NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Prins


Prins Charles zal Queen opvolgen als hoofd Gemenebest
Gisteren, 20:00 Skynet Buitenland
De Britse kroonprins Charles zal koningin Elizabeth II opvolgen als hoofd van het Gemenebest. Dat hebben de leiders van het Gemenebest vandaag beslist, zo melden Britse media.


Prins Charles zal Queen opvolgen als hoofd Gemenebest
Gisteren, 18:12 Skynet
De Britse kroonprins Charles zal koningin Elizabeth II opvolgen als hoofd van het Gemenebest. Dat hebben de leiders van het Gemenebest vandaag beslist, zo melden Britse media.


Lekkende 'prins Bernhard' komt niet van de grond
Gisteren, 17:54 NOS nieuws

Het was behelpen op luchtmachtbasis Eindhoven deze week, waar een grote luchtmachtoefening zou beginnen. Vier van de vijf tankvliegtuigen die boven de Noordzee straaljagers zouden gaan bijtanken, haakten af. Alleen de Duitsers vlogen.

Eerst waren het de Italianen die teleurstelden: ze zouden meedoen met de oefening maar kwamen zonder opgave van reden niet opdagen. De Amerikanen en de Fransen kwamen gelukkig wel, maar die vertrokken spoorslags toen de vliegtuigen nodig waren om straaljagers bij te tanken voor de bombardementen in SyriŽ.

De hele oefening moest daardoor worden uitgevoerd door Duitse en Nederlandse tankvliegtuigen, maar ook dat ging fout. De 40 jaar oude DC-10 'Prins Bernhard' begon op de ochtend van de oefening olie te lekken, een gat dat niet meer te repareren viel. Alleen de Duitsers bleven dus over om nog iets van de internationale oefening te redden.

Het voorval toont aan dat er een groot probleem is met de spullen van de Europese strijdkrachten. Europa is een lappendeken van kleine legers die te arm zijn om echte wapens te kopen. Het Amerikaanse leger heeft ieder jaar 685 miljard euro te besteden, alle Europese landen samen komen niet verder dan een schamele 249 miljard.

Het gevolg daarvan is dat de meeste Europese legers niet voldoende investeren en daardoor is materieel vaak verouderd. Ze zijn daardoor afhankelijk geworden van de militaire steun van het Amerikaanse leger en dat schaadt de slagkracht.

Een aantal landen is daarom begonnen om samen spullen in te slaan. Nederland koopt nu samen met de Duitsers, Noren, Belgen en Luxemburgers acht nieuwe tankvliegtuigen. De vliegtuigen kosten ruim 250 miljoen euro per stuk; te duur voor de individuele landen, maar samen kunnen ze dat wel aan.

De landen worden dan ook minder afhankelijk van de grillen en hulp van de militaire grootmachten zoals de Verenigde Staten, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Er zijn vergelijkbare plannen met de gezamenlijke aanschaf van transportvliegtuigen, onderzeeŽrs, marinefregatten en straaljagers.

Rol Nederland

Nederland wil graag een belangrijke rol spelen in deze internationale samenwerking. Van de acht aangeschafte tankvliegtuigen komen er uiteindelijk vijf op het militaire vliegveld in Eindhoven te staan. Alle betrokken landen mogen dan gebruikmaken van de vliegtuigen en de voorzieningen in Eindhoven.

Daarnaast wil Nederand ook een sleutelrol spelen bij gezamenlijke militaire taken. De Rotterdamse haven zou bijvoorbeeld het belangrijkste Europese overslagstation moeten worden van militair materieel dat over de wereld wordt verplaatst.
Meghan Markle en prins Harry op de lijst van 100 meest invloedrijke personen ter wereld
Gisteren, 10:06 Gazet v. Antwerpen
Het Amerikaanse weekblad Time maakte opnieuw een lijst met de honderd invloedrijkste mensen ter wereld. Tussen de iconen, leiders en artiesten staan ook Meghan Markle en prins Harry.


Hier gaat de huwelijksreis van prins Harry en Meghan Markle naartoe
Dinsdag, 11:54 Gazet v. Antwerpen
Na het sprookjeshuwelijk van prins Harry en Meghan Markle volgt ongetwijfeld ook een droomreis en Travel + Leisure weet alvast waar die naartoe gaat: NamibiŽ. In het zuidelijke Afrikaanse land zullen ze naar verluidt in alle rust van hun wittebroodsweken kunnen genieten.


Aan deze strikte regel moeten vrouwen zich houden op het huwelijk van prins Harry en Meghan Markle

Op zaterdag 19 mei stappen prins Harry en Meghan Markle in het huwelijksbootje. De vrouwelijke genodigden zullen allemaal te zien zijn met een hoed, inclusief Kate Middleton en de Queen. De Britse etiquette eist immers dat dames op een trouwplechtigheid een hoofddeksel dragen.
Prins Philip uit ziekenhuis ontslagen
13 April, 15:06 Skynet
Negen dagen na een heelkundige ingreep aan de heup is prins Philip (96) uit het ziekenhuis ontslagen. Hij zal nu in het kasteel van Windsor revalideren. Dat deelde Buckingham Palace vandaag mee. De echtgenoot van koningin Elizabeth II (91) kreeg in het Londense ziekenhuis King Edward VII een heupprothese nadat hij al een maand veel pijn had geleden en enkele afspraken noodgedwongen moest laten vallen. Zijn dochter prinses Anne bezocht hem gisterennamiddag in het ziekenhuis en verklaarde aan de pers dat haar vader in goed gezondheid verkeert.


Heeft prins William het geslacht van zijn kind verklapt?
13 April, 11:48 Gazet v. Antwerpen

Het lijkt erop dat de Britse prins William het geslacht van zijn derde kindje verklapt heeft. De prins zou tijdens een partijtje voetbal gezegd hebben dat zijn tweede zoon Jack moet heten.
Prins Harry en Meghan Markle willen geen huwelijkscadeaus
De Britse prins Harry en zijn aanstaande Meghan Markle willen niet dat gasten op hun huwelijksfeest - op zaterdag 19 mei - cadeautjes meebrengen. De tortelduifjes hebben liever dat genodigden een bijdrage leveren aan een goed doel dat ze een warm hart toedragen.


Jomande Prins uit Den Helder gaat uit wandelen met haar trouwe Coen
8 April, 18:54 Volkskrant
Het is weer maandag, zoals elke maandag. Jomande Prins laat haar hond Coen uit in Den Helder. 'Ik zeg altijd maar: een hond maakt gezond.' Dus wandelt Jomande Prins (64) iedere dag anderhalf uur met golden retriever Coen (1) door de natuurgebieden van Den Helder. 'De buitenlucht, het bewegen. Dat is het lekkerste wat er is.' Coen is al haar derde golden retriever; Casper en Cees gingen hem voor. D


Onderzoek UA wijst uit: fietsen op drukke verkeersas als Prins Boudewijnlaan veel ongezonder dan op fietsostrade
6 April, 12:54 Gazet v. Antwerpen

Fietsers die het traject Kontich-Antwerpen afleggen via drukke verkeersassen zoals de Prins Boudewijnlaan, krijgen tot drie keer meer roet en 20 procent meer ultrafijnstof binnen dan mensen die voor de fietsostrade F1 kiezen. Dat blijk uit onderzoek van Jelle Hofman van de Universiteit Antwerpen, die drie maanden lang metingen uitvoerde.
Britse prins Philip in ziekenhuis voor heupoperatie

Prins Philip, echtgenoot van de Britse koningin Elizabeth II, is dinsdag opgenomen in een ziekenhuis in Londen voor een heupoperatie. Dat heeft Buckingham Palace laten weten. De operatie aan de heup was voorzien en vindt woensdag plaats. Prins Philip is 96.
Prins Harry en Meghan kiezen bloemist (en verbreken alweer een traditie)
3 April, 14:00 Gazet v. Antwerpen
De Britse prins Harry en zijn aanstaande Meghan Markle zitten in de laatste rechte lijn naar hun huwelijk op zaterdag 19 mei. De uitnodigingen zijn verzonden, de taart is besteld en nu heeft het paleis ook aangekondigd met welke bloemist ze gaan samenwerken.


Toelage van prins Laurent ingekort om uniform
30 Maart, 03:48 NOS nieuws

Het Belgische parlement heeft ingestemd met het korten op de toelage van prins Laurent. Hij moet dit jaar 15 procent inleveren. Aanleiding is een feestje op de Chinese ambassade waar Laurent zonder toestemming van de regering in militair uniform aanwezig was. Hij was daar tijdens de viering van de negentigste verjaardag van het Chinese leger.

De premier besloot daarop een sanctie op te leggen aan Laurent. 93 Kamerleden stemden voor en 23 stemden tegen de intrekking.

45.000 euro

Prins Laurent ontvangt ruim 300.000 euro per jaar. Hij zal dit jaar 15 procent moeten inleveren, omgerekend 45.000 euro.

Vorige week ging een commissie al akkoord met het sanctievoorstel van de regering. Een pleidooi van bijna drie uur van de advocaat van de prins weerhield de commissieleden niet om voor de sanctie te stemmen. Nu heeft de Kamer ook voor gestemd.

Onder vuur

Prins Laurent ligt in BelgiŽ al tijden onder vuur om zijn acties. De Belgische premier Michel had hem begin dit jaar een laatste waarschuwing gegeven.

Eind vorig jaar werd hij ook al op het matje geroepen bij de premier. Laurent werd toen onder meer berispt over een ontmoeting die hij had met de premier van Sri Lanka over duurzame energie. De prins had toestemming voor die ontmoeting moeten vragen.
Ondanks emotionele brief: prins Laurent speelt deel van dotatie kwijt

De Kamer heeft kort na middernacht vrijdag beslist om 15 procent van de dotatie van prins Laurent in te trekken. De regering wou een sanctie voor de prins, omdat die zonder toestemming in legeruniform een plechtigheid had bijgewoond op de Chinese ambassade. DrieŽnnegentig Kamerleden stemden voor, 23 stemden tegen de intrekking.
Prins Laurent: 'Mijn hele leven al gedwarsboomd door familie en politiek'
29 Maart, 18:12 De Tijd
17:36 Vlak voor de stemming over de knip in zijn dotatie schrijft prins Laurent een emotionele brief aan de Kamer. 'Mijn hele leven al gedwarsboomd door familie en politiek'.


Prins Laurent schrijft emotionele brief aan alle Kamerleden: ?Ik heb niet mogen werken zoals ik wenste?

Prins Laurent is triest en dat mag iedereen weten. Hij stuurde alle Kamerleden een emotionele boodschap waarin hij scherp uithaalt naar zijn familie, maar ook naar de beslissing om zijn dotatie in te perken. De prins voelt zich, naar eigen schrijven, al zijn hele leven lang gedwarsboomd.
Prins Albert: ?Circuit van Monaco kan flink op de schop?
29 Maart, 12:30 AutoBlog
Niet op de schopstoel, maar wel op de schop. Geen enkele Grand Prix roept zulke tegenstrijdige emoties op als de Grand Prix van Monaco. Aan de ene kant is de historische race, voor het eerst verreden in 1929, het kroonjuweel op de F1-kalender. De glitz, de glamour, de unieke beelden van de auto’s die door […]


Gewesten moeten half miljoen betalen aan vzw prins Laurent
29 Maart, 07:42 Skynet
De drie gewesten moeten in totaal 503.000 euro betalen aan het Koninklijk Instituut voor het Duurzame Beheer van de Natuurlijke Rijkdommen en de Bevordering van Schone Technologie (KINT), de vzw waarvan prins Laurent voorzitter was. Dat bericht Le Soir.


Van theekopjes tot borden: prins Harry en Meghan Markle hebben nu hun eigen servies
26 Maart, 15:48 Gazet v. Antwerpen
De hype rond het huwelijk van de prins Harry en voormalig actrice Meghan Markle bereikt een nieuw hoogtepunt: fans van het Britse koningshuis kunnen nu een servies kopen dat helemaal in het teken staat van hun grote dag. Dat heeft het Royal Collection Trust, die wordt beheerd door de Queen, maandag aangekondigd.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be