NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Race


Vaker online is een race to the bottom
Gisteren, 14:12 Emerce
Vast onderdeel van mijn ochtendritueel: de wekker op mijn iPhone gaat af, half in slaap unlock ik hem en open direct een min of meer willekeurig gekozen app. Met één oog in mijn kussen probeer ik een artikel in de NOS-app te lezen. Tijdens het tandenpoetsen scroll ik door Facebook en bij het ontbijt kijk ik naar YouTube. Hè lekker, een nieuwe dag!


Zoektocht naar verdwenen Argentijnse duikboot is een race tegen de klok: ?Elke minuut brengt de dood een stap dichter?
Gisteren, 04:06 Gazet v. Antwerpen

In barslechte weersomstandigheden zijn reddingsteams uit zeven landen een race tegen de klok gestart om de vermiste Argentijnse onderzeeër ARA San Juan en zijn bemanning boven water te halen. Alleen weten ze op geen honderd zeemijl waar de duikboot in de problemen is geraakt. Nu de San Juan stilaan in zuurstofnood geraakt, kunnen de familieleden van de opvarenden alleen maar bidden.
Race om Medicijnagentschap: Nederland stemt op zichzelf
Maandag, 13:00 NOS nieuws

"Als we de eerste ronde maar doorkomen, dan hebben we een goede kans." Minister Zijlstra is optimistisch over de kansen van Amsterdam om het Europees Medicijnagentschap (EMA) binnen te halen. Vanaf 17.00 uur stemmen Zijlstra en zijn Europese collega-ministers van Buitenlandse Zaken over de nieuwe standplaats van het agentschap, dat door de brexit uit Londen moet verdwijnen.

Wouter Bos, die de afgelopen maanden als lobbyist door heel Europa heeft gereisd, lijkt minder optimistisch voor het begin van de vergadering. "5 procent kans", taxeert hij zuinigjes de mogelijkheden dat Amsterdam wordt gekozen. Zelf houdt hij het op Bratislava, Kopenhagen, Milaan, Stockholm - of dus toch Amsterdam. Een beetje het rijtje van de bookmakers. "Het is net het Songfestival: je hebt geen idee, maar we hebben wel een heel goed liedje."

Ruilhandel

Voorspellen is volgens Bos heel lastig vanwege de ingewikkelde stemregels en de afspraken die landen onderling hebben gemaakt. Zo wil Duitsland Griekenland wel helpen door op Athene te stemmen als vestigingsplaats voor het agentschap, als de Grieken in ruil daarvoor Frankfurt steunen als de stad waar het medicijnbureau moet komen.

Nederland heeft een aantal Oost-Europese landen aangeboden om medisch personeel gratis te trainen als ze op ons land stemmen en Amsterdam ook werkelijk de nieuwe plek van het EMA wordt. Verder is er nog een onderlinge afspraak om als Benelux-landen elkaar te helpen. De stemmen van België en Luxemburg zijn dus binnen.

Voor het begin van de vergadering bekende oud-minister Bos nog dat hij een aantal wiskundigen heeft gevraagd om naar de stemprocedure te kijken. "Maar die vonden de regels zo ingewikkeld dat ze geen goed advies hadden over wat we zouden moeten doen."

Hoe werkt het dan?

Er zijn maar liefst negentien kandidaten, waaronder dus Amsterdam. De ministers van Buitenlandse Zaken stemmen volgens wat ze in Brussel 'de Songfestivalregels' noemen. Dat gaat zo:

Ieder land mag aan drie kandidaat-steden punten geven. Je favoriete kandidaat geef je het maximale aantal punten. Niet twaalf, zoals bij het Songfestival, maar drie. Je nummer twee krijgt twee punten en je nummer drie één. Nederland zal in de eerste ronde zeker op Amsterdam stemmen, maar kan dus ook twee andere landen punten geven. Dat is anders dan bij het echte Songfestival, waar je niet op jezelf mag stemmen.

De tweede ronde

De drie steden met de meeste punten gaan door naar de tweede stemronde. Daarin heeft ieder land nog maar één stem, dus zijn er in totaal 27 punten te verdelen. Mocht een van de kandidaten in de tweede ronde al een meerderheid van veertien stemmen hebben, dan hebben we een winnaar. Is dat niet het geval, dan volgt er nog een laatste ronde.

De vergelijking met het Songfestival gaat nog wat verder: de verwachting is dat een paar Oost-Europese landen op de Oost-Europese favoriet Bratislava zullen stemmen. Zuid-Europa richt zijn pijlen op Milaan.

Voor Amsterdam is het zaak om in de eerste ronde in ieder geval vóór de andere Noord-Europese favorieten, zoals Kopenhagen en Stockholm, te eindigen. Dan kan de stad in de tweede ronde wellicht als enige Noord-Europese kandidaat de stemmen van de buurlanden binnenhalen.

Dilemma

Het grote dilemma voor Zijlstra is aan wie hij in de eerste ronde zijn twee andere stemmen gaat geven. Gaat Nederland voor kwaliteit en stemmen we op een concurrent? Of zijn we opportunistisch en stemmen we bijvoorbeeld op Sofia, dat als een slechte kandidaat wordt gezien?

Voorlopig beweert iedereen in het Nederlandse kamp dat we voor kwaliteit gaan. Ook al kan dat betekenen dat we daardoor een concurrent in het zadel helpen.
Interclassics Brussels 2017 in beeld gebracht - varia
Vrijdag, 22:54 Autosport
Foto's: Interclassics Brussels 2017 in beeld gebracht - varia


Maaltijdbezorgers vrezen 'race to the bottom'
16 November, 16:00 NOS nieuws

Fietskoeriers die eten bezorgen voor Deliveroo of UberEATS zijn zzp'ers: ze moeten ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel en zijn zelf verantwoordelijk voor hun verzekeringen en pensioen. Bezorg je voor Thuisbezorgd.nl of Foodora? Dan ben je in loondienst en regelt je werkgever dat.

Dat leidt tot een ongelijk speelveld, zeiden vertegenwoordigers van Thuisbezorgd.nl en Foodora vandaag in een hoorzitting in de Tweede Kamer. Zij spreken van schijnzelfstandigheid voor de zzp'ers en roepen de overheid op om hier strenger tegen op te treden.

Een groep boze bezorgers van Deliveroo voerde eerder deze week al actie tegen wat in hun ogen een schijnconstructie is. Deliveroo maakte onlangs bekend dat het bezorgbedrijf binnenkort alleen nog maar met zzp'ers gaat werken. Bezorger Yorick Bleijenberg: "Echte zzp'ers zijn zelfstandig. Dat betekent dat ze kunnen bepalen voor wie ze werken, wanneer ze werken en hoeveel ze verdienen. Bij Deliveroo kan dat niet."

Volgens Vincent Hosman van Foodora kiest zijn bedrijf er bewust voor om mensen in loondienst aan te nemen. Het bedrijf maakt daardoor 60 tot 70 procent extra kosten, onder andere door pensioenen en verzekeringen. "Wij lopen extra risico. En we zijn bang dat er een competitievoordeel ontstaat om te switchen naar een zzp-model."

Jitse Groen, de oprichter van Thuisbezorgd.nl, spreekt van een race to the bottom. "Het klinkt misschien gek voor een internetbedrijf, maar wij geloven niet erg in een model waarin per opdracht wordt betaald. Dat komt doordat daarin met name kostenbesparingen worden bepleit en niet zozeer een verbetering van de omstandigheden voor werknemers."

Flexibiliteit

De vertegenwoordiger van Deliveroo kon wegens omstandigheden niet bij de hoorzitting aanwezig zijn. In een schriftelijke reactie laat het bedrijf weten dat het merendeel van hun werknemers vraagt om meer flexibiliteit en dat die op dit moment het beste bereikt kan worden met het zzp-model.

Wel vindt Deliveroo dat ook dit model eigenlijk niet toereikend is. "Wij willen riders meer zekerheid bieden, maar hebben tegelijkertijd flexibiliteit nodig. Dat mag nu niet allebei van de wetgever. We moeten naar een systeem met het beste van twee werelden: flexibiliteit én zekerheid."

De vertegenwoordigers van Foodora en Thuisbezorgd.nl vinden echter dat de wet niet hoeft te worden aangepast. Volgens Foodorabaas Hosman bieden de huidige contractuele vormen al voldoende ruimte om flexibel te kunnen werken. Wel vindt hij de huidige cao- en pensioenregelingen 'verouderd'. "Een groot deel van de werknemers zit helemaal niet pers op zo'n pensioen te wachten. Zeker niet als het een pensioen is dat hun geen voordeel biedt."

Beide ondernemers vinden dat de overheid strenger moet handhaven in de bestaande wetgeving. Ook Willem Bouwens, hoogleraar sociaal recht, denkt dat veel mensen zonder handhavende overheid 'de bescherming ontberen die hun volgens de wet toekomt'. "Omdat werkgevers dat wel doen, creëer je een ongelijk speelveld."
?Bottas? Braziliaanse race was beschamend slecht?
14 November, 10:18 AutoBlog
Valtteri krijgt harde woorden naar zijn geblokte hoofd geslingerd van een voormalig wereldkampioen. In de onkarakteristiek saaie Grand Prix van Brazilië van afgelopen weekend was het vooral Lewis Hamilton die de show stal. De Brit startte vanuit de pitstraat, maar kwam uiteindelijk als vierde over de lijn, luttele secondes achter het leidende trio. Hoewel teamgenoot […]


Vandoorne niet tevreden met dertiende tijd: "Maar ik verwacht een goede race"
12 November, 09:24 Gazet v. Antwerpen
Stoffel Vandoorne wist zich niet in de top tien te kwalificeren voor de GP van Brazilië. Hij moest op Interlagos tevreden zijn met een dertiende tijd. Door de gridstraf van Daniel Ricciardo start de Belg wel als twaalfde aan de race.


Brazilië: voorbeschouwing op de voorlaatste race van het seizoen
8 November, 21:18 Autosport
Het F1-wereldje strijkt deze week neer in het Braziliaanse São Paulo, voor de op één na laatste manche van het wereldkampioenschap. Lewis Hamilton behaalde twee weken geleden in Mexico zijn vierde rijderstitel en plaatste zichzelf ? zoals Sebastian Vettel enkele jaren voor hem ? bij de allergrootsten die de sport ooit heeft gekend: Juan-Manuel Fangio, Alain Prost en Michael Schumacher. Het gevecht om het felbegeerde kampioenskroontje mag dan reeds ten einde zijn, maar dat wil niet zeggen dat de race op het Autódromo José Carlos Pace een saaie bedoening zal worden.


Endurance race Mettet: Nabeschouwing van de organisatoren
5 November, 23:36 Autosport
Wie had zich ooit aan een rallycross uithoudingsrace verwacht? Tot voor kort ? niemand, behalve de Ladbrokes SRX Cup die met plezier de uitdaging aanging. En het minste wat we kunnen zeggen is dat deze uitdaging succesvol was met een leuke spannende race en een voorbeeldig betrouwbare SsangYong Actyon Sport.


Max Verstappen wil graag vaste race stewards
5 November, 11:06 AutoBlog
De Nederlander houdt wel van wat vastigheid. Het issue van de inconsistente FIA-beslissingen in de F1 sudderde deze week nog een beetje door. Maandag kwamen beelden bovendrijven van de driver’s meeting in Mexico, waar Lewis Hamilton en zijn koptelefoon trachtten Sebastian Vettel eraan te naaien. De Brit wilde waarschijnlijk vooral een beetje ‘in het hoofd’ […]


Geblesseerde Nadal start race tegen de klok: acht dagen om fit te geraken
4 November, 19:06 Gazet v. Antwerpen

De aan de knie geblesseerde Rafael Nadal (ATP 1) staat voor een race tegen de klok. De Spanjaard probeert tijdig hersteld te zijn voor de ATP Finals in Londen. Dat toernooi met de acht beste tennissers van het jaar gaat binnen acht dagen van start in de Londense O2 Arena.
?We hebben van Fernando Alonso een race-monster gemaakt?
3 November, 12:30 Gazet v. Antwerpen
McLaren-CEO Zak Brown vreest dat zijn team een monster heeft gemaakt van Fernando Alonso, een race-monster welteverstaan.


David Goffin in tweede ronde tegen Adrian Mannarino op ATP Parijs-Bercy

David Goffin (ATP-10), als zevende reekshoofd vrij in de eerste ronde, neemt het in de tweede ronde (1/16 finales) van het Masters 1.000-toernooi van Parijs-Bercy (4.273.775 euro) op tegen Adrian Mannarino (ATP-28). Die 29-jarige Fransman schakelde dinsdag de Spanjaard David Ferrer (ATP-34) met 6-2 en 6-4 uit.
Volvo V90 nu in Ocean Race-uitvoering
30 Oktober, 12:18 Autozine
Volvo onthult de Volvo V90 Cross Country Volvo Ocean Race. Deze exclusieve en extra avontuurlijke uitvoering van de Volvo V90 met standaard All-Wheel Drive en Hill Descent Control is een eerbetoon aan de Volvo Ocean Race 2017 / 2018 die 22 oktober van start ging. Een deel van de aanschaf doneert Volvo aan de bestrijding van de plasticsoep, de enorme hoeveelheid plastic en ander afval dat in de oceanen drijft.


Gestorven voor bliktomaten: deze race to the bottom moet stoppen
30 Oktober, 02:24 Volkskrant
Als je wilt, kun je elke week wel verhalen lezen over de erbarmelijke omstandigheden waaronder ons voedsel wordt geproduceerd: kinderarbeid, lange uren werken in de brandende zon, blootgesteld worden aan bestrijdingsmiddelen zonder voldoende bescherming. Het gebeurt terwijl u dit stukje leest. De meeste ellende speelt zich ver weg af. Als we niet willen, hoeven we het niet te zien. Maar hoe ver we


Barcelona: Shwartzman wint race 1 ? titelstrijd nog onbeslist
29 Oktober, 12:48 Autosport
Robert Shwartzman (R-ace GP) heeft de eerste race voor de Formula Renault Eurocup op het Circuit de Barcelona gedomineerd. De rus won de race voor Will Palmer (R-ace GP), met zjn tweede plaats behoudt de Brit een kleine kans om de titel te behalen aangezien kampioenschapsleider Sacha Fenestraz (Josef Kaufmann Racing) slechts vierde werd. Max Defourny (R-Ace GP) finishte als zesde.


Vandoorne: "Kwalificatie was niet belangrijk, focus ligt op de race"
29 Oktober, 10:12 Gazet v. Antwerpen
Voor Stoffel Vandoorne was de kwalificatie voor de GP van Mexico van geen belang aangezien hij een gridpenalty had gekregen van 35 plaatsen. Onze landgenoot werd in Q2 uiteindelijk vijftiende, al lag de focus zelfs tijdens de kwalificatie duidelijk op het voorbereiden van de race.


The Final Race: De Zolder 200 BGDC race in beeld gebracht
28 Oktober, 21:00 Autosport
Foto's: The Final Race: De Zolder 200 BGDC race in beeld gebracht


Zo volg je vandaag de vetste endurance-race van Zandvoort
27 Oktober, 12:06 AutoBlog
Het is weer zover! Vandaag staat de vijfde editie van de inmiddels bekende Junkyardrace op het programma. Brullende motoren, equipes die uitpuilen van het talent, goed weer, een verse laag asfalt en een topsfeertje. Deze keer doen er wederom meer teams mee, maar liefst 36 stuks. Dus 36 auto’s van max 500 Euro die zoveel […]


Race naar goedkoopste contract voor fietskoeriers
27 Oktober, 01:30 De Tijd
01:06 De beslissing van de maaltijdleverancier Deliveroo om enkel nog met freelancekoeriers te werken botst op de grenzen van ons arbeidsmodel. ?Zelfstandigen? Nonsens, dit is gewoon een besparing.?

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be