NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Premier

2News.be / Trefwoorden / Premier

Hamas verantwoordelijk voor recente aanslag op premier Hamdallah
Gisteren, 22:42 Skynet
De Palestijnse president Mahmoud Abbas heeft de in de Gazastrook heersende Hamas rechtstreeks van de poging tot moord op premier Rami Hamdallah beschuldigd. Tijdens een bijeenkomst in Ramallah zei Abbas maandagavond dat het resultaat van een onderzoek door Hamas niet wordt afgewacht, "omdat we weten dat ze -de Hamasbeweging- achter de moordpoging schuilgaat".


Slowakije neemt geen genoegen met opstappen premier Fico: 65 duizend Slowaken protesteren tegen zijn partij
Zondag, 17:36 Volkskrant
Ze joelen, ze fluiten, ze rinkelen met sleutelbossen. De menigte op het Bevrijdingsplein in Bratislava is een niet te temmen beest. 'We zijn met meer dan vorig week!', jubelt een dame vanaf het podium. Zo'n 65 duizend Slowaken antwoorden met groot gejuich. Aan de slogans is te merken dat niemand op het plein genoegen neemt met het opstappen van premier Robert Fico, 24 uur eerder. 'Fico naar de gev


Applaus voor premier Michel in het hol van de (Vlaamse) leeuw
Zondag, 14:36 Gazet v. Antwerpen
In het kasteel van Brasschaat vond zondagochtend voor de 45ste keer een aperitiefgesprek plaats. Vicepremier Jan Jambon (N-VA) interviewde er premier Charles Michel (MR).


Bolkestein is weliswaar nooit premier geweest, maar in Europa zal hij Rutte de baas blijven
Vrijdag, 18:48 Volkskrant
Er zijn vele manieren om te voorkomen dat je door je opvolger wordt overvleugeld. De Lubbers-tournure is een klassieker. Eerst benoem je iemand ruim van tevoren als kroonprins om dan, vlak voor de verkiezingen, te roepen dat je op de nummer drie gaat stemmen. Frits Bolkestein voegt een nieuwe truc aan het handboek politicus toe. Op het moment dat een van je opvolgers, Mark Rutte, groter dreigt te


Slowakije krijgt een nieuwe premier, maar dat is voor veel inwoners niet genoeg
Vrijdag, 00:12 Volkskrant
Premier Fico treedt af, maar blijft aan als partijleider. Na corruptieschandalen en de moord op een journalist eisen veel Slowaken een ťchte machtswissel. Je eigen vertrek regisseren, het is een edele kunstvorm. Eentje die de premier van Slowakije in de vingers heeft. Donderdagochtend diende de 53-jarige Robert Fico zijn ontslag in met de woorden: 'Wees gerust, ik verdwijn niet uit de politiek.' F


Rusland roept Britse ambassadeur op het matje
Zaterdag, 09:12 NOS nieuws

De Britse ambassadeur in Moskou moet vanochtend verantwoording afleggen over de maatregelen die Groot-BrittanniŽ deze week tegen Rusland heeft getroffen. Londen heeft woensdag 23 Russische diplomaten, die volgens de Britten eigenlijk spionnen zijn, een week de tijd gegeven om het Verenigd Koninkrijk te verlaten.

Groot-BrittanniŽ heeft deze en andere sancties ingesteld naar aanleiding van de poging om de Russische dubbelspion Sergej Skripal en zijn dochter te vergiftigen. Die werden op 4 maart buiten bewustzijn gevonden op een bank in Salisbury, in het zuiden van Engeland. Ze liggen sindsdien in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Er is bij de aanslag een zenuwgas gebruikt dat in de jaren 70 is ontwikkeld in de Sovjet-Unie. Groot-BrittanniŽ houdt Rusland verantwoordelijk, maar Moskou spreekt tegen dat het er iets mee te maken heeft.

De verwachting is dat Rusland na het gesprek met ambassadeur Bristow op zijn beurt Britse diplomaten gaat uitwijzen.
Crisis over vermoorde journalist kost Slowaakse premier de kop
Donderdag, 16:24 NOS nieuws

De Slowaakse premier Fico is afgetreden in de diepste politieke crisis sinds de onafhankelijkheid van Slowakije in 1993. President Kiska heeft vice-premier Peter Pellegrini, een partijgenoot van Fico, gevraagd een nieuw kabinet te vormen.

Fico wilde alleen vertrekken als zijn partij de regering zou blijven leiden. Hij verzette zich tegen de roep van de oppositie om nieuwe verkiezingen.

De politieke crisis ontstond door de moord op de onderzoeksjournalist Jan Kuciak, eind februari. Kuciak deed onderzoek naar banden tussen adviseurs van Fico en de Italiaanse maffia. Het leidde tot de massaalste protesten in Centraal-Europa sinds de val van het communisme in 1989.

Corruptie

De crisis in Slowakije komt de Europese Unie slecht uit, omdat Fico, die tien jaar aan de macht is geweest, zich distantieerde van de eurosceptische lijn van buurlanden als Polen, Hongarije en TsjechiŽ.

De economie van Slowakije doet het goed, maar critici vonden al langer dat Fico te weinig deed tegen corruptie.
"Kabila zal zich niet opnieuw verkiesbaar stellen" (premier Tshibala)
Donderdag, 11:18 Skynet
De Congolese president Joseph Kabila is niet van plan om zich kandidaat te stellen voor een derde termijn. Dat zegt althans zijn eerste minister, Bruno Tshibala, in een interview met BBC Hardtalk. De Congolezen moeten eind dit jaar, op 23 december, naar de stembus trekken voor de langverwachte presidentsverkiezingen. Daarnaast moeten ze ook een nieuw parlement en nieuwe provincieraden kiezen. "De president wacht net op de verkiezingen zodat hij, op een beschaafde en vredige manier, de macht kan overdragen, voor de eerste keer in de geschiedenis van ons land."


'Neutraal' Zweden wil bemiddelen tussen VS en Noord-Korea
Donderdag, 22:24 Volkskrant
Zweden wil bemiddelen tussen Noord-Korea en de VS. De Noord-Koreaanse minister van Buitenlandse Zaken, Ri Yong-ho, kwam donderdag onverwacht aan op het vliegveld van Stockholm voor tweedaagse besprekingen met de Zweedse minister van Buitenlandse Zaken, Margot WallstrŲm. Het 'neutrale' Zweden zou mogelijk zelfs als gastland willen optreden voor Kim Jong-un en Donald Trump. 'Als de hoofdrolspelers w


Schandaal dijt uit: Slovaakse premier kondigt verrassend zijn ontslag aan

De Slovaakse premier Robert Fico heeft woensdag verrassend zijn ontslag aangekondigd. De oppositie had daarop aangedrongen na de moord op onderzoeksjournalist Jan Kuciak in februari.
Slowaakse premier Fico is bereid om af te treden
Woensdag, 20:36 NOS nieuws

De Slowaakse premier Robert Fico is bereid om af te treden onder voorwaarde dat de president de verkiezingsuitslag respecteert en er geen vervroegde verkiezingen komen. Ook stelt hij als voorwaarde dat zijn partij de nieuwe premier mag leveren.

"Ik heb de president voorgesteld om vanwege de politieke stabiliteit terug te treden als premier", zei Fico in een verklaring. De Slowaakse president heeft nog niet op het voorstel gereageerd.

Roep om zijn vertrek bleef

De premier lag onder vuur na de moord op de Slowaakse onderzoeksjournalist Jan Kuciak eind februari. Die onderzocht banden tussen adviseurs van Fico en de Italiaanse maffia-clan 'ndrangheta.

Tijdens massale protesten in Bratislava werd het vertrek van premier Fico geŽist. In een poging de gemoederen te sussen, stapte vorige week de minister van Binnenlandse Zaken, Robert Kalinak, op, maar de roep om Fico's vertrek bleef aanhouden.
Slovaakse premier stapt op na moord op journalist
Woensdag, 20:36 De Tijd
20:11 De Slovaakse premier Robert Fico heeft woensdag verrassend zijn ontslag aangekondigd. De oppositie had daarop aangedrongen na de moord op onderzoeksjournalist Jan Kuciak in februari.


Brits premier May zet 23 Russische diplomaten het land uit na moordpoging op spion
Woensdag, 14:36 Gazet v. Antwerpen

Het Verenigd Koninkrijk zal 23 Russische diplomaten het land uitzetten. Dat heeft premier Theresa May aangekondigd als reactie op de poging tot moord op voormalig Russisch spion Sergei Skripal en zijn dochter.
N-VA dwarsboomt planning van premier
Woensdag, 01:24 De Tijd
01:05 Eerst een akkoord over de probleemdossiers zoals de zware beroepen en pas daarna onderhandelen over de begroting. Dat was het plan van premier Charles Michel (MR). Maar dat was zonder de N-VA gerekend...


Aanslag op konvooi Palestijnse premier bij bezoek aan Gaza
13 Maart, 11:00 NOS nieuws

Een konvooi van de Palestijnse premier Hamdallah is bij een bezoek aan de Gazastrook getroffen door een explosie. Een aantal mensen raakte lichtgewond, maar de premier bleef ongedeerd. De bomexplosie gebeurde nadat het konvooi Gaza zo'n 200 meter was binnengetrokken.

Hamdallah is in veiligheid gebracht en zijn bezoek aan de Gazastrook ging gewoon door. De Palestijnse Autoriteit zegt dat Hamas verantwoordelijkheid draagt; de veiligheidsmaatregelen zouden niet afdoende zijn geweest. Hamas deelt sinds 2007 de lakens uit in Gaza.

Hamdallah's bezoek aan de Gazastrook werd vijf maanden geleden al gepland. Hij bezoekt onder meer een afvalverwerkingsinstallatie, waar de Palestijnse Autoriteit aan meebetaalde. Ook zal Hamdallah spreken met Hamas-leiders. Gesprekken over verzoening tussen de Palestijnse Autoriteit en Hamas zijn eerder vastgelopen, nadat via bemiddeling door Egypte een akkoord was bereikt.

Brainstormsessie

De explosie was bij de plaats Beit Hanoun, in het noorden van de Gazastrook. Op dezelfde plaats werd in 2003 een Amerikaans konvooi werd getroffen door een aanslag, waarbij drie Amerikanen omkwamen.

In Washington is vandaag een ontmoeting tussen afgevaardigden van de VS, IsraŽl, Europese en Arabische landen over de humanitaire en economische crisis in de Gazastrook. President Trump spreekt van een brainstormsessie.

De Palestijnse Autoriteit is er hoogstwaarschijnlijk niet bij. Die is nog altijd woest op Trump vanwege de erkenning door de VS van Jeruzalem als IsraŽlische hoofdstad en het plan om de Amerikaanse ambassade te verhuizen van Tel Aviv naar Jeruzalem. Binnen de tweestatenoplossing is Jeruzalem de toekomstige hoofdstad van zowel IsraŽl als een Palestijnse staat.
Britse premier: Rusland 'heel waarschijnlijk' verantwoordelijk voor gifgasaanslag
12 Maart, 19:24 De Tijd
19:08 Het is 'heel waarschijnlijk' dat Rusland verantwoordelijk is voor de aanslag met gifgas op Britse bodem op de voormalige Russische dubbelspion Sergej Skripal. Dat heeft de Britse premier Theresa May m...


Antwerp spart tijdens oefenkamp tegen Premier League-club
12 Maart, 17:36 Gazet v. Antwerpen

Royal Antwerp FC trekt ter voorbereiding op Play-Off 2 naar Spanje voor een tiendaags oefenkamp. In Roldan zal de voetbalclub op zondag 18 maart sparren tegen het Engelse Newcastle.
Britse premier May wijst Russen waarschijnlijk aan als daders van zenuwgasaanval op ex-spion Skripal
12 Maart, 12:12 Volkskrant
De Britse premier Theresa May zal maandag Rusland waarschijnlijk de schuld geven van de zenuwgasaanval, vorige week zondag, op een Russische ex-spion en diens dochter. Dat heeft het prominente Conservatieve kamerlid Tom Tugendhat, voorzitter van de Kamercommissie Buitenlandse Zaken, bekendgemaakt bij de BBC. Hij deed dit voor het spoedoverleg waarbij May, de betrokken ministers en veiligheidsdiens


Slowaakse minister stapt op na moord onderzoeksjournalist
12 Maart, 12:48 NOS nieuws

In Slowakije is de minister van Binnenlandse Zaken, Robert Kalinak, opgestapt. Hij deed dit vanwege de politieke crisis die is ontstaan na de moord op onderzoeksjournalist JŠn Kuciak en zijn vriendin.

Kuciak werd eind februari doogeschoten in zijn huis. Hij was bezig met een verhaal over fraude met Europese subsidies door hoge Slowaakse functionarissen en de Italiaanse maffia. Daarbij onderzocht hij banden tussen adviseurs van premier Fico van Slowakije en de maffia.

Massale protesten

De dood van Kuciak leidde tot verontwaardigde reacties. Vrijdag protesteerden tienduizenden mensen in onder meer de hoofdstad Bratislava. Ze eisten het vertrek van het kabinet van premier Fico.

Fico probeert zijn kabinet uit alle macht te redden. Kalinak is nu geslachtofferd om een kleine coalitiegenoot, die had aan gedrongen op het vertrek van de minister van Binnenlandse Zaken, tegemoet te komen.

Overigens zei Kalinak op een persconferentie dat hij niet is gedwongen om op te stappen. "Het is belangrijk om stabiliteit te behouden. Daarom heb ik besloten op te stappen als vicepremier en als minister van Binnenlandse Zaken", zei Kalinak.
Premier League - Manchester City moet goudhaantje AgŁero twee weken missen
11 Maart, 19:06 Skynet Sport
Manchester City, de koploper in de Premier League, zal het de komende twee weken zonder haar topschutter Sergio AgŁero moeten doen. De Argentijn blesseerde zich zaterdag op training en is zo'n twee weken out. Dat geeft hij zelf aan op Twitter.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be