NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Problemen

2News.be / Trefwoorden / Problemen

BN'ers moeten zakelijke problemen minder taboe maken
Vandaag, 00:06 NOS nieuws

Meer dan de helft van de ondernemers in Nederland heeft weleens zakelijke problemen, stelt de Kamer van Koophandel op basis van eigen onderzoek.

Een deel van hen schaamt zich daarvoor en vindt het daarom moeilijk om hulp te zoeken. Een campagne met bekende Nederlanders moet dat taboe doorbreken.

Jörgen Raymann

"Het is echt complete frustratie, angst, wanhoop, in één mix totdat je gaat slapen", zegt Jörgen Raymann. De cabaretier ging begin 2016 zelf met zijn productiebedrijf failliet.

"Want jij moet voor je gezin zorgen, jij moet uit de shit komen, jij moet de rekening betalen, jij moet zien dat je weer door kunt gaan en aan de bak komt. Dat je op een punt komt dat je denkt dat je echt niets meer waard bent. En dat je geen zelfvertrouwen meer hebt."

150.000 mensen

"Natuurlijk: risico nemen hoort bij ondernemen", beaamt Michiel Huitema, directeur van de startersafdeling van de KvK. Maar het aantal ondernemers in de moeilijkheden vindt hij wel groot.

Op dit moment heeft een op de tien ondernemers flinke zakelijke problemen, stelt de KvK. Dat zijn zo'n 150.000 mensen. Opvallend, aldus Huitema, omdat de economie in Nederland op dit moment juist weer groeit.

Te weinig ondernemers maken volgens de organisatie gebruik van instanties die hen kunnen helpen hun problemen op te lossen. En daardoor raken ze juist in grotere moeilijkheden.

24-uurs-hulplijn

En dat is niet alleen slecht voor henzelf en hun gezin, maar ook voor Nederland. Huitema. "Een ondernemer die stopt kost de maatschappij geld. Die gaat allerlei regelingen in, zoals de schuldsanering, of er blijven schulden bij schuldeisers. We worden er als Nederland beter van als deze ondernemers kunnen doorgaan."

Daarom start de KvK vandaag een landelijke campagne. De organisatie verspreidt bijvoorbeeld video's waarin naast Raymann ook kok Ron Blaauw en modestyliste Danie Bles vertellen over de financiële problemen die ze hebben meegemaakt. Boodschap: je bent niet de enige.

Ook is er vanaf vandaag een landelijke hulplijn die ondernemers 24 uur per dag kunnen bellen. "Ben je een ondernemer in zwaar weer, en vind je het lastig om het met vrienden of familie te bespreken, bel dan deze lijn. Dan proberen we je verder te helpen."
Problemen op Antwerpse ring nog niet van de baan
Gisteren, 06:18 Skynet Belgie
Op de Antwerpse ring zijn richting Nederland tussen Berchem en Antwerpen-Oost woensdagochtend nog steeds twee van de vijf rijstroken dicht. Dat meldt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum, die waarschuwt voor hinder. Een vrachtwagen verloor er dinsdag een deel van zijn lading vloeibare siliconen en het opruimen blijkt geen gemakkelijk taak.


Vrachtwagen verliest vloeibare siliconen op Antwerpse Ring: hinder kan lange tijd duren

Op de Antwerpse ring zijn dinsdagavond richting Nederland twee rijstroken versperd geraakt over een lengte van vier kilometer tussen Berchem en Borgerhout, nadat een vrachtwagen er tijdens het rijden een deel van zijn lading vloeibare siliconen verloor. Dat zegt het Vlaams Verkeerscentrum. Aangezien het incident in volle avondspits gebeurd is en de civiele bescherming ter plaatse moet komen om het goedje op te ruimen, is de hinder erg groot en zal het afhandelen een hele tijd duren.
Defensieve problemen voor Barcelona: krijgt Vermaelen nog eens een kans?

Barcelona zal een maand niet kunnen rekenen op Javier Mascherano. De 33-jarige Argentijn liep dinsdag in de met 4-2 verloren oefeninterland tegen Nigeria een spierletsel aan de dij op. Dat heeft Barça woensdag laten weten.
Staatsgreep Zimbabwe: Mugabe bevestigt huisarrest
15 November, 12:12 NOS nieuws

De Zimbabwaanse president Robert Mugabe wordt thuis vastgehouden. Dat heeft hij gezegd in een gesprek met de Zuid-Afrikaanse president Jacob Zuma.

De 93-jarige Mugabe zei volgens de Zuid-Afrikaanse autoriteiten dat het goed met hem gaat. Eerder liet het Zimbabwaanse leger al weten dat de president en zijn gezin veilig zijn.

Het leger heeft vanmorgen in Harare de macht gegrepen, al wordt uitdrukkelijk ontkend dat het om een coup gaat. Sindsdien rijden er pantservoertuigen rond in de straten van de hoofdstad en zijn er veel militairen op de been. Tot nu toe zijn er nog geen meldingen van geweld of grote onrust in Zimbabwe.
Huis van de Mechelaar gesloten door technische problemen
13 November, 11:48 Gazet v. Antwerpen
Door technische problemen is het Huis van de Mechelaar vandaag gesloten. Dat meldt de stad.


Google bevestigt problemen met touchscreen Pixel 2 XL
12 November, 11:18 Tweakers
Google heeft bevestigd dat de Pixel 2 XL-smartphone met touchscreenproblemen kampt. Bij sommige gebruikers is het touchscreen namelijk minder gevoelig aan de randen, maar de internetgigant stelt dat er gewerkt wordt aan een oplossing.


Problemen hoster OVH kwamen door stroomstoring en softwarebug
9 November, 15:48 Tweakers
Het Franse hostingbedrijf OVH is donderdag getroffen door een omvangrijke storing waardoor een groot aantal websites onbereikbaar waren en klanten niet bij hun servers konden. De oorzaak lag bij twee voorvallen, die volgens OVH ongerelateerd waren.


YouTuber Dylan Haegens: taboe moet af van psychische problemen bij jongeren
9 November, 12:42 NOS nieuws

YouTuber Dylan Haegens en zijn vriendin Marit Brugman willen het taboe doorbreken dat er volgens hen ligt op psychische problemen bij kinderen en jongeren.

Van hun volgers krijgen ze vaak berichtjes dat het niet goed met ze gaat. Met een site en video's waarin ze over hun eigen angsten en paniekaanvallen (hij) en anorexia (zij) praten, sporen ze hun kijkers aan om over problemen te praten en hulp te zoeken.

Angst

"Je schaamt je ervoor, maar dat hoeft niet, het taboe moet eraf", zegt de populaire vlogger tegen NOS Jeugdjournaal. Omdat hij de stichting Durf Te Vragen lanceerde, praat Haegens in een video voor het eerst openlijk over zijn probleem van de afgelopen twee jaar. Hij vertelt over hoe hij een angstaanval kreeg in een trein, benauwd en wit werd, ging zweten en dacht dat hij ging flauwvallen.

Dit soort aanvallen kwamen terug. "Het werd van kwaad tot erger. Ik durfde niet meer op reis, niet meer uit eten. Mijn wereld werd steeds kleiner en kleiner. Ik kon niet meer normaal functioneren, als ik uit eten ging werd ik helemaal paranoïde. Ik durfde bijna mijn huis niet meer uit." Door therapie lukte het Haegens van zijn aanvallen af te komen.

Stemmetje

Haegens' vriendin en collega Marit Brugman sprak zelf lang niet over haar eetprobleem. "Het was heel lastig om te erkennen dat ik anorexia had. Na vier jaar was het zo heftig dat ik opgenomen moest worden in een kliniek." Vijf jaar later gaat het goed met haar. "Maar het zal altijd lastig blijven. Af en toe hoor ik nog een stemmetje dat zegt dat ik bewuster met eten moet omgaan. Maar ik ga daar niet meer op in."
Problemen met breedband in Australië: "Kaketoes zijn gek op onze kabels"
7 November, 20:42 Skynet
Een door de Australische overheid aangelegd breedbandnetwerk van 36 miljard dollar, dat eerder al door teleurgestelde klanten onder vuur werd genomen, heeft een nieuwe en geduchte vijand gevonden: kaketoes kauwen in het hele land de kabels kapot. Dat lezen we in The Huffington Post.


Agressie wordt vermomd als zelfverdediging maar vergroot vrijwel altijd de problemen
6 November, 23:30 Volkskrant
Maud Effting, Toine Heijmans en Marije Randewijk schreven zaterdag in de Volkskrant een indringend stuk over Robert M. en de excuusbrief die hij aan de ouders van zijn slachtoffers stuurde. Psycholoog Jules Mulder zegt in dat stuk dat we niet weten hoe pedofilie ontstaat en dat lang niet iedereen die die zich aangetrokken voelt tot kinderen ook daadwerkelijk kinderen misbruikt. Onwenselijk gedrag


Regeringspartijen willen 'EHBO-cursus' voor psychische problemen
6 November, 07:36 Skynet
De drie Vlaamse ­regeringspartijen pleiten gezamenlijk voor de algemene ­invoering van EHBO-cursussen voor ­psychische problemen. Dat berichten De Standaard, Het Nieuwsblad en Het Belang van Limburg vandaag.


Belgen in het buitenland - Liverpool heeft weinig problemen met West Ham
4 November, 21:18 Skynet Sport
Liverpool heeft zaterdag op de elfde speeldag in de Premier League een ruime overwinning geboekt op het veld van West Ham. Na negentig minuten gaf het scorebord 1-4 aan.


Williams: ?F1 heeft grotere problemen dan motoren?
3 November, 14:36 AutoBlog
En dat terwijl ze zelf de beste krachtbron van het veld achter de billen hebben! In alle hectiek die de nieuwe plannen voor het motorenreglement van 2021 hebben veroorzaakt, is het best verfrissend om eens een compleet andere kijk op de situatie in de Formule 1 te horen. In dit geval uit het technisch hoofd […]


Wereldwijd problemen met Whatsapp

Verschillende gebruikers ondervinden vrijdag problemen om berichten te versturen en ontvangen via Whatsapp. Dat blijkt uit talrijke meldingen via andere sociale media. De problemen doen zich zowel voor op toestellen met Android als iOS (Apple).
Of er nou wel/niet wordt bezuinigd op de wijkverpleging, problemen blijven
2 November, 18:12 NOS nieuws

Premier Rutte noemt het een afremming, PvdA-leider Lodewijk Asscher noemt het een bezuiniging. Bij het debat over de regeringsverklaring bleef het vaag of de wijkverpleging straks minder geld krijgt, of niet.

Ondanks de stijgende zorgkosten wil het nieuwe kabinet niet extra geld steken in de zorg. Voor komend jaar komt dat neer op een geplande besparing van 1,9 miljard euro. Sommige posten staan al vast: zo gaat er minder geld naar ziekenhuizen en de inkoop van medicijnen.

Wijkverpleging wordt niet expliciet genoemd in het regeerakkoord. Het Centraal Planbureau berekende dat bij een evenredige verdeling van de 1,9 miljard aan besparingen, er 100 miljoen euro minder gaat naar de wijkverpleging. Is dat daadwerkelijk het geval?

De laatste aflevering van het KRO-NCRV-programma De Monitor stond volledig in het teken van de wijkverpleging. Journalist en onderzoeker Huub Floor van De Monitor beantwoordt onze vragen.

Wijkverpleging, hoe werkt dat?

"Wijkverpleging valt onder de thuiszorg. Veel mensen denken dan misschien aan iemand die het huis schoonmaakt, maar dat is niet zo. Het gaat onder meer om zorg voor ouderen, zoals hulp met steunkousen aantrekken, oogdruppels toedienen of het klaarleggen van de juiste medicijnen."

Wijkverpleging is dus ouderenzorg?

"Nee, thuiszorg is er ook voor jou en mij. We willen dat mensen zo kort mogelijk in het ziekenhuis liggen. Als je dan bijvoorbeeld een wond hebt die moet worden verzorgd of een infuus dat dagelijks moet worden ververst, dan kan dat in veel gevallen prima thuis. Je moet dan wel de juiste zorg aan huis krijgen. Bedenk hier dat een uurtje ziekenhuis makkelijk 3000 euro kost, een uur wijkverpleging maar 50 tot 60 euro."

En juist die wijkverpleging moet straks met minder geld uitkomen?

"Daar is onduidelijkheid over. Die 100 miljoen bezuiniging op wijkverpleging is een hardnekkig gerucht, maar het staat nergens zwart op wit. Er staat wel dat er in totaal 1,9 miljard minder moet worden uitgegeven in de hele zorg."

Minder uitgeven betekent toch bezuinigen?

"Niet persé, want de zorgkosten stijgen de komende jaren met ongeveer 8 (tot 10) miljard euro. Wat het kabinet wil, is daar 1.9 miljard vanaf halen."

Is er in de huidige economische situatie geen ruimte om 100 miljoen vrij te maken voor de wijkverpleging, zoals Asscher graag wil?

"Hij wil dat het kabinet nu al zegt dat er niet 100 miljoen wordt bezuinigd op de wijkverpleging. 100 miljoen zal alleen nooit genoeg zijn om de huidige problemen op te lossen.

Welke problemen?

"Vooral stress. Voor De Monitor heb ik met een stuk of vijftig wijkverpleegkundigen gesproken. Zij zeggen allemaal dat de werkdruk enorm is. Dat komt vooral omdat er veel te weinig mensen zijn. Er is een tekort van tienduizenden verpleegkundigen in de ouderenzorg. Voor de wijkverpleging is het aantal niet exact bekend."

Als die 100 miljoen gewoon blijft, zou dat meer verpleegkundigen opleveren?

"Dat is nog maar de vraag. Veel verpleegkundigen vinden het ziekenhuis nu eenmaal interessanter. Daar komt nog bij dat je in een ziekenhuis meestal vaste diensten werkt en in de thuiszorg vaak gebroken diensten draait. Mensen hebben vooral 's ochtends en 's avonds zorg nodig. Voor het geld hoeven ze het overigens niet te doen, want het is niet zo dat wijkverpleegkundigen minder betaald krijgen."
Mark Rutte komt als vanouds nauwelijks in de problemen
2 November, 17:00 Volkskrant
Uw politieke nieuwsbrief Goedemiddag, Het draait vandaag om één man: Mark Rutte. Hij verdedigt het regeerakkoord van zijn derde kabinet. De tegenstand is veelkleurig en komt van alle kanten. De oppositie is immers bijna even groot als de coalitie. Maar die coalitie vormt een eenheid en de oppositie is links en rechts.Hier zijn uw Dagkoersen. Ook te verkrijgen als nieuwsbrief. MAN VAN DE DAGOngrijp


Google werkt aan oplossing voor problemen bij audio-opnames Pixel 2-smartphones
29 Oktober, 12:06 Tweakers
De Pixel 2- en Pixel 2 XL-smartphones van Google kampen met problemen bij het opnemen van audio. Uit voorbeelden blijkt dat de opnames af en toe blikkerig en schel klinken. Google zegt op de hoogte te zijn van de problemen, en te zullen werken aan een oplossing.


Vandoorne na problemen op vrijdag: "Serieuze tegenvaller op een circuit dat nieuw is voor mij"
28 Oktober, 11:12 Gazet v. Antwerpen
De eerste oefensessies voor de GP van Mexico verliepen niet al te vlot voor Stoffel Vandoorne. Onze landgenoot heeft er echter vertrouwen in dat het op zaterdag een stuk beter zal gaan.


Mercedes bovenaan eerste oefensessie in Mexico, problemen voor Vandoorne
De Fin Valtteri Bottas heeft tijdens de eerste oefensessie voor de GP van Mexico de snelste tijd gereden, voor teamgenoot Lewis Hamilton. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne kon door technische problemen geen rondetijd neerzetten.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be