NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Pensioenen

2News.be / Trefwoorden / Pensioenen

Pensioenen: Bacquelaine gaat rekening houden met verschillende standpunten sociale partners
Dinsdag, 00:36 Skynet Economie
Het dossier van het pensioen met punten ligt opnieuw op de regeringstafel, nu vakbonden en werkgevers vandaag een verdeeld advies hebben gegeven over de kwestie. Bevoegd minister van Pensioenen Daniël Bacquelaine zegt in een reactie dat hij het dossier gaat heropenen, waarbij rekening zal worden gehouden met de verschillende standpunten van de sociale partners alvorens, samen met de regeringspartners, de modaliteiten van het nieuwe regime vast te leggen. Ook de Academische Raad -die de principes van het pensioen met punten definieerde- zal erbij betrokken worden, belooft Bacquelaine.


Hervorming pensioenen is broodnodig, pleit VBO
19 December 2017, 14:55 Skynet Economie
Werkgeversorganisatie VBO kan de ongerustheid van zij die vandaag betogen tegen de pensioenhervormingen van de regering Michel enigszins begrijpen. "Elke hervorming gaat gepaard met onzekerheid. Maar we moeten goed beseffen dat een hervorming van het pensioenbeleid broodnodig is", zegt directeur-generaal Bart Buysse. Volgens hem is het nu vooral kwestie "om snel genoeg duidelijkheid te brengen".


Hervorming pensioenen is broodnodig, pleit VBO
19 December 2017, 14:55 Skynet
Werkgeversorganisatie VBO kan de ongerustheid van zij die vandaag betogen tegen de pensioenhervormingen van de regering Michel enigszins begrijpen. "Elke hervorming gaat gepaard met onzekerheid. Maar we moeten goed beseffen dat een hervorming van het pensioenbeleid broodnodig is", zegt directeur-generaal Bart Buysse. Volgens hem is het nu vooral kwestie "om snel genoeg duidelijkheid te brengen".


Kamer keurt eenheid van loopbaan in pensioenen goed
23 November 2017, 22:12 Skynet
De plenaire Kamer heeft donderdag de hervorming van de eenheid van loopbaan in de pensioenen goedgekeurd. Daardoor wordt het mogelijk dat iemand na een loopbaan van 45 jaar nog pensioenrechten opbouwt. De oppositie klaagt aan dat iemand die op zeer jonge leeftijd is beginnen werken en op het einde van de loopbaan zonder werk valt, erop achteruit gaat. PS, sp.a, Ecolo-Groen, DéFI en PVDA stemden tegen, terwijl cdH, Vlaams Belang en Vuye & Wouters zich onthielden.


Kleine pensioenen voortaan gebundeld
21 November 2017, 17:18 NOS nieuws

Pensioenfondsen gaan kleine pensioenen voortaan samenvoegen. De Tweede Kamer is met een overgrote meerderheid akkoord gegaan met een wetsvoorstel, waarin dat wordt geregeld.

Achtergrond van de wet is dat steeds meer mensen verschillende werkgevers hebben en daarmee verschillende kleine pensioentjes. De fondsen kunnen de pensioentjes nu nog in één keer afkopen, waardoor een werknemers eenmalig een bedrag op zijn rekening krijgt, maar als hij stopt dat pensioen niet krijgt.

Minder dan 2 euro

Er zijn in Nederland honderdduizenden mensen met kleine pensioenen.

De nieuwe wet vervangt het afkooprecht door het recht pensioenen van minder dan 468 euro per jaar samen te voegen, waardoor het uiteindelijke bedrag hoger wordt. In verband met de hoge administratiekosten mogen pensioenuitvoerders vanaf 1 januari 2019 pensioenen van minder dan 2 euro per jaar laten vervallen.

Het voorstel was nog ingediend door de vorige staatssecretaris van Sociale Zaken Klijnsma en wordt nu verdedigd door minister Koolmees.

Appeltje voor de dorst

De minister vindt de wet goed nieuws voor iedereen die nu een bonte verzameling van verschillende potjes heeft. "Door die bij elkaar op te tellen, kun je beter een appeltje voor de dorst opbouwen".

Koolmees benadrukt dat de wet ook voordelen heeft voor de pensioenfondsen en verzekeraars: die hoeven niet meer tegen hoge kosten kleine pensioenen aan te houden en hoeven daarover ook geen mails of brieven meer te sturen.

Voordat de wet echt ingaat, moet ook de Eerste Kamer er nog mee instemmen.
Pensioenen - Iedereen krijgt zicht op pensioenbedrag
20 November 2017, 12:42 Skynet
Vanaf morgen krijgt iedereen via mypension.be zicht op hoeveel pensioen hij of zij zal uitgekeerd krijgen. Het gaat om ramingen op basis van de huidige wetgeving en loopbaan.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be