NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Prive


Euronav wordt grootste privé-tankerrederij ter wereld, Antwerpse families blijven aan het roer
23 Mei 2018, 07:54 Gazet v. Antwerpen

Euronav wordt op 11 juni allicht de belangrijkste privé-tankerrederij ter wereld. Dan keuren de aandeelhouders van de Amerikaanse sectorgenoot Gener8 normaal gezien de overname goed. Intussen liet Euronav uitzonderlijk zijn nieuwste tanker Antwerpen binnenlopen.




Bezwaren vanwege weinig privé-gebruik bedrijfsauto allemaal afgewezen
16 Mei 2018, 05:48 NOS nieuws

Bijna 2000 ondernemers die vorig jaar bezwaar aantekenden bij de Belastingdienst omdat ze veel minder privé-kilometers hadden gereden met hun bedrijfsauto, zijn afgewezen. De gegevens die ze hebben aangeleverd, vindt de Belastingdienst niet overtuigend.

De ondernemers kregen de kans om bezwaar te maken na een lange juridische strijd. De Hoge Raad oordeelde vorig jaar dat ze beroep mochten aantekenen, mits ze goed konden onderbouwen hoeveel kilometers ze privé hadden gereden.

Sinds 2011 wordt het btw-bedrag dat over het privégebruik van een zakenauto moet worden betaald anders berekend. Wie geen kilometerregistratie bijhield, kon kiezen voor een vast percentage. De Belastingdienst ging daarbij uit van 2,7 procent van de cataloguswaarde van de auto, maar veel ondernemers vonden dat bedrag te hoog.

'Individueel gewogen'

Door de jaren heen zijn er twee miljoen bezwaren van ondernemers binnengekomen bij de fiscus. Van deze groep heeft dus maar een fractie, 1874 om precies te zijn, uiteindelijk alsnog bezwaar ingediend, vaak om bedragen terug te krijgen van een paar honderd tot duizend euro per jaar.

"Allemaal zijn ze individueel afgewogen en afgewezen", laat een woordvoerder van het ministerie van Financiën weten. Deze ondernemers konden niet aantonen dat het btw-bedrag op basis van het aantal werkelijk gereden privékilometers lager zou uitvallen dan bij het percentage waarmee de Belastingdienst rekent.

Hartje zomer

Dat er relatief weinig ondernemers een bezwaarschrift indienden, heeft er mogelijk mee te maken dat ze daar maar zeven weken de tijd voor hadden. En het was in hartje zomer, zegt Tom Kleinpenning van advieskantoor Flynth. "Daardoor zijn veel ondernemers er niet aan toegekomen. Ook waren er weinig accountantskantoren open om te helpen."

Volgens Kleinpenning was het invullen van het bezwaarformulier veel werk. Velen zouden er om die reden van hebben afgezien. "Het kost veel tijd om alle administratie op te zoeken."




6H Spa: Alonso meteen snelste - Privé-teams op vinkenslag
3 Mei 2018, 12:30 Autosport
Fernando Alonso heeft deze middag meteen de snelste tijd geklokt in zijn debuut voor Toyota Gazoo Racing. De Spanjaard zette halverwege de sessie een 1:58.392 op de tabellen met de Toyota TS050 Hybrid LMP1 die hij deelt met Sebastien Buemi en Kazuki Nakajima, daarmee was hij 0.237s sneller dan de zusterwagen #7. Best of the rest was de Rebellion Racing R13 #3 van Thomas Laurent, die verrassend amper 0.457s moest toegeven op de F1-ster. Ook de DragonSpeed BR1 - in high downforce configuratie - bleef knap binnen dezelfde seconde. Beide Ginetta's kwamen amper aan rijden toe en werkten enkel een outlap af.


Amsterdamse politiechef ontslagen na misbruik bevoegdheden
13 April 2018, 12:48 NOS nieuws

De politie heeft vandaag de Amsterdamse commissaris Ad Smit ontslagen. Volgens de politie heeft hij misbruik gemaakt van zijn bevoegdheden.

Uit intern onderzoek is gebleken dat hij jarenlang familieleden mee uit eten nam op kosten van de politie. Ook kocht hij tussen 2009 en 2015 uit politiebudget honderden kaartjes voor voetbalwedstrijden, concerten en evenementen.

Daarnaast regelde Smit ook vaak gratis kaartjes bij de Amsterdam Arena en de Ziggo Dome. Die kaartjes gebruikte hij zelf of gaf hij weg aan familieleden, vrienden en collega's.

De politie is interne onderzoeken gestart naar elf politiemensen die kaartjes van Smit zouden hebben aangenomen. Later moet blijken of zij disciplinair worden gestraft.

Woning

De uitgaven op kosten van de baas zijn niet de enige verdenking tegen de leidinggevende politieman, die vlak voor zijn pensioen zat. Smit raadpleegde ook de politiesystemen voor privédoeleinden en gaf vertrouwelijke informatie door aan iemand anders. "Ook misbruikte de commissaris zijn positie om een seizoenkaart en een woning te regelen voor een persoon met wie hij ongewenst privécontact onderhield", aldus de politie.

Volgens korpschef Erik Akerboom is de commissaris zo ver over de schreef gegaan dat hij ontslagen dient te worden. Dat ontslag hing al een tijdje in de lucht.

Smit zelf noemt het ontslag een zware maatregel. "Ik ben er zelf nooit beter van geworden en vind het ontslag na 46 jaar trouwe dienst erg zwaar", laat Smit aan De Telegraaf weten.

Seizoenkaarten

De zaak kwam aan het licht toen de opvolger van Smit rekeningen binnenkreeg voor vier seizoenkaarten voor Ajax. De hoogste baas van de Amsterdamse politie, Pieter-Jaap Aalbersberg, deed daarna aangifte. Eind 2016 werd Smit op non-actief gesteld.

Ad Smit zal zich ook voor de rechter moeten verantwoorden. Wanneer deze zaak dient, is nog niet bekend. De komende maanden worden nog getuigen gehoord. Tijdens het interne onderzoek werden al meer dan zestig politiemensen ondervraagd.




Vlaanderen betaalt privé-eigenaar miljoenenbedrag voor natuurgebied: ?Uitzonderlijke aankoop?
24 Maart 2018, 08:24 Gazet v. Antwerpen

Vlaanderen is sinds afgelopen week bijna 300 hectare natuurgebied rijker. Met dank aan de op een na duurste natuuraankoop ooit door de overheid, in het Kempense Postel. ?Een flink aantal bedreigde en zeldzame soorten zullen nu meer overlevingskansen krijgen.?




Kortfilmfestival Ciné Privé van 15 tot en met 18 maart in Nieuw Gent
14 Maart 2018, 09:42 Skynet
Rondtrekkend filmfestival Ciné Privé strijkt dit jaar van 15 tot en met 18 maart 2018 neer in Nieuw Gent. Vier dagen lang brengt het festival kortfilms, documentaires en animatie op verrassende locaties in deze Gentse wijk.





Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn