NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Raad


Statuut Jeruzalem - Centrale Raad roept PLO op om erkenning van IsraŽl op te schorten
Vandaag, 05:24 Skynet
De Centrale Raad van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO) heeft de PLO maandag opgeroepen om de erkenning van de IsraŽlische staat op te schorten. Ze wil zo VS-president Donald Trump van antwoord dienen, die besliste om Jeruzalem als hoofdstad van IsraŽl te erkennen.


Prins Bernhard bedankt voor hoorzitting in raad: 'ben niet deskundig'
Gisteren, 17:06 NOS nieuws

Prins Bernhard Jr. komt niet naar de gemeenteraad in Amsterdam om uitleg te geven over zijn vastgoedportefeuille. Bernhard vindt zichzelf niet deskundig genoeg.

De raad had Bernhard en andere vastgoedbonzen uitgenodigd voor een speciale hoorzitting morgenavond. Maar Bernhard schrijft in een persoonlijke brief aan de gemeenteraad, die in handen is van De Telegraaf, dat hij bedankt voor de uitnodiging. "Met alle respect voor het belangrijke werk van de commissie vrees ik (...) dat ik niet beschik over de noodzakelijke specifieke deskundigheid of kennis om een zinvolle bijdrage aan de discussie te verlenen."

Ophef

In november ontstond ophef toen bleek dat prins Bernhard, zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven, via een vennootschap honderden woningen in Amsterdam in bezit heeft, die hij verhuurt.

Wethouder Ivens zei dat de opkomst van investeerders zoals prins Bernhard negatieve gevolgen heeft voor de woningmarkt in Amsterdam. De investeerders kopen vaak woningen en splitsen die op in meerdere huurwoningen. De wijk verandert daardoor, zegt Ivens.

PvdA-fractievoorzitter Moorman bevestigt dat prins Bernhard heeft bedankt voor de uitnodiging voor de hoorzitting. Ze is verbaasd dat hij zich heeft afgemeld vanwege een "gebrek aan deskundigheid".

"Dat verwondert mij nogal", zegt Moorman. "Van iemand die zoveel panden in Amsterdam bezit, verwacht je toch wel dat hij deskundigheid heeft."

Hoorzitting

De hoorzitting over de Amsterdamse vastgoedmarkt was een initiatief van de lokale PvdA-fractie. Het was de bedoeling dat investeerders, politici en deskundigen voor de gemeenteraad een beeld zouden schetsen van de situatie op de huizenmarkt.

Bernhard is niet de enige particuliere investeerder die de uitnodiging heeft afgeslagen. Volgens Het Parool komen veel anderen ook niet opdagen.
BC Oostende zetelt in nieuwe raad binnen Champions League
Zaterdag, 16:30 Gazet v. Antwerpen

BC Oostende is met negen andere clubs opgenomen in de allereerste clubraad (Club Council) van de Champions League.
Voka sluist extra pion in raad van bestuur De Lijn
Vrijdag, 12:48 De Tijd
12:12 De Vlaamse regering heeft vier onafhankelijke bestuurders aangesteld bij De Lijn. De sociale partners vechten zich terug in de raad van bestuur.


Raad van State bekritiseert nieuwe kinderbijslag
Vrijdag, 08:00 De Tijd
07:32 Dat ouders een ander bedrag krijgen naargelang hun kind voor of na 1 januari 2019 wordt geboren, botst op kritiek van de Raad van State.


'Slag om Eneco' nadert kookpunt: een deel van de aandeelhouders wil vertrouwen in Raad van Commissarissen opzeggen
Donderdag, 19:24 Volkskrant
De slag om de privatisering van energiemaatschappij Eneco nadert een kookpunt. Een deel van de aandeelhouders is van plan het vertrouwen in de Raad van Commissarissen van Eneco op te zeggen. Het gaat om 29 gemeenten met samen rond 80 procent van de aandelen. Dat staat in een brief die de Rotterdamse wethouder Adriaan Visser vlak voor kerstmis heeft laten sturen naar het bestuur en de commissarisse


Cyber Security Raad: verban onveilige iot-apparaten van Europese markt
Donderdag, 18:18 Tweakers
De Cyber Security Raad adviseert de minister van Justitie en Veiligheid om keurmerken en certificering voor internet of things-apparaten vast te stellen. Apparaten die onveilig zijn, zouden zo van de Europese markt geweerd kunnen worden.


Ouders van Adam (1) zijn ten einde raad: ?We hebben onze kinderwens opgeborgen?
Woensdag, 11:36 Gazet v. Antwerpen

Zijn helderblauwe ogen maken het meteen duidelijk: de kleine Adam (1) is een wel heel bijzonder kind. Een lacher en een vechter. ?Eťn uit een miljoen?, zeggen zijn ouders. Dat is ook letterlijk zo: het jongetje lijdt aan een extreem zeldzame variant van het sowieso al zeldzame syndroom van Waardenburg. De ogen zijn ťťn symptoom, maar de peuter is ook doof aan ťťn kant. Zijn ouders vestigen nu hun hoop op een implantaat, maar dat kost 60.000 euro en wordt niet terugbetaald.
Tony ten einde raad na diefstal van 50 vogels: "Die dief knijp ik dood"
9 Januari, 21:12 Gazet v. Antwerpen
In Merksem vond in de nacht van zondag op maandag een opmerkelijke diefstal plaats in Merksem. Dieven zijn er aan de haal gegaan met 52 vogels.


Parijse tieners die dreigen te radicaliseren? Deze Franse psychiater en hoogleraar weet er wel raad mee
5 Januari, 20:18 Volkskrant
Parijse tieners die ook maar de indruk wekken te radicaliseren krijgen met haar te maken. De Franse psychiater en hoogleraar Marie Rose Moro is een autoriteit in de behandeling van migrantenjongeren. Jean wilde niets liever dan afreizen naar SyriŽ. In therapie bleek echter dat het jihadisme van Jean, de 16-jarige zoon van een Bretonse moeder en Kameroense vader, niets te maken had met agressie en


Hoge Raad: Staat mag doorgaan met onteigening Hedwigepolder
5 Januari, 11:18 NOS nieuws

De Staat mag doorgaan met de onteigening van de Hedwigepolder in Zeeuws Vlaanderen. De Hoge Raad heeft bepaald dat de eerdere uitspraak van de rechtbank in stand blijft. Dat betekent dat de polder definitief wordt teruggegeven aan de natuur en onderdeel wordt van het getijdengebied van de Westerschelde.

De eigenaar van het grootste deel van de Hedwigepolder wilde zijn grond niet verkopen en daarom begon de Staat een onteigeningsprocedure. Daarop stapte de eigenaar naar de rechtbank. Hij zei dat er onzorgvuldig was gehandeld en dat er onvoldoende overleg met hem was geweest. De rechtbank gaf hem geen gelijk, waarna de eigenaar naar de Hoge Raad stapte.

Bij de Hoge Raad kreeg de eigenaar bijval van de advocaat-generaal, die juridisch advies aan de Hoge Raad geeft. Hij vond dat het besluit over onteigening over moet. Meestal wordt dat advies door de raadsheren overgenomen, maar niet in dit geval.

De Hoge Raad bekijkt alleen of de lagere rechter zijn werk goed heeft gedaan. De zaak wordt door de raad niet meer inhoudelijk behandeld.

Wel wordt nog verder geprocedeerd over de schadevergoeding voor de eigenaar.
Antwerps stadsbestuur komt juweliers tegemoet

De Raad van State heeft gisteren de zaak van een honderdtal Antwerpse juweliers tegen de nieuwe maatregelen van het Antwerpse stadsbestuur behandeld. De uitspraak volgt vrijdag, maar de stad reikt de juweliers alvast de hand.
Raad van State staat leveren betaaldiensten aan illegale goksites toe
2 Januari, 10:54 Tweakers
De Raad van State, de hoogste bestuursrechter in Nederland, heeft bepaald dat het leveren van betaaldiensten aan illegale goksites niet langer verboden is. Volgens de Kansspelautoriteit betekent deze uitspraak dat het nog moeilijker wordt om op te treden tegen online kansspelen.


Raad van State vernietigt ruimtelijk plan Uplace
22 December 2017, 11:54 De Tijd
11:27 De Raad van State vernietigt in een arrest het gewestelijk ruimtelijk plan waar het shoppingcentrum Uplace in Machelen moet komen.


Raad van State vernietigt Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan voor Uplace
22 December 2017, 11:42 Skynet Belgie
De Raad van State heeft het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (GRUP) voor Uplace vernietigd. Volgens de Raad van State voorzien de nieuwe ruimtelijke plannen geen reductie maar een "substantiŽle toename" van de toegelaten handelsoppervlakte in de Uplace-zone. "Aldus blijkt er een onjuiste verantwoording te zijn gegeven om geen tramlijn op te leggen en om het milieueffectrapport uit 2010 te gebruiken", staat in het arrest.


Raad van State positief over intrekking raadplegend referendum
20 December 2017, 17:48 NOS nieuws

De Raad van State is positief over het wetsvoorstel om het raadplegend referendum af te schaffen. Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken heeft daarom het wetsvoorstel tot intrekking van de wet naar de Tweede Kamer gestuurd.

In het regeerakkoord staat al dat het kabinet niets meer ziet in de wet die burgers een kans biedt om een mening te geven over een wet. Het kabinet zegt dat de politieke steun "afgebrokkeld" is en de wet zou ook niet werken, zoals is gebleken bij het OekraÔnereferendum. "Het instrument draagt niet bij aan het vertrouwen van het kabinet", stelt minister Ollongren.

Geen referendum over een referendum

Ollongren heeft de Raad van State eerst gevraagd naar het wetsvoorstel tot intrekking van de Wet Raadplegend referendum te kijken. Daarbij is ook gekeken naar het voorstel om over de intrekkingswet geen referendum te houden, zoals sommige partijen in de Tweede Kamer willen. "Het is volgens het kabinet logisch om geen referendum te houden over het stoppen van het referendum."

De Raad van State vindt dit een "zuivere" benadering. Nu de Raad van State positief is, ligt de wet bij de Tweede Kamer. Het is nog onbekend wanneer er over gedebatteerd wordt.

De Raad van State is het belangrijkste adviesorgaan van de regering en de hoogste bestuursrechter van het land.
Hoge Raad: opleggen levenslange celstraf blijft mogelijk
19 December 2017, 15:12 NOS nieuws

Een levenslange gevangenisstraf mag daadwerkelijk levenslang duren. Nu het kabinet een nieuwe toetsingsregeling heeft ingevoerd, is die straf volgens de Hoge Raad niet meer in strijd met het Europees Verdrag tot bescherming van de Rechten van de Mens (EVRM).

De hoogste rechtsinstantie oordeelde in een zaak tegen de in Rusland geboren verdachte Faig B. Hij kreeg een levenslange celstraf voor de moord op zijn ex-vriendin in Helmond en een gezinsmoord in Zwijndrecht.

Dijkhoff

B. ging in cassatie tegen de veroordeling. Vorig jaar oordeelde de Hoge Raad dat de veroordeling van B. op dat moment in strijd was met het Europese mensenrechtenverdrag.

De Hoge Raad hield de zaak echter aan, omdat er toen al rekening mee werd gehouden dat toenmalig staatssecretaris Dijkhoff met een regeling mogelijk een einde aan de strijdigheid zou maken.

Museumstuk

Dijkhoff was bang dat het opleggen van een levenslange celstraf "een museumstuk" zou worden. Omdat rechters huiverig waren in strijd met het EVRM te oordelen, werden weinig levenslange gevangenisstraffen meer uitgedeeld.

Afgelopen juni bepaalde het kabinet dat uiterlijk 27 jaar na aanvang van de detentie een mogelijkheid op gratieverlening bestaat. Hierdoor is het opleggen van een levenslange celstraf volgens de Hoge Raad niet langer in strijd met het EVRM. Het in stand houden van de levenslange celstraf van B. is hiervan een bevestiging.

Wel moet na verloop van tijd een reŽle mogelijkheid tot herbeoordeling bestaan, waardoor het verkorten van de straf mogelijk blijft. Ook moeten de burgerlijke en penitentiaire rechter bij dergelijke veroordelingen een belangrijke rol hebben. De levenslange veroordeling van B. voldoet volgens de Hoge Raad ook aan die eisen.
Hoge Raad houdt veroordelingen Zes van Breda in stand
19 December 2017, 12:48 NOS nieuws

De rechtszaak tegen de Zes van Breda hoeft niet over. Dat heeft de Hoge Raad beslist in deze zaak, waarbij in 1993 een Chinese restauranthoudster werd vermoord. Het besluit gaat tegen het advies in van de advocaat-generaal.

Drie mannen zijn daarvoor in hoger beroep veroordeeld tot ieder tien jaar en drie vrouwen kregen celstraffen tot twee jaar opgelegd wegens medeplichtigheid.

In 2012 oordeelde de Hoge Raad al dat de zaak over moest na informatie van getuigen waarbij twijfels rezen over de schuld van de verdachten. Het gerechtshof in Den Haag handhaafde echter het vonnis. Daarop ging advocaat Knoops in cassatie.

De Hoge Raad oordeelt nu dat de zaak niet over hoeft en sluit daarmee uit dat het hof mogelijk ontlastend bewijs onvoldoende bij de beslissing heeft betrokken of onderzocht.
Beverenicoon geeft Clement goede raad mee: ?Ik zou blijven als ik hem was?
15 December 2017, 13:12 Gazet v. Antwerpen

Jean Janssens, oud-speler van de Waaslandse club, vindt dat Waasland-Beveren het bekertornooi met opgeheven hoofd mag verlaten na de eervolle uitschakeling tegen Genk. 3-3 werd het, en pas bij het nemen van strafschoppen konden de Limburgers afstand nemen. ?Maar die verlengingen kruipen niet in de kleren.?
STANDPUNT. ?Ik weet dat Bart De Wever dit leest. Daarom deze goede raad?
13 December 2017, 05:24 Gazet v. Antwerpen

Ik weet dat Bart De Wever dit standpunt leest. Daarom deze goede raad: hij kan zichzelf maar beter hťťl snel verlossen van zijn partijgenoot Siegfried Bracke.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be