NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Redt


Politie redt auto te water, raakt zelf te water
19 Februari, 00:02 AutoBlog

Ook de politie maakt wel eens een foutje, zoals een Land Cruiser in een sloot laten rollen wanneer daar een auto uit gehaald moet worden. Als je enkel de aftermath ziet, is het ongeluk van gisteren in Castricum eentje uit de categorie uiterst bizar. Twee auto’s het water in, waaronder een politieauto. Wat voor wild […]

Dit artikel Politie redt auto te water, raakt zelf te water verscheen eerst op Autoblog.nl.




Student redt vrouw uit te water geraakte auto in Delft
19 Januari, 00:02 NOS nieuws

In Delft is vanmiddag een vrouw uit een te water geraakte auto gered door een student. Volgens de politie bedacht de 23-jarige man zich geen moment en sprong hij in het ijskoude water om haar uit de auto te halen.

Het ongeluk gebeurde in het centrum van de stad. Volgens de politie was de automobiliste door gladheid van de weg geraakt. Het voertuig belandde vervolgens ondersteboven in de gracht. "De student maakte een held van zichzelf door zijn actie", zegt de politie.

De student, die liever niet met zijn naam wil worden genoemd, zag het ongeluk op de eerste verdieping van zijn studentenhuis gebeuren. "Ik keek uit het raam en zag voor me aan de overkant van de gracht een auto wegslippen en in de gracht vliegen", zegt hij tegen Omroep West. "Terwijl de auto erin vloog, ging-ie over de kop. Ik zag het gebeuren en sprintte naar buiten en riep ondertussen iedereen uit het huis om mee te gaan."

Op deze beelden is te zien hoe de student in het water springt:

Ruit stukgeslagen

Eenmaal buiten zagen ze de auto op zijn kop in het water zinken. "Ik riep naar de overkant en vroeg of er iemand in zat. Toen zei iemand: 'ja!'", zegt de student. Dat was het moment dat hij zijn shirt uittrok en in de gracht sprong, waar voor een deel nog ijs op lag.

"Dat was best even koud", blikt hij terug. "Toen zwom ik naar de auto. Ik zag iemand in de auto zitten, een vrouw. Ze sloeg in blinde paniek met haar handen op het raam", vertelt de student. "Toen zag ik dat het menens was. Ze kwam er zelf niet meer uit."

Het lukte niet meteen om de vrouw uit de auto te krijgen. De student vertelt dat zijn huisgenoten op de kade een steen in het water gooiden, waarmee hij tevergeefs probeerde een ruit kapot te slaan. Vervolgens kwam er een hakbijl tevoorschijn, maar die bleek te groot om te gooien. Uiteindelijk werd er een hamer in het water gegooid, waarmee hij wel een ruit kon stukslaan.

Taartje gegeten

Hij trok de vrouw uit de auto en wist haar veilig op de kant te krijgen. "Toen ben ik gelijk onder de warme douche gestapt." Hoe lang het allemaal heeft geduurd, weet hij niet precies. "Het voelde heel lang, maar het was waarschijnlijk twee minuten."

De student weet nog wel dat de vrouw in shock was toen ze eenmaal op de kade stonden. Na de reddingsactie en een warme douche heeft hij haar nog even gesproken. "Ze was onderweg om haar drie kinderen op te halen van de school hier om de hoek. Ze is enorm geschrokken."

De vrouw is hem heel dankbaar, vertelt hij. "Ze gaf me knuffels en we hebben binnen nog even thee gedronken met elkaar. Ook haar man kwam langs en gaf me een knuffel." Ook burgemeester Marja van Bijsterveldt kwam langs om haar dankbaarheid uit te spreken. "Ze kwam langs met taart, dus we hebben samen nog een taartje gegeten."




Masters snooker - Titelverdediger Judd Trump redt nipt zijn vel tegen Kyren Wilson
10 Januari, 00:01 Skynet Sport
Titelverdediger Judd Trump (WS-2) heeft zich dinsdag in het Alexandra Palace van Londen voor de kwartfinales van het Masters geplaatst. Dat gebeurde wel met de hakken over de sloot. De 34-jarige Engelsman versloeg zijn landgenoot Kyren Wlson (WS-9) met het kleinste verschil: 6-5.


Standard en Hoefkens ontsnappen aan nieuwe nederlaag: Kanga redt punt tegen STVV met penaltygoal diep in blessuretijd
28 December 2023, 00:59 HLN.BE
Standard en Sint-Truiden hebben de punten gedeeld en daar zullen vooral de Kanaries niet blij mee zijn. STVV domineerde immers op Sclessin en Fujita leek op het einde voor een verdiende driepunter te gaan zorgen. Een strafschop van Kanga bezorgde de erg bleke Rouches op slag van affluiten echter nog een punt.


English Open snooker - Luca Brecel redt zijn vel tegen juniorenwereldkampioen
3 Oktober 2023, 00:02 Skynet
Luca Brecel (WS-2) heeft zich maandagavond in Brentwood op de hoofdtabel van het English Open geplaatst. Dat gebeurde wel met de hakken over de sloot. In een duel tussen twee regerende wereldkampioenen versloeg Brecel de 17-jarige Engelsman Stan Moody (WS-122), titelhouder bij de junioren, met 4-3.


Frankrijk redt 67 migranten op Noordzee
12 Juni 2023, 00:00 HLN.BE
Het afgelopen weekend hebben Franse nooddiensten bij twee reddingsoperaties op de Noordzee 67 migranten onderschept, meldt de kustwacht van Frankrijk volgens lokale media. Ze wilden waarschijnlijk oversteken naar het Verenigd Koninkrijk.


Invaller El Ghazi redt PSV op Het Kasteel: 'Maar mijn oma had hem ook gemaakt'
7 Mei 2023, 00:02 NU.NL - Sport
Anwar El Ghazi zorgde zaterdag voor het verlossende doelpunt van PSV op bezoek bij Sparta Rotterdam (0-1). De aanvaller bleef bescheiden onder zijn belangrijke treffer op Het Kasteel, die ertoe leidde dat Feyenoord zondag nog geen kampioen kan worden.


Amerikaanse leerling redt schoolbus nadat bestuurster onwel wordt
29 April 2023, 00:03 Skynet
Een dertienjarige Amerikaanse jongen die op een overvolle schoolbus zat, heeft een ongeluk met potentieel dramatische gevolgen kunnen voorkomen. Hij zag dat de bestuurster onwel werd en achter het stuur was flauwgevallen, waarop hij de bus kon doen stoppen.


Koploper Arsenal redt punt in spektakelstuk, prachtige assist Messi bij zege PSG
23 April 2023, 00:04 NU.NL - Sport
Arsenal is vrijdag op de valreep aan een nederlaag in de Premier League ontsnapt. De koploper redde voor eigen publiek een punt tegen Southampton dankzij twee treffers in de slotfase: 3-3. In Frankrijk won Paris Saint-Germain mede dankzij een prachtige assist van Lionel Messi met 1-2 bij Angers.


Abseiler redt glazenwasser uit defecte bak langs Rotterdamse kantoortoren
5 April 2023, 00:06 NOS nieuws

Een glazenwasser is door een abseiler van de brandweer uit een defecte glazenwassersbak gered. De man was op dertig meter hoogte aan het werk bij een Rotterdamse kantoortoren aan de Westerlaan, toen de bak waarin hij stond plotseling een eindje naar beneden zakte.

De man waarschuwde de brandweer, maar hijzelf noch de hulpdiensten durfden de bak verder te laten zakken. Met een ladderwagen van de brandweer werd geprobeerd de man in veiligheid te brengen, maar de ladder was net te kort om hem te bereiken. Ook kon de man niet via een raam in het gebouw worden gered, want de ramen konden niet open, schrijft Rijnmond.

En dus werd een speciaal abseilteam van de brandweer opgetrommeld. Vanaf het dak van het gebouw liet een brandweerman zich zakken tot de glazenwasser, en bracht hem vervolgens ongedeerd naar beneden.




Italiaanse kustwacht redt nog eens 750-tal migranten in Middellandse Zee
24 Maart 2023, 00:02 HLN.BE
De Italiaanse kustwacht heeft donderdag ongeveer 750 migranten gered van twee overbeladen vissersboten in de Middellandse Zee. Dat heeft de kustwacht zelf meegedeeld.


COMMENTAAR. ?Beveren redt de titelstrijd in de Challenger Pro League?
6 Maart 2023, 00:03 Gazet v. Antwerpen

Freethiel, zaterdagavond, 20u13. Kylian Hazard, tegenwoordig de enige Hazard die speelminuten maakt in het profvoetbal, vindt na een stevige inspanning zijn ploegmakker Youssef Challouk voor doel. De technisch vaardige middenvelder uit Boom duwt de 0-1 in een leeg doel simpel binnen. RWDM staat op voorsprong in de topper tegen SK Beveren en kan de titel in de Challenger Pro League al bijna ruiken. In de virtuele stand volgt Beveren op dat moment op negen punten van RWDM. Beerschot telt dan al dertien (!) punten minder dan de leider.




Brandweer redt gewonde man uit toren kathedraal
4 Maart 2023, 00:01 HLN.BE
De Antwerpse brandweer is vrijdagavond opgeroepen naar de Handschoenmarkt voor een akkefietje bij de kathedraal. Een man van in de zestig was gewond geraakt op de derde verdieping van de kleine toren en geraakte niet meer zelfstandig naar beneden. Een ladderlift moest uitsluitsel bieden.


Inter bezorgt Napoli eerste competitienederlaag, Milik redt Juve bij Cremonese
6 Januari 2023, 00:06 NU.NL - Sport
Napoli heeft woensdag in de topper tegen Internazionale de eerste competitienederlaag van het seizoen geleden. De koploper ging met 1-0 onderuit in San Siro. Eerder op de dag bezorgde Arek Milik Juventus de drie punten op bezoek bij laagvlieger Cremonese.


?Help me dan, ik kan niet weg!?: brandweer redt man van balkon tijdens uitslaande brand
15 November 2022, 00:00 HLN.BE
Omstaanders probeerden het, maar hun ladder was niet lang genoeg. En dus was het maandagavond in Kortrijk wachten op de brandweer om een man te redden die als een rat gevangen zat op zijn balkon, terwijl schuin onder hem een hevige brand woedde.


Urker visser redt man na dagen van boei in Het Kanaal: 'Een wonder'
28 Oktober 2022, 00:05 NOS nieuws

Nederlandse vissers hebben vanochtend in het Nauw van Calais een man gered die vastzat op een boei. Hij vertelde kapitein Teunis de Boer dat hij met zijn kajak was omgeslagen. "Hij zei dat hij op 15 oktober was vertrokken uit Dover. Hij was uitgeput en zwaar onderkoeld."

Wanneer het precies is misgegaan met de kajakker is onduidelijk. De Boer, die op het Franse schip Madeleine vist op mul, rode poon en inktvis, vertelt tegen de NOS dat de Engelsman vermoedelijk in "elk geval dagen" op die boei heeft doorgebracht.

"Het was een uur of elf, we voeren door Het Kanaal en passeerden een boei die een droge bank markeert. We kwamen dichterbij, ik was bezig mijn elektronische logboek in te vullen, toen ik ineens iets zag bewegen op die boei. Ik pakte mijn verrekijker en zag iemand in een zwembroek op die boei, die als een gek heen en weer zwiepte."

Geleefd van mossels en zeewier

De Boer, die uit Urk komt, kon zijn ogen niet geloven. "Ik heb toen een geluidssignaal gegeven om te laten zien dat ik hem had gezien. Er stond best veel stroom, dus toen zijn we met de kop in de stroom ernaartoe gevaren. Toen we een metertje of tien van de boei waren, gooiden we reddingsboeien in het water. Die heeft-ie te pakken gekregen."

De uitgeputte Brit werd daarop aan boord gehesen. "Hij vertelde dat hij naar de overkant wilde en was omgeslagen. Hij zat onder de blauwe plekken en vertelde dat hij zich in leven had gehouden door mossels van de boei te schrapen en krabbetjes en zeewier te eten."

"We hebben hem droog gemaakt en in de kombuis op temperatuur laten komen. Hij dronk in no time een paar liter water, hij had dagen niet geslapen, zijn ogen zaten diep in zijn kassen."

De Madeleine, met aan boord drie Nederlanders en twee Fransen, schakelde de Franse kustwacht in. "Die stuurde een helikopter, hij was er binnen tien minuten." De kustwacht zette een arts af op de Madeleine en vervoerde later ook de uitgeputte avonturier naar het ziekenhuis.

"We zijn dankbaar dat we hem hebben gezien", zegt De Boer, nog altijd onder de indruk. "We zien het als een wonder. Voor hetzelfde geld waren we er zo aan voorbijgevaren en het had niet langer moeten duren."




Belgen in het buitenland - Karim Benzema schenkt Real Madrid in slotfase 1-3 zege bij Espanyol Barcelona
29 Augustus 2022, 00:00 Skynet Sport
Met Thibaut Courtois in doel, maar Eden Hazard een volledige wedstrijd op de bank, heeft Real Madrid zondagavond op de derde speeldag in La Liga met 1-3 gewonnen bij Espanyol Barcelona. Karim Benzema bezorgde de Koninklijke pas in de slotfase de zege met doelpunten in de 88e minuut en de 10e minuut van de blessuretijd.


Stevens Motorsport redt de meubelen en behoudt leidersplaats in tussenstand
23 Juli 2022, 00:03 Autosport
Met een wedstrijd over 125 minuten was het Belcar Endurance Championship afgelopen weekend aanbeland bij de derde manche. Stevens Motorsport was na twee opeenvolgende zeges in de toerismedivisie gebrand op een nieuw succes. Het lot besliste er echter anders over en de race zou al snel uitdraaien op een rondje damage control, waarin de West-Vlaamse formatie met verve slaagde.

Lees meer: Stevens Motorsport redt de meubelen en behoudt leidersplaats in tussenstand


Uitblinker Van Domselaar redt Oranje: 'Fantastisch dat ik zo belangrijk kan zijn'
18 Juli 2022, 00:06 NU.NL - Sport
Daphne van Domselaar is blij met haar hoofdrol bij Oranje in het spectaculaire duel met Zwitserland. De keeper hield Nederland zondag bij een 1-1-stand met enkele fraaie reddingen op de been, waarna de titelverdediger met 4-1 won en de kwartfinales haalde.


Britse toezichthouder redt 1400 telefooncellen
19 Juni 2022, 00:04 Emerce
De Britse toezichthouder Ofcom heeft regels ingevoerd om te voorkomen dat landelijke telefooncellen in dunbevolkte gebieden gaan verdwijnen.





Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn