NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Parijs

2News.be / Trefwoorden / Parijs

Immens nieuw park verrijst aan rand van Parijs: 1 miljoen bomen, en tien keer groter dan Rivierenhof
Gisteren, 16:42 Gazet v. Antwerpen

In het noordoosten van de Franse hoofdstad Parijs verschijnt een immens nieuw park. De aanleg start in 2019, maar het zal nog dertig tot vijftig jaar duren voor het bos volgroeid is. Met een miljoen bomen verhoogt burgemeester Anne Hidalgo (PS) de strijd tegen luchtverontreiniging in haar stad. Het park zal 1.350 hectare groot zijn of vijfmaal Central Park in New York en tienmaal groter dan het provinciale park Rivierenhof in Deurne.
?Brein achter aanslagen Brussel en Parijs is gesneuveld?
Donderdag, 22:00 Gazet v. Antwerpen

Osama Atar, alias ?de emir?, is dood. Dat beweren Franse en andere buitenlandse inlichtingendiensten. Het brein achter de aanslagen van Parijs en Brussel zou gesneuveld zijn aan de Syrisch-Iraakse grens, maar zijn lichaam is niet gevonden.
Niet 50 of 28.000 maar 2952 mensen leven nu op straat in Parijs
Woensdag, 18:54 NOS nieuws

In Parijs leven op dit moment bijna drieduizend daklozen. Die wonen verspreid over de stad, op straat, in bossen en op verstopte plekken.

Dat blijkt uit een eerste officiële telling waaraan het stadsbestuur, vrijwilligers en organisaties en bedrijven meededen. Die gingen één nacht de straat op, om op straten en in parken de daklozen te tellen.

Tot op heden waren er nauwelijks recente en betrouwbare cijfers over de aantallen daklozen in Parijs. Schattingen liepen uiteen van 2500 tot 28.000. Een bewindsman in de regering van president Macron kwam een paar weken geleden met de meest opmerkelijke schatting: "Het gaat om 50 mensen in en rond Parijs die op straat leven", aldus staatssecretaris Julien Denormandie.

Volgens de telling gaat het om precies te zijn om 2952 mensen die in Parijs geen dak boven hun hoofd hebben. Met name in het noordoosten van de stad - in relatief arme wijken - leven veel daklozen: bijna duizend. Op verschillende metro- en treinstations bleken 's nachts bijna 600 mensen te slapen. In verschillende bossen en parken in en rond de stad werden ook nog eens bijna 200 mensen aangetroffen.

Veel meer daklozen

De telling is overigens niet compleet, beaamt het stadsbestuur. In Parijs zijn er ook nog eens 2000 daklozen die op dit moment in speciale opvanghuizen zitten wegens de winter en de kou. Daarmee zou het totaal op zo'n 5000 daklozen komen voor de Franse hoofdstad.

"Dit cijfer zou voor ons allemaal een shock moeten zijn: het zijn veel te veel mensen. We moeten méér gaan doen om ze te helpen", zei loco-burgemeester Bruno Juillard bij de presentatie van de cijfers.

En dat is precies wat er gaat gebeuren. "Nu we weten om hoeveel mensen het gaat en waar ze leven, kunnen we ook aan gerichte oplossingen denken", zegt de wethouder voor solidariteit Dominique Versini. "Als we iedereen opvang zouden willen bieden, hebben we 3000 extra bedden nodig. Daar gaan we ons voor inspannen."

Leven in de parkeergarage

Maar initiatieven komen ook uit andere hoek, zoals de openbare parkeergarages in Parijs waar 112 daklozen wonen. "We werken al samen met ambulancediensten om ons eigen personeel speciale trainingen te geven over hoe je moet omgaan met daklozen", vertelde Claire-Lise Beaurenault van de Park Indigo-garages. "Dat gaan we nu uitbreiden."

De gemeente Parijs wil ook intensiever samenwerken met bijvoorbeeld de openbaar vervoerbedrijven en ziekenhuizen in de stad om de daklozen adequaat te helpen.
Het Prieel krijgt er 34 nieuwe tuintjes bij

In park Het Prieel in Berchem is de aannemer deze week gestart met de uitbreiding van de volkstuinen. De site wordt aangevuld met 34 nieuwe tuintjes.
Ratatouille in het echt: Parijs krioelt van de ratten
18 Februari, 12:00 Gazet v. Antwerpen

Na de zwaarste overstromingen in zowat een eeuw heeft Parijs te kampen met een echte rattenplaag. Het stadsbestuur heeft er zijn buik van vol en start nu een grote campagne om de knaagdieren te verdelgen.
De Volkskrant zoekt een freelance correspondent, standplaats Parijs
16 Februari, 09:36 Volkskrant
De Volkskrant zoekt een allround correspondent voor Frankrijk, die op 1 juni 2018 aan de slag gaat vanuit standplaats Parijs. Kandidaten beschikken over een goede pen, een onderzoekende blik en een brede belangstelling, ook voor de online mogelijkheden. Hoe ontwikkelt Frankrijk zich onder de ambitieuze nieuwlichter Emmanuel Macron? Weet hij het land te hervormen en weer een centrale rol in Europa


Naar Parijs in een vliegtuig dat niet opstijgt; in Japan is het populair
15 Februari, 14:24 NOS nieuws

Je checkt in bij een balie, gaat in een vliegtuigstoel zitten en maakt je stoelriemen vast. Maar in plaats van op te stijgen, zet je een virtual-realitybril op je hoofd en maak je een gesimuleerde trip naar Parijs, Rome of New York.

Het is precies wat twaalf passagiers van het Japanse First Airlines deze week deden in Tokio. Voor zo'n 6600 yen - bijna 50 euro - maakten zij een virtuele vlucht van ongeveer twee uur, inclusief cabinepersoneel en vliegtuigmaaltijden.

"Normaal kost zo'n reis veel geld en voorbereiding", zegt een van de reizigers tegen persbureau Reuters. "Een vlucht met een VR-bril bespaart een hoop gedoe."

Eenmaal 'geland', kunnen de reizigers vanuit hun vliegtuigstoel rondkijken op de plek van bestemming. Zo zijn via de bril beelden in 360 graden te zien van het Louvre of de Eiffeltoren in Parijs.

De gesimuleerde vluchten zijn populair in Japan. Sinds de oprichting van First Airlines in 2016 waren de plekken in het nagebootste vliegtuig iedere keer uitverkocht. Vooral oudere Japanners kiezen vanwege fysieke beperkingen vaker voor een virtuele vakantie.
Dronken man met mes valt zes mensen aan in Parijs

Een dronken man heeft dinsdagavond in de Franse hoofdstad Parijs op straat zes mensen aangevallen met een mes. Niemand verkeert in levensgevaar en de verdachte kon worden opgepakt, zo deelt de politie woensdag mee.
Man die terroristen van Parijs onderdak verleende is vrijgesproken

Jawad Bendaoud, de man die de aanslagplegers van Parijs een dak boven het hoofd bood na hun aanvallen, is woensdag vrijgesproken.
Vals slachtoffer van aanslagen Parijs gearresteerd

In Frankrijk is dinsdag een 48-jarige vrouw gearresteerd die zich valselijk had voorgedaan als slachtoffer van de aanslagen in Parijs van 13 november 2015. Dat heeft een gerechtelijke bron gemeld. Ze ontving in totaal 25.000 euro aan schadevergoedingen.
Liever op schoolreis naar Ardennen dan naar Parijs
13 Februari, 20:24 NOS nieuws

Op sommige scholen staan Parijs, Londen en Berlijn weer op de lijst van schoolreisjesbestemmingen. Andere scholen gaan helemaal niet meer naar Europese hoofdsteden uit angst voor een mogelijke aanslag, zo bleek uit een onderzoek vanochtend. Hoe kiezen scholen de bestemming voor schoolreisjes?

Volgens onderzoeksleider Liesbeth van der Woud, is er druk van bezorgde ouders. "Dat zijn er slechts enkelen per school, maar over de hele linie zijn dat toch veel ouders", zei Van der Woud in het NOS Radio 1 Journaal.

Docenten wilden niet mee

Uit het onderzoek blijkt dat de helft van de scholen te maken heeft met ouders die hun kind thuishouden van reisjes naar het buitenland. Druk van ouders zorgde in mei 2016 nog voor de annulering van een schoolreis naar Parijs voor de leerlingen van scholengemeenschap De Rietlanden uit Lelystad. Niet alleen trokken veel ouders hun kinderen terug, maar docenten wilden ook niet mee. "Zij wilden de verantwoordelijkheid voor de kinderen niet dragen", liet de school weten.

Ook het Lyceum Santa Maria in Haarlem laat de Europese hoofdsteden liever links liggen. Voorheen gingen de schoolreizen naar Parijs en Berlijn. Die zijn nu vervangen door kleinere Europese steden, in combinatie met meer activiteiten in de natuur.

Andere redenen

De beslissing om niet mee naar Parijs, Londen of Berlijn te gaan, wordt lang niet altijd gemaakt vanwege terreurdreiging. Woordvoerder Rhody Matthijs van De Rietlanden legt uit: "Wij gaan niet meer naar Parijs omdat te weinig leerlingen kiezen voor Frans."

Ook telt mee hoe succesvol een vorige schoolreis was. Conrector Thea Starmans van het Rembrandt College in Veenendaal laat weten: "Veel van onze leerlingen zijn al een keer naar Londen of Parijs geweest. Wij willen ze vanuit school een nieuwe leerervaring aanbieden. Vorig jaar waren we in de Ardennen, en daar hebben we zulke leuke ervaringen opgedaan dat we dit jaar weer gaan."

Hoofdsteden weer op de lijst

Op sommige scholen zijn de grote hoofdsteden juist weer terug als bestemming en wordt er ook aan andere bijzondere bestemmingen gedacht. Starmans vertelt dat de reis naar Marokko, die in 2016 nog geannuleerd werd, inmiddels weer besproken wordt door de school.

Leerlingen van De Passie in Wierden krijgen dit jaar alsnog de reis naar Londen, die ze in 2016 aan zich voorbij zagen gaan. "Ze zijn nu wat ouder en het gevoel voor veiligheid is beter", stelt directeur Van den Dool.

Dat veel hoofdsteden weer terug zijn van weggeweest, past bij de verwachtingen van onderzoekster Van der Woud. "Ik denk dat er een golf van bezorgdheid is als er weer net een aanslag is gepleegd. Je ziet dat mensen in het algemeen bepaalde bestemmingen vermijden op het moment dat er een aanslag is gepleegd", stelt zij.
Onze reporter test de Valentijnswandeling in Mol: ?Zoals verliefde koppels in Parijs?
12 Februari, 16:12 Gazet v. Antwerpen

Ter ere van Valentijnsdag organiseert de gemeente Mol een wandeling die je relatie naar een hoger niveau zou tillen. Onze reporter testte het uit, samen met haar vriend.
Drama voor Van Snick: scheidsrechters houden Belgische uit finale Grand Slam Judo Parijs

Charline Van Snick (-52 kg) kampt zaterdag op de Grand Slam van Parijs voor brons maar had in de finale kunnen staan. In de halve finale scoorde ze een waza-ari maar na het bekijken van de videobeelden werd die aan het Japanse wonderkind Uta Abe toegekend en die won zo met ippon.
Eline Berings wordt in Parijs 6e op 60m horden
8 Februari, 00:36 Gazet v. Antwerpen

Eline Berings is woensdag op de indoormeeting in Parijs zesde geworden op de 60m horden. De Gentse liep een tijd van 8.23. De zege was voor de Oekraïense Hanna Plotitsyna in 8.16.
Aanslagen Parijs - Proces Jawad Bendaoud afgelopen, vonnis op 14 februari
7 Februari, 18:18 Skynet
Na de pleidooien van de verdediging namen Jawad Bendaoud en zijn twee medebeklaagden Mohamed Soumah en Youssef Aït Boulahcen vandaag voor een laatste keer het woord voor de correctionele rechtbank van Parijs. Daarna werd de zaak in beraad genomen. Het vonnis wordt op 14 februari rond 16.00 uur uur geveld, kondigde de voorzitster van de rechtbank, Isabelle Prévost-Desprez, volgens de Franse media aan.


Sneeuwval in Parijs: 'nacht van de chaos', maar ook skiën bij Sacré-Coeur
7 Februari, 13:12 NOS nieuws

Sneeuwval heeft het openbare leven in met name het noordelijke deel van Frankrijk stilgelegd. Vooral in Parijs zijn de problemen groot: 1500 mensen konden gisteravond niet naar huis en moesten worden opgevangen.

Scholen blijven vandaag massaal dicht, bussen en treinen rijden niet of met vertraging en de bewoners van de Franse hoofdstad zijn opgeroepen om vooral niet de auto te nemen en thuis te blijven. "Zelfs de spoorwegen hebben mensen opgeroepen om thuis te blijven", zegt NOS-correspondent Frank Renout. "En de Eiffeltoren ging dicht, maar dat is maar een kleinigheid."

Gisteravond stond rond Parijs een record-avondspits van ruim 700 kilometer file. Op een snelweg ten zuiden van Parijs konden gestrande automobilisten geen kant meer op, zegt Renout. "Die hebben vanaf 16.00 uur gistermiddag de hele avond en nacht in de vrieskou vastgezeten. Vanochtend om 06.00 uur kwamen daar pas de eerste hulpverleners. Veertien uur in de vrieskou, zonder eten, zonder dekens."

Voor andere gestrande reizigers werd opvang geregeld in sporthallen en winkelcentra, waar bedden werden neergezet. "Afgelopen nacht wordt inmiddels de 'nacht van de chaos' genoemd", zei de correspondent.

Er zijn massaal strooiploegen ingezet om de problemen te verminderen. Ook zijn wegen uit voorzorg gesloten en duizenden vrachtwagen zijn verplicht langs de kant gezet.

De overheid houdt de mensen regelmatig op de hoogte met updates over de sneeuw. "Er zijn van tijd tot tijd boodschappen waarin verteld wordt wat mensen wel en niet mogen doen."

Maar het is niet alleen maar ellende. Bij de Sacré-Coeur wordt zelfs geskied. "Er wordt dus ook enorm genoten van het winterse weer", zegt Renout.
Sneeuwchaos in Parijs
7 Februari, 09:36 Gazet v. Antwerpen

Het verkeer in Parijs en in de ruimere regio rond de Franse hoofdstad is woensdagochtend erg verstoord door uitzonderlijke sneeuwval. Honderden mensen moesten de nacht doorbrengen in opvangcentra, luchthavens of stations.
Trump: ik wil een grote militaire parade, net als in Parijs
7 Februari, 03:36 NOS nieuws

Donald Trump blijkt erg onder de indruk te zijn geweest van de militaire parade op 14 juli in Parijs. Zo erg, dat de Amerikaanse president er nu zelf ook een wil. Hij heeft het Pentagon en het Witte Huis bevolen om een enorme parade te plannen, meldt The Washington Post.

De bevelen waren heel simpel: "Ik wil een parade zoals die in Frankrijk", vertelt een anonieme bron tegen de Amerikaanse krant. "Dit wordt uitgewerkt op het hoogste niveau van het leger."

Het Witte Huis heeft inmiddels al op het nieuws gereageerd. "De president heeft het Ministerie van Defensie gevraagd om een grootse viering te onderzoeken, waarbij Amerikanen hun waardering kunnen tonen", is te lezen in een verklaring. Er wordt nog gebrainstormd over het idee.

In de parade in Parijs tijdens de Franse nationale feestdag liepen vorig jaar niet alleen Franse militairen, maar ook Amerikaanse militairen mee. Dit om te vieren dat het 100 jaar geleden was dat de Amerikanen besloten deel te nemen aan de Eerste Wereldoorlog. Ook reden er tanks mee en vlogen er militaire vliegtuigen boven de parade. Trump was met zijn vrouw Melania Trump aanwezig.

In september vertelde Trump al over zijn plannen voor de parade. "Misschien gaan we wel zo'n parade doen op 4 juli in Washington, op de Pennsylvania Avenue."
Volkskrant Ochtend: Volg Holleeders proces met dit handboek | Gaat Abdeslam, dader 'Parijs', eindelijk praten?
5 Februari, 07:12 Volkskrant
Goedemorgen. De laagste inkomens betaalden al relatief het meest aan het klimaatbeleid, maar het beleid van het kabinet-Rutte III versterkt die ongelijkheid nog. Dit staat in een nieuw rapport van Milieudefensie. Verder in deze ochtendnieuwsbrief: Salah Abdeslam staat deze week terecht voor een schietpartij. De zaak geldt als voorproef: zal de enige overlevende dader van 'Parijs' zijn stilzwijgen


Gevolg hoge waterpeil de Seine: het afval van Parijs spoelt samen in dit Franse dorpje
4 Februari, 18:00 Gazet v. Antwerpen

Door de enorme regenval staat het waterpeil van de Seine al dagenlang erg hoog. Buiten de vrees voor zware overstromingen is daar nog één groot nadeel aan verbonden. Er komt veel meer afval dan normaal in het water terecht. En dat stroomt allemaal naar één Franse gemeente: Méricourt. ?We zien het water niet meer, alleen nog afval?, aldus burgemeester Philippe Geslan.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be