NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties


In de kijker
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsitesRegering

2News.be / Trefwoorden / Regering

?De reden dat de dash uit de regering is, zit in het Antwerps stadhuis?
Zaterdag, 03:24 Gazet v. Antwerpen

De inspanningen waren een maat voor niets. De kibbelende regering sleept zich voort. Het laatste jaar dreigt een verloren jaar te worden. Dit zijn de conclusies van Groen over de Vlaamse en federale regering. ?De reden dat de dash uit de regering is, zit hier in het Antwerpse stadhuis?, zegt Groen-voorzitter Meyrem Almaci.
Regering gaat stap voor stap geplande procedure rond zware beroepen volgen
Vrijdag, 13:48 Skynet Belgie
Groen licht voor de lijst met zware beroepen binnen de overheidssector is nog niet meteen voor vandaag. De regering gaat de geplande procedure volgen, zei premier Charles Michel na afloop van de ministerraad. De communicatie door de vakbonden over die lijst was wat onduideijk, aldus nog Michel.


Groen hekelt ?10 gebroken beloftes? van Vlaamse en federale regering

Zowel de federale als de Vlaamse regering hebben deze legislatuur een heleboel beloftes uit hun respectieve regeerakkoorden gebroken en ambities niet gehaald. Dat heeft Groen naar eigen zeggen vastgesteld bij het opmaken van een voorlopige balans.
Maduro zal gevangenen die protesteerden tegen regering vrijlaten
Vrijdag, 09:00 Gazet v. Antwerpen

De Venezolaanse president Nicolas Maduro heeft donderdag aangekondigd dat hij de actievoerders die werden opgepakt tijdens antiregeringsprotesten, zal vrijlaten. Daarmee wil hij zijn beleid van ?vrede? en ?verzoening? in de glans zetten.
Britse regering kwaad over grap met minister Johnson
Donderdag, 19:36 NOS nieuws

De Britse regering is kwaad over een grap die is uitgehaald met minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson. Die heeft een telefoongesprek van 18 minuten gehad met iemand die zich voordeed als de Armeense premier Nikol Pasjinian.

Premier May maakte vandaag bekend dat er een onderzoek is ingesteld. Volgens The Guardian was de grap het werk van het Russische komisch duo Alexei Stolyarov en Vladimir Kuznetsov, bekend als Lexus en Vovan. De Britse autoriteiten vermoeden dat het Kremlin de twee heeft aangestuurd.

Het volledige gesprek staat op YouTube:

De zogenaamde Armeense premier zei onder meer dat hij op bezoek ging bij de Russische president Poetin en zei dat hij hoopte dat hij niet vergiftigd zou worden met zenuwgas. Dat was een verwijzing naar de aanval op de Russische ex-spion Skripal in maart dit jaar.

Johnson zei dat hij graag naar ArmeniŽ zou komen om te praten over de ervaring van dat land met zenuwgas. In het telefoontje hadden de twee het verder over Russische oligarchen die in Londen wonen en over een beledigend gedicht dat Johnson ooit schreef over de Turkse president Erdogan.

Het Britse ministerie voor Buitenlandse Zaken zei dat het snel duidelijk werd dat Johnson niet werkelijk de Armeense premier aan de lijn had. Het ministerie noemt de grap kinderachtig.

Onderminister Alan Duncan zei: "Als ze probeerden ons voor gek te zetten, dan is dat misgelopen. Nu weten we dat de Russen nog flauwer zijn dan we al dachten."
Myria: "Risico als regering flirt met grenzen grondrechten"
Donderdag, 13:48 Skynet Belgie
Men kan de federale regering "objectief verwijten dat ze flirt met de grenzen van het respect" voor de fundamentele rechten "en het dansen op die grens brengt het gevaar mee dat het onherstelbare gebeurt". Dat schrijft filosoof en directeur van het federaal migratiecentrum Myria, FranÁois De Smet, in een nieuw pleidooi voor meer wettelijke migratiekanalen.


Madrid blokkeert eedaflegging Catalaanse regering
Woensdag, 15:54 Skynet Belgie
De nieuwe Catalaanse minister-president Quim Torra heeft de eedaflegging van zijn kabinet vandaag voor onbepaalde tijd uitgesteld. Reden voor die beslissing is de ruzie met de centrale regering in Madrid, die de benoeming van vier ministers tot dusver niet heeft toegelaten. Twee van hen zitten in voorarrest, twee anderen zijn naar het buitenland gevlucht. Torra wil laten onderzoeken welke juridische middelen hem ter beschikking staan om de politici alsnog als minister te laten benoemen, aldus de regionale regering.


Weer Europese oorveeg voor regering-Michel
Woensdag, 01:12 De Tijd
01:02 BelgiŽ krijgt vandaag alweer een bar slecht Europees rapport.


Weer een maatregel van Obama teruggedraaid: Regering Trump berooft beer en wolf in Alaska van federale bescherming
Dinsdag, 18:36 Volkskrant
Ryan Zinke heeft een opgezette beer in zijn bureau in Washington, en koppen van een bizon en een eland. De Amerikaanse minister van Binnenlandse Zaken is dus de juiste man om namens president Trump de regels voor de jacht op federaal land te herzien, nu in Alaska.


Conte krijgt van president mandaat Italiaanse regering te vormen
Woensdag, 23:36 Volkskrant
De beoogde premier van ItaliŽ, Guiseppe Conte, heeft woensdag van president Sergio Mattarella het mandaat gekregen om een regering samen te stellen. Hij zegt dat zijn regering de belangen van de gewone Italiaan wil behartigen, maar erkent ook dat het kabinet zijn Europese en internationale verplichtingen zal moeten nakomen.


Wie is de compromispremier van de Italiaanse populistische regering?
Dinsdag, 00:00 Volkskrant
Een grote onbekende, ?zonder enig benul van politiek?, moet de misschien wel vreemdste regeringscoalitie uit de Italiaanse geschiedenis gaan leiden.


Overlijden Mawda - Regering moet haar verantwoordelijkheden nemen
21 Mei, 21:24 Skynet Belgie
Het comitť Migrations Libres organiseerde maandagavond in Luik een wake voor Mawda, het Koerdische meisje dat in de nacht van 16 op 17 mei overleed door een kogel. Doel van de manifestatie voor de Luikse zetel van de MR was de houding van de Belgische regering en haar ministers aan te klagen. Die is volgens het comitť "onmenselijk".


Gevangen en gevluchte ministers in Catalaanse regering
19 Mei, 17:24 De Tijd
17:16 De nieuwe Catalaanse minister-president Quim Torra heeft zaterdag zijn regering samengesteld.


Regering geeft Staatsveiligheid historisch hoog budget
19 Mei, 10:48 De Tijd
10:24 De Staatsveiligheid mag dit jaar 57 miljoen euro besteden van de regering, een historisch record. Onze inlichtingendienst krijgt liefst 11,2 miljoen euro voor nieuw computermateriaal.


Vlaamse regering verbiedt roken in wagen in bijzijn van kinderen
18 Mei, 16:30 Skynet
Wie in zijn wagen rookt in het bijzijn van kinderen riskeert binnenkort in Vlaanderen een boete tot 1.000 euro. De Vlaamse regering heeft vandaag het licht op groen gezet voor zo'n rookverbod. Dat melden Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V) en minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V).


Vlaams regering schuift statiegeld voor zich uit
18 Mei, 16:12 De Tijd
16:01 De Vlaamse coalitiepartners hebben vrijdag geen akkoord gevonden over het voorstel van minister van Milieu Joke Schauvliege (CD&V) over de invoering van het statiegeld.


Bourgeois over statiegeld: "Dit zal besluitvorming in de regering niet vergemakkelijken"
18 Mei, 10:00 Skynet Belgie
Het is "zeer ongelukkig" dat Vlaams minister van Milieu Joke Schauvliege haar plannen voor de invoering van statiegeld op blikjes en petflessen al in de media heeft gebracht. Dat heeft minister-president Geert Bourgeois vandaag gezegd in het VRT-radioprogramma De Ochtend. "Er is nu een actuadebat op het scherp van de snee, wat de besluitvorming in de regering niet zal vergemakkelijken."


Rekenhof hekelt Vlaamse steun aan zakenclub Warande
17 Mei, 18:36 De Tijd
18:05 Het Rekenhof plaatst vraagtekens bij de renteloze lening van 800.000 euro die de Vlaamse regering toekende aan de zakenclub De Warande. De terugbetaling in natura is niet volgens het boekje.


ItaliŽ heeft regeerakkoord maar nog geen regering
18 Mei, 11:24 De Tijd
11:14 In ItaliŽ hebben de Vijfsterrenbeweging en de Lega hun regeerakkoord rond. Voor de eurokritische populisten ook effectief kunnen beginnen regeren, moeten ze nog wel uitmaken wie de nieuwe bestuursploe...


Nyrstar in ruzie met Australische regering
17 Mei, 13:48 De Tijd
13:34 De deelstaat Zuid-AustraliŽ dreigt met juridische acties tegen Nyrstar omdat het zinkbedrijf de terugbetaling van leningen uitstelt.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be