NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Presidentskandidaat

2News.be / Trefwoorden / Presidentskandidaat

Levi Sanders, zoon van ex-presidentskandidaat Bernie Sanders, wil Congreszetel
27 Februari, 14:36 Skynet
Levi Sanders, zoon van senator Bernie Sanders, die het bij de jongste Democratische voorverkiezingen voor het Witte Huis tegen de vroegere First Lady Hillary Clinton heeft moeten afleggen, doet een gooi naar een zetel in het Congres. Dit heeft persbureau Bloomberg op gezag van zijn Facebookpagina gemeld.


Donald Trump wil dat Oprah presidentskandidaat wordt zodat ze "ontmaskerd en verslagen" kan worden
20 Februari, 08:54 Skynet Buitenland
Amerikaans president Donald Trump heeft vandaag op Twitter uitgehaald naar tv-ster Oprah Winfrey, nadat die laatste een segment in '60 Minutes' gebruikte om een aantal Trump-kiezers te interviewen. "Ik hoop dat Oprah zich kandidaat stelt, zodat ze net als alle anderen ontmaskerd en verslagen kan worden!", schrijft Trump op Twitter.


Vroegere presidentskandidaat Mitt Romney doet gooi naar Senaatszetel
16 Februari, 15:18 Skynet
De vroegere Republikeinse presidentskandidaat Mitt Romney doet bij de Congresverkiezingen van november een gooi naar een Senaatszetel voor de staat Utah, zo hebben meerdere Amerikaanse media vandaag gemeld.


Oud-FARC-leider Timochenko nu presidentskandidaat
28 Januari, 09:36 NOS nieuws

De oud-leider van de Colombiaanse rebellenbeweging FARC doet een gooi naar het presidentschap. Rodrigo Londoņo Echeverri, beter bekend onder zijn pseudoniem Timochenko, wil een nieuw begin voor Colombia.

"Eindelijk moet de regering iets doen voor de armen", hield Timochenko zijn publiek voor in een arme wijk van Bogota. "Ik wil de regering leiden naar de geboorte van een nieuw Colombia."

Jarenlang leidde Timochenko een gewapende strijd tegen de Colombiaanse regering. Daarbij kwamen in een halve eeuw 250.000 mensen om het leven. Nog altijd staat er een Amerikaanse beloning van 5 miljoen dollar op zijn hoofd wegens drugssmokkel.

Sinds het vredesakkoord tussen Colombia en de FARC uit 2016 probeert hij zijn rebellenleger om te vormen tot een politieke partij. Door het akkoord heeft de FARC recht op tien zetels in het parlement, maar de oud-strijders hopen er meer te krijgen. De beoogde politici moeten nog wel hun misdaden opbiechten aan een speciaal tribunaal.

Protest

Hoewel Timochenko maar een kleine kans heeft daadwerkelijk president te worden, zijn tegenstanders principieel tegen zijn gooi naar het presidentschap. De partij van oud-president Uribe, fel tegenstander van het vredesakkoord, wil protest aantekenen tegen Timochenko's kandidatuur.

De parlementsverkiezingen van maart dit jaar en die voor president van mei worden gezien als een belangrijke test voor het Colombiaanse vredesakkoord. In de jaren tachtig mislukte toenadering doordat strijders die de politiek in wilden door tegenstanders uit de weg werden geruimd. Daarop hervatte de FARC de strijd.
Amerikanen willen geen Oprah als presidentskandidaat
13 Januari, 10:48 Skynet Buitenland
Ondanks de hype die ontstond na Oprah Winfreys toespraak bij de uitreiking van de Golden Globes, ziet een meerderheid van de Amerikanen haar niet zitten als presidentskandidaat. Dat blijkt vandaag uit een peiling.


Conservatieve presidentskandidaat wint in Chili
18 December 2017, 01:18 NOS nieuws

In Chili heeft de conservatieve kandidaat Sebastian Piņera de presidentsverkiezingen gewonnen. Met bijna alle stemmen geteld heeft hij iets meer dan 54 procent van de stemmen.

In de hoofdstad Santiago zijn aanhangers van Piņera de straat op gegaan om de winst te vieren. Zijn centrum-linkse tegenstrever Alejandro Guillier heeft Piņera gefeliciteerd met zijn overwinning.

Analisten verwachtten een kleiner verschil in stemmen, maar de laatste weken mochten er geen peilingen meer worden gehouden in het Zuid-Amerikaanse land.

Bachelet

Guillier (64) werd tijdens de campagne gesteund door de huidige socialistische president Michelle Bachelet, wier populariteit de laatste jaren sterk afnam vanwege de achterblijvende economische groei.

De miljardair Piņera (68) wil onder meer de vennootschapsbelasting verlagen en de economische groei verdubbelen. Ook wil hij de ongelijkheid aanpakken en fors investeren in de infrastructuur in het land.

Piņera was al eens president van 2010 tot 2014.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be