NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Problemen

2News.be / Trefwoorden / Problemen

Antwerpse ondernemers die problemen kenden door de knip krijgen hinderpremie met terugwerkende kracht
Gisteren, 13:06 Gazet v. Antwerpen

Vandaag keurde de Vlaamse Regering een aanpassing aan de hinderpremie goed waardoor handelaars rond de knip, die nu sinds december 2017 geen premie meer ontvingen, retroactief terug een premie kunnen ontvangen. Dit is een handreiking naar onder meer Antwerpse handelaars die door de vertraging van de werken aan de Leien het water tot aan hun lip zien stijgen. Open VLD, die de kat de bel aanbond, reageert tevreden.
Verdachte schietincident Aalst is 34-jarige man met psychische problemen
Donderdag, 14:00 Skynet
De man die gisteravond in Aalst door de politie neergeschoten werd, is een 34-jarige man uit Denderleeuw die kampt met psychische problemen. Er zijn momenteel geen aanwijzingen van terreur, zegt de Dendermondse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen.


Europees Parlement blaft, maar spaart Juncker over topambtenaar
Woensdag, 14:54 NOS nieuws

Het Europees Parlement wil dat de Europese Commissie opnieuw kijkt naar de benoeming van topambtenaar Martin Selmayr. Die benoeming leek op een coup en daarom moeten andere kandidaten alsnog de kans krijgen om zich te melden. Dat is de uitkomst van een stemming in het Europees Parlement in Straatsburg.

Het parlement is daarmee veel kritischer dan een paar weken geleden nog werd verwacht, maar toch valt de schade voor Selmayr en commissievoorzitter Juncker mee. Er lagen hardere veroordelingen op tafel, maar die verwierp het parlement.

De commissie heeft al gereageerd en zegt dat de benoeming van Selmayr gewoon van kracht blijft. Er komen wel gesprekken over de vraag hoe dit soort kwesties in de toekomst kan worden voorkomen. Maar over belangrijke benoemingen mag geen koehandel ontstaan tussen lidstaten en politieke partijen, stelt de commissie.

De benoeming van Selmayr deed vorige maand veel stof opwaaien. De Duitser was jarenlang de rechterhand van Juncker, maar werd van de ene op de andere dag gepromoveerd tot secretaris-generaal van de Europese Commissie, de hoogste ambtelijke functie. De sollicitatieprocedure verliep schimmig en er waren geen tegenkandidaten.

Monster van Berlaymont

De reputatie van Selmayr in Brussel helpt hem niet. De Duitser wordt wel 'het monster van Berlaymont' (het hoofdkwartier van de Europese Commissie) genoemd. Hij zou regelmatig zijn zin doordrijven door collega's en politici te intimideren.

Het parlement zegt nu dat alle commotie rond de benoeming slecht is voor de reputatie van de Europese Commissie. Daarom moet er nog eens kritisch worden gekeken naar wat er is gebeurd, waarbij dus zelfs andere kandidaten een kans moeten krijgen.

Toch is het zo goed als zeker dat Selmayr aanblijft. De teksten die zijn aangenomen worden door de partijen in het parlement totaal verschillend geïnterpreteerd. Bij liberale en linkse parlementariërs staat vetgedrukt dat andere kandidaten ook de kans moeten krijgen om de baan van Selmayr te krijgen. De christen-democraten, partijgenoten van Juncker, benadrukken dat uit een evaluatie van de procedure ook kan komen dat die procedure goed is verlopen.

Spijt betuigen

Er lagen voorstellen op tafel waarin Selmayr zijn functie tijdelijk zou moeten neerleggen. Ook wilden sommige parlementariërs Juncker oproepen om publiekelijk zijn spijt te betuigen over de zaak. Die voorstellen haalden het niet en dus komen Juncker en Selmayr relatief ongeschonden uit de strijd.

Juncker heeft net als de rest van de Europese Commissie de benoeming van Selmayr altijd verdedigd. Binnenskamers zou hij zelfs hebben gezegd dat hij opstapt als Selmayr moet vertrekken. Die dreiging lijkt nu weg.
Wekdienst 18/4: NASA lanceert telescoop Tess en veel zon vandaag
Woensdag, 07:06 NOS nieuws

Goedemorgen! Het wordt zonnig weer, na tientallen jaren is er geen Castro meer aan de macht in Cuba en NASA lanceert een telescoop die onderzoek gaat doen naar planeten buiten ons zonnestelsel.

Het wordt vandaag ronduit zonnig. Regionaal wordt het zomers warm met maxima tussen 20 tot 26 graden. 's Middags kan op de stranden wel een zeewind opsteken.

Ga je op pad? Bekijk hier het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

Na vandaag is er voor het eerst in bijna zestig jaar géén president meer van Cuba die Castro heet. De hoogbejaarde Raúl Castro treedt na twaalf jaar terug als president. Zijn opvolger is de 57-jarige Miguel Díaz-Canel. De Gezondheidsraad presenteert een rapport over de gevaren van blootstelling aan sterke magnetische velden, bijvoorbeeld in de buurt van hoogspanningslijnen. Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA lanceert een bijzondere ruimtetelescoop genaamd Tess. Die gaat gegevens verzamelen over planeten buiten ons zonnestelsel, inclusief planeten waar leven mogelijk is.

Wat heb je gemist?

Noord-Korea en de Verenigde Staten communiceren op "extreem hoog niveau" en direct over een mogelijke ontmoeting. Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump gezegd tijdens een persconferentie. Die ontmoeting moet volgens Trump ergens in de komende twee maanden plaatsvinden.

Het is waarschijnlijk Mike Pompeo, directeur van de Amerikaanse inlichtingendienst CIA, die de weg vrij heeft gemaakt voor gesprekken tussen beide presidenten. Pompeo ontmoette Kim Jong-un volgens The Washington Post in het geheim in Pyongyang tijdens het paasweekend.

Ander nieuws uit de nacht:

Organisaties naar rechter om inlichtingenwet te blokkeren: Ze vinden dat de Eerste en Tweede Kamer zich eerst over de gewijzigde wet moeten kunnen uitspreken, voor die in werking treedt. Oud-presidentsvrouw Barbara Bush (92) overleden: Ze was de vrouw van oud-president George H.W. Bush, die van 1989 tot 1993 aan de macht was. Kemna breekt definitief met Gosschalk, castingdirector is aandelen kwijt: Eind vorig jaar werd de actieve samenwerking al gestopt. CPB: niet meer arbeidsgehandicapten aan het werk door nieuw plan: Het wetsvoorstel moet het voor werkgevers aantrekkelijker maken om mensen met een beperking aan te nemen.

En dan nog even dit:

De uitreiking van de Echo muziekprijzen in Duitsland is in een waar schandaal uitgemond. Steeds meer bekende muzikanten geven hun muziekprijs terug om te protesteren tegen het feit dat het omstreden rappersduo Kollegah und Farid Bang ook een Echo heeft gewonnen. De rappers gebruiken antisemitische teksten in hun nummers, zoals "Zorg weer voor een holocaust, kom maar met die molotov".

Fijne dag!
Twitter kampt wereldwijd met problemen
Dinsdag, 16:42 De Tijd
16:33 In de hele wereld wordt melding gemaakt van problemen met het sociale netwerk Twitter. Ook in ons land raken gebruikers niet op de website.


Meer problemen voor Qualcomm door verbod op leveringen aan ZTE
Dinsdag, 14:54 Techzine
Het lijkt er steeds meer op dat een handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten werkelijkheid gaat worden. Afgelopen maandag besloot het Amerikaanse handelsministerie om Amerikaanse bedrijven voor een periode van zeven jaar te verbieden om producten te verkopen aan ZTE. Nu blijkt dat ook vooral effect te hebben op het toch al geplaagde Qualcomm, […]


Mogelijk compensaties van Worldline na problemen met kredietkaartbetalingen
Dinsdag, 09:12 Skynet
De problemen met betalingen met sommige kredietkaarten zijn sinds gisteren in de late namiddag helemaal van de baan. Dat zegt Worldline, dat elektronische betalingen verwerkt. Het bedrijf sluit niet uit dat compensaties uitbetaald worden.


Ouders kamperen twee nachten aan Heilig-Hartcollege voor inschrijvingen: ?Je verwacht die problemen in grootsteden, niet in Heist-op-den-Berg?
Maandag, 16:06 Gazet v. Antwerpen

Ongeveer twintig ouders, onder wie zelf een zwangere mama, hebben twee nachten gekampeerd aan het Heilig-Hartcollege om dochter- of zoonlief in te schrijven in de kleuterschool. Ze hielden de sfeer erin, al was er ook onbegrip over het feit dat de pas gebouwde school nu al te klein blijkt.
?Beperkte? problemen bij betalingen met kredietkaarten
Maandag, 14:54 Gazet v. Antwerpen

Er is sprake van ?zeer beperkte? storingen bij het elektronisch betaalverkeer. Dat bevestigt Worldline, het bedrijf dat het betalingsverkeer regelt. De problemen doen zich enkel voor bij betalingen met internationale kredietkaarten uitgegeven door sommige Belgische banken, klinkt het.
?Echte problemen los je op in de steden'
14 April, 07:36 De Tijd
07:00 Vergeet de federale overheid. Wie maatschappelijke problemen wil aanpakken, doet dat beter op lokaal niveau, zegt de Amerikaanse urbanist Bruce Katz. ?Alleen daar is plaats voor pragmatisme.?


Argenta gaat niet alle klanten vergoeden voor technische problemen
13 April, 20:48 Gazet v. Antwerpen

Argenta zal niet elk van zijn 1,4 miljoen klanten een compensatie geven voor de technische problemen na het paasweekend. Enkel wie aantoonbare financiële schade leed, krijgt een vergoeding. De bank belooft wel een extra investering in haar digitale diensten.
Opnieuw problemen met app Argenta
10 April, 23:12 Gazet v. Antwerpen

Argenta kampte dinsdagavond opnieuw met problemen met zijn app en internetbankieren. Klanten konden een tijdlang niet inloggen door een storing.
Vijfde bestuursvoorzitter in zes jaar tijd moet problemen bij Deutsche Bank oplossen
9 April, 22:00 Volkskrant
De 47-jarige Duitser Christian Sewing moet voor elkaar zien te krijgen wat zijn Britse voorganger John Cryan niet lukte: Deutsche uit het slop trekken. De bestuursvoorzitters van Deutsche Bank volgen elkaar nog nét niet zo snel op als de coaches van een verliezende eredivisie- of Bundesligaclub, maar veel scheelt het niet. De grootste bank van Duitsland staat sinds maandag onder leiding van de vij


Steeds meer landbouwers met financiële problemen doen een beroep op hulp van psycholoog
6 April, 17:42 Gazet v. Antwerpen

In 2017 betaalde de vzw Boeren op een Kruispunt 402 huisbezoeken van gespecialiseerde psychologen aan landbouwers die om advies gevraagd hadden. In vergelijking met vorige jaren 2016 (286) en 2015 (302) is dit een felle stijging. Dat staat te lezen in het Jaarverslag 2017 van de vzw Boeren op een Kruispunt dat Belga mocht inkijken.
Gebruikers melden problemen met Azure en Office 365
6 April, 13:36 Tweakers
Gebruikers melden storingen met Office 365 en Azure in verschillende delen van de wereld, waaronder in Nederland. Door de problemen kunnen gebruikers niet inloggen en zijn de diensten niet beschikbaar.


Open Vld pleit voor ?stadsmariniers? die naar Rotterdams voorbeeld problemen per wijk aanpakken en opvolgen
6 April, 03:18 Gazet v. Antwerpen

Open Vld-lijsttrekker Philippe De Backer is gecharmeerd door de Rotterdamse stadsmariniers. Deze ambtenaren beschikken over een grote autonomie om problemen in wijken aan te pakken. Antwerpen kent al een lightversie met de wijkmanagers, maar ook N-VA wil die laten evolueren naar stadsmariniers.
Problemen bij Argenta eindelijk achter de rug, compensaties voor klanten

De technische problemen bij Argenta zijn sinds vrijdagmiddag van de baan. Alles zou opnieuw normaal moeten werken, zo is vernomen van de woordvoerster van de bank. Sinds 12.30 uur werd ook het internetbankieren weer mogelijk gemaakt. Alle kanalen zijn momenteel open en er is geen sprake meer van capaciteitsproblemen. ?We hebben vrijdag alles zeer geleidelijk opgestart?, aldus de woordvoerster. ?De klanten ondervinden geen hinder meer.?
Technische problemen bij Kansspelcommissie: verslaafden kunnen toch gokken
5 April, 07:24 Gazet v. Antwerpen

De Kansspelcommissie heeft een zwarte lijst voor ernstig gokverslaafden. Zij worden de toegang ontzegd tot casino?s en goksites. Door technische fouten konden zij echter toch nog probleemloos aan het gokken slaan.
Belgische bank Argenta schakelt internetbankieren uit om problemen op te lossen
4 April, 14:42 Tweakers
De Belgische bank Argenta denkt vandaag de problemen met internetbankieren en de app op te kunnen lossen. Momenteel toont de website enkel een pagina met een excuus en is er verder geen functionaliteit. De problemen ontstonden in het Paasweekend.


H&M in de problemen: ?Het is een wrak in slowmotion?
4 April, 13:24 Gazet v. Antwerpen

De Zweedse modeketen H&M is alomtegenwoordig in de winkelstraten, maar de klant loopt de winkels steeds vaker gewoon voorbij. Daardoor zit het bedrijf met een enorme overschot kleren, die dan maar worden verbrand.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be