NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Pleit


Francken pleit voor Australisch asielmodel en wil naar 0 asielverzoeken in Brussel
14 April, 18:06 Skynet
Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) wil op termijn evolueren naar zero asielverzoeken in Brussel en neemt daarmee naar eigen zeggen een voorbeeld aan AustraliŽ. "We moeten het huidige asielmodel, dat uitgaat van asielaanvragen op initiatief van de asielzoeker en na illegale binnenkomst, vervangen door een Australisch model, waarbij we enkel nog aan beperkte legale asielmigratie doen. Op ons initiatief", zo schrijft Francken vandaag in een uitgebreide Facebookpost.


Audit pleit minister Vandeput vrij
13 April, 15:24 De Tijd
14:47 Er zijn geen aantoonbaregrove fouten gemaakt bij de behandeling van het F-16-dossier. Dat blijkt uit de audit die minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) bestelde na berichten dat de legertop cru...


Dochter legendarische regisseur Orson Welles wil film vader in Cannes
13 April, 14:12 Volkskrant
Beatrice Welles, de dochter van filmmaker Orson Welles (Citizen Kane), heeft zich gemengd in de ruzie tussen Netflix en het filmfestival van Cannes. Netflix trok eerder deze week†vijf films†terug uit het festival omdat de streamingdienst het er niet mee eens is dat films die voor televisie zijn gemaakt niet in de competitie om de Gouden Palm mee mogen doen. Een van de projecten die waren ingezonde


Nieuwe Amerikaanse buitenlandminister pleit voor strengere aanpak van Rusland
12 April, 10:54 Skynet
De nieuwe Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Mike Pompeo, pleit voor een strengere aanpak van Rusland. Hij deed dat in geschreven nota's in de aanloop naar de hoorzitting rond zijn benoeming vandaag in de Senaat.


Topman OM pleit voor strengere straffen voor drugsdelicten
11 April, 01:00 Volkskrant
De overheid wil een slag maken in de aanpak van drugshandel. Er gaat 100 miljoen extra naar de opsporing, boven op de 5 procent extra die de politie al was toegezegd. Ook worden Europese samenwerkingsverbanden in de opsporing gesmeed en gaat het Openbaar Ministerie hogere straffen eisen. Dat bleek dinsdag op een driedaags internationaal congres in Rotterdam, dat de Amerikaanse Federale Drug Enforc


Vereniging voor Sport- en Keuringsartsen pleit voor meer autopsies
9 April, 20:30 Skynet
Een dag na het overlijden van de jonge Belgische wielrenner Michael Goolaerts (Veranda's Willems-Crelan) pleit de Vereniging voor Sport- en Keuringsartsen (SKA) voor meer autopsies.


Bedrijven met Rutte mee naar China: 'Timing is perfect'
8 April, 08:42 NOS nieuws

Premier Rutte en enkele andere kabinetsleden beginnen vandaag aan een handelsreis door China. In hun kielzog gaan vertegenwoordigers van zo'n 165 Nederlandse bedrijven uit verschillende sectoren mee.

Het bezoek vindt plaats op een moment dat het handelsconflict tussen China en de Verenigde Staten steeds verder oploopt. Mede daarom vindt VNO-NCW-voorzitter De Boer, die zakelijk missieleider is, de timing perfect. "Juist nu moeten we meer dan ooit in de relatie tussen China en Nederland investeren om te zorgen dat handel en investeringen gewoon kunnen doorgaan met eerlijke spelregels", zei hij deze week.

De delegatie is tot en met vrijdag in China. Rutte zal in Hongkong het nieuwe Nederlandse consulaat-generaal openen en in de marge van een economische conferentie in Hainan spreken met president Xi Jinping. In Peking staat een gesprek met premier Li Keqiang op het programma.

Behalve Rutte reizen uit het kabinet ook de ministers Kaag (Buitenlandse Handel), Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) en Bruins (Medische Zorg) mee, net als staatssecretaris Van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat). Ze zullen spreken met ambtgenoten en bezoeken aan bedrijven brengen.
Open Vld pleit voor ?stadsmariniers? die naar Rotterdams voorbeeld problemen per wijk aanpakken en opvolgen
6 April, 03:18 Gazet v. Antwerpen

Open Vld-lijsttrekker Philippe De Backer is gecharmeerd door de Rotterdamse stadsmariniers. Deze ambtenaren beschikken over een grote autonomie om problemen in wijken aan te pakken. Antwerpen kent al een lightversie met de wijkmanagers, maar ook N-VA wil die laten evolueren naar stadsmariniers.
Vervanging F-16's: "Interne audit pleit minister Vandeput vrij"
4 April, 07:12 Skynet Belgie
Eind vorige week heeft de Algemene Inspectie Defensie de voorlopige resultaten van haar rapport over het F-16-schandaal voorgesteld aan minister Steven Vandeput (N-VA). "Uit de verhoren van de betrokken kolonels en generaals leren we dat het hier om een zware inschattingsfout gaat binnen het leger, op het randje van manipulatie. Maar over een samenzwering spreken, dat gaat te ver", zegt een bron dicht bij het onderzoek aan De Morgen.


F-16-schandaal: ?Interne audit pleit minister Vandeput vrij?

Eind vorige week heeft de Algemene Inspectie Defensie de voorlopige resultaten van haar rapport over het F-16-schandaal voorgesteld aan minister Steven Vandeput (N-VA). ?Uit de verhoren van de betrokken kolonels en generaals leren we dat het hier om een zware inschattingsfout gaat binnen het leger, op het randje van manipulatie. Maar over een samenzwering spreken, dat gaat te ver?, zegt een bron dicht bij het onderzoek aan De Morgen.
KCE pleit voor specifieke geestelijke gezondheidszorg voor ouderen
29 Maart, 01:06 Skynet
Het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) pleit in haar jongste publicatie voor een verruiming van de geestelijke gezondheidszorg van "volwassenen" naar de "ouderen". Deze zorg kan worden versterkt door - nog op te leiden - specialisten in geestelijke gezondheidszorg voor ouderen en door het accent te leggen op zorgverlening in de vertrouwde leefomgeving en op een samenwerking tussen alle zorg- en hulpverleners.


Deense wetenschapper pleit onschuldig voor ?duikbootmoord? op Zweedse journaliste
21 Maart, 12:24 Gazet v. Antwerpen

Peter Madsen, de Deense wetenschapper die ervan beschuldigd wordt de Zweedse journaliste Kim Wall te hebben vermoord in zijn zelfgemaakte duikboot, heeft woensdag opnieuw onschuldig gepleit bij de hervatting van zijn proces na twee weken.
Minister Schouten pleit voor het schrappen van 'tenminste houdbaar tot' op producten als rijst en pasta
20 Maart, 20:48 Volkskrant
Om voedselverspilling tegen te gaan moet de voedingsindustrie minder voorzichtig worden met houdbaarheidsdata. Dit appŤl doet minister Carola Schouten op voedselbedrijven. Ook pleit ze in Europa voor het schrappen van de zogenoemde 'tenminste houdbaar tot'-vermelding (tht) op producten die zeer lang houdbaar zijn - zoals rijst, koffie, pasta en bronwater. De minister van Landbouw, Natuur en Voedse


Hans Bonte (sp.a) pleit voor begeleide terugkeer van kinderen van IS-strijders
20 Maart, 20:12 Gazet v. Antwerpen

Burgemeester Hans Bonte (sp.a) van Vilvoorde pleit ervoor dat ons land initiatieven neemt om kinderen van IS-strijders onder politiebegeleiding naar ons land te laten terugkeren. Hij is echter geen vragende partij om ook de IS-strijders zelf naar ons land te laten komen. Als ze hier arriveren, zullen ze zich voor de rechtbank moeten verantwoorden voor hun misdaden.
Van Vollenhoven pleit voor centraal meldpunt seksueel misbruik in sport
12 Maart, 12:12 Volkskrant
Er moet een centraal meldpunt komen voor seksueel misbruik in de sport. Dat stelde†Pieter van Vollenhoven, voorzitter van het Fonds Slachtofferhulp, zondag in Nieuwsuur. 'Bij zo'n meldpunt werken professionals die weten hoe ze zo'n melding moeten oppakken. Dan weet je als slachtoffer ook dat het goed terechtkomt en dat je erop kan vertrouwen', aldus Van Vollenhoven. Maandag houdt de Tweede Kamer e


GroenRand pleit tegen verleggen parking Vrieselhof
7 Maart, 06:00 Gazet v. Antwerpen
De vereniging GroenRand die probeert de gebieden waar de anti- tankgracht doorloopt in stand te houden is tevreden over een aantal ingrepen in het Vrieselhof maar het idee om de huidige parking om te vormen tot grasland zien ze niet zitten.


Gemeenteraadslid pleit voor komst schepen van Gezondheid: ?Alcohol is niet enkel probleem van jeugd?
7 Maart, 02:24 Gazet v. Antwerpen

Het drinkgelag in BelgiŽ moet dringend veranderen?, stelt Boechouts gemeenteraadslid Ria Van Den Heuvel (Pro). De gewezen schepen van Ruimtelijke Ordening en Onderwijs vindt dat een schepen van Gezondheid op lokaal niveau een belangrijke rol kan spelen.
Aantal vrouwen in de top groeit teleurstellend traag, commissie pleit voor 'afdwingbaar quotum'
6 Maart, 16:12 Volkskrant
Het aantal vrouwen in de top blijft ondanks jarenlange inspanningen zo tergend traag groeien, dat het vrijwillige 'streefcijfer' door de politiek ingeruild moet worden voor een 'afdwingbaar quotum'. Dat adviseert de Commissie Monitoring Topvrouwen in een dinsdagmiddag gepresenteerd rapport. Volgens de voorzitter, voormalig ABN Amro-bestuurder Caroline Princen, vallen de nieuwste cijfers tot halver


OPINIE. Antwerps ex-gouverneur Camille Paulus pleit voor andere benadering van het dopingprobleem
6 Maart, 15:00 Gazet v. Antwerpen

Camille Paulus was jarenlang gouverneur van de provincie Antwerpen. Maar Camille Paulus is al zijn hele leven lang een gepassioneerd wielerliefhebber en mede-organisator van de Grote Prijs Rik Van Steenbergen. Hij heeft het nog altijd lastig met de heersende cultuur in het peloton.
Bijna 700 miljoen euro boetes niet betaald op totaal van 1,2 miljard

Van de 1,2 miljard euro boetes die rechters de voorbije vijf jaar oplegden, is nog altijd 678 miljoen onbetaald. Dat schrijft Het Laatste Nieuws op basis van cijfers die Open VLD-Kamerlid Sabien Lahaye-Battheu opvroeg bij minister Johan Van Overtveldt (N-VA).Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be