NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Personen

2News.be / Trefwoorden / Personen

Tweehonderdtal personen protesteert in Brussel tegen politiegeweld
Donderdag, 20:24 Skynet Belgie
Een tweehonderdtal personen heeft vanavond verzamelen geblazen op het Brusselse Anneessensplein om samen te betogen tegen en te getuigen over politiegeweld. De betogers stapten nadien in mars richten het station Brussel-West.


Blijft voor Hollywood de disclaimer over 'gelijkenissen met bestaande personen' genoeg?
Woensdag, 20:00 Volkskrant
Een puik naslagwerk laat zien op welke†echte mensen†Hollywood-personages zijn gebaseerd. En hoe filmmakers daarbij soms de boel manipuleren. Noodgedwongen. Omineus bericht in filmblad The Hollywood Reporter afgelopen week: het zijn riskante tijden voor makers van speelfilms en tv-series die zich baseren op ware gebeurtenissen en bestaande personen, juridisch gesproken. Aanleiding is de rechtszaak


Britse politie: contact met 46 'jonge personen' in misbruikschandaal
Woensdag, 11:36 NOS nieuws

De politie in de Engelse plaats Telford heeft contact met 46 "jonge personen" die het slachtoffer zijn geweest van kindermisbruik of het risico lopen dat te worden. Dat aantal noemt de politie in reactie op een schandaal waarover de Britse krant The Sunday Mirror afgelopen weekend schreef. Volgens de krant zijn er in Telford sinds de jaren 80 honderden kinderen gedrogeerd, misbruikt en mishandeld door een "seksbende". Die bende ronselt volgens The Mirror ook nu nog meisjes die geregeld worden misbruikt.

De krant deed achttien maanden onderzoek naar het misbruik. The Mirror ontdekte dat de autoriteiten het probleem mogelijk systematisch hebben onderschat of verzwegen. Ook zouden drie moorden en twee andere overlijdensgevallen te verbinden zijn aan de misbruikzaak.

Volgens The Mirror trokken maatschappelijk werkers al in de jaren 90 aan de bel over de meisjes die door bendes werden geronseld voor seks, maar is er nooit een politieonderzoek begonnen. Daarnaast zou blijken dat de bendeleden een Aziatische achtergrond hebben, maar zouden de autoriteiten dat nooit als zodanig hebben opgeschreven, uit vrees voor beschuldigingen van racisme.

Politie ontkent

De politiecommissaris van West Mercia, die ook verantwoordelijk is voor de handhaving in Telford, zegt dat de politie bekend is met de omvang van het schandaal. "Daarom neem ik nadrukkelijk afstand van het aantal van duizend of meer", zegt commissaris Harding over de "tot mogelijk duizend" slachtoffers die The Mirror beschrijft. Hij denkt dat de krant dat aantal sterk heeft overdreven.

Volgens de commissaris is er ook geen sprake van een oververtegenwoordiging door leden van de Aziatische gemeenschap in Telford, waar in het verleden zeven Pakistaanse bendeleden zijn vervolgd voor kindermisbruik. Hij zegt dat de achtergrond van de daders vergelijkbaar is met een dwarsdoorsnede van de samenleving. "Dus er is niet een groep die oververtegenwoordigd is."

"Lees de krantenkoppen, lees de verslagen. Waar hebben ze het over? Het gaat over zaken van twintig of dertig jaar terug, die teruggaan tot in de jaren 90", zegt Harding tegen de BBC. "We hebben nooit gezegd dat er geen zaken zijn. Er zijn altijd zaken waar we een proces van willen maken."

Rotherham

De Conservatieve politica Lucy Allan, die Telford in het parlement vertegenwoordigt, heeft eerder opgeroepen tot een onafhankelijk onderzoek naar het misbruikschandaal. Ze zegt dat er in haar kiesdistrict op geregelde basis witte arbeidersmeisjes zijn misbruikt.

Allan vergelijkt de zaak met het grote misbruikschandaal in Rotherham, waarbij sprake was van herhaaldelijk en ernstig falen door de autoriteiten. Een onderzoekscommissie concludeerde dat daar tussen 1997 en 2013 zeker 1400 kinderen zijn mishandeld, ontvoerd en verkracht. Het merendeel van de daders was afkomstig uit de Pakistaanse gemeenschap, iets wat toen door de autoriteiten is verzwegen.
Honderdtal personen woont herdenking voor Europese terreurslachtoffers bij
11 Maart, 16:36 Skynet
Een honderdtal personen heeft deze namiddag een herdenkingsplechtigheid bijgewoond voor de slachtoffers van terrorisme in Europa. De plechtigheid vond plaats aan het monument voor terrorismeslachtoffers in de Wetstraat, tussen het Jubelpark en het Schumanplein, en werd georganiseerd door Life4Brussels, een van de slachtofferorganisaties die werden opgericht na de aanslagen van 22 maart 2016 in Brussel en Zaventem.


Schutter gijzelt verschillende personen in rusthuis voor veteranen in CaliforniŽ

In de Amerikaanse staat CaliforniŽ gijzelt een gewapende man enkele personen in een rusthuis voor veteranen. De instelling in Yountville is in lockdown en de politie is ter plaatse, zo melden diverse Amerikaanse media.
Onderzoek motorbendes - Van de twaalf opgepakte personen zijn er vijf aangehouden en drie vrijgelaten
7 Maart, 23:06 Skynet
Van de 12 personen die dinsdagavond onderschept werden bij huiszoekingen bij motorbende Hells Angels in de provincie Limburg, heeft de onderzoeksrechter er 5 aangehouden en 3 in vrijheid gesteld na verhoor door de federale gerechtelijke politie van Limburg. Dat meldt het federaal parket woensdagavond in een persbericht.


Acht personen opgepakt in terreuronderzoek: vrijgelaten na verhoor

De acht personen die zondag waren opgepakt in een terreuronderzoek, zijn na verhoor door de politie vrijgelaten.
Crisiskaart gemakkelijker te verkrijgen voor verwarde personen
1 Maart, 16:06 NOS nieuws

Mensen die een grote kans hebben om verward te raken, kunnen nu overal in Nederland een crisiskaart krijgen. Dat is een pasje waarop staat wat omstanders en hulpverleners moeten doen wanneer iemand in psychische nood verkeert.

Iedereen met een psychische kwetsbaarheid, een licht verstandelijke beperking, niet-aangeboren hersenafwijking of lichte dementie heeft recht op een crisiskaart. Daarop staat informatie over medicijnen, welke familieleden gebeld moeten worden en hoe anderen zich moet gedragen wanneer het misgaat.

"Mensen gaan zich rustiger voelen en gedragen wanneer zij een crisiskaart op zak hebben", zegt Onno Hoes, initiatiefnemer van de crisiskaart, in het radioprogramma Spraakmakers. "Wanneer iemand in contact komt met jou, weet je welke hulp geboden moet worden. Er staan allemaal persoonlijke gegevens op de kaart die je anders niet weet."

Mensen die verward gedrag tonen belanden vaak ten onrechte in een politie- of isolatiecel. Volgens Hoes zal dit met zo'n kaart minder vaak gebeuren.

Stijging meldingen verward gedrag

Toenmalig minister Schippers schreef twee jaar geleden al in een rapport dat de zorg voor mensen met psychische problemen beter moet. Het aantal meldingen bij de politie over personen met verward gedrag stijgt elk jaar, maar het is lastig om dat te analyseren.

Zo kunnen meerdere meldingen gaan om ťťn persoon en wordt vaak niet aangegeven om wat voor incidenten en psychische problemen het gaat. Op dit moment hebben 1500 mensen een kaart, maar verwacht wordt dat daar nog duizenden bijkomen.
?Renaud Hardy behoort tot de meest gevaarlijke personen in de maatschappij?
28 Februari, 12:30 Gazet v. Antwerpen

Parkinson-medicatie en parafiele stoornissen, zoals sadisme en wurgseks: de gerechtspsychiaters hebben woensdag op het proces tegen Renaud Hardy de beklaagde bestempeld als een sadistische seksuele seriemoordenaar, die goed wist wat hij deed.
Aanslagplegers moskee Enschede krijgen lagere straf in hoger beroep. Hof: 'Geen gevaar voor personen'
27 Februari, 16:06 Volkskrant
Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft vier mannen die zijn veroordeeld voor het plegen van een aanslag op een moskee in Enschede in februari 2016 in hoger beroep lagere straffen opgelegd. Twee mannen hebben een gevangenisstraf gekregen van 36 maanden waarvan tien voorwaardelijk. Twee anderen hebben dertig maanden cel gekregen waarvan zes voorwaardelijk. De rechtbank in Almelo had alle vier manne


Jaarlijks worden in Nederland 40.000 personen vermist, onder wie Orlando. Welke afwegingen maakt de politie?
27 Februari, 12:30 Volkskrant
De politie krijgt jaarlijks veertigduizend meldingen binnen van vermissingen. De meeste vermiste personen keren binnen een etmaal ongedeerd terug. Voor de 17-jarige Orlando Boldewijn uit Rotterdam was er geen goede afloop: duikers haalden zijn levenloze lichaam maandagavond uit het water in de Haagse wijk Ypenburg, waar hij acht dagen eerder voor het laatst was gezien. Hoe gaat de politie om met v


Zwaarste bombardement op Damascus sinds jaren kost aan 130 personen het leven
20 Februari, 20:00 Volkskrant
Een door rebellen gecontroleerde buitenwijk van de Syrische hoofdstad Damascus is ten prooi gevallen aan de zwaarste beschietingen sinds jaren. Bombardementen vanuit de lucht op Oost-Ghouta en aanvallen met artillerie door de Syrische strijdkrachten hebben de afgelopen dagen aan ongeveer 130 personen het leven gekost. Tot de slachtoffers behoren ongeveer twintig kinderen, volgens het in Londen gev


Politie koppelde vorig jaar 93 foto's aan personen via gezichtsherkenning
20 Februari, 08:42 Tweakers
De Nederlandse politie heeft vorig jaar 93 verdachten gekoppeld aan personen in een database met behulp van gezichtsherkenning. Daarbij werden er in totaal bijna duizend foto's verwerkt, wat betekent dat er in ongeveer tien procent van de gevallen een koppeling werd gemaakt.


Negentien personen aangehouden in omkoopschandaal Spaans voetbal
19 Februari, 18:36 Gazet v. Antwerpen

Bij een grote politieactie in Spanje zijn maandag negentien personen aangehouden die in verband worden gebracht met matchfixing in de Spaanse derde en vierde klasse van het voetbal.
Veertien personen op drugsbezit betrapt tijdens controleactie
19 Februari, 10:48 Gazet v. Antwerpen

De lokale politie van de zone Mechelen-Willebroek heeft in de nacht van zaterdag op zondag een grootschalige controleactie gehouden in zeven handelszaken op overlastgevoelige plaatsen op haar grondgebied. Met de steun van drugshonden van de federale politie werden onder meer veertien personen met kleine hoeveelheden drugs op zak betrapt en twee geseinde personen gevat.
Politie zoekt naar personen die uit vrachtwagen sprongen
14 Februari, 10:12 Gazet v. Antwerpen

De politie houdt momenteel een zoekactie in de omgeving van de Tuinwijk en de Kerkstraat in Rumst. Ze is er op zoek naar een aantal personen die uit een vrachtwagen zijn gesprongen.
Het aantal meldingen over verwarde personen stijgt fors. Is de politie voldoende getraind voor die taak?
5 Februari, 20:24 Volkskrant
Zijn agenten wel voldoende toegerust voor de omgang met verwarde personen? Die vraag dringt zich op na een aanhouding vrijdag in Waddinxveen, waarbij een 39-jarige man overleed. Bij zijn arrestatie overleed een 39-jarige man. Hij zou op straat op zijn knieŽn hebben zitten schreeuwen. Op filmbeelden van een passant is te zien hoe agenten hem, vermoedelijk tijdens zijn arrestatie, in bedwang probere


Zes personen met verdacht geld aangehouden op luchthaven in Zaventem
3 Februari, 12:54 Skynet
Zes personen die in het bezit waren van verdacht geld, zijn gisteren aangehouden op de luchthaven in Zaventem. Dat heeft het parket van Halle-Vilvoorde vandaag gemeld.


36 personen opgepakt na rellen in Brussel
1 Februari, 12:00 Gazet v. Antwerpen

De politie heeft na de verschillende rellen van eind vorig jaar in Brussel in totaal 37 arrestaties verricht. Eťn persoon werd zelfs twee keer opgepakt.
Politie controleert 2.200 personen aan Mechelse treinstations
31 Januari, 09:36 Gazet v. Antwerpen

De lokale politie Mechelen-Willebroek heeft afgelopen dinsdag controles uitgevoerd in en rond de treinstations Mechelen en Mechelen-Nekkerspoel. Zo?n 2.200 personen werden onderworpen aan een controle, die vooral gericht was tegen overlast, rondtrekkende daders en drugsfeiten.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be