NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Premier

2News.be / Trefwoorden / Premier

Premier rijdt eerste Volvo XC40 van de band in Gentse fabriek
Gisteren, 17:48 Skynet
Premier Charles Michel heeft woensdag bij Volvo Car in Gent de eerste seriegebouwde Volvo XC40 van de band gereden. Daarmee gaf hij het officiŽle startschot voor de productie van de nieuwe compacte SUV. Ook de Gentse burgemeester DaniŽl Termont, gouverneur van Oost-Vlaanderen Jan Briers en Gents havenschepen Matthias De Clercq tekenden present.


Libanese premier stelt ontslag uit
Gisteren, 14:18 Skynet Buitenland
Saad Hariri, de premier van Libanon die vorige week verrassend zijn ontslag aankondigde, stelt zijn vertrek toch uit. Dat heeft hij vandaag, tijdens de Libanese nationale feestdag, zelf gezegd. Hariri heeft zijn beslissing herzien op vraag van de Libanese president Michel Aoun, aldus nog Hariri.


Premier Saad Hariri is terug in Libanon
Dinsdag, 23:54 NOS nieuws

De Libanese premier Saad Hariri is terug in eigen land. Hij arriveerde met een privť-jet vanuit Cyprus, waar hij eerst een gesprek had met president Nicos Anastasiades.

Hariri zei afgelopen weekend in Frankrijk tijdens een bezoek op uitnodiging van president Macron al dat hij morgen in Libanon bij de viering van Onafhankelijkheidsdag wilde zijn. Na een gesprek met de Libanese president Aoun zal hij opening van zaken geven over de gebeurtenissen van de laatste weken.

Hezbollah

Ruim twee weken geleden maakte Hariri vanuit Saudi-ArabiŽ plotseling zijn aftreden bekend. Hij zei dat hij vreesde voor zijn leven en dat de sjiitische Hezbollah in Libanon het op hem had voorzien.

Hezbollah sprak dat met klem tegen en zei dat Hariri in Saudi-ArabiŽ werd vastgehouden. De Libanese president Aoun, die wordt gesteund door Hebollah, wilde het ontslag van Hariri niet accepteren zolang die niet zou terugkomen uit Saudi-ArabiŽ.
IsraŽlische premier kondigt deportatie 40.000 asielzoekers aan
Zondag, 15:24 De Tijd
15:21 Premier Benjamin Netanyahu heeft een 'internationaal akkoord' bereikt waardoor IsraŽl zo'n 40.000 Afrikaanse asielzoekers gedwongen het land zal kunnen uitzetten. Dat heeft Netanyahu zondag zelf beken...


Aruba heeft voor het eerst vrouwelijke premier
Zaterdag, 03:30 NOS nieuws

Aruba heeft voor het eerst in de geschiedenis een vrouwelijke premier. Het is Evelyn Wever-Croes van de partij MEP. Die vormt een coalitie met de partijen POR en RED. Na vijf weken onderhandelen is nu een nieuwe regering beŽdigd.

Het eiland heeft voor het eerst sinds zestien jaar weer een coalitie, na lange tijd geregeerd te zijn door partijen die in hun eentje een meerderheid in het parlement hadden. Bij verkiezingen in september verloor de AVP van de toenmalige premier Eman de absolute meerderheid.

Bezuinigingen

Het kabinet-Wever-Croes bestaat uit acht ministers. Evelyn Wever-Croes neemt naast Algemene Zaken de portefeuilles Integriteit, Energie en Innovatie voor haar rekening.

Aruba kampt met een fors begrotingstekort. De nieuwe regering wil dan ook flink gaan bezuinigen. Eerder tijdens de formatie zei Wever-Croes al dat ze met Nederland om de tafel wil zitten om nieuwe financiŽle afspraken te maken.
Libanese premier Hariri verlaat Saudi-ArabiŽ
Zaterdag, 01:42 Volkskrant
De Libanese premier Saad Hariri heeft via Twitter laten weten dat hij in Saudi-ArabiŽ op weg naar het vliegveld is. Volgens een lid van zijn partij keert Hariri niet rechtstreeks naar Libanon terug, maar reist hij vanuit Riyad eerst naar Frankrijk. Hariri maakte op 4 november onverwachts in Saudi-ArabiŽ bekend dat hij was afgetreden als premier van Libanon. Zijn stap riep veel vragen op en leidde


Hariri zal "als premier van Libanon" ontvangen worden in Elysťe
Vrijdag, 18:48 Skynet
Saad Hariri zal morgen bij zijn aankomst in het Elysťe in Parijs "in de hoedanigheid van eerste minister" van Libanon ontvangen worden. Dat heeft de Franse president Emmanuel Macron duidelijk gemaakt. "Zijn ontslag is niet erkend in zijn land, omdat hij er niet is teruggekeerd", zo verklaarde hij tijdens de sociale top in GŲteborg. Macron verwacht ook dat Hariri na zijn bezoek terug zal keren naar Libanon.


Niet De Bruyne maar ploegmaat is ?Speler van de Maand? in Premier League
Vrijdag, 13:42 Gazet v. Antwerpen

Kevin De Bruyne werd door de supporters van Manchester City verkozen tot ?Speler van de Maand? oktober. Maar de Rode Duivel werd niet verkozen tot ?Speler van de Maand? in de Premier League, die eer ging naar zijn ploegmaat Leroy Sanť.
Rutte excuseert zich bij Belgische premier voor 'lompe' opmerking
15 November, 21:12 NOS nieuws

Premier Rutte heeft zijn Belgische collega gebeld en hem gezegd dat hij zijn opmerking over de dividendbelasting niet had moeten maken.

Rutte zei vrijdag in het wekelijkse Gesprek met de Minister-President over het besluit van het kabinet om de dividendbelasting af te schaffen: "Je ziet aan BelgiŽ wat er gebeurt als je niet op tijd de bakens verzet. In BelgiŽ zijn op ťťn na geen grote internationale bedrijven meer. Dat heeft enorme effecten op de werkgelegenheid."

De Belgische premier Michel was daar boos over. Hij stelt het niet op prijs dat Rutte BelgiŽ heeft opgevoerd in de discussie over de afschaffing van de dividendbelasting. Zijn woordvoerder zei dat Rutte kennelijk niet op de hoogte is van welke bedrijven er allemaal in BelgiŽ zitten.

Rutte zei vandaag in een debat met de Tweede Kamer dat zijn uitspraak "uitermate lomp" was. "Die opmerking had ik niet zo hoeven maken en dat heb ik mijn Belgische collega ook gezegd", aldus de premier.

Een woordvoerder van Michel bevestigde eerder tegenover de NOS dat de Belgische premier de uitspraak "zeer onhandig" vindt. Hij vond een telefoontje wel nodig om de plooien weer glad te strijken.
Macron nodigt 'gegijzelde' Libanese premier Hariri uit in Frankrijk
15 November, 20:36 NOS nieuws

President Macron heeft de Libanese premier Hariri en zijn gezin uitgenodigd om naar Frankrijk te komen. Hariri zit in Saudi-ArabiŽ, waar hij begin deze maand verrassend zijn aftreden bekendmaakte. Libanon weigert het ontslag te aanvaarden en zegt dat de SaudiŽrs Hariri gevangenhouden.

De uitnodiging komt op een moment dat Libanon in een diepe politieke crisis verkeert. Hariri zei in zijn ontslagverklaring dat hij in eigen land vreest voor een moordaanslag door Hezbollah, maar anderen, onder wie president Aoun, betwijfelen die lezing.

In een poging om de Saudische macht in de regio te vergroten zou Saudi-ArabiŽ Hariri hebben gedwongen tot aftreden. Op die manier zou Riyad ook de invloed van het sjiitische Iran, Hezbollahs bondgenoot, willen verkleinen. Naar de smaak van Saudi-ArabiŽ zou Hezbollah, die in de Libanese regeringscoalitie zit, te veel macht hebben.

Hariri heeft gezegd dat hij snel zal terugkeren naar Libanon. Daarvan is het tot dusver niet gekomen.

Geen asiel

De Franse president heeft de afgelopen twee dagen meerdere gesprekken gevoerd met Hariri. Vorige week sprak Macron de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman in Riyad.

Op de precieze reden van de uitnodiging gaat Macron niet in, maar hij benadrukt dat het niet gaat om een aanbod van politiek asiel. "Ik hoop dat Libanon stabiel zal zijn", zei hij in een toelichting tegen journalisten. "We hebben leiders nodig die vrij zijn om hun eigen keuzes te maken en om vrijuit te spreken."

Hariri zelf heeft nog niet gereageerd op het nieuws. Bronnen binnen het Franse presidentiŽle paleis zeggen dat hij en zijn gezin ergens in de komende dagen in Frankrijk zullen aankomen.
President Libanon: Saudi's houden premier Hariri gevangen
15 November, 13:24 NOS nieuws

President Aoun van Libanon heeft gezegd dat de Libanese premier Hariri een gevangene is van Saudi-ArabiŽ. Het is de eerste keer dat Aoun zich zo onomwonden uitlaat over de positie van Hariri. Deze gevangenhouding van Hariri is volgens Aoun een schending van het internationale recht en een daad van agressie tegenover Libanon.

"Niets kan verklaren waarom Hariri al twaalf dagen in Saudi-ArabiŽ is", zei Aoun,"en om die reden beschouwen we hem als een gevangene van de Saudische regering". Zondag zei Aoun al dat Hariri's bewegingsvrijheid in Riyad beperkt was, en dat hij vraagtekens plaatste bij de verklaringen die Hariri in Saudi-ArabiŽ aflegde.

Persoonlijk gesprek

Hariri nam twaalf dagen geleden ontslag als premier in een opmerkelijke televisietoespraak, waarin hij de vrees uitsprak dat hij het slachtoffer zou worden van een moordaanslag. Hij sprak vanuit Saudi-ArabiŽ. Sindsdien heeft hij verschillende keren gezegd dat hij naar Libanon zal terugkeren. Aoun liet weten dat hij het ontslag niet aanvaardt zolang Hariri hem dat niet in een persoonlijk gesprek met hem heeft toegelicht.

Ook na de uitspraak van president Aoun vanochtend liet Hariri via Twitter weer weten dat zijn terugkeer aanstaande is.

Volgens een Libanees tv-station dat nauwe banden heeft met Hariri's partij, zal de premier voor aanstaande zondag in Libanon terug zijn. Op die dag houden de Arabische ministers van Buitenlandse Zaken op Saudisch verzoek in CaÔro een topconferentie.
Catalaanse ex-premier laat onafhankelijkheid varen: 'Andere oplossing mogelijk'
13 November, 20:48 Volkskrant
'Er is voor CataloniŽ een andere oplossing mogelijk dan de onafhankelijkheid'. Dat heeft de voormalige Catalaanse premier Puigdemont gezegd tijdens een interview met de Belgische krant Le Soir. Twee jaar geleden sloeg Puigdemont met zijn regering vastberaden de weg in naar de onafhankelijkheid. Nu maakt hij, uit zijn functie gezet en in ballingschap in BelgiŽ, rechtsomkeert. Het is opnieuw een tek


Steun voor afgetreden premier tijdens marathon in Beiroet
12 November, 16:36 NOS nieuws

In Beiroet hebben deelnemers en bezoekers aan de jaarlijkse marathon hun steun betuigd aan premier Hariri die op 4 november onverwacht aftrad. De Libanese president Aoun zei gisteren al dat de marathon een nationale demonstratie moest worden voor de terugkeer van de premier.

Verschillende deelnemers en bezoekers aan de hardloopwedstrijd maakten met borden die ze bij zich hadden duidelijk dat ze Hariri steunden. Langs de route waren foto's van de afgetreden premier opgehangen.

Verblijfplaats?

Aoun heeft het aftreden van Hariri niet geaccepteerd en eiste gisteren dat Saudi-ArabiŽ uitlegt geeft over de verblijfplaats van Hariri. Die laatste maakte zijn aftreden bekend via een televisietoespraak tijdens een bezoek aan Saudi-ArabiŽ. Hij zei te vrezen voor een aanslag op zijn leven door Hezbollah, die ook in de regering in Libanon zit, en Iran.

Sindsdien is er niks meer van Hariri vernomen en is er onduidelijkheid over zijn verblijfplaats. De leider van de militante sjiitische Hezbollah-beweging, Hassan Nasrallah, zegt dat Hariri tegen zijn zin wordt vastgehouden in Saudi-ArabiŽ.

Sinds de verdwijning van de premier is Libanon in een politieke crisis geraakt. Hariri's coalitie was erin geslaagd de relatieve rust in het land te bewaren. Na zijn aftreden keerde de onrust terug.

Libanon is verdeeld met aan de ene kant een soennitisch kamp dat loyaal is aan Saudi-ArabiŽ en aan de andere kant het sjiitische Hezbollah dat verbonden is met Iran.
Premier Rajoy bezoekt CataloniŽ voor het eerst sinds protesten
12 November, 13:00 NOS nieuws

De Spaanse premier Rajoy brengt vandaag een bezoek aan CataloniŽ, dat is voor het eerst sinds hij de regio onder direct bestuur plaatste van Madrid. Hij is aanwezig bij een campagne-bijeenkomst van zijn Partido Popular in Barcelona. Op 21 december zijn er regionale verkiezingen in CataloniŽ.

Gisteren werd in Barcelona door honderdduizenden voorstanders van Catalaanse onafhankelijkheid gedemonstreerd tegen de gevangenschap van separatistische Catalaanse leiders. Acht bestuurders en twee prominente activisten werden opgepakt na het onafhankelijkheidsreferendum dat volgens Madrid onwettig was. Zes parlementariŽrs werden op borgtocht vrijgelaten.

Na het referendum van 1 oktober vonden er massale demonstraties plaats in CataloniŽ, door zowel voor- als tegenstanders van onafhankelijkheid. Omdat het regionale Catalaanse parlement de onafhankelijkheid uitriep, plaatste Rajoy de regio onder gezag van Madrid. Ook werden nieuwe regionale verkiezingen uitgeschreven.

Intussen verblijft de Catalaanse president Puigdemont nog altijd met vier ministers in BelgiŽ. Spanje heeft een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen het vijftal, dat zich vervolgens meldde bij de Belgische politie. Een Belgische rechter oordeelt binnenkort of het aanhoudingsbevel gegrond is.
Veertig Tories zeggen vertrouwen op in premier May
12 November, 06:59 NOS nieuws

Veertig parlementsleden van de Britse Conservatieve Partij zeggen in een brief het vertrouwen op in 'hun' premier, Theresa May. Dat schrijft The Sunday Times.

Als nog acht parlementariŽrs het vertrouwen in de premier opzeggen, kunnen de tegenstanders een leiderschapsverkiezing bij de Tories afdwingen. De gekozen partijleider wordt dan ook premier van Groot-BrittanniŽ; daar zijn geen nieuwe verkiezingen voor nodig.

May ligt onder vuur sinds de dramatische verkiezingsuitslag van afgelopen zomer. De Conservatieven verloren toen hun absolute meerderheid in het Lagerhuis. May had die tussentijdse verkiezingen zelf uitgeroepen. Ook de moeizame brexit-onderhandelingen worden haar aangerekend.
Libanon wil weten waarom premier Hariri nog steeds in Saudi-ArabiŽ is
11 November, 17:42 NOS nieuws

De Libanese president Aoun eist opheldering van de Saudi's over het wel en wee van premier Hariri. Die is nog niet teruggekeerd uit Saudi-ArabiŽ sinds hij vanuit dat land zijn aftreden bekendmaakte. Hariri was in de hoofdstad Riyad bezoek toen hij vorige week zaterdag onverwacht zijn aftreden aankondigde.

De afgelopen week is Libanon in een politieke crisis geraakt. Hariri's coalitie was erin geslaagd de relatieve rust in het land te bewaren. Met zijn aftreden keert de onrust terug.

Vastgehouden

Aoun accepteert het ontslag van Hariri vooralsnog niet. Hij zegt dat de schimmigheid rond diens verblijfplaats alles wat hij zegt discutabel maakt. Hij roept Saudi-ArabiŽ om duidelijkheid te verschaffen. Daarbij refereert hij aan "de diepe broederlijke en vriendschappelijke banden" tussen beide landen.

De leider van de militante sjiitische Hezbollah-beweging, Hassan Nasrallah, zegt dat Hariri tegen zijn zin wordt vastgehouden in Saudi-ArabiŽ. Het land zou de premier hebben gedwongen af te treden.

Vijandelijke staat

Verschillende Westerse landen hebben de regio opgeroepen de rust te bewaren in deze situatie. Golfstaten als Bahrein, Koeweit en ook Saudi-ArabiŽ hebben hun burgers opgeroepen Libanon te verlaten.

De Saudische regering waarschuwde eerder deze maand dat Libanon als een vijandelijke staat wordt gezien zolang als Hezbollah in de regering zit. Hariri vormde die coalitie vorig jaar, toen hij aan zijn tweede termijn als premier begon. Hij was voor het eerst premier van 2009 tot 2011. Hij ging de politiek in nadat zijn vader, oud-premier Rafik Hariri, in 2005 was vermoord.

Morgen is de marathon van Beiroet, waaraan tienduizenden lopers meedoen. Hariri liep vorig jaar ook mee. Aoun zegt dat de wedstrijd een nationale demonstratie moet zijn voor solidariteit met premier Hariri en de terugkeer naar zijn land.
Nederlandse premier: ?Kijk wat gebeurt in BelgiŽ?

De Nederlandse premier Mark Rutte verdedigt de afschaffing van de dividendbelasting met een verwijzing naar BelgiŽ.
Rutte: 'We willen toch niet eindigen als BelgiŽ?'
10 November, 21:48 De Tijd
21:38 De Nederlandse premier verdedigt de afschaffing van de dividendbelasting met het argument dat het cruciaal is multinationals in het land te houden.


Japanse premier bijt letterlijk in het zand tijdens golfpartijtje met Donald Trump
10 November, 20:36 Gazet v. Antwerpen

Het zat de Japanse eerste minister niet mee toen hij afgelopen zondag de Amerikaanse president had uitgenodigd voor een partijtje golf tijdens diens bezoek in het Aziatische land. Toen het staatshoofd weer uit een bunker wilde klimmen, tuimelde hij weer naar beneden en belandde in het zand, zonder dat Trump ook maar iets doorhad. De premier raakte niet gewond, maar het incident werd gefilmd door een drone van Tokyo TV en werd intussen vereeuwigd op sociale media.
Hazard verrast: ?De Bruyne is de beste speler in de Premier League?
9 November, 19:12 Gazet v. Antwerpen

Eden Hazard is vol lof over wat Kevin De Bruyne bij Manchester City presteert.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be