NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Pole


12H Mugello: Red Ant Racing sluit eerste deel af met een 1-2
De eerste helft van de Hankook 12H Mugello zit er op en Red Ant Racing kan met een goed gevoel de tweede helft van de race tegemoet zien. Na de eerste 6,5 uur wedstrijd hebben zij immers de eerste twee plaatsen in de 992-klasse in handen. Ayrton Redant, Yannick Redant en Kobe de Breucker leiden in de klasse met drie ronden voorsprong op de zusterwagen van Peter Guelinckx, Brent Verheyen en Michiel Haverans. Voor de algemene winst woedt er op dit moment een duel tussen de Porsche's van Team GP-Elite en Herbert Motorsport.

Lees meer: 12H Mugello: Red Ant Racing sluit eerste deel af met een 1-2


Bahrein: Dino Beganovic op pole voor seizoensopener
3 Maart, 00:01 Autosport
De Formule 3 werkte zonet de eerste kwalificatiesessie van het nieuwe seizoen af en Dino Beganovic heeft de eerste pole te pakken. In Bahrein verzekerde de Zweedse Prema Racing piloot zich in de slotfase van de snelste tijd, waarmee hij Luke Browning en Gabriele Mini vooraf ging. Laurens van Hoepen debuteert in de Formule 3 met de pole voor de sprintrace van morgen, dankzij de twaalfde tijd.

Lees meer: Bahrein: Dino Beganovic op pole voor seizoensopener


1812km Qatar: Tom Van Rompuy zet TF Sport op pole in LMGT3
3 Maart, 00:01 Autosport
Voor het eerst buiten Le Mans werd het principe van de hyperpole toegepast in Qatar. Dat wil zeggen dat de tien snelsten bij de kwalificatie het onder elkaar uitvechten voor de tien beste startplaatsen. Bij de LMGT3 klasse kwam Tom Van Rompuy als winnaar uit die oefening, hij zette de TF Sport Corvette #81 op pole bij de GT?s. De algemene pole is voor de Penske Motorsport Porsche 963 #5.

Lees meer: 1812km Qatar: Tom Van Rompuy zet TF Sport op pole in LMGT3


6H Abu Dhabi: Pole voor de Haas RT Audi
21 Januari, 00:00 Autosport
Haas RT heeft zijn tweede pole in de 24H Series beet, de Audi R8 LMS GT3 EVO II van Stanislav Minsky, Thomas Kiefer, Torsten Kratz en Mathieu Detry klokte in Abu Dhabi de snelste tijd met een ronde in 1:54.008. Het was uiteindelijk Detry die de Audi op het einde van de kwalificatie bovenaan de tabellen zette door de Car Collection Motorsport Porsche 992 GT3 R van Dustin Blattner, Loek Hartog en Dennis Marschal met 0.072 seconde te snel af te zijn.

Lees meer: 6H Abu Dhabi: Pole voor de Haas RT Audi


12H Kuwait: CP Racing wint thriller
13 December 2023, 00:00 Autosport
De Hankook 12H Kuwait en CP Racing, het is al voor de tweede editie op rij een match. Al moesten Charles Putman, Charles Espenlaub, Joe Foster en Shane Lewis met hun Mercedes ditmaal tot in de laatste ronde vechten om winst, die ze uiteindelijk met het kleinste verschil ooit in de 24H Series behaalden tegenover de Manamauri Energy by Ebimotors Porsche, die een halve tel te kort kwam voor de zege.

Lees meer: 12H Kuwait: CP Racing wint thriller


GP Abu Dhabi: Verstappen voor laatste race 2023 op pole
29 November 2023, 00:03 Autosport
Wereldkampioen Max Verstappen heeft zijn Red Bull-bolide op pole positie geplaatst voor de Grote Prijs van Abu Dhabi, de laatste wedstrijd van het jaar. Charles Leclerc (Ferrari) zette de tweede snelste tijd neer, terwijl Oscar Piastri (McLaren) als derde snelste afklopte. De wedstrijd start morgen om 14 uur Belgische tijd.

Lees meer: GP Abu Dhabi: Verstappen voor laatste race 2023 op pole


8H Bahrein: Sarah Bovy bezorgt Porsche de allerlaatste pole in GTE-Am
7 November 2023, 00:02 Autosport
De kwalificaties voor de 8 Hours of Bahrain zitten er op en het is een Belgische die de show steelde in GTE-Am. Sarah Bovy pakte voor een tweede jaar op rij de eerste plaats en bezorgde de Iron Dames Porsche de allerlaatste pole voor deze klasse. Dat terwijl Toyota een 1-2 realiseerde met Brendon Hartley in de Toyota GR010 Hybrid #8 op kop en United Autosports de snelste ronde realiseerde in LMP2.

Lees meer: 8H Bahrein: Sarah Bovy bezorgt Porsche de allerlaatste pole in GTE-Am


Finale Races: Calvin de Groot in de #143 Oeste Kart knap naar pole position
31 Oktober 2023, 00:01 Autosport
Calvin de Groot heeft op een nat asfalt van TT Circuit Assen in de kwalificatie van de Benelux Ford Fiesta Sprint Cup de snelste tijd op de klokken gezet. De Groot troefde daarmee toch wel enigszins verrassend Tomas De Backer met 0,17 seconden af. Achter de inmiddels (bijna) tot kampioen 2023 gekroonde Belg pakte Jenson de Leeuw in de #54 MV Motorsport de derde tijd, op vier en vijf gevolgd door terug-van-weggeweest Marnix de Wit in de #3 Technova College Racing en Esmee Kosterman in de #65 Bas Koeten Racing.

Lees meer: Finale Races: Calvin de Groot in de #143 Oeste Kart knap naar pole position


Finale Races: Max Tubben en Max Weering winnen ook race 2
31 Oktober 2023, 00:01 Autosport
Zaterdag verzekerden Max Tubben en Max Weering (JR Motorsport BMW M6 GT3) zich al van de titel bij de GT?s met een nieuwe winst in de eerste race van de Supercar Challenge op het circuit van Assen. Zondag wonnen ze ook de tweede race en dat opnieuw na een duel met Mex Jansen en Jordin Poland (Koopman Racing BMW M6). Een tijdstraf en een stop and go voor Jansen schonken de zege definitief aan het JR Motorsport duo.

Lees meer: Finale Races: Max Tubben en Max Weering winnen ook race 2


Barcelona: Tom Coronel pakt TCR Europe-titel, brute pech voor Kobe Pauwels
24 Oktober 2023, 00:01 Autosport
Wat een spannend slot van het TCR Europe-kampioenschap had moeten worden, draaide zondagmiddag in Barcelona uit op een heuse anticlimax nadat titelkandidaat Kobe Pauwels na de formatieronde de pitlane indook en er door een stukke aandrijfas tot opgave werd gedwongen. De brute pech van onze landgenoot doet evenwel niks af aan de prestatie van Comtoyou-teamgenoot Tom Coronel die aan een vierde plaats genoeg had om zich in zijn 34ste competitieseizoen tot TCR Europe-kampioen te kronen. De wedstrijd zag Honda-rijder Ruben Volt winnen voor John Filippi, de Fransman eindigt mede dankzij de opgave van Pauwels als vice kamioen.

Lees meer: Barcelona: Tom Coronel pakt TCR Europe-titel, brute pech voor Kobe Pauwels


GP Verenigde Staten: Lewis Hamilton en Charles Leclerc gediskwalificeerd
24 Oktober 2023, 00:01 Autosport
Lewis Hamilton (Mercedes) en Charles Leclerc (Ferrari) zijn hun resultaat uit de Grote Prijs van de Verenigde Staten kwijtgespeeld. De bodemplaat van de wagen van beide rijders vertoonde excessieve slijtage wegens het hobbelige circuit, waardoor beide rijders geschrapt werden uit de uitslag. Carlos Sainz schuift zo op naar het podium en Williams-rijders Alex Albon en Logan Sargeant pakken allebei punten.

Lees meer: GP Verenigde Staten: Lewis Hamilton en Charles Leclerc gediskwalificeerd


Zandvoort: Feller en Drudi (Audi) winnen en pakken leiding in Sprint
16 Oktober 2023, 00:02 Autosport
Mattia Drudi en Ricardo Feller (Tresor Orange 1 Audi #40) konden vanaf de pole positie vanmiddag in Zandvoort de eerste wedstrijd van het weekend op hun naam schrijven. Hierdoor springt het duo over Raffaele Marciello en Timur Boguslavskiy (Akkodis Mercedes #88) naar de leiding in het Sprint-kampioenschap. Met morgen de kampioenschapsfinale in het vooruitzicht bedraagt het verschil slechts 2,5 punten.

Lees meer: Zandvoort: Feller en Drudi (Audi) winnen en pakken leiding in Sprint


American Festival: Pole voor Russell Lamborghini!
16 Oktober 2023, 00:02 Autosport
De laatste pole positie van het Belcar Endurance Championship 2023 komt op naam van de Russell Racing Lamborghini. De rode bolide, die vanaf deze wedstrijd door NGT wordt gerund, greep in de slotminuten de pole. Eerder hadden Jan Lauryssen (Q1 Trackracing Porsche), Dylan Derdaele (Belgium Racing Porsche) en Bert Longin (PK Carsport Audi) op enkele minuten tijd bovenaan de tijdstabellen postgevat. De beste uitgangspositie dus voor de Lamborghini, met daarnaast de Porsche van man-in-vorm Jan Lauryssen, die eerder dit jaar in Spa nog naar de zege soleerde. De Audi van puntenleiders Longin/Longin/Guelinckx start vanop rij 2. Primus in toerisme was de GTE Racing Cupra TCR.

Lees meer: American Festival: Pole voor Russell Lamborghini!


Paul Ricard: Maserati GT2 direct op pole
9 Oktober 2023, 00:01 Autosport
In de eerste kwalificatie, waar de Am rijders tegen elkaar uitkomen, zette Leonardo Gorini de nieuwe Maserati MC20 GT2 meteen op de pole. PK Carsport wacht een moeilijke taak, Peter Guelinckx (Audi R8 LMS GT2) kwam in zijn sessie niet verder dan de tiende tijd, Stienes Longin klokte wel een derde tijd in de tweede kwalificatie. Nicolas Saelens (KTM X-Bow) komt niet aan de start na een zware crash in de vrije training.

Lees meer: Paul Ricard: Maserati GT2 direct op pole


Zolder Fun Festival: Pole, zege en snelste ronde voor de Russell Racing Lamborghini
9 Oktober 2023, 00:00 Autosport
Veni, vidi, vici, voor het eerst kwam de Russell Racing Lamborghini Super Trofeo aan de start van een race van de Hundred Series by BGDC en de Italiaanse bolide pakte alles wat er te winnen viel. Hans Thiers, Frank Thiers en Christoff Corten vertrokken vanop de pole en reden zo goed als de hele race aan de leiding. Bovendien zette de Lamborghini de snelste ronde neer in 1:32.765.

Lees meer: Zolder Fun Festival: Pole, zege en snelste ronde voor de Russell Racing Lamborghini


Spa Six Hours: Nipte pole voor Corvette C4 van Branckaerts in Belcar Historic Cup
2 Oktober 2023, 00:02 Autosport
Tijdens de kwalificatie voor de startopstelling van de eerste manche van de Belcar Historic Cup pakte Luc Branckaerts op donderdag de pole met zijn Chevrolet Corvette C4. En dit met amper een verschil van 5/1000 van een seconde op de Ford Capri 3100 RS GAA Cosworth van Wim Kuijl en 65/100 sec. op de BMW E36 STW van Erik Qvick. Zodoende kennen we ook de respectievelijke polesitters in de platformen 3, 2 & 4. Iets verder en met een achtste chrono parkeerde Dieter Kuijl zijn Ford Capri RS 2600 Weslake op de pole in platform 1 voor FIA gehomologeerde wagens.

Lees meer: Spa Six Hours: Nipte pole voor Corvette C4 van Branckaerts in Belcar Historic Cup


Oschersleben: PK Carsport Audi klopt Belgium Racing Porsche #99 voor pole
25 September 2023, 00:02 Autosport
De PK Carsport Audi van Stienes Longin, Bert Longin en Peter Guelinckx heeft de pole bemachtigd voor de Belcar-manche in het Duitse Oschersleben. Belgium Racing had lange tijd de pole in handen; eerst met het exemplaar van Dylan Derdaele/Michael Cool, daarna met dat van Koen Wauters en Jos Menten en nadien terug met de #99, tot Stienes Longin in de absolute slotminuten orde op zaken stelde en de beste uitgangspositie greep. Een belangrijke eerste stap dus in de jacht op de eerste seizoenszege voor de leider in de BK-tussenstand.

Lees meer: Oschersleben: PK Carsport Audi klopt Belgium Racing Porsche #99 voor pole


GP Japan: Verstappen dominant op pole, McLaren twee en drie
25 September 2023, 00:02 Autosport
Max Verstappen (Red Bull) heeft de pole positie behaald voor de Grote Prijs van Japan. De Nederlander was ongenaakbaar in de derde kwalificatiesessie en ging bijna zes tienden sneller dan Oscar Piastri (McLaren). Diens teamgenoot Lando Norris sloot aan op P3, terwijl Charles Leclerc (Ferrari) morgen de tweede startrij afsluit op P4.

Lees meer: GP Japan: Verstappen dominant op pole, McLaren twee en drie


Truck GP: Robert de Haan wint race 1 van de Porsche Carrera Cup Benelux
11 September 2023, 00:00 Autosport
De eerste race van de Porsche Carrera Cup Benelux kende verschillende incidenten en moest zelfs stil gelegd worden met de rode vlag. De zege ging uiteindelijk naar Robert de Haan (Richardson), die in de derde ronde voorbij de van op de pole vertrokken Glenn Van Parijs (AUGUST by NGT) ging. De laatste podiumtrede ging naar Rik Koen (JW Raceservice).

Lees meer: Truck GP: Robert de Haan wint race 1 van de Porsche Carrera Cup Benelux


Formule 3: Goethe op pole in Monza, Bortoleto kampioen
4 September 2023, 00:04 Autosport
Gabriel Bortoleto is de nieuwe FIA Formule 3 kampioen. De Braziliaan zag zijn teamgenoot Oliver Goethe op Monza de pole pakken die daarmee twee punten wegkaapte van de concurrentie. De voorsprong van Bortoleto is nu groot genoeg om niet meer bijgehaald te worden. Bortoleto, rookie en al sinds de eerste wedstrijd in Bahrein aan de leiding van het kampioenschap is zo de nieuwe kampioen.

Lees meer: Formule 3: Goethe op pole in Monza, Bortoleto kampioen





Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn