NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Regering

2News.be / Trefwoorden / Regering

Vlaamse regering sluit financieringsovereenkomst met BAM voor Oosterweel
Vrijdag, 17:54 Skynet
De Vlaamse regering heeft de financieringsovereenkomst met de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) voor het Oosterweelproject goedgekeurd. De BAM leent 3,6 miljard euro van de Vlaamse overheid en zal dat bedrag over 35 jaar terugbetalen met de inkomsten van de geplande tolheffing. Minister van Begroting en FinanciŽn Bart Tommelein: "Dankzij haar goede rating kan Vlaanderen aan gunstigere voorwaarden lenen dan als de BAM zelf de markt zou moeten opgaan. We maken in onze overeenkomst met de BAM duidelijke afspraken voor de toekomst, zodat we voldoende zekerheid inbouwen voor beide partijen."


Vlaamse regering bevestigt overname kinderbijslag op 1 januari 2019
Vrijdag, 14:54 Skynet
De Vlaamse regering bevestigt de timing voor de overname van de kinderbijslag. Vlaanderen zal vanaf 1 januari 2019 instaan voor het administratief beheer en de uitbetaling van de gezinsbijslagen. Vlaanderen zit daarvoor "juridisch, inhoudelijk, op het vlak van ICT en van organisatie op schema", klinkt het vandaag in een persbericht.


Meerderheid niet in gevaar nadat partij uit Indiase regering stapt
Vrijdag, 13:06 Skynet
De op twee na grootste van de meer dan 20 partijen in de Indiase regeringscoalitie is opgestapt. Aanleiding is een geschil inzake extra overheidsgeld voor een door de partij bestuurde deelstaat. De regionale Telugu Desam Party (TDP) zal in het parlement ook een motie van wantrouwen indienen tegen de regering van premier Narendra Modi, verklaarde Y.S. Chowdary, tot voor kort onderminister van Wetenschappen, vandaag aan de pers in de hoofdstad New Delhi.


Vleesfraude: regering steunt zelfstandigen vleessector
Vrijdag, 12:48 De Tijd
12:35 De zelfstandigen in de vleessector die getroffen zijn door het schandaal bij vleesbedrijf Veviba, moeten hun sociale bijdragen voor heel 2018 pas volgend jaar betalen.


Regering zet Saoedische concessie Grote Moskee stop
Vrijdag, 12:30 Skynet
De regering zet de concessie van Saoedi-ArabiŽ voor het uitbaten van de Grote Moskee in Brussel stop. Dat heeft de ministerraad vandaag beslist. De Moskee zal in de toekomst uitgebaat worden door een vzw van de lokale geloofsgemeenschap en door de Moslimexecutieve.


Akkoord over mobiliteitsbudget
Donderdag, 19:24 De Tijd
19:01 De regering-Michel heeft een akkoord over de invoering van een mobiliteitsbudget. Daardoor kunnen werknemers hun bedrijfswagen inruilen voor een kleiner en milieuvriendelijker model.


Antiterreurmaatregel federale regering vernietigd: ?Ontoelaatbare beperking vrijheid van meningsuiting?
Donderdag, 16:24 Gazet v. Antwerpen

Door de bewijsvoering voor het aanzetten tot terrorisme te vergemakkelijken grijpt de regering te sterk in op de vrijheid van meningsuiting. Dat zegt het Grondwettelijk Hof vandaag in een nieuw arrest. Het Hof vernietigt daarmee een van de maatregelen van de federale regering in de strijd tegen terreur.
Regering-Michel heeft niet veel zin in besparingen
Donderdag, 01:24 De Tijd
01:04 Het begrotingstekort is 1,4 miljard euro groter dan de regering eind vorig jaar bij de opmaak van de begroting had beloofd. Dat blijkt uit een rapport van het monitoringcomitť.


Leerkracht is zwaar beroep, zegt Bacquelaine
Woensdag, 08:36 De Tijd
08:00 Leerkracht, een zwaar beroep? Pensioenminister Daniel Bacquelaine (MR) vindt van wel, zo blijkt uit een werkdocument binnen de regering.


Aanslag op konvooi Palestijnse premier bij bezoek aan Gaza
Dinsdag, 11:00 NOS nieuws

Een konvooi van de Palestijnse premier Hamdallah is bij een bezoek aan de Gazastrook getroffen door een explosie. Een aantal mensen raakte lichtgewond, maar de premier bleef ongedeerd. De bomexplosie gebeurde nadat het konvooi Gaza zo'n 200 meter was binnengetrokken.

Hamdallah is in veiligheid gebracht en zijn bezoek aan de Gazastrook ging gewoon door. De Palestijnse Autoriteit zegt dat Hamas verantwoordelijkheid draagt; de veiligheidsmaatregelen zouden niet afdoende zijn geweest. Hamas deelt sinds 2007 de lakens uit in Gaza.

Hamdallah's bezoek aan de Gazastrook werd vijf maanden geleden al gepland. Hij bezoekt onder meer een afvalverwerkingsinstallatie, waar de Palestijnse Autoriteit aan meebetaalde. Ook zal Hamdallah spreken met Hamas-leiders. Gesprekken over verzoening tussen de Palestijnse Autoriteit en Hamas zijn eerder vastgelopen, nadat via bemiddeling door Egypte een akkoord was bereikt.

Brainstormsessie

De explosie was bij de plaats Beit Hanoun, in het noorden van de Gazastrook. Op dezelfde plaats werd in 2003 een Amerikaans konvooi werd getroffen door een aanslag, waarbij drie Amerikanen omkwamen.

In Washington is vandaag een ontmoeting tussen afgevaardigden van de VS, IsraŽl, Europese en Arabische landen over de humanitaire en economische crisis in de Gazastrook. President Trump spreekt van een brainstormsessie.

De Palestijnse Autoriteit is er hoogstwaarschijnlijk niet bij. Die is nog altijd woest op Trump vanwege de erkenning door de VS van Jeruzalem als IsraŽlische hoofdstad en het plan om de Amerikaanse ambassade te verhuizen van Tel Aviv naar Jeruzalem. Binnen de tweestatenoplossing is Jeruzalem de toekomstige hoofdstad van zowel IsraŽl als een Palestijnse staat.
Moet de regering ING weer nationaliseren als Postbank 2.0?
Dinsdag, 02:36 Volkskrant
Het hoogoplopende debat over het inkomen van ING-topman Ralph Hamers krijgt een steeds curieuzere wending, nu het ook nog samenvalt met de op handen zijnde gemeenteraadsverkiezingen. Partijen grijpen het aan om er een electoraal slaatje uit te slaan en via gelegenheidswetgeving het salaris van de topman van ING te beteugelen. Wie daartegen is, loopt gerede kans zich op 21 maart flink te bezeren, w


Verplichte legerdienst ultraorthodoxen dompelt IsraŽlische regering in zware crisis

De rechts-religieuze regering in IsraŽl is in een zware crisis beland door de strijd om de dienstplicht voor ultraorthodoxe mannen. Krijgt de crisis geen oplossing, dan dreigen nieuwe verkiezingen. De partij van defensieminister Avigdor Lieberman, Yisrael Beiteinu, dreigt de stekker uit haar regeringsdeelname te trekken in het geval de wet goedgekeurd wordt die strengreligieuzen vrijstelt van de dienstplicht. De regering-Netanyahu stond al onder zware druk door de corruptieonderzoeken naar premier Benjamin Netanyahu.
Bonte: 'Stel vrijgelaten SyriŽstrijders ter beschikking van regering'
11 Maart, 17:30 De Tijd
17:15 Hans Bonte (sp.a), de burgemeester van Vilvoorde, pleit ervoor om alle veroordeelde terroristen na hun gevangenisstraf een tijdlang ter beschikking te stellen van de regering.


"De Crem bevestigt loyauteit aan partij en regering"
10 Maart, 14:18 Skynet Belgie
Staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pieter De Crem (CD&V) is vandaag op het matje geroepen bij CD&V-voorzitter Wouter Beke, nadat hij zich kritisch had uitgelaten over de federale coalitie en zijn eigen partij. De plooien lijken intussen gladgestreken. "De Crem heeft in het gesprek zijn loyauteit aan de partij en de regering benadrukt", zo klinkt het in een mededeling van CD&V.


Regering introduceert mobiliteitsbudget: met bedrijfswagen naar het werk of toch met trein, tram, bus of fiets?
9 Maart, 02:24 Gazet v. Antwerpen

De regering-Michel waagt zich aan een nieuwe poging om werknemers aan te zetten toch niet voor een bedrijfswagen te kiezen. Via een mobiliteitsbudget kunnen zij straks voor alternatieven zoals de trein kiezen en een extra stukje loon krijgen. Maar aan het voordelig regime voor de bedrijfswagens zelf raakt de regering niet. ?Dat moet nochtans dringend gebeuren?, zegt mobiliteitsexpert Johan De Mol (UGent).
Catalaanse separatisten willen parallelle regering in BelgiŽ
8 Maart, 18:00 Gazet v. Antwerpen

De belangrijkste onafhankelijkheidsgezinde partijen in CataloniŽ willen een nieuw referendum organiseren over een toekomstige grondwet voor de ?Catalaanse Republiek?. Dat blijkt uit een akkoord tussen de partijen dat AFP donderdag kon doornemen. Een ander voorstel is het oprichten in BelgiŽ van een parallelle regering door de afgezette en naar BelgiŽ gevluchte Catalaanse president Carles Puigdemont.
Nederlandse regering wil meer spreiding migranten in EU
8 Maart, 06:54 Skynet
Asielzoekers die door Europa trekken, moeten gestopt worden. De Nederlandse regering wil meer mogelijkheden om de migranten direct over de grens terug te zetten, schrijft De Telegraaf. Staatssecretaris voor Justitie en Veiligheid Mark Harbers (VVD) heeft hierover een brief aan de Europese Commissie gestuurd.


Grootverbruikers elektriciteit buizen regering
7 Maart, 12:54 Skynet
De regering heeft in vier jaar tijd, ondanks beloftes, niets gedaan om de prijsverschillen voor elektriciteit met de buurlanden te verkleinen voor de grote verbruikers. Dat klaagt Febeliec, de federatie van industriŽle energieverbruikers, vandaag aan.


Lega Nord wil Italiaanse regering leiden
5 Maart, 13:30 Gazet v. Antwerpen

De radicaal rechtse partij Lega Nord eist het recht op om een regering te vormen, en die te leiden. Een ?bizarre? coalitie smeden wijst kopstuk Matteo Salvini af.
Regering snoeit in vakantiedagen ambtenaren
3 Maart, 01:06 De Tijd
01:00 Voorstel om voor alle federale ambtenaren naar 35 vakantiedagen per jaar te gaan

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be