NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Politiek

2News.be / Trefwoorden / Politiek

Lilian Marijnissen: politiek met de paplepel ingegoten
Gisteren, 12:36 NOS nieuws

Lilian Marijnissen is alleen al vanwege haar achternaam vaak genoemd als nieuwe partijleider van de SP. Zij is de dochter van Jan Marijnissen, de man die jarenlang de partij aanvoerde en die verantwoordelijk was voor de groei van de SP. Vandaag werd bekend dat ze inderdaad de nieuwe fractievoorzitter wordt, als opvolger van Roemer. SP-voorzitter Meyer typeerde haar eerder als een geboren leider.

Lilian Marijnissen, die 32 jaar is, zit sinds maart in de Tweede Kamer. Ze haalde bij de verkiezingen ruim genoeg stemmen om op eigen kracht een zetel te veroveren: 124.626. In de Kamer heeft ze zich de afgelopen tijd vooral beziggehouden met zorg.

Met 16 jaar in gemeenteraad gekozen

Op haar vijftiende werd Marijnissen al lid van de jongerenorganisatie van de SP en ze werd in de gemeenteraad van Oss gekozen toen ze zestien was. Ze moest wachten tot na haar achttiende verjaardag totdat ze de zetel kon innemen. Marinissen, die politicologie studeerde, bleef dertien jaar in de raad van Oss.

Verder was ze jarenlang bestuurslid van Abvakabo FNV. Ze voerde daar onder meer actie tegen de bezuinigingen in de zorg. Lilian Marijnissen staat bekend als een harde werker en een gedreven politicus. In een gesprek met de Volkskrant zei ze begin dit jaar dat het absoluut niet haar persoonlijke ambitie is om partijleider te worden. "Als het gebeurt, zou dat moeten zijn omdat de partij denkt dat dat het juiste is."
Ziet politiek Den Haag de Tibetaan nog staan? 'Niemand wil China tegen zich in het harnas jagen'
Maandag, 11:01 Volkskrant
De tijden veranderen en dat merken de voorvechters van de Tibetaanse zaak. Festivals voor verre onderdrukte volken zijn uit de mode geraakt, en het grote boze China is een belangrijke handelspartner geworden. 'Dat is soms wel frustrerend', bekent Dolma Tsering Teykhang, lid van het Tibetaanse parlement in ballingschap. 'Maar we blijven onze hand uitsteken.' Op een rondreis door Europa kreeg Teykha


Peter Dedecker (N-VA) stopt in 2019 met actieve politiek
Maandag, 08:24 Skynet Belgie
Kamerlid Peter Dedecker (N-VA) stopt in 2019 met de actieve politiek. Op zijn blog kondigt de 34-jarige Dedecker vandaag aan dat hij niet opnieuw zal deelnemen aan de parlementsverkiezingen en dat hij bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 evenmin op de Gentse N-VA-lijst zal prijken. Dedecker wil zich opnieuw op de technologische wereld storten.


Peter Dedecker (N-VA) stopt in 2019 met actieve politiek

Kamerlid Peter Dedecker (N-VA) stopt in 2019 met de actieve politiek. Op zijn blog kondigt de 34-jarige Dedecker maandag aan dat hij niet opnieuw zal deelnemen aan de parlementsverkiezingen en dat hij bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 evenmin op de Gentse N-VA-lijst zal prijken. Dedecker wil zich opnieuw op de technologische wereld storten.
Raad van State-voorzitter: ?Aanval vanuit politiek deed pijn'
Zondag, 11:03 De Tijd
10:03 Na enkele kritische adviezen verweet de regering-Michel de Raad van State aan politiek te doen. ?Dat ondermijnt het vertrouwen van de burger in de rechtstaat?, zegt eerste voorzitter Roger Stevens.


Politiek zwartepieten over EK-debacle begonnen
7 December, 19:42 De Tijd
18:52 Dat Brussel afvalt als speelstad voor het EK voetbal in 2020, wordt in de politieke reacties tot symbool gemaakt van het falende Belgische overlegmodel.


De Wever roept al jaren hoe hij aan politiek doet: ?Show me the money?
6 December, 07:06 Gazet v. Antwerpen

Weken stond Antwerpen op z?n kop door smeuÔge verhalen over etentjes in dure restaurants en vermeende malversaties van politici. Tijdens de gemeenteraad vlogen bittere verwijten heen en weer, met als inzet het belang van de Antwerpse burger. Maar sinds gisteren weten we eindelijk meer.
Politiek voorstel: laat burgers meebeslissen waar Vlaams budget aan besteed wordt
4 December, 08:54 Gazet v. Antwerpen

De Vlaamse meerderheidspartijen N-VA, CD&V en Open Vld dringen aan op een burgerbegroting op Vlaams niveau. Dat bericht De Standaard maandag. Burgers mogen daarbij mee beslissen over de besteding van het Vlaamse budget.
STANDPUNT. ?Het is een nieuw modewoord in de politiek: ?flutdossier??
4 December, 05:18 Gazet v. Antwerpen

Het is een nieuw modewoord in de politiek: ?flutdossier?. Deze week viel het geregeld in de discussie over het vastgoed in Antwerpen. Wilt u goede voorbeelden van flutdossiers? We geven u er twee. Eťn: de vraag of onbelast bijklussen mag. Daarvan blijkt namelijk iedereen te vinden dat het moet kunnen. Discussie gesloten, stellen wij voor.
N-VA bekeert zaakvoerder ?Wolfstee? tot de politiek
4 December, 04:06 Gazet v. Antwerpen

N-VA Herentals trekt naar de verkiezingen met federaal parlementslid Yoleen Van Camp op kop. De partij pakt uit met een paar bekende nieuwkomers: zo wordt zaakvoerder Pascal Van Nueten (46) van familierestaurant Wolfstee de lijstduwer.
Migratiedeals zorgen voor politiek verzet in de Kamer - Kamerlid Azmani boekt succes
29 November, 19:36 Volkskrant
Het streven naar migratiedeals met Afrikaanse landen is een belangrijk thema van het kabinet, maar politiek verzet is er ook. Bij de begrotingsbehandeling van staatssecretaris Harbers (Migratie) vierde het VVD-Kamerlid Azmani woensdag zijn succes, tot afschuw van met name GroenLinks en SP. Het 'plan-Azmani' lag ten grondslag† aan de Turkijedeal van het vorige kabinet. De boodschap: Beste asielzoek


Het is natuurlijk vloeken in de Volkskrant, maar ik vind Thierry en Annabel een verrijking voor de politiek
28 November, 19:30 Volkskrant
Afgelopen zaterdag bracht ik een bezoek aan de PAN, de jaarlijkse kunst- en antiekbeurs die in de Amsterdamse RAI wordt gehouden. Ik wilde juist naar binnengaan, toen ik zag dat groot op de gevel van het belendende gebouw aangekondigd stond dat daar het partijcongres van het Forum voor Democratie werd gehouden. Even twijfelde ik of ik niet eens een kijkje moest gaan nemen bij Thierry Baudet en zij


Wouter Van Besien roept Samen-partner op het matje: ?Wij staan voor eerlijke en transparante politiek?
28 November, 05:42 Gazet v. Antwerpen

Wouter Van Besien (Groen) zit eerstdaags samen met sp.a-topman Tom Meeuws. Hij roept zijn Samen-partner op het matje en eist klaarheid over zijn contacten met bouwpromotor Land Invest Group.
'Politiek motief achter aanval Duitse burgemeester'
28 November, 05:06 Volkskrant
De burgemeester van de Duitse stad Altena in de deelstaat Noordrijn-Westfalen is maandagavond neergestoken. De burgemeester, Andreas Hollstein, werd in een eettent door een naar verluidt, dronken man met een groot mes in zijn hals gestoken. Hij is naar het ziekenhuis gebracht en verkeert buiten levensgevaar. De autoriteiten gaan ervan uit dat er een politiek motief achter de aanslag zit, zo maakte


Marc Van Peel reageert op emotionele De Wever: ?Politiek is een harde stiel?
26 November, 14:54 Gazet v. Antwerpen

Havenschepen Marc van Peel heeft vanmorgen in Wakker op Zondag gereageerd op de emotionele persconferentie van burgemeester Bart De Wever van afgelopen vrijdag. De Wever zei toen ?verdrietig? te zijn geworden na de frontale aanval van oppositiepartij sp.a over de nauwe banden tussen het schepencollege en vastgoedontwikkelaar Land Invest. Politiek is een harde stiel, zegt Van Peel van nu. Maar hij spreekt ook van ?slagen onder de gordel?.
Antwerps politiek spel wordt hard gespeeld: N-VA haalt banden van Tom Meeuws met bouwsector boven
26 November, 08:18 Gazet v. Antwerpen

De Antwerpse SP.A-voorzitter Tom Meeuws. Dat was de man die Bart De Wever eerder deze week niet bij naam noemde, maar die hem wel ?erg verdrietig? en ?kwaad? had gemaakt door wat hij ?het afkoopsysteem? voor stedenbouwkundige vergunningen noemde. Meeuws kent het wereldje. Als consulent heeft hij veel goede contacten met projectontwikkelaars, luidt het nu in N-VA kringen. Dat schrijft Het Nieuwsblad.
Screening mucoviscidose pasgeborenen politiek geblokkeerd
24 November, 19:48 Skynet
Er komt voorlopig nog geen screening van pasgeborenen op mucoviscidose. Minister van Volksgezondheid Maggie De Block had een dergelijke screening deze week willen aankondigen, maar het Waals Gewest en de Franse Gemeenschap zijn niet akkoord, zei De Block gisteren in de Kamer.


De politiek van Philips en ING is een verademing tegenover de bedrijven die voor het brugpensioen hebben gekozen
24 November, 02:06 Gazet v. Antwerpen

Philips Lightning in Turnhout schrapt volgend jaar alweer 78 banen. Vakbonden reageerden gisteren nogal gelaten op dat nieuws. Bij de fabrikant van klassieke gasontladingslampen zijn ze die ontslagrondes dan ook gewend. Tien jaar geleden werkten er nog 2.700 mensen bij de fabriek in Turnhout. Vandaag zijn dat er 700. Klanten kopen liever efficiŽntere ledlampen, en die worden in AziŽ gemaakt. Over enkele jaren zal Philips Lightning in Turnhout in het beste geval nog een klein bedrijfje zijn dat lampen produceert voor pakweg tuinbouwers die voor hun groenten en planten de warmte van de Turnhoutse lampen boven de koude ledverlichting kiezen. Maar de grote dagen komen nooit meer terug.
Politiek is management, zie het aantal ex-overheidsmanagers in het nieuwe kabinet
22 November, 02:18 Volkskrant
Waarom overheidsmanagers het almaar moeilijker krijgen. Kantorenstad binnenrijden is altijd magisch, vooral bij donker novemberweer, want dan zie je de overheidsmanagers helverlicht aan het werk achter glas. Het is lastig dichterbij komen, zeker voor een journalist; overheidsmanagers vormen het motorblok van dit land maar zijn vaak - laat ik ze schuchter noemen. Het is meer dan alleen voorzichtigh


Sheila en de kat van de buren hebben geen vertrouwen meer in de Haagse politiek
22 November, 02:18 Volkskrant
De filibuster van Martin van Rooijen begon eergisteren al, toen krant, radio en tv een lange reeks interviews aan elkaar regen waarin de man kon warmlopen. Op NPO Radio 1 mocht hij pardoes midden in een journalistiek programma onweersproken een persbericht van 50Plus integraal voorlezen. Het zal onwennigheid bij zo ongeveer alle betrokkenen zijn geweest, want zů vaak wordt het parlement niet gebru

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be