NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Proces

2News.be / Trefwoorden / Proces

Arriva optimaliseert proces van gevonden en verloren voorwerpen
Vandaag, 11:24 Emerce
Sinds 1 januari werkt vervoerder Arriva in al haar regio?s in Nederland samen met iLost voor gevonden en verloren voorwerpen.


Opstootje tijdens proces fatale steekpartij Deventer
Donderdag, 12:48 NOS nieuws

Familieleden van een doodgestoken man hebben voor en tijdens de rechtszaak over de steekpartij familieleden van de beide verdachten aangevallen.

Tijdens een schorsing in de rechtbank van Zwolle probeerde de moeder van het slachtoffer met andere familieleden de verdachten aan te vallen. Ze riep daarbij dat ze de verdachten in hun gezicht wilde slaan. Een andere man riep dat hij ze dood wil maken.

De emoties in de rechtszaal liepen hoog op. Zo'n twintig agenten in de zaal moesten de orde herstellen. Ook werden extra veiligheidsmaatregelen getroffen. Familieleden van de beide verdachten volgden de zaak vervolgens via een videoverbinding in een andere zaal, schrijft RTV Oost.

De rechtszaak in Zwolle draait om de gewelddadige dood van de 26-jarige man uit Deventer. Hij werd 5 oktober met messteken om het leven gebracht. De steekpartij werd vastgelegd door een beveiligingscamera.

Omvergereden

Op beelden die tegen de zin van de politie werden gedeeld op sociale media, is te zien dat het slachtoffer na een achtervolging uit zijn auto springt en tracht weg te komen. Dan wordt hij door een bestelbus omvergereden en wordt er op hem ingestoken.

De strafzaak werd vandaag niet inhoudelijk behandeld. Beide verdachten, een 41-jarige man uit Deventer en een 47-jarige man uit Wilp, verschenen met hun advocaten. Zij meldden zich kort na het incident bij de politie.
Twee agenten schuldig bevonden aan vervalsen van proces-verbaal
Woensdag, 17:36 Gazet v. Antwerpen

De correctionele rechtbank in Turnhout heeft twee agenten van de lokale politiezone Geel-Laakdal-Meerhout schuldig bevonden aan het vervalsen van een proces-verbaal. Eťn agent krijgt daarvoor een gevangenisstraf van 6 maanden met uitstel. Zijn collega krijgt een opschorting van straf.
Eerste proces tegen relschopper Brussel: parket eist twee jaar cel voor 19-jarige

In het eerste proces tegen een van de mensen die betrokken was bij de rellen op 11 november, eist het Brusselse parket een celstraf van twee jaar voor een 19-jarige man. Die zou betrokken geweest zijn bij de plundering van een nachtwinkel.
Milieudefensie krijgt ongelijk in proces om luchtkwaliteit
27 December 2017, 13:24 AutoBlog
Voorlopig blijven we lekker 130 rijden. Vanochtend heeft de rechtbank in Den Haag bepaald dat de Nederlandse Staat zich niet harder hoeft in te spannen om de luchtkwaliteit in Nederland te verbeteren. Volgens de rechtbank doet de Staat momenteel al genoeg om de luchtvervuiling tegen te gaan en is er geen verdere inspanning vereist. De […]


Kevin Maes uit Hovewacht in Thailand proces af: ?Er zijn drugszaken die belangrijker zijn dan mijn proces?
27 December 2017, 09:30 Gazet v. Antwerpen

Kevin Maes uit Hove stond in april van dit jaar in Thailand terecht voor de moord op de nieuwe partner van zijn ex-vriendin.
Tifosi Lazio Roma doen scheidsrechter proces aan
20 December 2017, 20:12 Gazet v. Antwerpen

Een groep fanatieke supporters van Lazio Rome daagt de scheidsrechter en de videoref van de verloren wedstrijd tegen Torino voor de rechter. Ze vinden dat de twee zich schuldig hebben gemaakt aan twee scheidsrechterlijke fouten.
Proces Renaud Hardy gaat van start: de seriemoordenaar die moord op zijn ex-vriendin filmde
20 December 2017, 20:12 Gazet v. Antwerpen

Het assisenproces tegen de Mechelse seriedoder Renaud Hardy (55) gaat donderdag officieel van start in het gebouw van het hof van beroep in Antwerpen. Het hof buigt zich samen met de advocaten over de selectie van getuigen.
Bewijsvoering op proces van vermoorde Maltese journaliste begonnen
19 December 2017, 21:31 Skynet
Met enige vertraging is op Malta de bewijsvoering op het proces rond de moord op journaliste Daphne Caruana Galizia begonnen. De leider van het moordonderzoek, Keith Arnaud, verklaarde voor de rechtbank dat al 13 uur voor de aanslag een verdacht voorwerp in de omgeving van haar woning werd geactiveerd. In de namiddag van 16 oktober kwam de 53-jarige vrouw om, toen een bom haar auto uiteen reet.


Opnieuw eisen van 20 jaar in proces over de Decembermoorden
19 December 2017, 17:36 NOS nieuws

Het Surinaamse OM heeft in het proces over de Decembermoorden in 1982 opnieuw twintig jaar cel geŽist tegen een aantal verdachten. Eerder hoorden president Bouterse en mede-couppleger Steven Dendoe al twintig jaar tegen zich eisen voor het doodschieten van vijftien tegenstanders van het militaire regime.

De aanklager vroeg op de laatste dag van zijn het requisitoir dezelfde straf voor Benny Brondenstein, Kenneth Kempes en LuciŽn Lewis.

Brondenstein was als militair betrokken bij de staatsgreep van Desi Bouterse in 1980. De militairen die aan de coup meededen, zagen de vijftien latere slachtoffers als een bedreiging voor hun macht, zei aanklager Roy Elgin. Voor hem staat het vast dat Brondenstein wist van de plannen om de tegenstanders uit te schakelen.

Lijfwachten

Kempes en Lewis waren lijfwacht van Bouterse en daardoor volgens Elgin op de hoogte van de moordplannen. Hij wil dat ze de cel in gaan, omdat ze geen afstand hebben genomen van die plannen, maar hebben meegewerkt aan het uitvoeren ervan.

De verdachte Iwan Krolis staat ook terecht in het proces over de Decembermoorden, omdat hij in 1982 veel contact had met het militaire gezag. Toch eist de aanklager tegen hem geen straf, omdat het OM niet voldoende bewijs heeft gevonden voor betrokkenheid bij de moorden.

Zelfmoord

Eind oktober eiste de aanklager tien jaar cel tegen oud-militair Ruben Rozendaal, die ook betrokken was bij de staatsgreep van Bouterse. Rozendaal zou medeschuldig zijn aan het voorbereiden van de moorden in Fort Zeelandia. Vorige maand pleegde hij zelfmoord.

Pleidooi

Eind januari krijgen de advocaten van de verdachten de gelegenheid hun pleidooi te houden. Daarvoor worden drie dagen uitgetrokken.
Proces rond Kasteelmoord met vertraging opnieuw van start
18 December 2017, 15:42 Gazet v. Antwerpen

Voor de Brugse correctionele rechtbank is maandagnamiddag het proces over de kasteelmoord met een half uur vertraging opnieuw van start gegaan. Normaal gezien zullen vandaag de data van de pleidooien bepaald worden. Andrť Gyselbrecht (66), Pierre Serry (67), Evert de Clercq (53) en Franciscus Larmit (40) staan terecht voor de moord op Stijn Saelens.
Geen verzet tegen uitstel proces Driesstraat
18 December 2017, 10:00 Skynet
Het proces over de schietpartij in de Driesstraat, dat vandaag had moeten beginnen, is uitgesteld naar 5 februari. Dat heeft de Brusselse correctionele rechtbank beslist. Het proces is vandaag uitgesteld omdat verdachte Salah Abdeslam pas vorige week een advocaat heeft geraadpleegd, meester Sven Mary. Het federaal parket en de advocaten van de burgerlijke partijen verzetten zich niet tegen dat uitstel. De rechtbank zal zitting houden op maandag 5 februari, dinsdag 6 februari, donderdag 8 februari en vrijdag 9 februari, in de voor- en namiddag.


Proces tegen Abdeslam om schietpartij Vorst direct uitgesteld
18 December 2017, 10:18 NOS nieuws

In Brussel is de rechtszaak tegen Salah Abdeslam vanochtend direct uitgesteld. Afgelopen vrijdag was al duidelijk geworden dat dat zou gebeuren. De nieuwe advocaat van Abdeslam heeft om uitstel gevraagd om het dossier te kunnen bestuderen. De terreurverdachte was vandaag niet aanwezig in de rechtbank in Brussel, waar zeer uitgebreide veiligheidsmaatregelen waren genomen.

Abdeslam zit vast in Frankrijk voor zijn rol bij de aanslagen in Parijs in november 2015. Hij moet in BelgiŽ terechtstaan voor een dodelijke schietpartij in maart vorig jaar. Een Frans-Belgisch onderzoeksteam wilde toen een woning doorzoeken in Vorst. Ze verwachtten niemand aan te treffen, maar werden direct onder vuur genomen.

Daarbij raakten drie agenten gewond en werd een persoon gedood, de Algerijnse terreurverdachte Mohamed Belkaid. Twee anderen ontsnapten. Uit onderzoek bleek later dat het om Salah Abdeslam en Sofien Ayari ging. Abdeslam werd drie dagen later opgepakt in Molenbeek, samen met onder anderen Ayari. Die laatste zit in een Belgische gevangenis, Abdeslam werd uitgeleverd aan Frankrijk.

In BelgiŽ moeten de twee terreurverdachten terechtstaan voor poging tot moord en het bezit van verboden wapens. Ook Ayari was niet bij de zitting aanwezig. Het proces gaat 5 februari verder.
Google komt begin 2018 met 'herzien proces' voor verbeteren fouten zoekmachine
18 December 2017, 09:12 Tweakers
Google komt begin volgend jaar met een 'herzien proces' voor het verbeteren van fouten in de zoekmachine. Volgens een woordvoerder is het nu complex voor gebruikers om het bedrijf op fouten te wijzen in de Knowledge Graph.


Advocaten van verdachten en burgerlijke partijen aangekomen voor proces Driesstraat
18 December 2017, 08:48 Skynet
Rond 08.15 uur zijn de advocaten die optreden op het proces over de schietpartij in de Driesstraat, aangekomen aan de zittingszaal. Ze werden daarbij begeleid door een politie-escorte.


Ongeziene veiligheidsmaatregelen voor proces Abdeslam: pantserwagens, militairen, 200 agenten, helikopter en betonblokken
18 December 2017, 08:30 Gazet v. Antwerpen

De opening van het proces rond de schietpartij in de Driesstraat in Brussel gaat gepaard met ongeziene veiligheidsmaatregelen. Politie en militairen zijn in groten getale aanwezig en er zijn bijzondere middelen ingezet om de omgeving van het justitiegebouw te beveiligen. Dat heeft Belga maandagochtend vastgesteld. Het proces zal echter meteen uitgesteld worden, op vraag van de advocaat van verdachte Salah Abdeslam. De twee verdachten, Salah Abdeslam en Sofien Ayari, zullen ook niet aanwezig zijn, aldus de voorzitter.
Ongeziene veiligheidsmaatregelen bij opening proces Driesstraat
18 December 2017, 07:42 Skynet Belgie
De opening van het proces rond de schietpartij in de Driesstraat gaat gepaard met ongeziene veiligheidsmaatregelen. Politie en militairen zijn in groten getale aanwezig en er zijn bijzondere middelen ingezet om de omgeving van het justitiegebouw te beveiligen. Dat heeft Belga vanochtend vastgesteld.


Willem Holleeder: ik wil graag verklaren
15 December 2017, 12:36 NOS nieuws

Willem Holleeder gaat bij de rechtszaak tegen hem volledige opening van zaken geven, zeggen zijn advocaten. Vandaag was de laatste voorbereidende zitting.

Holleeder zit nu drie jaar vast op verdenking van betrokkenheid bij een reeks moorden in de Amsterdamse onderwereld. Het proces voor de Amsterdamse rechtbank begint 5 februari en gaat naar verwachting maanden in beslag nemen.

De rechtbank wil beginnen met het verhoren van Holleeder, maar hij vindt dat zijn zussen en zijn ex eerst aan de beurt moeten komen. Dat voorkomt volgens hem dat zij hun verhaal aanpassen aan wat hij vertelt.

Vierde rechter

"Telkens als ik hier iets zeg, stapt Astrid naar de politie om te zeggen hoe ze mijn verklaring moeten zien", zei Holleeder op de zitting. Zijn advocaten willen de zussen kunnen confronteren met zaken waarover zij zouden hebben gelogen, voordat Holleeder zelf een boekje opendoet in de rechtszaal.

Volgende week bepaalt de rechtbank hoe de planning van de rechtszaak er precies uit gaat zien. Opmerkelijk detail is nog de aanstelling van een vierde rechter in de zaak. Dat is een soort 'reserverechter', voor het geval een van de andere drie rechters uitvalt tijdens het langdurige proces. Dan hoeft de zaak niet opnieuw behandeld te worden, zoals de wet voorschrijft.

Bizar ongeval

Het onderzoek naar Holleeder is bijzonder omvangrijk en zal ook tijdens de rechtszaak blijven voortduren, verwacht het Openbaar Ministerie. In totaal moeten nog zo n twintig getuigen gehoord worden.

Een van mensen die tegen Holleeder hebben verklaard, overleed onlangs bij een bizar ongeval in Oost-Europa. Hij zat in een getuigenbeschermingsprogramma. Het Openbaar Ministerie heeft zijn dood vandaag officieel bevestigd.
Proces Mireille Gram, die tweeling wilde vermoorden, start op 19 januari
14 December 2017, 12:36 Gazet v. Antwerpen

Het Antwerpse hof van beroep behandelt op 19 januari de zaak van Mireille Gram (51) uit Schoten. De vrouw had twee jaar geleden haar toen 14-jarige tweelingdochters proberen te vermoorden. De correctionele rechtbank van Antwerpen veroordeelde haar in oktober tot veertien jaar cel en beval ook haar onmiddellijke aanhouding. Mireille Gram ging in beroep tegen het vonnis en zit nog altijd opgesloten in de gevangenis van Antwerpen.
Geen personeel voor gevangenentransport: proces al drie keer uitgesteld
14 December 2017, 05:24 Gazet v. Antwerpen

Een 53-jarige man uit Wilrijk zit al drie weken in de cel omdat zijn proces keer op keer wordt uitgesteld. ?Dit is een schande, mijn cliŽnt wil al drie weken zijn uitleg doen?, zegt zijn advocaat Jonathan Bogaerts.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be