NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
President

2News.be / Trefwoorden / President

Parlement Venezuela raakt officieel macht kwijt
Gisteren, 20:42 NOS nieuws

In Venezuela is het parlement officieel zijn macht kwijtgeraakt. De Grondwetgevende Vergadering, die president Maduro steunt, besloot unaniem om de macht over te nemen.

Het besluit kwam nadat de leiding van het parlement had geweigerd om trouw te zweren aan de Grondwetgevende Vergadering. Die werd begin deze maand beŽdigd na een referendum dat door de oppositie werd geboycot. In het parlement heeft de oppositie de meerderheid.

In de praktijk verandert er niet veel door het besluit. Het hooggerechtshof van Venezuela nam het parlement al veel macht af en blokkeerde bijna elke wet.

'Nepverkiezingen'

Na het referendum kreeg Venezuela internationaal veel kritiek. Tientallen landen erkennen de Grondwetgevende Vergadering niet. De VS noemde het referendum 'nepverkiezingen' en stelde sancties in tegen het land en president Maduro. President Trump zei vorige week dat hij militair ingrijpen niet uitsluit.

De regering van president Maduro beschuldigt de oppositie ervan samen te werken met de Verenigde Staten in een poging Maduro met geweld aan de kant te zetten.
Amerikaanse president Trump verhoogt status van legeronderdeel Cyber Command
Gisteren, 20:12 Tweakers
De Amerikaanse president Donald Trump heeft bekendgemaakt dat hij de status van het legeronderdeel Cyber Command verhoogt. Daarmee wil hij meer nadruk leggen op de verdediging tegen internetaanvallen.


Rwandese president Kagame ingezworen in bijzijn van 19 Afrikaanse staatshoofden
Gisteren, 18:00 Skynet
Paul Kagame heeft de eed als president van Rwanda afgelegd voor een derde mandaat van zeven jaar. De eedaflegging vond in het nationale stadion van Kigali plaats, in aanwezigheid van negentien Afrikaanse staatshoofden. Kagame won op 4 augustus de presidentsverkiezing met bijna 99 procent van de stemmen.


Tony Schwartz, auteur van memoires van Trump in 1987, verwacht ontslag van president
Gisteren, 17:24 Skynet
De auteur van "The Art of the Deal", de memoires van Donald Trump die in 1987 verschenen, denkt dat de miljardair voor het einde van zijn mandaat in 2021 ontslag zal nemen als president van de Verenigde Staten, misschien zelfs voor het einde van dit jaar. Mede door zijn boek kreeg Trump de reputatie van gewiekst zakenman.


Aanslag Barcelona - Catalaanse president kondigt drie dagen van rouw af
Gisteren, 00:19 Skynet
De Catalaanse president Carles Puigdemont heeft drie dagen van rouw afgekondigd in de regio. Dat zeggen de Catalaanse autoriteiten via Twitter.


"Nooit opnieuw oorlog op Koreaanse schiereiland", sust Zuid-Koreaanse president
Donderdag, 10:24 Skynet
Nooit zal er opnieuw een oorlog uitbreken op het Koreaanse schiereiland. Dat heeft de Zuid-Koreaanse president Moon Jae vandaag gezegd op een persconferentie. Hij bevestigde dat de Verenigde Staten geen militaire actie tegen Noord-Korea zullen ondernemen zonder daar eerst met Zuid-Korea over te overleggen.


Geweld Charlottesville - "We hebben nood aan echt leiderschap, te beginnen met de president"
Woensdag, 01:12 Skynet
Kort nadat de Amerikaanse president Donald Trump nogmaals herhaalde dat zowel de extreemrechtse betogers als de tegenbetogers verantwoordelijk zijn voor het geweld in Charlottesville afgelopen weekend, heeft de gouverneur van Virginia, de staat waar door het geweld een vrouw om het leven kwam, uitgehaald naar Trump. "We hebben nood aan echt leiderschap, te beginnen met de president", laat gouverneur McAuliffe optekenen in een persmededeling dinsdag (plaatselijke tijd).


Bourgeois in zuidelijk Afrika - Minister-president verkiest leeuwenkop(je) in Kaapstad
Dinsdag, 19:18 Skynet Belgie
Vlaams minister-president Geert Bourgeois heeft dinsdag, in het kader van een Vlaamse missie in zuidelijk Afrika, een bezoek gebracht aan het project "All Women Recycling" in Kaapstad. Kwetsbare vrouwen maken er met behulp van Vlaams ontwikkelingsgeld kleurrijke cadeaudoosjes uit PET-flessen. Die "kliketyklik"-boxen worden in Zuid-Afrika verkocht aan bijvoorbeeld toeristen, maar het overgrote deel is bestemd voor uitvoer. Bourgeois verkoos -weinig verrassend misschien- een doosje met een leeuwenkop, als cadeautje voor het thuisfront.


De eerste 100 dagen van president Macron: hoe staat hij er nu voor?
Dinsdag, 06:54 NOS nieuws

"Ik ben wel teleurgesteld in Macron", zegt een man met een stokbrood onder zijn arm. "Nee, het is nog te vroeg, hij is net begonnen", zegt een vrouw met een boodschappentas.

De man: "Maar hij voert gewoon een rechts beleid! En ik dacht dat hij gematigd links was!" De vrouw: "Geef hem een kans. Je kan nog helemaal niet zeggen wat zijn beleid voor ons, gewone mensen, gaat betekenen."

In de Rue Gaulthier de Rumilly in het Noord-Franse Amiens kennen ze president Emmanuel Macron allemaal, in ieder geval van naam. Macron groeide hier op. Zijn oude school ligt iets verderop. Zijn oma woonde om de hoek.

"Daar verderop...", zegt de man en wijst naar het einde van de straat. "Daar woont de vader van Macron." "We zien hem nog vaak lopen hoor!", vult de vrouw aan.

Twijfels

Over het algemeen zijn de bewoners van Amiens gematigd over de president. Ze twijfelen, hebben kritiek of geven hem nog het voordeel van de twijfel. Het enthousiasme van de verkiezingen, drie maanden geleden, is weggeŽbd. Toen stemde bijna driekwart van de inwoners van Amiens op 'hun' Macron.

Emmanuel Macron werd gekozen als politicus met veel elan en nieuwe ideeŽn, maar resultaten zijn er nog niet. Het meeste beleid staat na honderd dagen nog in de steigers. Frankrijks grootste zorg, de werkloosheid, is nog alles behalve aangepakt.

"De kiezers twijfelen nu. Het verrassingseffect is namelijk voorbij", zegt Vanessa Lamarre. Ze is hoofdredacteur van de regionale omroep in Amiens, France Bleu Picardie. Ze volgt Emmanuel Macron op de voet. "Tijdens de verkiezingen was hij de kandidaat van de vernieuwing, nu moet hij het ook eens gaan waarmaken."

"De regering van Macron heeft onverwachte bezuinigingen aangekondigd, zoals op de huursubsidie. Daar is teleurstelling over ontstaan bij de Fransen", zegt Lamarre.

De belangrijkste wet die tot nu toe werd aangenomen gaat over het bestrijden van fraude in de politiek. Die wet heeft een belangrijke symbolische waarde, maar weinig effect op het dagelijks leven van de Fransen.

Gun Macron de tijd

Ook buiten Amiens neemt daarom de onvrede toe. Uit peilingen blijkt dat nog maar iets meer dan de helft van de Fransen positief is over Macron. Daarmee is de populariteit van de president razendsnel gedaald - nog sneller zelfs als die van FranÁois Hollande en Nicolas Sarkozy na hun verkiezing in 2012 en 2007.

Lamarre: "Je moet Macron nog even de tijd gunnen. Hij is net begonnen, zijn regering is nieuw, zijn parlementsfractie is nieuw. Er liggen veel plannen op tafel. Geef ze de tijd om die uit te voeren."
Enorme modderstromen Sierra Leone, vrees voor honderden doden
Maandag, 15:24 NOS nieuws

Modderstromen in Sierra Leone hebben mogelijk honderden slachtoffers gemaakt. Een helling op een heuvel in de hoofdstad Freetown is na een overvloedige regenbui gaan schuiven.

Veel huizen zijn onder de modder bedolven. Ooggetuigen spreken over vele tientallen doden.

Een ziekenhuis meldt dat er al 180 doden zijn geteld. Autoriteiten zeggen dat het te vroeg is om een inschatting te maken van het aantal slachtoffers.
Reacties Charlottesville: 'Mr President: Dit waren rechtsextremisten en dit was binnenlands terrorisme'
Zondag, 03:36 Volkskrant
De Amerikaanse president Donald Trump heeft in een reactie op dodelijk geweld in Charlottesville de schuld gelegd bij 'meerdere zijden'. Hij weigerde de extreemrechtse demonstranten te veroordelen die zaterdag zwaarbewapend demonstreerden in de staat Virginia. Een automobilist reed in op een† tegendemonstratie en doodde ťťn vrouw, en verwondde tientallen anderen. Trump gaf al snel een persconferen


Waar is de Nigeriaanse president? Al 95 dagen is er niets vernomen van Buhari, Nigerianen eisen opheldering
12 Augustus, 14:18 Volkskrant
In Nigeria wordt de roep om het aftreden van president Muhammadu Buhari steeds luider, omdat hij al meer dan 95 dagen van de aardbodem is verdwenen. Actievoerders protesteren sinds enkele dagen in de straten van Abuja en Lagos met spanborden onder de hashtag #ResumeOrResign, waarin ze de 74-jarige president vragen het werk op te pakken of zijn functie neer te leggen. De actievoerders die worden aa


Trump: leger VS 'locked and loaded' voor Noord-Koreaanse agressie
11 Augustus, 15:54 NOS nieuws

De Amerikaanse president Donald Trump heeft Noord-Korea opnieuw gewaarschuwd. "Militaire oplossingen staan klaar", twittert hij. "Gericht en geladen, mocht Noord-Korea domme beslissingen nemen. Hopelijk bewandelt Kim Jong-un een ander pad."

Het is Trumps tweede reactie na de mededeling van het Noord-Koreaanse leger dat het voorbereidingen treft om vier raketten af te vuren richting het Amerikaanse eiland Guam. Gisteren zei hij al dat de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un "heel, heel nerveus" moest zijn.

Op het bericht dat Noord-Korea een kernkop zou hebben die past op een raket die Amerika kan bereiken, zei Trump dinsdag dat het communistische land te maken zal krijgen met "vuur en furie die de wereld niet eerder heeft gezien".

Hierop escaleerde de retoriek tussen de twee landen. Noord-Korea zei dat als de VS zou overgaan tot een preventieve aanval, een "totale oorlog" zou volgen.

Rusland

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Lavrov heeft bezorgd gereageerd op de wederzijdse bedreigingen en noemt de risico's bijzonder hoog. Hij typeert de retoriek volgens persbureau Reuters als overdreven en hoopt dat het gezond verstand zal zegevieren.

Lavrov zei ook dat er een Russisch-Chinees plan is om de situatie te deŽscaleren. Daarbij stoppen de Noord-Koreanen met het testen van raketten. In ruil houden de VS en Zuid-Korea geen grote militaire oefeningen meer, zoals de oefening die later deze maand is gepland. Volgens hem moet de partij die "slimmer en sterker" is de eerste stap zetten om de crisis te bezweren,
Partij van Turkse president Erdogan: ?We hebben prins Laurent nooit uitgenodigd?
11 Augustus, 13:30 Gazet v. Antwerpen

De Brusselse afdeling van AKP, de partij van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan, heeft prins Laurent nooit uitgenodigd voor een politiek evenement, zo heeft de partij vrijdag meegedeeld. De krant Le Soir had begin deze week geschreven dat de prins een uitnodiging had aanvaard van de aanhangers van Erdogan om de Turkse gemeenschap van Brussel toe te spreken.
Partij van Turkse president Erdogan ontkent uitnodiging prins Laurent
11 Augustus, 13:18 Skynet Belgie
De Brusselse afdeling van AKP, de partij van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan, heeft prins Laurent nooit uitgenodigd voor een politiek evenement, zo heeft de partij vrijdag meegedeeld. De krant Le Soir had begin deze week geschreven dat de prins een uitnodiging had aanvaard van de aanhangers van Erdogan om de Turkse gemeenschap van Brussel toe te spreken.


Oppositie Kenia: Odinga heeft gewonnen, niet president Kenyatta
10 Augustus, 18:18 NOS nieuws

De oppositie in Kenia zegt dat gegevens van de kiescommissie uitwijzen dat Raila Odinga de presidentsverkiezingen heeft gewonnen. Volgens de officiŽle gegevens van die commissie heeft juist de huidige president, Uhuru Kenyatta, gewonnen.

Volgens een woordvoerder van de oppositie wijzen gegevens van de servers uit dat Odinga een voorsprong heeft van enkele honderdduizenden stemmen: 8.041.726 stemmen voor Odinga om 7.755.428 stemmen voor Kenyatta. Screenshots van het systeem zouden dit bewijzen. De oppositie eist nu dat Odinga als president wordt aangewezen.

De kiescommissie zelf bracht vandaag naar buiten dat na het tellen van bijna 98 procent van de stemmen Kenyatta nog altijd een grote voorsprong heeft; zo'n 54 procent van de stemmen zijn voor de huidige president, iets meer dan 44 procent voor zijn tegenstander Odinga.

Hack

Gisteren maakte de kiescommissie bekend dat bij de presidentsverkiezingen op geen enkel moment is ingebroken op IT-systemen van de commissie. Odinga zegt dat hackers zich toegang hebben verschaft tot de systemen van de kiescommissie en uitslagen hebben gemanipuleerd.

De presidentsverkiezingen afgelopen dinsdag verliepen rustig. Na het nieuws van mogelijke fraude was het onrustig op verschillende plekken in het land. Daarbij vielen verschillende doden. In enkele plaatsen is de rust nog niet weergekeerd.

Bloedbad

De verkiezingen van 2007 eindigden in een bloedbad. Meer dan 1100 mensen kwamen toen om het leven door geweld en zo'n 600.000 Kenianen sloegen op de vlucht.

President Kenyatta riep de bevolking dit jaar op om massaal te gaan stemmen, en dat op een "vredige manier" te doen.
President Iran om: Rohani benoemt toch vrouwen in kabinet
9 Augustus, 22:30 Volkskrant
In Iran zijn woensdag drie vrouwen benoemd op hoge regeringsposten. Dat gebeurde nadat de Iraanse president, Hassan Rohani, was bekritiseerd toen hij een dag eerder een kabinet met alleen mannen presenteerde. Vrouwen ontbreken doorgaans op hoge posities in de Iraanse politiek. Slechts ťťn vrouw heeft sinds de Islamitische Revolutie in 1979 in het kabinet gezeten: Marzieh Dastjerdi, van 2009 tot 20


Zuid-Koreaanse president roept op tot grote militaire hervorming
9 Augustus, 07:48 Skynet
De Zuid-Koreaanse president Moon Jae heeft vandaag opgeroepen tot een grote militaire hervorming, nu het Noord-Koreaanse atoomprogramma klaarblijkelijk veel vooruitgang boekt.


Labour-leider Corbyn weigert Venezolaanse president Maduro af te vallen
9 Augustus, 12:18 Volkskrant
Jeremy Corbyn weigert zijn politieke vriend Nicolas Maduro af te vallen. Vanuit zijn eigen partij was de Labour-leider onder druk gezet om de president van Venezuela aan te spreken op diens dictatoriale koers, maar volgens Corbyn komt het bloedvergieten in het verarmde Zuid-Amerikaanse land van beide kanten. Corbyn voegde er wel aan toe 'erg bedroefd' te zijn over de dodelijke slachtoffers die de


Iraanse president pleit voor meer persvrijheid: ?Journalisten het werk niet verbieden?
8 Augustus, 12:54 Gazet v. Antwerpen

De Iraanse president Hassan Rohani heeft bij het begin van zijn nieuwe ambtstermijn gepleit voor meer persvrijheid. ?Op basis van absurde en irrelevante aantijgingen zouden we journalisten het werk niet moeten verbieden?, aldus Rohani dinsdag op zijn Instagram-pagina.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be