NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
President

2News.be / Trefwoorden / President

Indonesische president krijgt getekende Metallica-plaat cadeau, geeft het af en koopt het terug voor stevige som

Als toegewijde fan van metalmuziek heeft de Indonesische president Joko Widodo 800 dollar betaald om eigenaar te worden van een Metallica-album dat de Deense premier Lars Lokke Rasmussen hem vorig jaar cadeau heeft gedaan. Dit heeft woordvoerder Febri Diansyah van de Commissie voor de Uitroeiing van Corruptie donderdag bekendgemaakt.
President Venezuela: eerste verkoopdag Petro-token bracht 735 miljoen dollar op
Gisteren, 11:48 Tweakers
De president van Venezuela, NicolŠs Maduro, zegt dat de eerste dag van de presale van de eerder aangekondigde Petro-cryptovaluta 735 miljoen dollar heeft opgebracht. Omgerekend is dat ongeveer 597 miljoen euro.


Palestijnse president Abbas eist volwaardig lidmaatschap VN

De president van de Palestijnse Autoriteit, Mahmoud Abbas, heeft dinsdag in een speech voor de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties gepleit voor volwaardig Palestijns lidmaatschap bij de internationale organisatie. Het is de eerste keer sinds 2009 dat Abbas de raad in New York toesprak.
Oud-president Fujimori van Peru moet opnieuw terechtstaan
Dinsdag, 01:24 NOS nieuws

Oud-president Alberto Fujimori van Peru moet opnieuw terechtstaan. Fujimori kreeg in december gratie van de huidige president vanwege zijn slechte gezondheid. Hij zat sinds 2009 een celstraf uit van 25 jaar wegens corruptie en mensenrechtenschendingen.

Een rechtbank heeft nu bepaald dat dat niet betekent dat de oud-president is gevrijwaard van een nieuwe rechtszaak over de dood van zes boeren in Pativilca in 1992. Een paramilitaire groep schoot de zes dood tijdens Fujimori's bewind.

De advocaat van de 79-jarige Fujimori zegt de uitspraak te bestuderen, mogelijk gaat de oud-president in beroep. Ook 22 anderen moeten volgens de BBC terechtstaan voor de moorden in Pativilca.

Lichtend Pad

Fujimori kreeg op Kerstavond gratie omdat hij ongeneeslijk ziek zou zijn. Het kwam president Pedro Pablo Kuczynski op veel kritiek te staan in Peru en van mensenrechtengroeperingen. De figuur van de oud-president verdeelt Peru diep, hij wordt gerespecteerd en gehaat.

Fujimori regeerde het land van 1990 tot en met 2000 met ijzeren vuist en had zijn handen vol aan de guerrillabeweging Lichtend Pad. Tienduizenden mensen kwamen tijdens de strijd tussen de overheid en de maoÔstische guerrilla's om het leven. In 2000 vluchtte hij naar Japan. In 2005 werd hij in Chili opgepakt en twee jaar later uitgeleverd.
President Gambia schort de doodstraf op
Maandag, 01:12 NOS nieuws

De Gambiaanse president Adama Barrow heeft de doodstraf in het land opgeschort, meldt het Britse persbureau Reuters. Barrows had al eerder bekendgemaakt van de doodstraf af te willen.

In 2012 werden in Gambia negen doodvonnissen voltrokken wat het land op forse internationale kritiek kwam te staan. Het was toen voor het eerst in 27 jaar dat in het West-Afrikaanse land de doodstraf weer werd uitgevoerd. In Gambia staat de doodstraf op moord en 'verraad', maar ook op onder meer het bezit van 250 gram cocaÔne.

Het West-Afrikaanse land werd 22 jaar geregeerd door dictator Yahya Jammeh. Die verloor in december 2016 de verkiezingen, waarna Barrow werd geÔnaugureerd. In een toespraak om de onafhankelijkheid van Groot-BrittanniŽ te vieren, dit jaar 53 jaar geleden, zei Barrows dat de opschorting de eerste stap is in het proces van afschaffing van de doodstraf.

Volgens Amnesty international is de doodstraf op zijn retour in Afrika. Zo werden in opdracht van de overheid in 2016 in heel Afrika 22 mensen geŽxecuteerd, in 2015 waren er dat nog 43.
President Kabila komt ongedeerd uit verkeersongeval
Zondag, 20:24 Gazet v. Antwerpen

De Congolese president Joseph Kabila is ongedeerd gebleven bij een ongeval op de weg waarin zijn konvooi zondag betrokken was tijdens een officieel bezoek aan Zambia, zo heeft de lokale pers gemeld.
President centrale bank Letland opgepakt in corruptieonderzoek

Het hoofd van de centrale bank van Letland is opgepakt in een onderzoek naar mogelijke corruptie en witwassen. Dat heeft premier Kucinskis van de Baltische staat laten weten. Waar bankpresident Ilmars Rimsevics precies van verdacht wordt, is niet bekendgemaakt.

Op de Letse staatstelevisie was te zien hoe Rimsevics gisteravond aankwam bij het kantoor van de Letse anticorruptie-autoriteit. Vanochtend zou hij daarvandaan zijn weggevoerd met een busje. Vrijdag zouden zijn huis en zijn kantoor al zijn doorzocht.

Vanwege zijn functie als bankpresident van euroland Letland is Rimsevics ook lid van het bestuur van de Europese Centrale Bank. De ECB wil niet reageren op de arrestatie van Rimsevics.

Tijdelijk aftreden

Sinds 2001 staat Rimsevics (52) aan de leiding van de centrale bank. In een persconferentie riep de Letse minister van FinanciŽn de bankpresident op om terug te treden zolang het onderzoek naar hem loopt.

In de Letse bankensector komen de laatste jaren geregeld corruptie- en witwaszaken aan het licht. Zwart geld uit Rusland wordt vaak witgewassen via Letse banken.
President HaÔti: Oxfam-schandaal is topje van de ijsberg
Zaterdag, 00:36 NOS nieuws

De president van HaÔti wil meer onderzoek naar hulporganisaties die na de aardbeving van 2010 in zijn land actief waren. In een interview met persbureau Reuters noemt hij het schandaal rond Oxfam "het topje van de ijsberg".

"Het is niet alleen Oxfam. Er zijn andere ngo's die precies hetzelfde doen, en de informatie intern houden", zegt Jovenel Moise. "Ook andere organisaties die hier sinds 2010 zijn moeten worden onderzocht."

Moise noemt expliciet Artsen zonder Grenzen in het vraaggesprek. Volgens hem zijn er indertijd zeventien mensen van die hulporganisatie uit het land teruggetrokken wegens wangedrag, zonder dat er details bekend zijn gemaakt.

Het is niet duidelijk waaraan Moise refereert. Artsen zonder Grenzen zegt de opmerkingen van Moise te zullen onderzoeken. Een woordvoerder zegt blij te zijn met toezicht en seksueel wangedrag niet te tolereren.

Seksfeesten

Afgelopen week kwam Oxfam in het nieuws na beschuldigingen over seksfeesten op HaÔti in de nasleep van de aardbeving. De hulporganisatie bood excuses aan, hoewel de man die de spil van het schandaal vormt de verhalen ontkent.

Artsen zonder Grenzen maakte deze week bekend dat er afgelopen jaar wereldwijd 24 gevallen van seksueel wangedrag waren gemeld. Details daarover werden niet vrijgegeven.
'Governator' Arnold Schwarzenegger wordt president in 'Kung Fury'
Vrijdag, 14:06 Skynet
Acteur en oud-gouverneur van CaliforniŽ Arnold Schwarzenegger gaat een rol spelen in de actiekomedie 'Kung Fury'. Hij neemt in de film de rol van Amerikaans president op zich. Dat meldt The Hollywood Reporter.


Jimmy Kimmel na dodelijke schietpartij: ?Trump, je hebt letterlijk niets gedaan?

De Amerikaanse talkshow-host Jimmy Kimmel heeft afgelopen donderdag een opvallend emotionele toespraak gehouden naar aanleiding van de schietpartij in Florida, waarbij 17 mensen om het leven kwamen. ?Kinderen worden vermoord, doe er iets aan?, sprak hij president Donald Trump toe.
Oud-president Philips Jan Timmer strijdt tegen activistische aandeelhouders
Vrijdag, 02:24 Volkskrant
Het Europese bedrijfsleven laat zich koloniseren door Angelsaksische multinationals en aandeelhouders. Activistische aandeelhouders, ook wel aasgieren genoemd, ontmantelen daarbij onbeschermde concerns in Europa. Tegelijkertijd grijpen grote Amerikaanse multinationals als Apple en Google de wereldhegemonie. Dit zegt Jan Timmer, voormalig president van Philips (1990-1996) in zijn boek De Man van Ph


President Duterte verbiedt Filipijnen te werken in Koeweit na zevende dode
15 Februari, 23:24 Volkskrant
De zevende dode was er een te veel. Na de ontdekking van het lijk van de 29-jarige Joanna Demafelis in een vrieskist in Koeweit ontstak de Filipijnse president Rodrigo Duterte in woede. Hij schold op de Koeweiti, die 'Filipijnse dienstmeisjes verkrachten' en ze '21 uur per dag laten werken'. Hij vroeg: 'Is er iets mis met jullie cultuur? Is er iets mis met jullie waarden?' In oorlogsstemming heeft


President Zuma en de Gupta-broers: vier handen op een buik
14 Februari, 17:24 NOS nieuws

De Zupta's, zo worden ze in Zuid-Afrika ook wel genoemd. Omdat ze president Jacob Zuma volledig in hun zak zouden hebben. Ajay, Atul en Rajesh Gupta. In 1993 verhuisden ze van India naar Zuid-Afrika. Al snel bouwden ze een enorm zakenimperium op, met belangen in meer dan veertig bedrijven. Van mijnbouw tot luchtvaart. Ook zijn ze eigenaar van een krant en zelfs een televisiestation.

De drie zakenbroers raakten bevriend met president Zuma. Ook in deze vriendschap werd veel geÔnvesteerd. Opvallend vaak werden ze in Zuma's aanwezigheid gezien. Bij een Gupta-bruiloft mochten de gasten landen op een militaire luchtmachtbasis en kregen ze politiebegeleiding. Een zoon, dochter en een van de vrouwen van Zuma werken bij een van de Gupta-bedrijven.

Met de groeiende vriendschap vergrootte ook de politieke invloed. In 2016 biechtte de voormalige staatssecretaris van FinanciŽn op dat hij op het kantoor van de Gupta's was geroepen. Daar kreeg hij geld en een baan aangeboden. Dat ging om de baan van zijn baas, de minister van FinanciŽn, die kort daarvoor door Zuma was ontslagen.

Ook was er een rapport van de Zuid-Afrikaanse parlementaire ombudsman. Hierin werden de Gupta's beschuldigd van samenwerking met Zuma om overheidscontracten binnen te halen. Gelekte e-mails zouden ook aantonen dat ze smeergeld betaalden.

De kritiek onder de bevolking op de invloed van de Gupta-broers werd de afgelopen jaren steeds sterker. Net als de kritiek op president Zuma. Nu het aftreden van de president een kwestie van tijd is, verdwijnt ook de macht van de Gupta's.
Ex-president Saakasjvili van GeorgiŽ aangekomen in Nederland - en wil zich hier vestigen
14 Februari, 13:48 Volkskrant
De voormalige Georgische president Michail Saakasjvili wil zich in Nederland vestigen na zijn uitzetting uit OekraÔne. Dat heeft zijn advocaat in Nederland, Oscar Hammerstein, verklaard na Saakasjvili's aankomst op Schiphol, eerder vandaag. Hammerstein en Saakasjvili bevinden zich momenteel volgens de advocaat bij een kantoor van de Immigratie- en Naturalisatie Dienst in Rotterdam om de verblijfsp


Hoe nu verder in Zuid-Afrika? Want na het 'Zuma-probleem' is er nog altijd het 'ANC-probleem'
15 Februari, 12:36 Volkskrant
Na bijna negen jaar presidentschap is het tijdperk van Jacob Zuma voorbij. De door schandalen achtervolgde Zuma trad gisteravond terug onder grote druk van zijn partij, het ANC. Hoe gaat Zuid-Afrika verder na deze 'Zexit', en nog vier vragen. Zuma's vele criticasters reageren opgetogen: 'De nachtmerrie is eindelijk voorbij', kopte vanochtend in grote letters de website van de Zuid-Afrikaanse Huffi


Voorzitter Oxfam International opgepakt in Guatemala
13 Februari, 17:24 NOS nieuws

De voorzitter van de hulpverleningsorganisatie Oxfam International is opgepakt in een corruptieonderzoek in Guatemala. Juan Alberto Fuentes is een van de tien verdachten in deze zaak die vandaag werden opgepakt. Onder hen is ook oud-president Alvaro Colom.

Het onderzoek richt zich op de aankoop van autobussen in de periode 2008-2012, toen Fuentes minister van FinanciŽn en Colom president was. "We denken dat we volgens de regels hebben gehandeld, maar laten we afwachten wat de rechter ervan zegt", zei Colom bij het binnengaan van het gerechtsgebouw.

Slecht moment

De arrestatie van Fuentes had voor Oxfam niet op een slechter moment kunnen komen. De organisatie ligt al onder vuur omdat Oxfam-medewerkers tijdens missies in HaÔti en Tsjaad seksfeesten hebben georganiseerd waarbij prostituees werden ingehuurd. In het geval van HaÔti wordt niet uitgesloten dat sommige prostituees minderjarig waren.

Deze missies vielen onder verantwoordelijkheid van de Britse Oxfam-organisatie. De Britse toezichthouder voor goede doelen onderzoekt hoe de Britse Oxfam-tak met signalen over seksueel wangedrag door de betrokken medewerkers is omgegaan.

De Nederlandse tak, Oxfam Novib was er niet bij betrokken. Toch wil minister Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking dat hulporganisaties protocollen opstellen, waarin staat dat donateurs in geval van fraude of wangedrag hun geld kunnen terugvragen.
Zuid-Afrikaanse president Zuma stapt per direct op
14 Februari, 22:12 NOS nieuws

De Zuid-Afrikaanse president Zuma stapt per direct op. Dat heeft hij bekendgemaakt in toespraak. "Geen leider moet langer blijven dan het volk wil dat hem gekozen heeft."

Morgen stond een stemming over het lot van Zuma in het parlement gepland en vandaag zei Zuma op televisie dat hij zal opstappen als de motie van wantrouwen aangenomen wordt. Maar nu is hij, na maanden van tegenstribbelen, zelf toch tot de conclusie gekomen dat het beter is dat hij direct weggaat.

Het ANC wil dat vicepresident Cyril Ramaphosa, die ook de nieuwe leider is van het ANC, de nieuwe president van het land wordt.
'Raspoetin' van oud-president Zuid-Korea krijgt 20 jaar cel
13 Februari, 10:12 NOS nieuws

Een rechtbank in Seoul heeft een vertrouweling van voormalig president Park Geun-hye van Zuid-Korea veroordeeld tot 20 jaar cel. Ze krijgt die straf omdat ze steekpenningen heeft aangenomen van Zuid-Koreaanse bedrijven, waaronder Samsung.

Vanwege het corruptieschandaal werd Park bijna een jaar geleden afgezet, en korte tijd later opgepakt. Ze zit vast op verdenking van corruptie en machtsmisbruik. Een uitspraak in haar proces wordt voor april verwacht, als haar hechtenis officieel afloopt.

De vertrouweling van Park, de 62-jarige Choi Soon-sil, werd in november 2016 opgepakt. Ze zou haar goede banden met de president hebben misbruikt en bedrijven hebben gedwongen om tientallen miljoenen euro's te betalen aan twee non-profitorganisaties waar zij het voor het zeggen had.

Choi zou ook toegang gehad hebben tot geheime overheidsdocumenten, terwijl ze geen officiŽle functie had binnen de regering van Park. Choi, en ook Park, bestrijden dat ze betrokken zijn bij corruptie.

Dochter op universiteit

Ook de topman van Lotte, een conglomeraat waar tal van bedrijven onder vallen, is veroordeeld. Shin Dong-bin kreeg 2,5 jaar cel voor corruptie. Hij zou miljoenen hebben gedoneerd aan de ngo's van Choi in ruil voor een voorkeursbehandeling. Verder is een belangrijke medewerker van Park veroordeeld tot zes jaar cel.

Choi werd vorig jaar zomer al veroordeeld tot drie jaar cel omdat ze een universiteit onder druk had gezet om haar dochter toe te laten.
President Zuma van Zuid-Afrika wordt waarschijnlijk vriendelijk doch dringend verzocht af te treden
11 Februari, 22:48 Volkskrant
De Zuid-Afrikaanse president Jacob Zuma wordt naar alle waarschijnlijkheid maandag formeel verzocht af te treden door zijn partij ANC. De nieuwe leider van het Afrikaans Nationaal Congres (ANC), Cyril Ramaphosa, sprak zondag na een speciaal ingelaste partijbijeenkomst van een 'rustige en doelmatige machtsoverdracht' in de geest van Zuid-Afrika's icoon van verzoening, Nelson Mandela. Ramaphosa refe


Kim Jong-un onder de indruk van Zuid-Koreaanse inzet
13 Februari, 01:48 NOS nieuws

Kim Jong-un wil de banden met Zuid-Korea verder aanhalen, nu een bezoek van een Noord-Koreaanse delegatie aan de Olympische Spelen in Pyeongchang succesvol is verlopen. De dictator heeft goede berichten gekregen van de delegatie die uit Zuid-Korea terugkeerde en zegt nu een "warm klimaat van verzoening en dialoog" te willen stimuleren.

Kim Yo-jong, de zus van de dictator, verbleef samen met enkele hoogwaardigheidsbekleders drie dagen in het buurland. Bij de openingsceremonie kwam het tot een historische handdruk met de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in. Sinds het einde van de Koreaanse Oorlog (1950-1953) was er geen lid van de heersende Kim-familie meer in het zuidelijke buurland geweest.

'Succesvol bezoek'

Kim Jong-un noemt het bezoek aan de Spelen "succesvol". De "oprechte pogingen" van Seoul om van het bezoek een succes te maken, noemt hij volgens het Noord-Koreaanse staatspersbureau "zeer indrukwekkend". Kim Yo-jong overhandigde tijdens haar verblijf een brief van haar broer aan president Moon waarin hij hem vroeg "op korte termijn" te komen praten in hoofdstad Pyongyang.

De Spelen in Pyeongchang zijn door beide landen aangegrepen om de diplomatieke banden aanhalen. Sinds het einde van de Koreaanse Oorlog verkeren de landen formeel in staat van oorlog. Sceptici beweren echter dat Kim de Spelen gebruikt om mooi weer te spelen, terwijl hij het nucleaire programma van zijn land verder ontwikkelt.

De Verenigde Staten zeggen kansen te zien voor diplomatiek overleg met Noord-Korea. De VS heeft Noord-Korea zware sancties opgelegd vanwege de kern- en raketproeven van dat land. Volgens de Amerikaanse vicepresident Mike Pence moet Noord-Korea dan wel concrete stappen zetten in het afbouwen van het kernprogramma.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be