NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Regering

2News.be / Trefwoorden / Regering

Vlaamse regering geeft transportbedrijven met groene plannen duwtje in de rug
Gisteren, 10:24 Skynet
Transportbedrijven die investeren in een milieuvriendelijke en verkeersveilige vloot, kunnen vanaf deze week bij de Vlaamse regering aankloppen voor een financieel duwtje in de rug. Dat melden ministers van Mobiliteit en Economie, Ben Weyts en Philippe Muyters. Voor alle ingrepen die verder gaan dan wat wettelijk verplicht is, kunnen bedrijven maximum 100.000 euro per drie jaar terugkrijgen.


10.000 mensen betogen in Luik tegen regering-Michel

Meer dan 10.000 mensen zijn dinsdag in het Avroy-park in Luik bijeengekomen om te protesteren tegen het beleid van de federale regering van premier Charles Michel (MR). Tot de betoging was opgeroepen door de socialistische en de christelijke vakbond. De optochten naar het park verliepen zonder incidenten, zei de politie van Luik.
Regering wil ingrijpen op huizenmarkt: woonleningen dreigen duurder te worden
Dinsdag, 07:12 Gazet v. Antwerpen

De Nationale Bank maant de regering aan om extra maatregelen te nemen om de huizenmarkt af te koelen. Ze wil de banken verplichten om een extra kapitaalbuffer van zowat 550 miljoen euro aan te leggen voor hun portefeuille hypothecaire kredieten.

Dat blijkt uit een advies dat De Tijd en L?Echo konden inkijken.
Regering Trump stuurt 60.000 Haïtianen terug naar huis
Dinsdag, 05:24 Volkskrant
De regering van de Amerikaanse president Donald Trump heeft besloten dat 60.000 Haïtianen die in de de afgelopen jaren in VS mochten wonen en werken, binnen anderhalf jaar terug moeten keren naar hun thuisland. Zij kregen een beschermde status nadat Haïti in 2010 werd getroffen door een verwoestende aardbeving. Volgens het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid zijn de omstandigheden i


Honderdtal artsen roepen Brusselse regering op om luchtvervuiling aan te pakken

In een open brief roepen 96 artsen de Brusselse regering op om zes duidelijke maatregelen te nemen om de dodende luchtvervuiling in de hoofdstad aan te pakken. ?Het terugdringen van het aantal slachtoffers door luchtvervuiling is mogelijk, maar vereist meer ambitie en efficiënte maatregelen?, luidt het in de open brief die maandag in De Standaard en Le Soir werd gepubliceerd.
Lege plek: Catalaanse regering wist opgestapte minister van foto
Zondag, 12:24 NOS nieuws

Santi Vila was de enige Catalaanse regiobestuurder die opstapte voordat de onafhankelijkheid werd uitgeroepen. Zijn voortijdige vertrek is hem duidelijk niet in dank afgenomen. Op een foto van het afgezette regiobestuur is de oud-minister opzichtig weggepoetst.

De afbeelding werd gedeeld op de nieuwe website van de afgezette regering, die de kabinetsleden zelf de site van het "legitieme bestuur" van Catalonië noemen.

Omdat de afgezette bestuurders vastzitten in Spanje of - zoals regiopresident Puigdemont - in Brussel verblijven, was een nieuwe foto maken niet mogelijk. Daarom is de afbeelding zo bewerkt dat de plek waar Santi Vila stond, nu leeg is.

Been

In Spaanse media gaat ook een versie van de foto rond waarop het been van de vertrokken minister nog te zien is. Bij het bewerken van de foto zou dit lichaamsdeel vergeten zijn. Het plaatje werd op Twitter geplaatst door de leider van de Catalaanse partij Ciudadanos, die tegen afscheiding is. "Hahaha. Ik kan het niet geloven", schreef hij erbij.

Het been is niet meer zichtbaar op de foto die nu op de website staat. Daarom valt moeilijk te controleren of het lichaamsdeel inderdaad was vergeten of dat het er later bij is geplaatst door iemand anders - wellicht om de Catalanen in diskrediet te brengen.

'Dictatoriale praktijken'

Verder vergeleken mensen op sociale media de actie van de afgezette Catalaanse regering met praktijken van dictatoriale leiders. Van regimes in Noord-Korea en de Sovjet-Unie is bekend dat zij in het verleden foto's bewerkten om politieke redenen.

Zo verwijderde de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un zijn in onmin geraakte oom Jang Song-thaek van vrijwel alle afbeeldingen in de archieven. In de Sovjet-Unie werden onder het bewind van Stalin geregeld politieke figuren uitgevlakt. Een bekend voorbeeld is de bolsjewistische revolutionair Trotski, die van enkele historische foto's werd gewist.
Vlaamse regering wil betere opvang van verkeersslachtoffers

De Vlaamse regering wil verkeersslachtoffers beter opvangen. De regering heeft zich op voorstel van minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) achter het actieplan 2017-2020 van de Vlaamse Stuurgroep Opvang Verkeersslachtoffers geschaard. Dat actieplan bevat onder meer acties op het vlak van medische hulpverlening, psychosociale zorg en re-integratie.
Raadkamerzitting voor aanhoudingsbevelen Catalaanse regering van start gegaan
Vrijdag, 14:36 Skynet
In het Brusselse justitiepaleis is vanmiddag de raadkamerzitting begonnen over de Europese aanhoudingsbevelen (EAB) die een Spaanse rechter heeft uitgevaardigd tegen de afgezette Catalaanse minister-president Carles Puigdemont, en vier andere afgezette ministers van de Catalaanse regering. Dat meldt de Brusselse politie. Puigdemont en zijn ministers en hun advocaten zijn het justitiepaleis binnengekomen zonder voor de massaal opgekomen pers te verschijnen. Naar alle waarschijnlijkheid zijn ze via de ingang voor de gedetineerden het paleis binnengebracht.


Vervoort: 'Ik heb federale regering niet gehoord over rellen in Antwerpen'
Vrijdag, 12:30 De Tijd
11:54 Het aangekondige federale actieplan voor een lik-op-stukbeleid in de hoofdstad wordt door de Brusselse politici op veel scepsis onthaald.


Regering rijdt zich vast met alternatief voor bedrijfswagen
Vrijdag, 01:36 De Tijd
01:02 Een kritisch advies van de Raad van State over de cash-for-carregeling bezorgt de regering kopzorgen. CD&V wil de plannen om bedrijfswagens terug te dringen hertekenen, maar de N-VA niet.


Van Besien: ?Vlaamse regering laat het hangen in Oosterweeldossier?
15 November, 14:36 Gazet v. Antwerpen

Groen- en Samenboegbeeld Wouter Van Besien gaat bevoegd Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) aan de tand voelen over het Oosterweeldossier. Volgens Van Besien laat de Vlaamse regering het hangen. ?Er gebeurt te weinig door de Vlaamse regering. We willen dat de regering investeert in openbaar vervoer.?
Huidige regering moet dringend aan de slag om kernuitstap tegen 2025 haalbaar te houden
15 November, 11:54 Skynet
De geplande kernuitstap tegen 2025 is mogelijk, maar om die op te vangen is er heel wat vervangcapaciteit nodig. Die kan komen van gascentrales, hernieuwbare energie, het openblijven van Doel 4 en Tihange 3 of een combinatie van die mogelijkheden. Om de timing haalbaar te houden, moet de huidige regering de politieke knopen snel doorhakken. Dat blijkt vandaag uit uitgelekte documenten.


Regering wil met Facebook en Google in gesprek over maatregelen tegen nepnieuws
14 November, 10:00 Volkskrant
De regering wil met media en technologiebedrijven als Facebook en Google in gesprek over hoe de dreiging van nepnieuws kan worden tegengegaan. Dat schrijft D66-minister Kasja Ollongren in een brief aan de Kamer. Volgens Ollongren is Nederland 'in het vizier van onder meer Russische inlichtingendiensten'. Als voorbeeld noemt ze een Russische nepsite van de Nederlandse overheid met desinformatie ove


Regering rekent op fiscale valstrik pensioensparen
14 November, 08:48 Gazet v. Antwerpen

Het nieuwe systeem van pensioensparen moet volgens een regeringsbron neutraal zijn voor de begroting. De regering rekent dus op spaarders die in een fiscale valstrik trappen, zo schrijven L?Echo en De Tijd dinsdag.
Betoging tegen migratiepolitiek federale regering
12 November, 17:12 De Tijd
16:44 Honderden mensen trekken zondagnamiddag door Brussel in een betoging tegen de migratiepolitiek van de federale regering en staatssecretaris Theo Francken.


Ruim 500 Catalanen betuigen in Brussel steun aan hun regering: ?Europa moet naar ons luisteren?
12 November, 14:48 Gazet v. Antwerpen

In het Brusselse Jubelpark hebben zich zondagmiddag ruim 500 Catalanen uit verschillende Europese landen verzameld om hun steun te betuigen aan de afgezette Catalaanse regering en de ministers van die regering die in de gevangenis zitten. Drie andere afgezette Catalaanse ministers die naar Brussel zijn gevlucht, Maria Serret i Aleu, Antoni Comín i Oliveres en Clara Ponsatí i Obiols, waren aanwezig en riepen de betogers op de moed niet te verliezen. ?Europa moet naar ons luisteren?, klonk het. ?Wij zullen deze strijd op democratische wijze winnen.?
Ruim 500 Catalanen betuigen in Brussel steun aan hun regering
12 November, 14:36 Skynet Belgie
In het Brusselse Jubelpark hebben zich ruim 500 Catalanen uit verschillende Europese landen verzameld om hun steun te betuigen aan de afgezette Catalaanse regering en de ministers van die regering die in de gevangenis zitten. Drie andere afgezette Catalaanse ministers die naar Brussel zijn gevlucht, Maria Serret i Aleu, Antoni Comín i Oliveres en Clara Ponsatí i Obiols, waren aanwezig en riepen de betogers op de moed niet te verliezen. "Europa moet naar ons luisteren", klonk het. "Wij zullen deze strijd op democratische wijze winnen."


Als het aan de regering ligt, planten de Polen zich voort als konijnen
10 November, 21:48 Volkskrant
Koppels in Polen opgelet: aarzel niet langer over het krijgen van kinderen en vermenigvuldig je als konijnen. Die krijgen nestjes tot wel 63 jongen. Veel bewegen is hun geheim, net als weinig stress, geen huiselijk geweld en een gezond dieet. Dat is de boodschap van een nieuw tv-spotje dat met de feestdagen in Poolse huiskamers te zien zal zijn. Het ministerie van Volksgezondheid wil zo iets doen


De regering van May loopt stilaan leeg
10 November, 02:24 Gazet v. Antwerpen

De regering van Theresa May is aan het kapseizen. Dat is het oordeel van de Britse media nu haar kabinet getroffen wordt door schandalen. Prominente partijleden Boris Johnson, Andrea Leadsom, Damian Green en Mark Garnier waren al in zwaar weer terechtgekomen, en als klap op de vuurpijl moest eergisteren ook staatssecretaris Priti Patel opstappen na een verzwegen bezoek aan Israël. Geen tien dagen na het gedwongen ontslag van minister Michael Fallon.
Vlaamse regering geeft groen licht voor verdere restauratie Lam Godsretabel
9 November, 14:18 Skynet Belgie
Vlaams minister-president Geert Bourgeois en minister van Cultuur Sven Gatz geven groen licht voor de tweede fase van de restauratie van het Lam Godsretabel van de gebroeders Van Eyck. De buitenluiken van het topwerk zijn al sinds 2012 in restauratie, maar de opdracht lijkt complexer dan gedacht. Zo schuilen er verflagen onder het oppervlak, die bij de restauratie in acht worden genomen. Het maakt de restauratie wel zo'n 150.000 euro duurder.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be