NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties


In de kijker
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsitesPremier

2News.be / Trefwoorden / Premier

Politieke chaos in ItaliŽ: Conte wil geen premier worden

De Italiaanse kandidaat-premier Guiseppe Conte trekt de stekker uit zijn poging een regering te vormen. Hij doet dat omdat de Italiaanse president Sergio Mattarella zijn veto stelt tegen een benoeming van de eurosceptische professor Paolo Savona (81) als minister van Economie.
Michel Libert wijst oud-premier Vanden Boeynants aan als kopstuk bij extreemrechtse Westland New Post

In een interview met TV Oost noemt Michel Libert de anonieme getuige die hem aanduidt als ?De Reus? van de Bende van Nijvel ?psychisch gestoord?. Hij sluit niet uit dat leden van het extreemrechtse Westland New Post deel hebben genomen aan de moord- en roofpartijen van de Bende. Overigens beweert Libert DAT oud-premier Paul Vanden Boeynants het kopstuk van de extreemrechtse organisatie is.
Kandidaat-premier ItaliŽ geeft opdracht terug
Gisteren, 20:36 De Tijd
20:22 De Italiaanse kandidaat-premier Giuseppe Conti heeft zijn opdracht om een regering te vormen teruggegeven.


Premier Rutte: mijn optreden rond dividendbelasting was gestuntel
Zaterdag, 14:30 NOS nieuws

Premier Rutte erkent dat hij met zijn derde kabinet geen makkelijke start heeft gehad. "U heeft mij wat zien stuntelen tijdens het debat over het afschaffen van de dividendbelasting in november", zei hij op de tweede dag van het VVD-partijcongres in Arnhem.

Ook noemt de premier het regeren met vier partijen complex. "We zitten nu met acht mensen aan tafel bij het coalitieoverleg in plaats van met vier. Er moet meer afgestemd en vergaderd worden."

Toch is Rutte tevreden over wat zijn kabinet tot nu toe heeft bereikt, zoals het besluit om de Groningse gaskraan dicht te draaien en het op termijn sluiten van de kolencentrales.

In zijn congrestoespraak ging de premier ook uitgebreid in op het belang van de Europese Unie en maatregelen tegen klimaatverandering. Voor de VVD zijn dat de komende jaren belangrijke thema's, zei Rutte.

Wonen in een zwart-witfoto

Bij beide onderwerpen heeft de VVD te maken met uitersten aan beide kanten, zei de premier. Als het gaat om de EU zijn er bijvoorbeeld mensen die een "nexit" willen en aan de andere kant zijn er voorstanders van een soort Verenigde Staten van Europa. De VVD keert zich tegen beide varianten. "Maar we zijn wel voor veiligheid, stabiliteit en een sterke economie. Daar is een EU voor nodig die precies weet wat die wil en waarop de VVD invloed kan uitoefenen."

Ook voor klimaatverandering geldt volgens Rutte dat er twee kampen zijn: mensen die de verandering ontkennen en mensen "in de GroenLinks-achtige sfeer die alleen in een zwart-witfoto mogen wonen, een trui aan moeten en niet met de auto mogen." Ook hierin wil Rutte een middenweg vinden. "Het leven mag wel leuk zijn."

Moreel kompas

Vanmorgen pleitte VVD-voorzitter Christianne van der Wal voor een "moreel kompas" binnen de partij. Volgens haar zijn er te veel affaires rond Haagse en lokale VVD'ers. Dat moet anders, vindt Van der Wal. "Wij moeten van onbesproken gedrag zijn." De partijvoorzitter wil daarom dat integriteit voor de VVD een hoofdthema wordt.

De voorganger van Van der Wal, Henry Keizer, stapte vorig jaar op als VVD-voorzitter nadat hij in opspraak was geraakt door de aankoop van een crematoriumbedrijf.

Lagere uitkering

Gisteren beschreef VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff in een toespraak hoe hij de toekomst van de VVD ziet. Zo wil hij dat mensen in de bijstand een lagere uitkering krijgen, die ze kunnen verhogen door bijvoorbeeld een opleiding te volgen, te solliciteren of vrijwilligerswerk te doen. Ook wil Dijkhoff af van het automatisme dat vluchtelingen na vijf jaar automatisch in Nederland mogen blijven.
Ierse premier noemt abortus-referendum 'hoogtepunt van stille revolutie'
Zaterdag, 14:30 NOS nieuws

De Ierse premier Leo Varadkar noemt de uitkomst van het abortus-referendum van gisteren het "hoogtepunt van een stille revolutie". De minister van kinderen en jeugdzaken Katherine Zappone zegt dat versoepelde wetgeving voor het eind van het jaar kan zijn goedgekeurd door het parlement en van kracht kan zijn.

Gisteravond bleek uit exitpolls dat een meerderheid van de Ierse kiezers voorstander is van een soepeler abortuswet.

Tegenstanders van Save the 8th group spreken van een tragedie van historische proporties. De naam van de groep verwijst naar het achtste amendement van de Ierse grondwet, waarin staat dat abortus alleen is toegestaan als het leven van de moeder in gevaar is.

De officiŽle uitslag moet nog volgen, maar als blijkt dat een grote meerderheid inderdaad vůůr heeft gestemd, betekent dat dat Ierse vrouwen tot 12 weken in de zwangerschap altijd een abortus kunnen krijgen.

Ze hoeven er dan niet meer de grens voor over, zoals nu vaak gebeurt.
'Ierland schrijft geschiedenis vandaag'
Zaterdag, 07:18 De Tijd
07:13 Bij een referendum over de afschaffing van abortus in het erg katholieke Ierland lijkt het jakamp aan het langste eind te trekken.


Spaanse premier Rajoy zit op de wip
Vrijdag, 12:54 De Tijd
12:36 In Spanje lijkt de val van de regering van premier Mariano Rajoy in de maak. Ciudadanos, de liberale gedoogpartner van Rajoy, eist vervroegde verkiezingen na de veroordeling van de partij wegens corru...


28,6 miljoen dollar cash in beslag genomen in flat van Maleisische ex-premier
Vrijdag, 10:00 Skynet
De Maleisische politie heeft 114 miljoen ringgit (28,6 miljoen dollar) in contanten gevonden in reiskoffers in een appartement van de vroegere premier Najib Razak.


Libanese premier Saad Hariri terug op post ondanks verkiezingsnederlaag
Donderdag, 19:06 Skynet
Ondanks een nederlaag bij de parlementsverkiezingen blijft Saad Hariri premier van Libanon. Staatsleider Michel Aoun gaf Hariri vandaag opnieuw de opdracht om een regering te vormen. Voor de soennitische politicus wordt dat zijn derde ambtstermijn op rij. Hij zal onmiddellijk gesprekken beginnen over een regering van nationale eenheid, zei de 47-jarige Hariri in Beiroet. Aoun verklaarde dat overleg met het parlement duidelijk had gemaakt dat Hariri daar 111 van de 128 stemmen voor zijn herverkiezing had verzameld.


Brexit - Ierse premier wil geen camera's aan grens met Noord-Ierland
Donderdag, 18:30 Skynet
Zelfs geen camera: de Ierse premier Leo Varadkar heeft donderdag op een persconferentie met zijn Belgische ambtgenoot Charles Michel in Dublin nogmaals duidelijk gemaakt dat de brexit niet tot nieuwe infrastructuur of controles aan de grens tussen Ierland en Noord-Ierland mag leiden. Beide leiders dringen er bij de Britse premier Theresa May op aan om dringend met een concreet voorstel op de proppen te komen.


Werkgevers zien lijst zware beroepen niet zitten
Donderdag, 18:42 De Tijd
18:34 Werkgeversorganisaties vrezen dat de lijst met zware beroepen in de privťsector veel te uitgebreid zal moeten zijn om discriminatie met de vele zware beroepen bij de overheid tegen te gaan.


Premier Michel verkent geladen Ierse grenskwestie
Donderdag, 15:36 Skynet Belgie
Hoe vermijden dat er na de brexit opnieuw een harde grens ontstaat op het Ierse eiland? Om meer zicht te krijgen op die complexe en politiek geladen knoop in de onderhandelingen over het vertrek van Groot-BrittanniŽ uit de Europese Unie, heeft premier Charles Michel vandaag als eerste Europese regeringsleider een bezoek gebracht aan een Ierse grensovergang.


Premier Rutte morgen terug uit India voor kabinetsberaad MH17
Donderdag, 13:36 NOS nieuws

Premier Rutte komt eerder terug van een handelsmissie in India voor kabinetsoverleg over de laatste onderzoeksresultaten over het neerhalen van de MH17.

Het JIT, het Joint Investigation Team van de betrokken landen, heeft bekendgemaakt dat de Buk-raket waarmee vlucht MH17 werd neergehaald afkomstig was van de 53e brigade van het Russische leger uit Koersk.

Morgen is de wekelijkse ministerraad. Daar zullen de gevolgen van de laatste onderzoeksresultaten besproken worden.
Goedgekeurde premier Conte wil 'de advocaat zijn van alle Italianen'
Woensdag, 21:48 NOS nieuws

De door de Italiaanse coalitie voorgedragen premier Giuseppe Conte is goedgekeurd door president Sergio Mattarella. De 53-jarige Conte geldt als compromispremier van het rechtse Lega en de anti-establishmentpartij Vijfsterrenbeweging. De hoogleraar privaatrecht wil "de advocaat zijn van alle Italianen".

De populistische coalitie die hij vertegenwoordigt, staat sceptisch tegenover de Europese Unie. Conte zegt bereid te zijn samen te werken met Europese en internationale bondgenoten. Tegelijkertijd benadrukte hij dat hij zich voorbereidt om de belangen van de Italianen te verdedigen.

Conte was bij de afgelopen verkiezingen geen kandidaat, maar is wel al langer betrokken bij de Vijfsterrenbeweging. Hij hield zich in een schaduwkabinet van de partij bezig met juridische zaken.

Vanwege Contes geringe politieke ervaring had president Mattarella langer de tijd genomen voor zijn benoeming. Hij wilde extra overleggen met de voorzitters van het parlement.

De komende tijd moet Conte een ministerraad vormen. Die moet weer worden goedgekeurd door het parlement.
Premier Michel biedt steun aan ouders gedode Iraakse kleuter
Dinsdag, 20:24 De Tijd
19:55 Premier Charles Michel biedt het Iraaks-Koerdische gezin dat vorige week zijn 2-jarige dochter verloor door een verdwaalde politiekogel, uitzicht op verblijfsrecht in BelgiŽ.


Premier bespreekt Afrikaanse thema's met commissievoorzitter Afrikaanse Unie
Dinsdag, 19:30 Skynet
Eerste minister Charles Michel heeft vandaag in Brussel een werkvergadering gehouden met Moussa Faki Mahamat, voorzitter van de commissie van de Afrikaanse Unie. De twee bespraken, tijdens hun eerste bilaterale ontmoeting, Afrikaanse thema's, meldt het kabinet van de premier. Net als Faki is ook de premier ervan overtuigd dat de problemen van de Afrikaanse landen door die Afrikaanse landen opgelost moeten worden. De Europese Unie heeft daarin ook nog een rol te spelen, maar enkel om de Afrikaanse landen in die inspanningen te ondersteunen. Later op de dag volgde ook een onderhoud met minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders.


Conte krijgt van president mandaat Italiaanse regering te vormen
Woensdag, 23:36 Volkskrant
De beoogde premier van ItaliŽ, Guiseppe Conte, heeft woensdag van president Sergio Mattarella het mandaat gekregen om een regering samen te stellen. Hij zegt dat zijn regering de belangen van de gewone Italiaan wil behartigen, maar erkent ook dat het kabinet zijn Europese en internationale verplichtingen zal moeten nakomen.


Italiaanse populisten dragen jurist voor als premier
21 Mei, 19:12 De Tijd
19:07 In ItaliŽ heeft de Vijfsterrenbeweging de jurist Giuseppe Conte voorgedragen als premier van een antisysteemregering. President Sergio Mattarella heeft evenwel vetorecht.


Onbekende professor naar voren geschoven als premier van ItaliŽ

De Italiaanse Vijfsterrenbeweging en de partij Lega hebben de 54-jarige hoogleraar bestuursrecht Giuseppe Conte naar voren geschoven als premier van een nieuwe coalitieregering van de twee partijen.

De partijleiders Salvini van Lega en Di Maio van de Vijfsterrenbeweging hebben Conte voorgedragen bij president Mattarella.

Conte heeft geen politieke ervaring.
Premier heeft gesprek met familie overleden Iraakse peuter
21 Mei, 16:12 De Tijd
15:41 Premier Charles Michel (MR) heeft zijn medeleven betuigd aan de ouders van de tweejarige Iraakse peuter die bij een politie-achtervolging overleed.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be