NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Puigdemont

2News.be / Trefwoorden / Puigdemont

Wil Puigdemont niet langer onafhankelijk CataloniŽ? ?Federalisme naar Zwitsers model kan Catalanen overtuigen?
Woensdag, 20:00 Gazet v. Antwerpen

De Catalaanse separatistische leider Carles Puigdemont verklaarde woensdag in een interview op de Zwitserse televisiezender RTS dat een Spaans federalisme naar Zwitsers model ?een idee is dat de meerderheid van de Catalanen zou kunnen overtuigen?.
Puigdemont maakt uitstap naar Zwitserland
Woensdag, 17:00 De Tijd
16:25 De afgezette Catalaanse premier, Carles Puigdemont, reist dit weekend naar Zwitserland om een debat bij te wonen over de Catalaanse onafhankelijkheid.


Lannoo publiceert boek van Carles Puigdemont over Catalaanse crisis
6 Maart, 17:42 Skynet
"Ik wil de tijd nemen om de Catalaanse zaak rustig toe te lichten in de Europese context, zodat de Europese lezers beter begrijpen wat er gebeurt." Zo omschrijft de in ons land verblijvende, voormalige minister-president van CataloniŽ Carles Puigdemont het boek dat hij heeft geschreven over de Catalaanse crisis.


Crisis CataloniŽ - Jordi Sanchez officieel voorgedragen als opvolger Puigdemont
5 Maart, 23:30 Skynet
Jordi Sanchez, ťťn van de separatistische leiders die in Spanje gevangen zit, is officieel voorgedragen als kandidaat om Carles Puigdemont op te volgens als Catalaans minister-president. Dat heeft de voorzitter van het Catalaanse parlement maandagavond gezegd.


Puigdemont ziet af van Catalaans leiderschap
1 Maart, 20:54 De Tijd
20:20 De afgezette Catalaanse minister-president Carles Puigdemont heeft beslist zich uiteindelijk geen kandidaat meer te stellen om zichzelf op te volgen.


Puigdemont trekt zich terug als kandidaat-regiopresident CataloniŽ
1 Maart, 20:18 NOS nieuws

De voormalige Catalaanse leider Puigdemont ziet ervan af opnieuw regiopresident te worden van CataloniŽ. De separatist leeft in ballingschap in Brussel, omdat Spanje hem wil vervolgen voor het organiseren van een illegaal referendum over de onafhankelijkheid.

In een videoboodschap zegt Puigdemont "tijdelijk een stap opzij te doen". Hij schuift de separatist Jordi Sanchez naar voren om het regiobestuur te gaan leiden.

Het probleem is wel dat Sanchez in Madrid in voorarrest vast zit voor het mede-organiseren van het referendum in oktober. De Spaanse regering heeft al gezegd niet met een eventuele benoeming van Sanchez akkoord te gaan.

VideobeŽdiging

De separatistische partijen haalden bij de regioverkiezingen in december de meerderheid in het Catalaanse parlement. Eerder wilde Puigdemont via een videoverbinding beŽdigd worden als regiopresident, maar dat werd verboden door het constitutioneel hof in Madrid.

Puigdemont ging in hoger beroep tegen die beslissing. In afwachting daarvan leek hij tot nu toe vast te willen houden aan zijn positie.
Carles Puigdemont gooit handdoek in de ring en wordt niet opnieuw minister-president van CataloniŽ

De afgezette Catalaanse minister-president Carles Puigdemont heeft beslist zich uiteindelijk geen kandidaat meer te stellen om zichzelf op te volgen.
Catalaanse separatisten denken aan vervanger voor Puigdemont
27 Februari, 13:24 Skynet
De separatistische Catalaanse partijen staan dicht bij een akkoord om een andere kandidaat dan Carles Puigdemont voor te stellen voor het Catalaanse presidentsambt. Er wordt gedacht aan Jordi Sanchez, leider van de onafhankelijkheidsbeweging, zo verklaarde woordvoerder Carles Campuzano van PdeCat, de partij van Puigdemont, aan radiozender Cadena Ser. Puigdemont is naar BelgiŽ gevlucht, Sanchez zit al vier maanden in de Spaanse cel. Volgens de woordvoerder is het akkoord "imminent".


Jongerenafdeling Open Vld nodigt Puigdemont uit in Gent
27 Februari, 00:12 Skynet
In Gent heeft de jongerenafdeling van Open Vld de voormalige Catalaanse president Carles Puigdemont dinsdag uitgenodigd op een sprekersavond. Puigdemont zal er de Catalaanse crisis toelichten en vragen beantwoorden.


Spaanse agenten krijgen tip over locatie Puigdemont maar komen bedrogen uit
24 Februari, 00:13 Skynet
Spaanse agenten die een tip volgden van iemand die meende de Catalaanse ex-president Carles Puigdemont gespot te hebben in de regio rond Madrid werden op een dwaalspoor gebracht: ze stuitten op een comedian die, verkleed als Puigdemont, middenin opnames zat voor een sketchprogramma.


Uitnodiging Puigdemont krijgt ook tegenwind binnen eigen meerderheid
20 Februari, 16:42 Skynet
De uitnodiging van de afgezette Catalaanse minister-president Carles Puigdemont voor een colloquium in de Kamer botst ook binnen de meerderheid op weerstand. Volgens de MR gaat het om een inopportuun initiatief.


Kamer wil geen versoepeling bonusregels
21 Februari, 23:06 Volkskrant
Regeringspartijen CDA, D66 en ChristenUnie en oppositiepartijen willen dat minister van FinanciŽn Wopke Hoekstra afziet van minder strenge bonusregels voor zogenoemde flitshandelaren, tot tot er nieuwe Europese regels zijn. De flitshandelaren zouden zich net als hun collega's vanaf 2020 aan de soberder regels moeten houden, zodat bonussen niet groter zijn dan 20 procent van het salaris. Maar CDA-m


?Puigdemont kan Spaans-Belgische relaties verzuren?

De aanwezigheid in BelgiŽ van de Catalaanse separatistische leider Carles Puigdemont en diens voornemen om (opnieuw) de regio CataloniŽ onder zijn hoede te nemen vanop afstand, kunnen op langere termijn schade berokkenen aan de ?vriendschappelijke banden? tussen Spanje en BelgiŽ. Dat heeft donderdag de Spaanse minister van Buitenlandse Zaken, Alfonso Dastis, aan het Franse agentschap AFP gezegd.
Puigdemont wil volgende week eed afleggen in Brussel voor regering in ballingschap
7 Februari, 14:24 Gazet v. Antwerpen

De afgezette Catalaanse leider Carles Puigdemont is van plan om op 18 februari in Brussel de eed af te leggen. Op 21 of 22 februari zou er ook een eedaflegging plaatsvinden in het Catalaanse parlement, maar daar zou dan mogelijk een plaatsvervanger aangesteld worden. Dat melden Catalaanse media woensdag.
Brussel: tot zover de Grote Crisis van 2018
7 Februari, 12:36 De Tijd
12:31 Crisis, welke crisis? Beleggers krijgen een opgeklaard beursklimaat geserveerd, op een bedje van lovende analistenrapporten en sterke bedrijfsresultaten.


Puigdemont aanwezig op protestbijeenkomst in Leuven
6 Februari, 22:30 Skynet Buitenland
De afgezette Catalaanse minister-president Carles Puigdemont heeft dinsdagavond in Leuven een protestbijeenkomst bijgewoond van Assemblea Nacional Catalana (ANC) en Omnium. Een honderdtal Catalanen kwam er bijeen omdat Puigdemont en vier van zijn voormalige ministers nu al 100 dagen in ballingschap zijn in BelgiŽ.


Puigdemont aanwezig op protestbijeenkomst in Leuven
6 Februari, 20:42 Skynet
De afgezette Catalaanse minister-president Carles Puigdemont is aanwezig op de protestbijeenkomst op de Grote Markt in Leuven. Een honderdtal Catalanen is er bijeengekomen omdat Puigdemont en vier van zijn voormalige ministers nu al 100 dagen in ballingschap zijn in BelgiŽ.


Puigdemont premier via achterpoortje?
5 Februari, 18:36 De Tijd
18:17 Heeft CataloniŽ weldra twee regeringen? Als de nationalisten hun zin krijgen wel. Een team in Barcelona zou de beslissingen uitvoeren van een equipe onder leiding van Carles Puigdemont in Brussel.


Delegatie Catalaanse separatisten in Brussel voor gesprekken met Puigdemont
4 Februari, 22:48 Gazet v. Antwerpen

Een delegatie van de links-republikeinse Catalaanse partij Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) heeft zondag in Brussel samengezeten met Carles Puigdemont. Het gesprek ging over de installatie van Puigdemont als president van CataloniŽ, ook al dreigt hij in Spanje te worden gearresteerd.
Spanjaarden drijven de spot met Trump, Putin en Puigdemont in Valencia
3 Februari, 10:12 Gazet v. Antwerpen

Lachen met de muur van Amerikaans president Trump, een selfie met Russisch president Putin, de Zuid-Koreaanse leider Kim Jong-un met een cowboyhoed en een raket. Deze leiders staan dit jaar centraal op de Ninot-tentoonstelling in het Spaanse Valencia. De poppen, in vaak humoristisch poses en outfits, geven de hoogtepunten van het voorbije jaar weer met satirische grappen.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be