NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Paus


Paus ontvangt 300 jongeren op eerste presynode
Gisteren, 17:54 Skynet
Paus Franciscus heeft in het Vaticaan een driehonderdtal jongeren ontvangen, die er samen zijn voor de presynode ter voorbereiding van de bisschoppensynode in oktober over "Jongeren, geloof en onderscheiding van de eigen roeping". Een van de hoofdsprekers op de openingssessie van de presynode was de Vlaamse Annelien Boone.


Benedictus XVI hekelt "dwaze" vergelijking met paus Franciscus
12 Maart, 20:18 Skynet
Ter gelegenheid van het vijfjarig ambtsjubileum van paus Franciscus heeft zijn voorganger Benedictus XVI simplistische vergelijkingen tussen hen beiden gehekeld. "Het is een dwaas vooroordeel, dat paus Franciscus slechts een man van de praktijk zonder bijzondere theologische en filosofische vorming zou zijn, terwijl ikzelf slechts een theoreticus van de theologie zou geweest zijn, die weinig van het concrete leven van een hedendaagse christelijke mens zou begrepen hebben", schreef de Duitse ex-paus in een brief aan de prefect van het Vaticaanse secretariaat communicatie.


Paus maakt weg vrij voor heiligverklaring vermoorde aartsbisschop Romero
7 Maart, 12:36 NOS nieuws

Oscar Romero, de aartsbisschop uit El Salvador die in 1980 werd vermoord, zal heilig worden verklaard. Dit heeft paus Franciscus bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst van kardinalen in Rome.

Romero is een icoon voor veel Rooms-Katholieken in Latijns Amerika. Hij zette zich in voor de armen en joeg de Salvadoraanse elite en het leger tegen zich in het harnas door de repressie, martelingen en sociale ongelijkheid aan de kaak te stellen.

Doodseskader

El Salvador was in die jaren een rechtse dictatuur en kampte met een bloedige burgeroorlog, die vele tienduizenden mensenlevens heeft geŽist. Talloze priesters die Romero steunden in zijn strijd voor de mensenrechten en bij zijn kritiek op het regime werden vermoord.

Op 24 maart 1980 droeg Romero een mis op in een ziekenhuiskapel toen hij zelf werd doodgeschoten door een lid van een extreemrechts doodseskader. In 2015 werd hij al zalig verklaard tijdens een plechtigheid in de hoofdstad San Salvador, die door honderdduizenden mensen werd bijgewoond, inclusief buitenlandse staatshoofden. Wanneer hij heilig wordt verklaard, is nog niet bekend.

Paulus VI

Tegelijkertijd maakte het Vaticaan vandaag bekend dat de voormalige paus Paulus VI later dit jaar heilig zal worden verklaard. De Italiaan was paus van 1963 tot zijn dood in 1978. Hij maakte een einde aan hervormingen binnen de kerk en bevestigde het kerkelijke verbod op abortus en het gebruik van voorbehoedsmiddelen.
Rapper ?Paus? vraagt vriendin ten huwelijk in videoclip: ?Geen toestemming aan de bisschop gevraagd?
25 Februari, 21:30 Gazet v. Antwerpen

Johannes De Prins (36) uit Sint-Amands oogstte zo?n tien jaar geleden veel lof met zijn rapgroep De Geesten. De grote doorbraak kwam er net niet, maar nu is hij terug. Hij goot het huwelijksaanzoek voor zijn vriendin in een rap en maakte er een videoclip bij.
Paus Franciscus wil Paulus VI dit jaar heilig verklaren
17 Februari, 20:24 NOS nieuws

Paus Paulus VI zal dit jaar heilig worden verklaard. Dat heeft paus Franciscus bekendgemaakt. Giovanni Battista Montini (1897-1978) leidde de Rooms-Katholieke kerk van 1963 tot zijn dood. De Italiaan was de opvolger van Johannes XXIII.

In Nederland benoemde Paulus VI de conservatieve bisschoppen Ad Simonis (1970) en Jo Gijsen (1972).

Anticonceptie

Hij wordt vooral herinnerd vanwege zijn encycliek Humanae Vitae (Van het menselijk leven) uit 1968. In dit document werd het gebruik van anticonceptiemiddelen verboden. Dat had vooral te maken met de opkomst van de pil in de jaren zestig.

Paus Franciscus heeft dat verbod later genuanceerd door de nadruk te leggen op "verantwoordelijk ouderschap". Ook suggereerde hij dat vrouwen die bedreigd worden door het zika-virus anticonceptiemiddelen mogen gebruiken.

Zaligverklaring

In 2014 werd Paulus VI zalig verklaard, nadat twee wonderen aan hem waren toegeschreven. Over hem zei paus Franciscus toen dat hij een "profetische genialiteit" bezat. Hij raadde biechtvaders volgens Franciscus aan barmhartig te zijn en iedere situatie anders te benaderen.

Paulus VI wordt de derde paus die door Franciscus sinds zijn aantreden in 2013 heilig wordt verklaard. Eerder gebeurde dat met Italiaan Johannes XXIII en met de Pool Johannes Paulus II, die de kerk leidde van 1978 tot zijn overlijden in 2005.
Paus ontmoet enkele keren per maand slachtoffers van seksueel misbruik

Paus Franciscus ontmoet meermaals per maand slachtoffers van seksueel misbruik. Dergelijke ontmoetingen vinden ?zowel individueel als in groep? plaats, zei de woordvoerder van het Vaticaan, Greg Burke, donderdag. ?Paus Franciscus luistert naar de slachtoffers en probeert hen te helpen de zware wonden die hen zijn toegebracht, te helen?. Uit respect voor het leed van de getroffenen, worden de gesprekken met het grootste vertrouwen behandeld.
Gezondheid paus Benedictus XVI zienderogen achteruit
7 Februari, 13:24 Het Nieuwsblad Buitenland

Het gaat niet goed met paus Benedictus XVI. Dat zegt kardinaal Joachim Meisner, die de afgetreden paus onlangs een bezoek bracht. ?Benedictus is enorm afgevallen?, zegt Meisner aangedaan.
Paus komt Beijing tegemoet door leiders ondergrondse kerk in te ruilen voor door China erkende bisschoppen
2 Februari, 10:48 Volkskrant
Het Vaticaan wil China tegemoetkomen met de erkenning van zeven bisschoppen die door de Chinese staatskerk zijn benoemd. Met die knieval voor Beijing, die officieel nog niet is bevestigd, zou paus Franciscus onderhandelingen over verzoening met de Volksrepubliek China willen vlottrekken. Binnen de katholieke kerk is felle weerstand tegen het inruilen van hoogbejaarde bisschoppen voor door de commu


Paus stuurt misbruikonderzoeker naar Chili
30 Januari, 19:12 NOS nieuws

Paus Franciscus stuurt de Maltese bisschop Charles Scicluna naar Chili in het kader van het misbruikschandaal in de Rooms-Katholieke Kerk. Scicluna moet onderzoek doen naar een bisschop die ervan wordt beschuldigd dat hij het seksueel misbruik door een pedoseksuele priester verhulde.

De ervaren misbruikonderzoeker gaat in Santiago luisteren naar mensen die informatie willen leveren over bisschop Juan Barros. Volgens slachtoffers van de Chileense priester Fernando Karadima wist zijn vertrouweling Barros van het misbruik, maar zweeg hij daarover. In een verklaring die op de Vaticaan-website verscheen, staat dat er "recent ontvangen informatie" is in de zaak-Barros.

Een woordvoerder van het Vaticaan zei dat bisschop Scicluna 'zo snel mogelijk' naar Santiago zal reizen, maar dat de zaak enige "voorbereiding en grondigheid" nodig heeft.

Oversten die oogje dichtknijpen

Voor zover bekend is het de eerste keer dat het Vaticaan een diepgaand onderzoek instelt naar het verhullen van seksueel misbruik. Volgens persbureau AP kan de stap een precedent zijn. Het Vaticaan vaker gevraagd kunnen worden om actief onderzoek te doen naar oversten die een "oogje dichtknijpen voor priesters die kinderen verkrachten en mishandelen".

Tijdens zijn bezoek aan Chili deze maand beschuldigde de paus de slachtoffers van priester Karadima van laster, omdat ze zeiden dat bisschop Barros het misbruik verhulde. Vorige week bood de kerkvorst zijn excuses aan voor die opmerking.
Bisschop Eijk: paus zaait twijfel over hertrouwde katholieken
26 Januari, 09:36 NOS nieuws

De Utrechtse aartsbisschop Eijk wil dat paus Franciscus een duidelijk standpunt inneemt in de discussie binnen de Rooms-Katholieke Kerk over de vraag of hertrouwde katholieken ter communie mogen gaan. In een interview in Trouw zegt Eijk dat de paus twijfel heeft gezaaid door onduidelijkheid te laten bestaan over de kwestie in zijn document Amoris Laetitia (De vreugde van de liefde) uit 2016.

De kwestie draait om de vraag of katholieken die zijn gescheiden zonder dat dit door een kerkelijke rechtbank officieel is bevestigd, nadat ze hertrouwd zijn toch ter communie mogen gaan. De communie, waarbij het lichaam van Christus, in de gedaante van een hostie, wordt uitgereikt aan gelovigen, is voor katholieken het hoogtepunt van de mis.

Onder bisschoppen is al langere tijd onenigheid over de vraag of hertrouwde katholieken de hostie mogen krijgen. Eijk: "Wat je nu ziet, is dat de ene bisschoppenconferentie het zus regelt, en de ander weer zo. Maar ja, wat in plaats A waar is, kan niet in plaats B opeens onwaar zijn."

Onverbrekelijk verbond

Het huwelijk, dat in de katholieke kerk als een onverbrekelijk verbond wordt gezien, kan volgens de leer alleen ontbonden worden als een kerkelijke rechtbank daartoe besluit. Dat is een ingewikkelde en langdurige procedure.

Zonder een kerkelijk goedgekeurde scheiding is het niet mogelijk om voor de tweede keer voor de kerk te huwen. De kwestie verdeelt de rekkelijken en de orthodoxen binnen de kerk en geldt vooral als een theologische discussie. In de praktijk gaat het om een zeer kleine groep gelovigen. Hertrouwde katholieken die tegen de doctrine in wťl ter communie willen, kunnen dat ongehinderd doen.

Behalve de communie staat ook het recht van hertrouwden om te biechten ter discussie. Door te biechten kan een gelovige door een priester vergeving krijgen voor de zonden die hij of zij heeft bekend.

'Neem twijfel weg'

Bisschop Eijk wil dat de paus in een nieuw document een duidelijke richtlijn geeft: "Schep gewoon duidelijkheid over dit punt. Neem die twijfel weg."

Hijzelf is voorstander van de strikte interpretatie: Eijk vindt dat katholieken niet mogen hertrouwen als de scheiding niet aan de kerkelijke rechter is voorgelegd. Gelovigen die dat tůch doen, mogen in Eijks visie niet ter communie.
Paus: de slang in het paradijs was de eerste verspreider van nepnieuws
24 Januari, 18:36 NOS nieuws

De allereerste keer dat er sprake was van nepnieuws was in de Hof van Eden toen de slang Eva voorloog. Dat schrijft paus Franciscus in zijn jaarlijkse communicatiepamflet.

In de Bijbel staat dat een slang Eva verleidde tot het plukken van de verboden vrucht. God had Adam en Eva gedreigd dat ze zouden sterven als ze het toch deden. De slang ontkende dat dit zou gebeuren en zei dat ze dan juist zouden worden als God. Dit leidde volgens de Bijbel tot de verbanning van Adam en Eva uit het paradijs.

"De strategie van deze bekwame 'vader aller leugens' is exacte nabootsing, een sluwe en gevaarlijke vorm van verleiding die zich een weg baant naar het hart met valse en aanlokkelijke argumenten", schrijft de kerkvorst.

Gevolgen van onwaarheid

Franciscus trekt een parallel met hedendaags nepnieuws, dat volgens hem gevaarlijk is omdat mensen het inzetten voor politiek en economisch gewin. "Het leidt tot arrogantie en haat, want dat zijn de gevolgen van onwaarheid."

Volgens de paus moeten de "slangentactieken" die verspreiders van nepnieuws inzetten aan het licht worden gebracht. Franciscus vindt dat hier een taak is weggelegd voor socialemediagebruikers en journalisten. "Niet omdat het hun werk is, maar omdat het een missie is."

Het document van de paus komt na een week waarin hij veel slechte pers kreeg. Eerder deze maand was hij in Chili en Peru. Daar kreeg hij kritiek over zich heen, onder meer over zijn omgang met seksueel misbruik in de katholieke kerk.
Ook dit is Sagan! Op audiŽntie bij de paus met een gepersonaliseerde fiets als cadeau
24 Januari, 15:36 Gazet v. Antwerpen

Hij blijft een fenomeen, Peter Sagan. Nauwelijks drie dagen na het einde van de Tour Down Under dook de wereldkampioen op in Vaticaanstad voor een audiŽntie bij Paus Franciscus.
Paus wil ?fake news? bestrijden

Paus Franciscus heeft alle mensen opgeroepen de strijd aan te binden tegen de verspreiding van ?fake news?. Deze opzettelijke valse berichtgeving vormt een gevaar voor de samenleving, meent het hoofd van de Katholieke Kerk woensdag. ?De tragedie van de desinformatie is dat het anderen in diskrediet brengt, hen voorstelt als vijanden, zelfs tot het punt om hen te demoniseren en conflicten aan te wakkeren?, zei Franciscus in zijn boodschap op de Werelddag van de sociale communicatiemiddelen.
'Paus van Franse cuisine' Paul Bocuse (91) overleden
20 Januari, 16:06 NOS nieuws

De Franse topkok Paul Bocuse is overleden. Hij is 91 jaar geworden. Bocuse wordt geroemd om zijn fenomenale kookkunst, maar ook doordat hij "de kok uit de keuken heeft gehaald". Hij was, in zijn smetteloos witte koksjas met dito muts, de ambassadeur van de Franse keuken in het buitenland.

Over de hele wereld opende hij restaurants, maar hij verloor de kwaliteit nooit uit het oog. Zijn restaurant L'Auberge du Pont de Collonges bij Lyon kreeg in 1965 een derde Michelinster, en heeft die tot op de dag van vandaag behouden.

Nouvelle cuisine

Bocuse omarmde de nouvelle cuisine, een nieuwe manier van koken die zijn oorsprong heeft in het Frankrijk van de jaren zestig. Jonge koks, onder wie Bocuse, hadden genoeg van de zware en bewerkte gerechten uit de Franse keuken, met veel boter en bloem.

Ze kozen voor kleine porties van lichte, simpele gerechten, met veel verse ingrediŽnten die niet doodgekookt worden maar juist aan de korte kant worden bereid, zodat de natuurlijke smaken beter tot hun recht komen.

In Frankrijk wordt de dood van de hoogbejaarde kok betreurd. Een van zijn bijnamen was 'de paus van de Franse keuken'. De gastronomiebijbel Gault & Millau noemde hem de beste kok van de eeuw. Zijn restaurant bij Lyon geldt als pelgrimsoord voor culi's uit de hele wereld.

Wereldwijd werd de topkok tot een icoon van de Bourgondische levensstijl, het savoir-vivre waarin exquise gerechten en superbe drank een centrale rol spelen.
Een lekke band? Ook de paus overkomt dat
20 Januari, 11:18 NOS nieuws

Het kan iedereen overal en altijd gebeuren: een lekke band. Dus ook de paus. Tijdens zijn bezoek aan Peru ging het gisteren mis. Franciscus werd door de hoofdstad Lima gereden toen een voorband leegliep. Maar er was al snel een oplossing:

De paus was onderweg naar de president van Peru. Morgen is de laatste dag van zijn bezoek aan het Zuid-Amerikaanse land. Daarvoor was hij een paar dagen in Chili.
Paus ziet hoe paard agente van zijn rug gooit en stopt meteen de optocht
19 Januari, 16:06 Gazet v. Antwerpen

Paus Franciscus liet donderdag meteen een optocht stilleggen, toen hij zag hoe een politievrouw van haar paard werd gegooid vlak naast zijn pausmobiel in Chili. Van zodra hij doorhad wat er gaande was, maakte hij aanstalten om te kijken of hij de vrouw kon helpen.
Paus beschuldigt slachtoffers seksueel misbruik in Chili van laster
19 Januari, 05:54 NOS nieuws

Paus Franciscus heeft het opgenomen voor een bisschop die ervan wordt beschuldigd misbruik door een priester te hebben verhuld. Volgens slachtoffers van de Chileense priester Fernando Karadima wist zijn vertrouweling Juan Barros van het misbruik, maar zweeg hij daarover.

De paus vindt dat slachtoffers die Barros beschuldigen van medeplichtigheid, zich schuldig maken aan laster. Dat zei hij donderdag, op de laatste dag van zijn bezoek aan Chili. "De dag waarop ze me bewijs tegen bisschop Barros brengen, zal ik spreken", zei hij als antwoord op een vraag van een journalist.

Karadima is door het Vaticaan schuldig bevonden aan jarenlang misbruik van tienerjongens, waarna hij met pensioen is gestuurd. Barros werd in 2015 benoemd als bisschop in de regio Osorno, tot onvrede van veel Chileense katholieken.

Zo zei Juan Carlos Cruz volgens Voice of America dat Barros een "leugenaar is, een delinquent met geheugenverlies. Hij heeft misbruiken verhuld en zou in de gevangenis moeten zitten of ten minste moeten worden weggestuurd."
Paus trouwt steward en stewardess tijdens vliegreis boven Chili
18 Januari, 17:54 NOS nieuws

Paus Franciscus heeft historie geschreven door tijdens een vlucht boven Chili een steward en een stewardess in de echt te verbinden. Dat was nog nooit eerder gedaan in de geschiedenis van de katholieke kerk.

De paus is bezig aan een reis door Zuid-Amerika. Hij vloog met de Chileense luchtvaartmaatschappij Latam van Santiago naar Iquique in het noorden van het land.

Aardbeving

Tijdens de vlucht vertelden Paola Podest (39, de bruid) en Carlos Ciuffardi (41,de bruidegom) dat zij in 2010 voor de wet getrouwd waren, maar dat de kerkelijke bevestiging van het huwelijk niet door was gegaan vanwege de aardbeving die Chili in 2010 trof.

Ze vroegen Franciscus om zijn zegen, maar die bleek iets anders in zijn hoofd te hebben, zei de bruidegom later tegen meegereisde journalisten. "Hij vroeg: wilt u dat ik u trouw, weet u dat zeker? Ja natuurlijk, zeiden wij."

En zo geschiedde. Met de directeur van de luchtvaartmaatschappij en een bisschop als getuige legde Franciscus het huwelijk van Carlos en Paula voor de kerk vast.

"Trouwt u mensen? Ja, af en toe."

"Getrouwd worden door de paus aan boord van een vliegtuig is onbetaalbaar", zei een stralende bruid Paula naderhand. "Ik vroeg hem: trouwt u mensen? Ja, af en toe, zei hij. Ik heb veertig paren getrouwd. Maar nog nooit heeft een paus dat in een vliegtuig gedaan."

Over de trouwringen zei de paus dat ze niet te strak moesten zitten omdat ze dan pijn zouden doen. Maar, voegde de kerkvorst eraan toe, te ruim is ook niet goed want dan kunnen ze van je vinger afglijden.

Toen de geÔmproviseerde ceremonie voorin het vliegtuig ten einde was en het koppel terugliep naar de goedkope zitplaatsen, dachten sommige reporters achterin het vliegtuig dat het een grap was. De woordvoerder van het Vaticaan hielp hen uit de droom.

Carlos en Paula leerden elkaar tijdens hun werk in het vliegtuig kennen. Zij was toen zijn chef. "Ik ben nu nog steeds de baas", aldus Paula.
Paus heeft gebeden en gehuild met slachtoffers misbruik in Chili
17 Januari, 03:30 NOS nieuws

Op de eerste dag van zijn bezoek aan Chili heeft paus Franciscus op de ambassade in Santiago een bijeenkomst gehad met een kleine groep slachtoffers van seksueel misbruik door Chileense priesters. Volgens het Vaticaan heeft de paus geluisterd naar hun verhalen en samen met ze gebeden en gehuild.

De paus is sinds gisteren in het Zuid-Amerikaanse land, waar de afgelopen dagen veel is gedemonstreerd tegen zijn komst. Actievoerders hebben brandbommen laten ontploffen, waardoor in zeker drie kerken brand is uitgebroken. Een daarvan is volledig afgebrand. De politie heeft traangas en waterkanonnen ingezet tegen de demonstranten in de hoofdstad.

Volgens de betogers moet de paus meer doen voor de talloze Chileense slachtoffers van seksueel wangedrag door rooms-katholieke geestelijken. Aan het begin van zijn bezoek stond de paus stil bij de woede tegen zijn komst. Hij vroeg om vergiffenis voor de "onherstelbare schade" die kinderen hebben opgelopen bij de verkrachtingen en aanrandingen door priesters.

Niet serieus genomen

De paus sprak in het openbaar niet over priester Karadima, die schuldig is bevonden aan jarenlang misbruik van tienerjongens en door het Vaticaan met pensioen werd gestuurd zonder dat er compensatie voor zijn slachtoffers kwam. Veel Chilenen voelen zich niet serieus genomen in hun leed, omdat de paus in 2015 een vertrouweling van Karadima tot bisschop heeft gewijd.

In de kathedraal van Santiago heeft Franciscus er bij priesters en nonnen op aangedrongen de problemen in de kerk te benoemen. Hij zei dat niet alleen de slachtoffers van het misbruik, maar ook de geestelijken lijden onder de misbruikschandalen. Volgens hem worden de Chileense priesters als collectief verantwoordelijk gehouden voor de misdaden van een paar van hen.
Paus vraagt vergiffenis aan boze Chilenen voor seksueel misbruik binnen Kerk
16 Januari, 20:42 NOS nieuws

Paus Franciscus heeft aan het begin van zijn bezoek aan Chili stilgestaan bij seksueel misbruik binnen de Rooms-Katholieke Kerk in het Zuid-Amerikaanse land. Hij zei dat hij pijn en schaamte voelt en vroeg om vergiffenis voor de "onherstelbare schade" die kinderen hebben opgelopen toen zij werden verkracht en aangerand door priesters.

De afgelopen dagen werd er in Chili veel geprotesteerd tegen de komst van de paus. Betogers vinden dat de paus meer moet doen voor misbruikslachtoffers. In Chili zijn veel gevallen bekend van seksueel wangedrag door geestelijken.

Ruim tachtig kerken zijn de afgelopen week aangevallen door boze betogers. Bij een van de kerken werd een brandbom naar binnen gegooid met een pamflet waarop stond: "Paus Franciscus, de volgende bom is voor jou".

Karadima

Het beeld dat Franciscus weinig tegen seksueel misbruik doet, komt voort uit de aanpak van de Chileense priester Fernando Karadima. Hij is schuldig bevonden aan jarenlang misbruik van tienerjongens. Karadima werd door het Vaticaan met pensioen gestuurd en zijn slachtoffers kregen geen compensatie.

De demonstranten nemen het Franciscus kwalijk dat hij een geestelijke tot bisschop heeft gewijd, terwijl die had geprobeerd om het misbruikschandaal van Karadima onder de pet te houden.

Actie

Veel Chilenen vinden dat misbruikslachtoffers niet serieus worden genomen door de Kerk en dat er te weinig wordt gedaan om misbruik aan te pakken. "Sorry zeggen is niet genoeg voor een slachtoffer. We willen dat de paus in actie komt", zeiden demonstranten.

Een woordvoerder van het Vaticaan zegt dat de paus mogelijk misbruikslachtoffers in Chili zal bezoeken, zoals hij eerder heeft gedaan in andere landen. Een officiŽle afspraak is er nog niet.

Rondreis

Het bezoek van paus Franciscus aan Chili maakt deel uit van een reis door Zuid-Amerika. Het is de eerste keer dat Franciscus in Chili is, sinds hij in 2013 tot paus werd verkozen.

Het grootste programma-onderdeel van het bezoek aan Chili was een grote openluchtdienst in de hoofdstad Santiago vanmiddag, waarbij 400.000 mensen aanwezig waren. Op de laatste dag staat een ontmoeting met slachtoffers van de dictatuur van Pinochet gepland.

Donderdag reist Franciscus door naar Peru.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be