NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Reageren

2News.be / Trefwoorden / Reageren

Boeren reageren vol onbegrip op cijfers koeienfraude
8 Februari, 19:48 NOS nieuws

Boeren vinden de cijfers over de koeienfraude onwaarschijnlijk hoog. Dat blijkt uit een rondgang van de NOS onder boerenbedrijven.

"We hebben niet het idee dat het zo woest of idioot is", zegt boerin Hendrika de Jong uit het Friese Tijnje. "Begrijp me niet verkeerd: ieder geval is er ťťn te veel. Maar straks blijken het er maar een paar te zijn. Nu wordt de hele sector er op aangekeken."

2100 boerderijen gaan 'op slot' omdat ze hun administratie niet op orde hebben, maakte het ministerie van Landbouw vandaag bekend. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NWA) en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) hebben de melkproductie van boerderijen en het aantal geregistreerde koeien grondig bekeken. Zo kwamen ze verdachte boerderijen op het spoor.

Gekort op subsidies

De 2100 verdachte boerderijen mogen voorlopig geen dieren meer aan- of afvoeren. Ook kunnen bedrijven worden gekort op hun subsidies. De hoogte van deze korting hangt af van de omvang van de overtreding.

Sommige boeren vinden dat de NVWA te vroeg met fraudecijfers komt. Ze verwachten dat het aantal daadwerkelijke fraudegevallen veel lager is; het gaat nu nog om vermoedens. Niet alle verdachte bedrijven zullen ook in werkelijkheid hebben gefraudeerd, zeggen boeren.

DNA-onderzoek

Op diverse internetfora staan inmiddels verhalen van boeren wiens bedrijf geblokkeerd werd omdat er iets mis is met hun administratie. Deze boeren claimen dat ze niet frauderen. Ze hadden bijvoorbeeld de geboorte van een kalf nog niet opgegeven.

Een 'op slot' gezet bedrijf moet aantonen dat het niet fout zat; het moet de koeienadministratie kloppend maken. Bedrijven moeten bijvoorbeeld met DNA-onderzoek aantonen dat een koe inderdaad een tweeling heeft gekregen.

Begrip

Alle boeren die de NOS vandaag sprak, zeggen zelf 'schoon' te zijn en ook geen boeren te kennen die doelbewust met de administratie hebben gesjoemeld. Toch kunnen ze zich voorstellen dat sommige boeren kalveren niet netjes bij de moederkoe opgeven. Mogelijke reden: het is moeilijk om gezonde koeien weg te moeten doen.

Ook zal het voor sommige boeren een financiŽle kwestie zijn geweest, is het vermoeden van de boeren. Veel melkveehouders hebben vanaf 2015 geÔnvesteerd in hun bedrijf. Ze hebben dure stallen laten bouwen en nieuwe koeien gekocht. Dat kon omdat een beperking voor het aantal melkkoeien, het melkquotum, kwam te vervallen.

Maar vorig jaar moesten boeren die eerder veel investeerden door nieuwe Europese regels, het zogenoemde fosfaatreductieplan, weer veel koeien wegdoen. Soms tientallen. Sommige boeren hadden hier geen rekening mee gehouden. "Daarom hebben ze de koeien waarschijnlijk niet netjes opgegeven", zegt een van de boeren die de NOS sprak. Zo konden ze meer koeien houden en nog een beetje extra geld verdienen.

Inspecties

Er komen de komende tijd fysieke inspecties bij melkveehouders, zegt het ministerie. De afgelopen tijd zijn er zo'n 150 inspecties geweest, maar er gaan er dus meer volgen. De inspecties worden gedaan bij bedrijven die bewust of onbewust fouten hebben gemaakt in hun administratie en bij andere verdachte bedrijven.
Britten reageren furieus op kritiek van Trump: ?Iedereen wordt hier medisch behandeld, ongeacht hoe groot zijn bankrekening?
5 Februari, 23:24 Gazet v. Antwerpen

De Amerkaanse president Donald Trump en de Britse premier Theresa May liggen opnieuw in de clinch. Trump had op Twitter de National Health Service (NHS) die door de overheid wordt gefinancierd, als een voorbeeld aangehaald hoe algemene, door de staat betaalde zorgstelsels niet kunnen functioneren. Afgelopen weekeinde was er in Groot-BrittanniŽ tegen besparingen in de NHS betoogd.
Fans reageren verdeeld op de nieuwe look van Stromae
2 Februari, 16:48 Gazet v. Antwerpen

Op het hoogtepunt van zijn succes was Stromae niet alleen een referentie in de muziek, maar ook op het vlak van mode. Zijn stijl werd overal geprezen en hij lanceerde met Mosaert zelfs zijn eigen modecollectie. Nu hij het leven in de spotlights vaarwel gezegd heeft, zijn zijn fans telkens verrukt hem nog eens te zien verschijnen. Over zijn nieuwe look blijken de meningen echter verdeeld.
Uitzendbureaus blijven laks reageren op discriminatie, overheid moet ingrijpen
1 Februari, 02:24 Volkskrant
Uitzendbureaus getuigen van een beperkt zicht op de ontwrichtende werking van discriminatie. De helft van de Nederlandse uitzendbureaus ziet er geen been in om mee te werken aan een strafbaar feit. Als een werkgever vraagt om werknemers, maar dan niet van Turkse, Surinaamse of Marokkaanse afkomst, dan reageert de helft van de intercedenten positief, zo toonde tv-programma Radar deze week aan. Zes


Onderzoek: bedrijven reageren slecht op Instagram
31 Januari, 08:06 Emerce
Nederlandse reisbedrijven reageren amper op vragen via Instagram. Slechts 24 procent beantwoordt een directe vraag en vaak ook (te) laat. Is Instagram wel het juiste medium voor deze bedrijven?


EU klaar om "snel en gepast" te reageren op eventuele Amerikaanse handelssancties
30 Januari, 00:18 Skynet Buitenland
Mochten de Verenigde Staten maatregelen nemen die de export van Europese producten naar de VS bemoeilijken, dan zal de EU "snel en gepast" reageren. Dat heeft de woordvoerder van de Europese Commissie vandaag gezegd, nadat de Amerikaanse president Donald Trump gisteren zijn beklag heeft gedaan over het Europese handelsbeleid.


Tussen onzekerheid en opluchting: zo reageren klanten en werknemers van de getroffen Carrefour-winkels in Turnhout, Westerlo en Schoten
25 Januari, 19:12 Gazet v. Antwerpen

1.233 jobs kunnen worden getroffen door de herstructurering van Carrefour Belgium. Dat is veel meer dan verwacht. Vooral de hypermarkten worden getroffen. Die in Genk en Angleur gaan bijvoorbeeld dicht. In de provincie Antwerpen moeten de hypermarkten van Westerlo en Turnhout inkrimpen, de hypermarkt in Schoten blijft gespaard. Wij gingen luisteren naar de reacties in deze vestigingen.
Vissers zien hoe speedboot plots op hen afkomt en hebben maar ťťn seconde om te reageren
18 Januari, 17:18 Gazet v. Antwerpen

Enkele vissers zijn in de Amerikaanse staat Oregon op het nippertje ontsnapt aan de dood. Toen ze op Columbia River aan het vissen waren, kwam plots een speedboot recht op hen af. Ze probeerden nog de aandacht te trekken van de bestuurder, maar dat mocht niet baten. Een van de vissers is inmiddels een rechtszaak gestart.
?De zoveelste schrijnende zaak?: onderwijskoepels reageren op uitwijzing Albanees gezin
12 Januari, 15:48 Gazet v. Antwerpen

Net als het katholiek onderwijs is ook het gemeenschapsonderwijs (GO!) van mening dat de uitwijzing van gezinnen met kinderen best pas plaatsvindt na afloop van een schooljaar. ?Dat standpunt nemen wij al jaren in?, zegt woordvoerster Celia Groothedde. ?In uitzonderlijke gevallen vinden we zelfs dat het beter is om te wachten tot het einde van de opleiding.?
Groen sluit coalitie met PVDA niet uit, N-VA?ers reageren afwijzend: ?Laten we dat gebeuren, Antwerpen??
28 December 2017, 16:48 Gazet v. Antwerpen

Groen-voorzitter Meyrem Almaci sluit niet uit dat haar partij in Antwerpen een coalitie sluit met PVDA na de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Dat heeft ze donderdag verklaard op Radio 1. Groen komt in Antwerpen samen met sp.a en onafhankelijken op met de lijst ?Samen? en wil volgens Almaci een ?alternatieve coalitie? vormen in de plaats van de huidige van N-VA, CD&V en Open Vld. Uit politiek niet-linkse hoek klinken negatieve geluiden op de uitspraak van de Groen-voorzitter
Baasjes van Uscko reageren opgelucht: ?Dit is een godsgeschenk?
20 December 2017, 20:12 Gazet v. Antwerpen

Uscko, de Mechelse herder die vorige week twaalf kinderen beet op een speelplaats in Paal, mag onder strikte voorwaarden terug naar zijn baasjes. Dat heeft burgemeester van Beringen Maurice Webers woensdag beslist. De eigenaars van Uscko reageren opgelucht op het nieuws. ?Dit is echt een godsgeschenk. Een betere Kerstmis hadden we ons niet kunnen wensen?, klinkt het. ?We willen vooral iedereen bedanken voor de steun, ook de families van de slachtoffertjes.?
Uitdagers De Wever reageren: ?In Antwerpen kappen we nog steeds veel te lichtzinnig bomen?
20 December 2017, 18:24 Gazet v. Antwerpen

Bart De Wever (N-VA) ging op maandag 4 december in het Kaffee van Antwerpen ruim twee uur lang in gesprek met studenten van de AP Hogeschool. De studenten en de goedgevulde zaal in het Zuiderpershuis luisterden geboeid hoe de burgemeester zijn visie uiteen zette over heel uiteenlopende beleidsdomeinen. De mening van De Wever brachten we nadien in een artikel aan de hand van zes stellingen die hij poneerde over zes thema?s. Die stellingen legden we voor aan de kopfiguren van de vijf grootste lijsten die bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 tegen de N-VA van Bart De Wever in de arena zullen komen. Vandaag het commentaar van de uitdagers bij de stelling van De Wever rond GEZONDE STAD.
Uitdagers Bart De Wever reageren: ?De ?war on drugs? werkt niet?
18 December 2017, 15:42 Gazet v. Antwerpen

Bart De Wever (N-VA) ging op maandag 4 december in het Kaffee van Antwerpen ruim twee uur lang in gesprek met studenten van de AP Hogeschool. De studenten en de goedgevulde zaal in het Zuiderpershuis luisterden geboeid hoe de burgemeester zijn visie uiteen zette over heel uiteenlopende beleidsdomeinen. De mening van De Wever brachten we nadien in een artikel aan de hand van zes stellingen die hij poneerde over zes thema?s. Die stellingen legden we voor aan de kopfiguren van de vijf grootste lijsten die bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 tegen de N-VA van Bart De Wever in de arena zullen komen. Vandaag het commentaar van de uitdagers bij de stelling van De Wever rond de WAR ON DRUGS.
Andere partijen reageren op samenwerking Open Vld, Groen en M+: ?Dit komt niet als een verrassing?
16 December 2017, 01:12 Gazet v. Antwerpen

Open Vld, Groen en M+ maakten deze week bekend dat ze in oktober volgend jaar opnieuw samen naar de gemeenteraadsverkiezingen trekken. Wij legden ons oor te luister bij de andere partijen in Mechelen en vroegen hen om een reactie.
Acteur Marc Van Eeghem (57) overleden
14 December 2017, 19:48 Gazet v. Antwerpen

De Vlaamse acteur Marc Van Eeghem is overleden. De acteur uit onder meer ?De Parelvissers?, ?De Kavijaks?, ?Tytgat Chocolat? en ?Katarakt? werd 57 jaar oud. Van Eeghem overleed aan de gevolgen van kanker.
STANDPUNT. ?Ik weet dat Bart De Wever dit leest. Daarom deze goede raad?
13 December 2017, 05:24 Gazet v. Antwerpen

Ik weet dat Bart De Wever dit standpunt leest. Daarom deze goede raad: hij kan zichzelf maar beter hťťl snel verlossen van zijn partijgenoot Siegfried Bracke.
Artsen reageren verbaasd nadat neusspoeling voor baby?s uit rekken wordt gehaald
11 December 2017, 07:24 Gazet v. Antwerpen

Wat water en zout door het neusje van je baby spuiten kan oor- en luchtweginfecties voorkomen. Maar dat fysiologisch serum mag nu niet meer verkocht worden in de supermarkt. Omdat het een ?medisch hulpmiddel? is, eist het Federaal ≠Geneesmiddelenagentschap (FAGG) dat alleen apothekers nog de oplossing verkopen. Artsen reageren verbaasd. ?Op zich kan je met zo?n spoeling niks verkeerd doen.?
Zowel voor- als tegenstanders Brexit reageren voornamelijk positief op Mays voorlopige akkoord
8 December 2017, 12:30 Volkskrant
Op de Britse eilanden hebben zowel de Remainers als de Brexiteers voorzichtig positief gereageerd op het voorlopige akkoord dat Theresa May heeft bereikt. Landbouwminister Michael Gove, een van de voormannen van de Brexitcampagne, noemde het 'een betekenisvolle persoonlijke en politieke prestatie' van de premier, terwijl leider Vince Cable van de eurogezinde Liberaal-democraten zei blij te zijn da


Europese Unie: Jeruzalem hoofdstad IsraŽl ťn Palestijnen
5 December 2017, 14:18 NOS nieuws

EU-buitenlandcoŲrdinator Federica Mogherini heeft zich nu ook in de discussie over Jeruzalem gemengd. Zij zegt dat de stad zowel de hoofdstad van IsraŽl als de Palestijnen moet worden. Elke actie die een tweestatenoplossing ondermijnt, moet volgens Mogherini worden voorkomen.

Ze reageert hiermee op een mogelijk besluit van president Trump om de Amerikaanse ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem te verplaatsen. Een dergelijke actie zou worden gezien als erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van IsraŽl. Verwacht wordt dat de kogel de komende dagen door de kerk gaat.

De Turkse president Erdogan heeft gedreigd de diplomatieke banden met IsraŽl te verbreken als de VS Jeruzalem als IsraŽlische hoofdstad erkent.

Een woordvoerder van Erdogan zei eerder al dat een eenzijdige erkenning van Jeruzalem een "fatale fout" zou zijn, die ingaat tegen het internationaal recht, VN-resoluties en historische feiten. "Wij hopen dat de Amerikaanse regering deze fout niet maakt", schreef woordvoerder Ibrahim Kalin op Twitter. Een dergelijke stap leidt volgens hem tot nieuwe spanningen en zou een conflict kunnen uitlokken.

Een diplomatiek adviseur van de Palestijnse president Abbas zegt dat als Trump Jeruzalem erkent, de VS niet langer meer geloofwaardig is als bemiddelaar in het Midden-Oosten. De contacten met de VS zullen dan worden stilgelegd.

Arabische Liga

De Franse president Macron is bezorgd over een eenzijdig Amerikaans besluit over Jeruzalem. Hij vindt dat de status van de stad onderdeel moet zijn van vredesbesprekingen tussen IsraŽl en de Palestijnen.

Meerdere moslimlanden hebben zich ook al in soortgelijke bewoordingen uitgelaten. De Arabische Liga heeft de VS gewaarschuwd geen actie te ondernemen die de status van Jeruzalem verandert.

De chef van de Arabische Liga, Ahmed Aboul-Gheit, zegt dat een dergelijke stap "een gevaarlijke maatregel is die leidt tot repercussies". Hij heeft Trump opgeroepen om het verplaatsen van de ambassade, als hij daartoe al besloten heeft, te heroverwegen.

In IsraŽl zijn de reacties van andere landen ter kennisgeving aangenomen. "Jeruzalem is al meer dan 3000 jaar de hoofdstad van het Joodse volk en al 70 jaar de hoofdstad van IsraŽl, ongeacht of Erdogan dat wel of niet erkent", zei een woordvoerder van de IsraŽlische regering.

Minister van Onderwijs Naftali Bennett zei dat "het uiteindelijk beter is om een verenigd Jeruzalem te hebben dan Erdogans waardering".
Tegen welke landen spelen de Rode Duivels op het WK? Volg de loting nu live!
1 December 2017, 16:36 Gazet v. Antwerpen
De zenuwen staan strakgespannen in het Kremlin: daar vindt vanaf 16u de loting voor het WK plaats. U kan alles hier live volgen.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be