NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Raad


Belgische gevangenissen bij meest overbevolkte van lidstaten Raad van Europa
Vandaag, 12:06 Skynet
Ons land neemt de vierde positie in op de lijst van lidstaten van de Raad van Europa (RvE) die het meest te kampen hebben met overbevolkte gevangenissen. Per 100 beschikbare plaatsen telt BelgiŽ 119 gevangenen, blijkt vandaag uit het RvE-rapport over de strafinrichtingen voor de periode 2015-2016.


Hoe in Geldrop een conflict tussen drie scholen en Raad van Toezicht escaleerde: 'Hier is al een jaar een machtsstrijd aan de gang'
Vandaag, 00:12 Volkskrant
Op drie scholen in Geldrop zijn de leerkrachten thuisgebleven. Een conflict over macht met de Raad van Toezicht is geŽscaleerd. 'Dit moet stoppen.' Het is maandagmorgen stil op het speelplein bij basisschool De Ganzebloem in Geldrop, en in de school zelf kun je een speld horen vallen. Alleen de kinderopvang zit vol, waar niet alleen de jongsten, maar vandaag ook wat oudere kinderen onderdak vinden


Voorzitter VO-Raad Paul RosenmŲller wil van predicaat 'excellente school' af
Zaterdag, 22:24 Volkskrant
Het predicaat 'excellent' dat de onderwijsinspectie aan scholen kan toekennen, schept verwarring bij de ouders van schoolgaande kinderen en kan dus beter worden afgeschaft. Dat zei Paul RosenmŲller, voorzitter van de VO Raad, zaterdag in het consumentenprogramma Kassa. RosenmŲller heeft twee bezwaren tegen het predicaat, waarvoor scholen in basis- en voortgezet onderwijs sinds 2012 kunnen opteren.


MR-leden in raad van bestuur RTBF tegen financiŽle compensaties
Vrijdag, 22:06 Skynet
De vertegenwoordigers van de liberale partij MR in de raad van bestuur van de Franstalige openbare omroep RTBF hebben zich verzet tegen de toekenning van een financiŽle compensatie van de Federatie WalloniŽ-Brussel aan de openbare omroep om de verliezen te dekken die de zender zou lijden, als de Franse zender TF1 op BelgiŽ gerichte reclame zou gaan uitzenden.


Utrechtse raad eist onderzoek naar Uithoflijn: gemeente zou al vijf jaar weten van kostenoverschrijding
8 Maart, 22:49 Volkskrant
De lokale Rekenkamer van Utrecht gaat onderzoek doen naar de gang van zaken rond de Uithoflijn. Een motie daartoe, tijdens een spoeddebat in de gemeenteraad ingediend door de PvdA, werd donderdag unaniem aangenomen. Het onderzoek van de Rekenkamer volgt op anderhalf jaar uitstel, een tegenvaller van ruim 80 miljoen euro, een hoge ambtenaar van de provincie die de schijn van belangenverstrengeling


Raad van State vernietigt Arco-staatswaarborg
8 Maart, 19:12 De Tijd
18:49 Met zijn arrest volgt het administratief rechtscollege het standpunt van het Grondwettelijk Hof en het EU-Hof van Justitie.


Nederland voorzitter V-raad: 'Je lost de wereldproblemen niet op in vier weken'
1 Maart, 07:06 NOS nieuws

Nederland is vanaf vandaag voorzitter van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties in New York. Een belangrijke post voor een klein land, dat bovendien tijdelijk lid is van de Veiligheidsraad. Kan Nederland een stempel drukken, de agenda bepalen en een koers uitzetten?

"Jazeker, het is nogal belangrijk", zegt oud-diplomaat Herman Schaper. "Zeker als er plotseling een crisis ergens in de wereld is. Maar aan de andere kant los je de wereldproblemen niet op in vier weken." Schaper was onder meer ambassadeur voor Nederland bij de VN en bij de NAVO. Hij is senator voor D66 en buitengewoon hoogleraar aan de Universiteit Leiden.

Veiligheid

De huidige hoogste vertegenwoordiger van Nederland bij de VN, Karel van Oosterom, krijgt het sowieso druk deze maand. Het draait allemaal om internationale veiligheid en het antwoord op de vraag: wat bedreigt die veiligheid?

Er zijn actuele onderwerpen die voortdurend aandacht vragen: Noord-Korea en de strijd in SyriŽ, waar veel verschillende landen bij betrokken zijn. "Als voorzitter van de Veiligheidsraad ben je crisismanager. Je speelt een coŲrdinerende en beslissende rol in de diplomatieke procedures. Als een lidstaat vraagt om een spoedzitting van de Veiligheidsraad, dan beslist de voorzitter of die er wel of niet komt", zegt Schaper.

Geen minister

Nederland heeft op dit moment geen minister van Buitenlandse Zaken sinds het vertrek van Halbe Zijlstra. Er is wel een waarnemend minister, Sigrid Kaag. Zij had eerder hoge functies bij de VN. Schaper zegt dat zo'n waarnemer in dit geval geen verzwakking is. "Kaag kent de materie, zij kent de gesprekspartners en zij kennen haar. En Nederland staat bekend als het land van stabiliteit. We zijn een degelijk land", vult de oud-diplomaat aan.

Het voorzittende land heeft invloed op welke zaken op de agenda komen in zo'n maand. Die invloed hangt ook af van de ambities die je hebt. Bij Nederland gaat het om grote thema's water en voedselstabiliteit. Die kunnen de internationale veiligheid bedreigen.

Bijvoorbeeld bij grote aantallen vluchtelingen na overstromingen. En als er door natuurrampen economische stabiliteit dreigt, moet je ervoor zorgen dat de crisis niet te groot wordt. Schaper: "Je kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat oplossingen voor humanitaire problemen goed worden gecoŲrdineerd, dat de verschillende VN-organisaties goed samenwerken."

Resultaat

Wat het tijdelijke lidmaatschap van de VN-Veiligheidsraad inclusief vier weken voorzitterschap oplevert, is moeilijk te zeggen. Alles draait om samenwerken, coŲrdineren en zaken op de agenda krijgen. "Je bevordert dat er zaken worden besproken", zegt Schaper. En je moet inspelen op de actualiteit. Hoewel de VN-besprekingen over SyriŽ vooral in die andere VN-stad, GenŤve, plaatsvinden, zal SyriŽ ongetwijfeld ook in New York de aandacht opeisen in de maand maart.
De goede raad van Rob Peeters voor Mathieu van der Poel
25 Februari, 11:36 Skynet
Rob Peeters neemt zondag afscheid van het veldrijden met de Sluitingsprijs in Oostmalle. Hij heeft nog een goede raad voor Mathieu van der Poel.


Online platform NPO Start, gericht op eigen kanalen, is achterhaald, vindt de Raad voor Cultuur
22 Februari, 06:24 Volkskrant
De Publieke Omroep dreigt te verzanden in een achterhoedegevecht. Nederlandse omroepen moeten beter samenwerken om te voorkomen dat ze ten onder gaan in de internationale concurrentiestrijd. Dat betoogt de Raad voor Cultuur, het belangrijkste adviesorgaan van de regering, in een rapport dat vandaag verschijnt. 'We zien een versplinterde sector', schrijft de raad. Terwijl nationale omroepen en prod


Netflix moet Nederlandse producties aanbieden, adviseert Raad voor Cultuur
22 Februari, 06:24 Volkskrant
Amerikaanse streamingdiensten als Netflix en Amazon Prime moeten voortaan een vast percentage Nederlandse producties aanbieden en een deel van hun inkomsten afstaan. Ook Google, Facebook en andere grote bedrijven moeten een heffing gaan betalen waarmee Nederlandse producties kunnen worden geproduceerd. Daarvoor pleit de Raad voor Cultuur in een sectoradvies dat donderdag wordt gepubliceerd. De Raa


Raad eens wie twee duimen en 25% van BMW heeft?
21 Februari, 18:36 AutoBlog
Juist ja, deze guy hierboven. Je kijkt naar Stefan Quandt, erfgenaam van de rijkste familie van Duitsland en sinds gisteren de grootste aandeelhouder van BMW. Samen waren de Quandtjes al min of meer de baas bij het merk uit MŁnchen, maar nu de erfenis van wijlen matriarch Johanna Quandt eindelijk verdeeld is, zijn de kaarten […]


Hoge Raad: voor betaalde seks met minderjarige volstaat ťťn dag cel (plus een taakstraf)
20 Februari, 18:12 Volkskrant
Zes klanten die in 2014 betaalde seks hadden met een 16-jarig meisje in een Valkenburgs hotel, zijn terecht veroordeeld tot een celstraf van slechts ťťn dag in combinatie met een taakstraf. Dat heeft de Hoge Raad dinsdag bepaald. De uitspraak is een domper voor het Openbaar Ministerie dat in de Valkenburgse zedenzaak juist 'substantiŽle' gevangenisstraffen van meerdere maanden had geŽist tegen de


Raad van State blijft bij conclusie: er komt geen referendum over het schrappen van het referendum
20 Februari, 15:12 Volkskrant
Een referendum over het intrekken van het raadgevend referendum is niet mogelijk. Opnieuw concludeert de Raad van State (RvS) dat de intrekkingswet door het kabinet juridisch goed genoeg is onderbouwd. De hoogste juridische adviseur van de overheid verstrekt de extra onderbouwing op verzoek van de voltallige oppositie. Het kabinet wil af van het raadgevend referendum en wil daarom voorkomen dat bu


Straf Utrechtse serieverkrachter houdt stand bij Hoge Raad
20 Februari, 13:24 NOS nieuws

De straf voor de Utrechtse serieverkrachter Gerard T. is definitief. Dat heeft de Hoge Raad dinsdag bepaald. T. werd door de rechtbank Arnhem en in hoger beroep veroordeeld tot een onvoorwaardelijke celstraf van 16 jaar voor vier verkrachtingen in 1995 en 2001. De Hoge Raad handhaaft die straf.

De inmiddels 54-jarige T. verkrachtte jonge vrouwen in Utrecht, De Bilt en Bunnik, maar volgens zijn advocaat was het proces niet eerlijk. Met name het bewijs voor een verkrachting in 2001 zou niet goed zijn. De Hoge Raad acht de verkrachtingen bewezen en ziet geen aanleiding het vonnis van Arnhem te vernietigen.

T. kreeg geen tbs opgelegd, omdat hij niet wilde meewerken met een psychiatrisch onderzoek in het Pieter Baan Centrum. Momenteel bekijkt minister Dekker of het mogelijk is veroordeling tot tbs zonder medewerking van de verdachte makkelijker te maken.
Belgische multinational Umicore maakt superwinst dankzij elektrische auto: ?Ik raad beleggers aan om nu aandelen van het bedrijf te kopen?
18 Februari, 04:12 Gazet v. Antwerpen

De Belgische multinational Umicore, die in de provincie Antwerpen zo?n 2.500 mensen vast in dienst heeft, ziet zijn winst en aandelenkoers fors stijgen omdat het bedrijf materialen voor batterijen van elektrische auto?s maakt. Maar hoe kan dat, als de elektrische auto bijna nergens in Europa doorbreekt? ?Umicore heeft de grootste risico?s al genomen. Als de verkoop van elektrische auto?s een beetje stijgt, ziet Umicore zijn winst al fors toenemen?, zegt KBC-econoom Tom Simonts.
Raad van Cultuur: theatersector moet voor en achter de schermen minder wit worden
16 Februari, 10:12 Volkskrant
De Nederlandse overheid zou een quotum moeten overwegen om diversiteit in het theater te bevorderen. De Code Culturele Diversiteit, een richtlijn voor instellingen om diversiteit te stimuleren, moet een officieel criterium worden bij de beoordeling van subsidieaanvragen. Een negatieve beoordeling kan een reden zijn om geen subsidie te krijgen. Dat zijn de opvallendste aanbevelingen van de Raad voo


Hoge Raad voor de Justitie tikt Jambon op de vingers na uitspraken over proces-Abdeslam

Een dag na de commotie over de uitspraken van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) over het proces-Abdeslam stuurt de Hoge Raad voor de Justitie een persbericht de wereld in waarin het herinnert aan de scheiding der machten. ?De HRJ betreurt te moeten wijzen op een dergelijke evidentie?, klinkt het.
De boys weten niet zo goed raad met een doortastende, ambitieuze vrouw
12 Februari, 02:24 Volkskrant
Van de vele leerzame lessen die een mens kan trekken uit de affaire bij ABN Amro - bloed in de boardroom, resulterend in het voortijdige vertrek van president-commissaris Olga Zoutendijk - is de interessantste wellicht deze: dat het een teerhartige boel is aan de top van het Nederlandse bedrijfsleven. Zoutendijk had namelijk tijdens een vergadering 'Wat moeten we met Gerrit?' gezegd, zo las ik in


Soedan-rapport - Raad voor Vreemdelingenbetwistingen schorst terugsturen van Soedanees naar ItaliŽ
9 Februari, 22:30 Skynet
De Raad voor Vreemdelingenbetwistingen heeft de beslissing om een Soedanese man terug te sturen naar ItaliŽ opgeschort. Dat meldt de Franstalige openbare omroep RTBF op zijn website.


Vakbonden Brussels Airlines dreigen met stakingen

?We zijn klaar om te staken. Desnoods houden we vliegtuigen aan de grond.? De drie vakbonden bij Brussels Airlines dreigen in Het Nieuwsblad met stakingen nu moederbedrijf Lufthansa de eigenheid van de Belgische dochter bij het grof vuil wil zetten.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be