NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Pensioenen

2News.be / Trefwoorden / Pensioenen

Ook PMT verhoogt pensioenen van 1,3 miljoen deelnemers
8 December 2023, 00:02 NU.NL - Economie
Zo'n 240.000 gepensioneerden uit de metaal- en technieksector krijgen er 3,2 procent pensioen bij. Ook voor de ongeveer miljoen werkenden gaat het pensioen omhoog, maakt het fonds PMT dinsdag bekend.


Pensioenen van bijna drie miljoen (oud-)zorgmedewerkers volgend jaar omhoog
9 November 2023, 00:02 NU.NL - Economie
Pensioenfonds PFZW verhoogt zijn pensioenen volgend jaar met 4,8 procent. De verhoging geldt ook voor degenen die nog niet met pensioen zijn, maar wel pensioen opbouwen.


Nieuw pensioenstelsel maakt fondsen huiverig om pensioenen te verhogen
19 Oktober 2023, 00:01 NU.NL - Economie
Grote pensioenfondsen staan er financieel beter voor dan enkele maanden geleden, waardoor een verhoging van de pensioenen dichterbij komt. Maar door de overgang naar een nieuw stelsel zijn de fondsen voorzichtig met het daadwerkelijk verhogen.


Hoogste inkomens moeten meer bijdragen aan pensioenen in Spanje
11 Maart 2023, 00:39 Skynet Buitenland
De Spaanse regering heeft een akkoord bereikt over de berekeningswijze van de pensioenen, waarbij de hoogste inkomens meer zullen moeten bijdragen. De Europese Commissie vroeg daarom in ruil voor extra middelen uit het relancefonds.


Pensioenen - Pensioendossier zorgt opnieuw voor spanningen binnen de meerderheid
17 December 2022, 00:04 Skynet
Het dossier van de pensioenhervorming doet de spanningen binnen de meerderheid opnieuw oplopen. De PS wijst naar premier Alexander De Croo (Open VLD) omdat die cavalier seul zou spelen, en voorstellen zou doen die het regeerakkoord niet respecteren.


Pensioenen ambtenaren en metaalarbeiders gaan hard omhoog
28 November 2022, 00:03 NU.NL - Economie
Miljoenen werkende en gepensioneerde leden van ambtenarenfonds ABP en PME (een fonds voor de metaal- en elektrotechnische sector) krijgen een forse pensioenverhoging. ABP verhoogt de pensioenen per 1 januari met bijna 11,96 procent. Bij PME bedraagt de verhoging 6,2 procent.


21 Oktober 2022, 00:08 Volkskrant
Pensioenen - Kernkabinet opnieuw zonder akkoord uiteen
17 Juli 2022, 00:05 Skynet
Het kernkabinet van de federale regering is zaterdag omstreeks middernacht uiteengegaan zonder akkoord over het pensioendossier. Dat werd uit verschillende regeringsbronnen vernomen. Naar verluidt bleven de gesprekken moeizaam verlopen. Zondagmorgen gaan de topministers om 09.00 uur opnieuw rond de tafel zitten over het thema.


Ook grootste fonds van Nederland verhoogt pensioenen
27 Juni 2022, 00:04 NU.NL - Economie
Ambtenarenfonds ABP verhoogt vanaf volgende maand de pensioenen. Het gaat om een verhoging van 2,39 procent voor zo'n 975.000 gepensioneerden die in het verleden als ambtenaar werkten, maakt het fonds donderdag bekend. Daarmee sluit het zich aan bij metaalfonds PME dat woensdag al met een verhoging kwam.


Ook zorgfonds PFZW gaat pensioenen verhogen
27 Juni 2022, 00:03 NU.NL - Economie
Pensioenfonds PFZW verhoogt vanaf oktober de pensioenuitkeringen met 2,7 procent. Het fonds volgt daarmee ambtenarenfonds ABP en metaalfonds PME, die eerder deze week eveneens bekendmaakten de pensioenen op te schroeven, al doen zij dat al vanaf volgende maand.


Pensioenen: werkgevers vrezen olievlek naar de privésector
24 Mei 2018, 13:48 Skynet
De werkgevers uit de privésector kijken argwanend naar de uitgebreide lijst van zware beroepen die voor het overheidspersoneel is opgesteld. Ze vrezen dat in de privésector ook massaal zware beroepen zullen moeten worden opgelijst, om discriminatie met de publieke sector te vermijden.


Kleuterjuf, militair en agent zwaar beroep
23 Mei 2018, 23:12 De Tijd
01:01 Minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR) heeft samen met de christelijke overheidsvakbond ACV Openbare Diensten en het liberale VSOA gisteren een akkoord gesloten over een lijst van zware beroe...


Cruciaal overleg over zware beroepen gepland voor woensdag

De sociale partners buigen zich woensdag voor het eerst over een lijst van zware beroepen, nadat de regering het eens is geraakt over een kader. Dat is vernomen van de vakbonden, die spreken van een ?cruciale? vergadering.




VBO: "Als we pensioenen willen blijven garanderen, moeten we langer werken"
16 Mei 2018, 22:18 Skynet Economie
De loopbaanduur en de werkzaamheidsgraad moeten omhoog. Dat zegt het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) vandaag in een reactie op de pensioenbetoging die plaatsvindt in Brussel. Via sociale media verspreidde de werkgeversorganisatie een "pensioenpamflet" waarin ze met een infografiek uitlegt waarom we langer moeten werken.


Kris Peeters: ?Begrip voor betoging, maar hervormingen nodig om pensioenen duurzaam te houden?

Minister van Werk en Economie Kris Peeters ?begrijpt dat veel mensen zich zorgen maken over hun pensioen?, maar de hervormingen zijn nodig ?om het ook in de toekomst verder duurzaam te houden?. Dat zei de CD&V?er woensdagochtend op Radio 1. Peeters herhaalde dat de regering blijft inzetten op overleg met de sociale partners.




Wetenschappers slaan alarm over onze pensioenen

Een nieuwe studie, verspreid door de Academische Pensioenraad, schetst een ontnuchterend beeld van het Belgische pensioenbeleid. Dat schrijft De Standaard op maandag.




Spanje wil pensioenen verhogen door 'Googletax'
6 Mei 2018, 06:18 NOS nieuws

Spanje wil met een creatieve oplossing de bevroren pensioenen wat verhogen. Google, Amazon, Facebook en Apple moeten de nieuwe melkkoeien worden om de gaten in de begroting te stoppen.

In twee jaar tijd wil Spanje 2,1 miljard euro binnenhalen. Hierdoor kunnen de Spaanse pensioenen nu en volgend jaar enigszins omhoog. Dit jaar wil Madrid de uitkeringen met 1,6 procent verhogen. Volgend jaar komt daar nog eens 1,5 procent bij. Om die cadeautjes te kunnen betalen heeft Madrid in totaal 3,7 miljard euro nodig.

Het geld komt gedeeltelijk binnen via de Googletax die de techreuzen gaan betalen. De grote Amerikaanse techbedrijven krijgen in 2018 en 2019 extra belastingen opgelegd voor hun online verdiensten.

Te weinig kinderen

Spanje stuurde zijn 114 pagina's tellende begrotingsplannen voor goedkeuring naar de Europese Commissie. De toegezegde stijging van de Spaanse pensioenen kwam na zware druk van de Baskisch-nationalistische partij PNV, die alleen onder voorwaarden de minderheidsregering van Mariano Rajoy in het zadel houdt.

Protesten tegen bevriezing van de Spaanse pensioenen zijn al maanden aan de gang. Los van de verhoging van de pensioenen kreeg de PNV voor elkaar dat een voorgenomen koppeling van pensioenen aan levensverwachting tot 2023 wordt uitgesteld.

Spanje heeft grote problemen om het miljoenenleger pensioengerechtigden te betalen. Er worden veel te weinig kinderen geboren om het stelsel in stand te houden, en er komen alleen maar meer ouderen bij. Door de bevolkingsdruk zullen uitkeringen de komende decennia met zo'n 30 tot 40 procent dalen.

Maar vanuit Brussel klinkt inmiddels de nodige kritiek op de verhoging van de Spaanse pensioenen. Volgens Pierre Moscovici, Europees commissaris voor Economische Zaken, spaart het land veel te weinig voor zwaar weer in de toekomst. De Spaanse economie groeit dit jaar met 2,9 procent. Voor 2019 wordt een groei van 2,4 procent verwacht.

"Spanje komt altijd met dit soort verrassingen. Er is gewoon geen ruimte om de pensioenen te verhogen", zegt Moscovici.

De Europese Commissie is al langer van plan de techbedrijven extra belastingen op te leggen. Een concreet Europees voorstel voor een Googletax is er nog niet.




Daniel Bacquelaine: ?Als onze pensioenen te laag zijn, moeten we langer werken'
6 April 2018, 23:30 De Tijd
01:03 ?Ik ben fier op de pensioenhervormingen, maar ik kraai nog geen victorie?, zegt minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR). Het werk is na de verhoging van de pensioenleeftijd niet af. ?Je kunt k...


Goede Vrijdagakkoord over pensioenen en Energiepact
30 Maart 2018, 13:48 De Tijd
15:25 De regering-Michel heeft een akkoord bereikt over de zware beroepen en het Energiepact. Dat laat de woordvoerder van de premier weten.


Pensioenen van gemeentepersoneel hervormd
30 Maart 2018, 05:24 Gazet v. Antwerpen

De plenaire Kamer heeft donderdag, meerderheid tegen oppositie, de pensioenhervorming voor de lokale ambtenaren goedgekeurd. Ambtenaren van steden en gemeenten die een tijdlang contractueel hebben gewerkt, zullen door die hervorming een ?gemengd pensioen? krijgen.







Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn