NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Procent

2News.be / Trefwoorden / Procent

Rendement op groepsverzekering blijft 1,75 procent
Vandaag, 17:42 De Tijd
16:45 Op de stortingen voor een aanvullend pensioen, moeten de werkgevers ook in 2018 een minimumrendement van 1,75 procent waarborgen. Dat meldt de FSMA, de autoriteit voor financiële diensten en markten.


iDisc reduceert remstof met 90 procent
Vandaag, 17:24 Autozine
De meeste uitstoot van fijnstof door verkeer wordt veroorzaakt door slijtage van de weg, banden en remmen, naast brandstofverbranding. Volgens de staatsmilieumaatschappij van Baden-Wurttemberg zijn remmen en banden verantwoordelijk voor 32 procent van de rijgerelateerde uitstoot van fijnstof. Daarom heeft het Bosch-dochterbedrijf Buderus Guss de iDisc ontwikkeld. In vergelijking met een conventionele remschijf genereert de iDisc tot 90 procent minder remstof.


Omzet nam met 3 procent af op eerste koopzondag van eindejaar
Gisteren, 19:12 Skynet Belgie
De verkoop tijdens deze eerste koopzondag van de eindejaarsperiode lag 3 procent lager lag ten opzichte van dezelfde koopzondag van 2016, zo blijkt uit een bevraging van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen bij diverse handelszaken. Sneeuw en vervolgens regen en wind speelden de handelaars parten, zegt het NSZ in een persmededeling.


97 procent van de Nederlandse tieners heeft een zwemdiploma
Donderdag, 11:54 NOS nieuws

Van de 11- tot 16-jarigen in Nederland heeft 3 procent geen zwemdiploma. De rest heeft minimaal het A-diploma, blijkt uit cijfers van het Mulier Instituut.

Vorig jaar had 68 procent van de 6- en 7-jarigen tenminste het A-diploma. Vijf jaar geleden was dat nog maar 47 procent.

Kinderen van ouders met een laag inkomen of een niet-westerse migratieachtergrond halen minder vaak en minder snel een diploma dan kinderen van ouders met een hoog inkomen en/of een Nederlandse achtergrond. 14 procent van 6- tot 16-jarigen behaalt het A-diploma via het schoolzwemmen.

Diploma A

Voor diploma A moeten kinderen tegenwoordig heel wat kunnen, zoals 5 meter rugcrawl, 60 seconden watertrappen, zelfstandig op de kant klimmen en met kleren aan zwemmen.

Maike Keuben, moeder van Marli Anne en dochter van opa Henk: "Ik zie dat mijn vader destijds veel minder hoefde en ik zelf ook. Borst- en rugcrawl leerde je pas bij diploma C. Duiken en door een gat heen zwemmen hoefde ik in '83 ook nog niet."

Zo heeft vrijwel elke Nederlander herinneringen aan zijn zwemdiploma. Veel gehoord zijn het zware zwemmen met kleren aan en de trots na het halen van het eerste diploma.

Badmeester

Wim Ruiter, die al meer dan veertig jaar badmeester is, zegt dat het lesgeven er niet meer zo wreed aan toegaat als vroeger soms gebeurde. "Nee, geen haak meer aan de arm van een kind dat daarmee het diepe werd ingetrokken. Met soms traumatische gevolgen. Vroeger waren de groepen groter, was er vaak les in het buitenbad en was er in het zomerseizoen veel minder tijd. Je haalde je zwemdiploma met droge haren. Als je maar bleef drijven. Je hoefde alleen de schoolslag en rugslag te kunnen. Nu is alles veel meer gericht op het overleven in het water."

"Als een kind hier binnenkomt, kan het eigenlijk vaak niets op zwemgebied. Het is vooral de kunst om het kind vertrouwen te geven. Zeggen dat er niets kan gebeuren is niet afdoende. Als je tegen het kind zegt 'ik help en ik hou je vast', moet je dat ook doen."

Koninklijke aandacht

Vandaag is een bijzondere dag voor het zwemdiploma. Pieter van Vollenhoven reikt het vijftien miljoenste exemplaar uit aan de 9-jarige Eline de Klein. Ze krijgt uit zijn handen het diploma C, dat ze onlangs behaalde.

In 1984 reikte prins Bernhard het eerste Nationale Zwemdiploma uit. In 1995 en 2005 was een lid van de koninklijke familie bij de uitreiking van het vijf miljoenste en tien miljoenste Nationale Zwemdiploma.

Nieuw diploma

Zo'n 125 jaar geleden werd het eerste zwemdiploma uitgereikt. In januari komt er een nieuw zwemdiploma. De eisen voor de zwemdiploma's worden opnieuw aangescherpt. Zo hoeft een kind niet meer de startduik te leren, maar moet het wel weten wat te doen als het achterover in het water valt. Bij het nieuwe diploma staat het overleven in het water nog meer centraal.
Mondzorg in rusthuizen loont: 35 procent minder tandbederf in twee jaar

Het UZ Gent is erin geslaagd tandbederf bij rusthuisbewoners in twee jaar tijd met 35 procent terug te dringen. Dat blijkt uit een doctoraatsstudie die donderdag is voorgesteld.
50-plusser verdient 11 procent minder bij nieuwe werkgever

50-plussers veranderen steeds vaker van job en - opmerkelijk - ze lijken daarbij ook bereid om minder te verdienen. Dat blijkt uit een analyse van de loongegevens bij 40.000 werkgevers door HR-bedrijf Acerta.
Brussel: Bekaert bijna 30 procent onder piek
Woensdag, 11:19 De Tijd
10:40 De Sinterklaascoupon van Proximus weegt extra op de Bel20.


Jupiler, Stella, Leffe en co worden 3 procent duurder
4 December, 18:30 De Tijd
18:04 Brouwer AB InBev gaat vanaf volgende maand meer geld vragen voor zijn bieren.


Vakbondsactie Antwerpen: beperkte impact op Antwerpse stedelijke dienstverlening, 11 procent staakt
4 December, 15:18 Skynet Belgie
De provinciale betoging van ABVV en ACV in Antwerpen heeft vandaag een beperkte impact op de stedelijke dienstverlening. Net geen 11 procent van het stadspersoneel staakt, zo heeft de stad Antwerpen bekendgemaakt. De containerparken zijn gesloten en op sommige plaatsen in de binnenstad wordt het afval uitzonderlijk niet-selectief opgehaald om te vermijden dat het te lang zou blijven staan.


ANWB: elektrisch rijden is tien procent duurder dan op benzine
4 December, 15:00 Tweakers
Het rijden met een elektrische auto is per kilometer tien procent duurder dan met een bezineauto. Dat claimt de ANWB op basis van onderzoek in zijn Elektrisch Rijden Monitor, waarin de organisatie voor het eerst de kosten van elektrisch rijden noemt.


'Aantal dagelijkse gebruikers Facebook-app in Nederland stijgt met tien procent'
4 December, 10:48 Tweakers
Het aantal dagelijkse gebruikers van de Facebook-app voor smartphones in Nederland is in een paar maanden gestegen van 7,1 miljoen naar 7,8 miljoen. De oorzaak van de stijging van bijna tien procent binnen vier maanden is onbekend.


'Elektrisch rijden groeit te langzaam in Nederland'
4 December, 08:18 NOS nieuws

Elektrisch rijden wekt interesse bij veel Nederlanders, maar de opmars ervan gaat te langzaam, gezien de kabinetswens om vanaf 2030 alleen nog maar elektrische auto's te verkopen in Nederland. Dat blijkt uit de eerste Elektrisch Rijden Monitor van de ANWB.

Op dit moment is 0,2 procent van het totaal aantal personenauto's in Nederland elektrisch. Hoewel 38 procent van de ondervraagden in de ANWB-steekproef geïnteresseerd zegt te zijn in elektrisch rijden, overweegt slechts een op de zeven Nederlanders de komende jaren daadwerkelijk een elektrische auto aan te schaffen.

Beeldvorming

"We kunnen wel roepen dat er in 2030 alleen maar elektrische auto's verkocht mogen worden, maar dat is al over twaalf jaar", zegt ANWB-topman Van Bruggen tegen NOS Radio 1 Journaal. Hoewel elektrische auto's steeds beter worden, zien veel mensen dat nog niet. In de ogen van consumenten zijn elektrische auto's te duur in aanschaf, ook vinden ze dat ze er te weinig kilometers mee kunnen rijden, zo blijkt uit de enquête.

Dat elektrisch rijden beter is voor het milieu en voordelig in gebruik, zien consumenten als goede aanleiding om over te stappen op elektrisch. Maar volgens de monitor wacht de consument liever met het aanschaffen van een elektrische auto tot elektrisch rijden meer gangbaar is.

De ANWB gaat de Monitor Elektrisch Rijden vanaf nu ieder jaar uitvoeren, "in de hoop dat de interesse toeneemt".
Fiscale aangiftes: Brussel is voor 92 procent Franstalig

Volgens taalgegevens afkomstig van de belastingaangiftes van 2017 is Brussel voor 92 procent Franstalig. Dat schrijft La Libre Belgique maandag, op basis van een antwoord van financienminister Johan Van Overtveldt (N-VA) aan MR-kamerlid Gautier Calomne.
Nog slechts 28 procent van kandidaten slaagt voor nieuwe rijexamen
2 December, 07:24 Skynet Belgie
Het aantal geslaagden voor het nieuwe theoretische rijexamen is bijna gehalveerd. Waar in april/mei 50 procent van de deelnemers slaagde, was dat in juni/juli nog slechts 28 procent. Dat berichten Het Belang van Limburg en Het Nieuwsblad.


De Mol verkoopt TMG-belang aan Mediahuis
1 December, 20:48 NOS nieuws

Talpa verkoopt zijn belang van ruim 29 procent in TMG aan de Vlaamse uitgever Mediahuis. Daarmee komt definitief een einde aan de pogingen van John de Mol om het moederbedrijf van De Telegraaf in handen te krijgen.

De Mol was eerder dit jaar met Mediahuis verwikkeld in een overnamestrijd over TMG, maar verloor die. Het opgebouwde belang van 29,16 procent doet Talpa nu van de hand. Tegelijkertijd verkoopt TMG zijn belang van 23 procent in de Talpa-radiotak, waar radiozenders 538, Sky Radio, Veronica en Radio 10 onder vallen, terug aan De Mol.

Werkgelegenheid TMG

Zo worden TMG en Talpa volledig van elkaar losgetrokken. "Voor de uitrol van Talpa Network is het strategisch gezien van enorme waarde om alle aandelen van het radiobedrijf in bezit te hebben en daar hebben we op aangestuurd. Voor TMG is het beter met één krachtige aandeelhouder van doen te hebben in plaats van twee. Dat hebben wij ook altijd gezegd", schrijft Talpa-directeur Pim Schmitz in een persbericht.

Gert Ysebaert, directeur van Mediahuis, zegt gelukkig te zijn met het besluit van Talpa. De transacties hebben geen gevolgen voor de werkgelegenheid bij TMG.
Bitcoin maakt wilde rit en daalt uiteindelijk 15 procent
30 November, 20:48 Gazet v. Antwerpen

De bitcoin is in een wild water beland. De waarde van de virtuele munt ging donderdag op en neer, met een volatiliteit tot 20 procent. Beleggers die zijn ingestapt toen de bitcoin meer dan 11.000 dollar waard was, komen van een koude kermis thuis. De munt was donderdagmiddag zo?n 9.350 dollar waard.
Pascal Smet: "Opvang Haren is honderd procent federale bevoegdheid"
30 November, 15:06 Skynet
"Het opvangcentrum in Haren is honderd procent federale bevoegdheid", benadrukt het kabinet van Brussels minister Pascal Smet (sp.a) na de uithaal van staatssecretaris voor Armoedebestrijding Zuhal Demir (N-VA). Intussen laat Demir via twitter weten dat haar oproep er één was tot actie.


80 procent postbezorgers moet op 1 januari contract hebben
30 November, 10:00 NOS nieuws

Met ingang van het nieuwe jaar moet minimaal 80 procent van de postbezorgers een arbeidscontract hebben, heeft het kabinet besloten. De 80-procentsafspraak werd gemaakt in 2011, maar tot nu toe was er geen ingangsdatum vastgesteld.

De afspraak hangt samen met de digitalisering, waardoor steeds minder mensen gebruik maken van postbedrijven. Het kabinet wil postbezorgers die nu nog geen contract hebben bescherming bieden. "Het gaat om mensen met laagbetaalde banen", zei staatssecretaris Keijzer in het NOS Radio 1 Journaal.

Volgens de bewindsvrouw van Economische Zaken hebben de postbedrijven jaren kunnen toeleven naar de invoering van de 80-procentsnorm. Die zou eerst op 1 januari 2017 worden ingevoerd. "Het kan dus niet als een donderslag bij heldere hemel komen."

Post NL voldoet volgens Keijzer al aan de afspraak. Vooral voor concurrenten als Sandd is er volgens haar nog werk aan de winkel.
Autodesk gaat 13 procent van personeel ontslaan
29 November, 20:54 Tweakers
Softwaremaker Autodesk gaat 13 procent van het personeel ontslaan komend jaar. Het gaat in totaal om 1150 banen, zo maakte het Amerikaanse bedrijf bekend bij de presentatie van zijn kwartaalcijfers. Autodesk is bezig met een omschakeling van het verkopen van softwarepakketten naar verkoop van abonnementen.


Boter op jaar tijd 30 procent duurder geworden
29 November, 15:24 De Tijd
14:48 Een wereldwijd tekort aan zuivel laat zich ook in ons land in de levensduurte voelen.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be