NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties


In de kijker
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsitesReageren

2News.be / Trefwoorden / Reageren

Mawda al twee keer uit vrachtwagen geplukt, Bart De Wever reageert: ?Ouders zijn niet alleen het slachtoffer?

In de voorbije twee ≠weken zijn Mawda, haar broertje en hun ouders twee keer op≠gepakt nadat ze in vrachtwagens waren geklommen. Zo werden ze ook onderkoeld uit een koelwagen bevrijd, melden ons welingelichte bronnen. Antwerps burgemeester reageert nu ook op de feiten. ?Het is wat die ouders zijn overkomen, maar ze zijn niet alleen het slachtoffer.?
Bedenkers controversieel Maya de Bij-filmpje reageren: ?Dit hadden we niet durven dromen?
Donderdag, 03:18 Gazet v. Antwerpen

De nieuwste campagne van milieuorganisatie Greenpeace, waarin Maya de Bij reclame maakt voor sigaretten voor kinderen, is Studio 100 in het verkeerde keelgat geschoten. Topman Hans Bourlon reageerde razend en stelde dat het filmpje zeker 10.000 euro had gekost, maar dat spreken de makers van het filmpje tegen.
Fans reageren: protestmars gepland, Radja-maskers tegen Portugal, Wiki-pagina Martinez moet eraan geloven
21 Mei, 18:36 Gazet v. Antwerpen

Radja Nainggolan gaat niet naar het WK en daar begrijpen veel fans niets van. Voor het complex van de voetbalbond in Tubeke verzamelden al enkele fans om hun ongenoegen te uiten. ?Want Martinez zegt niet de waarheid?, aldus John uit La LouviŤre. ?Radja kan in elke ploeg ingepast worden.? Op sociale media worden er eveneens diverse acties op poten gezet. Zowel dinsdag als in de thuismatch tegen Portugal op 2 juni zullen die plaatsvinden.
Onze WK-reporter begrijpt niet-selectie Nainggolan niet: ?Dit is niet goed voor de Rode Duivels?

Radja Nainggolan is er zoals eerder aangekondigd niet bij op het WK in Rusland. Onze man in Rusland is nog steeds verbaasd door de keuze van bondscoach Roberto Martinez. Ook de uitleg van de Spanjaard kon hem niet bekoren.
Italiaanse plannen doen financiŽle markten sidderen

Twee maanden lang gebeurde er in ItaliŽ eigenlijk van alles en niets. De coalitiebesprekingen verliepen ingewikkeld en moeizaam, na de door populisten en rechts gewonnen verkiezingen. Op de financiŽle markten veroorzaakte het nauwelijks rimpelingen. In het achterhoofd werd rekening gehouden met nieuwe verkiezingen.

Maar woensdag veroorzaakten de twee grootste partijen, de Vijfsterrenbeweging en de Lega, plotseling stennis. Een deal was in zicht. Plannen uit het aanstaande regeerakkoord lekten uit.

Knalrood

De partijen willen doodleuk 250 miljard euro aan staatsschulden doorstrepen, minder geld bijdragen aan de EU en het stabiliteits- en groeipact negeren, dat het begrotingstekort op maximaal 3 procent en de overheidsschuld op 60 procent stelt om de waarde van de euro te borgen. Ze willen inkomstenbelasting en de pensioenleeftijd verlagen en de uitkeringen verhogen. En ze kijken naar een manier om uit de euro te stappen.

Explosieve plannen met een enorme impact op de Italiaanse staatsschuld, die nu al ruim 130 procent van het bruto binnenlands product is. Rabobank-econoom Maartje Wijffelaars rekende uit dat al die plannen de schuld omhoog zouden jagen met, jaar in jaar uit, een duizelingwekkende 100 tot 150 miljard euro.

Sidderingen trokken daarom door de beurs- en schuldenhandel van de op twee na grootste economie van de eurozone. Koersen op de beurs van Milaan doken omlaag, de rente op Italiaanse staatsleningen schoot omhoog.

Kampioen schuld

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft met het opkoopprogramma van schulden inmiddels 341 miljard euro aan Italiaanse staatsschulden verzameld. Die moeten gewoon worden kwijtgescholden, herstructureren heet dat in jargon, hebben de Vijfsterrenbeweging en de Lega bedacht. Eerlijk zullen we alles in Europa samen delen is de gedachte, dus ook de schuld, die gewoon over de schutting wordt gekieperd.

ItaliŽ is van oudsher al de grootste schuldenmarkt in de eurozone. Italianen zijn kampioen schulden. Het land torst een staatsschuld mee van 2263 miljard euro. Dat is bijna 132 procent van het bbp. Ter vergelijking: Nederland staat op 56,7 procent.

De beurs van Milaan verloor woensdag 2,5 procent, donderdag zwabberde de beurs wat van plus naar min. Vooral bankaandelen moesten het ontgelden en dat waaierde weer uit naar andere beurzen. Banken zijn blootgesteld aan elkaars risico's, op bedrijven en op Italiaanse schulden, hoewel die in de vorige schuldencrisis al flink zijn afgebouwd.

Gekkigheid

De rente veerde op tot boven 2 procent, de financiŽle vooruitzichten van het land verslechteren immers. De obligatierente is een soort barometer van het vertrouwen en ingeschatte risico's voor banken, verzekeraars, pensioenfondsen en andere investeerders. Het zoog ook de rente van Spanje en Portugal mee omhoog. De zuidzijde van het eurogebied blijft een hele kwetsbare regio.

De economie in ItaliŽ groeit weliswaar, maar ligt met 1,4 procent groei ver achter op veel andere landen. De eurozone kent gemiddeld een groei van 2,5 procent. De werkloosheid is met bijna 11 procent een van de hoogste van de eurolanden.

Vijfsterren en Lega susten de boel een beetje. Het ging om een oude, achterhaalde versie, werd gezegd, maar de markten zijn er niet gerust op. Ze hangen tussen angst voor echte gekkigheid en de gebruikelijke Italiaanse drukte en opwinding. ItaliŽ zal misschien niet zo snel uit de euro stappen, maar eurofieler wordt het er zeker niet op, alleen maar eurosceptischer.
Vanhaezebrouck deelt nog sneer uit naar Club Brugge: ?Vreemd dat ze nu wel reageren op de videoref?
8 Mei, 14:54 Gazet v. Antwerpen

Hein Vanhaezebrouck kwam tijdens zijn persconferentie voor de topper tegen Standard van aanstaande donderdag ook nog eens terug op de problematiek rond de videoref en de insinuaties van Club-voorzitter Bart Verhaeghe dat Anderlecht bevoordeeld wordt.
RIP Eric ?The Kid? Geboers: motorcrossfans reageren aangeslagen op Twitter
7 Mei, 15:30 Gazet v. Antwerpen

Het lichaam van voormalig motorcrosskampioen Eric Geboers is maandag levenloos teruggevonden in een grote waterplas in recreatiedomein Miramar in het Kempense Mol. Geboers sprong zondagavond uit een plezierboot en kwam niet meer boven. De Limburger, die tijdens zijn motorcrosscarriŤre vijf maal wereldkampioen werd in de drie verschillende klassen, werd amper 55 jaar oud. Op Twitter reageren zijn fans verslagen.
Ouders en scholen reageren kritisch op Antwerps initiatief over luchtkwaliteit: ?Scholen in quarantaine zijn niet de oplossing?
5 Mei, 03:30 Gazet v. Antwerpen

De stad Antwerpen gaat de oprichting van scholen en kinderdagverblijven verbieden op plaatsen waar een te grote luchtverontreiniging is. Ouders en scholenkoepels reageren kritisch.
Experts willen drugsgebruik uit de strafwet halen, Antwerpse politici reageren verdeeld
25 April, 13:06 Gazet v. Antwerpen

Een nieuwe burgerbeweging, die de naam ?Smart On Drug Policies? draagt, pleit ervoor om drugsgebruik uit de strafwet te halen. ?We missen een rationeel debat als het over drugs gaat?, zegt woordvoerder Steven Debbaut. ?De focus zou verlegd moeten worden naar preventie, want drugsverslaving is een ziekte, net als bijvoorbeeld alcoholisme.?
Linkse oppositiepartijen in de Kamer reageren fel na vrijgegeven memo's
24 April, 23:54 NOS nieuws

De linkse oppositiepartijen in de Tweede Kamer reageren fel op het nieuws dat ambtenaren van het ministerie van FinanciŽn grote twijfels hadden tijdens de formatie over het afschaffen van de dividendbelasting.

GroenLinks-leider Klaver schrijft in een tweet: "1,4 miljard per jaar weggeven aan het buitenland, terwijl je eigen ambtenaren het ten zeerste afraden. Wat bezielt dit kabinet? Hoe kun je zo overduidelijk grote multinationals verkiezen boven mensen?".

Volgens PvdA-leider Asscher geven de openbaar gemaakte memo's een ontluisterend beeld. "Uit de documenten blijkt opnieuw dat er economisch geen goede redenen zijn om de dividendbelasting af te schaffen", stelt hij. "Het weghouden van onwelgevallige informatie over zo'n omstreden maatregel is verbijsterend. De positie van de premier en van zijn derde kabinet is morgen in het geding." Asscher sloot eerder een motie van wantrouwen niet uit.

Vragen over kennis Rutte

SP-leider Marijnissen twittert: "Ik snap waarom Rutte deze documenten onder de pet wilde houden. Opnieuw wordt hij ontmaskerd als loopjongen van het groot kapitaal. 1,4 miljard van de Nederlandse belastingbetaler in de put om multinationals te dienen".

De Tweede Kamer debatteert woensdagmiddag met premier Rutte over de vrijgegeven memo's. De oppositie heeft veel vragen over de kennis die de premier had tijdens de formatie van memo's van ambtenaren over de afschaffing van de dividendbelasting.
Roma rekent op Nainggolan in halve finale Champions League tegen Liverpool, ook clash tussen Bayern en Real

Liverpool en AS Roma trappen dinsdag op Anfield de heenwedstrijden van de halve finales van de Champions League op gang. Daags nadien staat in MŁnchen de kraker tussen Bayern en titelverdediger Real Madrid op de agenda.
Sterren reageren verslagen na overlijden van Avicii: ?Een prachtige ziel?
20 April, 21:30 Gazet v. Antwerpen

Niemand had het zien aankomen, het plotselinge overlijden van de Zweedse dj Avicii. Zijn bekende vrienden en kennissen trekken dan ook massaal naar sociale media om hun schok en verdriet uit te drukken. Avicii werd 28 jaar oud.
WhatsApp: dwangmatig reageren om gevoelens te sparen
19 April, 18:30 Volkskrant
~ Kees: Jolanda is ziek geworden dus wij zijn er vanavond niet bij... ~Sandra: Beterschap Jolanda! ~HenriŽtte: Beterschap! ~ PvdLaak: Beterschap ~ Joris: Van mij ook beterschap! ~ Linda: Jammer lieve Jolanda ;-(, tot gauw! ~ Harry van den Heuvel: Goed aansterken Jolanda, jij ook sterkte Kees! ~ Therese van Bakel: Beterschap!!! ~ Jaap: Tien kilo medeleven Jolanda, tot gauw! ~ Dimphy: BETERSCHAP ook


Nu.nl laat gebruikers weer reageren en stapt over op Mozilla-reactieplatform
19 April, 14:24 Tweakers
De Nederlandse nieuwssite Nu.nl staat weer reacties toe op de site. De mogelijkheid om reacties te geven ontbrak anderhalf jaar lang op de nieuwssite. Nu.nl gaat werken met Talk van The Coral Project, een project van Firefox-bouwer Mozilla.


Waterbuffels reageren dolenthousiast op hun eigen zwembad
15 April, 16:36 Gazet v. Antwerpen
Op de koe- en waterbuffelboerderij Keysers in Zoersel ging zondag de eerste waterbuffelvijver van Vlaanderen open. Burgemeester Liesbeth Verstreken, met haar been in een brace door een ski-ongeval, mocht het lintje doorknippen, en meteen ook een vaarsbuffelkalf adopteren, dat ze de naam Gerba gaf.


SyriŽ en Rusland reageren na raketaanvallen: ?Dit zal niet zonder gevolg blijven?
14 April, 07:36 Gazet v. Antwerpen

De aanvallen van de Verenigde Staten, Groot-BrittanniŽ en Frankrijk zijn een ?flagrante schending van het internationaal recht en tonen de minachting aan van die staten voor het internationaal recht?. Dat schrijft het door de staat gecontroleerde Syrische nieuwsagentschap Sana. Ook Rusland reageert kwaad.
Europese landen voor het blok: hoe moeten zij reageren op Trump in een oorlogssituatie?
13 April, 00:24 Volkskrant
De Europese landen staan voor het eerst voor de keuze hoe ze in een oorlogssituatie moeten omgaan met Trump. Die krijgt nu ook van zijn trouwste aanhangers kritiek: hij zou de VS weer een oorlog 'in rommelen'. Donald Trump heeft zijn Europese bondgenoten in een lastige positie gebracht met zijn wispelturige SyriŽ-tweets. Waar de Amerikaanse president woensdag 'the Gas Killing Animal' Bashar al-Ass


Volkswagen heeft een nieuwe topman
12 April, 21:24 NOS nieuws

Een wissel aan de top van autofabrikant Volkswagen. Na een moeilijke periode waarin het Duitse bedrijf in crisis was vanwege wereldwijd gesjoemel met dieselauto's, maakt topman Matthias MŁller nu plaats voor Herbert Diess.

De vertrekkende MŁller kwam in 2015 aan het roer van de Volkswagengroep toen toenmalige topman Winterkorn het veld ruimde vanwege de dieselaffaire. Het bedrijf belandde vervolgens in een crisis, terwijl de ene na de andere organisatie een onderzoek naar het schandaal instelde. Verschillende boetes en schikkingen volgden.

MŁller kwam aan het roer toen het bedrijf voor de grootste uitdaging in zijn geschiedenis stond, stelt voorzitter van de raad van toezicht Hans Dieter PŲtsch. Hij zou vervolgens "een culturele verandering" in gang hebben gezet.

Nadat MŁller vandaag was teruggetreden, benoemde de raad van toezicht van Volkswagen Diess per direct als opvolger. Volgens het autobedrijf is de wissel nodig om de veranderingen die het in gang heeft gezet verder door te voeren. Volkswagen wil zich meer gaan richten op milieuvriendelijk vervoer.
Bornem lanceert mobiele AED voor noodgevallen op evenementen: ?Leer reageren, in plaats van te panikeren?
12 April, 15:24 Gazet v. Antwerpen

De gemeente Bornem heeft sinds gisteren een mobiele AED-paal. ?De 2,5 meter hoge paal is een eigen ontwerp, waarop een AED-toestel bevestigd is?, zegt schepen Tom Van Ranst (CD&V). ?De paal kan gebruikt worden bij evenementen, maar bijvoorbeeld ook bij straatfeesten.?
Nieuwe spoorstaking op komst? Socialistische vakbond zal ?gepast? reageren op beslissing regering

De pensioenregeling voor de zware beroepen die is afgesproken door de regering valt slecht bij de socialistische spoorvakbond. ?Dit ligt zwaar op de maag van het personeel. We zullen dan ook gepast reageren?, waarschuwt Ludo Sempels, voorzitter van ACOD Spoor.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be