NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Rellen

2News.be / Trefwoorden / Rellen

Opnieuw aanhoudingen voor rellen in Blerick
Dinsdag, 14:24 NOS nieuws

Er zijn opnieuw mensen opgepakt in verband met de rellen vorige maand in Blerick. Het gaat om twee mannen van 21 en 22 uit Venlo, meldt de regionale nieuwssite 1Limburg.

Volgens de politie worden ze verdacht van het gooien van stenen naar de ME of het belagen van journalisten.

Eerder deze maand werden er vier mannen aangehouden die mogelijk betrokken waren bij de rellen. Zij zitten niet meer vast.

Rellen

Begin november ontstond er grote onrust in de Venlose wijk nadat een 22-jarige man was doodgeschoten. Na de schietpartij gooiden mensen in de buurt stenen naar politie. Ook journalisten, cameramensen en fotografen werden belaagd.

Naast de zes mannen die tot nu toe zijn aangehouden, zit er ook een 22-jarige Rotterdammer vast voor de dodelijke schietpartij, die vooraf ging aan de rellen. De politie zoekt in verband met de schietpartij nog een tweede verdachte.
31 mensen opgepakt voor verschillende rellen in Brussel
Dinsdag, 11:48 Skynet Belgie
De Brusselse politie heeft al 31 mensen kunnen oppakken die betrokken waren bij de verschillende rellen aan de Beurs, het Muntplein en de Louizalaan. Dat meldt La DerniŤre Heure en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket. Een aantal andere relschoppers werden al geÔdentificeerd maar nog niet opgepakt. "De verschillende onderzoeken worden actief voortgezet, er zullen nog arrestaties volgen", zegt parketwoordvoerder Denis Goeman.


Twee Palestijnen omgekomen bij ?explosie? in Gazastrook

Bij een explosie in het noorden van de Gazastrook zijn dinsdag twee Palestijnen omgekomen. Over de aard van de explosie bestaat onenigheid: Palestijnse media stellen dat het duo is omgekomen bij een gerichte IsraŽlische luchtaanval, het IsraŽlische leger ontkent. De twee waren onderweg op een motorfiets en zouden lid geweest zijn van de Islamitische Jihad.
Politie verspreidt beelden van twintiger die politie bekogelde met blikje tijdens rellen in Borgerhout
Vrijdag, 14:18 Gazet v. Antwerpen

Op 25 juni 2017 kwam het tot een zware botsing tussen een groep jongeren en inspecteurs van de politie op het pleintje aan de Jan De Laetstraat in Borgerhout. Bij de schermutselingen raakten twee agenten gewond. De federale politie is nu op zoek naar de relschopper die een blikje naar het hoofd van een agent wierp en verspreidde beelden van het incident.
Rellen in Palestijnse gebieden na beslissing Trump over Jeruzalem
7 December, 17:54 NOS nieuws

Demonstraties in de Palestijnse gebieden tegen president Trumps erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van IsraŽl zijn uitgelopen op confrontaties met IsraŽlische ordetroepen. Volgens de Palestijnse autoriteiten zijn enkele tientallen demonstranten licht gewond geraakt, voornamelijk doordat ze traangas hebben ingeademd.

Actievoerders in de Westbank hebben banden in brand gestoken en met stenen gegooid naar IsraŽlische militairen. In de Gazastrook werden Amerikaanse en IsraŽlische vlaggen verbrand, en posters van president Trump. Ook in Ramallah en Betlehem waren incidenten. De onrust brengt mogelijk de Kerstviering in Betlehem in gevaar.

In IsraŽlische gebieden in de buurt van de Gazastrook is het raketalarm afgegaan, omdat er mogelijk raketten vanuit Palestijns gebied zijn afgevuurd, maar het leger van IsraŽl heeft geen berichten over inslagen gekregen.

Hevige protesten verwacht

Als reactie op Trumps erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van IsraŽl zijn Palestijnen een protest van drie dagen begonnen. Scholen en winkels zijn dicht, en overal gaan demonstranten de straat op. De radicale beweging Hamas, die de lakens uitdeelt in de Gazastrook, heeft opgeroepen tot een nieuwe intifada tegen IsraŽl.

De verwachting is dat de protesten in de Palestijnse gebieden morgen nog heviger zullen zijn, als de meeste moslims vrij zijn voor het vrijdagmiddaggebed. Ook in andere islamitische landen worden morgen protesten verwacht tegen Trumps beslissing. Zo gaan IraniŽrs na het vrijdagmiddaggebed in de hoofdstad Teheran de straat op.

De islamitische terreurorganisatie al-Shabaab in SomaliŽ riep in een radioboodschap op de wapens tegen de Verenigde Staten en IsraŽl op te nemen, nu "deze vijanden van Allah een nieuwe oorlog tegen moslims zijn begonnen".

In Amsterdam heeft een man met een Palestijnse vlag de ruiten ingegooid bij een koosjer restaurant, maar over zijn motief is niets bekend.
Rellen breken los in Palestina, Hamas spreekt van ?oorlogsverklaring? door Trump
7 December, 15:30 Gazet v. Antwerpen

Palestijnse beweging Hamas heeft donderdag opgeroepen voor een nieuwe intifada nu Amerikaans president Donald Trump Jeruzalem erkend heeft als hoofdstad van IsraŽl. Hamas-leider Ismail Haniya zegt dat de VS-beslissing rond Jeruzalem ?een oorlogsverklaring is tegenover de Palestijnen?. Op meerdere plaatsen in Palestina zijn intussen rellen uitgebroken.
Met besluit Jeruzalem te erkennen als hoofdstad IsraŽl veroorzaakt Trump ware diplomatieke aardbeving
Vrijdag, 02:18 Volkskrant
President Trump denkt de impasse te doorbreken met zijn Jeruzalem-besluit. Maar zijn vijanden profiteren. President Trump staat erom bekend dat hij graag met politiek incorrecte granaten gooit, maar met zijn controversiŽle besluit Jeruzalem te erkennen als hoofdstad van IsraŽl heeft hij een ware diplomatieke aardbeving veroorzaakt. Vriend en vijand veroordeelden Trumps besluit de Amerikaanse ambas


Besiktas neemt uit angst voor rellen geen fans mee naar Leipzig in Champions League
5 December, 12:30 Gazet v. Antwerpen

Besiktas zal het woensdagavond in de Champions Leaguewedstrijd op het veld van Red Bull Leipzig zonder vocale ondersteuning moeten doen. De Turkse kampioen heeft immers beslist geen supporters mee te nemen naar Duitsland uit angst voor rellen. Op die manier wil Besiktas vermijden dat het wordt uitgesloten van Europees voetbal.
Invallen bij extreem-links in Duitsland om rellen G20-top
5 December, 09:30 NOS nieuws

In Duitsland doet de politie op verschillende plaatsen huiszoeking vanwege de ernstige ongeregeldheden tijdens de G20-top in Hamburg afgelopen zomer. Bij de rellen begin juli raakten honderden mensen gewond, zowel demonstranten als politieagenten. De schade liep in de miljoenen.

De Hamburgse politie zegt dat de huiszoekingen in verband staan met het onderzoek naar een incident op industrieterrein Rondenbarg. Daar werd een groep van zo'n 200 in het zwart geklede demonstranten door de mobiele eenheid uit elkaar gedreven. Vanuit de groep was met stenen en vuurwerk gegooid naar de politie.

Schwarzer Block

De betogers maakten deel uit van het radicale Schwarzer Block, een groep van extreem-linkse gemaskerde jonge mannen en vrouwen die geweld niet uit de weg gaan. Bij de actie raakten 14 demonstranten gewond, 59 mensen werden aangehouden. De politie nam onder meer hamers, staalkabels, fakkels en een brandblusser in beslag.

Het politie-optreden leidde tot kritiek op de ME, die de demonstranten te hard zou hebben aangepakt. Op beelden die door de politie zijn gemaakt, is te zien dat na de charge verschillende betogers op de grond blijven liggen.

De politie geeft verder geen details over de huiszoekingen en verwijst naar een persconferentie om 12.00 uur. Volgens Der Spiegel worden meer dan twintig huizen doorzocht in Hamburg, Berlijn, Hessen, Noordrijn-Westfalen, Baden-WŁrttemberg, Saksen-Anhalt, Rijnland-Palts en Nedersaksen.

De huiszoekingen zouden zijn bedoeld om communicatiemiddelen en datadragers in beslag te nemen.
Rellen bij AfD-congres in Hannover
2 December, 17:48 De Tijd
17:31 De politie is met het waterkanon tussen gekomen bij protesten in de marge van het congres van de Duitse extreem-rechtse partij Alternative fŁr Deutschland (AfD). De partij kiest twee nieuwe voorzitter...


N-VA wil ?ťchte snelrechtprocedure? met straffen na enkele dagen

N-VA-Kamerlid Kristien Van Vaerenbergh wil dat er in BelgiŽ een ?ťchte snelrechtprocedure? wordt ingevoerd, waarbij relschoppers en andere geweldplegers reeds na een paar dagen gestraft worden. De huidige procedure, die zegt dat verdachten binnen de twee maanden voor de rechtbank moeten verschijnen en binnen de vier maanden berecht moeten worden, is volgens Van Vaerenbergh geen snelrecht.
Zware rellen omdat resultaten van verkiezingen uitblijven in Honduras

Rellen, blokkades en plunderingen: wegens het uitstel van de bekendmaking van de verkiezingsresultaten, en beschuldigingen van manipulatie zijn er in Honduras zware rellen uitgebroken. Aanhangers van de oppositie richtten vrijdag straatblokkades op, staken autobanden in brand en gooiden stenen naar de veiligheidsdiensten. De politie reageerde met traangas. Minstens ťťn man kwam bij de protesten om het leven. Anderen raakten gewond, zeggen de autoriteiten.
Opnieuw minderjarige opgepakt na rellen Brussel
1 December, 18:24 Gazet v. Antwerpen

Er is opnieuw een minderjarige opgepakt die betrokken was bij de rellen aan het Muntplein in Brussel op 15 november 2017. Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde. Het gaat om een 15-jarige jongen uit Dilbeek, die al gekend was bij het parket en geÔdentificeerd werd op camerabeelden.
Rellen Muntplein: parket vraagt plaatsing van 15-jarige die politie bekogelde
1 December, 16:54 Skynet
Er is opnieuw een minderjarige opgepakt die betrokken was bij de rellen aan het Muntplein in Brussel op 15 november 2017. Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde.


Rellen aan Louizalaan - Burgemeester Aalst bevestigt dat Brusselse politie beelden opvroeg
27 November, 22:24 Skynet
Burgemeester van Aalst Christoph D'Haese (N-VA) bevestigt dat de Brusselse politie beelden heeft opgevraagd uit de stationswijk van Aalst. Na de rellen aan de Louizalaan het voorbije weekend onderzoeken politie en parket de identiteit van de amokmakers. In dat onderzoek wordt gezocht naar vertrekkende jongeren uit Aalst, maar ook Denderleeuw en Ninove. Of dat iets heeft opgeleverd, kan D'Haese niet zeggen, "om het geheim van het onderzoek maximaal te beschermen."


Rellen in Brussel: ?Impulsief en snel: als ze de boel maar kunnen afbreken?
27 November, 07:06 Gazet v. Antwerpen

Na de derde rellen in amper twee weken vrezen politie- en veiligheidsdiensten in Brussel een stortvloed aan allochtone relschoppers die vreedzame betogingen aangrijpen om te komen vechten. Minister van Veiligheid Jan Jambon (N-VA) ziet een systematiek en vreest een achterliggend netwerk, burgemeester Philippe Close (PS) zag veel jonge recidivisten. ?Ze communiceren via Whatsapp en duiken vliegensvlug op?, zeggen drie betrokken agenten. ?Vanaf nu kan het elke keer prijs zijn.?
Agent met schedelbreuk getuigt op ziekbed na rellen Brussel: ?Dokters hebben stukjes steen uit mijn hoofd gehaald?
27 November, 03:30 Gazet v. Antwerpen

Samen met ?chef betogingen? Pierre Vandersmissen ging agent Esmael zaterdagavond voorop in de strijd. Tot de twee het pad van vijftien heethoofden kruisten en het interventieteam net te laat arriveerde. ?De operatie aan mijn schedel is succesvol verlopen?, vertelt hij.
Politie Brussel had sms-berichten waarin tot rellen werd opgeroepen
26 November, 20:18 NOS nieuws

De Belgische politie heeft sms-berichten onderschept waarin werd opgeroepen wanorde te creŽren bij een betoging gisteren in Brussel. Dat betekent dat de politie vooraf wist dat er kans was op rellen, zegt een politiemedewerker tegen de VRT.

Dat de betoging niet is verboden, is volgens de medewerker een beslissing van de burgemeester.

Tientallen relschoppers richtten bij een protest tegen slavernij in LibiŽ vernielingen aan en zochten de confrontatie met de politie. Een agent liep een schedelbreuk op toen een steen tegen zijn hoofd werd gegooid.

Het was de derde keer in drie weken dat jongeren in Brussel vochten met de politie. Gisteren gebeurde dat dus na een anti-slavernijbetoging, op 15 november na een bijeenkomst van jongeren met een socialemedia-ster en de rellen op 11 november volgden na de plaatsing van het Marokkaanse voetbalelftal voor het WK.

Netwerk

De Belgische minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon vermoedt daarom dat de rellen van gisteren en de keren daarvoor zijn georganiseerd en laat onderzoeken of een netwerk van infiltranten ervoor verantwoordelijk is.

Tegen de VRT zegt de politiemedewerker dat een deel van de moslimgemeenschap betrokken was bij de feiten. "En nu zijn er sterke aanwijzingen dat het uit hetzelfde milieu komt als de vorige rellen". Hij denk niet dat een specifieke groep of personen achter de rellen zitten.

Door de rellen komt ook de vraag weer op of of de politie in Brussel wel goed georganiseerd is. Brussel heeft zes verschillende politiekorpsen en kreeg eerder veel kritiek na de aanslagen in Brussel in maart 2016.

Korps te blank

Maar het is niet alleen de organisatie, ook de samenstelling van het politiekorps is onderdeel van het probleem, zegt de Brusselse staatssecretaris Bianca Debaets tegen correspondent Sander van Hoorn.

"We moeten zorgen dat de politiemensen beter weten wat er leeft in die wijken. Daarvoor hebben we een diverser korps nodig, nu is het te blank, terwijl het eigenlijk een weerspiegeling moet zijn van de diversiteit van Brussel."

De Belgische website voor onderzoeksjournalistiek Apache schat dat maar 3 procent van de Brusselse agenten een migratieachtergrond heeft en in een recent artikel wordt gewezen op nog een ander probleem: maar ťťn op de tien agenten woont zelf in de hoofdstad.

Een oplossing voor de Brusselse politie kan het samenvoegen van al die korpsen zijn, zegt Van Hoorn. "Zodat je sneller kunt optreden, en dat ze beter de wijken in gaan. Een discussie die we ook in Nederland gehad hebben."

Staatssecretaris Debaets neemt Nederland als voorbeeld: "Ik ben groot voorstander van een plan uit Nederland, het schooladoptieplan, omdat we toch wel voelen dat de jongeren heel vijandig tegenover de politie staan en we moeten dat vertrouwen terug opbouwen. Met dat plan heb je een wijkagent die op geregelde basis bij een school langs gaat en daar lessen geeft. Zo gaan de kinderen op een andere manier naar de politie kijken."
Belgische minister: netwerk van infiltranten achter rellen Brussel
26 November, 12:30 NOS nieuws

De rellen van gisteren in Brussel zijn vermoedelijk veroorzaakt door een netwerk van infiltranten, zegt de Belgische minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon. Het was de derde keer in drie weken dat er rellen uitbraken in de stad. Belgische media melden dat Jambon wil laten onderzoeken of er een verband is.

Bij het Paleis van Justitie in Brussel liep gisteravond een vreedzame betoging tegen slavernij in LibiŽ uit op rellen. Tientallen relschoppers richtten vernielingen aan en zochten de confrontatie met de politie. Een agent liep een schedelbreuk op toen een steen tegen zijn hoofd werd gegooid.

De oproerkraaiers vielen ook verslaggevers van de Belgische televisiezenders VTM en VRT lastig.

De vandalen waren jongeren van allochtone afkomst, zei Jambon. Zij hadden volgens de minister niets te maken met de betoging en zagen enkel een mogelijkheid om vernielingen aan te richten. "Als er een systeem achter de rellen zit, moet dat blootgelegd en opgerold worden."

Jambon zei verder dat er snel kon worden opgetreden omdat er vanwege de betoging veel agenten op de been waren. Meer dan 71 relschoppers werden opgepakt. De politie roept mensen op beelden van de rellen te delen.
Belgische minister vermoedt 'systeem' achter aanhoudende Brusselse rellen
26 November, 15:30 Volkskrant
Voor de derde keer in twee weken tijd is Brussel geteisterd door rellen. Zaterdag liep een betoging tegen slavernijpraktijken in LibiŽ uit de hand, toen een dertigtal jongeren zich met stenen en stokken op winkels en auto's stortte. Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) vermoedt dat er 'een systeem' zit achter de reeks gewelddadigheden. De rellen van afgelopen zaterdag vonden plaats in

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be