NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Paardenmarkt

2News.be / Trefwoorden / Paardenmarkt

Maand na explosie Paardenmarkt: niemand meer in het ziekenhuis
Dinsdag, 02:36 Gazet v. Antwerpen

Ruim een maand na de explosie op de Paardenmarkt heeft het laatste slachtoffer het ziekenhuis verlaten. Het onderzoek naar de oorzaak is nog aan de gang.
N-VA en sp.a op ramkoers tijdens debat over explosie Paardenmarkt: ?Huisjesmelkers blijven buiten schot?
30 Januari, 01:12 Gazet v. Antwerpen

Het debat over de strijd tegen huisjesmelkerij in de Antwerpse gemeenteraad legde nogmaals de wederzijdse afkeer tussen N-VA en sp.a bloot. Verwijten vlogen over en weer.
Explosie Antwerpse Paardenmarkt - "Stadsdiensten hebben geen fouten gemaakt"
30 Januari, 00:18 Skynet
Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) heeft tijdens de gemeenteraad de stedelijke toezichtsdiensten verdedigd in verband met de dodelijke gasexplosie aan de Paardenmarkt. Hij erkende dat er vorig jaar een terugval was in het aantal controles op woonkwaliteit door een reorganisatie van de bevoegde dienst, maar intussen is er een inhaalbeweging ingezet en bovendien had een snellere controle de tragedie allicht niet kunnen voorkomen, meent hij.


Sp.a en Groen kritisch voor stad na explosie Paardenmarkt: ?Zonder krachtdadig beleid tegen huisjesmelkerij zal dit niet het laatste drama zijn?
25 Januari, 12:00 Gazet v. Antwerpen

De Antwerpse sp.a uit kritiek op het Antwerpse stadsbestuur naar aanleiding van de explosie anderhalve week geleden van een pand op de Paardenmarkt. ?Wij klagen het feit aan dat er te weinig personeel is om panden die in slechte staat verkeren te controleren?, zegt gemeenteraadslid en oud-OCMW-voorzitter Monica De Coninck. Ook oppositiepartij Groen doet een oproep tot ?een krachtdadig beleid om huisjesmelkerij en verkrotting tegen te gaan?.
Inspectie ontploft gebouw op Paardenmarkt was aangevraagd maar had geen prioriteit

Een aangevraagde controle op de woonkwaliteit in de appartementen op de Paardenmarkt 101, het gebouw dat begin vorige week ontplofte, werd nooit uitgevoerd. En dat terwijl er al sinds augustus vorig jaar duidelijke signalen waren dat die woningen in slechte staat verkeerden. Dat blijkt uit documenten die de redactie kon inkijken en die eerdere verklaringen van het stadsbestuur tegenspreken.
Tweeduizend mensen nemen afscheid van dodelijk slachtoffer explosie Paardenmarkt: ?Moeilijk om verder te moeten?

In Afghanistan is gisteren Sahil Noor Ahmad (26) begraven, een van de twee dodelijke slachtoffers van de explosie op de Paardenmarkt. ?Het is een tragedie, maar we krijgen veel steun?, zegt zijn broer Fazil Ahmad.
Familie van slachtoffer Paardenmarkt ontroostbaar na ontploffing: ?We willen zien waar ons broertje gestorven is?
22 Januari, 02:18 Gazet v. Antwerpen

?We kunnen niet geloven dat ons broertje gedood is bij een explosie in België. Daarom willen we zelf naar Antwerpen komen, om met eigen ogen te zien waar en hoe dit is kunnen gebeuren?, zegt Fazil Ahmad, broer van het Afghaanse slachtoffer dat stierf bij de ontploffing aan de Antwerpse Paardenmarkt vorige week.
Alles kwijt na explosie Paardenmarkt, vrienden zamelen geld in
20 Januari, 02:18 Gazet v. Antwerpen

Frédéric Monsieur, de partner van Paul Van Laerhoven die maandag omkwam bij de explosie op de Antwerpse Paarden-markt, verloor in één klap niet alleen zijn geliefde, maar ook zijn huis en vrijwel al zijn bezittingen. Twee vrienden besloten Frédéric niet alleen psychologisch, maar ook materieel te steunen, en begonnen een crowdfunding.
De Wever excuseert zich bij partner dodelijk slachtoffer van explosie aan Paardenmarkt
18 Januari, 15:18 Skynet Belgie
Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) excuseert zich bij de partner van de 39-jarige man die om het leven kwam bij de explosie aan de Paardenmarkt. Dat heeft hij gezegd aan VTM Nieuws. De Wever stuurde gisteren ook al een mail naar de man, die in een open brief had uitgehaald dat hij het "totaal respectloos en schandalig" vond dat hij via de pers moest vernemen dat zijn partner gestorven was. Aan VTM zou de partner hebben gezegd dat hij nog niets gehoord heeft van De Wever.


Ook brandweermannen die slachtoffers uit puin op Paardenmarkt redden, hebben nood aan een babbel
18 Januari, 02:18 Gazet v. Antwerpen

Voor Brandweer Zone Antwerpen zit het werk op de Paardenmarkt na de explosie van maandagavond erop. Maar hoe gaan de pompiers om met zo?n ingrijpende interventie? Bij wie kunnen zij terecht voor een babbel? ?Sinds we een intern steunteam hebben, is er op dat vlak veel veranderd?, klinkt het.
Fietsen, piano, een spiegel, een microgolfoven? Brandweer haalt persoonlijke spullen uit ingestorte panden Paardenmarkt
18 Januari, 02:18 Gazet v. Antwerpen

De brandweer haalde woensdag de hele dag persoonlijke spullen van bewoners uit de ingestorte panden aan de Paardenmarkt. Later nam een bouwfirma de zone van de ontploffing in handen. Die begon met de afbraak van wat nog rechtstond.
Antwerpse brandweer over lof na explosie Paardenmarkt: ?Dat deed deugd?

Drie brandweermannen van de Brandweer Zone Antwerpen hebben woensdag getuigd over hun werkzaamheden na de explosie op de Antwerpse Paardenmarkt. Dat ze nog zeven mensen levend uit het puin konden halen, geeft hen veel voldoening. ?Het deed ook deugd om achteraf in de pers en op de sociale media te lezen dat we ons best hadden gedaan. Dat heeft ons een hart onder de riem gestoken?, zegt kapitein Dimi Vercammen.
Partner van slachtoffer Paardenmarkt vernam overlijden via pers: ?Kan u me vertellen, Bart De Wever, hoe dit kan??

De partner van de overleden Belg van 39 jaar heeft via Facebook een open brief verspreid, gericht aan de Antwerpse burgemeester Bart De Wever en de media. Hij vindt het ?totaal respectloos en schandalig? dat hij via de pers moest vernemen dat zijn partner gestorven was in de explosie op de Paardenmarkt in Antwerpen.
Handvol studenten kan nog niet terug naar kot aan Paardenmarkt
17 Januari, 15:48 Skynet
"Er zijn nog zo'n vijf studenten die niet naar hun kot kunnen. Dat zal nog enkele dagen duren", zegt UAntwerpen-woordvoerder Peter De Meyer, nadat een explosie maandagavond voor grote schade zorgde in een aantal panden op de Antwerpse Paardenmarkt.


Een beschadigd gebouw aan Antwerpse Paardenmarkt opnieuw bewoonbaar verklaard
17 Januari, 11:36 Skynet
Aan de Paardenmarkt in Antwerpen is een van de door de explosie van maandagavond beschadigde - maar niet ingestorte - gebouwen, met huisnummer 105, opnieuw bewoonbaar verklaard. Dat zegt de Brandweer Zone Antwerpen. Huisnummers 95 en 97 zijn nog onbewoonbaar door de schade aan ramen en nutsvoorzieningen, maar bewoners mogen het pand wel onder begeleiding betreden om spullen op te halen. Het gebouw met huisnummer 103A is eveneens nog onbewoonbaar en ook nog te onstabiel om te betreden.


Na explosie Paardenmarkt: Techlink wil verplichte vijfjarige controle op gasinstallaties

Techlink, de federatie van elektrotechnici en (gas)installateurs, pleit woensdag voor een verplichte vijfjarige controle op binnengasinstallaties. De federatie doet dat na de explosie van maandagavond aan de Antwerpse Paardenmarkt. Bij de explosie, waarvan de oorzaak nog volop wordt onderzocht, kwamen twee mannen om het leven.
Koppel tot ieders verbazing zo goed als ongedeerd na explosie Paardenmarkt?maar hun konijn is nog vermist
17 Januari, 00:30 Gazet v. Antwerpen

Een rustig tv-avondje kende een dramatisch einde voor Rob Peeters en zijn vriendin. Zij woonden net boven restaurant Primavera en raakten ook bedolven onder het puin bij de explosie op de Paardenmarkt. Maar tot ieders grote verbazing zijn ze zo goed als ongedeerd.
OVERZICHT. Explosie Paardenmarkt ook in buitenlandse media gevolgd

De zware ontploffing aan de Paardenmarkt in Antwerpen is hét nieuwsonderwerp in ?t Stad en in de rest van België, maar ook bij onze buurlanden en in Spanje wordt er over het dodelijke incident bericht. Zelfs op de website van de Amerikaanse krant The Washington Post staat er een artikel over. Een overzichtje.
Explosie Paardenmarkt: eerste vaststellingen wijzen op gasexplosie, maar verder onderzoek nodig
16 Januari, 16:18 Skynet Belgie
Aan de Paardenmarkt in Antwerpen is vandaag een branddeskundige kunnen beginnen aan het onderzoek naar de oorzaak van de explosie die gisteravond drie gebouwen deed instorten en het leven kostte aan twee mensen. Dat zegt het Antwerpse parket. "De eerste vastgestelde elementen lijken te gaan in de richting van een gasontploffing, maar daarover bestaat nog geen volledige zekerheid", laat het parket weten.


Koning Filip en premier Michel danken hulpdiensten tijdens kort bezoek aan Antwerpse Paardenmarkt
16 Januari, 16:12 Skynet
Koning Filip en premier Charles Michel hebben vandaag een kort bezoek gebracht aan de Paardenmarkt in Antwerpen, waar gisteravond een explosie drie gebouwen deed instorten en waarbij twee mensen om het leven kwamen. Er werden achteraf geen interviews gegeven, volgens het kabinet van de premier omdat het bezoek "bewust sober werd gehouden".

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be