NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Qualcomm

2News.be / Trefwoorden / Qualcomm

Qualcomm laat Samsung socs met 5g-modems produceren op 7nm-procedé met euv
Donderdag, 13:42 Tweakers
Qualcomm laat Snapdragon-socs met 5g-modems in de toekomst produceren op Samsungs 7nm-lpp-procedé. Dat is Samsungs eerste productieproces dat werkt met euv. Samsung en Qualcomm hebben een overeenkomst bereikt over de productie.


Qualcomm kondigt standalone-vr-headset met Snapdragon 845-soc aan
Woensdag, 19:00 Tweakers
Qualcomm heeft een reference design onthuld van een standalone-headset voor virtual en augmented reality met een Snapdragon 845-soc. De headset heeft een techniek aan boord om echte objecten in de virtuele wereld op te nemen.


Hatch gaat met Qualcomm 'cloudgaming'-dienst voor mobiele apparaten aanbieden
Dinsdag, 15:54 Tweakers
Hatch Entertainment gaat door middel van technologie van Qualcomm een cloudgamingdienst aanbieden voor mobiele apparaten. Daartoe wordt gebruikgemaakt van de Qualcomms serversoc Centriq 2400.


Qualcomm verhoogt bod op NXP naar 44 miljard dollar
Dinsdag, 14:06 Tweakers
Qualcomm heeft bekendgemaakt dat het voor de overname van de Nederlandse chipfabrikant NXP een hoger bedrag per aandeel biedt. Het gaat om 127,50 dollar per aandeel, waarmee de raad van bestuur van Qualcomm het eerdere bod van 39 miljard naar 44 miljard dollar verhoogt.


Chipreus Qualcomm lijkt bod op NXP toch te verhogen: chipsoorlog raast door
Maandag, 23:24 Volkskrant
Chipreus Qualcomm lijkt het bod op de Nederlandse chipfabrikant NXP toch te willen verhogen. Dat meldde de Amerikaanse zender CNBC op grond van anonieme bronnen. In oktober 2016 bood Qualcomm 110 dollar per aandeel NXP, 47 miljard dollar in totaal. Maar activistische aandeelhouders zoals Elliott - ook grootaandeelhouder van Akzo Nobel - vinden dit bod te laag. Tot nu toe is slechts 1,5 procent van


Qualcomm en Broadcom blijven in gesprek over mogelijke overname.
17 Februari, 10:18 Tweakers
Het bestuur van Qualcomm staat open voor aanvullende gesprekken met Broadcom over een mogelijke overname. Alhoewel onlangs een bod van 121 miljard dollar, omgerekend ongeveer 98 miljard euro, werd afgewezen, zijn er nog voldoende aanknopingspunten.


Qualcomm kondigt eerste op 7nm gemaakte chip aan
14 Februari, 18:06 Tweakers
Qualcomm heeft zijn eerste op 7nm gemaakte chip aangekondigd. Het gaat om het X24-modem, die 4g-snelheden biedt tot 2Gbit/s. Dat gebeurt door reguliere frequentiebanden te combineren met de 5GHz-band die in gebruik is voor wifi-ac.


Benchmarkresultatten Qualcomm Snapdragon 845-soc komen online
12 Februari, 07:18 Tweakers
Diverse sites hebben benchmarkresultaten gepresenteerd van de Qualcomm Snapdragon 845-soc. Die benchmarks komen van een testapparaat van de chipmaker, die media op een evenement van Qualcomm hebben kunnen testen.


Qualcomm wijst hoger overnamebod van Broadcom af
9 Februari, 08:30 Tweakers
De raad van bestuur van Qualcomm heeft het nieuwe overnamebod van Broadcom van 121 miljard dollar unaniem afgewezen. Volgens het bestuur is het bod nog steeds te laag en is er te weinig compensatie voor als autoriteiten geen toestemming voor de overname geven.


Qualcomm verwerpt verhoogd overnamebod van Broadcom
9 Februari, 00:00 De Tijd
23:34 Het opbod tussen de Amerikaanse chipbedrijven Qualcomm en Broadcom blijft duren. Qualcomm weigert een verbeterd overnamebod van 121 miljard dollar. Wellicht zullen de aandeelhouders volgende maaand de...


Bod op chipmaker Qualcomm naar 121 miljard
5 Februari, 15:00 De Tijd
14:27 Het Amerikaanse chipbedrijf Broadcom heeft zijn bod op branchegenoot Qualcomm verhoogd naar 121 miljard dollar. Qualcomm verwees een eerder bod van 105 miljard euro resoluut naar de prullenmand.


Gerucht: Broadcom verhoogt overnamebod Qualcomm tot 120 miljard dollar
5 Februari, 07:54 Tweakers
Broadcom zou van plan zijn het voorgestelde bedrag om Qualcomm over te nemen te verhogen van 105 miljard naar 120 miljard dollar. Dat bericht Reuters op basis van anonieme bronnen die bekend zijn met de overnameplannen.


Exclusieve, maar verboden deal met Apple gaat chipfabrikant een hoop geld kosten: EU eist 1 miljard van Qualcomm
24 Januari, 13:48 Volkskrant
Brussel legt Qualcomm een boete van bijna 1 miljard euro op voor machtsmisbruik. De Amerikaanse chipfabrikant betaalde smartphonemaker Apple jarenlang voor het exclusief gebruik van Qualcomm-chips in iPhones en iPads. Volgens de afspraak kreeg Apple jarenlang miljarden teruggestort, zolang het geen chips van concurrenten zou gebruiken. Met deze voorwaarden, die golden tussen 2011 en 2015, heeft Qu


EU legt Qualcomm boete op van bijna een miljard euro voor misbruik machtspositie
24 Januari, 12:42 Tweakers
De Europese Commissie heeft Qualcomm een boete van 997 miljoen euro opgelegd wegens het misbruiken van zijn machtspositie bij lte-chipsets. Volgens de Commissie heeft de Amerikaanse chipontwerper miljarden aan Apple betaald om concurrenten buiten te sluiten.


EU legt miljard euro boete op aan Qualcomm
24 Januari, 12:36 De Tijd
12:17 De Europees Commissaris voor Mededinging Margrethe Vestager oordeelt dat de Amerikaanse chipproducent Qualcomm zijn dominante marktpositie misbruikt heeft.


Qualcomm mag chipmaker NXP overnemen
18 Januari, 18:30 NOS nieuws

De Amerikaanse chipreus Qualcomm mag de Nederlandse chipfabrikant NXP overnemen. De Europese Commissie ziet geen grote bezwaren meer na extra onderzoek naar de overname ter waarde van 43 miljard euro.

Gevreesd werd onder meer dat concurrenten na een overname door Qualcomm nog maar beperkt toegang zouden krijgen tot veelgebruikte NFC-chips van NXP. Om dat te voorkomen heeft de Europese Commissie een aantal voorwaarden gesteld.

Zo moet Qualcomm de komende acht jaar NFC-licenties af blijven geven, zodat andere bedrijven daar gebruik van kunnen blijven maken. Ook is afgesproken dat een aantal octrooien van NXP verkocht moeten worden aan andere bedrijven.

Ook andere mededingingsautoriteiten zijn inmiddels akkoord met de deal. Alleen China moet nog instemmen met de miljardendeal.
Qualcomm mag van Europese Commissie onder voorwaarden NXP overnemen
18 Januari, 16:12 Tweakers
Qualcomm heeft van de Europese Commissie toestemming gekregen om onder voorwaarden het Nederlandse NXP over te nemen. Het Amerikaanse bedrijf kondigde de overname ter waarde van ongeveer 43 miljard euro in 2016 aan.


Qualcomm: Win32-programma's evenveel invloed op accuduur ARM-laptops als bij x86
16 Januari, 07:00 Tweakers
Win32-programma's hebben geen grote impact op de accuduur van laptops met Snapdragon-socs. Dat beweert chipontwerper Qualcomm. De programma's draaien via emulatie x86-software en vaak gaat emulatie gepaard met verlies in prestaties en accuduur.


Qualcomm gaat meer en snellere Snapdragon-socs voor laptops maken
12 Januari, 08:06 Tweakers
Qualcomm gaat in de toekomst verschillende tiers van Snapdragon-socs voor laptops maken. Momenteel wordt de Snapdragon 835 in laptops toegepast, een soc die is ontworpen voor smartphones. Laptops met de Snapdragon 845 komen eind dit jaar.


Qualcomm kondigt socs aan voor bluetoothkoptelefoons
9 Januari, 10:30 Tweakers
Qualcomm heeft speciale socs voor bluetoothkoptelefoons en andere audioheadsets aangekondigd. Deze serie draagt de naam qcc5100 en moet ten opzichte van eerdere chips een aanzienlijk lager energiegebruik opleveren.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be