NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties


In de kijker
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsitesParlement

2News.be / Trefwoorden / Parlement

Brussels parlement - Groen licht voor ordonnantie over reorganisatie daklozenopvang
Vrijdag, 22:12 Skynet Belgie
Het Brussels parlement heeft vrijdagavond, meerderheid tegen oppositie, groen licht gegeven voor een ordonnantie die de daklozenopvang in de hoofdstad reorganiseert. Er komen twee organismen: NewSamusocial, dat de missies overneemt van de in opspraak geraakte vzw Samusocial en mensen helpt die op zoek zijn naar een onderkomen, en de vzw Bruss'Help, bevoegd voor de coördinatie van alle hulpstructuren en dat de daklozen naar de verschillende diensten moet oriënteren.


Studenten GITOK naar topoverleg in Europees Parlement in Straatsburg
Vrijdag, 14:48 Gazet v. Antwerpen
Meer dan 20 leerlingen van Gitok gaan naar een topoverleg in het Europees Parlement in Straatsburg. Daar willen ze, samen met honderden jongeren uit alle EU-lidstaten, praten met Europarlementariërs. Dit alles kadert in het project ?Euroscola?.


Waals parlement keurt verbruiksruimtes voor drugsgebruikers goed
Donderdag, 00:48 Skynet Belgie
Vanaf het najaar zal de Waalse overheid in de grote steden omkaderde verbruiksruimtes voor drugsgebruikers inrichten. Het Waalse parlement keurde daartoe woensdagavond met een overgrote meerderheid een voorstel van resolutie goed, dat ook werd gedragen door de oppositie. Zeventig parlementsleden stemden voor en er was één onthouding.


Kazachs parlement keurt wet goed waardoor president levenslang macht krijgt
Woensdag, 19:06 Skynet
Het parlement in Kazachstan heeft vandaag een wet aangenomen die huidig president Noersoeltan Nazarbajev in staat stelt om levenslang macht te behouden in het land. Volgens de tekst zal het huidige staatshoofd de ordediensten blijven leiden, zelfs wanneer hij geen president meer is.


Oproep om parlement te laten stemmen over politieke benoemingen
Dinsdag, 12:54 Skynet Economie
Federaal parlementsleden Hendrik Bogaert (CD&V) en Dirk Van der Maelen (sp.a) eisen stemrecht over de politieke benoemingen van de regering. Nu heeft het parlement daar weinig over te zeggen. Dat schrijft De Morgen vandaag.


'Laat parlement beslissen over politieke benoemingen'
Dinsdag, 07:12 De Tijd
06:52 CD&V'er Hendrik Bogaert en sp.a'er Dirk Van der Maelen vragen dat het parlement mag mee beslissen over politieke benoemingen van de regering.


Europees Parlement gaat hoorzitting Facebook-ceo Mark Zuckerberg livestreamen
21 Mei, 11:30 Tweakers
Het Europees Parlement gaat de hoorzitting met Facebook-oprichter Mark Zuckerberg livestreamen. Dat heeft de voorzitter van het parlement aangekondigd. De hoorzitting vindt dinsdagavond plaats.


Hoorzitting Zuckerberg in Europees Parlement toch live te volgen

De hoorzitting met Facebook-topman Mark Zuckerberg in het Europees Parlement zal toch openbaar zijn. Volgens de voorzitter van het parlement, Antonio Tajani, heeft Zuckerberg ingestemd met een livestream.

De oprichter en ceo van Facebook beantwoordt morgen in Brussel vragen over het schandaal rond Cambridge Analytica. Zuckerberg spreekt er met fractievoorzitters van het Europees Parlement en de rapporteur van de commissie voor Burgerlijke vrijheden.

In eerste instantie was afgesproken het vraaggesprek achter gesloten deuren te laten plaatsvinden. Tot onvrede van Europese politici, die aandrongen op transparantie. "We zijn een parlement en daar debatteer je in het openbaar", zei Europarlementariër Kati Piri erover.

'Goed nieuws'

Voorzitter Tajani zei daarop dat hij Facebook zou vragen of de bijeenkomst ook in het openbaar kon plaatsvinden. "Ik heb meneer Zuckerberg persoonlijk gesproken en ben blij dat ik kan melden dat hij het verzoek heeft geaccepteerd", schrijft Tajani vanochtend op Twitter. "Goed nieuws voor Europese burgers."

Belangstellenden kunnen morgen tussen 18.15 uur en 19.30 uur live volgen hoe de Facebook-ceo vragen beantwoordt over het misbruik van gegevens van 87 miljoen Facebook-gebruikers. Het Britse bedrijf Cambridge Analytica verkocht de data onder meer aan het campagneteam van president Trump.

De stream is te bekijken op de website van het Europees Parlement.
Brits parlement viseert Russische oligarchen
21 Mei, 10:12 De Tijd
09:41 In een vernietigd rapport wordt de regering-May verweten 'blind' te blijven voor het 'vuile geld' dat zakenlui rond Vladimir Poetin via de Londense City witwassen.


Sjiitische geestelijke Sadr officieel winnaar Iraakse verkiezingen

De coalitie van de sjiitische geestelijke Muqtada al-Sadr is zoals verwacht uitgeroepen tot winnaar van de Iraakse parlementsverkiezingen. Dat heeft de kiesraad bekendgemaakt. Zijn coalitie, Sairun, heeft 54 van de 328 parlementszetels behaald.

Sadr kan zelf geen premier worden, omdat hij niet verkiesbaar was. Wel heeft de overwinning van zijn coalitie waarschijnlijk tot gevolg dat hij een belangrijke rol krijgt in de onderhandelingen voor de regeringsvorming.

De tweede partij is met 47 zetels de Al-Fatih-coalitie geworden. De partij van de huidige premier Abadi, Dawa, werd derde met 42 zetels.

Controversieel

De 44-jarige Sadr is controversieel. Na de val van dictator Saddam Hussein in 2003 voerde zijn Mahdi-leger een guerrillastrijd tegen Amerikaanse troepen. De afgelopen jaren richtte hij zijn pijlen op de regering in Bagdad.

Voor de verkiezingen ging Sadr een coalitie aan met de communisten. Omdat hij een zeer loyale achterban heeft, heeft Sadr veel baat gehad bij de historisch lage opkomst (44 procent) bij de verkiezingen.
Nicole Fontaine, gewezen voorzitter van Europees Parlement, overleden
18 Mei, 21:18 Skynet
De Franse politica Nicole Fontaine, gewezen voorzitter van het Europees parlement, is gisteren op 76-jarige leeftijd overleden. Dat heeft het Europees Parlement vandaag via Twitter meegedeeld.


Greenpeace maakt ijsjes met hernieuwbare energie vanop dak Europees Parlement
17 Mei, 11:42 Skynet
Greenpeace heeft aan het Europees Parlement verschillende acties gehouden om voor hernieuwbare energie te pleiten. Dat deden ze onder meer door ijs te maken met energie van mobiele zonnepanelen, op het dak van het parlement.


Staatssecretaris Luxemburg plotseling onwel tijdens debat en overlijdt later

In de Luxemburgse politiek is geschokt gereageerd op de plotselinge dood van Camille Gira, de staatssecretaris van Duurzame Ontwikkeling en Infrastructuur. Tijdens een debat kreeg hij een hartaanval.

Gira sprak gistermiddag het parlement toe toen hij tegen de voorzitter zei dat hij zich niet goed voelde. Kort daarna zakte hij in elkaar. De staatssecretaris werd meteen naar het ziekenhuis gebracht, waar hij enkele uren later overleed. Hij had een vrouw en twee kinderen. De politicus is 59 jaar geworden.

De staatssecretaris was lid van De Groenen (Déi Gréng). De voormalige luchtverkeersleider was sinds 1994 lid van het parlement. Ook was hij actief in de lokale politiek als burgemeester van de gemeente Beckerich. In 2013 werd hij staatssecretaris.

Diep geraakt

Minister-president Xavier Bettel liet op Twitter weten dat hij diep geraakt en erg verdrietig is over de onverwachte dood van de staatssecretaris. "Namens de regering en mijzelf wens ik de familie veel sterkte toe. Onze gedachten zijn bij zijn vrouw en kinderen."

Op Facebook biedt Gira's partij condoleances aan aan de familie. Ze beschrijven Gira als een inspiratie en rolmodel, iemand op wie altijd op gerekend kan worden. "Camille, we zullen je nooit vergeten", schrijven ze tot slot.
Facebook-baas Zuckerberg aanvaardt uitnodiging van Europees Parlement
17 Mei, 00:18 Skynet Buitenland
Facebook-baas Mark Zuckerberg aanvaardt de uitnodiging van het Europees Parlement en komt "hopelijk reeds volgende week" uitleg verstrekken over de privacyregels van zijn bedrijf in de nasleep van het schandaal met Cambridge Analytica. Dat heeft parlementsvoorzitter Antonio Tajani vandaag meegedeeld.


Zuckerberg komt naar Europees Parlement voor uitleg gebruik privédata Facebook
16 Mei, 18:06 Tweakers
Facebook-directeur Mark Zuckerberg zal achter gesloten deuren aan het Europees Parlement uitleg komen geven over hoe Facebook omgaat met data van gebruikers. Zuckerberg heeft een uitnodiging van het Parlement geaccepteerd.


Facebook-topman Mark Zuckerberg komt naar EU-parlement

Mark Zuckerberg komt naar het Europees Parlement om vragen te beantwoorden over het Cambridge Analytica-schandaal. "De oprichter en algemeen directeur van Facebook heeft onze uitnodiging aanvaard en komt zo snel mogelijk naar Brussel, mogelijk volgende week al", zegt parlementsvoorzitter Tajani.

Zuckerberg spreekt in Brussel met de fractievoorzitters van het Europees Parlement en de rapporteur van de commissie voor Burgerlijke vrijheden. Die bijeenkomst is niet openbaar. De nadruk ligt op de gevolgen van het schandaal voor de verkiezingen voor het Europees Parlement, in mei volgend jaar.

Bij het Cambridge Analytica-schandaal kwamen data van 87 miljoen Facebook-gebruikers in handen van een Brits bedrijf, dat ze onder meer verkocht aan het campagneteam van president Trump. Dat gebruikte ze om mensen voor Trump of de Democratische kandidaat Sanders te laten stemmen en tegen Hillary Clinton.

Tech-top

Zuckerberg is volgende week ook in Frankrijk, voor een door de Franse regering georganiseerde top met techbedrijven. Ook IBM, Intel en Microsoft zijn daarbij. De Franse regering wil Frankrijk daar in de etalage zetten als goede vestigingsplaats voor bedrijven uit deze sector.

Zuckerberg heeft dan ook een persoonlijke ontmoeting met president Macron. Macron is een fervent voorstander van het plan van de Europese Commissie om bedrijven belasting te laten betalen in de landen waar ze hun winsten maken.

Nu sluizen grote internationale landen die winsten nog door naar landen waar ze weinig of geen belasting hoeven te betalen. Ook Facebook maakt gebruik van dit soort constructies.
Schots parlement verwerpt Brits wetsvoorstel over de brexit
15 Mei, 20:06 Skynet
Het Schotse parlement heeft vandaag een Brits wetsvoorstel over de EU-uitstap verworpen, wat kan leiden tot een constitutionele crisis. Met 93 tegen 30 stemden de Schotse afgevaardigden na een levendig debat tegen het wetsontwerp van de regering in Londen. Met de stemming kunnen de Schotse parlementsleden de wet niet tegenhouden, maar het belooft op politiek vlak voor bijkomende problemen over de brexit tussen Londen en Edinburgh. Het is de eerste keer dat het Schotse parlement een wet uit Londen naar de prullenbak verwijst.


Brits parlement is teleurgesteld over Facebooks antwoorden op vragen over beleid
15 Mei, 16:18 Tweakers
Een Britse parlementscommissie heeft de antwoorden van Facebook gepubliceerd op 39 vragen over onderwerpen waar Mike Schroepfer, cto van Facebook, niet volledig op inging tijdens een eerdere hoorzitting. De commissie vindt ook de nieuwe antwoorden onvoldoende.


Calvo wil zes parlementen vervangen door één nationaal parlement

Vervang de zes bestaande parlementen in België door één nationaal parlement. Bevoegdheden die nu bij de deelstaten zitten, zoals welzijn en onderwijs, kunnen behandeld worden in regionale kamers binnen dat ene nationale parlement. Op die manier kan het aantal parlementsleden verminderen van 427 naar 200. Het is slechts één van de opvallende voorstellen die Groen-Kamerlid Kristof Calvo doet in zijn nieuwe boek ?Leve politiek? dat woensdag officieel wordt voorgesteld.
Puigdemont neemt afstand van Catalaans premierschap en duidt opvolger aan

De gewezen Catalaanse minister-president Carles Puigdemont is niet langer kandidaat om zichzelf op te volgen. Dat heeft hij donderdag bekendgemaakt. De in Duitsland verblijvende separatist schuift meteen ook een opvolger naar voren: Quim Torra, een nieuwkomer in de politiek.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be