NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Proces

2News.be / Trefwoorden / Proces

Live Holleeder-proces: Zus Astrid wordt gehoord door Holleeders advocaten
Vrijdag, 10:24 Volkskrant
Welkom op procesdag elf. Vandaag wordt Astrid, de zus van Willem Holleeder, verhoord door diens advocaten. En dat zal er hard aan toegaan, verwachten onze aanwezige misdaadverslaggevers Wil Thijssen en Elsbeth Stoker. Het proces tegen Willem Holleeder (59) beleefde maandag de tiende procesdag. Vooral nadat Astrid eerder deze week bekendmaakte vijftien nieuwe geluidsopnames van haar broer te hebben


Podcast: gruwelijke liquidaties en dramatisch familieverraad, maar wat is wél leuk aan het proces-Holleeder?
Woensdag, 19:24 Volkskrant
Het proces tegen Willem Holleeder gaat over gruwelijke liquidaties en wordt gedomineerd door een dramatische breuk tussen hem en zijn zussen. Maar voor journalisten met een zekere beroepsdeformatie is zo'n unieke zaak als deze toch ook leuk, leggen verslaggevers Elsbeth Stoker en Wil Thijssen uit in deze aflevering van onze podcast het Volkskrantgeluid. Beluister de podcast hieronder, en abonneer


Proces tegen Klaas Otto kan doorgaan
13 Maart, 11:36 NOS nieuws

De zaak tegen Klaas Otto kan gewoon doorgaan. De advocaat van de ex-baas van motorclub No Surrender had gevraagd om de zaak op te schorten, maar dat verzoek is door de rechtbank verworpen.

De advocaat van Otto zei vrijdag tegen de rechtbank dat zijn cliënt geestelijk is gebroken en niet meer in staat is om zijn zaak te volgen en te begrijpen. De slechte gemoedstoestand zou worden veroorzaakt door het strenge regime in de gevangenis. Otto ervaart zijn behandeling in Vught als vernederend en onmenselijk.

Weer aanwezig

De rechtbank besloot vrijdag dat Otto onderzocht moest worden door een psychiater. Die heeft nu geoordeeld dat Otto geestelijk in staat is om het proces bij te wonen. De ex-baas van No Surrender was vandaag ook weer aanwezig in de extra-beveiligde rechtszaal in Rotterdam. Voor het proces zijn vijf dagen uitgetrokken.

Otto wordt onder meer verdacht van afpersing, bedreiging, mishandeling, brandstichting, witwassen en een bomaanslag. Hij zit sinds juli 2016 in voorarrest.
Live - Holleeder-proces: Vandaag getuigt zijn zus Astrid, dikke rijen dagjesmensen voor de rechtbank
12 Maart, 10:24 Volkskrant
Het proces tegen Willem Holleeder (59) gaat verder. Het verhoor van zijn jongste zus, Astrid Holleeder, staat vandaag op het programma. Volg de laatste ontwikkelingen vanuit de gerechtsbunker in Amsterdam Osdorp in dit liveblog.


Hoofdredacteur Cumhuriyet mag proces in vrijheid afwachten
9 Maart, 23:00 NOS nieuws

De hoofdredacteur en een gerenommeerde onderzoeksjournalist van de Turkse oppositiekrant Cumhuriyet mogen hun proces in vrijheid afwachten. Dat heeft een Turkse rechter bepaald.

Murat Sabuncu en Ahmet Sik worden net als een aantal collega's verdacht van het ondersteunen van de Gülenbeweging en de terroristisch organisaties PKK en DHKP-C. De twee zaten al ruim 400 dagen vast. Ze hebben een uitreisverbod gekregen en moeten zich iedere zondag op het politiebureau melden.

Reporters Without Borders zegt dat de krant juist kritisch heeft geschreven over de drie organisaties en dat de journalisten worden vervolgd om politieke redenen. De medewerkers van Cumhuriyet zouden tot 43 jaar cel kunnen krijgen.
Cor van Houts broer beschuldigt Sonja en Willem van meineed in Holleeder-proces
9 Maart, 18:12 Volkskrant
Willem Holleeder en zijn zus Sonja hebben in de rechtbank gelogen. Sonja, getuige tegen haar broer, zou in het Holleederproces dus meineed hebben gepleegd. Dat stelt Ad van Hout, de broer van Sonja's geliquideerde partner Cor van Hout, in een vrijdag uitgezonden interview door het actualiteitenprogramma EenVandaag. Volgens Ad van Hout heeft Sonja, na de moord op Cor, diens prostitutiepanden in Haa


Proces tegen ex-baas No Surrender stilgelegd; hij is 'geestelijk gebroken'
9 Maart, 15:12 NOS nieuws

De rechtbank in Rotterdam heeft het proces tegen ex-No Surrenderbaas Klaas Otto opgeschort tot dinsdag. Zijn advocaat had gezegd dat hij te ziek is om voor de rechter te verschijnen. Een psychiater gaat nu onderzoeken hoe Otto er geestelijk aan toe is. Maandag moet er een rapport liggen en dan neemt de rechtbank een besluit.

Volgens de advocaat is Otto geestelijk gebroken en zou hij niet meer in staat zijn om zijn zaak te begrijpen en te volgen.

'Onmenselijk' Otto zit vast in de bijzondere afdeling in Vught en ervaart zijn behandeling daar volgens zijn advocaat als vernederend en onmenselijk. Dit zou de belangrijkste reden zijn voor zijn slechte gezondheid.

Maandagmiddag moet het onderzoeksrapport over de gezondheid van Otto klaar zijn. Als hij gezond genoeg is kan hij dinsdag alsnog voor de rechter verschijnen, meldt Omroep Brabant.

Voor de zittingen rond de voormalige No Surrender-generaal uit Bergen op Zoom waren vijf dagen uitgetrokken. Op de aanklacht staan witwassen, afpersing, zware mishandeling, brandstichting, bedreiging en een bomaanslag.

Otto (50) zit voor deze beschuldigingen al sinds juli 2016 in voorarrest.

Het proces tegen medeverdachte Janus de V. gaat vanmiddag wel van start. De V. zou samen met Klaas Otto een autohandelaar uit Bergen op Zoom hebben afgeperst, voor in totaal 180.000 euro.
Verdachte op proces duikbootmoord: ?Journaliste Kim Wall is gestikt?
8 Maart, 16:48 Gazet v. Antwerpen

De Zweedse journaliste Kim Wall is volgens de van moord verdachte Peter Madsen aan boord van zijn duikboot gestikt nadat hij een reparatie wilde uitvoeren. De Deense uitvinder zou daarbij een compressor en twee motoren hebben opgestart en door een luik naar buiten zijn geklommen. Volgens Madsen slaagde hij er daarna niet in om het luik opnieuw te openen, waarschijnlijk, zo stelde hij donderdag op de eerste dag van zijn proces, omdat er zich in de boot een onderdruk had opgebouwd.
Drie weken assisen: de tien meest frappante momenten van het proces tegen seriemoordenaar Renaud Hardy

Renaud Hardy heeft levenslang gekregen. Drie weken assisen zijn achter de rug. Een zwaar proces, voor de slachtoffers, de nabestaanden, de advocaten én de voorzitter. Jef Vermassen, één van de meest ervaren assisenpleiters van het land,noemde het proces-Hardy ?het gruwelijkste ooit?. Een terugblik in tien frappante momenten.
Proces tegen vermoedelijke dader van aanslag op Londense metro begonnen
7 Maart, 18:54 Skynet
Bija een half jaar na de aanslag in het Londense metrostation Parsons Green is vandaag het proces begonnen tegen de vermoedelijke dader. De achttienjarige Irakees Ahmed Hassan Mohammed Ali wordt beschuldigd van poging tot moord en gebruik van explosieven. Hij ontkent verantwoordelijk te zijn voor de feiten.


Walter Damen tijdens proces-Hardy: ?Neuroloog wilde zichzelf interessant maken?
5 Maart, 22:36 Gazet v. Antwerpen

De advocaten van de anesthesiste uit Bonheiden hebben maandag de jury gevraagd om Renaud Hardy ook schuldig te verklaren aan de moordpoging op haar, ook al raakte alleen de voordeur beschadigd. ?Dankzij een goed beveiligd huis is Hardy niet binnen geraakt. Tussen leven en dood zat alleen een dikke voordeur?, pleitte Kirsten Pepermans.
Valse start voor proces Van Eyken: verdediging betwist bevoegdheid rechtbank en werpt problemen met bewijsvoering op
5 Maart, 12:18 Gazet v. Antwerpen

De verdediging van Vlaams parlementslid Christian Van Eyken (UF) en Sylvia B., zijn voormalige parlementaire medewerkster met wie hij een relatie zou gehad hebben, heeft maandag gepleit dat de Brusselse correctionele rechtbank niet bevoegd is om de oordelen over de moord op B.?s ex, Marc Dellea. Van Eyken en Sylvia B. worden beiden vervolgd voor die moord maar volgens de verdediging is enkel het hof van assisen bevoegd. Bovendien heeft de verdediging geen toegang gehad tot het volledige dossier en kan ze zich dus niet naar behoren verdedigen, klinkt het.
Perfecte moord, tot gaatje achter oor wordt ontdekt: vandaag begint proces tegen Vlaams parlementslid
5 Maart, 03:18 Gazet v. Antwerpen

Met een welgemikt schot achter het oor werd koffiehandelaar Marc Dellea (45) in 2014 thuis ­afgemaakt. Vlaams Parlementslid Christian Van Eyken (63) en zijn minnares Sylvia Boigelot ? jarenlang mevrouw Dellea ? zijn de laatsten die hem levend zagen. Vandaag, na vier jaar zijn ­onschuld te hebben uit­geschreeuwd, staat het liefdeskoppel terecht voor de (bijna perfecte) moord.
Van proces tegen Trumps importtarieven kan mondiale handelssysteem zelf slachtoffer worden
2 Maart, 22:06 Volkskrant
Trump creëert met staaltarieven een nieuwe internationale breuklijn. 'Als een land (USA) vele miljarden dollars verliest aan handel met bijna elk land waarmee het zaken doet, dan zijn handelsoorlogen goed, en makkelijk te winnen.' Aldus twitterde president Trump vrijdag nog eens dat het hem menens is: hij zal komende week hoge tarieven afkondigen op elke import van staal en aluminium. Het besluit


Proces gewezen marathonloopster Ria Van Landeghem tegen BOIC uitgesteld
2 Maart, 14:18 Gazet v. Antwerpen

Voor de Brusselse rechtbank van eerste aanleg is vrijdag het proces ingeleid dat voormalig marathonloopster Ria Van Landeghem heeft aangespannen tegen het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC). De rechtbank heeft de zaak meteen uitgesteld naar de zitting van 5 april 2019.
Proces Vlaams-Brabantse gemeenten over vliegwet behandeld op 17 mei
2 Maart, 14:06 Skynet Belgie
De Brusselse rechtbank van eerste aanleg zal zich op 17 mei buigen over het proces dat elf Vlaams-Brabantse gemeenten en de provincie hebben aangespannen tegen de federale regering. Via het proces willen de gemeenten en de provincie de regering ertoe dwingen een vliegwet met een eerlijke spreiding van de lawaaihinder rond Zaventem op te maken. Als de gemeenten van de rechter gelijk krijgen, dan dreigen hoge dwangsommen.


Broer van slachtoffer Linda Doms tijdens proces-Hardy: ?Helemaal geen antwoorden gekregen?
1 Maart, 11:18 Gazet v. Antwerpen

Willem Doms, de jongste broer van de vermoorde Linda, vertelde de jury donderdag op het assisenproces van Renaud Hardy dat hij nog met veel vragen zit. ?Ik moest die film (die Hardy maakte van de moord op Linda) zien, tegen mijn zin, in de hoop dat er iets uitkwam. Maar definitieve antwoorden hebben we niet gekregen, dat wil hij niet. Dat is heel heel jammer, maar het verbaast me niet. Het is absurd dat hij het over kattenkwaad heeft als hij over de feiten spreekt. Linda?s leven is zinloos gestopt, maar narcistisch als hij is zal hij nog fier zijn ook dat hij de geschiedenisboeken gaat halen.?
Larmit voor het eerst deze week aanwezig op Kasteelmoord-proces
1 Maart, 10:24 Skynet
Op het proces over de kasteelmoord zullen de advocaten van Franciscus 'Roy' Larmit vandaag hun pleidooien houden. De Tilburger is pas voor het eerst deze week aanwezig op de zitting. André Gyselbrecht (67), Pierre Serry (67), Evert de Clercq (54) en Franciscus Larmit (40) staan terecht voor de moord op Stijn Saelens.


Zitting proces Kasteelmoord met vertraging gestart
26 Februari, 10:06 Gazet v. Antwerpen

Op het proces over de kasteelmoord in Brugge staat maandag de hele dag in het teken van het pleidooi van meester Johan Platteau, advocaat van André Gyselbrecht. André Gyselbrecht (67), Pierre Serry (67), Evert de Clercq (54) en Franciscus Larmit (40) staan terecht voor de moord op Stijn Saelens.
Hardy belde vlak voor proces naar getuige met vraag hem positief af te schilderen

Een vriendin van Renaud Hardy vertelde vrijdag in de Tongerse assisenzaal dat hij haar recent nog vanuit de gevangenis gebeld had, om hem tijdens haar getuigenis niet in een slecht daglicht te stellen.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be