NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Paus


Paus schenkt gekregen Lamborghini meteen weg voor het goede doel
Woensdag, 23:18 Skynet
Paus Franciscus nam woensdag de sleutels van een Lamborghini Huracan, een cadeau van de Italiaanse fabrikant, in ontvangst. Hij kondigde meteen aan dat hij de sportwagen met een cataloguswaarde van 200.000 euro zal laten veilen voor het goede doel. Dat meldde KerkNet Vlaanderen onder aanhaling van het in Bonn gevestigde Katholische Nachtrichten-Agentur.


Paus krijgt gepersonaliseerde Lamborghini als cadeau, maar gaat hij er ook mee rijden?
Woensdag, 17:36 Gazet v. Antwerpen

Een peperdure Lamborghini staat sinds woensdag in het midden van Vaticaanstad op paus Franciscus te wachten. Met een gouden en witte lijn is de bolide gepersonaliseerd naar de wensen van het hoofd van de rooms-katholieke kerk. Maar de is niet van plan om hem te houden.
OMG! Lamborghini loopt een blauwtje bij de Paus
Woensdag, 16:06 AutoBlog
De Paus houdt er niet van als Lamborghini hem Big Poppa noemt. Zomaar een Lamborghini Huracan in je knuisten geduwd krijgen, voor menig autoliefhebber zou het droom zijn die uitkomt. Voor Paus Franciscus werd de droom werkelijkheid, maar hij keek de gegeven stier in de bek en weigerde het apparaat. En dat terwijl het nog […]


Paus verbiedt sigarettenverkoop in Vaticaanstad
9 November, 20:24 NOS nieuws

De verkoop van sigaretten in Vaticaanstad wordt aan banden gelegd. Een woordvoerder van paus Franciscus zegt dat de belastingvrije supermarkt in het kleinste staatje ter wereld vanaf volgend jaar geen sigaretten meer in het assortiment heeft. Roken op openbare plekken in Vaticaanstad is al sinds 2002 verboden.

De sigarettenverkoop levert Vaticaanstad jaarlijks naar schatting 10 miljoen euro op, maar volgens de woordvoerder wil Franciscus niet langer meewerken "aan praktijken die overduidelijk slecht zijn voor de gezondheid". Voor zover bekend rookt de paus zelf niet, maar duizenden mensen hebben in Vaticaanstad toegang tot de taxfree supermarkt.

Klantenpassen

In de praktijk zouden veel meer mensen gebruik maken van de belastingvrije producten dan de ongeveer 5000 medewerkers in de stadstaat. Zonder het hoge Italiaanse btw-tarief van 22 procent zijn niet alleen sigaretten, maar bijvoorbeeld ook benzine, televisies en levensmiddelen een stuk goedkoper in de supermarkt van het Vaticaan. In uitgelekte documenten staat dat er zo'n 41.000 klantenpassen van de winkel in omloop zijn.

Gisteren sprak paus Franciscus zich al uit tegen het maken van foto's met de mobiele telefoon tijdens de mis.
Zelfs de paus is fan, en ze blijft maar records verpulveren: deze ?latin? superster leidt zondag de dans in het Sportpaleis
9 November, 02:30 Gazet v. Antwerpen

Eindelijk nog eens Shakira! De El Dorado Tour, vernoemd naar haar jongste album, brengt de Colombiaanse superster voor het eerst sinds 2010 weer naar ons land. In het Sportpaleis in Antwerpen kunnen fans zich er zich zondag van vergewissen dat de zangeres van wereldhits als Waka Waka, Hips Don?t Lie, Loca en Chantaje nog altijd meer in huis heeft dan de zoveelste doorsnee popster.
Paus is gsm-waanzin beu: de mis is geen spektakel
8 November, 20:12 Skynet
Paus Franciscus wordt hoorndol van gsm-gebruikers. "Ik word er moedeloos van als ik hier op het plein of in de basiliek een mis opdraag en zoveel mobiele telefoons boven de hoofden zie uitsteken", zei de paus vandaag tijdens de algemene audiŽntie op het Sint-Pieterplein in Rome. Niet alleen gelovigen, maar ook priesters en bisschoppen doen aan de rage mee. "Maar ik zeg je. De mis is geen spektakel", aldus de 80-jarige kerkvorst. "Waarom zegt de priester tijdens de eredienst op een gegeven ogenblik: Verhef uw hart? Hij zegt toch niet: verhef uw smartphone om foto's te maken. Neen, dit is echt een afschuwelijke zaak".


Paus heeft opmerkelijke boodschap: ?Verheft uw hart, niet uw smartphone?
8 November, 18:06 Gazet v. Antwerpen

Paus Franciscus had woensdag een opmerkelijke boodschap voor de gelovigen die zich hadden verzameld op het Sint-Pietersplein in Rome om samen met hem de mis te vieren. Het hoofd van de Kerk ergert zich aan de vele smartphones die hij telkens ziet tijdens de eucharistievieringen. ?Het is iets lelijks en het maakt me triest?, zei de Paus en voegde eraan toe dat het niet enkel leken zijn, maar ook zijn eigen priesters en bisschoppen die te veel met hun mobiele telefoon bezig zijn.
Paus spreekt zich uit tegen mobiele telefoon
8 November, 16:18 NOS nieuws

"De priester zegt: 'Hef uw hart'. Hij zegt niet: 'Hef uw mobieltje'." Met deze verwijzing naar een gebed sprak paus Franciscus zich woensdag ten overstaan van tienduizenden mensen op het Sint-Pieterplein in Rome uit tegen mobiele telefoons.

Tijdens de mis noemde de paus de mobiele telefoon "een lelijk ding". "Het maakt me erg verdrietig als ik hier op het plein de mis vier en er zo veel mobiele telefoons omhoog gehouden worden. Niet alleen door gelovigen, maar ook door sommige priesters en zelfs bisschoppen!" Zijn uitdrukkelijke verzoek - "De mis is geen show, dus denk eraan: geen mobieltjes" - werd door het publiek met applaus begroet.

Sober

Paus Fransiscus staat bekend als een geestelijk leider die opkomt voor de armen en een sober leven voorstaat. Hij roept regelmatig op tot meer aandacht voor niet-materiŽle zaken en nederigheid. Na zijn aantreden als paus in 2013 sprak hij zijn afkeer uit tegen priesters met dure auto's en mobiele telefoons.

Zelf rijdt de paus overigens in een blauwe Ford Focus. Sinds zijn aantreden is hij niet met een mobiele telefoon gezien.
Paus Franciscus bezorgt twee vrouwen topfuncties in het Vaticaan
7 November, 19:12 Gazet v. Antwerpen

Paus Franciscus heeft dinsdag twee vrouwen benoemd als vicesecretaris van het recent opgerichte Dicasterie voor de Leken, het Gezin en het Leven. Dit heeft Kerknet dinsdag gemeld.
Paus valt soms in slaap tijdens het bidden
1 November, 18:06 NOS nieuws

Paus Franciscus dommelt soms in tijdens het bidden. Dat zei hij op de tv-zender Catholic TV2000, waarvan de uitzendingen ook op YouTube verschijnen.

Volgens de paus is het geen probleem om een uiltje te knappen tijdens het bidden. God zou het volgens hem prettig vinden en christenen zouden zich voelen "als kinderen die bij hun vader in de armen liggen".

Bovendien, zegt de paus, is hij bepaald niet de enige die zich soms schuldig maakt aan hazenslaapjes tijdens het gebed. "De heilige Theresia deed het ook."

Naar verluidt gaat de kerkleider 's avonds rond uur of 21.00 naar bed en staat hij rond 03.00 uur weer op. Naast de dutjes tijdens het gebed, zou hij na de lunch ook vaak een middagslaapje doen.
Brice De Ruyver, schaduwminister en ?paus? van ons nationale veiligheidsbeleid: ?Hij diende nooit zichzelf, altijd het algemene belang?
20 Oktober, 03:18 Gazet v. Antwerpen

Zijn adressenboekje met hoge en mindere hogen piefen nam haast legendarische proporties aan. Net als zijn aanzien binnen het huidige politie- en veiligheidsapparaat dat hij eigenhandig heeft uitgetekend. De betreurde criminoloog Brice De Ruyver (62), wiens hart het gisteren begaf, was volgens vrienden ?een briljante bruggenbouwer.? Omdat hij politiek inzicht koppelde aan terreinkennis, internationale contacten ťn academische intelligentie. Afscheid van een ?onbetwiste? Gentse expert met een voorliefde voor sigaren en Club Brugge.
Paus verklaart slachtoffers Nederlands bloedbad heilig
16 Oktober, 00:06 NOS nieuws

Paus Franciscus heeft vanmiddag dertig martelaren heilig verklaard die in 1645 door Nederlanders in BraziliŽ werden vermoord. Tijdens de ceremonie op het Sint-Pieterplein werden ook vijf anderen gecanoniseerd.

De Martelaren van Natal waren de slachtoffers van de Nederlandse kolonisten die halverwege de 17e eeuw de macht in BraziliŽ probeerden over te nemen van de Portugezen. Katholieken in het gebied werden gedwongen protestant te worden, maar deze groep weigerde.

Twee bloedbaden volgden. In juli 1645 werden een 73-jarige priester en 69 gelovigen tijdens een mis uitgemoord. In oktober volgde nog een slachting tijdens een kerkdienst, waarbij nog eens tientallen doden vielen. De dertig die nu heilig zijn verklaard zijn degenen waarvan de namen zijn overgeleverd.

De martelaren werden in 2000 al zalig verklaard door paus Johannes Paulus II, de eerste stap op weg naar een heiligverklaring. De martelaren worden vooral in Noord-BraziliŽ herdacht: 3 oktober is een officiŽle feestdag in de deelstaat Rio Grande do Norte.

Naast de nieuwe Braziliaanse heiligen verklaarde de paus ook drie inheemse Mexicaanse kinderen heilig. Zij werden begin 16e eeuw gedood nadat ze het het katholieke geloof hadden verkozen boven hun traditioneel geloof. Ook een Spaanse en een Italiaanse priester zijn nu heilig.
Gevangenen nemen de benen bij lunch met de paus
11 Oktober, 15:48 NOS nieuws

Twee Italiaanse gevangenen hebben een uitnodiging voor een lunch met de paus gebruikt om te ontsnappen.

De paus was begin deze maand in Bologna. De twee waren samen met twintig andere gevangenen en honderden armen uitgenodigd om bij de San Petronio-basiliek met hem te lunchen.

Na afloop waren ze spoorloos, berichten Italiaanse media.

Gevaarlijk

De twee hadden hun straf uitgezeten, maar stonden onder bijzonder toezicht, omdat ze als gevaarlijk worden beschouwd. Wat ze gedaan hebben, is niet bekendgemaakt.

Paus Franciscus nodigt vaker gevangenen, migranten en daklozen uit om met hem te eten.

Het Italiaanse ministerie van Justitie wil niet reageren.
Gezondheid paus Benedictus XVI zienderogen achteruit
9 Oktober, 23:36 Het Nieuwsblad Binnenland

Het gaat niet goed met paus Benedictus XVI. Dat zegt kardinaal Joachim Meisner, die de afgetreden paus onlangs een bezoek bracht. ?Benedictus is enorm afgevallen?, zegt Meisner aangedaan.
Samen wedden op de Vredesprijs: wordt het Merkel, de paus of, eh, Trump?
2 Oktober, 02:24 Volkskrant
Op de Britse wedkantoren zijn ook Trump en Kim Jong-un in de race. De Volkskrant zet de eigen favorieten voor de vakprijzen op rij. Het kon niet uitblijven: zelfs op de Amerikaanse president Donald Trump kan worden gegokt voor de Nobelprijs voor de Vrede 2017, net als trouwens op de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Krijgt een van de heren vrijdagochtend een telefoontje van het Nobelprijscomitť,


Voor het eerst sinds het jaar 1333 wordt de paus beschuldigd van ?ketterij?
26 September, 18:30 Gazet v. Antwerpen

Paus Franciscus wordt beschuldigd van ketterij. Het feit dat hij enkele veranderingen binnen de Katholieke Kerk - bijvoorbeeld dat gescheiden mannen of vrouwen toch de communie mogen ontvangen - bespreekbaar wilde maken, is bij heel wat conservatieve geestelijken in het verkeerde keelgat geschoten. Een dergelijke klacht was al geleden van het jaar 1333.
Pater Albert (99): beroemd in Japan, bekend bij de paus
25 September, 20:18 Gazet v. Antwerpen

De 99-jarige pater Albert Carpentier hanteert nog altijd het penseel. De dominicaan was meer dan 65 jaar als missionaris actief in Japan, waar hij zich ontpopte als kunstschilder en glazenier. Sinds twee jaar verblijft hij in het woonzorgcentrum Sint-GabriŽl in Antwerpen.
Paus bezoekt Cartagena met gezwollen oogkas na botsinkje in pausmobiel
10 September, 20:12 NOS nieuws

Paus Franciscus heeft een gezwollen oogkas en bebloede wenkbrauw overgehouden aan zijn bezoek aan de Colombiaanse stad Cartagena. De kerkvorst raakte lichtgewond toen hij zijn hoofd stootte in de pausmobiel.

Cartagena, dat in het noorden van Colombia ligt, is de laatste stad die de paus aandoet tijdens zijn vijfdaagse reis door het Zuid-Amerikaanse land. Hij begon zijn bezoek met een tocht door de stad, langs honderdduizenden juichende toeschouwers.

Toen de pausmobiel een onverwachte beweging maakte, struikelde de 80-jarige Franciscus en botste hij tegen het glas van het hokje op het voertuig. Na een korte behandeling vervolgde hij zijn tocht.

Later die ochtend verscheen hij met een licht gehavend gezicht in de wijk San Francisco, waar hij nieuwe huizen presenteerde die zijn gebouwd voor de arme inwoners.

De paus brengt verder een eerbetoon aan de Spaanse jezuÔtische priester Claver, die in de 17e eeuw missiewerk verrichte in Cartagena. Aan het einde van de dag vliegt hij terug naar het Vaticaan.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be