NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Prins


Krijgt Nederland er een nieuwe prins bij?
Maandag, 18:18 Gazet v. Antwerpen

De Raad van State in Nederland behandelt maandag het finale bezwaar van prins Carlos, oudste zoon van prinses Irene, om zijn buitenechtelijke zoon Hugo Klynstra zijn naam en titel te laten dragen. Dat gebeurt om privacyredenen achter gesloten deuren, bevestigde een woordvoerster van de Raad van State zaterdag na berichtgeving in de Volkskrant. De uitspraak zal wel openbaar zijn.
Prins Bernhard bedankt voor hoorzitting in raad: 'ben niet deskundig'
Maandag, 17:06 NOS nieuws

Prins Bernhard Jr. komt niet naar de gemeenteraad in Amsterdam om uitleg te geven over zijn vastgoedportefeuille. Bernhard vindt zichzelf niet deskundig genoeg.

De raad had Bernhard en andere vastgoedbonzen uitgenodigd voor een speciale hoorzitting morgenavond. Maar Bernhard schrijft in een persoonlijke brief aan de gemeenteraad, die in handen is van De Telegraaf, dat hij bedankt voor de uitnodiging. "Met alle respect voor het belangrijke werk van de commissie vrees ik (...) dat ik niet beschik over de noodzakelijke specifieke deskundigheid of kennis om een zinvolle bijdrage aan de discussie te verlenen."

Ophef

In november ontstond ophef toen bleek dat prins Bernhard, zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven, via een vennootschap honderden woningen in Amsterdam in bezit heeft, die hij verhuurt.

Wethouder Ivens zei dat de opkomst van investeerders zoals prins Bernhard negatieve gevolgen heeft voor de woningmarkt in Amsterdam. De investeerders kopen vaak woningen en splitsen die op in meerdere huurwoningen. De wijk verandert daardoor, zegt Ivens.

PvdA-fractievoorzitter Moorman bevestigt dat prins Bernhard heeft bedankt voor de uitnodiging voor de hoorzitting. Ze is verbaasd dat hij zich heeft afgemeld vanwege een "gebrek aan deskundigheid".

"Dat verwondert mij nogal", zegt Moorman. "Van iemand die zoveel panden in Amsterdam bezit, verwacht je toch wel dat hij deskundigheid heeft."

Hoorzitting

De hoorzitting over de Amsterdamse vastgoedmarkt was een initiatief van de lokale PvdA-fractie. Het was de bedoeling dat investeerders, politici en deskundigen voor de gemeenteraad een beeld zouden schetsen van de situatie op de huizenmarkt.

Bernhard is niet de enige particuliere investeerder die de uitnodiging heeft afgeslagen. Volgens Het Parool komen veel anderen ook niet opdagen.
FOTO. Prins Laurent samen met Claire en kinderen naar het Autosalon
Maandag, 07:30 Gazet v. Antwerpen

Het jaarlijkse Autosalon in Brussel kreeg zaterdagavond hoog bezoek: prins Laurent kwam er de nieuwste wagens en motoren bekijken. Dat deed hij niet alleen, zijn vrouw Claire en kinderen Louise, Nicolas en Aymeric vergezelden hem.
Ultieme poging Prins Carlos tegen titel buitenechtelijke zoon
Zaterdag, 10:30 NOS nieuws

Prins Carlos heeft beroep aangetekend tegen de uitspraak dat zijn buitenechtelijke zoon Hugo Klynstra zijn naam en adelijke titels mag voeren. Aanstaande maandag dient de zaak bij de Raad van State, bevestigt een woordvoerder aan de NOS na berichtgeving in de Volkskrant.

De rechtbank in Den Haag oordeelde in november 2016 dat Klynstra zich prins mag noemen en de achternaam De Bourbon de Parme mag gebruiken. Hij werd in 1997 geboren uit de relatie tussen prins Carlos en Brigitte Klynstra. Vaststaat dat Carlos, de oudste zoon van prinses Irene, de vader is, maar hij heeft geen band met hem. Brigitte Klynstra overleed in 2010 op 51-jarige leeftijd.

Prins Carlos wil niet dat zijn zoon dezelfde achternaam en titels krijgt, omdat dat in strijd zou zijn met de historisch gegroeide regels van het Huis de Bourbon de Parme.
Volkskrant Ochtend: SP niet tegen migratiedeals met Afrika | Nederland krijgt misschien wel nieuwe prins (van 21)
Zaterdag, 07:30 Volkskrant
Goedemorgen. We krijgen misschien wel een nieuwe prins, en niet omdat er iemand zwanger is. Sterker: hij is al 21 jaar oud. Hoe dat zit, leest u in deze nieuwsbrief. Waarin ook een interview staat met Lilian Marijnissen, een zoektocht naar de schilder van een beroemd schilderij van Donald Trump en een opiniestuk van Nadia Ezzeroili, over waarom het voor vrouwen met een islamitische of hindoestaans


Prins Harry en Meghan Markle maken hun eerste officiŽle uitstap van 2018
10 Januari, 14:36 Gazet v. Antwerpen
De Britse prins Harry en zijn verloofde Meghan Markle zijn voor het eerst dit jaar samen verschenen in het openbaar. Op de gemeenschappelijke agenda: een bezoekje aan een radiozender in Londen.


Dus daarom neemt prins William altijd de hand van prins George vast en Kate dat van Charlotte
5 Januari, 14:18 Gazet v. Antwerpen

Het is je misschien ook al opgevallen: tijdens publieke verschijningen houden de Britse royals prins William en diens vrouw Kate Middleton zich steeds aan dezelfde formule. Hij let op prins George, zij meer op prinses Charlotte. Dat is geen toeval, zo meldt de Britse pers.
Zoveel zal de bruiloft van Meghan Markle en prins Harry het Verenigd Koninkrijk opleveren
4 Januari, 17:18 Gazet v. Antwerpen
Het huwelijk van prins Harry en Meghan Markle belooft een flinke opsteker voor de Britse economie te worden. De grote toestroom van toeristen voor het evenement van het jaar zou volgens het financieel nieuwsbedrijf Reuters wel eens 560 miljoen euro kunnen opleveren. Goed nieuws dus voor de Britse schatkist.


Prins George heeft schattige bijnaam voor koningin Elizabeth
4 Januari, 14:18 Gazet v. Antwerpen

Prins George, het zoontje van de Britse prins William en zijn echtgenote Kate, heeft waarschijnlijk ?s werelds bekendste overgrootmoeder. Maar net als zo ongeveer elke (achter)kleinzoon ter wereld heeft de vijfjarige een schattige bijnaam voor zijn beroemde voorouder. Ook al is dat dan Elizabeth II, de langst regerende monarch op de aardbol...
Kijken in de filmzaal waar prins Bernhard Rambo keek
2 Januari, 12:36 NOS nieuws

Deels ondergronds verscholen in het souterrain van Paleis Soestdijk ligt de privť-filmzaal van koningin Juliana en prins Bernhard. Vandaag mag het publiek er voor het eerst een kijkje nemen.

"Het is niet zo heel groot", zegt Floris de Gelder, directeur van Paleis Soestdijk in het NOS Radio 1 Journaal. Hij noemt de filmzaal "een mengsel tussen een huiskamer en een bioscoop". "Op de grond ligt een mooi tapijt dat speciaal is ontworpen voor deze ruimte door de decorateur die ook Theater Tuschinski heeft aangekleed."

De filmzaal is tot en met volgend weekend met een gids te bezoeken. Wie naar binnen wil, moet dus snel zijn. Een filmpje pakken op de stoel van Bernhard is er niet bij, verzekert De Gelder: "De stoelen staan op een monumentenlijst, daar mogen we niet zomaar iedereen op laten zitten."

Gispen-meubilair als huwelijkscadeau

De stoelen, op de voorste rijen met verstelbare hoofdsteun, zijn van de bekende Nederlandse ontwerper Willem Hendrik Gispen. Hij ontwierp meer meubelstukken voor de privť-vertrekken van Juliana en Bernhard. Die ruimtes kreeg het echtpaar in de vorm van een verbouwing als huwelijkscadeau van de Nederlandse bevolking.

"Het paleis is altijd een zomerpaleis geweest. Pas in 1937 werd het voor het eerst echt bewoond", zegt De Gelder. "Toen is er een heleboel gemoderniseerd en om het geschikt te maken voor bewoning in de twintigste eeuw. De nieuwe filmzaal hoorde daar ook bij. De projectoren, die het niet meer doen, werden aangeboden door de Nederlandse Bioscoopbond."

Prins Bernhard keek graag naar Rambo maar kon ook genieten van Disneyfilms, onthulde filmdistributeur Jean Heijl eerder in De Gooi- en Eemlander. Van Gelder: "We weten dat als er een film in premiŤre ging, er hier op Soestdijk ook een kleine premiŤre werd gehouden. Dan kwam er van de distributeur zo'n groot filmblik. Verder werden er veel films over natuur gedraaid en filmpjes die de familie zelf had gemaakt."

Bernhard was een enthousiast amateurfotograaf en -filmer. Hij maakte geregeld filmopnames van zijn gezin, thuis of op vakantie. Aan de muren van de filmzaal hangen foto's die de prins maakte in Afrika.

De filmzaal is tot en met zondag te bezichtigen. De nieuwe eigenaar van het paleis wil de zaal misschien op een later moment nog een keer openstellen. "Het is toch een beetje onderdeel van ons nationale erfgoed. Bij de sleuteloverdracht hebben we beloofd om het monumentale gedeelte zoveel mogelijk toegankelijk te maken voor iedereen."

Na de filmzaal heeft Van Gelder zijn oog laten vallen op het sportpaviljoen bij het zwembad in de tuin van het paleis. Dat gebouw was een geschenk van de Nederlandse schooljeugd en is ook onderdeel van de uitbreiding van 1937. Het paviljoen heeft kleedkamers, douches en een informele zitruimte. "Nu is het niet toegankelijk, maar we zijn aan het nadenken hoe we daar op een mooie manier misschien ook iets mee kunnen doen."
Prins Philip maakt grap over 'terrorist' in Sandringham
1 Januari, 15:00 NOS nieuws

Prins Philip van Engeland heeft weer eens van zich laten horen met een gewaagde grap. Tijdens een wandeling gisteren naar de kerk in Sandringham wees hij naar een man met een lange rode baard en vroeg aan zijn beveiliger of dat een terrorist was.

Volgens omstanders was de prins zich ervan bewust dat zijn opmerking zou worden gehoord en was het als een grap bedoeld. De man met de baard stond samen met een vrouw en een kind te wachten bij de kerk en hoorde de opmerking ook. Hij zou in lachen zijn uitgebarsten.

De 96 jaar oude echtgenoot van koningin Elizabeth staat bekend om zijn voorkeur voor provocerende en soms ook racistische grappen. "Gooien jullie nog steeds speren naar elkaar? ", vroeg hij bijvoorbeeld in 2002 aan een succesvolle Aboriginal-ondernemer in AustraliŽ.

Tijdens een bijeenkomst van het Wereld Natuur Fonds in China in 1986 maakte hij een opmerking over de Kantonese eetgewoonten: "Als het vier poten heeft en geen stoel is, twee vleugels heeft, vliegt, maar geen vliegtuig is en als het zwemt maar geen duikboot is, dan eten de Kantonezen het".

Ook zijn familieleden moesten het vaak ontgelden. "Als het geen scheten laat of hooi eet, is ze niet geÔnteresseerd", zei hij ooit over zijn dochter prinses Anne en aan zijn vrouw zou hij bij haar kroning hebben gevraagd; "waar heb je die hoed vandaan?"

Met pensioen

Eerder dit jaar maakte prins Philip bekend dat hij met pensioen ging. In augustus bezocht hij zijn laatste openbare bijeenkomst en ook is hij gestopt met zijn werk voor de honderden organisaties waarvan hij beschermheer was.

De Britse koninklijke familie brengt traditioneel de kerstdagen door op het landgoed Sandringham in het graafschap Norfolk. Dit jaar was prins Harry's verloofde Meghan Markle ook voor het eerst van de partij.
'Nigeriaanse prins' opgepakt voor internetoplichting
31 December 2017, 07:30 NOS nieuws

Een e-mail van een Nigeriaanse prins die schrijft dat jij in een testament wordt genoemd en veel geld overgemaakt krijgt als je even je financiŽle gegevens doorgeeft. Je kent de mails wel en gooit ze natuurlijk altijd meteen weg, maar met dit soort oplichtingspraktijken slagen bendes er nog altijd in jaarlijks miljoenen euro's te stelen. In de Verenigde Staten is nu een man opgepakt die betrokken zou zijn bij de fraude.

Het gaat niet om een Nigeriaanse prins, maar om een man van 67 uit Slidell, Louisiana. Hij werd opgepakt na een onderzoek dat anderhalf jaar heeft geduurd. De Amerikaan zou als tussenfiguur hebben geopereerd en tienduizenden dollars hebben gestolen van nietsvermoedende slachtoffers.

Het onderzoek is nog niet afgerond. Ook buiten de Verenigde Staten heeft de politie verdachten in het vizier.

Te mooi om waar te zijn

De politiechef van Slidell zei in een verklaring dat de arrestatie een waarschuwing moet zijn aan mensen die dergelijke mails ontvangen. "Als het te mooi lijkt om waar te zijn, is het dat waarschijnlijk ook. Geef nooit persoonlijke gegevens door via de telefoon of e-mail en maak geen grote sommen geld over naar mensen die je niet kent."

Er zijn verschillende varianten van de oplichtingsmails. Er zijn ook gevallen bekend waarin slachtoffers naar Nigeria werden gelokt en daar werden vastgehouden en afgeperst.
Halfzus Meghan Markle boos over uitspraken prins Harry
28 December 2017, 15:18 Skynet Buitenland

Meghan heeft volgens halfzus Samantha een hele grote familie die er altijd voor haar was.
Halfzus van Meghan Markle reageert ontzet op opmerking van prins Harry: "Ze heeft al een familie"
28 December 2017, 15:00 Gazet v. Antwerpen
Tijdens een interview op Radio 4 sprak prins Harry lovende woorden over zijn eerste kerst met zijn verloofde en de koninklijke familie. Een opmerking over haar familie zette echter kwaad bloed bij de halfzus van Meghan Markle. Hij noemde de Windsors 'de familie die ze nooit had', maar volgens Samantha heeft Meghan altijd al een warm huiselijk nest gekend.


Uitnodiging Obama voor huwelijk prins Harry zou woede Trump wekken
27 December 2017, 12:30 Volkskrant
Britse topambtenaren maken zich grote zorgen over het plan van prins Harry en zijn verloofde Meghan Markle om Barack Obama en diens vrouw uit te nodigen voor hun huwelijk. Dat zou immers de woede wekken van de huidige bewoner van Het Witte Huis, Donald Trump. Dat heeft The Sun gemeld. De Britse regering probeert goede banden aan te knopen met de weerbarstige president, dit met oog op een toekomsti


Niet alle bekende vrienden van Harry en Meghan mogen van Britse regering naar huwelijk komen
26 December 2017, 13:18 Gazet v. Antwerpen

Prins Harry zal het op zijn huwelijk met Meghan Markle mogelijk zonder twee goede vrienden moeten stellen. De Britse regering heeft hem namelijk verzocht ze niet uit te nodigen om geen diplomatiek conflict uit te lokken. Nochtans zijn Barack en Michelle Obama nauwelijks omstreden figuren te noemen.
Kersttoespraak Queen Elizabeth: terrorisme, prins Philip en Grenfell Tower
25 December 2017, 17:24 NOS nieuws

De Britse koningin Elizabeth heeft in haar jaarlijkse kersttoespraak stilgestaan bij de aanslagen in Londen en Manchester. "Het licht van de sterke identiteit van de twee steden is het afgelopen jaar blijven schijnen, dwars door alle rampspoed heen", zei ze. Het overkoepelende thema van de speech was 'thuis'.

Manchester en Londen werden in 2017 opgeschrikt door terroristische aanslagen. In Manchester kwamen 22 mensen om het leven toen een man een bom liet afgaan na een concert van popster Ariana Grande. In Londen vielen bijna 19 doden bij verschillende aanslagen waarbij voertuigen inreden op menigtes.

De koningin sprak over haar bezoek aan de kinderen die bij de aanslag in Manchester gewond waren geraakt en in het ziekenhuis lagen. Ze vond het een privilege dat ze de kinderen heeft ontmoet en vond dat zij een voorbeeld zijn voor iedereen. Volgens Elizabeth is met het benefietconcert na de aanslag in Manchester "de verloren grond hernomen".

Grenfell Tower

De koningin bracht ook de brand in de Grenfell Tower in herinnering, waarbij meer dan 70 mensen om het leven kwamen. Ze roemde het optreden van de hulpdiensten bij de toren en zei dat diezelfde diensten ook vandaag weer aan het werk zijn om de veiligheid te garanderen.

In haar toespraak stond Elizabeth ook stil bij het pensioen van haar man, prins Philip, met wie ze dit jaar 70 jaar getrouwd is. Hij stopte in 2017 met zijn publieke optredens als prins, al is hij sindsdien nog wel bij alle openbare optredens van zijn vrouw geweest. Volgens Elizabeth heeft Philip een uniek gevoel voor humor.

De koningin is met de koninklijke familie in de plaats Sandringham, waar ze een landhuis heeft. De familie heeft daar een kerstdienst bijgewoond en zal daar vanavond dineren. Ook actrice Meghan Markle, die volgend jaar met prins Harry trouwt, is daarbij. Het is voor het eerst dat een verloofde van een lid van het koninklijk huis de kerstviering met de familie bijwoont.
?Waar is Meghan?? Waarom prins Harry en zijn verloofde niet op het kerstfeestje waren bij koninklijke familie
25 December 2017, 12:36 Gazet v. Antwerpen

Verwarring alom in Groot-BrittanniŽ: de Britse prins Harry en Meghan Markle waren niet aanwezig bij de kerstviering op 24 december. Volgens speculerende fans zou het iets te maken kunnen hebben met de gewonde hond van de voormalige actrice.
Eerst bejubeld, maar nu volgt kritiek op verlovingsfoto's van prins Harry en Meghan Markle
23 December 2017, 12:00 Gazet v. Antwerpen
Donderdag gaf het Britse koningshuis twee nieuwe foto?s vrij van tortelduifjes prins Harry en Meghan Markle. De reacties waren lovend, maar amper een dag erna kregen de beelden veel kritiek. De intieme zwart-wit foto zou te veel op een beeld uit een modecampagne lijken.


Fans lachen met de kerstkaart van prins William en Kate Middleton
22 December 2017, 14:18 Gazet v. Antwerpen

De kerstkaart van de Britse royals prins William, Kate Middleton en hun twee kinderen is een pak formeler dan andere jaren. De vier poseren stijfjes voor een witte achtergrond. Saai, zo vindt de Britse schrijfster Ciara Knight. En daarom ging ze aan de slag met Photoshop om het wat spannender te maken.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be