NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Politie

2News.be / Trefwoorden / Politie

Politie achtervolgt wallaby op Harbour Bridge in Sydney
Vandaag, 04:48 Skynet
De politie heeft dinsdagochtend de achtervolging ingezet op een wallaby, die over de Harbour Bridge in Sydney aan het huppen was, en daar autobestuurders deed opschrikken.


Politie ontdekt 13 verwaarloosde broers en zussen in huis in CaliforniŽ
Vandaag, 02:42 NOS nieuws

In de Amerikaanse stad Perris, zo'n 113 kilometer ten oosten van Los Angeles, heeft de politie dertien broers en zussen gered van hun ouders. De slachtoffers, in de leeftijd van twee tot 29 jaar, waren uitgehongerd en verwaarloosd. Sommigen van hen zaten vastgeketend aan hun bed.

Agenten kwamen de mishandeling op het spoor dankzij een van de slachtoffers: een 17-jarig meisje wist uit het huis te ontsnappen. Met een meegenomen mobieltje belde ze de politie. Die verwachtte twaalf minderjarigen aan te treffen in het ouderlijk huis, maar zeven slachtoffers bleken al meerderjarig te zijn.

Volgens de agenten zagen de broers en zussen er uitgehongerd en onverzorgd uit. De slachtoffers vertelden ook dat ze erg veel honger hadden.

Nooit iets raars opgevallen

De 57-jarige vader en 49-jarige moeder zijn opgepakt. Waarom ze hun kinderen op deze manier hebben behandeld, is onduidelijk. Het huis waarin de broers en zussen werden vastgehouden staat in een wijk met veel eengezinswoningen, die relatief dicht op elkaar staan. Een buurman heeft gezegd dat hem nooit iets raars is opgevallen in de buurt.
Belgische crimineel die op Most Wanted-lijst stond geeft zich aan bij politie
Gisteren, 16:30 Gazet v. Antwerpen

Arthur N., het voortvluchtige kopstuk van een bende die op enkele jaren tijd grote hoeveelheden MDMA, een precursor van xtc, had geproduceerd, heeft zichzelf aangegeven bij de federale politie. Dat meldt de VRT en het nieuws wordt bevestigd door het federaal parket.
Ford wil 11 miljard dollar investeren in e-auto?s

De Amerikaanse autobouwer Ford wil 11 miljard dollar (9 miljard euro) investeren in de ontwikkeling van elektrische auto?s. Dat heeft de op een na grootste autobouwer van de Verenigde Staten bij de Detroit Auto Show bekend gemaakt.
Minister krijgt 4 flitsboetes uit Brugse terwijl hij niet in Vlaanderen was, politie heldert raadsel op
Gisteren, 06:54 Gazet v. Antwerpen

Minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR) zit verveeld met verschillende verkeersboetes die hij voor zijn dienstwagen in de bus heeft gekregen. Die zijn eigenlijk bestemd voor een West-Vlaamse ondernemer wiens gepersonaliseerde nummerplaat wel heel hard lijkt op de officiŽle ministeriŽle platen. ?Willen ze dat ik hem omruil? Ik denk er niet aan?, reageert de West-Vlaming.
Deliveroo veroordeelt vandalisme na tussenkomst politie tijdens protestacties
Zondag, 18:18 Gazet v. Antwerpen

Ondanks de acties zaterdagavond van fietskoeriers in Brussel, Antwerpen, Mechelen, Gent en Luik is het aantal fietskoeriers op een week met 34 procent gegroeid. Dat meldt het platform van thuisgeleverde maaltijden zondag. Deliveroo laakt en veroordeelt ?daden van vandalisme en intimidatie? tijdens de acties.
Politie pakt fietsdieven op: tweewielers in bestelwagen
Zaterdag, 15:54 Gazet v. Antwerpen

Een getuige zag vrijdag om 13.35 uur hoe vier mannen twee slotvaste fietsen in een bestelwagen aan het laden waren aan de Isabellalei. In de radiokamer van de politie werd via het cameranetwerk nazicht gedaan in de omgeving.
Politie slaat alarm: ?Nog nooit met zoveel geweest: honderden slaven-prostituties in ons land?

De federale politie trekt aan de alarmbel over de toevloed van ≠Nigeriaanse meisjes in de ?slaven-prostitutie? in ons land. ?Ze zijn nog nooit met zoveel geweest, ze zijn met honderden?, klinkt het zaterdag in Het Nieuwsblad en De Standaard.
Balkonspringers Breda doen aangifte tegen politie
Vrijdag, 22:24 NOS nieuws

Twee mannen (26 en 27) uit Breda die dinsdag tijdens hun vlucht voor de politie van een balkon sprongen en zwaargewond raakten, doen aangifte tegen de politie wegens poging tot doodslag of zware mishandeling.

"Na bestudering van het dossier heb ik samen met de familie besloten om aangifte te doen", zegt advocaat Wesley Welten. Hij vertegenwoordigt de verdachte die zo zwaar gewond raakte dat hij nog in coma ligt. Collega-advocaat Menno Buntsma bevestigt dat ook de tweede verdachte aangifte heeft gedaan.

De cliŽnt van Buntsma ligt in het ziekenhuis met onder meer gebroken ribben, maar hij is inmiddels verhoord door de politie. Beide verdachten worden in het ziekenhuis bewaakt.

Dinsdagochtend viel de politie een appartement in Breda binnen omdat er vuurwapens zouden liggen. De twee mannen in de woning sloegen op de vlucht en sprongen van het balkon op de derde etage.

Toen de politieagenten de woning doorzochten, vonden zij een 25-jarige overleden man. De twee verdachten zouden hem om het leven hebben gebracht.

'Buitensporig geweld'

"Wat ons betreft heeft de politie buitensporig geweld gebruikt bij de arrestatie", aldus raadsman Welten. Of dit ook betekent dat de verdachten niet van het balkon zijn gevallen, maar dat ze zijn gevallen door toedoen van het arrestatieteam, kan Welten niet bevestigen.

Beide raadslieden kunnen niets zeggen over de inhoud van het dossier waarop ze hun aangifte baseren. Hun cliŽnten zitten in voorlopige hechtenis in beperkingen.
Politie controleert vzw aan Turnhoutsebaan en krijgt eieren naar hoofd gegooid
Vrijdag, 17:00 Gazet v. Antwerpen

Het college heeft twee cafťs en een vzw in Antwerpen gesloten wegens drughandel en overlast. Tijdens een controle van de vzw aan de Turnhoutsebaan werd tweemaal met een ei naar de politieagenten gegooid.
'Als de politie je aanhoudt om een dure jas, dan krijg je aandacht. Dan ben je goed op weg'
Vrijdag, 02:36 Volkskrant
Parkeer mijn wagen in de schaduw van vier huizenhoge velgen. Range Rover Autobiography: anderhalve ton kost die waggie, koop je hier een benedenhuisje voor. In de gaten houden, want vandaag ben ik op zoek naar dure dingen, net als de politie. Dure jassen, dure horloges, dure schoenen in het bezit van types. 'We gaan ze uitkleden op straat', zei politiechef Frank Paauw in De Telegraaf. De 'jonge ga


Politie zoekt mensen achter bloederige affiches in Antwerpen. Activist waarschuwt: ?Meewerken is alleen beter voor de politie zelf, nooit voor u?
Donderdag, 22:24 Gazet v. Antwerpen

Vorige maand doken plots opvallende afficheborden op in het centrum van Antwerpen. Actiegroep Maak Plaats! wilde daarmee het beleid rond fietsers en hun veiligheid in de stad aanklagen. De politie is op zoek naar degenen die de aanplakbiljetten hebben opgehangen, maar dat is tegen het zere been van activist Peter Terryn. Hij roept betrokkenen op niet met de politie te praten. ?Meewerken is alleen beter voor de politie zelf, nooit voor u.?
Politie maakte vorig jaar minder zwaargewonden
Donderdag, 16:24 NOS nieuws

De rijksrecherche heeft vorig jaar 23 schietincidenten bij de politie onderzocht. Dat is veel minder dan de vier jaar daarvoor. Toen lag het aantal onderzochte zaken tussen de 30 en 34, meldt het Openbaar Ministerie.

De getallen gaan alleen over schietincidenten waarbij doden of zwaargewonden vielen. Bij de onderzochte zaken in 2017 vielen vier doden en twintig zwaargewonden. Het jaar daarvoor waren dat vier doden en 33 gewonden.

Als politiemensen met een vuurwapen iemand doden of ernstig verwonden, doet de rijksrecherche altijd onderzoek. Het schietincident wordt niet door de eigen politieregio onderzocht, om de onafhankelijkheid te waarborgen. Na het onderzoek beslist het OM of de politiemedewerker wordt vervolgd.

Agenten mogen hun vuurwapen alleen gebruiken als ze zich aan de richtlijnen houden. Zo moet het gebruikte geweld in verhouding staan tot de ernst van de situatie en het misdrijf. In principe moet de agent richten op de benen van de verdachte.
Volkswoede in Pakistan over 'laks optreden' politie na ontvoering, verkrachting en moord op 8-jarig meisje
Donderdag, 12:12 Volkskrant
De verkrachting en dood van een 8-jarig ontvoerd meisje heeft tot grote woede geleid in Pakistan. Bij protesten tegen de politie, die ervan wordt beschuldigd laks op te treden, zijn twee doden gevallen. Nobelprijswinnaar voor de Vrede Malala Yousafzai zegt 'diepbedroefd' te zijn over de moord op Zainab Ansari. Haar lichaam werd dinsdag in een vuilnisbak gevonden. Ansari is het twaalfde meisje dat


Medewerker Groninger Gasberaad 'liket' oproep tot protest op Facebook en krijgt plots de politie aan de deur
Woensdag, 21:48 Volkskrant
Het Groninger Gasberaad, een overlegorgaan van inwoners en organisaties die gedupeerd zijn door de aardgaswinning in de provincie, dient een klacht in tegen de politie. Die is haar boekje te buiten gegaan, vindt het beraad, met het huisbezoek aan een van haar medewerkers die op Facebook een oproep had 'geliket' voor een protest woensdag bij het bezoek van minister Eric Wiebes (Economische Zaken) a


Resultaat na drie weken controles door Antwerpse politie: ?Weinig ernstige feiten?
Woensdag, 17:00 Gazet v. Antwerpen

De Lokale Politie van Antwerpen heeft van 16 december tot 7 januari op verschillende plaatsen in de stad Hades-acties uitgevoerd. Daarbij werden 1.823 personen en 1.609 voertuigen gecontroleerd. ?Tijdens de controleacties zijn er in de stad weinig ernstige feiten gebeurd?, klinkt het bij de politie.
Politie laat jongeren meedenken over maatschappelijke vraagstukken
Woensdag, 15:48 NOS nieuws

De politie begint vandaag met het werven van jongeren die gaan meedenken over maatschappelijke vraagstukken. Ze kunnen zich aanmelden voor de jongerenraad, die komend voorjaar van start gaat. Het is de bedoeling dat de raad zo'n vijftien leden krijgt.

De raad is volgens de politie een waardevolle toevoeging, vanwege de kennis die jongeren hebben van digitale ontwikkelingen. De jongeren komen zes keer per jaar bij elkaar en worden vooral online geraadpleegd.

"Denk aan ontwikkelingen op internet. Criminaliteit verplaatst zich steeds meer naar de digitale wereld en de jeugd is daar meer in thuis", zegt Liesbeth Huyzer van de korpsleiding in een persbericht. "Bovendien willen wij als politie midden in de samenleving staan, ťcht contact hebben."

Verrassende inzichten

De politie raadpleegt jongeren al in individuele gevallen van cybercriminaliteit, zoals bij chatsessies over pesten of sexting, het delen van seksueel getinte foto's op sociale media. Volgens de politie levert de inbreng van jongeren "verrassende inzichten" en "bruikbare ideeŽn" op. De jongerenraad moet de politie structureel gaan helpen.

Jongeren kunnen zich tot en met 30 januari aanmelden. Op dinsdag 20 februari worden uit alle aanmeldingen vijftig jongeren gekozen voor een selectiedag.
Politie haalt verwaarloosde (en gestorven) vogels uit volkstuintje
Woensdag, 14:36 Gazet v. Antwerpen

Acht verwaarloosde vogels zijn dinsdag door de politie naar het vogelopvangcentrum in Brasschaat gebracht. Drie andere dieren werden dood teruggevonden in een volkstuintje in Merksem.
Veroordeelde No Surrendercaptain meldt zich niet bij politie
Woensdag, 11:36 NOS nieuws

De Tilburgse captain van motorclub No Surrender, Corin D., is spoorloos. Hij had zich maandag bij de politie moeten melden, maar dat is niet gebeurd.

De Tilburger werd vorige week veroordeeld tot drieŽnhalf jaar celstraf waarvan een half jaar voorwaardelijk.

D. was niet aanwezig bij de uitspraak en moest zich daarom bij de politie melden. Dit heeft hij niet gedaan, zegt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie. Hij wordt nu door de politie gezocht, schrijft Omroep Brabant.

Drugslabs

Volgens de rechtbank was de Tilburger, die in juni vorig jaar werd opgepakt in het kader van de operatie Trefpunt, lid van een misdaadorganisatie, die zich bezighield met drugslabs in onder meer Moergestel en Rotterdam.

Hij is veroordeeld omdat hij een seinpistool, een taser en wat hennep had. Er was te weinig bewijs dat hij in de drugshandel zat.
Politie start onderzoek naar vandalisme: ?Banden twee keer stukgeprikt in week?
Woensdag, 02:36 Gazet v. Antwerpen

Jochen De Smedt is voor de tweede keer in een goeie week tijd het slachtoffer geworden van vandalen. De eerste keer werden drie autobanden stukgestoken, afgelopen weekend ging

het om ťťn band.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be