NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
President

2News.be / Trefwoorden / President

Voormalig president Barack Obama speecht ter ere van Mandela in juli
Gisteren, 15:12 Skynet
De voormalige Amerikaanse president Barack Obama gaat de jaarlijkse Mandela-lezing in Zuid-Afrika in juli geven. Dat heeft de Nelson Mandela Foundation bekendgemaakt, in samenspraak met de Obama Foundation.


Turkse president Erdogan wil opnieuw in buitenland campagne voeren
Zondag, 19:06 Gazet v. Antwerpen

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan wil de campagne voor de vervroegde presidents- en parlementsverkiezingen in zijn land opnieuw naar het buitenland uitbreiden. ?Ik zal naar een sporthal komen met een capaciteit van 10.000 tot 11.000 mensen - het land zal ik nu niet noemen - en op een bijeenkomst van een internationale organisatie voor mijn Turkse onderdanen spreken?, kondigt hij aan in een interview met tv-zender NTV.
President Nicaragua wil praten over omstreden wet, protesten houden aan

De Nicaraguaanse president Ortega zegt dat zijn regering bereid is te praten over hogere pensioenpremies in het land. Hij deed die toezegging na vier dagen van demonstraties, waarbij volgens lokale media zeker tien mensen om het leven kwamen.

In een televisietoespraak zei hij dat hij wil dat er "een einde komt aan de terreur voor de families in Nicaragua". Het was het eerste publieke optreden van de president sinds de ongeregeldheden, die afgelopen woensdag begonnen.

Pensioenen gekort

De demonstraties zijn gericht tegen een nieuwe wet van de regering van Ortega, waarin de sociale premies worden verhoogd en tegelijkertijd de pensioenuitkeringen worden gekort. Aanvankelijk gingen honderden gepensioneerden de straat op. Die kregen later steun van studenten en werknemers uit het hele land.

De politie treedt hard op tegen de demonstranten en Ortega liet vijf tv-zenders uit de lucht halen. In zijn tv-toespraak verdedigde Ortega het hardhandige ingrijpen van de politie en zei hij dat onder de betogers veel criminelen zijn.
President ArmeniŽ gaat gesprek aan met woedende demonstranten
Zondag, 02:54 NOS nieuws

In ArmeniŽ heeft de president gesproken met woedende demonstranten, die het vertrek eisen van de premier van het land. Tijdens een massale demonstratie in de hoofdstad Jerevan sprak president Armen Sarkisian enkele minuten met de leider van de protesten en nodigde hem waarschijnlijk uit voor formele gesprekken. Die vinden mogelijk vandaag al plaats.

Gisteren werd in ArmeniŽ voor de negende dag op rij door tienduizenden mensen gedemonstreerd tegen premier Serge Sarkisian (geen familie van de president). Serge Sarkisian werd onlangs door het parlement benoemd tot premier, nadat hij tien jaar lang president was geweest. Tijdens zijn tweede termijn had hij laten weten geen premier te willen worden.

Referendum

Onder het presidentschap van Serge Sarkisian werd in 2015 met een referendum bepaald dat de regeringsvorm van ArmeniŽ veranderde van een presidentieel systeem in een parlementaire republiek, waarin de premier veel meer macht heeft. Veel ArmeniŽrs zijn teleurgesteld en zeggen dat er nu met Sarkisian als premier feitelijk niets is veranderd.

De politie pakte de afgelopen dagen bij de protesten zeker 200 demonstranten op. Twee van hen worden ervan verdacht bommen te hebben gemaakt.
In gesprek met voormalig ECB-president Trichet: het financiŽle systeem is nu kwetsbaarder voor een crisis dan in 2008
Zaterdag, 02:18 Volkskrant
Voormalig ECB-president Jean-Claude Trichet waarschuwt voor het nog altijd 'fragiele' financiŽle systeem. 'Er is toezicht gekomen, de kapitaalbuffers zijn versterkt, maar we zijn er nog niet.' Van een pensioen wil hij zelf niets weten. 'Gaat het bij jullie al naar bijna 68 jaar? Mooie leeftijd. Zo ver zijn we in Frankrijk nog niet. Maar met het stijgen van de levensverwachting zou het wel moeten',


Rutte: onwenselijk als Turkse politici hier campagne komen voeren
Vrijdag, 17:54 NOS nieuws

Premier Rutte vindt het onwenselijk als Turkse politici in Nederland campagne gaan voeren voor de vervroegde verkiezingen in juni. Hij denkt dat de campagnes van de kabinetsleden en leden van de AK-partij van president Erdogan kunnen leiden tot verstoring van de openbare orde in Nederland, net als vorig jaar maart.

Ook wil Rutte voorkomen dat er oneigenlijke druk wordt uitgeoefend op Turkse kiezers in Nederland. Bovendien wil hij geen externe conflicten importeren. "De campagne moet zich op Turkije richten."

De premier gaat de komende tijd praten met Nederlandse gemeenten waar veel Turkse kiezers wonen en die bezoek zouden kunnen krijgen van een Turkse politicus. "Feit is dat wij vrijheid van meningsuiting hebben en vrijheid van vergadering en vereniging. Maar die is niet onbegrensd."

Rutte is nog niet zover dat hij Turkije laat weten om hier geen campagne te komen voeren.

'Zorgen over de ontwikkelingen in Turkije'

President Erdogan schreef afgelopen week verkiezingen uit voor een president en een nieuw parlement. Die worden gehouden op 24 juni. Waarnemers denken dat Erdogan wil profiteren van nationalistische gevoelens onder de bevolking.

Nederland maakt zich zorgen over de richting waarin Turkije zich ontwikkelt, zegt premier Rutte. "Die verkiezingen lijken naar voren te zijn gehaald. Turkije bevindt zich op de verkeerde weg waar het gaat om de ontwikkeling van de democratie."

De premier wijst er ook op dat de Europese Commissie zich afgelopen week bezorgd heeft getoond over de politieke ontwikkelingen in Turkije.

Bezoekende politici

Vorige maand heeft minister Blok van Buitenlandse Zaken een lid van de AK-partij gevraagd af te zien van haar komst naar Nederland.

Vorig jaar maart leidde de komst van de Turkse minister Kaya naar Rotterdam tot veel commotie. Zij kreeg geen toestemming om campagne te voeren in Nederland.

Volgens Rutte is er toen onderhandeld met de minister van Buitenlandse Zaken. "We hebben gezegd: je zou wel op een secure location, op een Turkse locatie, in een consulaat of ambassade een beperkt aantal mensen kunnen toespreken. Toen ging hij dreigen met sancties. Toen zeiden wij; dan stopt nu het gesprek. Nou, toen ontwikkelde die dag zoals die zich ontwikkelde."
Zuid-Afrikaanse president verlaat Britse top vanwege protesten
Vrijdag, 03:30 NOS nieuws

De Zuid-Afrikaanse president Cyril Ramaphosa heeft zijn bezoek aan de Britse top voor Gemenebestlanden in Londen afgebroken. Hij reist terug vanwege de aanhoudende gewelddadige protesten in eigen land.

In het noorden van Zuid-Afrika is het sinds woensdag onrustig. Demonstranten eisen er banen, huisvesting en maatregelen tegen corruptie. De afgelopen dagen zijn in het gebied winkels geplunderd, auto's in brand gestoken en wegen geblokkeerd. Ook kwam het tot confrontaties tussen relschoppers en agenten.

Ramaphosa heeft de demonstranten tot kalmte gemaand en de politie verzocht streng op te treden. Hij komt vandaag met lokale leiders en partijgenoten samen om de situatie te bespreken.

Slechte economische situatie

Nadat Ramaphosa het presidentschap in februari had overgenomen van Jacob Zuma zei hij dat zijn regering de corruptie in Zuid-Afrika wil aanpakken en economische groei wil bewerkstelligen. De president hoopte op de top in Londen investeerders te enthousiasmeren voor Zuid-Afrika.

Het land kan een financiŽle impuls goed gebruiken. De Zuid-Afrikaanse economie staat er slecht voor. Er is een gebrek aan banen, huizen, goede infrastructuur en medische voorzieningen.
Braziliaanse rechtbank verwerpt nieuw beroep van ex-president Lula
Woensdag, 23:00 Skynet
Een Braziliaanse rechtbank heeft woensdag beslist een nieuwe beroepsprocedure van ex-president Lula Luiz InŠcio Lula da Silva te verwerpen. Het hof van beroep van Porto Alegre heeft die belissing woensdag bekendgemaakt via Twitter.


Cuba heeft een nieuwe president: Miguel DŪaz-Canel is de perfecte koorddanser die Raķl Castro opvolgt
Woensdag, 20:54 Volkskrant
Al in 2013 was Miguel DŪaz-Canel (57) de gedoodverfde opvolger van Raķl Castro. De piepjonge vice-president opereert efficiŽnt tussen de hoogbejaarde ex-guerrillero's zonder vijanden te maken. Cuba heeft een nieuwe president. Miguel DŪaz-Canel staat te boek als een efficiŽnte manager, een vriendelijke man die zich voor niets of niemand te goed voelt. In de jaren negentig reed hij op de fiets door


Erdogan schrijft vervroegde verkiezingen uit in Turkije
Woensdag, 15:30 NOS nieuws

Turkse kiezers mogen op 24 juni naar de stembus om zowel een nieuw parlement als een nieuwe president te kiezen. Dit maakte president Erdogan vanmiddag bekend.

Oorspronkelijk stonden de verkiezingen gepland in november 2019, maar volgens Erdogan is vervroeging nodig om sneller te kunnen overschakelen naar een nieuw politiek systeem.

Turkije gaat over van een parlementair naar een presidentieel systeem, waarmee Erdogan meer macht naar zich wil toetrekken.
Italiaanse president stuurt verkenner het veld in
Woensdag, 14:54 De Tijd
14:30 De voorzitster van de Italiaanse senaat, Maria Elisabetta Alberti Casellati, moet tegen vrijdag nagaan of een regering van centrumrechts met de Vijfsterrenbeweging mogelijk is.


Barbara Bush (92) overleden
Woensdag, 02:18 NOS nieuws

De voormalige first lady van de Verenigde Staten Barbara Bush is overleden. Ze was 92 jaar oud.

Barbara Bush was de vrouw van oud-president George H.W. Bush, die van 1989 tot 1993 aan de macht was. Ze waren 73 jaar getrouwd. Het echtpaar Bush kreeg zes kinderen, onder wie George W. Bush, president van 2001 tot 2009.

Bush was een van de twee vrouwen die zowel echtgenote als moeder zijn geweest van een president van de Verenigde Staten. De andere was Abigail Adams, vrouw van John Adams (president van 1797-1801) en moeder van John Quincy Adams (president van 1825 tot 1829).

Barbara Bush kampte al langer met gezondheidsproblemen. Afgelopen weekend werd bekend dat haar medische behandeling was gestaakt.
'President Roosevelt was vernietigend over Wilhelmina'
17 April, 14:54 NOS nieuws

Nederland heeft een veel te rooskleurig beeld van het functioneren van koningin Wilhelmina. Dat is de conclusie die historicus Gerard Aalders trekt in zijn biografie van de vorstin. "Ik verbaasde mij ontzettend over hoe ze altijd is neergezet."

Door voorgaande biografen werd Wilhelmina bijvoorbeeld geportretteerd als een van de steunpilaren van Nederland in oorlogstijd, vertelt Aalders in het NOS Radio 1 Journaal. Hij doorzocht de archieven van Washington, Londen en Den Haag en zo ontstond een heel ander beeld. Zijn boek heet: Wilhelmina, werkelijkheid en fictie.

"De invloed van Wilhelmina op de geallieerde oorlogsvoering was ongeveer 0,0", zegt Aalders. "President Roosevelts mening over haar is ronduit vernietigend." De toenmalige president van de VS zou gezegd hebben dat de koningin geen enkel inzicht had in internationale betrekkingen, of in het verloop van de oorlog.

"De paar keer dat Roosevelt haar sprak, heeft hij de tijd gedood met grappen en anekdotes. Hij wilde gewoon niet luisteren naar wat ze te vertellen had. Dat was namelijk niet al te veel." Aalders noemt het onzin dat Wilhelmina ook maar iets heeft bijgedragen aan de bevrijding van Nederland.

'Godsgeschenk voor de Gestapo'

Hij citeert ook bronnen uit het verzet. Die schatten dat het handelen van de vorstin honderden verzetsleden het leven heeft gekost. "Ze had het verzet gecentraliseerd, terwijl ze geen enkel benul had hoe het in elkaar zat. Een godsgeschenk voor de Gestapo." De verdeeldheid binnen het verzet was volgens de historicus enorm. Die versplinterde groepen centraliseren was daarom riskant.

Na de oorlog zijn volgens Aalders talloze documenten, die de vorstin in een kwaad daglicht stelden, verbrand. Dat verklaarde een oud-secretaresse van Wilhelmina tegen hem. Vermoedelijk werden zelfs in in het buitenland belastende dossiers vernietigd, maar daar heeft de historicus geen hard bewijs voor.

De als republikein bekend staande Aalders kreeg overigens geen toegang tot de koninklijke archieven. Aalders verdedigt zich in het radio-interview tegen de kritiek dat hij als koningshuis-criticus te gekleurd is in zijn oordeel. "Ik laat de feiten spreken. De bronnen staan onderaan iedere bladzijde en die kun je controleren."
Syrische president verliest Franse decoratie
16 April, 23:00 Skynet
De Syrische president Bashar al-Assad verliest binnenkort de Franse decoratie van het Franse Legioen van Eer. De procedure is in gang gezet om Assad die titel te ontnemen. Dat meldt het Elysťe maandagavond.


Armeens protest in Jerevan voor verkiezing ex-president Sarkisian tot premier
16 April, 16:24 Skynet
Duizenden betogers zijn vandaag de straat opgetrokken in de Armeense hoofdstad Jerevan om te protesteren tegen Serj Sarkisian, die tien jaar lang president was van het land en nu hoogstwaarschijnlijk premier wordt.


Comey: Trump is notoire leugenaar en ongeschikt als president
16 April, 05:12 Volkskrant
In een interview met de Amerikaanse nieuwszender ABC heeft James Comey zoals verwacht hard uitgehaald naar president Donald Trump. De ontslagen FBI-directeur noemde Trump een notoire leugenaar en ongeschikt als president. In het vijf uur durende interview met ABC (waarvan vannacht een samenvatting van ťťn uur werd uitgezonden) vertelde Comey dat Trump totaal ongeschikt is als president. 'Veel mens


Presidentsverkiezing Montenegro - Djukanovic in eerste ronde verkozen tot president
16 April, 00:06 Skynet
De historische leider van Montenegro, Milo Djukanovic, heeft de presidentsverkiezingen in zijn land al in de eerste ronde gewonnen. Dat meldt zijn partij zondagavond.


Montenegrijnen kiezen nieuwe president
15 April, 10:18 Skynet
In Montenegro zijn zondag om 7 uur de stembussen opengegaan voor presidentsverkiezingen waarbij oudgediende Milo Djukanovic weer op het voorplan is gekomen. De 56-jarige Djukanovic was sinds 1991 zes keer premier en ook president van 1998 tot 2003. Als bondgenoot van het Westen leidde hij zijn land naar de onafhankelijkheid van ServiŽ in 2005 en in de NAVO.


Zware explosie in regio in Noord-SyriŽ

In een gebied in Noord-SyriŽ, waar zich Iraanse troepen bevinden, heeft zich een zware explosie voorgedaan. Maar het is nog onduidelijk wat de ontploffing in de provincie Aleppo zaterdagavond veroorzaakt heeft. Dat zegt het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten, een ngo uit Groot-BrittanniŽ die aanleunt bij de oppositie en die de Syrische burgeroorlog monitort.
Sloveense president ontbindt parlement en prikt datum voor vervroegde verkiezingen

De Sloveense president Borut Pahor heeft zaterdag het nationale parlement ontbonden en vervroegde verkiezingen gepland voor 3 juni.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be