NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Prijzen

2News.be / Trefwoorden / Prijzen

Prijzen Lancia Delta Integrale rijzen de pan uit
Zondag, 12:36 AutoBlog
Op klassiekerbeurzen is het interessant om uit te vinden welke modellen in de lift zitten. Sommige youngtimers hebben inmiddels hun plek gevonden in de klassiekerwereld, met stijgend aanbod en vooral stijgende prijzen tot gevolg. De Lancia Delta Integrale is zo?n auto, bleek op Interclassics in Maastricht. Interclassics in Maastricht vormt traditioneel de aftrap van het […]


Isuzu D-Max valt in de prijzen
Donderdag, 19:42 Skynet
De nieuwe D-Max is bekroond met diverse onderscheidingen zoals 'pick-up van het jaar' en 'meest betrouwbare pick-up' in Groot-Brittannië.


Die ene Poelifinario maakt plaats voor zes prijzen, maar of de cabaretiers hier wél blij mee zijn?
Donderdag, 15:48 Volkskrant
Vanaf dit jaar wordt er niet meer één cabaretprijs voor het beste programma van het seizoen uitgereikt, maar zijn er drie prijzen in drie categorieën te winnen. Is dat een verbetering van de al langer omstreden Poelifinario of leidt zo'n nieuwe opzet alleen maar tot meer verwarring? De cabaretprijs Poelifinario verandert dit jaar rigoureus van opzet: in plaats van één Poelifinario voor 'indrukwekk


Woningverkopen dalen voor het eerst sinds crisis in 2008: beperkt aanbod en (te) hoge prijzen zijn de boosdoeners
Donderdag, 10:24 Volkskrant
De markt voor koopwoningen heeft in het laatste kwartaal van 2017 alle records verbroken. Maar geen enkele van die mijlpalen pakt gunstig uit voor de woningzoekende. De huizenprijzen stegen met gemiddeld 9,1 procent en gingen naar een hoogtepunt van 269 duizend euro. Woningen stonden gemiddeld maar 52 dagen te koop; dat was een jaar eerder nog 76 dagen. En bijna 28 procent van de woningen werd bov


Hoe kan dat nou? De economie bloeit, maar de lonen en prijzen niet
9 Januari, 15:48 NOS nieuws

Waarom groeit de Nederlandse economie, maar stijgen de prijzen niet en blijven de lonen ook achter? Voor veel economen en centrale bankiers is het een raadsel want het gaat in tegen de economieboekjes.

Maar is het eigenlijk erg? Want als we de wind in de rug hebben en het leven wordt niet veel duurder, is dat toch alleen maar fijn? Of zijn het signalen dat de economie aan het veranderen is? Is de lage inflatie misschien een symptoom van de globalisering en digitalisering, met wereldmarkten die met een muisklik te openen zijn?

De economie draait als een tierelier. De groeicijfers zijn de beste in jaren. De crisis is helemaal voorbij. De handel floreert, bedrijven produceren zich drie slagen in de rondte en in de winkels is het druk. De decembermaand leverde een recorddrukte op in de supermarkten.

Op de arbeidsmarkt dreigt krapte. Er wordt geschreeuwd om personeel en het UWV stevent af op lege kaartenbakken. Huizen gaan als zoete maar dure broodjes over de toonbank. En beleggers beleven een toptijd want de aandelenbeurs heeft in 17 jaar niet zo hoog gestaan.

Lonen en prijzen

Te midden van al die economische opwinding blijven gek genoeg twee cijfers hopeloos achter: de lonen en de consumentenprijzen. Doorgaans zuigt economische groei de lonen en de prijzen omhoog. Er is meer werk, er wordt meer verdiend, er is meer te besteden en dus is er meer vraag naar meubels, huizen, keukens, auto's, elektronica, vakanties, kleding, enzovoort. En meer kopen betekent meer vraag, meer produceren en hogere prijzen.

En bij al dat werk en hogere prijzen passen hogere lonen. Hard en meer werken verdient een hoger loon en hogere prijzen schreeuwen om loonsverhoging. En hogere lonen brengen hogere kosten met zich mee, die doorgaans vertaald worden in hogere prijzen: de loon-prijsspiraal. Het versterkt elkaar over en weer: meer loon betekent meer te besteden en meer vraag en dat zwengelt de groei aan en dus de prijzen.

De inflatie is medebepalend voor onze koopkracht, wat je met een euro kunt kopen. Hoge inflatie met stijgende prijzen vreten je euro op, een lage inflatie creëert koopjesjagers die met alleen maar minder genoegen nemen.

Economieboekjes

Tot zover de economieboekjes. De praktijk gedraagt zich al een paar jaar heel anders. De lonen stijgen nauwelijks en dan nog onder grote druk. En het prijspeil, de inflatie, blijft laag. Weliswaar was de gemiddelde inflatie van 1,4 procent in 2017 de hoogste in vier jaar, maar het is niet veel als je het afzet tegen de groei.

De kerninflatie, zonder de energie-, voedsel-, tabak- en alcoholprijzen omdat die makkelijk onderhevig zijn aan grote schommelingen door seizoenen, marktbewegingen en belastingen, is zelfs nog lager en hangt al tijden rond een procent. De gemiddelde cao-loonstijging van 1,5 procent komt met moeite uit boven de hogere consumentenprijzen.

De Europese Centrale Bank heeft de afgelopen drie jaar meer dan 2300 miljard in de economie gestopt om 'm aan de praat te krijgen, en om zo de inflatie richting de twee procent te krijgen. Volgens de ECB hoort bij een gezond draaiende economie een inflatie van tegen de twee procent.

Maar ondanks al die de miljarden en nul rente blijft de inflatie laag. Twee jaar geleden dreigde zelfs deflatie, een negatieve inflatie met dalende prijzen, tekenend voor een haperende economie. In de loop van 2016 kwam de economie op gang, maar de prijzen niet. Onduidelijk is ook waar al dat ECB-geld gebleven is. Deels ligt het op de plank, deels is het in de vastgoed- en aandelenmarkten gestroomd.

Is lage inflatie erg?

Economen snappen niet goed waarom de inflatie niet gewoon functioneert. De ECB ook niet, maar toch denken de centrale bankiers dat ze met het draaien aan de renteknoppen en geldkranen de inflatie kunnen sturen richting de gewenste twee procent. "Als je genoeg geld drukt, krijg je altijd inflatie", klonk het twee jaar geleden bij de ECB. Bankpresident Klaas Knot klonk een jaar later minder stellig: "We moeten niet suggereren dat we de inflatie aan een touwtje hebben".

Zet lage inflatie een rem op de economische groei? Feit is dat een lage inflatie verlammend werkt. Prijzen stijgen niet omdat de vraag uitblijft. Consumenten die weinig uitgeven zorgen op hun beurt dat anderen minder verdienen. Wie niet investeert bouwt niets. Het is als een markt bij slecht weer: niemand heeft zin om op pad te gaan, er zijn weinig kopers en er wordt weinig verdiend. En dat remt groei af. "Als je genoeg geld drukt, krijg je altijd inflatie"

Inflatie is een soort thermometer. Als de prijzen de pan uit rijzen heeft de economie koorts. Vraag en aanbod matchen niet, er is schaarste, en de boel dreigt te imploderen. Maar als prijsstijgingen uitblijven is er sprake van afkoeling of onderkoeling. Zo werkt het bijvoorbeeld met uitverkoop: lage prijzen omdat er teveel van is en alles weg moet. En omgekeerd: als er geld bij de mensen is en veel vraag dan hoef je niet af te prijzen maar kun je bijna vragen wat je wilt. En prijzen zijn op hun beurt het inkomen van de bedrijven en winkeliers. Inflatie is zo bezien een soort smeerolie in de economie.

Is de economie aan het veranderen?

Economen breken zich ook het hoofd over het uitblijven van loonstijgingen. Hoe kan het dat de arbeidsmarkt verkrapt en sommige sectoren om mensen staan te springen en de lonen maar niet stijgen, om zo werknemers aan te trekken en aan je te binden?

De lage inflatie noopte niet tot een sterke loonvraag, maar nu de economie opbloeit klinkt wel de roep om te delen in de welvaart en om de winsten van bedrijven niet enkel in de zakken van aandeelhouders en beleggers te laten vloeien. Toch gaat het vooralsnog maar mondjesmaat en met kleine stapjes.

Er wordt wel gewezen op twee structurele veranderingen in de wereldeconomie: de globalisering en de digitalisering. De economie is niet regionaal of nationaal begrensd, maar mondiaal. Landen, industriesectoren, bedrijven en markten wedijveren overal met elkaar en weten elkaar fysiek en digitaal heel goed te vinden. De globalisering wakkert concurrentie aan, focust op kosten en zet zo aanhoudend druk op prijzen en lonen.

De technologische ontwikkelingen en digitalisering zetten de concurrentie verder op scherp. De hele wereld is online tot markt geworden en klanten en prijzen gaan de wereld over. Discounters liggen vol met spullen die elders in de wereld tegen dumpprijzen geproduceerd worden. Prijsvechters in de luchtvaart kegelen gevestigde luchtvaartmaatschappijen met een paar euro omver. Hypotheken van drie ton voor tien jaar vast voor meer dan 2 procent wordt als duur ervaren. Het is wennen.
Apple maakt vervangen accu van iPhones goedkoper
29 December 2017, 09:12 Tweakers
Apple maakt het vervangen van accu's van iPhones vanaf de iPhone 6 goedkoper. Het bedrijf biedt zijn excuses aan klanten aan voor het vertragen van iPhones met oudere accu's en het niet communiceren van deze praktijk.


Regisseursvallen meteen in de prijzen
28 December 2017, 02:18 Gazet v. Antwerpen

Het Aarschots-Wiekevorstse duo Peter Miseur en Peter Smolders verbaasde met hun kortfilm ?Zeer? tijdens het filmgala van Het Centrum Voor Beeldexpressie in CC Zwaneberg. In de categorie ?fictie? schoten ze de hoofdvogel af en ontvingen daarvoor een cheque van 250 euro. ?Meteen een startbudget voor een nieuw project?, luidt het.
Nissan maakt alle prijzen Leaf bekend
27 December 2017, 19:24 Autozine
Nissan heeft de volledige prijslijst van de nieuwe LEAF 40 kWh bekendgemaakt. De prijzen van de volledig elektrische personenauto beginnen bij 33.990 euro voor de LEAF 40 kWh in de Visia uitvoering. Daarmee is de nieuwe generatie LEAF voordeliger dan zijn voorganger bij de introductie in 2011.


December Prijzen Parade - Maak kans op een Macbook Air
22 December 2017, 09:36 Tweakers
We naderen het einde van de December Prijzen Parade, maar niet voordat we nog een heel mooie prijs mogen weggeven. Na de drone, de games, de videokaarten, de Developers Summit-tickets, de 4k-televisie en een blu-rayspeler is het tijd voor een laptop. En niet zomaar een, want namens BCC geven we vandaag een MacBook Air weg. Deze MacBook Air heeft een beeldscherm van 13,3" met een resolutie van...


Kia Niro en Optima nu ook als PHEV
21 December 2017, 19:54 Autozine
Kia introduceert de Niro Plug-in Hybrid en Optima Sportswagon Plug-in Hybrid uitgerust met een semi-elektrische aandrijflijn. Deze worden standaard als automaat geleverd. Zowel de Niro PHEV als de Optima SW PHEV zijn direct te bestellen.


December Prijzen Parade - Maak kans op een 4k-televisie van Panasonic
20 December 2017, 09:30 Tweakers
Vandaag, woensdag, opnieuw mooie prijzen in de December Prijzen Parade. Na de drone, de games, de videokaart en de tickets voor onze eigen Developer Summit, hebben we weer iets nieuws. Namens Panasonic mogen we een 4k-televisie en een 4K BluRay speler weggeven.


Tom Dumoulin en Dafne Schippers vallen in de prijzen op Nederlands sportgala
19 December 2017, 23:00 Gazet v. Antwerpen

Wielrenner Tom Dumoulin en atlete Dafne Schippers zijn dinsdagavond in Amsterdam verkozen tot Sportman en Sportvrouw van het Jaar in Nederland.
COLRUYT | Rode prijzen, knalrode koersen
18 December 2017, 12:42 De Tijd
12:11 Met een verlies van 8 procent draagt Colruyt de rode lantaarn in de Bel20-index. De hevige concurrentie vreet aan de marges van de keten die prat gaat op de laagste prijs.


Simyo verlaagt prijzen sommige bundels en komt met 8GB-bundel
18 December 2017, 09:12 Tweakers
Virtuele provider Simyo, dochtermerk van KPN, verlaagt de tarieven van enkele van zijn bundels. Bovendien voegt de virtuele provider een optie toe voor een 8GB-bundel, die klanten 17 euro per maand kost.


December Prijzen Parade - Maak kans op exclusieve ROG Strix GTX 1080 Ti
18 December 2017, 09:12 Tweakers
Hoe kun je de maandag beter beginnen dan met een nieuwe winactie in de December Prijzen Parade? Vandaag, maandag, maak je opnieuw kans op een bijzondere prijs, de ROG Strix GeForce GTX 1080 Ti Assassin's Creed Origins Edition. En daar zijn er slechts vijfhonderd van gemaakt.


Nafi Thiam Sportvrouw van het Jaar, ook Davis Cup-ploeg valt in de prijzen
16 December 2017, 21:36 Gazet v. Antwerpen

Zaterdagavond werden op het jaarlijkse Sportgala de prijzen voor de beste Belgische sporters van 2017 uitgedeeld. Nafi Thiam werd zoals verwacht verkozen tot Sportvrouw van het Jaar. De Belgische Davis Cup-ploeg kroonden zich tot ?Team van het Jaar?. Wielrenster Lotte Kopecky werd uitgeroepen tot ?Belofte van het Jaar?. Roger Lespagnard, de trainer van Nafi Thiam, kreeg de trofee voor ?Coach van het Jaar?. Rolstoelatleet Peter Genyn is Paralympiër van het Jaar. Later op de avond volgt nog de uitreiking van de Sportman van het Jaar.
December Prijzen Parade - Maak kans op een drone van DJI
15 December 2017, 09:06 Tweakers
Na de Sinterklaasactie en de December Gift Guide is de feestmaand nog niet voorbij bij Tweakers. Vandaag, 15 december, begint onze December Prijzen Parade. Tot en met 24 december maak je dagelijks kans op leuke gadgets, grotere prijzen en meer. We trappen af met een winactie van DJI.


KAART. Prijzen elektriciteit en gas aangepast in 2018: dit verandert in uw gemeente
14 December 2017, 21:00 Gazet v. Antwerpen

Elektriciteit wordt volgend jaar iets goedkoper, aardgas mogelijk iets duurder voor Vlaamse gezinnen en kmo's. Dat blijkt uit de nieuwe distributienettarieven die de Vreg donderdag heeft vrijgegeven. De regulator verwacht dat de totale energiefactuur voor gezinnen volgend jaar zal dalen.
Skoda maakt prijzen Karoq bekend
13 December 2017, 09:54 Autozine
Skoda heeft alle prijzen van de KAROQ vrijgegeven. Bekend was al dat de KAROQ leverbaar wordt vanaf 28.990 euro (prijs vanaf 1 januari 2018). Nu is de gehele prijslijst bekend en introduceert Skoda tevens Business-varianten voor de Ambition en Style, voor zakelijke en particuliere rijders.


'Hoeveel prijzen ik ook krijg, dat gevoel van miskenning zal blijven'
13 December 2017, 02:24 Volkskrant
Schrijver en musicus Auke Hulst ( 42 ) groeide op in een koninkrijk, met een adellijke moeder en een superheld als vader. Of was het toch anders? Reizend door Amerika ontdekte schrijver en musicus Auke Hulst (42) dat zijn vroeg overleden vader gewoon een gemankeerd mens was. Net als 'superhelden' Prince, Ernest Hemingway en F. Scott Fitzgerald, die hij achternareed en beschreef in zijn nieuwste bo

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be