NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Redden

2News.be / Trefwoorden / Redden

Beursgang mediabedrijf gaat Donald Trump op korte termijn niet redden
Maandag, 00:00 Emerce
Trump Media & Technology Group, eigenaar van Donald Trumps sociale mediaplatform Truth Social, staat op het punt om volgende week naar de beurs te gaan na jaren van juridische en regelgevende obstakels.


Messi en Alba redden Inter Miami in blessuretijd met prachtig samenspel
27 Februari, 00:04 NU.NL - Sport
Lionel Messi heeft zondag in blessuretijd een competitienederlaag van Inter Miami tegen LA Galaxy voorkomen. De aanvaller schoot na een fraaie combinatie met Jordi Alba de gelijkmaker tegen de touwen: 1-1.


Pikt je partner altijd het deken? Deze koppels vonden soelaas in een ?slaapscheiding?. ?Kan je relatie redden?
20 Oktober 2023, 00:02 HLN.BE
?Ik mis haar warme lichaam naast me. Maar nu hoef ik me niet meer schuldig te voelen.? Hilde (64) en Karel (66) en Toon (37) en Kathy (36) hebben een heerlijke relatie, zeggen ze zelf. Maar elke nacht slapen ze apart. Steeds meer koppels kiezen voor zo?n ?slaapscheiding?, al voelen ze zich soms een tikkeltje beschaamd. En het effect op hun relatie en seksleven verrast hen, zegt slaapexperte Annelies Smolders.


Moeder verdrinkt terwijl ze haar kinderen probeert te redden in Frankrijk
3 Oktober 2023, 00:02 Skynet
Een 38-jarige vrouw is maandag verdronken nadat ze haar kinderen probeerde te redden in een meer in Reiningue, vlak bij de Oost-Franse stad Mulhouse. Dat heeft de politie gemeld.


Kourtney Kardashian onderging foetale operatie: ?Ik ben artsen dankbaar voor het redden van onze baby?
7 September 2023, 00:01 HLN.BE
Kourtney Kardashian (44) heeft voor het eerst van zich laten horen, sinds haar korte opname in het ziekenhuis. Ze moest met spoed een foetale operatie ondergaan om het leven van hun kindje te redden. ?Ik denk niet dat iemand die niet een soortgelijke situatie heeft meegemaakt, dat gevoel van angst kan begrijpen.?


Apples diensten redden mager kwartaal van iPhone-verkopen
9 Augustus 2023, 00:11 NU.NL - Tech
Apple verkocht het afgelopen kwartaal minder iPhones, Macs en iPads. Daardoor daalde de totale omzet van het bedrijf voor het derde kwartaal op rij. Een lichtpuntje voor Apple was de verkoop van digitale producten, zoals abonnementen op Apple Music en iCloud.


Komen hervormingen op tijd om begroting te redden?
30 Maart 2023, 00:11 De Tijd
20:39 Of de regering nu 0,15 of 0,3 procent van het bruto binnenlands product extra saneert: het is niet de begrotingscontrole die het bloeden zal stelpen. ?Zelfs een pensioenhervorming volstaat niet meer?,...


Rechter dwingt banken om Nederlandse scheepsbouwer Royal IHC te redden
10 Maart 2023, 00:20 De Tijd
20:16 Een Nederlandse rechtbank dwingt banken om in te stemmen met het saneringsplan van Royal IHC.


Rusland stuurt nieuw ruimteschip naar ISS om bemanning te redden
25 Februari 2023, 00:01 NU.NL - Tech
Een Soyuz-ruimtevaartuig is in de nacht van donderdag op vrijdag gelanceerd vanaf de Bajkonoer-basis in Kazachstan. De capsule moet bemanning in het ISS-ruimtestation gaan redden. Die kon niet terugkeren doordat het ruimtevaartuig waarschijnlijk is lekgeslagen door een kleine meteoriet.


8 Februari 2023, 00:09 Volkskrant
NU+ | Eigenaar Olympique Marseille wil het internet redden: 'Het gaat nu mis'
31 December 2022, 00:08 NU.NL - Tech
De naam Frank McCourt zegt je misschien niet meteen iets, maar in de sportwereld maakte hij de laatste jaren naam. De miljardair was eigenaar van onder meer het Amerikaanse honkbalteam Los Angeles Dodgers. Nu bezit hij de voetbalclub Olympique Marseille, de huidige nummer vier van de Franse Ligue 1. O ja, en hij heeft een oplossing bedacht om het internet van zijn ondergang te redden.


Nederlandse vissers redden Brit die dagen in zwembroek op boei op het Kanaal zat
28 Oktober 2022, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Een Britse kajakker, wiens bootje was omgeslagen op het Kanaal, dankt zijn leven aan de bemanning van een Nederlandse kotter. Dagenlang had hij, enkel met een zwembroek aan, weer en wind getrotseerd op een boei op de Noordzee. Hij hield zich in leven met zeewier, krabbetjes en wat mosselen. De man was op het einde van zijn krachten toen hij werd opgemerkt door de schipper van De Madeleine uit Urk.




Held Watersnoodramp 1953 zoekt baby die hij wist te redden
21 Oktober 2022, 00:07 NOS nieuws

"De moeder was al aan de wal toen hij met de baby in zijn armen, wippend op zijn billen over de loopplank de baby aan land bracht. De afgrond daaronder was vijf meter diep. Als ze daar naar beneden waren gegaan waren ze beiden dood geweest."

Aan het woord is Tiny van Teulingen van de Historische Vereniging Wieringen. "Hij" is de 93-jarige Dirk Marees, eveneens uit Wieringen, die als jonge vissersknecht betrokken was bij de reddingsacties na de Watersnoodramp in Zeeland in 1953.

De redding van de baby spookt zeventig jaar later nog steeds door zijn hoofd. Hij weet nog altijd niet wie hij destijds het leven heeft gered. Daarom heeft hij de historische vereniging ingeschakeld.

Hulp uit Wieringen

In de nacht van 31 januari op 1 februari 1953 braken door een combinatie van een zware noordwesterstorm en springtij op meerdere plaatsen in Nederland de dijken door. Grote delen van Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Brabant kwamen onder water te staan en meer dan 1800 mensen kwamen om. Toen de vissers van Wieringen over de ramp hoorden, besloten ze ernaartoe te gaan.

"Ze waren op de haven met elkaar en zeiden, zullen we daarnaartoe gaan om te helpen. En toen zijn ze met meerdere schepen daarnaartoe gevaren", zei Van Teulingen in het NOS Radio 1 Journaal. Zij voert het woord namens Marees omdat dat het verhaal bij hem te veel emoties oproept.

Omdat de zee nog te woest was, namen de Wieringers een route via binnenwateren. Marees zat op de WR 86, een platbodem. Ze kwamen aan in Bruinisse en gingen vandaar naar Ouwerkerk of Nieuwerkerk, dat weet Marees niet precies meer. Beide plaatsen liggen op Schouwen-Duivenland, dat bijna helemaal onder water was komen te staan.

"En daar hebben ze al die mensen opgepikt, 68 mensen", zei Van Teulingen. "Met een roeibootje gingen ze steeds mensen ophalen. Er konden er niet meer dan vier mee, dus ze zijn heen en weer gevaren totdat die 68 mensen aan boord waren."

Gevaar

Dat moet gevaarlijk werk geweest zijn, maar daar heeft Marees het met haar nooit over. Wel over het gevaar om de mensen weer veilig aan de wal te krijgen. "Toen ze bij Ouwerkerk door het gat in de dijk wilden varen, kwam het schip op de resten van de dijk terecht die daar was weggeslagen", aldus Van Teulingen.

"Toen leek het of het schip zou kapseizen, maar doordat het een platte bodem had, schoot hij weer los en konden ze verder. 'Dat was vreselijk zoals dat ging en angstig', vertelde Dirk. Want op het moment dat hij gaat kapseizen en je hebt zo veel mensen aan boord gaat er wel iets door je heen."

Terug in dromen

Met de kleine WR 86 zijn de mensen naar Wemeldinge, aan de andere kant van de Oosterschelde, gebracht. Vooral de moeder van de baby heeft indruk op Marees gemaakt. Ze komt elke nacht weer terug in zijn dromen.

De meeste mensen die Marees en de anderen wisten te redden moeten inmiddels zijn overleden. Maar hij wil graag nog weten wie die baby was. "Ik denk dat het een vorm van afsluiting is", zei Van Teulingen. "Dirk is nog vief, maar wil het weten voordat hij zijn ogen sluit."

Mensen die denken te weten wie de baby was, kunnen mailen naar tinyvanteulingen@historischwieringen.nl.




Zoontje slaat tijdig alarm bij brand, brandweer kan papegaaien redden uit woning
12 Oktober 2022, 00:03 HLN.BE
In de Nieuwkerkestraat in het centrum van Nieuwkerke is dinsdag brand uitgebroken in een rijwoning. Een van de kinderen zat op de eerste verdieping toen hij rond 17 uur merkte dat er iets aan de hand was en alarm sloeg.


Kan waterstof de verbrandingsmotor redden? Porsche zoekt het uit
21 Augustus 2022, 00:04 AutoBlog

Porsche was al druk bezig met synthetische brandstoffen, maar ze zijn nu ook naar waterstof aan het kijken. Het doodvonnis van de verbrandingsmotor lijkt al getekend te zijn. De eerlijkheid gebied te zeggen dat een benzine- of dieselmotor voor de reguliere automobilist ook niet zo heel veel voordelen meer biedt. Voor de liefhebber daarentegen zou […]

Dit artikel Kan waterstof de verbrandingsmotor redden? Porsche zoekt het uit verscheen eerst op Autoblog.nl.




Vrijwilligers redden (weer) duizenden vissen van droogte
11 Augustus 2022, 00:04 NOS nieuws

Vrijwilligers hebben vandaag samen met Staatsbosbeheer en Sportvisserij Oost-Nederland duizenden vissen gered uit een uiterwaard van de IJssel bij Fortmond. De kolk waarin de vissen zwommen, dreigde droog te vallen door de aanhoudende warmte en droogte.

Naar schatting is vandaag zo'n 7000 kilo vis gevangen, schrijft RTV Oost. Het gaat vooral om brasems. Daarnaast zijn ook snoeken en meervallen gevangen. De kolk die vandaag werd leeggevist, heeft een oppervlakte van circa 500 meter bij 100 meter. Het vissen gebeurde met een groot sleepnet dat door het water werd gehaald.

De vissen gingen vervolgens in watertanks een auto in en werden daarna door de vrijwilligers uitgezet in de IJssel, waar ze vandaan komen. "Het is zonde als ze allemaal doodgaan natuurlijk. Daar offer ik graag mijn vrije dag voor op", zegt een van de vrijwilligers tegen RTV Oost.

Eind juli hebben vrijwilligers ook al geholpen met het redden van honderden vissen uit een kolk bij de Waal in de buurt van het Gelderse Druten.




ESA-satelliet niet meer te redden na maandenlange storing
8 Augustus 2022, 00:11 NU.NL - Tech
De Europese ruimtevaartorganisatie ESA haalt de Sentinel-1B-satelliet vroegtijdig uit de lucht na een aanhoudende storing, zo schrijft ESA woensdag in een persbericht.


4 Augustus 2022, 00:06 Volkskrant
Goed nieuws voor Verstappen: motor Leclerc is niet meer te redden
19 Juni 2022, 00:05 AutoBlog

Voor de neutrale kijkers is het minder fijn nieuws en voor Ferrari-fans al helemaal niet. De Formule 1 is – net als het leven – niet eerlijk. Je kunt als coureur nog zo goed je best doen, als de techniek je in de steek laat is het klaar. Daar kwamen zowel Max Verstappen als Charles […]

The post Goed nieuws voor Verstappen: motor Leclerc is niet meer te redden appeared first on Autoblog.nl.




Grote vis is nieuwe nationale coach in kleine vijver: wie is Fransman Fred Vergnoux die Belgische zwemmen moet redden? ?Ik werk om de beste te zijn?
14 Juni 2022, 00:01 HLN.BE
De Belgische zwembond strikte met Fred Vergnoux een grote vis als nieuwe hoofdcoach. Internationaal geniet hij topfaam, met de Spaanse Mireia Belmonte pakte hij historisch olympisch goud in Rio. Kan hij ook in de visarme opdrogende Belgische zwemvijver oogsten?





Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn