NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Reizigers

2News.be / Trefwoorden / Reizigers

Conducteur eist dat reizigers van overbevolkte trein stappen: ?En dreigde er zelfs politie bij te halen?
21 Februari, 00:02 HLN.BE
Een aantal reizigers heeft dinsdag een overvolle trein moeten verlaten in het station van Beveren. Volgens de NMBS was dit om veiligheidsredenen. Bij de pendelaars klinkt er wel gemor. ?Indien er niet vrijwillig werd afgestapt dreigde men er zelfs de politie bij te halen?, getuigt Rembert Goossens.


Reizigers betaalden honderdduizenden dollars voor waanzinnige cruise, maar krijgen nu slecht nieuws: vertrek gaat op laatste nippertje niet door
25 November 2023, 00:01 HLN.BE
Drie jaar op een cruiseschip wonen en de wereld rondreizen: het klinkt voor velen waarschijnlijk als muziek in de oren. Zo ook voor enkele honderden mensen die een ticket hadden gekocht voor de drie jaar durende reis van Life at Sea Cruises. Maar slechts twee weken voor vertrek werd de trip van hun leven geannuleerd. Het bedrijf beschikte namelijk niet over iets zeer essentieels: een schip.


Contactformulier op Arriva-website lekt contactgegevens van 195.000 reizigers
4 Oktober 2023, 00:06 NU.NL - Tech
De persoonsgegevens van zo'n 195.000 klanten van ov-bedrijf Arriva zijn mogelijk uitgelekt. Het datalek zat in het contactformulier op de website van de vervoerder. De kans bestaat dat onbevoegden toegang hebben gekregen tot de gegevens van alle mensen die het contactformulier hebben ingevuld.


NS wil reizigers compenseren voor spitsheffing als ze echt niet anders kunnen
27 September 2023, 00:03 NU.NL - Economie
De NS wil reizigers tegemoetkomen met een compensatie als ze geen andere keuze hebben dan reizen tijdens de spits. De spitsheffing heeft niet als doel om meer geld in het laatje van de NS te brengen, benadrukt het spoorbedrijf.


Nationale staking in Griekenland morgen: welke impact heeft dit op reizigers?
21 September 2023, 00:04 HLN.BE
In Griekenland is er morgen een nationale staking. Die kan gevolgen hebben voor de vele toeristen die momenteel op vakantie verblijven in het Zuid-Europese land. Er wordt hinder verwacht voor onder meer het treinverkeer en de veerdiensten.


Aantal reizigers op Schiphol nog altijd niet op niveau van voor corona
23 Augustus 2023, 00:03 NU.NL - Economie
Schiphol heeft in juli iets meer dan zes miljoen reizigers verwerkt. Het was voor het eerst sinds oktober 2019 dat het maandelijkse aantal reizigers boven de zes miljoen uitkwam. Wel zijn het er nog beduidend minder dan in juli 2019.


Reizigers boos over prijsverhoging NS: 'Trein wordt voor sommigen onbetaalbaar'
16 Augustus 2023, 00:03 NU.NL - Economie
Reizigersorganisatie Rover is niet blij met het plan van NS om de treinkaartjes duurder te maken. Volgens de belangenclub dreigt reizen met de trein voor mensen met een smalle beurs onbetaalbaar te worden.


KLM-reizigers krijgen bij boeking ook keuze voor non-binair als aanspreekvorm
21 Mei 2023, 00:06 NU.NL - Economie
Klanten van KLM die liever niet als man of vrouw aangesproken willen worden, kunnen dat voortaan aangeven bij hun boeking. Ze kunnen aangeven dat ze zich identificeren als non-binair of ervoor kiezen de aanspreekvorm helemaal weg te laten.


Tweeduizend gedupeerde Transavia-reizigers dienen claim in voor compensatie
30 April 2023, 00:04 NU.NL - Economie
Zeker tweeduizend passagiers van Transavia die hun vlucht niet zien vertrekken, hebben hierover een claim ingediend. De compensatie voor de annulering van hun vlucht kan oplopen tot honderden euro's, geven claimorganisaties aan. Daar kunnen ook nog extra onkostenvergoedingen bij komen.


Op bezoek in de bedreigde treinstations van de provincie Antwerpen: ?Zo weinig reizigers? Ik stel me vragen bij die telling?
30 Maart 2023, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Stoppen er binnenkort geen treinen meer in Antwerpen-Noorderdokken en Herentals-Wolfstee? De kleinste treinstations van de provincie met het minste aantal reizigers per dag zouden weleens op termijn kunnen sluiten, als de NMBS zijn zin krijgt. De reden: om de treinen elders stipter en beter te maken, zouden te weinig gebruikte stations moeten sneuvelen. De weinige treinreizigers die we in de ?Antwerpse? ministations vonden, kunnen er niet mee lachen. ?Te weinig reizigers? Wat verwacht je? Je kunt gewoon niet rekenen op de trein.?




NS waarschuwt 780.000 reizigers voor phishingmails na mogelijk datalek
29 Maart 2023, 00:28 NU.NL - Economie
De NS roept 780.000 klanten via een e-mail op extra alert te zijn op phishingmails. De persoonsgegevens van deze reizigers zijn mogelijk op straat komen te liggen door een datalek.


Miljoen reizigers minder op Schiphol dan toen de coronacrisis begon
16 Maart 2023, 00:02 NU.NL - Economie
Zo'n 3,8 miljoen mensen reisden in februari van, naar of via luchthaven Schiphol. Dat zijn zo goed als een miljoen reizigers minder dan in dezelfde maand in 2020, toen het coronavirus om zich heen begon te grijpen.


Schiphol beperkt aantal reizigers op ochtenden in meivakantie
24 Februari 2023, 00:04 NU.NL - Economie
Schiphol gaat het aantal reizigers dat in de meivakantie 's ochtends vanaf de luchthaven vertrekt met 5 procent beperken. Dat komt neer op een paar duizend reizigers per dag. De maatregel geldt van eind maart tot half mei. In de week voor Pasen zullen de hele dag minder reizigers gebruik kunnen maken van de luchthaven, vertelt een woordvoerder aan NU.nl.


Ov-reizigers verbaasd: inchecken kan ook als contactloos betalen is uitgezet
19 Februari 2023, 01:05 NU.NL - Tech
Meerdere reizigers in het openbaar vervoer zagen afgelopen tijd ongewild geld van hun rekening verdwijnen. Dat komt doordat het sinds februari mogelijk is om in- en uit te checken met de bankpas. Dat inchecken gebeurt zelfs als mensen contactloos betalen met hun pas hebben uitgezet.


Thailand voert opnieuw vaccinatieplicht in voor reizigers uit buitenland na versoepelingen in China
9 Januari 2023, 00:02 HLN.BE
Wie met het vliegtuig naar Thailand wil reizen, zal vanaf morgen moeten bewijzen dat hij gevaccineerd is tegen COVID-19 of moet een recent herstelcertificaat kunnen voorleggen. Thailand voert die maatregel opnieuw in nadat China zijn coronaregels heeft versoepeld midden in een nieuwe golf van besmettingen.


Cabinevakbond blij met verplichte negatieve coronatest reizigers China
8 Januari 2023, 02:35 NU.NL - Economie
De negatieve coronatest die reizigers uit China vanaf dinsdag nodig hebben is een "goede stap" voor de bescherming van de bemanning bij luchtvaartmaatschappij KLM. Dat zegt bestuurslid Ingrid Brama van de Vereniging Nederlands Cabinepersoneel (VNC) in een reactie op het besluit van minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid).


TUI-reizigers sinds vrijdag vast op Tenerife, en ze zullen er nog een nachtje moeten blijven
8 Januari 2023, 00:09 Gazet v. Antwerpen

Door een technisch defect zitten 189 passagiers van TUI sinds vrijdag vast op het Spaanse eiland Tenerife. De panne aan het vliegtuig is intussen hersteld, maar omdat de crew het maximum aantal ?vlieguren? heeft bereikt, kon de vlucht zaterdagavond niet meer opstijgen. De passagiers moeten nu een tweede extra nacht op hotel logeren.




Coronavirus - EU wil dat lidstaten coronatest verplichten voor reizigers uit China
5 Januari 2023, 00:05 Skynet
De Europese Unie "moedigt lidstaten sterk aan" om reizigers die van China naar Europa reizen te verplichten voor vertrek een coronatest te ondergaan. Dat meldt het Zweedse EU-voorzitterschap in een mededeling.


EU plant gemeenschappelijke reactie op reizigers uit China
2 Januari 2023, 00:02 De Tijd
08:41 De lidstaten van de Europese Unie buigen zich woensdag over een gemeenschappelijke reactie op reizigers uit China, waar de corona-epidemie momenteel uit de hand lijkt te lopen.


China schrapt quarantaine voor internationale reizigers
27 December 2022, 00:05 NOS nieuws

China schrapt per 8 januari de quarantaineplicht voor internationale reizigers die het land binnenkomen. Het is de nieuwste versoepeling in een rij coronamaatregelen die wordt afgeschaft. Er is nog wel een negatieve coronatest nodig om naar China te gaan.

Sinds maart 2020 moesten reizigers bij binnenkomst in het land zich een bepaalde periode afzonderen. Aanvankelijk was dat drie weken, recentelijk was de duur al teruggebracht tot vijf dagen.

De maatregel had een grote impact op het internationale verkeer naar het land. Zakenmensen en toeristen lieten het land vanwege de quarantaineplicht links liggen.

Einde zerocovidbeleid

China probeerde lang met een zerocovidbeleid de ziekte te bestrijden. Er werd rigoureus getest en mogelijke besmettingen werden met strenge lockdowns tegengegaan. Vanwege groeiende ontevredenheid bij de bevolking over die rigide opstelling koos de regering-Xi er begin deze maand de regels grotendeels los te laten.

Inmiddels hebben die versoepelingen tot een grote uitbraak van covid geleid in het land. Precies hoe ernstig de situatie is, is niet bekend omdat het land ook geen covidcijfers meer bijhoudt. Wel is duidelijk dat ziekenhuizen en uitvaartbedrijven overuren draaien. Volgens sommige schattingen zijn er de afgelopen weken een kwart miljard mensen besmet.

In zijn eerste commentaar op de versoepeling van de coronaregels liet president Xi weten dat er een meer doelgerichte aanpak nodig is. Het Chinese volk moet meer voorlichting krijgen over hoe ze zelf besmettingen kunnen voorkomen en een gezond leven kunnen leiden, citeert staatpersbureau Xinhua hem.







Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn