NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Pleit


Francesca pleit voor ?Assisen?: ?Mijn persoonlijke interesse ligt niet in de advocatuur?
Vandaag, 02:18 Gazet v. Antwerpen

Francesca Vanthielen betrokken bij webcam-moord: het zou een smeuïge titel kunnen zijn, en hij is niet eens helemaal onjuist. Want Vanthielen speelt de rol van procureur des konings in de voorstelling Assisen. De actrice en presentatrice verscheen de voorbije jaren minder op het tv-scherm en al helemaal niet op de planken, maar dat wil niet zeggen dat ze heeft stilgezeten.
District pleit unaniem voor behoud buslijn 31
Vandaag, 02:18 Gazet v. Antwerpen

De districtsraad van Deurne heeft zich donderdagavond unaniem uitgesproken voor het behoud van buslijn 31. Die werd door De Lijn afgeschaft, waardoor verschillende wijken in het district niet meer bediend worden.
N-VA pleit voor ?doorstartbanen?: dit betekent het voor u

N-VA wil het verbod voor werkgevers om hun werknemers tijdelijk uit te lenen aan een andere werkgever afzwakken. Kamerlid Jan Spooren dient daarvoor deze week nog een wetsvoorstel in, zegt de partij in een communiqué. De ?doorstartbanen? moeten werknemers polyvalenter en gelukkiger maken.
Topman MSC pleit voor weekendopening in Antwerpse containerterminals
Maandag, 20:06 De Tijd
20:00 Marc Beerlandt, de topman van containerrederij MSC Belgium, vraagt dat terminals in de Antwerpse haven ook in het weekend trucks zouden ontvangen.


N-VA pleit voor Europese Car-Pass om kilometerfraude tegen te gaan
12 Januari, 15:48 Gazet v. Antwerpen

N-VA-europarlementslid Mark Demesmaeker pleit voor de invoer van een Europese Car-Pass om de ?massale? fraude met kilometertellers op tweedehandswagens tegen te gaan. ?In België is er nauwelijks nog kilometerfraude dankzij het systeem van de Car-Pass. Hoog tijd dat ook de andere landen een gelijkaardig systeem invoeren?, zegt hij.
Reynders pleit bij Iraanse collega om VUB-prof niet terecht te stellen
11 Januari, 16:42 Skynet
Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders heeft er vandaag bij zijn Iraanse collega Mohammad Javad Zarif op aangegedrongen dat de doodstraf tegen de Zweeds-Iraanse spoedarts Ahmad-Reza Djalali, die ook gastdocent was op de VUB, niet zou worden uitgevoerd. "We zijn tegen de doodstraf", verklaarde hij tegenover de pers na afloop van het onderhoud in het Egmontpaleis.


Hervorming pensioenen is broodnodig, pleit VBO
19 December 2017, 14:55 Skynet Economie
Werkgeversorganisatie VBO kan de ongerustheid van zij die vandaag betogen tegen de pensioenhervormingen van de regering Michel enigszins begrijpen. "Elke hervorming gaat gepaard met onzekerheid. Maar we moeten goed beseffen dat een hervorming van het pensioenbeleid broodnodig is", zegt directeur-generaal Bart Buysse. Volgens hem is het nu vooral kwestie "om snel genoeg duidelijkheid te brengen".


Hervorming pensioenen is broodnodig, pleit VBO
19 December 2017, 14:55 Skynet
Werkgeversorganisatie VBO kan de ongerustheid van zij die vandaag betogen tegen de pensioenhervormingen van de regering Michel enigszins begrijpen. "Elke hervorming gaat gepaard met onzekerheid. Maar we moeten goed beseffen dat een hervorming van het pensioenbeleid broodnodig is", zegt directeur-generaal Bart Buysse. Volgens hem is het nu vooral kwestie "om snel genoeg duidelijkheid te brengen".


Vlot afvallen? Deze celebtrainer pleit voor meer koolhydraten op het menu
19 December 2017, 14:00 Gazet v. Antwerpen

De Amerikaanse personal trainer Bob Harper, die onder meer Ellen DeGeneres tot zijn clientèle mag rekenen, heeft naar eigen zeggen dé oplossing voor wie wil afvallen. In zijn nieuwste boek ?The Super Carb Diet? pleit hij om koolhydraten opnieuw te omarmen, en vooral? op te eten.
Bogaert (CD&V) pleit voor verbod op dragen van grote en zichtbare religieuze tekens
18 December 2017, 15:42 Gazet v. Antwerpen

Als het van CD&V-Kamerlid Hendrik Bogaert afhangt, moet er een verbod komen op het dragen van ?grote en zichtbare religieuze tekens voor religies met meer dan 5 procent aandeel van de bevolking?.
Pamela Anderson pleit voor Vlaams kweekverbod van pelsdieren voor bont
16 December 2017, 15:54 Skynet
De Amerikaanse actrice Pamela Anderson heeft in een brief aan Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) haar "grote bezorgdheid" kenbaar gemaakt over het feit dat hij nog geen concreet voorstel heeft gedaan voor een verbod op de kweek van pelsdieren voor bontproductie in Vlaanderen.


Fernand Huts pleit voor groene energie tijdens inhuldiging zes windturbines EDF Luminus
14 December 2017, 22:00 Skynet Belgie
Bij Katoen Natie in Kallo (Beveren) zijn donderdag zes windturbines van EDF Luminus ingehuldigd. Topman Fernand Huts pleitte bij de feestelijkheden, in aanwezigheid van viceminister Kris Peeters, tegen kernenergie en voor hernieuwbare energie.


De Gucht pleit voor afzonderlijke wetgeving over levensmoeheid
14 December 2017, 17:24 Gazet v. Antwerpen

Voor Open Vld-senator Jean-Jacques De Gucht stelt het advies van het Comité Bio-ethiek terecht dat levensmoeheid niet thuishoort in de huidige euthanasiewetgeving. Maar hij pleit wel om het debat te voeren over een afzonderlijke wetgeving voor mensen die levensmoe zijn. Een recente peiling toont immers aan dat bijna driekwart van de Vlamingen de euthanasievraag van oude, levensmoeë mensen begrijpt en steunt.
De Gucht pleit voor afzonderlijke wetgeving over levensmoeheid
14 December 2017, 16:36 Skynet Belgie
Voor Open Vld-senator Jean-Jacques De Gucht stelt het advies van het Comité Bio-ethiek terecht dat levensmoeheid niet thuishoort in de huidige euthanasiewetgeving. Maar hij pleit wel om het debat te voeren over een afzonderlijke wetgeving voor mensen die levensmoe zijn. Een recente peiling toont immers aan dat bijna driekwart van de Vlamingen de euthanasievraag van oude, levensmoeë mensen begrijpt en steunt.


Eurostadion - Vanhengel pleit ervoor om stadionproject op parking C verderzetten
10 December 2017, 13:48 Skynet Sport
Brussels minister van Begroting Guy Vanhengel (Open Vld) pleit ervoor om de plannen voor de bouw van een stadion op parking C van de Heizel voort te zetten. "De nadelen van parking C ga je overal terugvinden, maar de voordelen ervan vind je nergens", zei hij zondag in de Zevende Dag (één). "Doet men wat anders, dan zijn we terug vertrokken voor tien of twintig jaar gebakkelei daarover".


Minister Johnson pleit in Iran voor vrijlating Britse vrouw
9 December 2017, 21:42 NOS nieuws

Tijdens een tweedaags bezoek aan Iran zet de Britse minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson zich in voor de vrijlating van de veroordeelde Brits-Iraanse hulpverleenster Nazanin Zaghari-Ratcliffe. Johnson sprak vandaag onder anderen met zijn Iraanse ambtgenoot Javad Zarif.

Volgens de Britse media was het een open en constructief gesprek over "consulaire zaken over mensen met een dubbel paspoort", zoals Zaghari-Ratcliffe. Zij is aangeklaagd en veroordeeld voor een poging om het Iraanse regime omver te werpen. Ze moet vijf jaar de gevangenis in, maar ontkent dat ze staatsgevaarlijke activiteiten heeft ontplooid. Haar familieleden hebben te horen gekregen dat ze morgen opnieuw voor de rechter moet verschijnen.

Volgen de Britten was Zaghari-Ratcliffe op familiebezoek in Iran.

Verspreking

De zaak kreeg een bijzondere wending doordat minister Johnson zich leek te verspreken toen hij vorige maand zei dat Zaghari-Ratcliffe in Iran was om journalisten op te leiden. Die opmerking leidt in hoger beroep mogelijk tot een zwaardere straf.

Johnson heeft zich inmiddels geëxcuseerd voor zijn verspreking. Zijn tegenstanders in Groot Brittannië eisen dat hij opstapt als zijn uitspraken inderdaad leiden tot een zwaardere straf voor de Britse.

President Rohani

Naar verwachting heeft Johnson morgen een ontmoeting met de Iraanse president Rohani. Het bezoek is niet alleen bedoeld om Zaghari-Ratcliffe vrij te krijgen, al heeft Johnson gezworen dat hij zijn volle gewicht in de schaal zal leggen om deze zaak tot een goed einde te brengen.

Het bezoek wordt ook gezien als een test of Johnson in staat is om te manoeuvreren in een politiek mijnenveld. Iran is nadrukkelijk aanwezig in de vele conflicten in het Midden-Oosten en heeft volgens de Britten een destabiliserende invloed in de regio.

Johnson heeft vandaag benadrukt dat het Verenigd Koninkrijk de nucleaire afspraken met Iran uit 2015 nog volledig steunt. Die deal staat onder druk doordat de Amerikaanse president Trump er eigenlijk vanaf wil.
Sp.a pleit voor fors meer kinderopvang en kleinere kleuterklassen
8 December 2017, 05:00 Skynet
Per 50 extra leerlingen is er de voorbije jaren maar één leerkracht bij gekomen. Dat heeft oppositiepartij sp.a berekend. Sp.a gebruikt dat cijfer vrijdag op een studiedag om te pleiten voor bijkomende investeringen in kinderopvangplaatsen en in het kleuteronderwijs. Zo moeten er volgens sp.a 110.000 kinderopvangplaatsen bij komen en moeten de kleuterklassen kleiner gemaakt worden. "Elke euro geïnvesteerd in de eerste levensjaren is immers een euro bespaard in de sociale zekerheid later", luidt de redenering.


Politieman die ongewapende zwarte man neerschoot en taser naast het lichaam legde pleit schuldig
7 December 2017, 21:30 Gazet v. Antwerpen

Een Amerikaanse rechtbank heeft donderdag een blanke oud-politieman tot twintig jaar cel veroordeeld voor het doodschieten van een ongewapende zwarte man. De feiten dateren van april 2015. De zaak kwam niet tot een proces omdat oud-agent Michael Slager schuldig had gepleit.
Ik schrik me rot van de sneuste rotjes: ik pleit voor vuurwerkzones
7 December 2017, 02:18 Volkskrant
Zo klaar met al dat vuurwerk, verzuchtte ik op Twitter. Meteen werd ik belaagd. Dat je best wat ziet in het voorstel van Tjibbe Joustra levert je in de twitterocratie van 2017 al snel het label 'alt left' op. Alles, echt álles moet kapot, twitterde iemand verbolgen. Getraumatiseerd als ik ben door het Zwarte Pietdebat moest ik lang nadenken of ik mijn weerzin tegen vuurwerk wel wereldkundig wilde


Pleidooien verdediging Puigdemont voor Brusselse raadkamer van start gegaan
4 December 2017, 11:54 Gazet v. Antwerpen

Voor de Brusselse raadkamer zijn rond 09.00 uur de pleidooien van start gegaan van de advocaten van de afgezette Catalaanse minister-president Carles Puigdemont, en vier andere afgezette ministers van de Catalaanse regering. De raadkamer moet zich uitspreken over de Europese aanhoudingsbevelen (EAB) die een Spaanse rechter tegen de vijf heeft uitgevaardigd. Volgens de advocaten, die rond 08.30 uur aankwamen, zullen de pleidooien de hele voormiddag in beslag nemen.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be