NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Regering

2News.be / Trefwoorden / Regering

Duizenden manifesteren tegen rechtse regering in Oostenrijk
Zaterdag, 19:12 Skynet
Minstens 20.000 mensen hebben volgens de politie zaterdag in Wenen gemanifesteerd tegen de rechtse regeringscoalitie in Oostenrijk. Volgens de organisatoren heeft de nieuwe coalitie tussen de conservatieve ÷VP van kanselier Sebastian Kurz en de rechtspopulistische FP÷ van vicekanselier Heinz-Christian Strache racistische, extreemrechtse en neofascistische neigingen.


Zwaar protest tegen regering in Honduras
Zaterdag, 08:24 Skynet
Bij protesten tegen de omstreden presidentsverkiezingen in Honduras zijn er zware schermutselingen geweest tussen aanhangers van de oppositie en de politie. Demonstranten gooiden vrijdag in de hoofdstad Tegucigalpa met stenen naar de ordediensten, de politie vuurde traangas af op de menigte. Meerdere overheidsgebouwen en een luxehotel raakten beschadigd bij de rellen.


Akkoord over interim-regering Sint-Maarten
Zaterdag, 00:48 NOS nieuws

Sint-Maarten heeft een interim-regering. De gouverneur van het eiland heeft vrijdagavond bekendgemaakt dat de formatie van de tijdelijke regering is afgerond. Maandag wordt de regering, onder leiding van Leona Marlin-Romeo, beŽdigd.

Oud-premier William Marlin stapte in november op nadat hij met een motie van wantrouwen was weggestemd. Hij kreeg het parlement tegen zich toen hij niet akkoord wilde gaan met de voorwaarden waaronder Nederland geld beschikbaar wilde stellen voor de wederopbouw van het eiland na de orkaan Irma.

Grensbewaking

Nederland beloofde zo'n 550 miljoen aan hulpgeld, maar wilde dan wel dat er een integriteitskamer zou worden opgericht en dat Nederland tijdelijk de grensbewaking van Sint-Maarten zou overnemen.

Het land werd in september grotendeels verwoest door Irma en ligt nog steeds in puin. De economie is ingestort en de begroting voor 2018 is nog lang niet rond. De verkiezingen voor een nieuw parlement worden gehouden op 26 februari.
?Regering haalt imago hybrides omlaag'
Donderdag, 18:48 De Tijd
18:42 ?BMW heeft vorig jaar evenveel elektrische auto?s verkocht als Tesla?, zegt de Belgische BMW-baas Peter Henrich trots. Maar het regeringsbeleid rond hybrides maakt hem nog altijd kwaad.


Regering onderzoekt bouw van nieuwe kerncentrale

De bouw van een nieuwe kerncentrale is ťťn van de scenario?s die de federale regering mee laat becijferen naar aanleiding van het Energiepact. Dat schrijft de Franstalige krant La Libre Belgique donderdag op haar website. Volgens bronnen aan Belga gaat het om een ?volledig theoretische? denkoefening waarbij rekening wordt gehouden met zowel ?minimalistische als maximalistische hypotheses?. Het kernkabinet buigt zich vrijdag over de methodologie van de cijferoefening.
300 arrestaties TunesiŽ, regering stuurt leger naar steden
Donderdag, 12:12 NOS nieuws

Bij protesten in TunesiŽ zijn afgelopen nacht meer dan 300 betogers opgepakt. Ze maakten zich volgens de regering schuldig aan plunderingen en vernielingen. Het is de derde nacht op rij dat er gewelddadige protesten zijn in Tunesische steden.

De betogers protesteren tegen prijsverhogingen, hogere belastingen en de hoge werkloosheid. Vannacht zag de regering zich genoodzaakt veiligheidstroepen te sturen naar Thala, bij de Algerijnse grens. Betogers hadden een gebouw van de politie in brand gestoken, vertelden getuigen tegen persbureau Reuters. Agenten zagen zich gedwongen om de stad te verlaten.

Ook in voorsteden van de hoofdstad Tunis was het onrustig. De politie zette daar opnieuw traangas in. In Tunis zelf was een vreedzaam sit-in-protest van studenten in een theater. Later liepen ze in een mars naar het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Behalve naar Thala zijn ook naar andere steden militairen gestuurd. Zij moeten onder meer overheidsgebouwen en banken beschermen.

Arabische Lente

De protesten begonnen vorige week, maandag sloeg voor het eerste de vlam in de pan. Sindsdien zijn er zo'n 600 mensen opgepakt. Premier Youssef Chahed beschuldigt de oppositie van het opstoken van het vuurtje met oproepen om de straat op te gaan.

De situatie wordt al vergeleken met eind 2010, het begin van de Arabische Lente, toen massale protesten uitbraken tegen het bewind van Zinedine Ben Ali. Begin 2011 stapte die op, nadat hij 23 jaar lang aan de macht was geweest. Later dat jaar volgden de eerste democratische parlementsverkiezingen in TunesiŽ, die gewonnen werden door de islamitische Ennahda-partij.

Sinds die tijd zijn hervormingen doorgevoerd, maar elke regering worstelt met de slechte economische situatie. De huidige regering zag zich gedwongen tot de prijs- en belastingverhogingen omdat er anders een gat in de begroting zou ontstaan. In 2015 kreeg het land een miljardenlening van het Internationaal Monetair Fonds. Afgelopen december waarschuwde het IMF dat Tunis maatregelen moet nemen om zijn begrotingstekort terug te brengen.

Nobelprijs

Om meer inkomsten te krijgen is de toeristische sector van levensbelang. Maar door de opstanden en twee grote aanslagen in 2015 is die sector hard geraakt. In maart 2015 vielen jihadisten het Bardo-museum in Tunis aan, waarbij 22 mensen, de meesten Europese toeristen, werden gedood. In juni van datzelfde jaar schoot een man bij de badplaats Sousse 38 toeristen dood, onder wie 30 Britten.

Er was in 2015 ook goed nieuws voor TunesiŽ. Een samenwerkingsverband van vier organisaties kreeg de Nobelprijs voor de Vrede, voor hun inspanningen de nieuwe democratie te vestigen in het land.
Wekdienst 11/1: debat uitspraak Aboutaleb en komt er nieuwe Duitse regering?
Donderdag, 06:48 NOS nieuws

Goedemorgen, vandaag bezoekt minister Zijlstra de Palestijnse gebieden en wordt als het goed is meer duidelijk over de vorming van een nieuwe Duitse regering.

Op sommige plaatsten kan het mistig zijn. Verder een grijze dag met af en toe lichte regen of motregen. Het wordt 5 tot 8 graden.

Ga je vandaag op pad? Dit is het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

? De gemeenteraad in Rotterdam debatteert over de uitspraak van burgemeester Aboutaleb dat iedere moslim een beetje salafist is. De uitspraak op de radio kwam hem op veel kritiek te staan, niet alleen van Leefbaar Rotterdam, maar ook van andere partijen.

? Minister Zijlstra van Buitenlandse Zaken is op bezoek in de Palestijnse gebieden. Daar ontmoet hij premier Hamdallah. Gisteren was Zijlstra in IsraŽl, onder meer bij premier Netanyahu.

? Als het goed is wordt duidelijk of de nieuwe Duitse regering met CDU/CSU en SPD er echt komt. Angela Merkel en Martin Schulz en hun mede-onderhandelaars zouden inmiddels de puntjes op de i hebben gezet.

Wat heb je gemist?

Hogeschool Rotterdam sluit gebouw uit angst voor Grenfell Tower

De Hogeschool Rotterdam heeft uit voorzorg een gedeelte van een van zijn gebouwen gesloten. Uit dat eerste onderzoek is gebleken dat de gevelplaten van het bouwdeel niet aan de huidige normen van brandveiligheid voldoen.

De hogeschool heeft de gevelplaten van alle gebouwen laten onderzoeken naar aanleiding van de fatale brand in de Grenfell Tower in Londen, afgelopen zomer. Daarbij kwamen 71 mensen om het leven doordat het vuur zich razendsnel verspreidde via de gevelplaten aan de buitenkant.

Ander nieuws uit de nacht

? Papieren Telefoongids stopt na 137 jaar: uitgever DTG vindt de papieren versie niet langer nodig.

? VS: vijf staten in Mexico even gevaarlijk als SyriŽ, Irak en Jemen: de Amerikaanse regering verhoogt het reisadvies van niveau 3 naar 4 in verband met het geweld tussen drugskartels en hoge aantal moorden.

? EthiopiŽ stelt adoptiestop in voor buitenlanders: de regering wil daarmee naar eigen zeggen voorkomen dat kinderen worden misbruikt of mishandeld.

? Hacker begluurt 13 jaar lang computergebruikers via webcam: de 28-jarige man uit de staat Ohio werd vorig jaar opgepakt en is gisteren pas officieel aangeklaagd.

En dan nog dit

In Zuid-CaliforniŽ wordt de schade opgenomen die de modderstromen de afgelopen dagen hebben aangericht. Door de massa's puin en modder die dinsdag van de hellingen kwamen werden zeker honderd huizen vernield. Inmiddels is het dodental opgelopen tot zeventien.

Een van de mensen die is getroffen door de modderstromen is Oprah Winfrey. Op Instagram laat ze zien hoe haar groot de schade is rond haar huis.

Fijne dag!
Belgische regering herziet samenwerking met Congo
Woensdag, 18:36 Skynet Belgie
De Belgische regering herziet de samenwerking met Congo. Ze zet een aantal initiatieven die rechtstreeks via de Congolese overheid zouden verlopen stop en zet de vrijgekomen middelen - 25 miljoen euro - om in humanitaire hulp of andere initiatieven die inspelen op de meest acute noden van de bevolking. De herziening drong zich op door de toenemende humanitaire noden en de gewijzigde politieke situatie in Congo.


Catalaanse separatisten sluiten akkoord over nieuwe regering
Woensdag, 14:54 Skynet Buitenland
De separatisten in CataloniŽ zijn het eens geworden over de vorming van een regeringscoalitie. Dat melden El Pais en Europa Press vandaag, op basis van bronnen dichtbij de onderhandelingen. Aan het hoofd van die regering moet de in oktober afgezette Carles Puigdemont komen, maar hij is zoals bekend nog altijd in ballingschap in BelgiŽ. Het akkoord werd gisterenavond gesloten in Brussel, door Puigdemont en ERC-voorzitter Marta Rovira.


Amerikaanse regering laat dan toch geen olieboringen voor Florida toe
Woensdag, 14:54 Skynet Buitenland
Florida moet er geen rekening mee houden dat in zijn kustwateren naar olie wordt geboord. Dat deelde minister van Binnenlandse Zaken Ryan Zinke gisterenavond mee. Vorige donderdag had de Amerikaanse regering aangekondigd dat een verbod op olie- en gasproductie in grote delen van de Amerikaanse kustwateren zou opgeheven worden. Dat plan stootte bij vertegenwoordigers van de betrokken staten en milieuactivisten op heel wat kritiek.


Catalaanse separatisten sluiten akkoord over nieuwe regering
Woensdag, 11:00 Gazet v. Antwerpen

De separatisten in CataloniŽ zijn het eens geworden over de vorming van een regeringscoalitie. Dat melden El Pais en Europa Press woensdag, op basis van bronnen dichtbij de onderhandelingen.
TunesiŽrs gaan de straat op om te protesteren tegen falende regering
9 Januari, 20:36 Volkskrant
Het lijkt haast of de vonk van sociale onvrede is overgeslagen van Teheran naar Tunis, maar dat is geenszins het geval. Jongeren in TunesiŽ hebben geen inspiratie uit Iran nodig om boos te zijn over wat zij zien als het falen van hun regering. Sinds zondag wordt in zeker tien Tunesische steden gedemonstreerd tegen bezuinigingsmaatregelen die sinds 1 januari van kracht zijn. Daarbij is een dode gev


Kris Peeters: ?Wie regering laat vallen, speelt met vuur?

Vicepremier Kris Peeters (CD&V) waarschuwt dat wie de regering nu zou willen laten vallen, met vuur speelt. ?Diegenen die spelen met vervroegde verkiezingen? wijst minister Peeters op de economische groeicijfers en de jobcreatie. ?De federale regering moet hard doorwerken en ik zal mijn steentje bijdragen?, verklaarde de CD&V?er maandag in De Ochtend op Radio 1.
May herschikt regering, maar sleutelfiguren blijven

De Britse premier Theresa May is van plan om haar regering te herschikken. Dat bericht de Britse krant The Sunday Times. Op de meest belangrijke posten - de ministers van Buitenlandse Zaken, Binnenlandse Zaken, FinanciŽn en Brexit - komt er evenwel geen verandering.
Tienduizenden Hondurezen eisen ontslag van president

In Honduras zijn tienduizenden betogers zaterdag op straat gekomen in de economische hoofdstad San Pedro Sula om het ontslag te eisen van president Juan Orlando HernŠndez, die na omstreden verkiezingen herverkozen werd. Tot die protesten was eerder deze week opgeroepen door de presidentskandidaat van de oppositie Salvador Nasralla.
N-VA-fractieleider Peter De Roover: ?Onze stempel drukken in de regering-Michel is niet arrogant, maar logisch?
6 Januari, 02:18 Gazet v. Antwerpen

Nee hoor, de verhouding tussen N-VA en premier Charles Michel (MR) is niet zo slecht. En nee, N-VA stelt zich helemaal niet zo arrogant op. ?Maar we vertegenwoordigen wel een derde van de stemmen, dan moet je ook ergens voor staan?, zegt Peter De Roover, chef van de 31-koppige N-VA-fractie in het federale parlement. Ook de heisa over de dromedarisfoto van Bart De Wever op sociale media vindt hij overtrokken. ?Hij had die eerst via WhatsApp rondgestuurd, onder ons.? En Theo Francken? ?Theo is een emotioneel type, hť.? Een interview met een N-VA?er die in voor zijn partij turbulente tijden de onverstoorbaar≠heid van een oude zenmeester aan de dag legt.
Regering Marokko wil inwoners verpauperde mijnstad tegemoetkomen
5 Januari, 13:06 NOS nieuws

De Marokkaanse regering is bereid inwoners van de mijnstad Jerada tegemoet te komen. In de stad in het noordoosten van het land wordt al dagenlang massaal geprotesteerd tegen de slechte leefomstandigheden. De steenkolenmijnen in Jerada sloten rond het jaar 2000 en sindsdien is de stad van ruim 40.000 inwoners verpauperd. Veel inwoners zoeken in de gesloten mijnen illegaal nog steeds naar kolen.

De minister van Energie en Mijnen, Rabbah, was woensdag en donderdag in de stad en sprak met de lokale autoriteiten, het energiebedrijf, vakbonden en de bewoners. Na afloop kondigde hij maatregelen aan. "De eisen van de demonstranten zijn geheel legitiem en we zullen ze niet negeren. We waren al bezig met projecten in de regio en we gaan kijken wat we nog meer kunnen doen."

Ook kondigde de minister een onderzoek aan naar de levensvatbaarheid van de mijnen. "We zullen bekijken welke zo gevaarlijk zijn dat ze moeten sluiten en waar mensen wellicht nog in waardigheid kunnen werken. Ook onderzoeken we mogelijkheden voor werkgelegenheid in de landbouw, handel en toerisme", aldus Rabbah. "Sommigen dingen kunnen snel, zoals de elektriciteitsrekeningen aanpassen en jongeren aannemen in de nieuwe energiecentrale. Andere projecten, zoals een zonnepanelenpark, kosten meer tijd."

Omgekomen in een waterput

Jerada leefde tot de eind jaren negentig van het werk in de mijnen, maar de laatste sloten in 2001. Andere mogelijkheden voor werk waren er niet, dus zagen de bewoners zich gedwongen om illegaal door te werken. Dit leidde in het verleden al tot dodelijke ongelukken en twee weken geleden gebeurde dat opnieuw. Twee broers stierven in een mijn nadat ze een waterput terecht waren gekomen in hun zoektocht naar steenkool.

Na de toch al grote onvrede over de hoge prijzen voor water en elektriciteit, was dit de druppel die de emmer voor de bevolking deed overlopen. Met tienduizenden gingen ze de straat op om verlaging van de water- en elektriciteitsprijzen en verbetering van hun economische situatie te eisen. Ook willen ze verbetering van de gezondheidszorg; veel mensen in de stad hebben silicose, een longziekte die veroorzaakt wordt door het inademen van silica, dat in de mijnen zit. Verder waren ze boos omdat het anderhalve dag duurde voordat hulpverleners de lichamen van de broers omhoog hadden gehaald.

Voordat minister Rabbah naar de stad kwam, was het 's ochtends nog stil. "Niemand werkt meer in de mijnen na het ongeluk," vertelt Driss, een mijnwerker. Volgens de inwoners werken zo'n 3000 mensen illegaal in de mijnen. "Het is gevaarlijk werk. Als je erin gaat, is er geen garantie dat je eruit komt. Je daalt 100 meter af zonder zuurstof, elektriciteit en verzekering. Je zit alleen vast aan een touw dat twee mannen boven je vasthouden. Dan kom je in gangetjes van 40 tot 80 centimeter smal. Zo moet je op je rug het steenkool boven je eruit proberen te hakken."

Driss verdient daar zo'n zes ŗ zeven euro per dag mee. "Dat is weinig, maar er is geen ander werk. Dat hebben we al vaker aangekaart bij de overheid en die beloofde van alles, maar er is niets verbeterd." De stad kreeg wel een centrum voor longziektes. "Maar er is niet genoeg apparatuur en personeel om je te helpen daar", aldus Driss.

Tegen corruptie

's Middags komen de bewoners zoals elke dag samen om te protesteren. Deze dag komen er zo'n 4000 mensen bijeen, minder dan normaal. "Ik eet alleen brood en drink thee elke dag, meer heb ik niet. We hebben werk nodig voor de jongeren zodat we wat anders kunnen eten", aldus een vrouw die ook aanwezig is bij het protest.

De vrouw draagt een Marokkaanse vlag om haar heen. "Leve de koning!", roept ze. "We zijn niet tegen de koning, maar tegen de corrupte mensen hier", zegt ze. "De verantwoordelijkheid ligt bij de politieke partijen, vakbonden, burgers en mensen die de kool kopen," aldus een jonge demonstrant. "We stoppen pas als de lokale overheid onze eisen accepteert en er wat aan gaat doen."
Regering-Trump draait softdrugs-gedoogbeleid Obama terug: verkopers en gebruikers in vizier van justitie
4 Januari, 22:42 Volkskrant
De regering-Trump heeft donderdag het softdrugs-gedoogbeleid van Barack Obama teruggedraaid. Dat betekent dat Amerikaanse marihuana-ondernemingen en (in theorie) gebruikers in het vizier van justitie kunnen komen. Onder de vorige president had dat geen prioriteit. Met het besluit worden cannabistelers, handelaren, financiers en gebruikers weer teruggestuurd naar de schaduw van de illegaliteit waar


'Regering-Trump herroept soepele cannabisregels'
4 Januari, 17:54 De Tijd
17:20 In de Verenigde Staten werkt de federale overheid aan regulering die de legalisering van cannabis in bepaalde staten aan banden kan leggen. Cannabisaandelen krijgen een opdoffer.


Annemie Turtelboom (Open Vld) kandidaat-lid van de Europese Rekenkamer

Gewezen minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom (Open Vld) is kandidaat om lid te worden bij de Europese Rekenkamer.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be