NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Praten

2News.be / Trefwoorden / Praten

Bedrijf Weinstein laat misbruikslachtoffers vrijuit praten
Vandaag, 06:48 NOS nieuws

The Weinstein Company, het bedrijf dat werd opgericht door Harvey Weinstein, heeft de geheimhoudingsverklaringen ingetrokken die het had gesloten over het misbruikschandaal rond de omstreden Amerikaanse filmproducent. Daardoor kunnen slachtoffers van Weinstein en getuigen van zijn misstanden zonder gevolgen vrijuit praten.

"Sinds oktober duiken berichten op dat Harvey Weinstein geheimhoudingsverklaringen heeft gebruikt om zijn slachtoffers monddood te maken. Wij trekken die contracten per direct in", staat in een verklaring van het bedrijf. "Niemand moet bang zijn om openlijk te spreken. Niemand mag gedwongen worden om zijn mond te houden."

Faillissement

The Weinstein Company maakte verder bekend dat het officieel faillissement heeft aangevraagd. Waarschijnlijk is die aanvraag niet bedoeld om de stekker uit het bedrijf te trekken, maar er vooral op gericht om het bedrijf te kunnen reorganiseren om het klaar te maken voor verkoop aan een ander bedrijf. De investeringsmaatschappij Lantern Capital Partners zou geÔnteresseerd zijn om The Weinstein Company over te nemen.

Harvey Weinstein werkt zelf al sinds oktober niet meer bij het bedrijf. Hij werd ontslagen nadat hij in opspraak was geraakt. De producent wordt door verscheidene actrices beschuldigd van seksueel misbruik en wangedrag.
Aafs man wilde met niemand meer praten over het weer (terwijl zij in maart juist over niets anders praat)
8 Maart, 18:00 Volkskrant
Mijn man had zichzelf ten doel gesteld om het met niemand meer over het weer te hebben. Dat is nog eens een challenge, en hij had het niet aan mij verteld, want de grotere uitdagingen die je aangaat, kun je beter met niemand bespreken. Anders gaat het mis. Het ging alsnog mis, en toen vertelde hij me erover. Het lukte hem niet om het met niemand over het weer te hebben. 'Dat is ook onmogelijk', ze


Volkskrant Avond: Noord-Korea wil praten over ontmanteling kernwapens | Hierom loopt uw digitale klok achter
6 Maart, 21:00 Volkskrant
Goedenavond. Het Noord-Koreaanse regime is bereid zijn kernwapens op te geven als er geen 'militaire dreiging' meer is en de veiligheid van het land is 'gegarandeerd'. Het is de eerste keer dat het regime van Kim Jong-un zich bereid toont zijn nucleaire arsenaal op te geven, bericht onze correspondent vanuit Zuid-Korea. Ook in uw avondnieuwsbrief: nee, u bent niet gek geworden, uw digitale klokken


'Vijfsterrenbeweging grootste partij, centrumrechts grootste alliantie'
4 Maart, 23:42 De Tijd
23:30 De Italiaanse parlementsverkiezingen zijn uitgedraaid op een zege voor de Vijfsterrenbeweging. Die verleidde volgens de exitpolls een derde van de Italianen. Maar het lijkt geen sinecure te worden een...


"Stop met praten over mijn beperkingen" - Robert Kubica
28 Februari, 11:30 Autosport
Robert Kubica heeft aan iedereen opgeroepen om niet meer te spreken over zijn fysieke beperkingen, en dit nadat hij terug in actie kwam gisteren tijdens de tweede dag van de wintertest in Spanje. De voormalige Grand Prix-winnaar - en nu reserverijder bij Williams - legde een totaal van 58 ronden af op het Circuit de Barcelona-Catalunya en zette een tijd neer die maar liefst vier tiende van een seconde sneller was dan de chrono van Sergej Sirotkin. Met een chrono van 1:21.495 was de Pool ook rapper dan Lance Stroll, die afgelopen maandag in actie kwam.


Trump wil Noord-Korea 'grootste pakket sancties ooit' opleggen
23 Februari, 19:06 NOS nieuws

De Amerikaanse president Trump is van plan het "grootste pakket sancties ooit" tegen Noord-Korea te presenteren. Dat zegt hij in een toespraak die hij later vandaag zal houden. Delen van de toespraak zijn al vrijgegeven.

"Vandaag kondig ik aan dat we het grootste pakket nieuwe sancties tegen het Noord-Koreaanse regime lanceren", staat in de toespraak. Het gaat om maatregelen van het Amerikaanse ministerie van FinanciŽn, waarmee de bronnen van inkomsten van Noord-Korea en de toevoer van brandstof verder worden afgesloten.

De sancties worden gericht op meer dan vijftig schepen, rederijen en handelsbedrijven die Noord-Korea volgens de VS helpen met het ontwijken van de eerdere sancties tegen het regime. Op die manier zou Noord-Korea het leger en het nucleaire programma financieren. Het gaat vooral om Noord-Koreaanse schepen en bedrijven. Een deel opereert vanuit China of Taiwan.

Spanningen

Noord-Korea heeft nog niet gereageerd op de aankondiging. In het verleden reageerde het regime vaak in harde bewoordingen en met rakettesten op nieuwe sancties.

Sinds 2008 scherpt de VS de sancties tegen het regime van Kim Jong-un steeds verder aan. In december stelde de VN-Veiligheidsraad een groot aantal sancties tegen Noord-Korea in. Daarmee zou vrijwel de gehele brandstoftoevoer van Noord-Korea afgesloten moeten zijn.

De spanningen tussen de VS en Noord-Korea liepen het afgelopen jaar op, als gevolg van de rakettesten van Noord-Korea. Vorig jaar testte Noord-Korea een intercontinentale ballistische raket waarmee het land naar eigen zeggen het hele vaste land van de Verenigde Staten kan bereiken.

Olympische Spelen

De Amerikaanse vice-president Pence was onlangs in Zuid-Korea bij de opening van de Olympische Spelen, waar ook Noord-Koreaanse atleten aan deelnemen. Ook de zus van Kim Jong-un, Kim Yo-jong, was daarbij, maar de vertegenwoordigers van de twee landen hebben elkaar niet gesproken in Pyeongchang.

Trumps dochter en adviseur Ivanka Trump is op dit moment in Zuid-Korea om daar de slotceremonie van de Olympische Spelen bij te wonen. Ook zij heeft geen overleg gevoerd met Noord-Koreaanse vertegenwoordigers.
Joodse meisjesschool verbiedt leerkrachten te praten over seksualiteit en evolutieleer: minister beveelt onderzoek
20 Februari, 02:36 Gazet v. Antwerpen

Beginnende leerkrachten aan de Joodse school Benoth Jerusalem in Antwerpen mogen met hun leerlingen niet praten over voortplanting of evolutieleer. Minister van Onderwijs Crevits beveelt een onderzoek wegens inbreuken op de eindtermen.
George Clooney en Amal praten voor het eerst samen over de Iraakse vluchteling in huis
9 Februari, 09:36 Gazet v. Antwerpen
Sinds de tweeling is het opvallend stiller rond George Clooney en Amal, maar nu gaven ze toch samen een tv-interview over de Yazidi-vluchteling die ze afgelopen jaar in huis hebben verwelkomd.


Volkskrant Ochtend: Volg Holleeders proces met dit handboek | Gaat Abdeslam, dader 'Parijs', eindelijk praten?
5 Februari, 07:12 Volkskrant
Goedemorgen. De laagste inkomens betaalden al relatief het meest aan het klimaatbeleid, maar het beleid van het kabinet-Rutte III versterkt die ongelijkheid nog. Dit staat in een nieuw rapport van Milieudefensie. Verder in deze ochtendnieuwsbrief: Salah Abdeslam staat deze week terecht voor een schietpartij. De zaak geldt als voorproef: zal de enige overlevende dader van 'Parijs' zijn stilzwijgen


Michel: 'We praten met Iran, waarom niet met Rusland?'
29 Januari, 21:36 De Tijd
21:02 Tijdens zijn eerste bezoek aan Moskou werpt premier Charles Michel (MR) zich op als de Europese leider die de banden met Rusland wil herstellen. Toch blijft het wantrouwen groot. Uit vrees voor hackin...


Het Limburgs kent uniek toonsysteem: door te 'zingen' tijdens het praten verandert de betekenis van het woord
29 Januari, 16:48 Volkskrant
Limburgers 'zingen' tijdens het praten. Die stijging en daling van toon zijn noodzakelijk, want de betekenis van woorden en zinnen hangt af van toonhoogteverschillen. Andere Nederlanders kunnen daar geen touw aan vastknopen. Voor de meeste Nederlanders is een 'haas' een dier. Voor Limburgers staat dat nog te bezien. Zij kunnen die lange 'aa' op twee manieren uitspreken: van hoog naar laag, en dan


Trump bereid tot praten met speciaal aanklager Mueller
25 Januari, 01:12 NOS nieuws

President Trump is bereid om te praten met speciaal aanklager Mueller, die kijkt naar Russische beÔnvloeding van de Amerikaanse presidentsverkiezingen. "Ik kijk ernaar uit", zei Trump in Washington.

De president zei ook dat hij bereid is onder ede te verklaren, mits hij antwoord krijgt van de FBI op de vraag of Hillary Clinton onder ede heeft verklaard over het gebruik van een privť-mailserver.

Mueller, die ook kijkt naar contacten van Trumps campagneteam met Russen, verhoorde vorige week minister van Justitie Sessions. Het was voor zover bekend het eerste verhoor van een kabinetslid in het onderzoek van Mueller.
Leukemans en Nuyens praten voor het eerst over stukgelopen vriendschap
18 Januari, 19:42 Gazet v. Antwerpen

Nick Nuyens (37) en Bjorn Leukemans (40) waren in hun profcarriŤre lange tijd trainingsmakkers en zelfs echte vrienden, tot die vriendschap plots stukliep. Voor een nieuw seizoen van ?De Kleedkamer? bracht Ruben Van Gucht de twee voor het eerst opnieuw samen. En daar blijkt het BK van 2010 de oorzaak van de breuk: ?Ik vraag me af wat Nick waard is als vriend voor mij, ik kan die niet vertrouwen?, klinkt het opvallend hard bij Leukemans.
'Ex-adviseur Trump gedagvaard in Rusland-onderzoek'
16 Januari, 20:06 De Tijd
19:51 Steve Bannon, de voormalige topadviseur van de Amerikaanse president Donald Trump, is opgeroepen om voor een jury te getuigen in het onderzoek naar mogelijke Russische inmenging in de Amerikaanse pres...


Waar praten mannen over tijdens het voetbal?
16 Januari, 02:42 Gazet v. Antwerpen

Waarover praten mannen als ze naar het voetbal gaan? Voetbal? Natuurlijk. Maar over niets anders? Dat is de insteek van De Tribune, een nieuwe theatervoorstelling van Theater Zeemanshuis. ?Op de tribune heerst een Band of Brothers-gevoel?, zegt regisseur Wim Peters.
Myanmar en Bangladesh praten over repatriŽren Rohingya-vluchtelingen, VN zijn sceptisch
15 Januari, 12:18 Volkskrant
Myanmar en Bangladesh zijn vandaag besprekingen begonnen over de terugkeer van de eerste Rohingya-vluchtelingen naar Myanmar. Het repatriŽren moet 23 januari beginnen. Waarnemers van onder meer de Verenigde Naties zijn sceptisch over de kansen van de operatie. Een bilaterale ambtelijke werkgroep moet in de Myanmarese hoofdstad Naypyidaw de details uitwerken van de afspraak die de buurlanden novemb


Wekdienst 15/1: rechtszaak politiemol en de Korea's praten verder
15 Januari, 06:54 NOS nieuws

Goedemorgen! De rechtszaak tegen politiemol Mark M. gaat vandaag van start en Noord- en Zuid-Korea zitten opnieuw met elkaar om de tafel.

Het gaat vandaag vooral regenen. Aan zee kan het hard waaien, met windsnelheden van ruim 80 kilometer per uur. Het wordt ongeveer 6 graden. Ook morgen en overmorgen gaat het regenen.

Ga je vandaag op pad? Dit is het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

? De zaak tegen politiemol Mark M. begint in de rechtbank in Den Bosch. Hij zou gevoelige informatie hebben doorverkocht aan criminelen. Het is afwachten of M. er zelf ook bij is: hij woont inmiddels in OekraÔne.

? Noord- en Zuid-Korea praten voor de tweede keer in een week over deelname van Noord-Korea aan de Olympische Spelen. Vorige dinsdag spraken de landen voor het eerst sinds 2015 met elkaar.

? De 16-jarige Palestijnse Ahed Tamimi staat voor de rechter in IsraŽl. Zij zou IsraŽlische militairen hebben geslagen en geschopt en kan tot 14 jaar cel krijgen. Tamimi wordt door sommigen gezien als held.

? En toptennisser Rafael Nadal speelt zijn eerste wedstrijd op de Australian Open. In de eerste ronde staat hij tegenover VŪctor Estrella Burgos uit de Dominicaanse Republiek.

Wat heb je gemist?

Kostbare kroonjuwelen van de Britse koninklijke familie werden tijdens de Tweede Wereldoorlog verborgen in een koektrommeltje in Windsor Castle. De toenmalige koning George de Zesde wilde zo voorkomen dat de juwelen in handen van de nazi's zouden vallen. Koningin Elizabeth vertelde erover in een documentaire over haar kroning 65 jaar geleden, die de BBC gisteravond uitzond.

Ander nieuws uit de nacht

? In Santa Ana in de Amerikaanse staat CaliforniŽ heeft een auto zich in de bovenverdieping van een tandartspraktijk geboord.

? In de Amerikaanse staat Florida is een pendelboot met 50 passagiers aan boord in vlammen opgegaan. Alle opvarenden konden op tijd van boord komen.

? De meeste Nederlanders zijn tevreden over hun seksleven, concludeert het kenniscentrum Rutgers uit een steekproef onder 17.000 Nederlanders tussen de 18 en 80 jaar.

En dan nog dit:

De organisatie van de Miss BelgiŽverkiezing en een Belgisch meldpunt voor discriminatie, Unia, hebben racistische reacties op de winnares van de verkiezing schandalig genoemd.

Sommige reacties op sociale media komen erop neer dat de gisteren verkozen Miss BelgiŽ niet 'echt Belgisch' is, of 'een Filipijnse', omdat zij Filipijnse roots heeft. Woordvoerder Sebrechts van Unia: "Wij vragen mensen hier tegenin te gaan. Als je je mond houdt, verandert er nooit iets."

Fijne dag!
Francken gaat met premier praten over zijn communicatie
11 Januari, 19:48 Skynet Belgie
Premier Charles Michel gaat met staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken een gesprek voeren, onder meer over zijn manier van communiceren. Dat is in regeringskringen bevestigd.


Noord-Korea en Zuid-Korea praten dinsdag weer - over kunstschaatsen
8 Januari, 21:48 NOS nieuws

Noord- en Zuid-Korea praten dinsdag officieel voor het eerst in twee jaar weer met elkaar. Dat gesprek zal niet gaan over hete hangijzers zoals de kernproeven van het noorden of over een vredesbestand tussen de beide Korea's.

Wel gaat het vermoedelijk over de deelname van Noord-Korea aan de Olympische Winterspelen. Die zijn volgende maand in buurland Zuid-Korea. In het bijzonder gaat het over de vraag of de twee Noord-Koreaanse kunstschaatsers Ryom Tae-ok en Kim Ju-sik mogen deelnemen.

De eventuele deelname van Noord-Koreaanse atleten is bijzonder, want officieel zijn de landen nog met elkaar in oorlog. Toch gaat het waarschijnlijk gebeuren, zegt NOS-correspondent Marieke de Vries. "Het ziet er op dit moment wel naar uit dat Noord-Korea een delegatie naar de Olympische Spelen stuurt".

Zaterdag noemde een Noord-Koreaanse afgevaardigde bij het Internationaal Olympisch Comitť (IOC) de deelname van de twee kunstschaatsers aan de Spelen "aannemelijk".

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un zei onlangs graag te willen deelnemen aan het grootste sporttoernooi ter wereld. Hij maakte er (naast allerlei dreigementen aan de Verenigde Staten) zelfs plaats voor in zijn nieuwjaarsspeech. "De deelname van Noord-Korea zou een mooie mogelijkheid zijn om de eenheid van het Koreaanse volk te tonen", aldus Kim. "We wensen dat de Spelen een succes worden."

De deelname van Noord-Korea is vooral een wens van organisator Zuid-Korea. "Het heeft een grote symbolische waarde", zegt De Vries. "Vooral president Moon van Zuid-Korea hoopt hierop."

Er zit ook een heel praktische kant aan de deelname van Noord-Korea. Een eventuele aanval op de Spelen is dan klein, zei de Zuid-Koreaanse minister van Sport, Do Jong-hwan in november.

Maar komt die dialoog er dan ook? Zorgen de Olympische Spelen ervoor dat de twee landen die nog altijd in oorlog met elkaar zijn, weer dichter bij elkaar komen?

"Op sportief gebied brengen de Spelen de landen dichter bij elkaar", zegt De Vries. "En waarschijnlijk zullen er ook overheidsvertegenwoordigers uit het Noorden meekomen en er zullen dan ook vast voor en achter de schermen wat ceremoniŽle Koreaanse ontmoetingen worden gehouden."

Maar we moeten niet denken dat er voor- of achter de schermen een doorbraak wordt bereikt over het kernwapenprogramma van Noord-Korea, zegt ze. "Dat is voor Noord-Korea onbespreekbaar. Dus wat dat betreft verandert er niets."

Wie betaalt de kosten?

Voor de twee Noord-Koreaanse kunstschaatsers is het morgen in ieder geval de dag van de waarheid. Achter de schermen wordt momenteel geschermd over de vraag wie de onkosten van de Noord-Koreaanse delegatie gaat betalen. Zowel het IOC als de Zuid-Koreaanse overheid zou bereid zijn die te betalen, schrijft de Zuid-Koreaanse krant The Hankyoreh, maar of dat te rijmen valt met de strenge sancties die gelden voor Noord-Korea is niet duidelijk.

Met het gesprek tussen Noord-Korea en Zuid-Korea in het verschiet meldde het IOC maandag dat de deadline voor Noord-Koreaanse atleten die mee willen doen aan de Winterspelen is verlengd - voor onbepaalde tijd.
Dewinter hoopt met N-VA het cordon te doorbreken: ?We zijn bereid om over elk scenario met De Wever te praten?
8 Januari, 12:48 Gazet v. Antwerpen

Straks bestormt Filip Dewinter opnieuw ?t Schoon Verdiep. Het cordon sanitaire doorbreken is in 2018 de wensdroom van Vlaams Belang. ?Elk scenario met Bart De Wever is bespreekbaar.?Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be