NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties


In de kijker
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsitesRechter

2News.be / Trefwoorden / Rechter

Trump mag Twitter-critici niet meer blokkeren
Woensdag, 20:36 NOS nieuws

Een rechter in New York heeft besloten dat president Trump zijn critici op Twitter niet meer mag blokkeren. Het blokkeren is in strijd met het eerste amendement van de Amerikaanse grondwet: het recht op meningsuiting, vindt de rechter.

Door het blokkeren zou Trump zich niet aan de grondwet houden. "En niemand staat boven de regels, ook de president niet", aldus de rechter.

De rechtszaak werd aangespannen door het Knight First Amendment Instituut van Columbia University en zeven mensen die daadwerkelijk door Trump geblokkeerd zijn nadat ze kritiek op de Amerikaanse president hadden geleverd.

Trump wordt aangeraden om zijn Twitter-critici te 'muten' in plaats van te blokkeren. De Amerikaanse president heeft nog niet gereageerd op de uitspraak. Ook niet op Twitter.
Amerikaanse ouders zetten 30-jarige zoon via rechter het huis uit
Woensdag, 12:57 NOS nieuws

Het lukte de ouders van Michael Rotondo (30) maar niet om hun zoon het huis uit te krijgen. Ondanks het geld dat ze aanboden en de waarschuwingen die ze gaven, weigerde hij te vertrekken. Daarom stapten Christina en Mark Rotondo naar de rechter, en die besloot dat Michael onmiddellijk moet vertrekken.

Acht jaar geleden zou Michael weer bij zijn ouders zijn gaan wonen, bij de stad Syracuse in de staat New York, omdat hij zijn baan kwijt was geraakt. Sindsdien heeft hij nooit huur betaald en hielp hij ook niet mee in het huishouden.

De ouders van Michael vertelden aan de rechter dat ze er alles aan hebben gedaan om hun zoon het huis uit te krijgen. Zo schreven ze een aantal brieven. In een zetten ze hem formeel uit huis. In een andere brief boden ze hem 1100 dollar en gaven ze hem een aantal tips:

De rechter stelde de ouders van Michael in het gelijk. Michael probeerde nog zes maanden voorbereidingstijd te krijgen, maar dat mislukte. Tegen CNN zei hij dat de uitspraak belachelijk is. Hij gaat daarom in hoger beroep.
BNNVARA sleept UMC Utrecht voor de rechter om toegangsverbod journalist
Woensdag, 01:48 NOS nieuws

Omroep BNNVARA spant een kort geding aan tegen het UMC Utrecht (UMCU), omdat het ziekenhuis het toegangsverbod voor Zembla-journalist Ton van der Ham niet intrekt.

De omroep heeft vrijdag de raad van bestuur van het UMCU gesommeerd om het verbod dinsdag in te trekken. Omdat dat niet is gebeurd, stapt BNNVARA naar de rechter. "We zijn van mening dat de ontzegging ten onrechte de persvrijheid beperkt", zegt mediadirecteur Robert Kievit.

Van der Ham mag een jaar lang niet op het ziekenhuisterrein komen. Doet hij dit toch, dan wordt hij aangehouden en overgedragen aan de politie, schrijft de omroep. Alleen als hij acute lichamelijke of psychische hulp nodig heeft, is hij welkom op het terrein, maar dus niet om zijn werk te doen.

Totale openheid

Van der Ham werd op 13 april aangehouden wegens huisvredebreuk bij de zogenaamde Adrienne Cullen-lezing. Bij die lezing vertelde de terminaal zieke Cullen hoe het UMCU haar het zwijgen probeerde op te leggen na een ernstige medische fout. Het ziekenhuis wilde met de lezing totale openheid over de zaak geven.

Kort voor het interview hebben beveiligers de journalist in een afgezonderde ruimte gezet en is hij beschuldigd van huisvredebreuk, waarvan ook aangifte is gedaan. Het OM onderzoekt die aangifte nog.
Duitse rechter weerhoudt 'rebellie' niet in zaak-Puigdemont
Dinsdag, 16:48 De Tijd
16:27 Duitsland kan de afgezette Catalaanse premier, Carles Puigdemont, niet aan Spanje overleveren op basis van de klacht wegens rebellie. Dat besliste een rechtbank in Sleeswijk-Holstein dinsdag.


Metropolitan Opera sleept James Levine voor rechter
20 Mei, 10:30 Skynet Buitenland
De Metropolitan Opera in New York heeft de gewezen muzikaal directeur James Levine voor de rechter gedaagd. Volgens de Met legde een intern onderzoek zeven vermoedelijke gevallen van seksueel misbruik bloot.


Metropolitan Opera sleept James Levine voor rechter
20 Mei, 04:30 Skynet
De Metropolitan Opera in New York heeft de gewezen muzikaal directeur James Levine voor de rechter gedaagd. Volgens de Met legde een intern onderzoek zeven vermoedelijke gevallen van seksueel misbruik bloot.


Universiteiten voor rechter gedaagd wegens oprukkend Engels in de collegezaal
De vereniging Beter Onderwijs Nederland (BON) spant een kort geding aan tegen de Universiteit Maastricht, de Universiteit Twente en de onderwijsinspectie om het oprukkende Engels in het hoger onderwijs te stuiten.


EU sleept zes lidstaten voor rechter vanwege vieze lucht
17 Mei, 13:48 NOS nieuws

De luchtkwaliteit in Duitsland, Frankrijk, ItaliŽ, Hongarije, RoemeniŽ en Groot-BrittanniŽ is dusdanig onder de maat dat de Eurocommissaris voor Milieu die landen voor het Europese Hof sleept. Deze landen doen volgens Brussel te weinig om de uitstoot van levensbedreigende stoffen als stikstofdioxide en fijnstof onder de wettelijke norm te krijgen.

Eind januari moesten negen landen een plan van aanpak presenteren om de luchtvervuiling terug te dringen. Alleen de plannen van Spanje, TsjechiŽ en Slowakije waren voldoende, volgens de verantwoordelijke EU-commissaris Karmenu Vella van Milieu. De stap naar het Europese hof is een laatste en trage stap: uitspraken laten vaak jaren op zich wachten.

Naast de aanklachten, heeft Brussel ook nieuwe waarschuwingen gegeven over de dieselauto's met sjoemelsoftware om uitstoot lager te doen overkomen dan het werkelijk is. Duitsland, ItaliŽ, Groot-BrittanniŽ en Luxemburg krijgen een aanmaning omdat ze de goedkeuringsregels van nieuwe voertuigen hebben overtreden.
Bits of Freedom wil via rechter actie tegen Datavrije Muziek T-Mobile afdwingen
17 Mei, 08:30 Tweakers
Bits of Freedom stapt naar de rechter in een poging om de Autoriteit Consument & Markt te dwingen om op te treden tegen de datavrije muziekdienst van T-Mobile. Volgens de burgerrechtenorganisatie is de dienst in strijd met de netneutraliteit.


Duitse rechter staat gebruik dashcambeelden toe voor verkrijgen schadevergoeding
15 Mei, 15:42 Tweakers
Het Duitse Bundesgerichtshof heeft in hoger beroep geoordeeld dat beelden die zijn opgenomen met een dashcam, als bewijs gebruikt mogen worden in civiele zaken waarbij een verkeersdeelnemer na een aanrijding zijn schade probeert te verhalen.


Rechter verklaart voetbalclub Lierse effectief failliet
14 Mei, 15:36 Gazet v. Antwerpen

De rechtbank van koophandel in Mechelen heeft het faillissement van voetbalclub SK Lierse uitgesproken. Het gaat om de cvba en een aanverwante jeugd-vzw.
Hoogste rechter van Filipijnen en tegenstander van Duterte is afgezet
11 Mei, 13:06 Volkskrant
De Filipijnse president Duterte is erin geslaagd om de hoogste rechter van het land, een van zijn vele critici, weg te krijgen. De voorzitter van het Hooggerechtshof, Maria Lourdes Sereno, werd vrijdag door haar collega?s afgezet. Volgens Duterte heeft zij niet haar volledige vermogen opgegeven bij haar benoeming.


ItaliŽ voor de rechter gesleept voor behandeling migranten
8 Mei, 11:54 NOS nieuws

Overlevenden van een migrantenboot die voor de kust van LibiŽ in moeilijkheden kwam, willen ItaliŽ voor de rechter slepen. Ze stappen naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens omdat ItaliŽ de Libische kustwacht zou hebben gedwongen te verhinderen dat hulporganisatie Sea-Watch de opvarenden aan boord nam. Zeker twintig mensen kwamen daarbij om het leven. Onder de aanbrengers van de zaak zijn de ouders van twee omgekomen kinderen.

Het gaat om een incident op 6 november 2017. Sea-Watch was bezig 130 migranten te redden van een zinkende rubberboot toen de kustwacht ingreep. Zeker twintig mensen overleefden het niet.

De Libische kustwacht sleepte de overlevenden terug naar LibiŽ, waar ze in detentiekampen terechtkwamen onder onmenselijke omstandigheden. In deze kampen wordt geslagen, verkracht, worden mensen uitgebuit en lijden ze honger. Twee overlevenden zouden zijn 'verkocht' en gemarteld met elektrische schokken.

ItaliŽ geeft de opdracht

De actie werd deels aangestuurd vanuit Rome door het Maritiem Reddings- en CoŲrdinatiecentrum MRCC. Er was een Italiaans marineschip in de buurt, in het kader van de operatie Mare Sicuro, dat het mogelijk maakte dat de kustwacht ingreep in Libische wateren. De Libische boot was enkele maanden eerder geschonken door ItaliŽ.

ItaliŽ en de Libische regering van nationale eenheid sloten in februari 2017 een overeenkomst op grond waarvan ItaliŽ de Libische acties op zee kan aansturen. Daarmee is ItaliŽ aansprakelijk voor het optreden van Italiaanse en Libische boten in deze zaak.

De gevolgen van de afspraken zijn voor migranten vanuit LibiŽ desastreus gebleken. De bemanning van de Sea-Watch 3 heeft beelden gemaakt van dodelijke slachtoffers door verdrinking, geweld en slechte behandeling aan boord van schepen van de Libische kustwacht.

Schending van mensenrechten

Bij de aanklacht is een gedetailleerde reconstructie gevoegd van het incident en een opsomming van het beleid dat ertoe heeft kunnen leiden. ItaliŽ zou aan LibiŽ uitbesteden wat het zelf niet mag, gezien zijn verplichtingen op het gebied van mensenrechten.

"Ze zetten levens op het spel en geven een volmacht om migranten extreem slecht te behandelen, door de zogenaamde Libische kustwacht te steunen en aan te sturen", zegt een van de juristen die bij de aanklacht betrokken zijn. Een ngo zegt dat ItaliŽ verantwoordelijk moet worden gehouden voor het systematisch schenden van mensenrechten, zowel op zee als in de Libische kampen.

Dit jaar zijn tot nu toe 6700 migranten vanuit LibiŽ overgestoken naar ItaliŽ, meer dan 80 procent minder dan in de eerste maanden van vorig jaar. Dat is voor een groot deel te verklaren uit de steun aan de Libische kustwacht. Ook daalt het aantal overstekers sinds vorig jaar juli een grote mensensmokkelbende werd opgerold in de kustplaats Sabratha.
Spilfiguur drugsoorlog voor rechter voor banale vechtpartij
8 Mei, 03:30 Gazet v. Antwerpen

Het Openbaar Ministerie heeft 8 maanden cel geŽist tegen Mohamed E.H., een van de centrale figuren in de Antwerpse drugsoorlog. E.H. was in 2015 betrokken bij een vechtpartij in de stationsbuurt.
Drie vrouwen naar rechter tegen talkshowhost Charlie Rose
5 Mei, 02:00 Skynet
Drie werkneemsters van de Amerikaanse zender CBS hebben de voormalige talkshowhost Charlie Rose voor de rechter gedaagd. Rose zou hen seksueel hebben lastiggevallen.


Beachclub mag van de rechter feestjes geven op strand Bloemendaal
4 Mei, 19:42 NOS nieuws

Beachclub Vroeger mag voorlopig doorgaan met het geven van feesten op het strand van Bloemendaal. De gemeente had twee evenementen die dit weekend gepland staan verboden en dwangsommen opgelegd oplopend tot 100.000 euro. De strandtent stapte naar de bestuursrechter en won de zaak vandaag. Alle feesten tot en met 1 juli mogen doorgaan.

Bloemendaal wil het aantal feesten bij strandtenten aan banden leggen. De afgelopen jaren waren er geregeld incidenten. Vorige maand nog was er bij beachclub Bloomingdale een steekpartij en werd binnen een schot gelost. Tot eind juni mag daar van de gemeente geen feest worden gehouden.

Vergunning

In het bestemmingsplan staat dat de gemeente alleen nog vergunningen afgeeft voor zes gezamenlijke strandfeesten en vier eigen feesten per jaar. Voor de feesten die Vroeger komend weekend wilde geven, was volgens de gemeente geen vergunning aangevraagd. Maar volgens de rechter is er tot juli nog sprake van een overgangsfase en mag Vroeger de feesten organiseren.

Met andere strandtenten zijn het afgelopen jaar afspraken gemaakt over een strenger evenementenregime. Alleen Vroeger ging niet akkoord. Volgens advocaat Frantzen van de strandtent heeft de gemeente het daarom op de club voorzien. Na een eerdere rechtszaak die de gemeente verloor, zouden de politie, brandweer, Belastingdienst, GGD en Milieudienst zijn langsgekomen voor controles. "Er wordt gekeken of Vroeger ergens op te pakken is. Dat is niet zo", zei Frantzen tegen NH Nieuws.

Deze maand heeft Vroeger in totaal zes evenementen op de kalender staan.
Rechter sommeren regering India: red de Taj Mahal met buitenlandse hulp
2 Mei, 23:18 Volkskrant
De Taj Mahal verkleurt. Het witte marmer van het bekendste symbool van India was al vergeeld, maar het begint nu groen en bruin uit te slaan, stelt het Indiase hooggerechtshof. De rechters vinden dat de regering in gebreke blijft en sommeren haar buitenlandse hulp in te roepen. De verkleuring van de Taj Mahal wordt volgens deskundigen veroorzaakt door aanslag van luchtvervuiling en afscheidingen v


Rechter wijst Facebook-verzoek af om datatransferzaak nog niet aan EU te geven
2 Mei, 15:36 Tweakers
De Ierse rechtbank die vragen over de toelaatbaarheid van het doorgeven van gebruikersdata van de EU naar de Verenigde Staten wil doorverwijzen naar het Europese Hof van Justitie, heeft een verzoek van Facebook om dit uit te stellen afgewezen.


Nieuws: Nikola Motors eist twee miljard van Tesla
3 Mei, 09:12 Auto55
Tesla stelde in november van vorig jaar niet alleen de nieuwe Tesla Roadster voor, maar ook een trekker voor een vrachtwagencombinatie. Die truck hoort in 2019 op de markt te zijn, maar dat moet je bij het merk met een korrel zout nemen. In elk geval heeft Tesla nu al heibel omwille van de vrachtwagen. Een andere Amerikaanse vrachtwagenbouwer, Nikola Motor, is immers van mening dat...

Lees meer


Amerikaanse staten dagen milieuagentschap voor de rechter omdat ze strengere regels voor auto?s willen
2 Mei, 06:30 Gazet v. Antwerpen

Zeventien Amerikaanse staten dagen het federale milieuagentschap EPA (Environmental Protection Agency) voor de rechter. Dat doen ze nadat het EPA begin april besliste om beperkingen op uitstootnormen en regels over brandstofefficiŽntie van voertuigen in de VS ongedaan te maken.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be