NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Rechter

2News.be / Trefwoorden / Rechter

Vakbond FNV daagt PostNL voor de rechter voor onderbetalen sorteerder
Vandaag, 07:18 Skynet
Vakbond FNV daagt het Nederlandse postbedrijf PostNL en het uitzendbureau In Person voor de rechter. De bond eist gelijke lonen voor honderden pakketsorteerders in Goes, Amersfoort en Waddinxveen, meldt de krant Trouw.


Rechter straft fiscus voor gebruik zwartspaarderslijst anonieme tipgever
Dinsdag, 23:36 Volkskrant
De Belastingdienst en het ministerie van FinanciŽn hebben voor de tweede keer in dezelfde rechtszaak een nederlaag geleden. Het gerechtshof in Den Bosch bepaalde dinsdag opnieuw dat de nabestaanden van een zwart-spaarder de belastingaanslag over diens Luxemburgse bankrekening niet hoeven te betalen. Het is het hof onvoldoende duidelijk welk bewijs de Belastingdienst heeft voor het opleggen van de


Rechter veroordeelt ex-scout Manchester City tot 31 jaar gevangenisstraf voor misbruik

De Engelse oud-jeugdtrainer Barry Bennell heeft maandag een gevangenisstraf van 31 jaar opgelegd gekregen wegens kindermisbruik. De rechter achtte het bewezen dat de 64-jarige ex-scout van Manchester City zich schuldig heeft gemaakt aan vijftig vergrijpen.
Voorwaardelijke celstraf voor Vaticaanse rechter wegens seks

Een rechter bij het hoogste beroep van het Vaticaan heeft na schuldoverleg van een rechter in Rome veertien maanden voorwaardelijk gekregen na te zijn beschuldigd van aanranding en het bezit van kinderporno. De 55-jarige monseigneur Pietro Amenta aanvaardde zijn straf, aldus de kranten La Stampa en Il Messaggero.
Politiemol Mark M. veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf
Maandag, 14:24 NOS nieuws

De rechtbank in Den Bosch heeft Mark M. uit Weert, ook wel bekend als de politiemol, veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf. De 31-jarige M. verkocht jarenlang vertrouwelijke informatie aan criminelen en verdiende daar volgens justitie veel geld mee.

Het OM had eveneens vijf jaar celstraf geŽist wegens onder meer corruptie, witwassen, schending van het ambtsgeheim, computervredebreuk en deelname aan een criminele organisatie. M., die inmiddels in OekraÔne woont, was zelf niet bij de uitspraak aanwezig.

Volgens de rechter heeft hij "het aanzien van de politie ernstig geschaad", en heeft hij het onderzoek naar criminelen "ernstig gefrustreerd". Alleen van omkoping werd hij vrijgesproken.

Hobby

M. speelde tussen 2011 en 2015 informatie over strafrechtelijke onderzoeken door naar criminelen. Met 'abonnementen' die ze bij hem afsloten, zou hij minimaal zo'n 80.000 euro hebben verdiend, maar mogelijk zelfs tonnen. Het geld heeft hij volgens het OM witgewassen.

De oud-politieman heeft steeds ontkend dat hij iets verkeerd heeft gedaan. Dat hij ruim 28.000 keer vertrouwelijke gegevens opzocht over politie-onderzoeken, zou hij als hobby hebben gedaan. Het geld dat hij ontving zouden leningen zijn geweest.

M. werkte sinds 2009 voor de politie, eerst bij de recherche en later bij de verkeerspolitie. Na die overstap werden zijn inloggegevens per abuis niet aangepast, zodat hij nog steeds bij gevoelige informatie kon. Ook bleek hij niet gescreend.

Handlangers

Tegen handlanger S., die volgens het OM fungeerde als tussenpersoon, was drie jaar cel geŽist. De man kreeg deze straf ook daadwerkelijk van de rechter opgelegd.

Drie criminele afnemers van politie-informatie kregen respectievelijk 12, 12 en 4 maanden gevangenisstraf. Eťn verdachte is vrijgesproken.

De afgelopen maanden werden enkele andere corrupte agenten al veroordeeld, onder meer een man uit Kerkrade en een voormalig hoofdagent uit Den Haag.
'Ga je schamen': overlevenden bloedbad Florida eisen actie

"Eigenlijk zouden al deze mensen nu thuis moeten zijn om te rouwen. Maar in plaats daarvan staan we hier, want als onze overheid en president alleen maar gebeden en condoleances bieden, moeten de slachtoffers verandering brengen."

In een gepassioneerd betoog pleitte een overlevende van het bloedbad op een school in Florida op een bijeenkomst voor meer wapenwetgeving. De 17-jarige Emma Gonzalez sprak kwaad en verdrietig voor een menigte van enkele honderden rouwenden, onder wie veel schoolgenoten.

"Over ons zul je later lezen in de schoolboeken", hield Gonzalez de aanwezigen voor. "Niet omdat we bij de zoveelste schietpartij betrokken waren, maar omdat dit de laatste schietpartij gaat worden."

Gonzalez neemt het president Trump kwalijk dat hij strengere wetgeving van zijn voorganger Obama heeft teruggedraaid en geld accepteerde van de wapenlobby. "Als de president me zegt dat dit een tragedie is en nooit meer mag gebeuren, zal ik hem graag vragen hoeveel geld hij heeft ontvangen van de NRA."

In haar toespraak rekende Gonzalez voor dat de dertig miljoen dollar die Trump kreeg van de NRA gedeeld door het aantal slachtoffers van schietpartijen dit jaar inhoudt dat elk slachtoffer 5800 dollar waard is. "En als u niks doet, wordt dat bedrag steeds lager, tot we voor u niks meer waard zijn."

"Aan elke politicus die geld aanneemt van de NRA: ga je schamen", riep Gonzalez kwaad. "We zijn klaar met deze onzin." De aanwezigen scandeerden "genoeg is genoeg".

In reactie op de schietpartij worden er op meerdere datums op verschillende plekken in de VS geprotesteerd voor maatregelen. Er wordt opgeroepen op 14 maart 17 minuten de lessen te staken, een minuut voor elk dodelijk slachtoffer. Een andere organisatie roept op tot schoolboycots en sit-ins op 20 april, de dag dat in 1999 twee scholieren op Columbine High School een bloedbad aanrichtten.

De toespraak maakte weinig indruk op de bezoekers van een grote wapenbeurs, 50 kilometer verderop in Miami. Er komen naar verwachting dit weekend meer dan 10.000 bezoekers af op de 140 kraampjes met wapentuig.

Er was druk uitgeoefend om de beurs af te blazen, zo kort na de schietpartij, maar dat was volgens de organisator niet meer mogelijk op zo'n korte termijn. "Dat is niet respectloos of kwetsend bedoeld, de beurs is al lang geleden gepland." Een woordvoerder laat weten een voorstander te zijn van veilig gebruik van wapens en training.

Bezoekers zijn kritisch over de roep om meer regelgeving. "Ik denk niet dat een wet dit had voorkomen. Het lijkt erop dat veel instanties niet hun werk hebben gedaan", zegt een 29-jarige wapenliefhebber.

De beurs biedt juist geruststelling aan een 7-jarig meisje dat met haar ouders langskomt. "Zo kan ik leren met wapens omgaan. Zelfs als het nooit nodig is, weet ik in ieder geval hoe het moet."

Naar verwachting doen de standhouders goede zaken: na schietpartijen neemt de wapenverkoop altijd toe, uit angst voor strengere regelgeving. Een verkoper had zijn hele voorraad AR-15's meegenomen, het type wapen dat de schutter gebruikte.

Psychische problemen

Afgelopen woensdag opende de 19-jarige Nikolas Cruz het vuur op een school in het nabijgelegen Parkland. Zeventien mensen werden gedood, er vielen veertien gewonden. Cruz werd daarna opgepakt.

President Trump heeft zich nog niet uitgelaten over de roep om strengere wetten. Hij richt zich meer op de psychische problemen van de schutter. Cruz zou autisme en ADHD hebben en sinds de dood van zijn moeder en breuk met zijn vriendin steeds gewelddadiger zijn geworden.

Amerikaanse media wijzen erop dat Trump in zijn nieuwste budget minder geld uittrekt voor de behandeling van psychische problemen en veiligheid op scholen.
Rechter geeft amokmakers die agenten sloegen tijdens trouwstoet opschorting van straf
Vrijdag, 18:36 Gazet v. Antwerpen

Twee mannen die amok hadden gemaakt tijdens een trouwstoet die in mei 2017 door Dilbeek trok, hebben van de Brusselse correctionele rechtbank een opschorting gekregen. De twee, 24 en 30 jaar oud, werden vervolgd voor slagen en verwondingen aan agenten en weerspannigheid maar enkel schuldig verklaard aan dat laatste feit. De Dilbeekse burgemeester Willy Segers reageert ontstemd en heeft het over ?kromspraak van een Franstalige Brusselse rechter?.
Rechter veroordeelt Facebook: ?Belgische privacywetgeving niet gerespecteerd?

Facebook eerbiedigt de Belgische privacywet niet. Dat is het oordeel van de Brusselse rechtbank van eerste aanleg. Als Facebook niet stopt met ongemeld info over de gebruikers te verzamelen, riskeert het een dwangsom van 250.000 dollar per dag.
Hof: Nederlandse rechters kunnen niet over terugkeer Insiya beslissen
Vrijdag, 13:48 NOS nieuws

Het gerechtshof in Den Haag vindt dat Nederlandse rechters niet bevoegd zijn om een besluit te nemen over de terugkeer van het naar India ontvoerde meisje Insya. Daarmee is een uitspraak van de Haagse rechtbank vernietigd.

Het hof heeft eerst gekeken of India het Haags Kinderontvoeringsverdrag (1980) heeft ondertekend, waarin landen zich verplichten ontvoerde kinderen terug te brengen naar het land waar het zou moeten wonen. India heeft dat niet gedaan en is dus niet gebonden aan dat verdrag.

Vervolgens keek het hof of een verzoek om Insiya met haar moeder te verenigen door een Nederlandse of Indiase rechter moet worden beoordeeld. Dat laatste is het geval, omdat de vader en moeder in India al procedures hebben lopen.

2016

Het meisje uit Amsterdam is in 2016 door haar vader ontvoerd naar India. Het was toen anderhalf jaar oud. Haar moeder was daarom naar de rechter gestapt. Die besliste vorig jaar dat de vader het meisje terug moest brengen. Die uitspraak is nu van tafel.

De moeder zei eerder dat ze ook naar de Indiase rechters is gestapt. Die zou in januari besloten hebben dat het meisje binnen twee maanden terug moet naar Nederland. De vader sprak tegen dat er in India een gerechtelijk bevel lag.

Het is onduidelijk wat de gevolgen van de uitspraak van het Haagse hof zijn voor de rechtsgang in India.
Telecomaanbieders voor de rechter vanwege gratis mobieltje
15 Februari, 14:42 Emerce
KPN, T-Mobile, Tele2 en Vodafone moeten zich van de Consumentenbond voor de rechter verantwoorden omdat zij consumenten te weinig compenseren vanwege de misleidende verkoop van abonnementen inclusief ‘gratis’ mobiele telefoons. Deze bedrijven verkochten jarenlang abonnementen met een ‘gratis’ telefoon, terwijl consumenten in werkelijkheid via de all-in abonnementsprijs in termijnen voor de telefoon betaalden. De Hoge […]


Consumentenbond sleept providers voor de rechter om 'gratis' telefoons
15 Februari, 12:36 NOS nieuws

De Consumentenbond sleept de vier grote Nederlandse telecomproviders voor de rechter. Ze weigeren klanten te compenseren voor te veel betaalde abonnementskosten voor 'gratis' telefoons.

De Hoge Raad heeft geoordeeld dat abonnementen met 'gratis' telefoons, waar klanten in de praktijk gewoon voor betaalden, in feite neerkwamen op een lening. Volgens juristen betekent dit dat contracten waarin de kosten van de 'gratis' telefoons niet werden gespecificeerd, ongeldig kunnen worden verklaard.

De Consumentenbond gaat de rechter nu vragen om dat te doen. "Het doel is uiteindelijk dat consumenten kunnen worden gecompenseerd voor het geld dat ze teveel hebben betaald", zegt woordvoerder Gerard Spierenburg van de organisatie.

Claims

Consumenten kunnen al langer op individuele basis rechtszaken beginnen tegen providers om geld terug te vorderen. No cure no pay-bedrijfjes faciliteren dat soort rechtszaken. Er zijn nog geen uitspraken geweest; er lopen meerdere procedures.

De Consumentenbond wil in plaats van losse rechtszaken een collectieve compensatieregeling. De organisatie eist dat telefoonaanbieders de waarde van de 'gratis' telefoons terugbetalen, evenals de rente die over de lening is betaald.

'Wat los je hier nou mee op?'

Hoogleraar Eddy Bauw, die zich onder meer verdiept in aansprakelijkheid, vraagt zich af hoe nuttig de zaak is. "Het is wel duidelijk hoe het juridisch zit, dat heeft de Hoge Raad uitvoerig uitgelegd", zegt Bauw. "Ik vraag me af wat je hier dan mee gaat oplossen. Het probleem is dat de afwikkeling op individueel niveau moet plaatsvinden en de providers er niets mee doen." Wat Bauw betreft is het nu aan instanties als de Autoriteit Consument en Markt om de providers daartoe aan te zetten.

Inmiddels bestaan abonnementen met zogenaamde gratis telefoons niet meer. Bij abonnementen moet duidelijk worden aangegeven wat er per maand wordt betaald voor de telefoon. Bovendien worden abonnementen met telefoons van een waarde van meer dan 250 euro geregistreerd bij het Bureau Kredietregistratie (BKR).
Ook kleinere overtreders moeten voor rechter
15 Februari, 07:30 Skynet
Verkeerszondaars die vaak in de fout gaan maar nooit ≠veroordeeld worden omdat ze meteen de onmiddellijke ≠inningen betalen, moeten harder worden aangepakt. Dat zegt minister van Mobiliteit FranÁois Bellot (MR) vandaag in Het Nieuwsblad, de Gazet van Antwerpen, Het Belang van Limburg en De Standaard.


?Maar? 20 km/u te snel gereden? Ook dan moet u het straks voor de rechter uitleggen
15 Februari, 07:12 Gazet v. Antwerpen

Minister van Mobiliteit FranÁois Bellot (MR) onderzoekt de mogelijkheid om ?mini-recidivisten? strenger te straffen. Het zint hem niet dat die verkeerszondaars wel vaak in de fout gaan, maar een veroordeling ontlopen door braaf de onmiddellijke inningen te betalen. ?Maar sommigen verzamelen minstens een boete per week. Ook zij moeten strenger gestraft kunnen worden.?
Steeds meer grootouders naar rechter omdat ze kleinkind niet meer mogen zien
15 Februari, 07:12 Gazet v. Antwerpen

Elke dag trekken twee grootouders naar de rechtbank in de hoop weer contact te krijgen met hun kleinkinderen. Dat blijkt uit cijfers die minister van Justitie Koen Geens (CD&V opvroeg).
Rechter wijst Vodafones bezwaar tegen overname van Reggefiber door KPN af
14 Februari, 13:54 Tweakers
Het College van Beroep voor het bedrijfsleven, de hoogste bestuursrechter voor zaken met bepaalde economische onderwerpen, heeft bepaald dat er geen strijd met het mededingingsrecht is bij de volledige overname van Reggefiber door KPN.


Rechter laat proces 17-jarige Palestijnse activiste Tamimi achter gesloten deuren plaatsvinden
13 Februari, 19:12 Volkskrant
Een IsraŽlische militaire rechtbank heeft dinsdag besloten dat het proces tegen de Palestijnse activiste Ahed Tamimi achter gesloten deuren wordt gehouden. Het 17-jarige meisje wordt beschuldigd van het slaan van militairen en nog elf delicten, waaronder ophitsing en het gooien van stenen. 'Ik denk niet dat het goed is voor een minderjarige dat er honderd mensen in de zaal zitten', zei de rechter,


Rookruimtes in horeca zijn niet meer toegestaan
13 Februari, 11:24 NOS nieuws

Speciale rookruimtes in horecagelegenheden moeten dicht, heeft het gerechtshof in Den Haag bepaald. De ruimtes vormen volgens de rechter niet langer een uitzondering op het rookverbod dat sinds 2008 geldt in de horeca.

Clean Air Nederland (CAN), voorheen de Club Actieve Nietrokers, had een rechtszaak aangespannen om de uitzonderingspositie voor rookruimtes te laten verbieden.

Volgens een overeenkomst met de Wereldgezondheidsorganisatie moet Nederland maatregelen nemen tegen de blootstelling aan tabaksrook in publieke ruimtes. Het hof oordeelt dat dat ook geldt voor rookruimtes in horecagelegenheden.

Sociale druk

Volgens het hof kunnen niet-rokers sociale druk voelen om zich bij rokers in de rookruimtes te voegen. In de praktijk is het volgens het hof ook onvermijdelijk dat er rook ontsnapt uit de rookruimtes. Daarnaast worden de werknemers die de ruimtes moeten opruimen ook aan tabaksrook blootgesteld.

De CAN had op basis van de Kaderovereenkomst van de Wereldgezondheisorganisatie voor de bestrijding van tabaksgebruik bezwaar gemaakt tegen de uitzondering voor rookruimtes. De vereniging eiste de volledige afschaffing van de ruimtes. Daarbij deed de club ook een beroep op een uitspraak uit 2014, waarmee is bepaald dat roken in de gehele horeca niet is toegestaan.
Duitse rechter verklaart bepaalde standaardinstellingen van Facebook onwettig
13 Februari, 07:54 Tweakers
Een Duitse rechtbank, het Landgericht van Berlijn, heeft geoordeeld in een zaak die door een consumentenorganisatie tegen Facebook is aangespannen. Het bedrijf moet onder meer zijn beleid ten aanzien van bepaalde standaardinstellingen aanpassen.


Duitse rechter noemt gebruiksvoorwaarden Facebook illegaal
12 Februari, 16:12 De Tijd
15:57 Volgens een rechtbank in Berlijn schendt Facebook de Duitse consumentenwetten, onder meer met de standaardinstellingen voor zijn gebruikers.


?Minister Jambon mag rechter niet onder druk zetten?
11 Februari, 17:24 Gazet v. Antwerpen

?Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon lijkt niet te weten wat de rol is van een advocaat in een rechtsstaat.? Dat zegt meester Hugo Lamon, de woordvoerder van de Orde van Vlaamse Balies, in een reactie op de uitspraken van minister Jambon in ?De Zevende Dag? (Eťn). ?Het wordt tijd om minister Jambon te herinneren aan de principes van de scheiding der machten?, zegt meester Sven Mary zelf.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be