfondsen weten te willen investeren in schoolgebouwen, maar dat plan haalde het niet.

Lange termijn

In het gezamenlijke voorstel staat verder dat er plannen van minstens zestien jaar mogen worden gemaakt voor de huisvesting van scholen. Dit langetermijndenken is volgens de partijen nodig om de bouw van scholen minder vatbaar te maken voor het wisselende politieke klimaat.

Daarnaast willen de samenwerkende partijen dat het verbod voor scholen om te investeren in schoolgebouwen wordt opgeheven. "Als een school zijn gebouw bijvoorbeeld energieneutraal wil maken, dan mag dat niet. Terwijl je dat op termijn terugverdient. Als ons plan wordt uitgevoerd, is dat verbod van de baan", zegt Van Hoepen.

"Wij zijn het in elk geval eens geworden. Het is nu aan Den Haag om ons plan goed te keuren."




Kledingketen vult leegstaand pand op: winkel was sinds renovatie nog nooit verhuurd geraakt
9 Mei 2018, 00:18 Gazet v. Antwerpen

Een compleet gerenoveerd pand op de Mechelse Bruul dat al enkele jaren leeg stond, heeft

een huurder gevonden. Een franchisenemer van kledingketen Superdry opent er normaal gezien dit weekend een winkel.




Kandidaat gezocht voor renovatie Antwerps stadspaleis: ?Het is echt een pareltje?
7 Mei 2018, 18:18 Gazet v. Antwerpen

AG Vespa, de vastgoedpoot van de stad Antwerpen, is op zoek naar een kandidaat die het majestueuze belle-époquepand Smidt van Gelder op de Belgiëlei een nieuwe bestemming wil geven. Het beschermde gebouw met modernistische tuin staat al meer dan dertig jaar te verkommeren na een zware brand in 1987.




MANGO aan Groenplaats heropent na renovatie
26 April 2018, 09:54 Gazet v. Antwerpen

In het shoppingcentrum Grand Bazar Antwerp aan de Groenplaats opent MANGO opnieuw haar deuren. De winkel was enkele maanden dicht voor een grote renovatie.




Meerderheid wil gasloos Binnenhof na renovatie
10 April 2018, 15:48 NOS nieuws

Bij de renovatie van het Binnenhof moeten de gasinstallaties worden vervangen door duurzamere alternatieven. Een meerderheid van de Tweede Kamer vindt het ongepast dat de cv-ketels en gasfornuizen blijven, nu heel Nederland van het gas af moet.

De parlementsgebouwen in Den Haag worden vanaf 2020 ingrijpend verbouwd. Ze voldoen niet meer aan de wet- en regelgeving, bijvoorbeeld wat betreft brandveiligheid. De hele verbouwing gaat zo'n half miljard euro kosten. De Eerste en Tweede Kamer wijken jarenlang uit naar andere plekken in de stad.

Sober en doelmatig

Zowel oppositie- als coalitiepartijen vinden het onbegrijpelijk dat er in de meest recente plannen voor de renovatie nauwelijks iets staat over duurzaamheid. Het hele project wordt vooral "sober en doelmatig" uitgevoerd.

Partijen als D66 en de Partij voor de Dieren spreken van een dubbele standaard als huishoudens in Nederland aan de warmtepomp moeten, en het parlement gewoon gas blijft stoken. "Dat we zelf niet het goede voorbeeld geven, is te gek voor woorden", zegt D66-Kamerlid Van Eijs.

Een ruime meerderheid steunde een verzoek voor een spoedig debat met staatssecretaris Knops van Binnenlandse Zaken. Hij moet toezeggen dat de Kamerleden na de renovatie terugkomen op een Binnenhof zonder gasaansluiting. Alleen de PVV is tegen.




Renovatie van Antwerps stadhuis gaat van start: opnieuw in gebruik in 2020
9 April 2018, 18:12 Gazet v. Antwerpen

In Antwerpen is maandag de restauratie en renovatie van het stadhuis van start gegaan. Nadat alle kabinetten er vorig jaar al tijdelijk wegtrokken waren, en het gebouw werd leeggemaakt en voorbereid op de werken, plaatst de aannemer vanaf deze week werfomheining en steigers. Tegen het najaar van 2020 zou alles afgerond moeten zijn, de kostprijs wordt geraamd op 29 miljoen euro.




Smet verheugd over samenwerking met Vlaanderen om impact renovatie Leopold II-tunnel te verminderen
30 Maart 2018, 15:24 Skynet Belgie
Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet is positief over de samenwerking met Vlaanderen om de impact van de renovatie van de Leopold II-tunnel te verminderen, maar is minder te spreken over het (gebrek aan) engagement van de burgemeesters van de betrokken gemeenten. De minister maakte zich sterk dat alles goed voorbereid is.


Btw-hervorming moet renovatie- en bouwkosten voor verhuurders verlichten
30 Maart 2018, 11:48 Skynet Belgie
Eigenaars van professioneel onroerend goed, zoals kantoorruimtes of fabriekspanden, zullen in de toekomst met de huurder van het pand kunnen afspreken om het btw-regime toe te passen. De federale ministerraad heeft daarvoor vandaag het licht op groen gezet, meldt minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA). Gevolg: vastgoedeigenaars kunnen de btw op de kosten voor nieuwbouw of grondige renovatie recupereren. "Een zeer belangrijke stimulans voor het vastgoedpatrimonium", stelt de minister.


Pijnlijke schrijffout duikt op na renovatie van oorlogsmonument
23 Maart 2018, 07:12 Gazet v. Antwerpen

Pijnlijke fout op het pas gerenoveerde monument voor de gesneuvelde soldaat in Oekene. In het Vlaamse volkslied dat erop prijkt werd ?en zegen? vervangen door ?in zeden?. Het stadsbestuur valt uit de lucht en onderzoekt wie de fout gemaakt heeft.




Historische kademuren in binnenstad zijn aan renovatie toe
14 Maart 2018, 10:00 Gazet v. Antwerpen

De stad Mechelen en De Vlaamse Waterweg nv starten voorbereidingen om de historische kademuren in de binnenstad te renoveren. De muren worden de laatste week van maart geïnspecteerd.




Drie Koningen Shoe weer open na grondige renovatie: ?Ze vroegen of we zéker niet te veel wilden veranderen?
9 Maart 2018, 01:24 Gazet v. Antwerpen

Het is een icoon in Berchem en ver daarbuiten: familiezaak Drie Koningen Shoe. Tot de nok gevuld met schoenen, tartte de winkel in de Driekoningenstraat elke verbeelding. Afgelopen weken bracht de familie Janssens daar verandering in. Een make-over later is de zaak weer open.







Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn