NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties


In de kijker
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsitesPiloten

2News.be / Trefwoorden / Piloten

Piloten dreigen met nieuwe stakingen wegens hoge werkdruk: ?Amper tijd om verse onderbroek aan te doen?
18 Mei, 03:36 Gazet v. Antwerpen

Het water is te diep tussen de vakbonden en directie van Brussels Airlines. En dus dreigen de piloten met nieuwe stakingen volgende maand. De inzet: een betere balans tussen werk- en privéleven. ?De directie moet de achterhaalde werkroosters aanpakken.?
Staking piloten Brussels Airlines - "Iedereen gelooft nog in akkoord"
17 Mei, 03:24 Skynet Belgie
Iedereen, zowel de directie van Brussels Airlines als de vakbonden, heeft de wil om tot een akkoord te komen voor de piloten voor dit en volgend jaar. En vanaf donderdag gaan we daar keihard aan werken, zo heeft Etienne Davignon, de voorzitter van de raad van bestuur van Brussels Airlines, gezegd na afloop van een urenlange verzoeningsvergadering die geen akkoord opleverde.


Onderhandelingen Brussels Airlines slepen zich voort
17 Mei, 00:36 De Tijd
23:57 Ook na meer dan 12 uur vergaderen is er nog geen witte rook te zien op de hoofdzetel van Brussels Airlines.


Na piloten ook cabinepersoneel boos
16 Mei, 13:48 De Tijd
13:43 Voor de tweede keer deze week stijgen weinig vliegtuigen van Brussels Airlines op in de luchthaven van Zaventem. Er is nog geen akkoord tussen de directie en de bonden. Na de piloten pleit nu ook het ...


Staking piloten Brussels Airlines - Verzoeningsoverleg tussen piloten en directie verloopt moeizaam
15 Mei, 00:18 Skynet Economie
De verzoeningsvergadering tussen piloten en directie maandag bij Brussels Arlines verloopt moeizaam en is sinds de middag gepauzeerd tot 15.00 uur. Dat hebben enkele piloten betrokken in het overleg omstreeks 12.15 uur gezegd aan hun stakende collega's die postgevat hebben voor het gebouw van de luchtvaartmaatschappij. De directie heeft een nieuw voorstel gedaan aan de piloten, maar over de inhoud willen die nog niets kwijt. De tweede stakingsdag op woensdag vindt hoe dan ook plaats.


Piloten en directie Brussels Airlines zonder akkoord uit elkaar: woensdag nieuwe verzoeningspoging
14 Mei, 20:24 Gazet v. Antwerpen

Directie en vakbonden van Brussels Airlines zijn maandagavond zonder akkoord uit elkaar gegaan. De verzoeningspoging wordt woensdag voortgezet, tijdens de tweede stakingsdag.
STANDPUNT. Al kan je begrip opbrengen voor piloten Brussels Airlines, dit lijkt het slechtst mogelijke moment
14 Mei, 03:36 Gazet v. Antwerpen

Ik voel me niet gerespecteerd als passagier, schrijft een lezer aan onze redactie. Hij reageert op de open brief van een anonieme piloot van Brussels Airlines die probeert uit te leggen waarom hij en zijn collega?s vandaag en woensdag het werk neerleggen. De piloot voelt zich ?niet gerespecteerd?, onder andere omdat de werkdruk te hoog is en het salaris te laag, omdat er bezuinigd is op de hotels waar hij moet overnachten en op de maaltijden aan boord, en omdat hij ? net als iedereen ? langer moet werken. ?Misschien zijn wij het ook beu dat we steeds gegijzeld worden voor een aantal verzuchtingen van wie dan ook die het weer noodzakelijk vindt onze schaarse vakanties te verknoeien?, schrijft de passagier in zijn brief, waarin hij vermeldt dat hij vanaf nu zo vaak mogelijk gebruik zal maken van de luchthaven van Schiphol. Want als het de piloten niet zijn, dan staken de luchtverkeersleiders of de bagagebehandelaars wel. Het is altijd wat op Brussels Airport.
Oud-staatssecretaris Etienne Schouppe scherp voor piloten
13 Mei, 12:18 Skynet
"De piloten spelen met vuur. Ze riskeren hun job niet, maar brengen die van het ander personeel in gevaar". Dat vindt oud-staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe in een reactie op de nakende staking van de piloten van Brussels Airlines. "De piloten moeten solidariteit opbrengen met de rest van het personeel", zei hij vandaag in De Zevende Dag (Eén).


Pilotenstaking Brussels Airlines: ook tickets van andere maatschappijen worden terugbetaald

Passagiers die door de pilotenstaking bij Brussels Airlines, een kaartje moeten boeken bij een andere maatschappij, zullen ook dat ticket terugbetaald krijgen omdat Brussels Airlines geen alternatief kan bieden. Dat heeft VTM Nieuws vernomen op een persconferentie.
Piloten Brussels Airlines zetten door met staking, mogelijk ook staking bij De Lijn en spoor

De vakbonden bij luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines roepen de piloten op om maandag en woensdag het werk neer te leggen. Het ziet er bovendien sterk naar uit dat er vanaf 17 mei acties zullen zijn bij openbaarvervoermaatschappij De Lijn en ook de nieuwe spoorvakbond dreigt met stakingen in mei en juni.
Topman Air France-KLM blijft aan tot 15 mei

Topman van Air France-KLM Jean-Marc Janaillac blijft zijn werkzaamheden uitvoeren tot na de jaarvergadering van het bedrijf op 15 mei. Janaillac stapte vrijdag op, omdat hij zijn lot had verbonden aan een stemming van het personeel over een salarisbod van de Air France-directie. Het merendeel stemde tegen en dus legde Janaillac zijn functie neer.

In een persbericht spreken de bestuursleden hun steun uit aan Janaillac. "Zij betreuren de situatie die heeft geleid tot het opstappen van een voorzitter die de groep door een periode van strategische groei en naar een verbeterde financiële prestatie heeft geleid."

Het bestuur heeft Janaillac verzocht aan te blijven als bestuursvoorzitter tot na de jaarvergadering. Op die vergadering zal een nieuwe interim-bestuursvoorzitter worden voorgesteld. Janaillac heeft het verzoek geaccepteerd en de bestuursleden bedankt voor hun steun.

Loonconflict

Aan het opstappen van Janaillac ligt een loonconflict binnen de Franse tak van Air France-KLM ten grondslag. Het moederbedrijf lijdt flink onder personeelsstakingen die sinds februari gaande zijn. Dertien stakingsdagen kostten het concern zeker 300 miljoen euro.

Franse vakbonden eisen een loonsverhoging van 6 procent dit jaar. Air France biedt een loonsverhoging van 7 procent, uitgesmeerd over meerdere jaren, wat neerkomt op een loonstijging 2 procent dit jaar en een jaarlijkse verhoging van 1,65 tot 2021.
Onderwijsbonden willen op 16 mei staken tegen pensioenplannen regering

Alle onderwijsbonden dienen een stakingsaanzegging in voor woensdag 16 mei om te protesteren tegen de pensioenplannen van de regering
Nieuwe cao voor piloten KLM

Er is een nieuwe cao voor de ongeveer 2800 piloten van KLM. Pilotenvakbond VNV en luchtvaartmaatschappij KLM hebben een akkoord bereikt.

Over de nieuwe cao is maanden overlegd. KLM en VNV konden het niet eens worden over de salariëring, de werkdruk en de duur van de overeenkomst.

Achter de schermen trof de bond voorbereidingen voor acties om eisen voor een nieuwe cao kracht bij te zetten. Er was een speciaal actie-informatieteam opgericht, maar reizigers hebben hier weinig van gemerkt. Er zijn geen stakingen geweest. Wel hebben piloten een tijdje flyers, stickers en keycords met de tekst "game-over" uitgedeeld.

Inhoud

Nu ligt er een principeakkoord. Het plan moet alleen nog voorgelegd worden aan de leden van de pilotenvakbond.

KLM zegt blij te zijn met het resultaat. Wat er precies in het akkoord staat, willen beide partijen nog niet zeggen. "Op korte termijn wordt meer informatie gedeeld over de gemaakte afspraken", laat KLM weten.
Piloten eisen erkenning als 'zwaar beroep'
27 April, 17:18 De Tijd
16:41 De piloten van Brussels Airlines en TUI pleiten voor een erkenning als 'zwaar beroep' om zo vroeger op pensioen te kunnen.


Piloten Brussels Airlines stemmen over voorstel directie, zware acties niet uitgesloten
25 April, 20:36 Skynet
De piloten bij Brussels Airlines brengen de komende dagen hun stem uit over een ultiem voorstel van de directie inzake lonen en pensioenen. Als het voorstel wordt verworpen, dan dreigen "zware acties". Dat is vernomen bij de vakbonden.


Nevel verhindert veel piloten om naar vliegveld Hoevenen te komen
De derde editie van de ?pancake fly in? kende minder succes dan vorige jaren. Dat kwam door de nevel die het zich voor de piloten beperkte.


Autoworld brengt hulde aan Belgische piloten in 24 Uren van Le Mans
5 April, 11:18 Skynet
Autoworld organiseert een thematentoonstelling van de saga die Belgische piloten al decennialang hebben geschreven op het circuit van Sarthe. Dit is het verhaal van een schitterend avontuur met helden zoals Jacky Ickx - alias "Monsieur Le Mans" en voor hem Olivier Gendebien.


EasyJet piloten geschorst vanwege Snapchat-video
23 Maart, 17:12 NOS nieuws

Twee piloten van vliegtuigmaatschappij EasyJet zijn geschorst omdat zij in de cockpit druk bezig waren met het maken van foto's en video's via Snapchat.

Gisteren publiceerde The Sun een video waarin te zien was hoe de co-piloot papierwerk invulde terwijl een virtuele uil naast hem danst. De video werd tijdens een vlucht van Parijs naar Madrid gemaakt door de gezagvoerder. Even later verschijnt er nog een fitnessfiguurtje in beeld, waarna de co-piloot vrolijk meebeweegt. De video is al meer dan 6000 keer bekeken.

Ook zijn er verschillende foto's gemaakt, onder meer selfies van de gezagvoerder.

De vliegtuigmaatschappij vindt de video onacceptabel. De twee piloten zitten daarom voorlopig thuis in afwachting van een intern onderzoek.

Tijdens het maken van de video vloog het vliegtuig op 30.000 voet hoogte (9144 meter). Volgens EasyJet stond de automatische piloot aan, waardoor passagiers geen gevaar liepen.

De foto's en video's werden door de gezagvoerder geplaatst op een Facebook- en Instagramaccount, genaamd pilot_flyingnut. De accounts zijn inmiddels weer verwijderd.
Argentijnse rechters doen aangifte tegen Nederlandse piloten om Poch
10 Maart, 01:18 NOS nieuws

De Argentijnse rechters die piloot Julio Poch vrijspraken van betrokkenheid bij zogeheten dodenvluchten gaan aangifte doen tegen drie Nederlandse piloten die verklaringen hebben afgelegd tegen hun collega. Ze worden ervan beschuldigd dat ze een valse getuigenis hebben gedaan en daarmee meineed hebben gepleegd. Dat staat volgens NRC in het vonnis, dat nu pas openbaar is geworden.

De rechters melden dat ze de aangifte zullen indienen bij een ander Argentijns tribunaal. De piloten kunnen in Argentinië worden veroordeeld tot celstraffen van één tot tien jaar.

In 2003 sprak Poch op Bali met zijn collega's van Transavia over de junta-jaren (1976-1980) in zijn geboorteland. Poch zou volgens zijn drie collega's hebben gezegd dat hij dodenvluchten had uitgevoerd, waarbij mensen in zee werden gegooid. Poch heeft dat altijd ontkend. Eind vorig jaar werd hij vrijgesproken.

Beschuldigingen veranderd

NRC meldt dat de Argentijnse rechters constateren dat de beschuldigingen van de drie piloten in de loop der jaren zijn veranderd. "De rechters spreken van een 'alarmerende wijziging' waarin de vermeende rol van Poch steeds kwalijker werd beschreven", schrijft NRC.

Volgens de Argentijnse rechtbank was er waarschijnlijk in Argentinië nooit een strafzaak tegen Poch begonnen als de Nederlandse piloten niet met hun beschuldigingen waren gekomen. Ander bewijsmateriaal was er niet.

Het is niet bekend of het Nederlandse OM zal meewerken aan een zaak tegen de piloten. Het landelijk parket geeft geen reactie omdat het OM formeel nog geen stukken uit Argentinië over deze aangifte heeft ontvangen.
Transavia piloten zijn na maanden onderhandelen af van instabiele werkroosters
8 Maart, 22:49 Volkskrant
Luchtvaartmaatschappij Transavia en pilotenvakbond Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) hebben na maanden onderhandelen een principe-akkoord bereikt over een nieuwe cao. Daarmee is een tweede staking bij de luchtvaartmaatschappij van de baan. Met de nieuwe afspraken krijgen de vijfhonderd piloten volgens de VNV 'meer grip op hun privéleven'. Het voornaamste bezwaar hadden de vliegers name

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be