NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Passagiers

2News.be / Trefwoorden / Passagiers

Passagiers fatale vlucht VS krijgen schadevergoeding
Gisteren, 17:18 NOS nieuws

Passagiers van het toestel van Southwest Airlines dat deze week in Philadelphia een noodlanding moest maken na een explosie in een van de motoren krijgen een schadevergoeding. Volgens CNN hebben al meerdere mensen een brief gekregen na de vlucht, die een leven eiste. In de brief staat dat ze 5000 dollar ontvangen, plus een tegoedbon ter waarde van 1000 dollar.

De explosie deed zich dinsdag voor tijdens een vlucht van New York naar Dallas, op een hoogte van tien kilometer. Door de ontploffing brak een turbineblad af. Stukken metaal vlogen in het rond, waardoor een vliegtuigraampje uit elkaar spatte.

In het toestel viel de luchtdruk weg en kwamen de zuurstofmaskers naar beneden. Een vrouw bij het raampje werd door het drukverschil tot haar middel naar buiten gezogen. Medepassagiers wisten haar weer naar binnen te trekken. De vrouw raakte zwaargewond en overleed later in het ziekenhuis. Zeven andere passagiers raakten lichtgewond.

Kordaat optreden

De piloten zetten de noodlanding in en wisten het toestel met nog één werkende motor in Philadelphia veilig aan de grond te zetten. Een van hen, Tammie Jo Shults, kreeg veel lof. De voormalige gevechtspiloot en de eerste vrouwelijke vlieger van een F-18-straaljager had contact met de luchtverkeersleiding en wist haar hoofd koel te houden.

Southwest Airlines biedt de passagiers van de vlucht excuses aan voor het feit dat ze doodsangsten hebben uitgestaan en hoopt dat hun vertrouwen niet is beschadigd. Hoeveel passagiers een brief hebben gekregen, is niet bekend.
Passagiers prijzen piloot die horrorvlucht veilig aan de grond kreeg
Woensdag, 16:06 NOS nieuws

De passagiers die gisteren doodsangsten uitstonden toen een van de straalmotoren uit elkaar plofte, prijzen het kordate optreden van piloot Tammie Jo Shults. Zij hield in de acute noodsituatie het hoofd koel en zette de Boeing met 143 inzittenden veilig aan de grond.

Vlucht 1380 van Southwest Airlines is onderweg van New York naar Dallas als op bijna tien kilometer hoogte het noodlot toeslaat. Een ventilatorblad breekt af en wordt verpulverd in de straalmotor. Stukken metaal vliegen in het rond; een vliegtuigraampje spat uiteen als het door een van de splinters wordt geraakt.

De druk in de cabine valt onmiddellijk weg, zuurstofmaskers vallen naar beneden. De 43-jarige Jennifer Riordan wordt vanaf haar middel uit het vliegtuigraampje gezogen. Passagier Alfred Tumlinson beschrijft hoe een man met een cowboyhoed naar voren rent om Riordan weer naar binnen te trekken. "Het lukte hem niet in zijn eentje, een andere man hielp mee haar terug in het vliegtuig te krijgen", vertelt hij tegen het AP.

Een aantal passagiers probeert het gat te dichten terwijl anderen de zwaargewonde Riordan reanimeren. "Ik herinner me alleen nog dat ik mijn mans hand vasthield en dat we aan het bidden waren", zei passagier Amanda Bourman.

Ondertussen werken de piloten aan de noodlanding. Een van hen is Tammie Jo Shults (56), een voormalig gevechtspilote en de eerste vrouwelijke vlieger van een F-18-straaljager. Volgens Amerikaanse media landde Shults in haar tijd bij de marine regelmatig straaljagers op vliegdekschepen.

Shults neemt contact op met de luchtverkeersleiding van het vliegveld in Philadelphia. "We missen een stuk van het vliegtuig", meldt ze ijzig kalm. "Ze zeiden dat er een gat in zit en dat iemand naar buiten vloog."

De luchtverkeersleider lijkt een beetje uit het veld geslagen. "Pardon, je zei dat er een gat in zit en dat iemand naar buiten vloog?" Dan herpakt hij zich en zegt: "Laat maar, we komen er wel uit."

'Stalen zenuwen'

De piloten weten het vliegtuig met nog één functionerende motor veilig aan de grond te krijgen. De passagiers klappen. Daarna maakt Shults een ronde door de cabine en vraagt iedereen hoe het met ze gaat.

"Ze heeft stalen zenuwen. Die vrouw, ik applaudiseer voor haar", zegt passagier Alfred Tumlinson. "Ik ga haar een kerstkaart met een cadeaubon sturen, kan ik je vertellen. Ze was geweldig."

Het is niet de eerste keer dat Southwest Airlines een noodlanding moet maken door een defecte motor. In 2016 knapte er ook een ventilatorblad in de lucht af, waarbij een metalen scherf een scheur van 13 bij 40 centimeter boven de vleugel veroorzaakte.
Alle passagiers op Belgische luchthavens worden binnenkort gescreend

Ons land is maandag officieel gestart met de screening van de luchtvaartpassagiers in ons land, in het kader van de strijd tegen zware misdaad en terrorisme. Momenteel is dat al voor bijna een derde van alle passagiers het geval, maar binnenkort moet dat naar zestig en op termijn naar 100 procent. Internationaal trein-, bus- en scheepvaartverkeer volgen.
Trein met duizend passagiers in India maakt dodenrit heuvel af
9 April, 19:00 NOS nieuws

Ongeveer duizend Indiërs zijn met de schrik vrijgekomen nadat hun trein zonder besturing ging rollen en oncontroleerbaar werd. Op een station werd de trein losgekoppeld van de locomotief, maar de 22 wagons stonden blijkbaar niet op de rem.

De wagons denderden 13 kilometer lang een heuvel af. Op een station waar de trein doorheen rolde, riepen wachtenden vanaf het perron dat de passagiers aan de noodrem moesten trekken.

Uiteindelijk kwam de trein tot stilstand, nadat spoormedewerkers snel een stapel stenen op het spoor hadden gelegd. Niemand raakte gewond.
Passagiers moeten op hol geslagen trein halt toeroepen
9 April, 16:36 Gazet v. Antwerpen

Zeven Indiase spoorwegarbeiders zijn geschorst nadat een trein zaterdag minstens 45 minuten op hol sloeg door defecte remmen. De 22 wagons met honderden passagiers konden niet meer worden gestopt en reden achterwaarts dertien kilometer lang een heuvel naar beneden. De losgeslagen trein kon uiteindelijk worden gestopt bij een station door middel van houten balken en de hulp van talloze passagiers.
Ongeval met Belgische bus in Duitsland: chauffeur overleden, vier passagiers zwaargewond

Bij een ongeval met een autocar van een Belgische busmaatschappij is de chauffeur van omgekomen. Kort voor middernacht reed de bus in op een vrachtwagen. Er is sprake van minstens twintig gewonden, vier van hen zijn er erg aan toe. Dat bevestigt een politiewoordvoerder aan BR24. ?Momenteel concentreren wij ons op de slachtoffers en hun families?, aldus een woordvoerder van Linden Cars
Apple-patent beschrijft vr-systeem voor passagiers van zelfrijdende auto's
30 Maart, 17:42 Tweakers
Een recent gepubliceerd Apple-patent beschrijft een vr-systeem voor passagiers in zelfrijdende auto's en andere voertuigen. Het idee is dat hiermee wagenziekte bestreden kan worden en dat er verschillende interactieve mogelijkheden worden geboden.


Dronken passagiers vormen steeds groter probleem voor luchtvaartmaatschappijen
29 Maart, 14:18 Skynet
Agressieve passagiers vormen een steeds groter probleem voor de luchtvaartmaatschappijen, meldt sectorvereniging IATA. De vereniging wil daarom een van de belangrijkste oorzaken aanpakken: alcohol.


Dronken Portugese piloot dupeert meer dan 100 passagiers
24 Maart, 13:36 NOS nieuws

Op de luchthaven van Stuttgart is een dronken co-piloot opgepakt. Hij zou gisteravond met meer dan honderd passagiers naar Lissabon vliegen, maar de vlucht werd op het laatste moment geschrapt. Pas maandag kunnen de gedupeerden alsnog naar de Portugese hoofdstad, meldt TAP Air Portugal, de luchtvaartmaatschappij van de piloot.

Dat de man had gedronken, kwam aan het licht na een melding van een medewerker van de luchthaven. Die had een alcohollucht geroken en gezien dat de piloot niet helemaal stabiel liep. Nadat de politie en de luchtverkeersleiding waren geïnformeerd, bleek inderdaad dat de 40-jarige Portugees had gedronken.

De co-piloot is vastgezet en de borg is bepaald op 10.000 euro.

Gedupeerde passagiers brachten de nacht door in een hotel. Vandaag kregen ze dus te horen dat ze pas maandag hun reis kunnen vervolgen.
Duitse politie arresteert internationaal gezochte Belg

De Duitse speciale eenheden van de politie heeft vrijdagochtend een internationaal gezochte Belg gearresteerd in West-Duitsland.
Schoolbus volledig uitgebrand, passagiers kunnen ontkomen

In de Stationsstraat in Hever (Boortmeerbeek) is vanmorgen een schoolbus volledig uitgebrand. Op het moment van de feiten bevonden zich één leerling, een begeleider en de chauffeur aan boord. Zij konden ontsnappen aan de vlammen.
Brussels Airport breidt drop-off zone voor passagiers uit

De zone waar je gratis vertrekkende passagiers kan afzetten aan de luchthaven van Zaventem wordt groter. Brussels Airport gaat de volledige drop-off zone, met busstation, taxizone en touringcars herinrichten. Tijdens de werken, die duren tot eind mei, worden de verkeersstromen een aantal keer herlegd.
Zwijndrechtbus vervoert eerste passagiers
2 Maart, 02:18 Gazet v. Antwerpen

Omdat De Lijn de frequentie van bus 87 in Zwijndrecht niet wil optrekken, legt de gemeente zelf een busdienst in tussen Zwijndrecht en Burcht. De eerste passagiers stonden gisteren bij de allereerste rit al klaar.
Passagiers getuigen over crisisdag De Lijn: ?We werden naar boven gekatapulteerd?
21 Februari, 02:36 Gazet v. Antwerpen

Een tram en bus die frontaal op elkaar rijden in Deurne. En vervolgens een tram die in de keerlus in Wommelgem ontspoort, losgerukt wordt van het onderstel en kantelt. Vervoermaatschappij De Lijn heeft gisteren geen beste beurt gemaakt. ?Conclusies over de oorzaken zijn voorbarig?, klinkt het bij De Lijn.
Voor het eerst in de geschiedenis van Transavia werd er gestaakt, gestrande passagiers ondergaan hun lot gelaten
19 Februari, 22:49 Volkskrant
In het 51-jarige bestaan van Transavia staakten haar piloten tot vandaag nog nooit. Vanochtend stonden de passagiers verloren voor de servicebalie van de luchtvaartmaatschappij. Nog uren wachten te gaan. 'Laten we maar iets gaan eten.' Dat ze hun lessen van die middag aan de Universiteit van Murcia gaan missen, daar komen ze nog wel overheen. 'Dat we zonder reden om vier uur 's ochtends zijn opges


Defecte trein met duizendtal passagiers aan boord geblokkeerd in Mechelen
19 Februari, 19:30 Skynet
In Mechelen staat sinds kwart voor vijf een trein met een duizendtal mensen aan boord vast. De trein was op weg van Charleroi naar Antwerpen-Centraal, en viel op het grondgebied van Mechelen, iets voor het station, stil. Dat zegt Thomas Baeken van spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel vandaag aan Belga. Volgens de eerste vaststellingen zou er een probleem zijn met de stroomafnemer en is daardoor schade ontstaan aan de bovenleiding.


Iran breekt zoektocht naar verongelukt vliegtuig af
18 Februari, 22:48 NOS nieuws

In Iran is de zoektocht naar een verongelukt vliegtuig met 65 mensen aan boord opgeschort. Een sneeuwstorm maakt het zoeken onmogelijk. De vijf helikopters met reddingsteams wachten in elk geval tot er weer daglicht is.

De hele dag is naar het toestel gezocht in het Zagrosgebergte, waar het verdween. Eerst konden helikopters er niet landen vanwege de mist, later ging het steeds harder waaien en sneeuwen.

Verouderde vliegtuigen

Volgens de luchtvaartmaatschappij Aseman Air zijn alle inzittenden omgekomen. Het toestel, een ATR-72, was op weg van Teheran naar Yasuj in het zuidwesten van Iran. Het verdween van de radar 45 minuten na vertrek uit Teheran. Aan boord waren 59 passagiers en zes bemanningsleden.

Het Griekse persbureau ANA meldt dat een Griekse seismoloog mee wilde met de vlucht, maar die niet haalde omdat hij in een file stond. "Ik wilde dit vliegtuig naar Yasuj halen, maar door de verkeerschaos in Teheran was ik niet op tijd", wordt hij geciteerd.

In Iran wordt nog veel gevlogen met verouderde vliegtuigen. Aseman Air heeft zeker drie ATR-72's die gebouwd zijn in het begin van de jaren 90.
Passagiersvliegtuig stort neer in Iran, alle 66 inzittenden omgekomen
18 Februari, 09:36 NOS nieuws

In Iran is een passagiersvliegtuig met 66 mensen aan boord neergestort. Er zijn geen overlevenden. Het toestel van de maatschappij Aseman Air was onderweg van de hoofdstad Teheran naar Yasuj toen het van de radar verdween in bergachtig gebied.

De crash was in de buurt van het bergstadje Semirom, ruim zeshonderd kilometer ten zuiden van Teheran. Het toestel was een ATR-72, een tweemotorig vliegtuig van Frans-Italiaanse makelij.

Volgens de BBC is het weer slecht en kunnen helikopters van de reddingsdiensten niet in de buurt van de crash landen.

Verouderde toestellen

Als gevolg van het jarenlange handelsembargo van het Westen tegen het land vliegen Iraanse maatschappijen vaak met verouderde toestellen en is er een gebrek aan reserveonderdelen.

De internationale sancties tegen Iran werden in 2016 opgeheven, toen het land met zes grote mogendheden een akkoord sloot over het atoomprogramma.
Meer passagiers voor Air France-KLM dankzij florerende economie
16 Februari, 08:24 NOS nieuws

Air France-KLM heeft een goed jaar achter de rug. Geholpen door de florerende economie en de nog altijd relatief lage olieprijs boekte de luchtvaartmaatschappij een omzet van 25,8 miljard euro, 4 procent meer dan in 2016.

Er werden afgelopen jaar bijna 99 miljoen passagiers vervoerd, een plus van 5,6 procent. KLM-prijsvechter Transavia deed het nog veel beter met een groei van ruim 11 procent tot 14,7 miljoen passagiers.

De operationele winst nam voor de hele groep met ruim 60 procent toe tot 1,5 miljard euro. Van dat bedrag nam KLM het grootste deel voor haar rekening: 900 miljoen euro.

Netto kwam Air France-KLM uit op een verlies van 274 miljoen euro. Dat komt door een eenmalig 'papieren' verlies als gevolg van maatregelen om de pensioenrisico's voor KLM flink verkleinen. Zonder die eenmalige last zou de nettowinst met bijna de helft zijn gestegen tot 1,2 miljard euro.

Gunstige vooruitzichten

De vooruitzichten voor het eerste kwartaal van 2018 zijn gunstig. Air France-KLM rekent op een verdere stijging van de ticketprijs, hoewel daar in januari een beetje de klad in leek te zijn gekomen. De boekingen voor het voorjaar liggen volgens het bedrijf voor ten opzichte van vorig jaar.

Er wordt dit jaar ook fors geïnvesteerd in vernieuwing van de vloot en digitalisering. KLM neemt daarvan een miljard euro voor haar rekening.

Stakingen

Donkere wolken zijn er ook. Zo willen de piloten van Air France een forse loonsverhoging en dreigen ze met acties. En de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers dreigt komende week in de krokusvakantie met een staking bij Transavia.
Honderden passagiers moeten vliegtuigen verlaten na ?zwaar ongeval? op Heathrow Airport
14 Februari, 12:36 Gazet v. Antwerpen

Op de Londense luchthaven van Heathrow heeft zich woensdagochtend een ?zwaar ongeval? met twee voertuigen voorgedaan. Het is nog niet duidelijk om welke voertuigen het gaat, maar de hulpdiensten rukten desondanks massaal uit. Door de hinder liepen verschillende vluchten vertraging op, honderden passagiers die al in het vliegtuig zaten, moesten dat weer verlaten.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be