NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Regels

2News.be / Trefwoorden / Regels

NU+ | Europa trekt teugels aan: strengere regels voor zes grootste techbedrijven
12 Maart, 00:12 NU.NL - Tech
De zes grootste techbedrijven ter wereld moeten vanaf woensdag voldoen aan een nieuwe Europese techwet. De wet moet de macht van bijvoorbeeld Google, Apple en Microsoft inperken en voor een betere bescherming van onze privacy zorgen.


Epic is niet blij met nieuwe regels voor App Store
27 Januari, 00:01 Tweakers
Epic Games is niet blij met de nieuwe regels die Apple heeft opgesteld voor het gebruik van de App Store. Ceo Tim Sweeney noemt de wijzigingen 'hot garbage', maar hij is nog steeds van plan de Epic Games Store op iOS uit te brengen.


App Store van Apple gaat flink op de schop in EU vanwege nieuwe regels
26 Januari, 00:04 NOS nieuws

De tarieven die Apple rekent aan app-bouwers in de EU gaan flink omlaag, maar alleen als zij instemmen met nieuwe voorwaarden. Dat is een van de veranderingen die het bedrijf doorvoert onder druk van de nieuwe Digitale Marktenwet. Het zijn de grootste aanpassingen die Apple doet sinds het in 2008 begon met de App Store.

Door de wetgeving moeten consumenten ook via alternatieve downloadwinkels aan apps kunnen komen. Bovendien zou het kunnen betekenen dat aankopen voor consumenten goedkoper uitpakken. De veranderingen zijn verwerkt in de nieuwe versie van Apples mobiele besturingssysteem iOS, versie 17.4. Die komt in maart, niet toevallig ook de maand waarin die wet ingaat.

Apple heeft zich lang stevig verzet tegen deze nieuwe EU-wet: het bedrijf vindt dat deze veranderingen leiden tot meer risico's voor gebruikers. Het is nog onduidelijk of de aanpassingen genoeg zijn voor de Europese Commissie.

Ook andere Amerikaanse techgiganten, zoals Meta en Google, moeten zich aan deze nieuwe wet houden en werken aan veranderingen. Op Googles besturingssysteem Android kunnen gebruikers al buiten de Play Store om apps downloaden.

Lagere percentages

Als je op dit moment op een iPhone een app wil downloaden, doe je dat via de App Store. Een andere mogelijkheid is er niet. Aan de App Store zit je Apple ID gekoppeld, vaak met een creditcard. Daardoor kun je zonder steeds betaalinformatie te hoeven invoeren digitale aankopen doen, zoals een abonnement of iets anders binnen een app. Apple heeft dit volledig onder controle en incasseert over de transacties 15 tot 30 procent. Deze optie blijft beschikbaar.

Straks kunnen app-ontwikkelaars die hun apps aanbieden in de App Store naast Apples eigen kassasysteem ook kiezen voor een eigen alternatief of gebruikers doorsturen naar een website. Wie hier gebruik van wil maken, dient wel akkoord te gaan met nieuwe voorwaarden. Dit is ook vereist voor wie aanspraak wil maken op een lagere afdracht, 10 of 17 procent. Als een ontwikkelaar Apples eigen kassasysteem wil gebruiken komt daar nog eens 3 procent bij.

Op het oog lijkt het dat het voor ontwikkelaars, en daarmee indirect voor consumenten, goedkoper kan uitpakken. Maar het is nog onduidelijk of dat in de praktijk ook zo zal zijn.

Voor heel populaire apps, met meer dan een miljoen downloads, wordt per jaar per installatie nog eens 50 cent in rekening gebracht. Dit geldt voor alle apps, of ze nou via de App Store te verkrijgen zijn of daarbuiten.

Downloadwinkel

Daarnaast mogen ontwikkelaars een concurrerende downloadwinkel opzetten. Appbouwers kunnen er dan voor kiezen om hun app ook in die digitale winkel zichtbaar te maken. Apple zegt geen commissie te vragen over transacties die via alternatieve downloadwinkels lopen. Het is op dit moment niet duidelijk hoeveel van dat soort alternatieve opties er daadwerkelijk gaan komen.

Apple wil ook controle houden over apps die terechtkomen in alternatieve downloadwinkels, naar eigen zeggen om consumenten te beschermen, en stelt een aantal eisen. Alle apps - dus ook als die niet in de eigen App Store terechtkomen - worden onderworpen aan een 'basis-inspectie'. Zo'n inspectie wordt bijvoorbeeld uitgevoerd op het gebied van privacy. Dit gebeurt deels geautomatiseerd en deels door medewerkers van Apple.

Voordat een app wordt gedownload, verschijnt er een informatiescherm over de ontwikkelaar, screenshots en andere informatie die als essentieel wordt gezien. Alternatieve downloadwinkels moeten zijn goedgekeurd. Ten slotte is er beveiliging die voorkomt dat apps kunnen worden geopend met malware.

Spotify bereidt zich voor

Een van de grote app-ontwikkelaars die de veranderingen bij Apple nauwgezet volgen, is Spotify. De streaminggigant is al jaren verwikkeld in een juridische strijd met Apple via een klacht bij de Europese Commissie.

Die zaak loopt nog altijd. Gisteren kondigde Spotify nieuwe betaalmogelijkheden aan binnen de app die het hoopt te kunnen verwezenlijken dankzij de nieuwe EU-wet.

Epic, de maker van het populaire spel Fortnite, wil een eigen downloadwinkel openen op iOS. CEO Tim Sweeney heeft op X tegelijkertijd flinke kritiek op de plannen van Apple.




AI-bedrijven als OpenAI overlegden met Chinese instellingen over AI-regels
13 Januari, 00:01 Tweakers
AI-bedrijven als Anthropic en OpenAI hebben met Chinese instellingen overlegd over regels en wetten rond kunstmatige intelligentie. China en de VS zitten in een handelsconflict en een wedloop rondom AI-ontwikkelingen.


Vlaanderen verstrengt regels voor arbeidsmigratie
18 December 2023, 00:01 De Tijd
14:49 Nu arbeidsmigratie een belangrijker kanaal wordt om vacatures in te vullen, scherpt de Vlaamse regering de controle en regels aan. De centrumrechtse coalitie zit gekneld tussen de smeekbede van werkge...


Europa na spannende onderhandelingen voorlopig akkoord over regels rondom AI
15 December 2023, 00:08 NU.NL - Tech
Na dagen van zware onderhandelingen is Europa eruit. De nieuwe AI-wet die de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie in veilige banen moet leiden, ligt klaar. Met een verbod op vergaande gezichtsherkenningssystemen en stevige verplichtingen voor ChatGPT.


Huurwoningen steeds minder waard door hogere rente en nieuwe regels
8 December 2023, 00:02 NU.NL - Economie
De waarde van huurwoningen daalt dit jaar en volgend jaar, verwachten vastgoedexperts van ABN AMRO. Volgens de bank hakken de overheidsplannen om huren strenger te begrenzen er flink in en zijn huurwoningen lastiger te financieren.


Bedrijven omzeilen regels voor hergebruik wegwerpplastic
26 Oktober 2023, 00:03 NU.NL - Economie
Een groot deel van de bedrijven in Nederland ontwijkt regels voor het hergebruik van plastic verpakkingen voor eten en drinken. Daardoor vermindert de hoeveelheid plastic zwerfafval niet. Dat meldt de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) dinsdag.


Duitse vakbondsbaas waarschuwt Musk tegen omzeilen sociale regels
22 Oktober 2023, 00:01 De Tijd
14:59 Christiane Benner, de nieuwe baas van de invloedrijke Duitse vakbond IG Metall, haalt uit naar Elon Musk. Volgens haar probeert de Tesla-topman de sociale regels te omzeilen in de Duitse fabriek.


Brussel stelt strengere regels in voor overnames van luchtvaartmaatschappijen
19 Oktober 2023, 00:01 NU.NL - Economie
Luchtvaartmaatschappijen die een branchegenoot overnemen, moeten straks aan strengere EU-regels voldoen. Er zijn zorgen over de beperkte concurrentie op sommige routes, zegt Eurocommissaris Didier Reynders in een interview met Financial Times.


Flits-faillissement van garnalenpeller niet volgens regels, FNV wil geld
7 Oktober 2023, 00:06 NOS nieuws

Vakbond FNV wil met garnalenpeller Heiploeg een compensatie afspreken voor de medewerkers die bij het faillissement van het bedrijf in 2014 hun baan verloren.

Eerder vandaag vernietigde de Hoge Raad een uitspraak van het gerechtshof waarin werd geoordeeld dat het razendsnelle faillissement van het bedrijf in 2014 volgens de regels was. Het bedrijf ging failliet en nog dezelfde dag werd een doorstart aangekondigd. Negentig medewerkers van het concern verloren door het faillissement hun baan.

De Hoge Raad volgt met de uitspraak het advies dat eerder werd gedaan aan het Europees Hof van Justitie. Het gerechtshof moet nu met een nieuw oordeel komen.

'Niet langer rekken'

"Nu de uitspraak er is willen we in gesprek met Heiploeg om te kijken hoe we tot een oplossing kunnen komen", zegt Eric Brouwer, bestuurder FNV Voedingsindustrie. Volgens hem hebben juridische procedures voor Heiploeg weinig zin meer. "Deze zaak speelt al heel lang. Het heeft geen zin om het nog langer te rekken."

Hij zegt nog niet een bedrag in gedachte te hebben dat Heiploeg moet gaan betalen. "We wilden niet op voorhand allerlei berekeningen maken. We willen in alle billijkheid en redelijkheid eruit komen."

Heiploeg heeft nog niet gereageerd op de uitspraak. In een soortgelijk faillissement van kinderopvangketen Smallsteps moest dat bedrijf later 11 miljoen euro betalen aan 700 ontslagen medewerkers.




Brusselse ondernemingsrechtbank schorst nieuwe FIFA-regels voor voetbalmakelaars niet
27 September 2023, 00:00 Skynet Sport
De nieuwe FIFA-regels voor voetbalmakelaars, die in december 2022 werden ingevoerd door de FIFA, moeten niet geschorst worden. Dat heeft de Nederlandstalige ondernemingsrechtbank in Brussel maandag in een kort geding beslist. Vijf partijen waren naar de ondernemingsrechtbank gestapt omdat die nieuwe regels volgens hen het Belgische en het EU-mededingingsrecht schenden, maar de rechtbank ziet daar voorlopig onvoldoende bewijs voor.


Engelse voetbalbond scherpt regels aan: direct geel voor arbiter omsingelen
2 Augustus 2023, 00:08 NU.NL - Sport
De Engelse voetbalbond (FA) heeft maandag een pakket aan nieuwe regels gepresenteerd. De scheidsrechters in onder meer de Premier League, Women's Super League en het Championship gaan strenger optreden bij wangedrag op en buiten het veld.


Modehuis Pierre Cardin overtrad regels en dreigt boete te krijgen
2 Augustus 2023, 00:04 NU.NL - Economie
Pierre Cardin dreigt een forse boete te krijgen. Volgens de Europese Commissie heeft het Franse modehuis concurrentieregels geschonden door het merk alleen te verkopen aan specifieke EU-landen en klanten.


VN-Veiligheidsraad wil gevaren van AI met regels aan banden leggen
20 Juli 2023, 00:06 NU.NL - Tech
Er moeten duidelijke en heldere regels komen om de risico's van kunstmatige intelligentie (AI) tegen te gaan. Dat zegt de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties, die voor het eerst bij elkaar kwam om over dit onderwerp te praten.


Personeelstekort dwingt VK tot soepele regels voor buitenlandse bouwvakkers
19 Juli 2023, 00:08 NU.NL - Economie
Buitenlandse metselaars, stukadoors en dakdekkers kunnen voortaan makkelijker het Verenigd Koninkrijk in komen. De Britten hebben veel te weinig bouwvakkers en versoepelen daarom de regels.


Beleggingsbank BinckBank krijgt half miljoen euro boete voor overtreden regels
11 Juni 2023, 00:06 NU.NL - Economie
Het beleggingsplatform BinckBank heeft een boete van een half miljoen euro gekregen. Waakhond AFM oordeelt dat BinckBank niet genoeg deed om te bepalen of haar klanten genoeg kennis van de beleggingsmarkt hadden.


Amerikaanse luchtvaartautoriteit wil uniforme regels bezorgdrones
3 Juni 2023, 00:00 Emerce
Amazon blijft sterk achter met bezorgingen per drone. De drones hebben slechts 100 keer gevlogen. Bij Walmart warenhuis zijn het er meer dan 100.000, bij Alphabet en Zipline nog meer.


Bedrijf achter ChatGPT vraagt Amerikaanse overheid om regels voor AI
21 Mei 2023, 00:12 NU.NL - Tech
Topman Sam Altman van het bedrijf achter chatbot ChatGPT heeft de Amerikaanse overheid opgeroepen de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie (AI) te reguleren. De bestuurder van OpenAI is bang dat de technologiesector de wereld anders aanzienlijke schade kan toebrengen.


26 April 2023, 00:07 Volkskrant



Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn