NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties


In de kijker
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsitesPolitiek

2News.be / Trefwoorden / Politiek

Voormalig Agalev-senator Marjet Van Puymbroeck overleden: ?Ze was alles wat de politiek niet was?
Gisteren, 19:06 Gazet v. Antwerpen

Voormalig senator Marjet Van Puymbroeck is afgelopen maandag op 97-jarige leeftijd overleden. Ze lag mee aan de basis van de groene beweging en het latere Agalev, nu Groen.
WEEKBOEK POLITIEK Michel zet De Wever een pad in de korf
Gisteren, 06:06 De Tijd
06:00 Vier jaar geleden kwam centrumrechts aan de macht, over een jaar zijn er nieuwe verkiezingen. Heeft de regering-Michel genoeg ?dash? - fut - om van het laatste werkjaar een nuttig jaar te maken? Wordt...


STANDPUNT. Triest dat de kleine Mawda speelbal is geworden in een politiek spel
Zaterdag, 03:24 Gazet v. Antwerpen

Een dood kind is het ergste wat er bestaat. Het raakt iedereen tot in zijn ziel, of je nu zelf kinderen hebt of niet. De dood van een kind is altijd omgeven met verdriet. Het enige wat je kunt doen, is treuren en proberen troost te bieden aan de ouders, ongeacht de omstandigheden waarin ze hun kind hebben verloren. Elk rechtgeaard mens weet dat. Daarom is het intriest dat de kleine Mawda de speelbal is geworden in een politiek spel.
Poetin waarschuwt voor gevolgen van eenzijdige handelingen in internationale politiek
Vrijdag, 19:06 Skynet
De Russische president Vladimir Poetin heeft op het Economisch Forum van Sint-Petersburg een pleidooi gehouden voor betere internationale afspraken tussen landen. In zijn boodschap waarschuwde hij ook voor landen die een compleet eigen koers varen.


Conte krijgt van president mandaat Italiaanse regering te vormen
Woensdag, 23:36 Volkskrant
De beoogde premier van Italië, Guiseppe Conte, heeft woensdag van president Sergio Mattarella het mandaat gekregen om een regering samen te stellen. Hij zegt dat zijn regering de belangen van de gewone Italiaan wil behartigen, maar erkent ook dat het kabinet zijn Europese en internationale verplichtingen zal moeten nakomen.


Politiek stelt vragen over privacy van gezichtsherkenning bij Henschotermeer
20 Mei, 12:42 Tweakers
Leden van de SP en PvdA hebben aan de Geputeerde Staten gevraagd hoe de privacy van de bezoekers bij de toegang tot het Henschotermeer wordt gewaarborgd. Het natuurgebied is bezig met de implementatie van gezichtsherkenning als vorm van entreebewijs.


Bart De Wever buigt verwijt van tegenstanders om in speerpunt van zijn campagne: ?Antwerpen is het epicentrum van de politiek?
18 Mei, 12:36 Gazet v. Antwerpen

In de chique vertrekken van het vernieuwde Antwerpse Bosuilstadion applaudisseren enkele tientallen aanwezigen, nog lachend met de speldenprik die burgemeester Bart De Wever net aan zijn uitdager Kris Peeters heeft uitgedeeld. ?Jarenlang werd er niet geluisterd naar Antwerpen?, had de N-VA-voorzitter ­gezegd. ?We hadden geen eersteklassevoetbalploeg. Nu komen ze vanop ?de parking? naar Antwerpen om hier appartementen te huren.?
32 maanden cel voor Turkse bankier in VS in politiek gevoelige zaak
16 Mei, 22:12 NOS nieuws

Een rechter in New York heeft een Turkse bankier tot een celstraf van 32 maanden veroordeeld voor zijn rol bij het omzeilen van economische sancties tegen Iran in 2012 en 2013.

De straf valt aanmerkelijk lager uit dan de aanklagers hadden geëist. Die wilden dat Mehmet Hakan Atilla, tweede man van de door de Turkse staat gecontroleerde Halkbank, twintig jaar achter de tralies zou verdwijnen.

De rechter vond 32 maanden wel genoeg, onder meer omdat Atilla er zelf geen geld aan had overgehouden en zijn rol veel kleiner was dan die van veel anderen. Atilla's advocaat sprak zijn waardering daarvoor uit, maar zei toch in hoger beroep te gaan.

Goud

Iran mocht in de periode waar het om gaat geen olie en gas verkopen. Het verbod was onderdeel van de internationale sancties die op dat moment tegen Iran van kracht waren, maar Iran hield zich daar niet aan. Om het verdiende geld te kunnen witwassen werd een constructie bedacht, waarbij olie en gas werd geruild voor goud.

De hoofdverdachte in deze zaak, een Turks-Iraanse goudhandelaar, trad tijdens het proces tegen Atilla als getuige op. Hij zei dat de huidige Turkse president Erdogan, toen nog premier, delen van het complot persoonlijk heeft goedgekeurd. De straf voor de hoofdverdachte moet nog worden vastgesteld.

Gülen

Erdogan zegt dat het bewijs in deze zaak door de Gülen-beweging is gefabriceerd. Fethullah Gülen is Erdogans aartsvijand. Hij woont al jaren in de Verenigde Staten.

Volgens Erdogan is Atilla onschuldig. "Hem crimineel verklaren, is hetzelfde als de republiek Turkije crimineel verklaren", zei hij in een interview.
Celie Dehaene keert terug naar de politiek

Celie Dehaene, de weduwe van ex-premier Jean-Luc Dehaene, duwt in oktober de CD&V-lijst in Vilvoorde. Zo maakte lijsttrekker Peter Van Kemseke bekend.
Politiek en media verontwaardigd na geheime ontmoeting van Özil en Gündogan met ?hun president?
16 Mei, 04:12 Gazet v. Antwerpen

De voorbereiding van het WK is voor Die Mannschaft met een valse noot begonnen. Mesut Özil en Ilkay Gündogan, Duitse internationals met Turkse roots, gingen samen met de Turkse president op de foto. Het mooiste verkiezingscadeau dat ze Erdogan konden schenken. Onder Duitse politici gaan stemmen op om de twee thuis te laten. Vooral omdat ze de Turkse ?despoot? als ?mijn president? aanspraken. De foto?s doen de langzame dooi in de relaties tussen de twee landen geen goed.
UGent maakt zich los van politiek
15 Mei, 07:30 Skynet
De UGent wil dat de Vlaamse regering niet langer eigenhandig kan beslissen welke politici in haar hoogste bestuursorganen zetelen. Die boodschap geeft de universiteit in een nieuwe visienota, schrijft De Morgen.


Terugkeer Berlusconi in politiek plots mogelijk: verbanning verkort wegens goed gedrag
13 Mei, 17:24 Volkskrant
Een terugkeer van Silvio Berlusconi in de Italiaanse politiek is plots mogelijk, nadat de rechter zijn verbanning heeft verkort wegens goed gedrag. Berlusconi mocht zich na een veroordeling in 2013 voor belastingfraude niet langer kandidaat stellen.


STANDPUNT. De hoofddoek als inzet van een politiek opbod
12 Mei, 03:36 Gazet v. Antwerpen

De politieke partijen in dit land moeten dringend werk maken van een duidelijk standpunt over het dragen van een hoofddoek op school. Dit thema dreigt nu de inzet te worden van een politiek opbod om zo veel mogelijk stemmen binnen te halen bij de moslimgemeenschap.
?Burgerraad Wilrijk? voert politiek debat online
11 Mei, 18:30 Gazet v. Antwerpen
Wilrijkenaren kunnen voortaan het politieke debat op Facebook voeren. Daarvoor richtte Thijs Van den Brande (29) de Facebookgroep ?Burgerraad Wilrijk? op.


In Libanon blijft politiek ook anno 2018 in de familie, maar Libanezen halen hun schouders op
7 Mei, 23:18 Volkskrant
Afgelopen zondag konden Libanezen voor het eerst in negen jaar hun stem uitbrengen. De opkomst was belabberd.


Minister Jo Vandeurzen (CD&V): ?Meer, meer, meer?Er zijn ook andere oplossingen?

Het rommelt in de jeugdzorg. De wachtlijsten en het aanhoudende plaatstekort eisen hun tol, ook bij het personeel. Vandaag staken de opvoeders van de Broeders van Liefde. Zij vragen aan minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) meer geld en meer personeelsleden om de agressie en de complexe problemen de baas te kunnen. ?De oplossing is niet alleen meer, meer, meer?, reageert Vandeurzen. ?We moeten ook nadenken over andere manieren om jongeren op te vangen.?
Waarom de politiek niet gewoon kiest voor minder groei van Schiphol
6 Mei, 20:18 Volkskrant
Luchtvaart groeit en blijft groeien. Dat geldt ook voor de kritiek op de overlast die Schiphol veroorzaakt. Moet, wil en kan de staat ingrijpen om de groei af te remmen? Drie milieuorganisaties bundelen hun krachten tegen de verdere groei van Schiphol. Afgelopen zaterdag lanceerden Greenpeace, Natuur & Milieu en de Natuur en Milieufederatie Noord-Holland een 'luchtvaartmanifest' waarin ze het kabi


Sp.a-boegbeeld Robert Voorhamme stapt uit de actieve politiek: ?N-VA bestuurt Antwerpen als een partijafdeling?
5 Mei, 03:30 Gazet v. Antwerpen

Sp.a-boegbeeld Robert Voorhamme (68) stopt met de actieve politiek. Maar niet omdat hij geen toekomst meer ziet in zijn partij of de sociaaldemocratie, want daarover is hij optimistisch. ?De tijdgeest is sociaaldemocratisch. De Wever vertolkt de conservatieve strekking goed, dat moet je hem nageven, maar op wereldvlak is die achterhaald.?
POLITIEK | Linkse onmacht op Dag van de Arbeid
5 Mei, 01:06 De Tijd
01:00 Het minimumloon met zowat de helft verhogen tot 2.300 euro was het speerpunt van de socialisten op 1 mei. Ook al dreigt het effect daarvan averechts uit te draaien en jobs voor de kleine man te vernie...


Ex-bondscoach Georges Leekens stapt in de politiek

Ex-bondscoach Georges Leekens stapt in de politiek. Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen duwt hij de CD&V-lijst in Oostkamp.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be